Orijinalini görmek için tıklayınız : Insan olarakmi sünlü olarakmi yargilamaliyim sizce?

sun
11.03.2006, 11:22
Öncelikle sunu belirteyim hic bir konuda genelleme yaparak konusmamak gerekir.Benim ailemin de icerisinde evlilik münasebetiyle sünlüler mevcut,....

Almanyada 6 yildir yasamaktayim.Her bayram kayinpeder büyük oldugundan öncelikle onlara gidilir.Yillardir iclerine gelip giden bir sünlü aile,gercekten iyi insanlarDI, her bayram oldugu gibi gectigimiz bayram da gelecekler ve tlf ediyorlar (ah ne yazikki o tlf ben cikamadim) densizlige bakin "ya siz bayram kutluyormusunuz gelecektik de",..... bunu yengeme söylüyorlar o da buyurun gelin diyor,... ama bu benim icimde kaldi mutlaka söylemem lazim.
Babama,kirk okutacagim 2 hafta sonra,bana geldiler usulen davet ettim aldigim cevap sonrasi kan beynime sicradi desem yeridir "siz kirk yapiyor musunuz",....
Iyi oldu konuyu böyle actigin dedim,öncelikle alevi-sünlü degil müslümansan eger insan oldugumuzu hatirlatirim ve benden önce de bu aileye bayram ziyaterlerine geliyordun gecen aramissin? bu soru karsisinda unutmus gibi geveledi ama ben unutmam sen önceleri bizim kapimiza (cok afedersiniz biraz kaba olcak ama) essek gibi geliyormussun o günde anirarak gelmissin,...ya benim anlayamadigim siz sünlüler aleviler hakinda mutlaka olumsuz bir düsünceye yada soruya sahipsiniz onaylayin yada onaylamayin.
Bizler farkli büyüyoruz benim ailem eline beline diline hakim ol der ve biz bunlari özümüzde yasiyoruz,sözümüze yansiyor demekki sizin özünüzde de sözünüze yansiyanlar var?insanin özüde sözüde bir olmali...

Önce insan olarak baksak karsimizdakine ne dersiniz?ön yargisiz,....

Dogan24
11.03.2006, 13:00
Öncelikle sunu belirteyim hic bir konuda genelleme yaparak konusmamak gerekir.Benim ailemin de icerisinde evlilik münasebetiyle sünlüler mevcut,....

Almanyada 6 yildir yasamaktayim.Her bayram kayinpeder büyük oldugundan öncelikle onlara gidilir.Yillardir iclerine gelip giden bir sünlü aile,gercekten iyi insanlarDI, her bayram oldugu gibi gectigimiz bayram da gelecekler ve tlf ediyorlar (ah ne yazikki o tlf ben cikamadim) densizlige bakin "ya siz bayram kutluyormusunuz gelecektik de",..... bunu yengeme söylüyorlar o da buyurun gelin diyor,... ama bu benim icimde kaldi mutlaka söylemem lazim.
Babama,kirk okutacagim 2 hafta sonra,bana geldiler usulen davet ettim aldigim cevap sonrasi kan beynime sicradi desem yeridir "siz kirk yapiyor musunuz",....
Iyi oldu konuyu böyle actigin dedim,öncelikle alevi-sünlü degil müslümansan eger insan oldugumuzu hatirlatirim ve benden önce de bu aileye bayram ziyaterlerine geliyordun gecen aramissin? bu soru karsisinda unutmus gibi geveledi ama ben unutmam sen önceleri bizim kapimiza (cok afedersiniz biraz kaba olcak ama) essek gibi geliyormussun o günde anirarak gelmissin,...ya benim anlayamadigim siz sünlüler aleviler hakinda mutlaka olumsuz bir düsünceye yada soruya sahipsiniz onaylayin yada onaylamayin.
Bizler farkli büyüyoruz benim ailem eline beline diline hakim ol der ve biz bunlari özümüzde yasiyoruz,sözümüze yansiyor demekki sizin özünüzde de sözünüze yansiyanlar var?insanin özüde sözüde bir olmali...

