Orijinalini görmek için tıklayınız : Bolu Daki Aleviler

deryaa
10.03.2006, 13:40
Merhabalar ArkadaŞlar Boludan Olan Var Mi

deryaa
24.03.2006, 13:22
bolulu değilim sivaslıyım da boludayım ya o yüzden merak ettim

zeynel_can
24.03.2006, 16:52
selam derya boluda uzun sure kaldım ama orada alevi olarak kımseyi tanımadım boluda alevi genelde abaza cok var buda bir millet miş?

mercan
01.04.2006, 15:15
aman tanrım bolu ve alevilik:sook hatta bolu ve aydın insan:sook bu kelimeler birbirine okadar zıtki
üniversiteyi boluda okudum ve hayatımın en korkunç günlerini yaşadım diyebilirim. çok gerici ve yobaz bi halk çoğunluğu.

diplomamı almaya bile gitmiyorum ....oraya adımımı atmam bidaha

Şoreş
01.04.2006, 15:17
Evet bende boluya çok gittim gerçekten çok yobaz var.Bolu dağında içkisiz restaurant falan :)

Şoreş
01.04.2006, 19:14
Arkadaşlar Bolu, Düzce ilçesi, Kırkpınar Köyü bir ALEVİ (ABDAL) Köyü.Abdallarla ilgili yapılan araştırmalarda tespit edilen köylerin içinde bu köyde var bilginize.

Belki başka Alevi köylerde vardır.

(Bilgi için http://www.alewiten.com/index3.htm (Genel - Abdallarla ilgili notlar)

deryaa
05.05.2006, 11:02
ergünefe merhaba ben kangal kavaklıyım. Bolu evet biraz kapalı bir toplum. Gerede de çalıştım yobaz bir halkı var diye orası için söyleyebilirim. Burada yaşam çok monoton ev iş arası devam ediyor. Yazın güzel ama.Piknik alanları yeşilliği küçük sakin bir şehir. Bilmiyorum ama ben memnunum hayatımdan, Belkide 6 yıldır alışmış olabilirim. Burada sivaslı tuncelili tokatlı alevi görüştüğüm aileler var. Ama bolu lu olup ta alevi olan hiç kimse yok.

deryaa
09.05.2006, 18:32
vallahi güya alevi köyleri varmış ama asimile olmuş zamanla hemde ne asimile.....

Festoolaa
24.05.2006, 01:48
Ben boluda çok alevi köyü duymuştum katıldığım cemlere dedelik yapan kişiler söylemişti ama gerçek hayatta bolulu aleviye daha rastlamadım:)

seyder
09.07.2006, 03:29
Ben de bolu'da okudum.Arkadaşlarım iyi idi.Bütün ayrımlara rağmen razıyım yine de.Uğur Lokantası duruyor mu?Gerçek öğrenci dostu idi sahibi.Mecburiyet Caddesi nasıl, belediyesi çok çalışıyor mu, her yerdekiler gibi?

seyder
09.07.2006, 04:10
Bolu'da Kıbrıscık İlçesi'nde çok sayıda 38 Dersim sürgünü Alevi var.Köyler oluşturulmuş.Bu nedenle de Bolu'nun en az hizmet alan bölgesi orası idi.

Bolu'da yaşlı nüfus yok denecek kadar görünmez.Şehir tepeler üzerinde kurulu olduğundan, yokuşları inip çıkmaktan kalpleri dayanmıyor olmalı.

deryaa
09.07.2006, 09:53
Merhabalar seyder? Bolu'yu seviyorum bende kendi halinde küçük bir şehir. Öyle her yerdeki gibi çok ayrımcılık yok burda. Herkes kendi halinde yaşıyor. Mecburiyet Cad. aynı. Öncekine göre öğrencilerden dolayı şehir biraz daha hareketli. ben çok eskisini bilmem de bir 4 yıl öncesine göre. Kıbrıscık halkı çoğu solcudur. Ama dersim sürgünü olarak geldiklerini bilmiyorum.
Saygılar...

koruk23
09.07.2006, 11:32
doğru söyüyorsun derya biz aleviler halen kimli gimizi saklı yoruz benim yaşadığım yerdede aynı bay canlar

volkan32
25.07.2006, 10:14
İlginç bir o kadar komik.Kıbrıscık lı olmayıp orada yaşamayıp insanlar nasıl böyle bişeyl söyleyebiliyor.Bunları duyduktan sonra söylenenlerin hepsinin deli saçması olduğunu varsayıyorum.Çünkü Kıbrıscık ta o bahsettiğiniz insan zümresinden yok bu fikri atanın söylediğine dikkat edin.
BİZ ORADA OKURKEN ARKKADAŞI ONLARIN BİR DERNEĞİNE GİTMİŞ HALK OYUNU EKİPLERİNDE ORADAN ARKADAŞINA SIR GİBİ SÖYLEMİŞ..
bakarmısınız sırmış bide üstelik. KOMİKSİN BE KARDEŞİM..
benimde var Alevi arkadaşlarım özü sözü bir çok sevdiğim insanlar ama lütfen onlar gibi olun dürüst KIBRISCIK ta öyle bi millet yokk..Tarihini araştırdım her kaynaktan ve oarada yaşıyorum...
bilginize..Derya hanımada saygılar..

