Orijinalini görmek için tıklayınız : Amasya / Merzifon / Emert köyü
erdemli83 08.03.2006, 23:37 Slm canlar bende köyüm olan balgöze (emert) için bir sayfa olsun istedim ben amasya merzifon emert köylü ankarada yaşıyorum Erdem DÜZGÜN tüm merzifonluların ve emert lilerin mesajlarını bekliyorum...(Gümüştepe "haruz" köyü benim ikinci köyüm sayılır aranızda haruzlu olan varsa tanışmak isterim)
slmm erdemli ben de merzifonluyum ama malesef merzifon da deilim pek de gidemiyorm emertide bundan dolayı sadece duydum hiç görmedim..
alimehmeterol 26.12.2006, 21:49 selam erdem emert ten aşağı mı yukarı mı köydensin kimlerdensin annem de emertli kendine iyi bak.
erdemli83 10.01.2007, 11:34 Ben emert yukarı köyden berber duran ın oğluyum zaten kendisi köyün 2 berberinden birisi idi diğeride rahmetli eniştemizdi annen kimlerden kardeş.
alimehmeterol 10.01.2007, 14:36 kardeş yaşım 47 babanı iyi tanırım annem rahmetli halil dağcının kızı babana selamlar inşallah beni hatırlar kendine iyi bak.
slm arkadaşım bende merzifonluyum balgözeyi biliyorum bende kayadüzülüyüm
slm arkadaşım bende merzifonluyum balgözeyi biliyorum bende kayadüzülüyüm bende yeni katıldım buraya
SoyLeTmez05 17.01.2007, 15:20 YAA ARKADASLAR BENIM BI ARKADASIM VARR..
BANA MERZİFONLU DİYE DALGA GECIORRR.:(
DİYOR MERZİFONUN ESSEKLERI MESHURDUR...:(
HEP KAVGA EDIOM BU YUZDEN ONUNLAA..:s
bigun elimde kalcak..:S
Mecnun SEL 23.01.2007, 16:56 Slm Arkadaşlar bende Merzifon yakup köylü"yüm
Ben emert yukarı köyden berber duran ın oğluyum zaten kendisi köyün 2 berberinden birisi idi diğeride rahmetli eniştemizdi annen kimlerden kardeş.
ERDEMLİ83 e: Selam yeğenim; ben babanın mektep arkadaşıyım. Sitede yeni olduğum için yetkim yok, sana mesaj yazamadım. Sen bana yazarsan memnun olurum.
erdemli83 16.02.2007, 11:08 kardeş yaşım 47 babanı iyi tanırım annem rahmetli halil dağcının kızı babana selamlar inşallah beni hatırlar kendine iyi bak.
Özür dilerim ayıp etmişim kardeş diyerek k. bakmayın tüm emertlilere selam babamın arkadaşlarına selamı var..
umutdurmuş60 21.03.2007, 21:25 bende sarıköylüyüm anne tarafım hıra
Deniz_Kızı 27.03.2007, 01:17 Öncelikle böyle bir site için sana gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.
Ben de Emertliyim. Bu sayfayı büyük bir tesadüf sonucu buldum ve okuyunca çok duygulandım.On yaşımda köyden taşındık. Duran Abiyi tanıyorum ve çok severdim kendisini. Babamla dedemi tıraş ederdi her hafta. Tıraş boyunca yanından ayrılmaz, gözlerimi malzeme çantasından ayırmazdım. Çok ilgimi çekerdi:))
Daha da komiği; annemin tarlada olduğu bir gün yine Duran Abi tıraşa gelmişti. Ben de, o zamanlar nişanlı olan abime yalvarıp, saçlarımı sıfıra vurdurmuştum (7-8 yaşlarındaydım) Duran Abi gidince bir de abim jiletle kazımıştı. Annem eve gelince bir güzel dayak yemiştim. Sonra da abimin düğününde hamamcı kadından erkeğim diye dayak yedim:)))
Canım, anneni tanımıyorum çünkü bizim köylü değildi. Ama düğünlerini çok iyi hatırlıyorum.Annen gelinliğiyle eve girerken baban üzerinden bozuk paralar dökmüştü ve biz çocuklar kapışmıştık:))) Ertesi gün gelin görmeye gitmiştik.
Babaannenle deden(adı Bayram dı, yanlış hatırlamıyorsam) hayattalar mı? Hayattalarsa ellerinden öpüyorum. Annene ve babana saygılar...:)))
Deniz_Kızı 27.03.2007, 01:28 Merhabalar...
Acaba köyümüzün resimlerine sahip olupta, bizimle paylaşmak isteyenler var mı aranızda? Ne kadar hoş olurdu değil mi???
Deniz_Kızı 27.03.2007, 01:40 YAA ARKADASLAR BENIM BI ARKADASIM VARR..