Önce insan olarak baksak karsimizdakine ne dersiniz?ön yargisiz,.... sevgili sun bu sorunlar her iki toplumun da kacınılmaz bir sonunu bereberinde getiriyor aslında sorunun asıl temeli evlenecegimiz toplumdaki bireyi iyi seçmekden geçiyor benimde dayımın kızı bir süni çocukla evlendi ama çocuk ilk önceleri seçim yapmak zorunda bırakıldı ya ailen yada sevdiğin kız dendi çocuk hepsine resti çekerek evlendiler şimdi çok mutlu bir yaşam suruyorlar tabi puruzler çıkmıyormu çıkıyor ama ustesinden geliyorlar bakın mutlular ama sorunlar devam ediyor hani derlerya davul bile dengi dengine diye işte seni anlayacak olan senin dilini konuşandır başka söze ne acet süni birisini sevmenin getirileri acı ve husrandır kim nederse desin asla olmaması gereken bir evlilik yıkılıyor dedimya seni anlaması için senin dilini konuşmalı diye .......

Şoreş
11.03.2006, 13:05
Bende bir akrabamın terbiyesizliğini anlatmak istiyorum.

Babaannecim vefat ettiğinde 7'sinde Karacaahmetten Ahmet dede geldi kur'an okumaya.Okumaya başlamadan önce cem ayininden bahsetti ve cem ayinimiz halka namazıdır falan dedi bunun üzerine baba tarafımdan sünni olan terbiyesiz bir teyze aynen şunu söyledi; ''BİZ NAMAZ GÖREMEDİK''. Herkes ona baktı sonra ve dedemiz dedi ki ''HALKA NAMAZI BACIM'' diye söyledi ama kadın çok terbiyesizlik yaptı yazıklar olsun ona o kadarda tutucular ki türbe ziyaretleri namazları oruçları hiç bitmez

şavolanlı
11.03.2006, 20:45
sevgili canlar bence sünni insanların inanışları onlarla aramızda dini bir farklılıklar olabilir.ama bu onlarla ilişkilerimizi bence olumsuz yönde etkilememelidir.sonuçta onlarda insan ;hacı bektaşi veli hazretlerinin benim kabem insandır sözü herşeyi anlatıyor.ordaki sözün anlamı heralde sadece aleviler degildir .tüm insanlıgın bir oldugunu söylemek istiyor

Şahmati
11.03.2006, 21:09
şavolanlı can, herhalde Hunkar, terbiyesiz, yakan, kesen, asan, onyargili, icten pazarlikli, dengesiz insani kastetmemis degil mi ? Insan var bir de insan var :) Insan olsun canimi yesin..
Sevgiler,

sun
11.03.2006, 21:13
bende sahmati cana katiliyorum camiden cikip canlari yakan kizilbaslar ensest iliski yasiyor diyen ve daha bir cok cirkin iftirayi icinde barindiran zaten insan olamaz bence,....

Canan
11.03.2006, 22:10
tum alevilerin basindan bu tur bir olay gecmisdir... biriside bana sizde namuz varmi demisdi... bende yok canim biz namuzsuzuz demisdim... (o anda aklima basga bir cevap gelmedi)

meymane_usari
11.03.2006, 22:12
evet arada böyle kişiler çıkabiliyor.Aleviliği bilmeyen kişilerin yaptıkları terbiyesizlikler bitmez canlar her gün yeni bir iddaa atarlar ortaya onlara kendi felsefemizi anlatarak cevap vermeliyiz

Hüseyin69
11.03.2006, 22:54
bu basliga yazdiginiz yorumlarin geneli söyle olmus
arada bir böyle terbiyesizce hayasizca kisilik sahibi cahil insanlar cikabilir
peki bir hesap yapsak acaba bu arada birlerin nufusu kac kisidir ücmü besmi on mu yirmimi
aramizdaki SUNNI inancli insanlar darilmasin ama
malesef ben bu arada bir cümlesine katilmiyorum bu genelde böyledir bir agac büyürken damarlari cesitli yerlerde filiz verir bilmem anlatabiliyormuyum hani derler ya can cikmadan huy cikmaz onun gibi birsey sunni inanisi genelde alevi inacli kesimi bu türk cirkin iftiralarla ve 50 sene 100 sene önce degil malesef bugün bile böyledir
yarin öbür gün alevi bir bayan kardesimiz sunni ile evlilik yaptiginda hani ev halidir kavgasiz olmaz ki mutlak didismeler olacak ama o bayana sunni olan kocasi söyle diyebilir sinir icabi (kendini kabetme vs gibi mazeretlerin arkasinda)
siz zaten alevisiniz en büyük pismanligim senin gibi ..... BIR ALEVIYLE evlilik yapmamdadir
gercekten bu kacinilmazdir bana inanin

sila
11.03.2006, 23:18
bence ne insan olarak nede sunni olarak degerlendirin bence yanliss bilgilendirilmiss olarak yargilayinnn........... bu ve buna benzer bircok bilgisizlik varrrrr...... bu ilk degil kiii. birisi sacma sapan bastan orataya atar bilir bilmezz istee akli ermeyenin biriside kuyrugundan tutar olay budur yanii :((( uzulerek soyluyorum kii gercekten mantiksizzzz...........

