Orijinalini görmek için tıklayınız : DeĞİŞtİrmeden DeĞİŞtİrene KarŞi Çikma...
EŞİTLİK PARTİSİ 10.03.2006, 01:20 BU DENLİ ANLAŞILMAZ OLMAK...
İnsanlara miras yedi nedir diye sorsanız vereceği cevap,atasından kalan ne varsa çar çur eden,sonra da aaaah der dedem varya dedem...başlar anlatmaya ama artık iş işten geçmiştir,ne elde,ne avuçta bir şey kalmamıştır...
Bir eniştem vardı,anlatırdı biz var ya derdi,Hz.Hüseyin efendimzi yarı yolda bırakmış,sonra da oturup onun için AĞLAR dururuz ama...nafile derdi...tabi bu suçluluk piskozu ona nasaıl aşılanmıştı bilemem ama bu güne geldiğimiz de hala geçmişi ile haklı olarak öğünen,ama bunca DEHA yetiştiren külütüre sahip çıktığını söyleyip,aşağılanmaktan dem vuran,ASİMİLE olmaktan korkar duruma gelmiş başka bir kültür varmıdır bilemem ama,bildiğim tek şey varsa ÖZGÜR olmayı,ÖZGÜRLÜKLERİ sağlayacak KÜLTÜRÜNÜ iktidar olmaktan alı koymak sanan ALEVİLİKLE karşı karşıyayız...
Evet çoğu diyebilir ki,ben yapmıyorum...hayır her ALEVİ bireyinin bunda sorumluluğu var...
Efendim bizi astılar,kestiler,katlettiler,yok saydılar...peki anladık HIRSIZLAR KABAHATLI DA,SEN NİYE KAPINI AÇIK BIRAKTIN...iyi niyetli idim,be adam iyi niyet,iyi niyetli insana karşı kullanılan bir duygudur...kötü niyetliyi anlamak için çaba sarf edip,emek sarf edip anlamadın sonra da niye yakınıyorsun...diğer bir yazımız da dediğimiz gibi,ATATÜRK olmayı niye beceremedin...tabi tembellik yaptın,sana,seni düşman görenleri tarif eden KÜLTÜRÜNÜ okumadın,anlatılanlara kulak asmadın,şimdi de kalkıp sağa sola suç atma...esas suçlu sensin,MİRASINI HAR VURUP HARMAN SAVURDUN...POHPOHLANMAYA KANIP,KARGAYI REHBER EDİNİNCE DE bu hallere düştün...
Hala öğrenmediğini söyleyenlere de bir de kızıyorsun...yardım edeceğine eteğinden çekip engellemeye çalışıyorsun,hala BEN diyorsun...BİZ demeyi sana ATATÜRK,en yakın zamanda hatırlattı,SEN-BEN YOK BİZ VARIZ dedi,ne çabuk unuttun...pes doğrusu...neyse,biz,SEN-BEN YOK,BİZ VARIZ DİYORUZ...SAYGILARIMLA.
Bektaş ÇELEBİ
Yakapınarlı 10.03.2006, 01:31 ne güzel söylemişsiniz ben değil biz varız diye bravoo
BU DENLİ ANLAŞILMAZ OLMAK...
HIRSIZLAR KABAHATLI DA,SEN NİYE KAPINI AÇIK BIRAKTIN...iyi niyetli idim,be adam iyi niyet,iyi niyetli insana karşı kullanılan bir duygudur...kötü niyetliyi anlamak için çaba sarf edip,emek sarf edip anlamadın sonra da niye yakınıyorsun
Sayın Bektaş Çelebi;
Özeleştiri yapmamız gerekir bunda hemfikirim. Fakat iyi niyetli olmak için karşı tarafın tutumu önemli değildir. Safca hareket etmek ayrı şey iyi niyetli olmak ayrı şeylerdir. İyi niyetli bir insana iyi niyetli yaklaşım diye bir şey olmaz. O zaman o tutum iyi niyet değil ''Dişe diş, kana kan'' lafının tersten anlaşılması olur. Biz sadece bize iyi niyetli yaklaşanlara karşı değil herkese iyi niyetli yaklaşmalıyız. Ayrıca sizin yaklaşımınızdan yola çıkarsak başımıza gelen felaketlerde bizim iyi niyetimizin payı nedir? Sivas'ta yanan canlar ne yapabilirler di? Maraştaki canlar ne yapabilirler di?
