Orijinalini görmek için tıklayınız : Erzincan / Tercan / Çadırkaya Köyü

Sayfa : [1] 2

eylemm82
13.03.2006, 00:28
mrb canlar,
ben erzincan tercan çadırkaya köyündenim ve bu köydeki canları birarada toplamak istiyorumm.
sevgiyle kalınn

yücel
13.03.2006, 22:03
selam dostum eski ismi varmi köyünüzün

derviscemal
13.03.2006, 22:05
selam dostum eski ismi varmi köyünüzün

Pekeric istasyonda derler ama çadırkaya eski ismi zaten..

merhaba eylem bak ben geldim bile..

Hüseyin69
13.03.2006, 22:32
[quote=derviscemal]Pekeric istasyonda derler ama çadırkaya eski ismi zaten..

quote]

bizim oralarda pakariz istasone pakariz derler demekki orasi cadirkaya imis

derviscemal
13.03.2006, 22:38

quote]

evet gözeler istasyon çadırkaya hep aynı yer ben orda doğrum ..

epikurus
14.03.2006, 00:06
Pekeriç'le bizim köy sınır. Bir belediye otobüsü vardı yeşil. Saat 7,00 da bizim köyden geçer Erzincan'a giderdi. Ortaokula gidiyorken paramız olduğu vakitler binerdik. Ve bizim için öylesine büyük bir mutluluk kaynağıydı ki anlatılamaz, ancak yaşanır. Hele ki o kışın dondurucu soğuğunda binme fırsatınız olmuşsa sizden daha mutlu bir öğrenci ypktur dünyada. Bazen köylülerden büyüyklerimiz verirdi paraları, bazen de muavin almazdı. Herşeye rağmen çok güzeldi. özlüyorum o güzel günleri.

Lamekan
14.03.2006, 00:45
[quote=canerzincan]

evet gözeler istasyon çadırkaya hep aynı yer ben orda doğrum ..

Ben oraya gitmişdim. Ama alevi köyü olarak bilmiyordum.

epikurus
17.03.2006, 13:06
Çadırkaya köyü tümüyle alevi köyü değil. Alevi sünni karışık bir köy.

eylemm82
09.04.2006, 20:52
[quote=derviscemal]

Ben oraya gitmişdim. Ama alevi köyü olarak bilmiyordum.

bilmiyor muydun :( ögrenmiş oldun can ALEVİİ köyü orasııı :)

eylemm82
09.04.2006, 20:56
Pekeric istasyonda derler ama çadırkaya eski ismi zaten..

merhaba eylem bak ben geldim bile..

hoşgeldin can;)
ewet pekeriç eski adı ve suanki adı cadırkaya diye biliyorum. aslında ben de hıc gitmedim ama babam cok anlattı ve gitmek istiyorum. burdada aynı koylulerımı bulmak istedim,tanışmak,konusmak için. teşekkur ederim ilginize

eylemm82
09.04.2006, 20:59
Pekeriç'le bizim köy sınır. Bir belediye otobüsü vardı yeşil. Saat 7,00 da bizim köyden geçer Erzincan'a giderdi. Ortaokula gidiyorken paramız olduğu vakitler binerdik. Ve bizim için öylesine büyük bir mutluluk kaynağıydı ki anlatılamaz, ancak yaşanır. Hele ki o kışın dondurucu soğuğunda binme fırsatınız olmuşsa sizden daha mutlu bir öğrenci ypktur dünyada. Bazen köylülerden büyüyklerimiz verirdi paraları, bazen de muavin almazdı. Herşeye rağmen çok güzeldi. özlüyorum o güzel günleri.

tesekkur ederim epikurus can;) böyle koyumuzle ilgili anıları olanların paylaşmasını bekliyorum. gercekten cok mutlu oluyorum okudugumda ;)

epikurus
24.04.2006, 23:23
Aslında köyümüz sınır olmasına rağmen ben hiç pekerice gitmedim. Oranın gençleri gelir bizim köyün gençleriyle futbol oynarlardı. Biz ozaman çocuktuk tabii. Dolayısıyla seyirci tribünü yerimizdi bizim. Abit'le Zabit diye iki kardeş vardı muazzam futbol oynarlardı. Belki de tanırsın. Bu tür etkinlikler bizim için inanılmaz eğlenceliydi. Şimdi tatlı bir tebessümle anıyorum o güzel günleri...