Medet
11.03.2006, 23:58
Bilgisizlik diyorum ben ama biz Aleviler herzaman insan sevgisini içimizde barındırdık ve böyle devam edecek...
Bu gibi yanlış yorumlara her defasında ilk defa oluyormuş gibi sakin olup güzel bir şekilde açıklamak gerekir...

srdr_ist
13.03.2006, 03:00
Eğer yanlış anlatırsam affınıza sığınarak can acısı benim ki düşmanlık görmeyin

Bu ağrasif sünni tutarlılığı olan

Şunu bunu sizde var mı diye art ve bıyık altından gülerek soranlar.

Muaviye ye hz lik rütbesi verenler

Bunların dışındaki sünni kardeşlerimi tenzih ederek.

Bunlar emevi devletini tekrar kurup hz muhammed ve evladından hıncını alamamış tekrar eskiye özlemle o günlerin geleceğinin hayalini kuran bağnaz yobaz kişilerin yüzyıllardır yapamadıkları nesillerin cocuklarılar.

bize iftirayı da atanlar karalayanlar küçümseyenlerin birini bulun muaviye kanı ebu süfyan kanı taşıyor taşımıyormu anlarsınız.

Ne diyeyim
Dostlara selam olsun

Altaylardan
15.03.2006, 00:46
bu basliga yazdiginiz yorumlarin geneli söyle olmus
arada bir böyle terbiyesizce hayasizca kisilik sahibi cahil insanlar cikabilir
peki bir hesap yapsak acaba bu arada birlerin nufusu kac kisidir ücmü besmi on mu yirmimi
aramizdaki SUNNI inancli insanlar darilmasin ama
malesef ben bu arada bir cümlesine katilmiyorum bu genelde böyledir bir agac büyürken damarlari cesitli yerlerde filiz verir bilmem anlatabiliyormuyum hani derler ya can cikmadan huy cikmaz onun gibi birsey sunni inanisi genelde alevi inacli kesimi bu türk cirkin iftiralarla ve 50 sene 100 sene önce degil malesef bugün bile böyledir
yarin öbür gün alevi bir bayan kardesimiz sunni ile evlilik yaptiginda hani ev halidir kavgasiz olmaz ki mutlak didismeler olacak ama o bayana sunni olan kocasi söyle diyebilir sinir icabi (kendini kabetme vs gibi mazeretlerin arkasinda)
siz zaten alevisiniz en büyük pismanligim senin gibi ..... BIR ALEVIYLE evlilik yapmamdadir
gercekten bu kacinilmazdir bana inanin

Haklisin, her kesimden terbiyesiz insanlar cikabilir.Bunu tüm sünnilere mal etmemek lazim.Aleviler de sünnileri Yezit olarak görürler.
Alevi-Sünni catismasi coktan bitti ama her nedense bu konular kasinmaya devam ediyor.
Ben tartismaya girmek istemiyorum.Sadece sunu söylemek istiyorum:
Alevisiyle Sünnisiyle gelin canlar bir olalim.Bir olalim Diri olalim.Diri olalim ki Türkiye üzerinde hesaplari olanlar emellerine ulasamasin.

Şahmati
15.03.2006, 00:54
altaylardan gelen arkadas, hosgeldin oncelikle..

canerzincan arkadasin yazisini yanlis okumus ve degerlendirmissin.

bir daha oku istersen ;)

Altaylardan
15.03.2006, 01:04
altaylardan gelen arkadas, hosgeldin oncelikle..

canerzincan arkadasin yazisini yanlis okumus ve degerlendirmissin.

bir daha oku istersen ;)

Sagol Gardas Hosbulduk. Ben canerzincan arkadasimizi yanlis anlamadim.Onun hakli oldugunu vurgulamistim zaten.
Saygilar