Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevilere atılan bir iftira daha.. (yıkanma ile ilgili)

sun
10.03.2006, 15:04
Daha önce soruldumu bilemiyorum eger sorulduysa simdiden affiniza siginiyorum,...... Sünlü bir arkadas bizlerin cinsel iliskiden sonra yikanmadigimiz konusunda igrenc bir sorusu oldu,...bunun alevilikle alakasi olmadigini insanin kendi temizligiyle ilgili oldugunu söyledim tabii cok bilgim yok bu konuda ama insan olarak tepkimi koydum ve zoruma giden alevileri kapsamasi oldu..... foruma baktim bu konuyla ilgili yazi bulamadim beni bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim,...

Adam
10.03.2006, 15:06
Sayın Sun bize atılan her iftirayı ele almak mümkün değil, fakat siz zaten mantığınızla verilmesi gereken en doğru cevabı vermişsiniz. Yalnız konu başlıklarını iyi seçerseniz yazdıklarınızın kazana atılmamasını sağlarsınız.
Saygılar

sun
10.03.2006, 15:24
sagol uyarilarin icin simdi degistiriyorum,,.....

Dogan24
10.03.2006, 15:24
degerli yönetiçimizin ALEVİMEN nin dediği gibi bir toplum kendini tanımakla toplum olur kendimizi bizler biliyoruz kendini bilmezlerde zaten gerekeni çamur atma gibi basıt oyunlarla zaten gösteriyorlar.. boylesi düşünçeler ve carpıtılarak bizlere atılan iftiralardan ibaredir ulamalıkdan başka bir şey degildir .....

Şoreş
10.03.2006, 16:36
Banada şafii bir arkadaş siz sapkınsınız dedi nednlerini sorduğumda sizde abdest yok dedi güldüm bende

ya abdest temizliktir en insan cinsel ilişkiden sonra imkanı varya yıkanır temizlenir ama geri kafalılar beyinsizler bunu anlayamayıp bize bu tip sorular yönlendiriyorlar gülüp geçiyorum çünkü zavallılar bize bunları söyleyenler zavallı yaratıklar

Oli
10.03.2006, 16:54
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=247&highlight=alevilerde+abdest

sevgili sun, seni anlayabiliyorum... bu tür önyargılı olanların sorularını pek önemseme zaten anlatsanda anlayamazlar. verdiğim linkte cevap mevcut.
bizde abdest demek ağzına 2 kere su almak başını iki kere ıslatmak şeklinde değildir.
Kendimden biliyorum bizler inancımızı tam öğrenemediğimiz için gelecek bir soruda kendimizi anlatamayacak durumda kalıyoruz hep. bu duruma düşmemek için önce kendi inancımızı kendimiz öğrenmeliyiz, annemiz babamız da az biliyorsa kitaplardan okuyarak öğrenmeliyiz.

saygılar.

Şoreş
10.03.2006, 17:19
Kötü düşünen sünnilerin yanında bu tip iftiraları karalayan lanetleyenlerde çok.Benim bir sünni arkadaşım var.Trakyalı ve bana alevileri çok sevdiğini ve bir alevi gibi yaşadıklarını söyledi ailece hatta biz alevilerin etkisinde kalmışısz dedi dindar değiller çnkü mesela namaz kılmıyorlar ramazanda oruçta tutmuyorlar bunun yerine iyilik yapıyormuş ailesi mesela çocuk okutmak falan dedi.Çok sevdiğim bir arkadaşımdır çünkü bizim inancımızı onun kadar seven bir sünni daha var mı acaba?? Bir kere bile kötü söz duymadım ondan herzaman bizim inanımız hakkında güzel şeyler söyler arasıra sorular sorar alevilik hakkında.Trakyalılar, anadoludakilere göre çok daha modernler ve bu tip iftiraları hiçbir trakyalıdan duymadım ben.Türbanlı trakyalı ise hemen hemen hiç görmedim mesela gelibolu güneyli bir sünni köy ama hiç türbanlı görmedim sadece öylesine kadınlarbir örtü atıyorlar başına ve orta yaşlılar ve yaşlılar falan gençlerin başı hep açık