evren avşen
06.05.2006, 23:36
selam ben aşağı kartallı köyündenin ve çadırkayayı bilirim istersen seninle çadırkaya ve erzincanın güzellikleri ile ilgili konuşabiliriz

eylemm82
07.05.2006, 01:42
selam ben aşağı kartallı köyündenin ve çadırkayayı bilirim istersen seninle çadırkaya ve erzincanın güzellikleri ile ilgili konuşabiliriz

selam evren can! burda anlatabilirsin tum canlarla paylaşırsan cok memnun olurum saygılarımla

Güven_Yilmaz
15.05.2006, 00:02
Babam hep anlatirdi Cadirkaya (eski ismi Pekeric) bizim köye 8km uzakta.
Köyümüzün ismi Karacay. Pekeric 500 Hanelik bir köy. 70 Hanesi Alevi geri kalani Bayburtlu, Bosnak az bi kismi yerli. Babamda orda orta okula gidermis yürüyerek. Istasyon denilen yerde Gözeler Istasyonu. Erzuruma giden Tren orada gecer. Bütün katilan Canlara selamlar

epikurus
15.05.2006, 22:56
70 Hanesi Alevi geri kalani Bayburtlu, Bosnak az bi kismi yerli.
Dostum çok hoşsun peki Bayburtlu neoluyo? :)))))))

Güven_Yilmaz
21.05.2006, 13:04
bayburtlu dediim zaman yanlis anlasilmasin.
Bayburta göcmüs orada kalmislar
onun icin bayburtlu olarak adlandirmislar

alevi dergahı
21.05.2006, 13:08
merhabalar canlar bende erzincan tercan ağören köyündenim.varsa köylümüz tanışabiliriz

epikurus
22.05.2006, 00:03
merhabalar canlar bende erzincan tercan ağören köyündenim.varsa köylümüz tanışabiliriz
Hoşgeldin, Ağören köyü hangi köye yakın çıkaramadım.

tuncaykaya1975
02.06.2006, 22:46
arkadaslar bende bu pekerici bilirim .ama malesef bu koy biraz sünni agırlıklı alevileri biraz suspuslar .bildigim kadarıyla(eskilerin anlattıklarına gore)bir iki aile varmıs boyle etkili yani kendini ifade eden(alevi oldugunu dısarıya belli eden)digerleri malesef cok suskun ve cekingen(malesef tırsak)imisler .zaten sonuc ortada cokları ordan ilk fırsatta ayrılmıslar.. eylem kardes sizin orası biraz boyleymis duydugum kadarıyla(yanlıs anlama hakaret degil soyledigim ama gercek).sen istersen bunu buyuklerine bi sor?evet....

epikurus
02.06.2006, 23:26
arkadaslar bende bu pekerici bilirim .ama malesef bu koy biraz sünni agırlıklı alevileri biraz suspuslar .bildigim kadarıyla(eskilerin anlattıklarına gore)bir iki aile varmıs boyle etkili yani kendini ifade eden(alevi oldugunu dısarıya belli eden)digerleri malesef cok suskun ve cekingen(malesef tırsak)imisler .zaten sonuc ortada cokları ordan ilk fırsatta ayrılmıslar.. eylem kardes sizin orası biraz boyleymis duydugum kadarıyla(yanlıs anlama hakaret degil soyledigim ama gercek).sen istersen bunu buyuklerine bi sor?evet....
Dostum o yalnız pekerice özgü bir durum değil. Tarihsel olarak kıyımdan geçirilmiş bir mezhebiz. Hakkımızda ölüm fermanları çıkarılmış. Daha Sivasın külleri çok sıcak. Bunların doğal sonucu olarak ta Aleviler genel olarak kendilerini ifade de zorlanmışlardır.