dellyboran
29.09.2006, 11:00
Eleştiriyi anlamak lazım. Alevi olmadığı için insanlara yobaz deniliyor. Unutmayyın Hazrreti mevlana nedimiş "Ne olursan ol yinede gel" Önemli olan insan olmak. İnsanları bu şekilde sınıflandırmak yakışık almayan birşey. Eleştiri almak gerek. İnsan eleştirilere göre tutum ve dvranışını belriler değilmi kardeş.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Ben boluda 4 yıl yaşadım Kıbrıscık ilçesini çok iyi bilirim. Arkadaşımız işte Dersim alevilerinden dolayı geri kalmış diyor. Değil can dostum değil. Oranın insanın özelliğini sana söyleyimde bil.
Oranın halkının çoğunluğu tavuk çiftliği vvardır buralardan iyi para kazanırlar.
Kazandıkları para ile öğle vakti yataktan kalkar karınlarını doyurup ortamlarını hemen kurarlar. bir kenarda başlarlar rakının gözüne vurmaya. Saat gece 11-12 civarında zom olup birbirleri ile kavga eder, sokaklarda nara atarlar. tek bildikleri şey içip nara atmak yada kumar oynamak. Yalan diyen varsa beri gelsin.
Ayrıca böyle lavi sunni bölücülük yapmaya gerek yok. Özümüz insan, her şeyde insan olduğumuza bakmakta yarar var. Ben Aleviyim sunniyim demede bir sakınca görmüyorum bunuda heryerde rahatlıkla söylüyorum. Bu işi bu kadar gizemli hale getirmek kendimize acındırmak için böyle hayalperestliğe veya başka tür şeyleri gerek yok. Solculuk, sağcılık,Alevilik,sunnilik,kürtlük,türklük, abazalık (Onlarda milletmiş diyen arkadaşı ayıplıyorum kimseyi hor görmemek lazım) bunların hepsini insan olduğunu hatırlatırım. "Yaratılanı severemi yaratandan ötürü"
Veda hütbesinden "Arabın arap olmayan üzerinde,arap olmyanın arap olanın üzerinde hiç bir hak idda edemez"

dellyboran
29.09.2006, 11:12
Bolu'da Kıbrıscık İlçesi'nde çok sayıda 38 Dersim sürgünü Alevi var.Köyler oluşturulmuş.Bu nedenle de Bolu'nun en az hizmet alan bölgesi orası idi.

Bolu'da yaşlı nüfus yok denecek kadar görünmez.Şehir tepeler üzerinde kurulu olduğundan, yokuşları inip çıkmaktan kalpleri dayanmıyor olmalı.
seyder arkadaşım: Yanlışın var Kıbrıscık'ta 38dersim sürgünü alevi köyü yoktur.
Oranın geri kalmışlığının onunlada alakası yoktur. Orada yaşayan halkla ilişkilidir geri kalmışlığı. Hayatı şişenin dibinde görürsen gelişemezsin. Hergün birbirinle ve başkalarıyla kavga eder memleketin için bir şey üretmez geliştirmezsen geri kalırsın. Değilmi yani.

ThassosIsland
30.09.2006, 08:59
Sevgili arkadasım bir Adapazarlı olarak sana şu konuda yardımcı olabılırım. Şehirde Alevi bulamazsın yanı vardırda onlarda senın gıbı gorev ıcabı orda olanlardır. şehirde bolulu olarak Alevi yoktur. Ama soyle bir sansın var o sehir bir universiteye sahıp ve emın ol bircok Alevi öğrencısı var. Bolu nasıl bir şehir dersenız eskiden baya bir tutucuydu şımdı universıte sayesınde baya bir degısım yasıyor..

Bunun yanında biri bir sehıre gidiyor ve ne dedıgını anladıgı uyumlu olabılecegi, birlikte sohbet edıp tartısabılecegi birini arıyor suçmu? Bu nasıl elestiriler boyle.. Gurbette hele hiç Alevinin olmadıgı bir yerde ınsan kendı kanından birini, kendını anlayacak birini o kadar cok arıyorkı.

Humanızm ın maksadından saptırılıp bagnazlıga donusturulmemesı dilegıyle..

rewhat
14.11.2006, 12:12
orta okul ve liseyi orda okudum. bolu ataturk lisesi nin bazi hocalari turkiye nin en cagdas hocalaridir.
kibrisciga zamaninda kucuk moskova diyorlarmis.(1990 dan sonra sovyetler dagilinca onlarda dagilmis.)

siveleri cok komiktir anlamaniz zaman alir. cok fazla kayserili ve sivasli vardir.
birde her ille boyle bir adam lazim dedirten izzet baysali vardir ki egitim ve sagliga verdigi onem dunyaya ornek teskil eder.

xolxol_12
23.12.2006, 14:51
Dadaloğlu Benden selam olsun Bolu beyine der....
Bazı kaynaklara göre Dadaloğlu alevidir bazılarına göre değildir....
Bolu'da meçhul bir yer

serap_87
09.02.2007, 19:06
amasyalıyım ama boluda oturuyorum.