İşte bu yüzden trakyalılar çok seviyorum inancımıza çok saygılı olduklarını gördüm en azından

Hüseyin69
10.03.2006, 18:41
yahu onlarin istedigi gibi yapsak yine onlar birseyler uydururlar
cünki bir kere beyinlerinin en ücra kösesine sinmis ne yapsanda ne etsen bos sen o beyinleri temizlemeye ugrassanda o pislik cikmaz
bence hic o tür beyinle yasayan kisileri karsiniza muhatab bile almayin

Şoreş
10.03.2006, 18:43
yahu onlarin istedigi gibi yapsak yine onlar birseyler uydururlar
cünki bir kere beyinlerinin en ücra kösesine sinmis ne yapsanda ne etsen bos sen o beyinleri temizlemeye ugrassanda o pislik cikmaz
bence hic o tür beyinle yasayan kisileri karsiniza muhatab bile almayin

Doğru söze ne denir abi valla haklısın:komik Beyinlerinden çıkmaz yani 2006 ya gelmişiz hala o düşüncede insanlar çoook :hmmm Muhattap olmaya gerçekten değmez ama muhattap olmak isteyen olursada dersini alır valla:yamukgul:

Canan58
10.03.2006, 18:50
inan bu sorulara bende yeri geldi cevap vermek zorunda kaldım.Ya bu temizliktir.Allah aşkına yapan yapar yapmayan yapmaz bilemeyiz ki.
Ama sen genede sana birdaha böyle birşey gelirse deki.; " nerden biliyorsunuz herhalde yanlarındaydınız o işi yaparken " aaa vallla ya başka bişii denmez bunlara....
sevgiyle kal sun...

derviscemal
10.03.2006, 18:55

sevgili sun, seni anlayabiliyorum... bu tür önyargılı olanların sorularını pek önemseme zaten anlatsanda anlayamazlar. verdiğim linkte cevap mevcut.
bizde abdest demek ağzına 2 kere su almak başını iki kere ıslatmak şeklinde değildir.
Kendimden biliyorum bizler inancımızı tam öğrenemediğimiz için gelecek bir soruda kendimizi anlatamayacak durumda kalıyoruz hep. bu duruma düşmemek için önce kendi inancımızı kendimiz öğrenmeliyiz, annemiz babamız da az biliyorsa kitaplardan okuyarak öğrenmeliyiz.

saygılar.

Sevgili sun;

sevgili oli çok güzel açıklamış bence bizler yani abdest almak demek herşeyi şekiliyle yapmak değil bizde duş alıyoruz ama ağzımıza burnumuza su çekmiyoruz biz şekilcilikten uzak bir inanc yaşıyoruz bizde işte birlikte olduk hemen yıkanalım toprağa basarsak günah gibi saçma saban şeyler yoktur abdest zaten temislik anlamına gelmektedir ki ap su dest el demektir .. Alevililerde yeteri kadar temizlik va ilk önce gönüllerimiz temiz..

saygıalrımla..

eylemm
10.03.2006, 19:17
yani insan aklına ters gelen ne varsa bu zehirli düşüncelere sahip olan insanlar da var! ya ben bu aptal soruları soran adamın öncelikle zekasından; sonra baktım o değil niyetinden şüphe ederim! beynini kullansa bu saçmalıklara inanmaz, araştırıp öğrenir. iyi niyeti olsa zaten bunlara inanmaz, yakıştırmaz böyle şeyleri karşısındaki insanlara. ne deyim, zavallı yaratıklar!

Arguvan 44
10.03.2006, 23:01
bence cok ayip böyle seylerin sorulmasi kaldiki aralarinda bu tür seyleri oturup tartisiyorlar... ne kadar igrenc seyler bunlar yaw.. kimi ne ilgilendiriyor ya ister adam yikanir ister yikanmaz. kime ne !!!!!!!!! Iste bu tür insanlar insanin özeline kadar inip böyle seylerin takipcisi oluyorlar vallahi yazik....