eylemm82
08.06.2006, 01:16
Dostum o yalnız pekerice özgü bir durum değil. Tarihsel olarak kıyımdan geçirilmiş bir mezhebiz. Hakkımızda ölüm fermanları çıkarılmış. Daha Sivasın külleri çok sıcak. Bunların doğal sonucu olarak ta Aleviler genel olarak kendilerini ifade de zorlanmışlardır.
ewet aynen katılıorum sana epikurus can

tuncaykaya1975
22.06.2006, 13:22
aslında dogru soyluyon yalnız pekericte zamanında(bildigim kadarıyla)bir mucadele baskınlık hukumranlık mucadelesi olmus hatta cevre koylerden burdaki alevilere zaman zaman destek cıkılmıs örnek kucukaga koyunden.yani birtakım mucadele verilmis bunlarıda gormek lazım ne kadar sonucta elde edilmek istenilen tam anlamıyla basarılamasada .yani

onur_24
22.06.2006, 19:27
MERHABA CANLAR...BENDE ERZİNCANLYIM VE TERCAN İLÇESİNDEN MERCAN KASABASI BELKİ BİLİRSİNİZ NEYSE KENDİNİZE İİİ BAKIN HEMSOLAR...EGER GÖRÜSMEK İSTERSENİZ BUYRUN GELİN MSN ADRESİME onur_ca_24@hotmail.com

guleray
25.07.2006, 18:31
bende istasyon gozeler koyunde dogdum fakat simdi hollandada yasiyorum,bunu sizinle paylasmak cok guzel

guleray
26.07.2006, 13:26
erzincanli arkadaslarla yazismak isterim,
edit

Aydın.
30.07.2006, 11:18
bu ne güzel bir duygu bütün topraklarım tercanlılar burada bende tercanın yaylacık kööyündenim

AleviKürt
30.07.2006, 20:18
Selam Pekericliler.. Benim dedem sizin köyden gelmis.. Kendisi kürtce bilirdi.. Sizin köy kürt mü türk mü diye ögrenmek istiyorum?

asmen_BERLIN
21.08.2006, 15:09
slm eylem!!!
sizin köyün eski adi $orkom mu?

epikurus
21.08.2006, 23:13
Dostum Şorkomu zaten şimdiki çatakdere köyünün eski adı. Çadırkayanın eski adı pekeriç.

eylemm82
21.08.2006, 23:19
Dostum Şorkomu zaten şimdiki çatakdere köyünün eski adı. Çadırkayanın eski adı pekeriç.

tesekkur ettim epikurus can. benım adıma arkdasımızı bilgilendırdıgın icin.
:thumbup1:

epikurus
24.08.2006, 00:01
Bişey değil tabii ki. köylerimiz kültürümüz hakkında en doğru bilgiyi vermek buradaki canların olduğu gibi benim de görevim. Ayrıca dayım şorkomında oturduğu için oraya da ayrı bir sempati duyuyorum bu da olayın başka bir boyutu

eylemm82
24.08.2006, 01:05
Bişey değil tabii ki. köylerimiz kültürümüz hakkında en doğru bilgiyi vermek buradaki canların olduğu gibi benim de görevim. Ayrıca dayım şorkomında oturduğu için oraya da ayrı bir sempati duyuyorum bu da olayın başka bir boyutu

çok memnun oldum :thumbup1:

guleray
25.08.2006, 11:54
gozeler istasyon koyunden benimle yazismak isteyen arkadaslar:guleray@hotmail.com

Pekeric
31.08.2006, 14:08
Merhaba, bende cadirkaya koyundenim, eski adiyla pekeric... Cok merak ediyorum, anne ve babamin ve butun akrabalarin dogdugu yeri..

guleray
11.09.2006, 14:19
acaba hollanda da yasayan baska gozeler istasyon cadirkaya koyunden katilan arkadaslarimiz varmi,kendi koylulerimi tanimak isterim