Alinti:
ÖZGÜRLÜKLERİ sağlayacak KÜLTÜRÜNÜ iktidar olmaktan alı koymak sanan ALEVİLİKLE karşı karşıyayız...
Sevgili Bektas Celebi,
Alinti yaptigim düsüncenize biraz aciklik getirirmisiniz?
Iktidar olmak ne manada ve nasil ?
srdr_ist 10.03.2006, 01:59 BU DENLİ ANLAŞILMAZ OLMAK...
İnsanlara miras yedi nedir diye sorsanız vereceği cevap,atasından kalan ne varsa çar çur eden,sonra da aaaah der dedem varya dedem...başlar anlatmaya ama artık iş işten geçmiştir,ne elde,ne avuçta bir şey kalmamıştır...
Bir eniştem vardı,anlatırdı biz var ya derdi,Hz.Hüseyin efendimzi yarı yolda bırakmış,sonra da oturup onun için AĞLAR dururuz ama...nafile derdi...tabi bu suçluluk piskozu ona nasaıl aşılanmıştı bilemem ama bu güne geldiğimiz de hala geçmişi ile haklı olarak öğünen,ama bunca DEHA yetiştiren külütüre sahip çıktığını söyleyip,aşağılanmaktan dem vuran,ASİMİLE olmaktan korkar duruma gelmiş başka bir kültür varmıdır bilemem ama,bildiğim tek şey varsa ÖZGÜR olmayı,ÖZGÜRLÜKLERİ sağlayacak KÜLTÜRÜNÜ iktidar olmaktan alı koymak sanan ALEVİLİKLE karşı karşıyayız...
Evet çoğu diyebilir ki,ben yapmıyorum...hayır her ALEVİ bireyinin bunda sorumluluğu var...
Efendim bizi astılar,kestiler,katlettiler,yok saydılar...peki anladık HIRSIZLAR KABAHATLI DA,SEN NİYE KAPINI AÇIK BIRAKTIN...iyi niyetli idim,be adam iyi niyet,iyi niyetli insana karşı kullanılan bir duygudur...kötü niyetliyi anlamak için çaba sarf edip,emek sarf edip anlamadın sonra da niye yakınıyorsun...diğer bir yazımız da dediğimiz gibi,ATATÜRK olmayı niye beceremedin...tabi tembellik yaptın,sana,seni düşman görenleri tarif eden KÜLTÜRÜNÜ okumadın,anlatılanlara kulak asmadın,şimdi de kalkıp sağa sola suç atma...esas suçlu sensin,MİRASINI HAR VURUP HARMAN SAVURDUN...POHPOHLANMAYA KANIP,KARGAYI REHBER EDİNİNCE DE bu hallere düştün...
Hala öğrenmediğini söyleyenlere de bir de kızıyorsun...yardım edeceğine eteğinden çekip engellemeye çalışıyorsun,hala BEN diyorsun...BİZ demeyi sana ATATÜRK,en yakın zamanda hatırlattı,SEN-BEN YOK BİZ VARIZ dedi,ne çabuk unuttun...pes doğrusu...neyse,biz,SEN-BEN YOK,BİZ VARIZ DİYORUZ...SAYGILARIMLA.
Bektaş ÇELEBİ
Abim sağlığına duacıyım. Allah razı olsun senden yazını okuyup kendime kızdım.Bazen görünen şey karşımızdadır aha şurda diyecek yinede birini ararız eyvallah abim eyvallah
sayın çelebi elinize sağlik sağolun keyifle okudum biz varız...
halitseyfi 10.03.2006, 21:31 "sen ben yok biz varız" varız beeeee.........