Kolera
10.03.2006, 23:23
Sorusunun tarzi yanlis. Egerki Alevilikte Gusul var mi yok mu diye sorsaydi, cevap evet olabilirdi. Benim bildigim kadariyla Alevilikde Gusul yok.

şavolanlı
11.03.2006, 20:24
bu konular bazı arkadaşların dejenere ettigi konulardır.alevilerin ellerini yıkamaması şeklindeki görüşleri ve bir çok mesnetsiz iftira ve yalanlar olmuştur buda onlardan biridir.

sila
11.03.2006, 23:02
bu insanin temizligyle alakali bir konuu bunun alevilile ne lakasi varrrr.... insan pislik olduktan sonraa ister alevi ister sunni isterse ne olursa olsunnn yinee pisliktirrr boyle birseyi yaparr......... bunu kalkip alevilige neden yikiliyor onu anlaamiyorum itsee buda boyle birseyi cikartanlarin pisligidirrrr.......

saygilarlaaaaa

Ezo
11.03.2006, 23:03

saygılar.

Sevgili Oli ilk defa bir yazina sasirdim bu kadar mantik dolu guzel yorum....

Soru okadar saçmaki cevap verip vemekle terdut ediyorum, kim ne düsunursen dusunsuz biz bildigimiz ve inancimiz gerektirdigi sekil yasariz... Sünniler istedigi yada onlar yanlis düsunmesindiye onlar gibi yasiyamayiz... Zaten akilli insan bu sorulari sormaz.....

saygilar
ezo

Medet
11.03.2006, 23:20
Biraz mantıklı düşünseler bu kadar çağdışı ithamlarda bulunmalarının hata olduğunu anlarlar aslında ama neyse....

Dogan24
11.03.2006, 23:26
Biraz mantıklı düşünseler bu kadar çağdışı ithamlarda bulunmalarının hata olduğunu anlarlar aslında ama neyse.... sevgili canlar kimin bizler için ne düşündüğünden çok bizlerin kendimizi bilmemiz yeter biz aslanlar gibiyiz çamurda atsalar iftirada atsalar asla bu yüçe alevi toplumunu rençide edemezler bizler aleviyiz içimizin paklığı yüzümüzün akıdır yüzü kara olanlar düşünsun.....

saygılar....

Medet
11.03.2006, 23:42
sevgili canlar kimin bizler için ne düşündüğünden çok bizlerin kendimizi bilmemiz yeter biz aslanlar gibiyiz çamurda atsalar iftirada atsalar asla bu yüçe alevi toplumunu rençide edemezler bizler aleviyiz içimizin paklığı yüzümüzün akıdır yüzü kara olanlar düşünsun.....

saygılar....

Kardeşim çok güzel söylemişsin...
Biz kendimizi biliyoruz ama herkes doğru bilsin...
Bilgisi olmayan fikir üretip insanları yanlış yönlendirmesin...
Ben çok üzülüyorum bu gibi yorumları duyunca...
O insanların böyle bir düşüncede oldukları için üzülüyorum...

erdemli83
12.03.2006, 01:16
Ben bir aleviyim (bu sözü söylemek bile kolay değil bana göre ama ) ve ben söz konusu abdesti alıyorum yıkanıyorum temizleniyorum eminim tüm alevi kardeşlerim de bunu yapıyor çünkü bu herşeyden önce insani bir ihtiyaç ve temizlik için gerekli bence bu konulara yanıt dahi vermemeliyiz çünkü bir sorunun kendisi iğrenç se yanıtıda iğrenç olur. (parantez içindeki yazdığım sözün anlamı alevi olmanın kolay olmadığı ve her aleviyim diyenin alevi olamayacağıdır)

Allı Turna
12.03.2006, 01:51
Daha önce soruldumu bilemiyorum eger sorulduysa simdiden affiniza siginiyorum,...... Sünlü bir arkadas bizlerin cinsel iliskiden sonra yikanmadigimiz konusunda igrenc bir sorusu oldu,...bunun alevilikle alakasi olmadigini insanin kendi temizligiyle ilgili oldugunu söyledim tabii cok bilgim yok bu konuda ama insan olarak tepkimi koydum ve zoruma giden alevileri kapsamasi oldu..... foruma baktim bu konuyla ilgili yazi bulamadim beni bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim,...