AleviKürt
16.09.2006, 23:42
Cadirkaya / Pekeric köyü kürt köyü müdür acaba? Ermeniler varmiydi bu köyde eskiden? Sünnileri kürt müdür türk müdür?

epikurus
17.09.2006, 15:15
Dostum pekeriç bir kürt köyü değildir. Eskiden bölgenin çeşitli yerlerinde olduğu gibi Ermeniler burada da yaşam sürmüşler. Köy genel itibariyle alevi ve sünnilerin karışık olduğu bir köydür. Milliyet olarak Zazalar ve lazlar ağırlıktadır.

suyunsesi
17.09.2006, 15:54
selam arkadaşlar bende erzincanlı olarak aranıza katılmaktan mutluyum.pekeriç köyü bizim köyümüze yakın bir köy o köydeki alevileri şöyle tanırım düyünlerde onların ve bizim köyde kız alıp verirlerdi.tanıdığım kadarıyla ordaki aleviler oldukça asimile edilmişlerdi .

AleviKürt
23.09.2006, 17:32
Dostum pekeriç bir kürt köyü değildir. Eskiden bölgenin çeşitli yerlerinde olduğu gibi Ermeniler burada da yaşam sürmüşler. Köy genel itibariyle alevi ve sünnilerin karışık olduğu bir köydür. Milliyet olarak Zazalar ve lazlar ağırlıktadır.

Yani anladigim kadariyle Pekeric Alevilerinin cogu Zaza, ve Sünnileri Laz.. Öyle mi?

tuncaykaya1975
11.10.2006, 19:43
susyunsesi rumuzlu arkadasım hangi koyden oluyorsun belki koyunden birilerini tanıyoruz veya tanıyorlardır degil mi?

derya
11.10.2006, 20:22
slm hemşerilerim sizleri tanımak cok güzel ben erzincana bir kere gittim ve şelale tek kelimeyle mükemmel gitmenizi tavsiye ederim

AleviKürt
20.10.2006, 21:16

Dostum, pekeric kac mahalleden olusuyor? Ve bu mahallerde etnik kimlik hakkinda bilgi verebilirmisin?
Laz dediginde gürcü mü? ya da Ermeni mi? Yoksa laz dedigin grup hala lazca biliyor mu? Ve köyün alevileri zaza midir laz midir?

epikurus
21.10.2006, 12:44
Dostum, pekeric kac mahalleden olusuyor? Ve bu mahallerde etnik kimlik hakkinda bilgi verebilirmisin?
Laz dediginde gürcü mü? ya da Ermeni mi? Yoksa laz dedigin grup hala lazca biliyor mu? Ve köyün alevileri zaza midir laz midir?
Dostum, Pekeriç'in kaç mahalleden oluştuğunu bilmiyorum. Ancak Belde olduğunu biliyorum. Yani kendine ait belediyesi vardı. Çadırkaya'daki bahsini ettiğimiz Laz'lar karadeniz yöresinde de bildiğimiz Laz'ların aynısı. Gürcü zaten Gürcü'dür, Ermeni'de Ermenidir. Onlara Laz Ermeni ya da Gürcü Laz demek yanlış. Nasıl ki Alman Türk, Fransız Kürt demek ne kadar yanlışsa bu da okadar yanlış. Burada yaşayan Lazların şiveleri karadeniz şivesi. Lazca bilip bilmedikleri konusunda bilgiye sahip değilim. Alevilerin çoğu zaza alevi, bazıları ise Türkmen alevileridir.

AleviKürt
21.10.2006, 14:48
Dostum, Pekeriç'in kaç mahalleden oluştuğunu bilmiyorum. Ancak Belde olduğunu biliyorum. Yani kendine ait belediyesi vardı. Çadırkaya'daki bahsini ettiğimiz Laz'lar karadeniz yöresinde de bildiğimiz Laz'ların aynısı. Gürcü zaten Gürcü'dür, Ermeni'de Ermenidir. Onlara Laz Ermeni ya da Gürcü Laz demek yanlış. Nasıl ki Alman Türk, Fransız Kürt demek ne kadar yanlışsa bu da okadar yanlış. Burada yaşayan Lazların şiveleri karadeniz şivesi. Lazca bilip bilmedikleri konusunda bilgiye sahip değilim. Alevilerin çoğu zaza alevi, bazıları ise Türkmen alevileridir.