Şoreş
09.02.2007, 19:10
Boluda Lokantalar genelde içkisizdir.. Ülkücü ve Yobaz kesim fazladır Boluda.. Anadoludaki en karanlık Bölgelerden biride bence Bolu.. Özellikle bazı kesimlerde, Köylü kadınları çok garip giyiniyorlar.. Çarşafda değil çok farklı böyle Kahverengi, Gri Tonlarında örtüler ama kalın oluyor.. Başlarından aşağıya geçiriyorlar.. Cahiliye dönemi gibi gerçekten.. Ürkütücü.

xolxol_12
12.05.2007, 19:37
Bizim şahkulu dergahına bağlama kursuna gelen bolulular war ama sormaya utandım ayıp olur diye!

alimusa
28.08.2007, 21:57
ben bolu-geredede iki sene boyunca okudum.ve halkıyla çok sıkı ilişkiler içerisndeydim..gerede de 4-5 köyün alevi olduklarını öğrendim ve çok sevindim..bunları resmi kişilerlede sorguladım ve doğrulandıı..

SahHatayi
28.08.2007, 23:13
Arkadaşlar Bolu, Düzce ilçesi, Kırkpınar Köyü bir ALEVİ (ABDAL) Köyü.Abdallarla ilgili yapılan araştırmalarda tespit edilen köylerin içinde bu köyde var bilginize.

Belki başka Alevi köylerde vardır.

(Bilgi için http://www.alewiten.com/index3.htm (Genel - Abdallarla ilgili notlar)

Degerli arkadaslar evet bu dogrudur.

Bende bizim asiretden orda yasiyanlar oldugunu duymustum.

Ben Abdalanliyim, ve size su deyisi okuyayim:

YESIL ABDAL dört kitabi cem eyleyip yazan kimdir
ta magripten atip topu ta masrukta tutan kimdir
ates yakip cibismeden zuhur tene kavusmadan
ana rahmine düsmeden yad olmadan ölen kimdir

bir gül vermisler sülüge deryada yanmaz baliga
on sekiz yil karanliga KUL HAMZA’yi salan kimdir
BOLU öküz ayaginda cihan solunda saginda
kirk yil balik kursaginda bes vaktini kilan kimdir

Seyduna
29.08.2007, 11:05
Bolu'ya cok kez gittim ben de. Alevi sayisi sanirim cok az. Halk dinci. Universiteli Abi ve Ablalarin liseli ogrenciler uzerinde olan calismalari cok yogun, halk tarafindan da cok normal karsilaniyor ve destekleniyor. Ama bir Sakarya halki kadar yobaz degiller. Boyle biraz komik geliyor konusmalari hareketleri falan.

Sonra yemyesil cok gusel bir yer. Merkezde Istanbul'da Gulhane Parkindan cok daha gusel kocaman bir Ataturk Orman Parki var. Hele Golcuk ve Abant. Anlatilabilemez. Yedigoller de fazlasi. Kokez denen cesmeleri de ilk olarak orada gordum. Kisin havasi soba dumanlarindan dolayi biraz kirli oluyor ama sadece sehir merkezinde. Istanbul'da yasamak zorunda olmasam, yasamak isteyecegim bir iki sehirden biri. Oyle iste..

alansezai
02.12.2007, 20:56
ben boluda fizik okuyorum bir caminin imamından muhabbetimiz sırasıda 5 alevi köyü olduğunu söyledi bana düzcede boludada var 5 10 tane alevinin olmadığı şehir yok arkadaşlar içiniz rahat olsun

Fatoş34
03.12.2007, 20:25
merhaba Deryaa bende Bolu'luların içinde kaldım ve hatta oralara gittim ne Alevi gördüm ne duydum :no: :no:

hasgül19
06.04.2008, 00:35
Merhabalar seyder? Bolu'yu seviyorum bende kendi halinde küçük bir şehir. Öyle her yerdeki gibi çok ayrımcılık yok burda. Herkes kendi halinde yaşıyor. Mecburiyet Cad. aynı. Öncekine göre öğrencilerden dolayı şehir biraz daha hareketli. ben çok eskisini bilmem de bir 4 yıl öncesine göre. Kıbrıscık halkı çoğu solcudur. Ama dersim sürgünü olarak geldiklerini bilmiyorum.
Saygılar...Degerli cabn boluda bir zamanlar evet alevi varmış hemde dedeleri
.SEYİT HACI ALİ TURABI VE KALENDER VELİ SULTAN OLARAK BİLİNİRMİŞ.şimdilerde tamamen soyutlanlamış lar ondan kayıtlarda bulunmamaktadır gazi ünüversitesi hacı bektaşı kürsüsü nün araştırmasında güzüküyor ama kendileri artık tamamen soyutlaşmışlar ve kendilerini sünü olarak kabul etmektedir can