Aynı aptal soru bana da yöneltilmişti... Ve daha niceleri.. Onlar hiç susmayacaklar zaten...

Hüseyin69
12.03.2006, 02:34
yahu temizlik günlük kisisel ihtiyaclarimizin arasinda vazgecilmezlerimizdir
yok yikanmiyrlarmis yok pislermis söyle böyle
biz abdest almiyoruz diye bizi temiz olarak görmüyor
cahil müzelik kalintilar kesimi
haydi diyelimki onlarin dedigini yaptik günde bes kez elimize oramiza buramiza su deydirdik ya sonrasi ?
sonrasi yine malum bu seferde namaz
hac zekat oruc vs vs vs bosverin basligi acan kardesim takmayin böyle seyler kafaniza

Dogan24
12.03.2006, 19:41
Aynı aptal soru bana da yöneltilmişti... Ve daha niceleri.. Onlar hiç susmayacaklar zaten... birakın konuşsunlar gereken çevabı veremeyen olmaz biz kendimizi biliyoruz önemli olanda bu.....

Şoreş
12.03.2006, 19:45
Bu iftira onların ezikliğini cahilliğini gösterir zaten o şahıslara biryandan da acıyorum canlar ;)

erdal ates
13.03.2006, 00:16
merhaba arkadaşlar ;
bakalım daha neler üretecek 21.yüzyılın örümcek kafaları.ama şuna inanıyorum biz o lafları söyleyenler gibi sadece suyla temizlenmiyoz insan sevgisiyle,ehlibeyt sevgisiylede yıkanınıyor ve temizleniyoruz.artık doğruları öğretelim onlara

dostlar

Allı Turna
13.03.2006, 00:43
birakın konuşsunlar gereken çevabı veremeyen olmaz biz kendimizi biliyoruz önemli olanda bu.....

valla artık cevap vermeylede uğraşmıyorum ... :D

özdilek
09.06.2007, 18:42
Simdi böyle soru soran birisine ne cevap vereyim.Yani aklindan ve mantigindan kesinlikle süphe etmem lazim.maden ve manevende temiziz.Hic süpheniz olmasin.

Kılıç Ali
09.06.2007, 19:09
temizlikten bahsetmeleri için ilk önce temiz olmaları gerekiyor, bence cevap vermeye bile değmez çünkü boş teneke dolu fıçıdan daha fazla ses çıkartır.

cicim
09.06.2007, 19:10
Bu tarz saçma ve akıla mantığa uymayan fakat alevilere yapılan yakıştırmalarla bende karşılaştım.

Ya kardeşim yıkanırım yıkanmam size ne? Bu işin alevisi sünnisiyle alakası yok insanın kendisine kalmış temizliktir bu.

Diyelim biz hiç yıkanmıyoruz bu kimi ilgilendiriki?

Şöyle bir durum varki kendim aleviyim diye böyle birşey demiyorum.Tanıdığım insanlar arasında(sünni alevi karışık) en temiz insanlar alevilerdir. Evlerine giriyorsun miss gibi kokuyor.

Bu tarz şeyleri düşünen insanlar önce beyinlerini temizlesinler ruhlarını temizlesinler sonra bizim temizliğimize baksınlar.

Comrat86
09.06.2007, 19:17
Gündeme getirmek onların işine yarar canlar.

