Orijinalini görmek için tıklayınız : Dersimlilere özgü isimleri bilen var mı acaba ?
arkadaşlar bilen vardır içinizde bizim dersimlilerin özellikle dedelerimizin çocuklarına en çok taktıklar isimleri merak ediyorum. benim babamın adı mevali amcamın mirzali ben bu isimleri başka kimsede duymadım haydar,rıza,hüseyin,ali akrabalarımın adı kızlardanda berfin,sidar.. bu isimlere ekleyeceğiniz isimler varmı.
pirimunzur 09.03.2006, 11:19 Hıdır,Taylan,sose,munzur,dersim,düzgün
helige_62 09.03.2006, 11:42 düzgün,ali hıdır,munzur,dersimcan,diren,özgür,zafer,engin,ser dar,serkan,ali rıza,mehmet,tijda,asmin,onur,engin,murat,hasan,ali ,mustafa,ayşe,derman,makbule,dahada aklım agelmiyor geldikçe yazarım ama dersimde hep bu isimle yoğunluk sanki..
Sidar, Hüseyin , Barış , Can , Kadir , Mustafa , Ali , Haydar , Hıdır , Cihan , Uğur , Murat.....v.s. :)
pirimunzur 09.03.2006, 20:21 Sidar, Hüseyin , Barış , Can , Kadir , Mustafa , Ali , Haydar , Hıdır , Cihan , Uğur , Murat.....v.s. :)
baba bizim oraya ozel olacak aklina geleni yazmişsin:)
şavolanlı 10.03.2006, 02:09 mwesela bizim dilce lizge vardır rojda ismi vardır.rojdanın anlamı güneşin doguşudur.dersimde hıdır ismi en cok erkek isimlerindeni biridir.
baba bizim oraya ozel olacak aklina geleni yazmişsin:)Düzeltiriz ağa HÜSEYİN , HIDIR , HASAN , SÜLEYMAN , ZÜLFÜ , MEHMET , METİN ..:)
eylüleren 10.03.2006, 21:20 Arkadaşlar şimdi bir düşünüyorum.çevreme şöyle bir bakıyorum.Ashme,Daimi,zeynel,cem,eylem,diren,şafa k benden bu kadar
Alevimen 10.03.2006, 21:41 zaza isimleri:
http://www.radiozaza.de/Namey%20Zazaki.htm
dersime özgü isim deyince aklima kürtce isimler geliyor.
DersimVatan 16.03.2006, 14:34 BENİMDE ADIM HIDIR :) ama dersimde dersim munzur düzgün isimleri çok
dersime özgü isim deyince aklima kürtce isimler geliyor.Dersim Kürt deilki aklına kurtce isim gelsin
Dersim de *** kullanilan isimlerden Asme´ ve Kemer(Kamer) de var.
Savolanli bu resim Pülümürde Bagir dagindaki ziyaretin resmi.Yanilmamissin.
menteş keleş dursun wakı zorı malı lılı çiçkı gulkı susı zerı xecı xanı ano ğezı kamıl dıtı geyik kumı fedı fecira fincanı hediye bese sırmı hurmı nare hürı ülizger ordı goyık
arkadaşların da verdiği gibi : cihan hıdır ali hasan rojda eylem diren eylül munzur mahir özgür soner sonğül... genellemesi yapılabilir
gulserap_62 19.04.2006, 20:17 şimal , sidal , tijda , haydar , düzgün , hıdır , hızır , gülişan , gule bunlar bizde çok var valla
marcos_62 08.06.2006, 03:09 tijda _bahar jilda_ekin lizge_elif asmin baran Diyar kamil rıza
diren
Meneş, Zerif, Raime, Dilif, Rojda, Seyit Ali, Haydar, Hıdır, Süleyman, Teslim diye gider
Beser, Xanım, yemoş, pami, pumpil, fintöz, Rojda, Tijda, Olida, Duzgin, Uşen, Xesen, Jilda, Diyar, Sefkan, Mansur, bla bla bla çok var
mehtapdersimli 21.06.2006, 19:28 ali,haydar,hıdır,munzur,mehmet,hasan,hüseyin,ali ekber,imam,sidar,turabi,yusuf,barış,can,dercan,diy ar,songül,rojda,mehtap,sultan,çilem,dilek,sibel,gü listan,ayşe,helin...