BANA MERZİFONLU DİYE DALGA GECIORRR.:(
DİYOR MERZİFONUN ESSEKLERI MESHURDUR...:(
HEP KAVGA EDIOM BU YUZDEN ONUNLAA..:s
bigun elimde kalcak..:S[/QUOTE]
Merhaba cnm.Bana da, Merzifon`luyum deyince, herkes: Merzifon`un nesi meşhur? diye soruyorlar. Ben de gülümseyerek , EŞEĞİ!!! diyorum. Ozaman bırak dalga geçmeyi, mors bile oluyorlar. Tavsiye ederim. Kendinle barışık olmalısın bence:) Hem ne olmuş ki, eşek kötü bir hayvan değil, değil mi?? Şimdi arasakta bulamayız. Hoşçakal..
erdemli83 21.05.2007, 14:07 Öncelikle böyle bir site için sana gönülden teşekkürlerimi iletiyorum.
Ben de Emertliyim. Bu sayfayı büyük bir tesadüf sonucu buldum ve okuyunca çok duygulandım.On yaşımda köyden taşındık. Duran Abiyi tanıyorum ve çok severdim kendisini. Babamla dedemi tıraş ederdi her hafta. Tıraş boyunca yanından ayrılmaz, gözlerimi malzeme çantasından ayırmazdım. Çok ilgimi çekerdi:))
Daha da komiği; annemin tarlada olduğu bir gün yine Duran Abi tıraşa gelmişti. Ben de, o zamanlar nişanlı olan abime yalvarıp, saçlarımı sıfıra vurdurmuştum (7-8 yaşlarındaydım) Duran Abi gidince bir de abim jiletle kazımıştı. Annem eve gelince bir güzel dayak yemiştim. Sonra da abimin düğününde hamamcı kadından erkeğim diye dayak yedim:)))
Canım, anneni tanımıyorum çünkü bizim köylü değildi. Ama düğünlerini çok iyi hatırlıyorum.Annen gelinliğiyle eve girerken baban üzerinden bozuk paralar dökmüştü ve biz çocuklar kapışmıştık:))) Ertesi gün gelin görmeye gitmiştik.
Babaannenle deden(adı Bayram dı, yanlış hatırlamıyorsam) hayattalar mı? Hayattalarsa ellerinden öpüyorum. Annene ve babana saygılar...:)))
Selamlar anlattığınız şeyler gerçekten benim tarafımdam çok ilgi çekici babanem ile dedemi sormuşsunuz ikiside hayatta değil hakka yürüdüler. Bu arada ben 15 ay biraz aranızdan uzak kalacağım çünkü izmir gaziemir 1. ulaştırma tabur komutanlığına vatani görevimi yapmak üzere gidiyorum. Bizim köyden Ankara da kaç hane var bilmiyorum fakat ben köyden uzak olan köylülerimiz için bir yardımlaşma derneği kurulmasını istiyorum en azından bazı etkinlikler düzenleyerek (yılda bir piknik gezileri v.s.) köylülerimizi bir araya getirebilirsek hem kültürümüzü yaşatmış oluruz hemde daha fazla birbirimizden kopmamış oluruz. Gün gelirde balgöze köyü diye bir köy kalmazsa çok üzülürüm çünkü ne köyde kimse kalmış ne de şehirdeki köylülerimiz birbirini tanıyor. Hayat her ne kadar zor olsa ve doğduğun yer değil doyduğun yer felsefesine inansakta bu zorlukların bizleri asimile etmesine izin vermemeliyiz diye düşünüyorum. Tabiki siz büyüklerim benden daha iyi bilirsiniz ama içimizden bir büyüğümüzün bu tür organizasyonlar için yol gösterici önayak olmasını çok isterim. Tüm Emert lileri yüreğimden taşan insan sevgisiyle selamlıyorum...
***Metin*** 28.01.2008, 14:06 Slm arkadaşım bende emerte yakın olan oymaağaç köylüyüm.Babanı tanıyorum.Babana çok slm söyle inşallah beni tanır.
Cin ahmet 08.02.2008, 20:41 ERDEM MERHABA Bende bir Balgöze Köylü (emertli)olarak sana önce teşekkür ediyorum.Bende köyümüze ait bir site olmasını istemiştim çok güzel yapmışsın çok sağol.Bende yukarı köydenim babanı tanıyorum oda beni tanır SELAM ve SAYGILARIMI Gönderiyorum KANBAŞ Mehmetin oğluyum (Ahmet)TÜM Balgöze köylülere ve TÜM CANLARA SELAM Gönderiyorum.
Cin ahmet 16.02.2008, 20:34 SELAM CANLAR Bende Emertliyim Balıkesir/edremit/akçayda kalıyorum köyümede uzun zamandır gidemiyorum.
Sarı Çelebi 18.02.2008, 13:32 Bende Merzifon/Sarıköylüyüm.Durmuş dedelerdenim.Benim adım;Ali Haydar.
mehmetcelen 27.04.2008, 09:57 emertli mehmet mehmetçelen den selamlar.....
mehmetcelen 27.04.2008, 19:02 Ben Emertlİ Mehmet Çelen Erdem
|