umutTt
09.06.2007, 23:27
bir gün öğretmenimle dini bir konu hakkında konuşuyorduk. konu benim alevi olmak istememe geldi. dedim aleviler aydın insanlar, bana mantıksız gelen bir çok şey onlarda yok, işte hepsi dinlerini en güzel şekilde yaşıyorlar o yüzden alevileri çok seviyorum ve onlardan olmak istiyorum dedim. bana yanlış yoldasın onların hepsi yanlış yolda, senin inancına karışmam ama benden sana tavisye doru yola gel dedi. bende güldüm sizinkinin doğru olduğu ne malum dedim ayrıca alevilik müslümanlıktan farklı değil ki dedim bana hayor dedi onlar namaz kılmaz dedi oruç tutmaz dedi özellikle boy abdesti almaz dedi. ben yine güldüm. hocam onlarda oruç tutuyor evet namaz kılmıyorlar ama farklı bi şekilde yapıyorlar ibadetlerini ve boy abdesti yok ama sizden daha temiz oldukları kesin dedim. boyabdestine inanmasanız kokacaksınız kirden dedim. bana kızdı ve konuşmuyoruz şimdi.
konu yine alevilikten açılmıştı bi arkadaşım bana aleviler dedi çok pisler dedi. onlar da boyabdesti yok dedi. bende ne biliyorsun kaç alevi tanıdın şimdiye kadar ya da ne kadar kitap okudun bu konu ile ilgili.
bunları anlatmamım sebebi zaten belli. hepsi geri kafalı ve kulaktan dolma bilgilerle alevileri kötülüyorlar bende alevileri koruyorum diye benden uzaklaşıyorlar. ne yapalım sonuçta bu yola baş koydum annem babam karşı çıksa yine dönmeyeceğim yolumdan.

uzaklardabiri
09.06.2007, 23:40
sen ne kadar anlatırsan anlat cahile...
senin bildiklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır..!!!!!!!!

ahmet_turan
10.06.2007, 00:54
[yenik değiliz]
yenik değiliz
boşa gitmedi çektiğimiz acılar
ilkyaz yağmuru ile yeşeren tohumlara bak
bir yangın gecesini andıran sesleri dinle
savaş alanlarında çarpışanlar var

yenik değiliz
etseler de bizi ekmeğimizden
çocuklarımızın buğday başağı saçlarından
yardan ayırsalar da bizi
yenik değiliz
kanımızda bir pınar gibi kaynayan hayat
yenik değiliz
torbamız tohum dolu
koşar adım gidiyoruz

saki
10.06.2007, 01:06
Bu düşünceye sahip olan insanlar öncelikle kendi iç abdestlerini alsınlar.Bu şekilde insanlara yaklaşımda olan ya da sözsel olarak bunu karşısındakine söyleyen insanın abdesti ömrü boyunca bozuk ve bu şekilde dolaşacaktır.
İnsanın abdesti kişiliğidir , doğruluğudur , dürüstlüğüdür...
Abdest denildiğinde aklına elini , yüzünü , başını ... yıkamayı anlayan insandan ne beklersiniz.İnsanlıktan anlamayan(abdest de girebilir insanlığımızın içine) sonra gelip dinden imandan bahseden kişilere Allah yardım etsin.

sausen
10.06.2007, 01:28
Merhaba Canlar,

Bana sapkın diyen doğru olsa bari demek istiyorum...
Onlar kafalarında şekillenmiş bizden yola çıkıyorlar.
Özümüzü bilmiyorlar...

Ben çoğu kez aydınlatıyorum böyle arkadaşları.
Sonra da pişman oluyorlar...

haciyannis
10.06.2007, 02:30
Kötü düşünen sünnilerin yanında bu tip iftiraları karalayan lanetleyenlerde çok.Benim bir sünni arkadaşım var.Trakyalı ve bana alevileri çok sevdiğini ve bir alevi gibi yaşadıklarını söyledi ailece hatta biz alevilerin etkisinde kalmışısz dedi dindar değiller çnkü mesela namaz kılmıyorlar ramazanda oruçta tutmuyorlar bunun yerine iyilik yapıyormuş ailesi mesela çocuk okutmak falan dedi.Çok sevdiğim bir arkadaşımdır çünkü bizim inancımızı onun kadar seven bir sünni daha var mı acaba?? Bir kere bile kötü söz duymadım ondan herzaman bizim inanımız hakkında güzel şeyler söyler arasıra sorular sorar alevilik hakkında.Trakyalılar, anadoludakilere göre çok daha modernler ve bu tip iftiraları hiçbir trakyalıdan duymadım ben.Türbanlı trakyalı ise hemen hemen hiç görmedim mesela gelibolu güneyli bir sünni köy ama hiç türbanlı görmedim sadece öylesine kadınlarbir örtü atıyorlar başına ve orta yaşlılar ve yaşlılar falan gençlerin başı hep açık