Can, hani bazilar ermeni asilli olanlara, ya da gürcülere de laz diyebiliyorlar ya? Ben de öyle bir olay var mi diye sordum. Cerkez kökenli "Türklere" de rastlayabiliyoruz artik. Ben tek dedemin köyünü ögrenmeye calisiyorum. Pekeric köyünde 80 - 90 yil önce hangi olaylar uzaklara göclere neden olabilimistir acaba?

Cadirkaya belediyesi 8 mahalleden olusuyormus:
CAMİİKEBİR MAHALLESİ
DEJDE MAHALLESİ
DOLHACI MAHALLESİ
GÖZELER MAHALLESİ
KIZILMAĞARA MAHALLESİ
KIZILTEPE MAHALLESİ
MUHACIR MAHALLESİ
YENİ MAHALLE MAHALLESİ

Bu mahallelerin hangileri Alevi / Sünni, Zaza / Laz / Türkmen oldugunu bilen varmi?

epikurus
21.10.2006, 16:45
Can, hani bazilar ermeni asilli olanlara, ya da gürcülere de laz diyebiliyorlar ya? Ben de öyle bir olay var mi diye sordum. Cerkez kökenli "Türklere" de rastlayabiliyoruz artik. Ben tek dedemin köyünü ögrenmeye calisiyorum. Pekeric köyünde 80 - 90 yil önce hangi olaylar uzaklara göclere neden olabilimistir acaba?

CAMİİKEBİR MAHALLESİ
DEJDE MAHALLESİ
DOLHACI MAHALLESİ
GÖZELER MAHALLESİ
KIZILMAĞARA MAHALLESİ
KIZILTEPE MAHALLESİ
MUHACIR MAHALLESİ
YENİ MAHALLE MAHALLESİ

Bu mahallelerin hangileri Alevi / Sünni, Zaza / Laz / Türkmen oldugunu bilen varmi?
Dostum bahsini ettiğin yerler "kom" diye tabir edilen 8-10 haneden ibaret, genelde dağlık bölgelerde konumlanmış merkezden uzak yerlerdir. Mahalle demek biraz yanlış. Çünkü, mahhalle birmerkezden oluşmuş bibirleriyle içiçe geçmiş yerleşim birimleridir. Yani aralarında mesafe yok. Oysa ki buradaki "kom"ların arasında bayağı mesafe var. Nerden bakarsan bak herbirinin merkeze uzaklığı 5 km den aşağı değildir.

AleviKürt
21.10.2006, 18:57
Dostum bahsini ettiğin yerler "kom" diye tabir edilen 8-10 haneden ibaret, genelde dağlık bölgelerde konumlanmış merkezden uzak yerlerdir. Mahalle demek biraz yanlış. Çünkü, mahhalle birmerkezden oluşmuş bibirleriyle içiçe geçmiş yerleşim birimleridir. Yani aralarında mesafe yok. Oysa ki buradaki "kom"ların arasında bayağı mesafe var. Nerden bakarsan bak herbirinin merkeze uzaklığı 5 km den aşağı değildir.

yerelnet sitesinde öyle geciyordu ama.. Peki bu "kom"larin ne oldugunu bilirmisin? Laz / Zaza mi, alevi mi sünni mi

24ramses
30.10.2006, 14:17
Selam Eylem Ben Çadirkaya Köyü Gözeler Mahallesİ(İstasyon) Danim Ama GÖzeler Artik Bİzİm BiraktiĞimiz Gİbİ DeĞİl Artik İnsanlari Çok Bozuldu DiŞardan Dolma İnsanlar Yerleştİ Cabrum,Doğubeyazit Şafakli Gİbİ Artik Eskİ Güzelliği Kalmadi Ben İstanbulda İdİm Tekrar Buraya DöndÜm Ama Pişman Oldum....:blushing:

24ramses
30.10.2006, 14:31
mrb canlar,
ben erzincan tercan çadırkaya köyündenim ve bu köydeki canları birarada toplamak istiyorumm.
sevgiyle kalınn
BÖYLE BİR GİRİŞİM İYİ OLUR BU SAYEDE TÜM KÖYLÜLERİMİZLE GÖRÜŞME FIRSATIMIZ OLUR SELAMLAR RAMSES.