ALBAY_KAWA 22.06.2006, 04:11 valla isism yasagi kalkmis , bir tanidigmdan, duydum, bu aralar dersim civarinda, bizim isimler moda olmus, mesela lizge rojda v.s senpati duyuluyormus :) güzel bir gelisme bu bence...
konuya gelince, siar, kasim, tekin, bülent, cigdem gülhan, hüseyin, riza, sezer, engin, ibrahim, nesmi, meryem, zarife, zafer, de$t, hasan, fintoz, talat, bese, hazal, nurettin, umut, serhat, sedat, nihat, aslan, sabrihe, dogan, mustafa, sevek, veysel, erdal, ümit, soner, hanife, aynur, hasan, firat, isyan, bizim hozat ve civarinda kullanilan isimlerden aklima gleen bunlar, bazilrinida yazmadim burda sikca yazildigindan...
haskar,anik,gevi,fidan,güzel,çiçek,hanım,beyaz
by@oktay 07.08.2006, 01:21 rojemin zilan helin hıdır düzgün hasan hüseyin seyit ali hıdır munzur
keanu_1907 21.08.2006, 19:43 ben düzgün isminden yıllarca çektim ve hala çekiyorum
DELAL, ASME, LILE, LEKE, NERME, PIA, SERME, BESE, ASME, AZAD,
HURDIYE, MENDA, RABIYA, ASENA, AJDA, DILE bunlar su an aklimda olan zazaca isimlerdir
Bende Dersim Kökenliyim.. Bizde Xanım, Hıdır, Düzgün, Gülizar, Koçero, Hürü gibi isimler yaygın.
Xanım, Beser, Pami, Yemoş, Gulizar, Xece, Xezal,
ozanlı_ozan 06.03.2007, 13:25 ali,alirıza,alihaydar,toprakali,düzgün,munzur,bina li,alimusa,abidin,hüseyin.hasan,can,alican,kader,z ilan,rojin,..........varda var
devrimci62 06.04.2007, 15:11 menteş keleş dursun wakı zorı malı lılı çiçkı gulkı susı zerı xecı xanı ano ğezı kamıl dıtı geyik kumı fedı fecira fincanı hediye bese sırmı hurmı nare hürı ülizger ordı goyık
yüreğine, diline sağlık.. genelde yaşlılarımız da var bu isimler artık gençlere konulmuyor.buradan benim bizzat bildiklerim susi,xeci,xani,geyik,kumi,fecire,fedi,fincani,hedi ye,bese,ülizger,nare..
ayrıca erkek ismi gekıl, cemşi,muş,aga,babil,hasanhüseyin,ali asker,dersim,munzur..
Özgür, umut, deniz, barış, eylem, özlem, çağdaş...
Munzurkan......derze.....laren....
KızılBant 19.04.2007, 19:02 Özgür, umut, deniz, barış, eylem, özlem, çağdaş...
Bunlar yöresel değil Türkçe isimler.
Bakın size Dersimliye özgü isimleri sayayım
Beser, Yimoş, Gulızar, Hesen, Heyder, Uşen, Oli, Hanım, Fİntoz, Pumpil....
Bunlar yöresel değil Türkçe isimler.
Bakın size Dersimliye özgü isimleri sayayım
Beser, Yimoş, Gulızar, Hesen, Heyder, Uşen, Oli, Hanım, Fİntoz, Pumpil....
Evet.. Xanım, Bese, Gülizar çok yaygın:thumbup1: Birde Sosun, Dersim Kökenli bazı en çok Alevilerde görülüyor..:thumbup1:
şehriban alikamer dilan berivan rohat rodi serdal birdal özdal sultan pakize tabiki yineleyim (Babamın adıdır)Düzgün
herkese selam ve saygılar
ozanlı_ozan 17.06.2007, 14:54 düzgün,ali hıdır,munzur,dersimcan,diren,özgür,zafer,engin,ser dar,serkan,ali rıza,mehmet,tijda,asmin,murat,ali,derman,kinem,roj in,alirıza vs vs vs ........:stuart:
kasimoglu 14.11.2007, 23:49 Evet.. Xanım, Bese, Gülizar çok yaygın:thumbup1: Birde Sosun, Dersim Kökenli bazı en çok Alevilerde görülüyor..:thumbup1:
gülcubuk,ali hayadar,seker,fidan,alicem,
|
|