İşte bu yüzden trakyalılar çok seviyorum inancımıza çok saygılı olduklarını gördüm en azından

Bence namaz kılan oruç tutan kendisine yapıyor ,neden namaz kılan oruç tutan dindar olsun ki,ibadet kendinedir,ayrıca türbanını ne yapacaz insanların isteyen istediğini giyer...Birde ben anadoludayım emin ol bizde alevileri seviyoruz,hepiniz baştacısınız,saygısızlık yapanlar arkadan konuşan insanlar. Hiçbir kimse yüze konuşmaya cesaret edemez , eğer bu bölgelerde aleviler çok olsaydı kimse kötü konuşamazdı dedikodu yapamazdı ,aleviler az olduğu için konuşuyorlar aralarında ...Alevilerde de vardır sunnilerin dedikodusunu yapan(çok yobazlar ,çok katılar v.s.) onlardan kabul edin bizdeki dedikoducularıda...

hevalim
19.06.2007, 18:06
merhaba canlar bende bu tarz aptalca sorularla çok karşılaştım çok ama çok saçma çünkü herkes kendisiyle ilglensin boş teneke gibi gürültü yapmasınlar alevilerede dil uzatmasınlar

ilker_che
20.06.2007, 02:32
bunlarla karsılaşmayan alevi yok gibidir.forumda başka bi bölümde de anlatmıştım benim orta okul 1 deyken başıma geldi.kızın biri alevi erkekler bacaklarının arasını hiç bir zaman yıkamıyolar dedi.benim alevi oldugum bilinmiyo tabii.sen dedim kaç aleviyle banyoya girdin de bunu sölüyosun.istersen beni izle banyoda da gör yıkıyo muyum yıkamıyo muyum dedim.kız ağlayarak gider müdüre müdür beni okuldan atıcak nerdeyse araya büyükler girdi de beni atmadı okuldan.13 yasında kızlara bunu ögreten insanlar utansın ben bana atılan iftiraları üzerime bile almıyorum...

ÇaKıL
20.06.2007, 02:54

Benim de karşılaştığım bir iftiraydı bu.Bana bunu söylemeye cesaret eden kişiye soruyordum başla anlatmaya siz nasıl yapıyorsunuz diye.Başlıyorlardı hararetli hararetli anlatmaya.Bende diyordum eeee sen ilişki öncesi duş bile almadın o şekildemi yatağa girdin. Susuyorlardı.Arkadaşım,zamanla temizğin kişinin kendisiyle alakalı birşey olduğunu öğrendim.Eğer kendini rahat hissediyorsan nasıl terli yatağa girdiysen yine o terli halde yataktan çıkabiliyormuşsun.Yıkanmak yada basiti duş almak gereği duymuyormuşsun.
Oruç tutarlar 1 ay hep dikkatimi çekmiştir elini yüzünü yıkamadan sofrada ya ezan ya da top sesini beklerler.Bizde öylemi ki el yüz yıkanır büyüklerin elini öpersin hayır duasını alırsın.Şimdi demem o ki sofraya el yüz yıkamadan oturanlar nasıl olurda ilişki öncesi duş alırlar.Bu da temizlik.Hep artımız varda onlar kendi eksilerini bile göremiyorlar.Aramızda ki sorun bu.

ankh
20.06.2007, 03:43
Alınmış abdestim aldırırlarsa
Kılınmış namazım kıldırırlarsa

Demiş Pir Sultan bana sorabilecek babayiğit denk gelmedi daha yada arkadan konuştular ben duymadım ki duyardım birçok sünni arkadaşım var. Hepsi bilir ben aleviyim kendilerince sorularıda olur ama gelir efendice sorarlar. Efendice sormayanlarsa üzgünüm ama önce kendilerini eleştirmeleri gerekir en ağır cevabı alır benden bu güne kadar hep böyle oldu. Ben din dil ırk cinsiyet ayrımı yapmam ama karşıma geçipte biri aleviliğe laf ederse en şovenden daha şoven olurum.