24ramses
30.10.2006, 14:35
Selam ArkadaŞlar Ben Erzİncanli HÜseyİn Dİye Bİr Asker ArkadaŞimi Ariyorum 69/2 Tertİp (delİ Dumrul) Derdİk Bİz Ona Delİ Dumrul EĞer Olurda Bu Mesajimi Okursan Mesajini Beklİyorum Selamlar

24ramses
30.10.2006, 14:38
Selam ArkadaŞlar Ben Erzİncanli HÜseyİn Dİye Bİr Asker ArkadaŞimi Ariyorum 69/2 Tertİp Mardİn Mİdyatta Beaber Askerlİk Yaptik (delİ Dumrul) Derdİk Bİz Ona Delİ Dumrul EĞer Olurda Bu Mesajimi Okursan Mesajini Beklİyorum Selamlar

24ramses
30.10.2006, 14:43

CAMİİKEBİR MAHALLESİ
DEJDE MAHALLESİ
DOLHACI MAHALLESİ
GÖZELER MAHALLESİ
KIZILMAĞARA MAHALLESİ
KIZILTEPE MAHALLESİ
MUHACIR MAHALLESİ
YENİ MAHALLE MAHALLESİ

ARKADAŞLAR ÇADIRKAYA BİR BELDE DİR 2 MAHALLELİ BİR KASABADIR O DEJDE,DOLHACI,KIZIKMAĞARA, VB.GİBİ YERLER MEZRALARI OLUR

24ramses
30.10.2006, 14:50

quote]

SELAM CAN ERZİNCANLI ARKADAŞIM HÜSEYİN "RAMSES" SANA ASKERDEN BİRŞEYLER HATIRLATIYORMU ASKERLİĞİ MARDİN MİDYATTAMI YAPTIN TANIMAK İÇİN CEVABINI BEKLİYORUM.SELAMLAR

24ramses
30.10.2006, 14:51

quote]

SELAM CAN ERZİNCANLI ARKADAŞIM HÜSEYİN "RAMSES" SANA ASKERDEN BİRŞEYLER HATIRLATIYORMU ASKERLİĞİ MARDİN MİDYATTAMI YAPTIN TANIMAK İÇİN CEVABINI BEKLİYORUM.SELAMLAR

24ramses
30.10.2006, 14:59
PekerİÇlİ-Çadirkayali Veya Çevre Mezra Veya KÖylerİnden Olan ArkadaŞlar Benİmle YaziŞmak Veya KÖy Hakkinda Herhangİ Bİr Bİlgİ Edİnmek İsteyenlere Yardimci Olurum...

24ramses
02.11.2006, 08:40
erzincanli arkadaslarla yazismak isterim,
edit

SELAM GÜLERAY YAZIŞABİLİRİZ .SELAMLAR

24ramses
06.11.2006, 08:50
Selam Ben Çadirkaya Kasabasi Ve Çevre KÖylerİnden Olup DiŞarda YaŞayan TÜm HemŞerİlerİmİn Mesajlarini Beklİyorum TaniŞmak Ve Eskİ Anilari Yad Etmek Adina Herkesten Mesaj Ve İletİŞİm Adreslerİ Beklİyorum Selamalar.

