Orijinalini görmek için tıklayınız : Madimak.de

Madimak
11.03.2006, 21:04
Merhaba arkadaslar,

10 senedir www.madimak.de Sivas katliamini insanlarimiza hatirlatirmak`da.

Sayfamiz yenilendi ve daha duymayan dostlara burda tanitmak istiyoruz.

Lütfen sayfamizi tanidiginiz websitelere önerin.

Saygilar

Madimak.de Yöneticisi

meymane_usari
11.03.2006, 21:13
site çok güzel madimak kardeşim o günü düşündükçe yüreğim kanıyor hele hasret gültekin adını duyunca yüreğim cızz ediyor kendi kendime diyorum neden bu hayata daha önce gelmedin de gidip hasret i görmedin neden gidip engel olmadın o canilere diye kızıyorum kendime ama elimden bir şey gelmiyor.

GÖRÜŞMEK ÜZERE HASRET GÖRÜŞMEK ÜZERE AHİRETTE DE OLSA GÖRÜŞMEK ÜZERE.....

meymane_usari
11.03.2006, 21:22
Hızlı, kimi zaman dingin ama her zaman damıtarak çalıyor: Her bir perde diğer bir perdeyi izlerken parmaklarında, Anadolu halklarının melodileri ezgiler kervanında katarlaşıyor. Parmakları tedirgin ve ürkek dokunmadı tele. Kendinden emin ve onurlu... Bilincini, beynini olduğu gibi müziğe aktarırken, enstrümanına son derece hakim. Perdeler Kütahya, Erzincan, Sivas, biraz sonra Ağrı, Van, Fethiye oluyor... Teknik ve duygu bilinçli bir biçimde işlenince, yalnızca yüreği değil beyinleri de büyülüyor. Ten ile tenin bileşimi, yüreklerden süzülürcesine, çiseleyen yağmur tanesi gibi akarken sanki kopacak bir fırtınanın prelüdü... Bir ihtilal oluyor. Hasret gibi... Zarif ve sert... Mızraptan çok parmaklarıyla çalıyor. Çıplak tenin ve telin tınısal zenginliğindeki sadelik, gece ile gündüz arasında zamanın durdurulması kadar sürüyor. Kısa saplı bağlama ile başlayan bu serüven, uzun saplı bağlama divan sazı, cura, kabak kemane Hasret'in ellerinde canlı yaşama dönüyor...

Ütay Dinletileri

"Bu gece
ben giderim resmim kalır,
belli ki bir hevesim kalır,
gözüm arkada kalmaz,
Seni göresim kalır.."

Hasret Gültekin

Güneşli bir temmuz günü ulaşmıştı haberleri. Antalya'da dostlarla birlikte bir bahçede oturmuş çay içiyorduk. Rengarenk yaz çiçekleri, televizyondan bahçeye düşen yangın görüntüleri ve " ölenlerden kimlikleri belirlenenler" le birden cehenneme dönüşmüştü. Ölmenin onursuzluk, yaşamanın tonlarca ağırlıkta bir yük olduğu günlerden biriydi. Hatırlıyorum; Hasret'i son gördüğüm gün gelmişti aklıma önce. Almanya'da Köln şehrinde, tren istasyonundaydık arkadaşlarla. Onu demiryolunun karşı tarafında gördük. El salladık karşılıklı, hal hatır sormaya başladık uzaktan. Sonra tren geldi karşı tarafa, bir süre bekledi ve hareket etti. Uğultusunu bırakarak uzaklaştığında, o yoktu. Sonradan düşündüm de, Almanya'da ulaşım araçlarının dakikliği, son görüşmemizi kısacık kılmıştı. Ama bugün onu her düşündüğümde, o günkü gülüşü ve nadir siluetiyle geliveriyor karşıma. Sonra bir ilkbahar sabahı, Ankara'da, Zafer Çarşısı'nda çay içişimiz, eşine sevgiyle bakışı... Telefonunun hep borcundan dolayı kapalı oluşu.. Geride kalanların anlattıkları sonra. Kaçış yolu ararken pencereden baktığında başına isabet eden parke taşı. Geriye dönüp, yüzü kan içindeyken bir sigara yakıp, bir tane de Arif Sağ'a uzatırken; "Yak hocam yak. Bu son sigaramız" deyişi. Olayı başından sonuna kaydettiği video kameranın filmiyle birlikte hala kayıp oluşu.. Babasının tek oğlunun ardından sessizce ağlayışı..

Gördüm anaların ağlamasını,
Babaların ağlaması bir başka.
Babaların ağlaması bir beter.

demiş Hasan Hüseyin. Hasret'in babasının ağlayışı, ağustosta çam ormanı yangınıydı. Ölümünden üç ay sonra doğan bir erkek çocuğunun babası; Hasret Gültekin...Şelpe ustası ve türkü söylemenin...

İçin için süren yangının alevleriydi yükselen Madımak'tan, "Yaralarımızı saralım. Oy beni, dertler ortağı toprak" diyen Hasret toprakta şimdi. Kiminle kardeşiz, görmediniz mi hala? Yanan köylerin, gözaltında kaybolanların, faili meçhullerin ülkesinde kardeş bedenlerden yükselen dumanlar yakmadı mı genzinizi hala ?

ilkay akkaya nın hasret hakkında söyledikleri

meymane_usari
11.03.2006, 21:23
Canlar ayrıca bunu da söylemek istiyorum
Organizasyon : Erdal Erzincan Müzik Kursu - 0 216 4413892

Hasret Gültekin Kültür Merkezi

8 Nisan 2006 - Saat : 19:30
Yayla Sanat Merkezi - Maltepe
Hasret gültekin için hazırlanmış bir dinleti adi Ütay Dinletileri
istanbul da oturan bütün canları bekliyorum bir aksilik çıkmazsa bende gidecem.

Şoreş
11.03.2006, 23:17
Canlar ayrıca bunu da söylemek istiyorum
Organizasyon : Erdal Erzincan Müzik Kursu - 0 216 4413892

Hasret Gültekin Kültür Merkezi

8 Nisan 2006 - Saat : 19:30
Yayla Sanat Merkezi - Maltepe
Hasret gültekin için hazırlanmış bir dinleti adi Ütay Dinletileri
istanbul da oturan bütün canları bekliyorum bir aksilik çıkmazsa bende gidecem.

Aksilik olmazsa bende ordayım canlar işallah:yamukgul:

Madimak
13.03.2006, 13:54
Bende gelmek isterdim ama Almanya`da oturuyorum

Madimak
24.11.2006, 11:46
Madimak rezaleti

http://www.arifeoezer.online.de/assets/images/autogen/a_IMG_3909.jpg

Kaynak http://www.arifeoezer.online.de/assets/images/autogen/a_IMG_3909.jpg