murro
20.06.2007, 04:10
Niyet ettim cünüplükden temizlige girmek icin Gusül abdesti almaya

Tanidigim cok Sunni arkadaslar Boya abdesti ne demek oldugunu ve nasil alinacagini bilmiyor. Cok sevdigim Erzincanli Alevi benim icin degerli bir dostum hepsinden süper bir sekilde bana bunu tarif etti ve hatta farkettigim sey Sunni kesimdeki Boya abdestinden daha incelikli aldigini. Burda hepinizin dikkatini cekerim, sacma sapan asli olmayan ithamlarda bulunup gülünc hale düsmeyin derim. Aleviyi taniyan tanir. Fakat yarasi olanda gocunur.
Ama öncelikle sunu belirtim Gusül Abdesti alipda Imanini yikamasini bilmeyen , istedigi kadar boya abdestini alsin, ne cikar ?
Önce insan incindeki necizi, cünüplügü gidermek istiyorsa "önce Insan ol" kavramini anlamali ve ön yargiyla bilip bilmeden etrafindakilerine saldrimamalidir.
Asagilacak sekilde "ya siz Aleviler pissiniz demesi" onun insan bile olmadigini
gösterir.
Temizlik Imandir sadece Boya abdestinden ibaret degildir.

bir anlasam...
20.06.2007, 10:26

Sevgili Sun,

halk arasında ağızdan ağıza dolaşan o kadar saçma sapan şey var ki, bu sizin söylediğiniz bunlardan yalnızca bir tanesi. Ben Sünniyim, erkek arkadaşım Alevi ve evlenme kararımızı açıklamamızın ardından biz de bir sürü iğrenç ithamla karşılaştık. Yok Aleviler'in evinde kötü bir koku olurmuş, yok Aleviler yoğurt yaparken içine tükürürmüş, yok yıkanmazlarmış ve şu anda aklıma gelmeyen daha bir sürü abuk sabuk laf... Hatta erkek arkadaşım kendisi de söylemişti, "aşure ayında aşure dağıttığımızda bazıları doğrudan çöpe döküyorlarmış, Aleviler'in yaptığı yenmez diye" demişti...

Birçok insan durum bazında düşünmeyi bilmiyor. Birileri bir şeyler demiş, evet, ama söylenen şeyler mevcut durumla örtüşüyor mu, bunu sorgulayan yok. Kaç kez erkek arkadaşımın evine gittim, kaç kez ikinci annemleri ziyarete gittim, beraber kahvalı da hazırladık, yemek de yedik, oturup sohbet de ettik ama hiç de böyle söylenenlere uyan hiçbir şeye rastlamadım. Zaten acaba gerçekten öyle mi sorusunu da getirmedim ki aklıma... Her insanın temizlik anlayışı, yetiştiği ortama göre bir başkasından farklılık gösterebilir, bence bu doğaldır, çünkü insanlar çevrelerinde ne görürlerse onu yaparlar. Ayrıca ne Sünniler biliyorum ki, yaptıkları şeyler temizlikle yakından uzaktan alakalı değil. :sarkazm Evet, belki cinsel birliktelik sonrası boy abdesti alıyorlar ama mutfak eviyesinde elini yüzünü yıkayıp dişini fırçalayan mı istersiniz, sebze yıkadığı kabın içinde çamaşır yıkayanını mı, iç çamaşırlarını şartlamadan (kirli vaziyette) çamaşır makinesine atanını mı istersiniz... O zaman Alevi kesim de genelleme yapsın ve desin ki: "Tüm Sünniler pis." Olur mu böyle şey? :no: Sizler için söylenenler tamamen saçmalık, bunların saçma olduğunu bizzat Alevi bir ailenin gelin adayı olan ben, görerek söylüyorum. Lütfen bu tarz ithamlar yüzünden canınızı sıkmayınız. Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz, gören görüyor, bilen biliyor zaten.

Güzel bir gün dileklerimle, hoşça dostça mutlu kalın.:107:

lion12
20.06.2007, 11:21
Bu tür iftiraları atanlara çokta fazla prim vermemek lazım diye düşünüyorum ben.
Zaten aklı başında insanlar bunların olmayacağını bilirler...Cahil insanla tartışmak bize haramdır zaten bu söz benim değil Hz.Ali'nindir.