EŞİTLİK PARTİSİ 10.03.2006, 21:37 Sn.adam...
Bilirsiniz ki İNSANI sevmeyi ilke edinen bir kültür,başlıkta da belirttiğimiz üzere tüm alanlarda ki mücadelesi BARIŞÇILIK ilkesine bağlı kalınırak yapılmalıdır...şunu hemen düşüne bilirsiniz,adamlar bize silahla saldırırsa...işte can alıcı nokta bu...siz eğer bu silahın krşununu geriye çeviren teknolojik alt yapıya sahipseniz sorun olmaz,bu nasıl olur derseniz bizde olur diye düşünüyoruz...elbetteki SİVAS ve MARAŞ olayları yaşandığında ve tek başına,o an için artık yorum yapılacak aşama değil,ama,o ana gelinceye kadar neler yapılmıştır...biz bu anlamda bu sözü söylüyoruz,tabi taktir sizin,saygılarımla.
Sn.ercan...
Cümlenin bütününde...., ....ÖZGÜRLÜK bizim karakterimiz,ama bu ÖZGÜRLÜK anlayışımızı KENDİ İKTİDARIMIZI kurmak için kullanalım...çağrısı yapılmak için kaleme alınmıştır...yoksa ÖZGÜRLÜK anlayışını benimsemiş hiç bir insanımız kendisini ve genelde ülkesini TAM BAĞIMSIZLIĞA götürecek bir anlayışa karşı çıkar mı...mümkün değil,saygılarımla.
Sn.,YAKAPINARLI,DOĞAN24 ve srdr-ist,halit seyfi...biz de sizlere teşekür ederiz,saygılarımla.
Bektaş ÇELEBİ
BU DENLİ ANLAŞILMAZ OLMAK...
Bektaş ÇELEBİ
sn. bektaş abi
yazınızı okudum ve hoşuma giden yerler olsa da bazı noktaları kendi üzerime alındım. neden bilemiyorum ama yaram vardı sanki gocundum. kusura bakmayın. bazı yerleri eleştireceğim haddimi aşarak.
değişmeden değiştirmek de ne demek sn. bektaş bey. dedemizin dedesiyle dedemiz arasında ki fark ne kadar büyükse babamla dedem arasında ki fark ta o kadar büyük olmuştur. benimle babam arasında ki farksa uçurumdur.
sizin bahsettiğiniz değiştirmeden ilerletmek, fikirleri büyütmek, idraki büyütmektir. ama kökümüz mirasımız yok sayılmış ve yepyeni bir bebek meydana gelmiştir. bu bebeğin ismi T.C. dir. ve atası 2000 küsür önce yaşamış ve hiçbir bağı kalmamış ortaasyadır. biz Türkmüyüz bence değiliz. şimdi neyiz?
bu sorunun cevabı ne kadar önemli ve sorunuzun cevabı sn. bektaş abi:
biz anadolulu değiliz. eski misafirperverliğimiz, komşuluk kültürümüz yok.
biz Türk değiliz. ortaasya cum. ile ortak paydamız yok.
biz ortadoğulu değiliz. yaptıkları bize garip geliyor. onları tv.lerden tanıyoruz.
biz Müslüman da değiliz. Müslümanlığı tanımaya ve Müslümanmıyız değilmiyiz onu düşünüyoruz.
biz Aleviliği de Sünniliği de, Şiiliği de bilmiyoruz bektaş abi.
bildiğimiz birşey var. o da medya da ki sabetayistlerin televole kaçamakları, ABD de ki ödüllü sanatçılar, avrupa tarihi felsefesi ve reformculuğun doğuşu, avrupadan furbol ve şampiyonlar ligi, kim kaç paraya hangi filmde oynamış, kimin albümü bilmem kaç milyon satmış, kim kimi yatağa atmış.