24ramses
01.12.2006, 14:12
mrb canlar,
sevgiyle kalınn

Selam Eylem bende Çadırkayalıyım Ama seni tanımıyorum Eğer Çadırkayadan yeni haber ve gelişmeleri merak ediyor ve benimle tanışmak istiyorsan mesajlarını bekliyorum.Ben Göksal goksal69@hotmail.com da yım. selamlar

24ramses
01.12.2006, 14:17
selamlar ben tüm çadırkayalı olupta şu an başka yerlerde yaşayan herkesten mesaj bekliyor ve tanışmak kunuşmak istiyorum. benim gibi düşünen ve mesaj gönderen herkese şimdiden teşekkür ederim.

baris1976
08.12.2006, 17:27
merhaba ben çadırkayalıyım eyleminde abisiyim
ramses bey biz 70 te ayrılmısız oradan simdi istanbuldayız ama orada akrabalarimiz var soy adımız tepeli dedeme hormekli hasan derlermiş
butun cadirkayalı arkadasları msn me beklerim ben hic gidemedim kim bilir toplasır hep bırlıkte gıderız belki :))) kendinize iyi bakın

baristepeli@hotmail.com

epikurus
13.12.2006, 18:57
merhaba ben çadırkayalıyım eyleminde abisiyim
ramses bey biz 70 te ayrılmısız oradan simdi istanbuldayız ama orada akrabalarimiz var soy adımız tepeli dedeme hormekli hasan derlermiş
butun cadirkayalı arkadasları msn me beklerim ben hic gidemedim kim bilir toplasır hep bırlıkte gıderız belki :))) kendinize iyi bakın

Barış kardeş, sen Rıza ve Muratza Tepeli'nin nesi oluyosun. Bir akrabalık var mı? Rıza eskiden taksicilik yapardı. Şimdi bilmiyorum, nerede ve ne iş yapr.

baris1976
15.12.2006, 18:36
ben murtaza tepelinin oğluyum rıza da babamın amcasının oğludur suan almanyada

güven35
17.01.2007, 13:51
merhaba bizde tercanlıyız babam armutluk köyünden annem kötürden izmirde yaşıyoruz

AleviKürt
18.01.2007, 14:07
1.Pekeric'lilere bir kac soru sormak istiyorum. Pekeric'e bagli mezralar hep bagli miydi? Yoksa belediye oldugunda mi baglandi?

2. Aranizda Pekeric'li olup, 85 yaslarinda ya da fazla olan tanidiklariniz varmi? Yani bunlarla konusma imkanlariniz varmi?

24ramses
19.01.2007, 11:06
bende istasyon gozeler koyunde dogdum fakat simdi hollandada yasiyorum,bunu sizinle paylasmak cok guzel

gözelerde kimlerdensin kimleri tanıyorsun

eren23
24.01.2007, 00:25
Merhaba eylem ve merhaba dostlar!Benim babaannem çadırkaya-diğer adıyla pekeriç köyünden.1.dünya savaşı yıllarında ermenilerle türkler çatışmaya başladığı zaman göç ederek Çorum'un kadıderesi köyüne gelerek dedemle evlilik yapmış.Ondan sonra akrabaları ile bağı kopmuş.Babaannemin soyadı tatar.Bu soyadlı dostlarım bu forumda var ise tanışmak isterim çok mutlu olurum!

SELAMLAR

mtaşcı
01.02.2007, 23:39
merhaba eylem çadırkayalı olduğunu ancak hiç gitmediğini belirtiyorsun babanın ismini yazarsan seni tanırım bende Çadırkayalıyım.

mtaşcı
01.02.2007, 23:44
merhaba eren23 babaannen benim akraban benim dedemler çoruma gitmişler ve akrabalarımızdan bazıları orada kalmış soyadı kanunu çıktığında doğal olarak farklı soyadlar almışlar ancak "TATAR" Çadırkaya köyünde bizim lakabımız tatar soyadlı hiç kimse yok

