Orijinalini görmek için tıklayınız : dersim kökenli çorumlular

cerzincan
10.03.2006, 13:40
çorum merkezi bir arkadaşımızın belirttiği gibi tunceliden sonra en fazla alevi potansiyeline sahip merkezdir.bunda elbetteki dersim ve erzincan göçmenlerinin yoğunluğu bir etki.benim bildiğim kadarıyla 100 ün üzerinde o bölgeden gelen insanların yaşadığı köy var.hemen ilk akla gelenler,kavakalan,cevizli,b.kışla.senemoğlu,sirko ğlu,ağyar,salbaş...v.s. bu örnekleri çoğaltmak mümkün sizinde eğer bu konu hakkında bilginiz varsa lütfen benimle paylaşın.:ilgili:

Piro019
10.03.2006, 15:47
çorum merkezi bir arkadaşımızın belirttiği gibi tunceliden sonra en fazla alevi potansiyeline sahip merkezdir.bunda elbetteki dersim ve erzincan göçmenlerinin yoğunluğu bir etki.benim bildiğim kadarıyla 100 ün üzerinde o bölgeden gelen insanların yaşadığı köy var.hemen ilk akla gelenler,kavakalan,cevizli,b.kışla.senemoğlu,sirko ğlu,ağyar,salbaş...v.s. bu örnekleri çoğaltmak mümkün sizinde eğer bu konu hakkında bilginiz varsa lütfen benimle paylaşın.:ilgili:

DOSTCA selamlar cerzincan, bu bilgileri nereden aldigini ögrenebilrmiyim, daha fazla bilgi verirsen sevinirim, simdiden tesekkür ederim.

haydoglulu
10.03.2006, 21:11
evet nereden bilgi edindigini ogrenebilirmiyiz mesela salbas karisik bi koydur

cerzincan
12.03.2006, 13:41
biz erzincan göçmeniyiz köyümüzde dersim ve erzincan göçmeni insanlardan kurulu.salbaşa gelince bizim köyde salbaştan gelen insanlar var onlardan duydum.ayrıca bu konunun meraklısı olduğum için araştırıyorum birçok köyde birçok insanla konuştum.bilgilerim belki yeterli değil belkide yanlış konuyu açmamın sebebide zaten doğrulara ulaşmak

eReNnkIzI
17.03.2006, 18:26
biz erzincan göçmeniyiz köyümüzde dersim ve erzincan göçmeni insanlardan kurulu.salbaşa gelince bizim köyde salbaştan gelen insanlar var onlardan duydum.ayrıca bu konunun meraklısı olduğum için araştırıyorum birçok köyde birçok insanla konuştum.bilgilerim belki yeterli değil belkide yanlış konuyu açmamın sebebide zaten doğrulara ulaşmak
bizde erzincan göçmeniyiz... ama taaaaaaa dedemin dedesinin babasi gelmis çoruma..
çorumluyuz diyoz

AleviKürt
17.03.2006, 20:40

selam dost. bilgiler icin tesekkürler, ama sana bi soru. Agyar köyü hangi ilceye bagli, ve yeni ismi varmi? Sirkoglu köyü hakkinda da ayni soru. Salbas köyü alevileri kürt mü?

Selamlar

sedatt19
12.07.2006, 20:09
slm canlar ben çorum un dodurga ilçesinin mehmet dede obruk köyündenim yakın civarlardan olan varsa tanışmak isterim.............

mesuteren
15.07.2006, 12:35
bizde erzincan göçmeniyiz... ama taaaaaaa dedemin dedesinin babasi gelmis çoruma..
çorumluyuz diyoz
Benimde anne tarafim Erzincan/tercen/Cayirlidan gelmis.Yani annemin babannesi.Ama hicbir baglantimiz yok.Aslinda cok merak ediyorum, akrabam falan varmi diye oralarda...

Özgür-Taylan
09.09.2006, 06:22
benim annem Zile'li ve onlarin da Tunceli-Erzincan'dan geldiklerini söylüyolar (sinemilli asireti diye duydum, artik ne kadar dogru bilemicem..) ama kimse tam olarak bilmiyor... Tokat-Zile, Corum-Alaca, Yozgat-Cekerek, Sorgun.. ilçelerinde önemli Alevi Kürt nufusu var.. bunlarin çogu Kurmanç konusuyor, malatyalilar/maraslilarin kürtçesiyle ayni, yani $iveler tutuyor, ama bizim yakin köyde Zazaca konusanlar da var... zamaninda gelmiser iste, savastan mi kaçmislar, bisey olup anayurtlarini terkedip oralara yerlesmisler iste, bence bunu arastirmak gerekir...yani tam olarak ne zaman, niçin oldu bu göç? kimler tarafindan planlandi felan... bilgisi olan canlar katkida bulunsun lütfen..ALLAH EYVALLAH!

çiğerparem
09.09.2006, 08:49
benim annem Zile'li ve onlarin da Tunceli-Erzincan'dan geldiklerini söylüyolar (sinemilli asireti diye duydum, artik ne kadar dogru bilemicem..) ama kimse tam olarak bilmiyor... Tokat-Zile, Corum-Alaca, Yozgat-Cekerek, Sorgun.. ilçelerinde önemli Alevi Kürt nufusu var.. bunlarin çogu Kurmanç konusuyor, malatyalilar/maraslilarin kürtçesiyle ayni, yani $iveler tutuyor, ama bizim yakin köyde Zazaca konusanlar da var... zamaninda gelmiser iste, savastan mi kaçmislar, bisey olup anayurtlarini terkedip oralara yerlesmisler iste, bence bunu arastirmak gerekir...yani tam olarak ne zaman, niçin oldu bu göç? kimler tarafindan planlandi felan... bilgisi olan canlar katkida bulunsun lütfen..ALLAH EYVALLAH!

sinemilli aşireti maraşın elbistan kazasında çok yaygındır.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)

benimde bildiğim en fazla alevinin sivasta yaşadığı sadece imranlı ilçesinde 100 tane alevi köyü bulunmaktadır.

Şoreş
09.09.2006, 11:26

Türkiyede en çok Alevi yerleşimi 600 Köy ile Sivastadır.. Sivasın sırf 2 - 3 İlçesinde 90 - 94 Alevi Köyü var.Kaldı ki Kangal, Hafik, Yıldızeli, Gürün, Ulaş gibi ileçelerinde 30ar - 50-60ar Alevi Köyü var.

Zaranında köyleri hemen hemen çoğunluğu Alevidir..Diğer tüm ilçelerinde de Alevi vardır.

Sivastan sonra Tunceli, Çorum, Tokat, Malatya, Erzincan falan gelir.. Ama şuan ki Merkezlere bakacak olursak, Tunceli Merkezde Aleviler çok yoğun, Çorum Merkezde öyle..

En çok Alevi köyü Sivasta ama Merkezlerde Alevileri yok, çoğu büyük Şehirlerde...

Taner19
09.09.2006, 13:04
merhaba
arkadaşlar, Çorum'un Ortaköy İlçesi'ndeki köylerin büyük çoğunluğu kürt-alevi köylerdir. Bunların çoğu da dersim kökenlidir. bu köylerde halen yaşlılar kürtçe konuşmaktadır. örneğin Karagöz, Gökçepınar, Fındıklı, Yaylacık........