ÖzgürEfe
20.06.2007, 12:31
Nasıl bir alaka kurmuşlar. Gören varmıymış... Tövbe tövbe. Böyle bir soru sorabilenden biraz şüphe ederim. Duyanda biz uzaydan geldik sanacak, Saçmalığın da bu kadarı Daha ne diyeyim...

UsAR
20.06.2007, 13:36

MÂİDE-6
. Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman yüzlerinizi, dirseklerinize kadar ellerinizi, başlarınızı meshedip, topuklara kadar ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp oldunuz ise, boy abdesti alın. Hasta, yahut yolculuk halinde bulunursanız, yahut biriniz tuvaletten gelirse, yahut da kadınlara dokunmuşsanız (cinsî birleşme yapmışsanız) ve bu hallerde su bulamamışsanız temiz toprakla teyemmüm edin de yüzünüzü ve (dirseklere kadar) ellerinizi onunla meshedin. Allah size herhangi bir güçlük çıkarmak istemez; fakat sizi tertemiz kılmak ve size (ihsan ettiği) nimetini tamamlamak ister; umulur ki
şükredersiniz.

nısa 43. Ey iman edenler! Siz sarhoş iken -ne söylediğinizi bilinceye kadar- cünüp iken de -yolcu olan müstesna- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya bir yolculuk üzerinde bulunursanız, yahut sizden biriniz ayak yolundan gelirse, yahut kadınlara dokunup da (bu durumlarda) su bulamamışsanız o zaman temiz bir toprakla teyemmüm edin: Yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz Allah çok affedici ve bağışlayıcıdır

sevgili arkadaş biz aleviler kime bağlıyız allah muhammet kuran ehlibeyt
sunı allah muhammet sunnet
demekki alevi isen abdest alacaksın mademkı başın kurana bağlı kurana uyacaksın aleviler hep zulume uğradı haksızlıga uğradı bunu için öğrenemdı
öğretemedı onun için herkez kendıne göre ne anladı ise onu alevilik sandı
ALINMIŞ ABDESTİM ALDIRIRLARSA
KILINMIŞ NAMAZIN KILDIRIRLARSA
SİZDE ŞAH DİYENİ ÖLDÜRÜRLERSE
BENDE BU YAYLADAN ŞAHA GİDERİM...
şimdi bunu doğru yorumlamak gerekır haydara neden pirsultan abdal denıldı
çunku kendını bu yola adadı çunku allahın temız ve pak olarak saydıgı ehlibeyite
taraf oldu onlara uydu bunedenlede o tertemızdır o abdestını batında aldı o
ama bunu yanlış yorumlayan var namazım kılınmış abdestım alınmış diyerek abdets almayan ve bunu savunan alevi var hepekı yukarıda açıkca kurande abdestı anlatıyor ozan alevilite ebdest var ama sunnu gıbı değıl onlar belirli şartalara şekillere bağlanmış işte uçkere agzına kulaguna burnuna şurya burya
kuranın suresınde üç beş yazıyormu temızlen dıyor asıl alan kırlendıgınde pıslendıgınde temızlenmek ınsan doğar yıkanır olur musalla taşına yıne yıkanır
biz abdestı tarınıfı söyle yaparız batın gızlı zahır açık zahırı abset insanın
kuranda okundugu gıbı abdest almasıdır sunnıler sadece dışa bakarlar bizde birde batın var yanı iç temızlıgı ruh temızlıgı biz kuranın sadece maddesine değıl manasına bakarız derınıne bakarız hacı bektaş şöyle yorumlamış
bir şişe dusun ağzı kabalı onun dışını yıka içi pisse dışını yıkasan ne olır kapalı şişeye su gırmez ondandır bizim içimiz dışımız temız soyumuz nesmımız memiz evlatı ehli beyıtız allah nesmımızı temız kılmış adam abdets alım namaz kılıyor ama içi bis bınlere eğılp kalsa ne olur