Orijinalini görmek için tıklayınız : Askin Hikayesi...

Asli
08.03.2006, 19:07
Askin Hikayesi... Bir zamanlar, bütün duyguların üzerinde yaşadığı bir ada varmış:
Mutluluk, Üzüntü, Bilgi ve tüm diğerleri, Aşk dahil.

Bir gün, adanın batmakta olduğu, duygulara haber verilmiş. Bunun üzerine hepsi adayı terk etmek için sandallarını hazırlamışlar.Aşk, adada en sona kalan duygu olmuş çünkü mümkün olan en son ana kadar beklemek istemiş.Ada neredeyse battığı zaman, Aşk yardım istemeye karar vermiş. Zenginlik, çok büyük bir teknenin içinde, geçmekteymiş.Aşk, "Zenginlik, beni de yanına alır mısın?" diye sormuş.Zenginlik, "Hayır, alamam.Teknemde çok fazla altın ve gümüş var, senin için yer yok." demiş.Aşk, çok güzel bir yelkenlinin içindeki Kibir'den yardım istemiş. "Kibir, lütfen bana yardım et!", Kibir "Sana yardım edemem, Aşk. Sırılsıklamsın ve yelkenlimi mahvedebilirsin." diye cevap vermiş. Üzüntü yakınlardaymış ve Aşk yardım istemiş: "Üzüntü, seninle geleyim." Üzüntü "Of, Aşk, o kadar üzgünüm ki, yalnız kalmaya ihtiyacım var." Mutluluk da Aşk'ın yanından geçmiş; ama o kadar mutluymuş ki Aşk'ın çağrısını duymamış. Aşk, birden bir ses duymuş. "Gel Aşk! Seni yanıma alacağım..."Bu Aşk'tan daha yaşlıca birisiymiş. Aşk o kadar şanslı ve mutlu hissetmiş ki, onu yanına alanın kim olduğunu öğrenmeyi akıl edememiş. Yeni bir kara parçasına vardıklarında, Aşk'a yardım eden yoluna devam etmiş. Ona ne kadar borçlu olduğunu fark eden Aşk, Bilgi'ye sormuş: "Bana yardım eden kimdi?" Bilgi "O, Zaman'dı" diye cevap vermiş. "Zaman mı? Neden bana yardım etti ki?" diye sormuş Aşk. Bilgi gülümsemiş:

"Çünkü sadece Zaman Aşk'ın ne kadar büyük olduğunu anlayabilir"

Asli
08.03.2006, 19:14
nelerde yasiyorum bu cevrede
belkide unutuyorum birzaman sonra
hatirlayinca bazen sasiyorum
birtane beyaz gül e hayran degilimki ben
solunca yikilirdim yoksa
aglardim belkide kaybolan o güzellige
solusta bile hikmet vardir
kaybolusta bir neden oldugu gibi
faydalari keske herkes görse
bazense birseyden faydasini görmek bile istemez
nedendir bilemiyorum
kendini unutmakmidir acaba?
yoksa yine karamsarliga dönüsmüdür?
zorluyorum o sevgiyi icimde beslemek icin
bazi duygulardan kopsun, unutsun onlari diye
sevgi ile basbasa kalmak istiyorum bu günlerde
dalmak istiyorum bu solmayacak güzellige

Zehra_BTN
08.03.2006, 19:54
BIR KADININ ASKI >>Karimi 1998'in sonbaharinda kaybettim...Yedi senelik evliligimizin iki senesini kanser tedavisi için >>hastanelerde geçirmistik. Karim, her evlilik yildönümümüzde ikimizin fotografini çerçeveler, >>"Bunlar bizim hayatimizin gölgeleri" derdi.. Öldügünde, yedi tane resmimiz vardi. 97'in bir gecesinde onu aldattim. >>Oysa ona sürekli onu ne kadar çok sevdigimi ve sonsuza kadar sadik kalacagimi söylerdim. Ölmeden iki hafta >>önce yine ayni seyi tekrarladim. Tuhaf bir gülümsemeyle bakti bana ve sadece: "Biliyorum" dedi. >>Izmir'e kar yagdigi gün, yani bir ay önce, evdeydim. Fotograflarimiza bakiyordum yine... Her çerçevenin altinda bir harf

oldugunu ilk kez o gün fark ettim. >>A. >>R. >>K. >>A. >>S. >>I. >>N. >>Gerisi için yillari yetmemisti. Ama sanirim "Arkasina bak" yazmaya filan niyetlenmisti. Hemen çerçevelerin arkasina baktim. >>Hiçbir sey yoktu. Sonra birsey dürttü beni, hepsini teker teker söktüm. Inanabiliyormusunuz, her birinin arkasindan bir mektup çikti! >>Geçirdigimiz her sene için sevgi dolu sözler yazmisti. 1997'deki resmimizin içinden çikan zarf ise simsiyahti. >>Ve içinden su sözler çikti: >> >>"14 Mart 1997/Gözlerin bana baska birine dokunmus gibi bakti/Söylemene gerek yok,biliyorum..."

2002'deyiz. Onu kaybedeli 4,aldatali 5 yil oluyor. Içim aciyor simdi. Çünkü kadinlar biliyor, hissediyor... >>Sadece paylasmak istedim. seni seviyorum diyenin sevgisinden süphe et, çünkü; ask sessiz,sevgi dilsizdir...
KI

yağ_MuR
28.03.2006, 03:10
hmmm çok güzeldi 2 hikayede. paylaşımınız için tşkler

Asli
28.03.2006, 08:30
yorumların için saol

kavakli
28.03.2006, 09:48
ellerine saglik gene nesrin guzel hikayeler bulmussun gene tesekkurrler

Asli
28.03.2006, 10:37