SEN BEN YOK BİZ VARIZ DA BİZ KİMİZ BEKTAŞ ABİ. DEĞİŞMEDEN Mİ DEĞİŞTİK. BİZ AYNI MİRASIN ÇOCUKLARIMIYIZ. YOKSA YENİDEN KENDİNİ TANIMAYA ÇALIŞAN BİR ÇOCUKMUYUZ.
anadolu gençliği kendisini arıyor bektaş abi. bunun sebebi ise değiştiğinden kaynaklanıyor. biz değişmeden değişemedik. biz çok değiştik. biz eski biz değiliz. şu an bizim ne olmamız gerektiğini sorgulayan bir bebeğiz.
saygılar
EŞİTLİK PARTİSİ 10.03.2006, 22:44 Sevgili müttaki...
Engin bilgi birikiminiz,gerektiğinde bazı konular da yol göstericiliğiniz,bilgilendirme amaçlı tartışmalara renk,şevk ve zevk katıyor...teşekür ederim.
Bu yazının başlığı ve amacı toplumda önemli yer tutan,kaynağının büyük bölümünü MÜSLÜMANLIĞIN özü ile bütünleşmekten alan ALEVİLİĞİN kendine bakışta ki bizce gözlemlenen serzenişinin haksızlığını bir başka dille anlatmaya çalıştık ...
Siz ise diğer olumsuz etkileri,örn.bizce emperyalizmin alt ve etkin kültürü olan ve bölgemizde ki bazı yörelerde de ALEVİLİĞİN içine sızmaya çalışan,SİYONİST-MASON-SEBATAYCILIK kültürünün varlığının bilinmesine dikkat çekmişsiniz...
Bu bahsi geçen kültür özellikle balkanlarda geçmişte varlığını göstermeye çalışmışsa da,ALEVİ-BEKTAŞİ anlayışına fazlaca yaklaşamamıştır...hiç etkisi olmamıştır desek daha iyi olur...
Bilmiyorum takip ediyormusunuz bu günlerde kuzey ırak kaynaklı bazı tarafsız gözlemciler bu anlayışın o bölgede yoğun çalışma yaptığını somut verilere dayalı bilgilendirmese de dillendirmeye başlamıştır...bazı bilgiler gerçi güney doğu anadolu bölgemizde bazı geniş toprak alımlarının bu örgütsel yapı içerisinde sürdürüldüğünü de belirtmekte...
Tabi esas meselemiz bu değil,bizce esas mesele genelde MÜSÜLÜMANLIK kültürünün günümüzde neden bu denli BAŞARISIZ kılınmak istendiğidir...
Diğer yandan,BİZDEN-SİZDEN diye ayırım yapmayan ALEVİLİK anlayışının neden bazı zamanlar da silkelenerek ortaya çıkmadığıdır...
Bildiğiniz gibi bazı anlayışların,ya bizim gibi olursunuz,ya da sizi kabul etmeyiz dayatması bölgemizi kan gölüne çevirmiştir...
Diğer belirttiğiniz konu başlıklarına gelince,sınırları bazı kültürlerle temas içerisinde olan kültürlerin birbirirlerinden etkilenmemesi mümkün değildir...
Ama aslolan HER KÜLTÜRÜN İYİSİNİ ALIP,DİĞERİNİN İYİSİ İLE BİRLEŞTİRİP insanlığa yararlı hale getirmektir...bu da ancak ve ancak DEMOKRASİNİN tüm kurum ve kuralları ile işletildiğinde mümkündür diye düşünüyoruz...tekrarlayacak olursak,TANIMAK İÇİN EMEK ÇEKEREK ARINMANIN DOĞRU YÖNÜNDE DEĞİŞELİM AMA,keşifleri yeniden keşfetmeye kalkmayalım,BUNUN TEMELİNİN ise SEN-BEN YOK BİZ VARIZ ilkesinden geçtiğine inanıyoruz...SAYGILARIMLA.
Bektaş ÇELEBİ
|
|