Orijinalini görmek için tıklayınız : Gaziantep-Rum Kale Çepnileri

dede_27
08.03.2006, 20:59
Gaziantep Yavuzeli ilçesinde Fırat kenarında bulunan tarihi Rum Kale mevcut olup (şehir merkezine 60 km.dir). Rum Kale civarında meskun olan, 24 Oğuz Boyundan biri olan Çepni köyleri mevcuttur..
Bu köyler; Sarılar, Köseler, Milelis(Göçmez), Kuzuyatağı(Miseri-Gözüböyük), Hasanoğlu, Kızboğan, Dipçepni, Aşağı Kayabaşı, Yukarı Kayabaşı, Dereköy, Yeniköy, Yarımca olup hepsi de alevidir..Yavuzeli yakınında bulunan Halilbaş köyü de alevidir, Gaziantep merkeze bağlı Kazıklı ve Killik köyleri de alevidir..

doliche
20.03.2006, 20:01
antebin güneyinde de aleviköyleri bulunmaktadır :Karaçomak,kazıklı bunlaradan ikisidir sadece

Piro019
26.04.2006, 23:53
selam dostlar gecen hafta düztepedeydim.

Piro019
27.04.2006, 09:20
selam arkadaslar külecik te alevi köyüdür.

Piro019
27.04.2006, 09:23
kazikli köyü benim bildigim kadariyla sahinbey belediyesine baglidir.

Şoreş
28.04.2006, 16:09
Gazİanteptede baya varız. Çok güzel bir haber.

AleviGenç
28.08.2006, 03:15
OOOO hiç beklemezdim Gazİanteptede baya varız!! Çok güzel bir haber.Bu arada Çepniler çok güçlü kuvvetli olurlarmış :D

Selam

Can Dost ! Bende GaziAntep'liyim :)

O senin güçlü kuvvetliliğin! :rolleyes:

Gariip
27.09.2006, 13:50
way ben burdakiler düztepeli kımısnız ya siz bir görüşüp tanışalım bende düztepeliyim

arkadasim sen düztepenin neresindensin...

he bu aralar sen sarilar köyündensin degilmi bende oraliyim kimlerdensin sen?

dede_27
27.09.2006, 17:57
arkadasim sen düztepenin neresindensin...

he bu aralar sen sarilar köyündensin degilmi bende oraliyim kimlerdensin sen?

Demek hemşeriyiz....[!]

ibo_eren_27
30.09.2006, 16:51
OOOO hiç beklemezdim Gazİanteptede baya varız!! Çok güzel bir haber.Bu arada Çepniler çok güçlü kuvvetli olurlarmış :D

osmanlıya bazen kafa tutmus bır boydur. Tabiki duyduklarım doğrumu yalan mı gerisini siz düsünün

mdent
14.04.2007, 10:49
sevgili dede_27 bu anlattığınız rumkale çepnileri ile adıyamandaki rumi aşireti arasında sanki bir ilgi var gibi
çümkü adıyamandaki rumiler akrabalarını antepten çay reşa da(karadağ demek) olduğunu söylüyorlar ve adıyamana buradan geldiklerini
ama adıyamandakiler kürtçe konuşuyor
bu konuda geniş bilgi alabilmemiz mümkünmü

dede_27
17.04.2007, 00:35
sevgili dede_27 bu anlattığınız rumkale çepnileri ile adıyamandaki rumi aşireti arasında sanki bir ilgi var gibi
çümkü adıyamandaki rumiler akrabalarını antepten çay reşa da(karadağ demek) olduğunu söylüyorlar ve adıyamana buradan geldiklerini

Evet bizim adıyamanda akrabalarımız var .. Haklısınız ..
Kürtçe konusmaları zamanla oraya uyum sağlamalarından olabilir ..

Eyvallah can ..

mdent
13.05.2007, 21:08
evet baya ilginç geldi
adıyamanda turkçe konusan rumi yok gibi yada ben rastlamadım
bizim buradaki ruımiler bir kısmı tamamen sunnileşmiş ve hatta aile olarak da ağa ailesi
toprak zengini mesela öztürkler ağaoğlu gibi büyük aileler bunlar gölpınar ve dışbudak köylerindedirler
tamamen alevi kalanlar karahöyük ipekli terman kızılcapınar kuştepe sarıharman balaban köylerinde yaşarlar hatta bazı büyük aileler ikiye bölünmüş bir kısmı alevi bir kısmı sunni
ama hepsinin ortak düşüncesi antepteki akrabalradır
aslında söylence lerlede olsa bunu bilmek ve devam ettirmek önemli

yumruklucepni
20.06.2007, 15:40
Merhaba,
Ben balıkesirdenim bizim dedelerimiz gaziantepten gelirler ve imam musai kazım ocağındandırlar. Sizin oradakiler nasıl?

dede_27
21.06.2007, 18:46
Merhaba,
Ben balıkesirdenim bizim dedelerimiz gaziantepten gelirler ve imam musai kazım ocağındandırlar. Sizin oradakiler nasıl?

Büyük ihtimalle dedeleriniz ile akrabayız ..

Çelebi Dede'yi bilirmisiniz ?

yumruklucepni
21.06.2007, 23:15
Merhaba,

Bizim oraya yol yürütmek için Bekteş Dede geliyor.
Benim sormak istediğim sizin talipleriniz başka nerede var?

dede_27
15.08.2007, 03:05
Merhaba,

Bizim oraya yol yürütmek için Bekteş Dede geliyor.
Benim sormak istediğim sizin talipleriniz başka nerede var?

Burda Antepte bizim köyde Rum-Kale çepnileri ...
Balıkesir ve çevresinde ..
İzmirin Bergama ilçesinde ..vs ..

karadagli
17.10.2007, 14:31

sevgili can rum kaleye yakin cepniler kürtce konusmazlar,yani daha dogrusu türkmenler,burada 10-15 Alevi(cepni) köyleri vardir ancak Gazi Antebin Araban ilcesine bagli bazi Alevi köyleri vardir bunlar kürtce konusurlar.belki onlarla olabilirler bi baglari.

sevgiler