mtaşcı
01.02.2007, 23:51
merhaba dostlar
Ben Çadırkaya(pekeriç)lıyım ve Adana'da yaşıyorum ancak hala çadırkaya ile bağlantım var yaz tatillerinde giderim. Çadırkaya belediyesi 1957 yılıda kurulmuş etrafındaki komlar (mezralar) mahalle olarak geçer belediye den öncede bağlıydılar ancak şu anda komlarda çok az insan yaşıyor çoğunluğu göç etti bazılarıda tamamen kapandı. komlarda yaşayan insanlar çoğunlukla aleviydi göçe zorlandılar (yanlış anlaşılmasın bende aleviyim)

mtaşcı
01.02.2007, 23:56
barış mehraba bizim evimizle deden (hormekli hasan) evi yanyana idi babanı çok iyi tanırım babanda beni tanır sanırım ben yaş olarak ondan küçüğüm ancak abilerimden tanır ayrıca biz akraba oluruz ben Mehmet Taşcı(cafer ve Celal'ın kardeşiyim)

mehmetcan
04.02.2007, 21:58
bende oralıyım annem gözeler istasyonun orasından babamda çadırkaya ama sünni daha çok ben birkez gittim ama çok güsel biryer dağlarfelan yerden sular çıkıyor çok güzel herşeyiyle erzincan erzincan

Bİzde Canlardaniz Yanİ Soy Adimiz Can

baris1976
06.02.2007, 17:01
barış mehraba bizim evimizle deden (hormekli hasan) evi yanyana idi babanı çok iyi tanırım babanda beni tanır sanırım ben yaş olarak ondan küçüğüm ancak abilerimden tanır ayrıca biz akraba oluruz ben Mehmet Taşcı(cafer ve Celal'ın kardeşiyim)

merhabalar mehdi taşcı niyazi taçcı yı ii tanırım babama sordum cok iyi tanırım dedı :))
tanıstıgıma cok memnun oldum
bu arada eylem benim kardesim olur en ufagımız bizim :)

Aydemir
06.02.2007, 17:26
Selam
bende Erzincan Tercan Cadirkaya köyündenim. Ben Tatarlardanim. Sen kimlerdensin.Yada babanin adfini yazarsan kesin tanirim

mehmetcan
06.02.2007, 21:17
bende tatarlardanım yaw babamın soyu tatar ismim mehmet babamın adı halis dedemin adı mehmet soy adımız can

Aydemir
07.02.2007, 18:17
Mehmetcan Seni tanimiyorum ama baban lari cok iyi taniyorum. amcalarinida Halis i , Aladdin i onlarda birlikte büyüdük.
Ayrica Baris sen eger Hasan emininn torunuysan sanirim Murtaza abinin oglusun tek o Istanbulda cünkü

Selam Canlar
Ben aslinda yazdiklarimi diger yazilanlari hic okumadan yazdim. Bizim köyle ilgili bilgilerin cogu dogru bir kismi yanlis. Bizim klöydeki lazlar zaten Trabzon ve Rizenin dag köylerinden göcen lazlar yerli halklari degil. Kürt alevilerin birkismida Dersimden gelenler
Mezralarda yasayan aleviler zaza alevileri köyün yerli alevileri ise bizler Horasandan gelen Türkmenlerdeniz ama oy köyün yerlileri sayiliriz. Osmanlilarin baskilarindan bazilari dönerek sunni olmuslar ama bizler hala aleviligimizi sürdürüyoruz. Benin annem babam hala orda yasiyorlar gider gelirim kendim su an Almanyada yasiyorum ama köy hakkinda Erzincan hakkinda epeyi bir bilgiye sahibim. Sorulari olan olursa rahatlikla cevaplarim.

mehmetcan
07.02.2007, 19:42
ewt amcam alaaddin ben küçükken vefat etti senin ismini öğrene bilirmiyim aydemir

Aydemir
07.02.2007, 20:09
Biliyorum Aladdinin vefat ettigini
Benim adim Aydemir babana sor o tanir Cevatin kardesiyim

mehmetcan
09.02.2007, 16:05
babama sordum tanıyorum dedi

mmuzaffer_aslan
14.02.2007, 21:05
merhaba mehmet ben abdullah annenin dayısının oğlu internette tesadüfen senin ismini gördüm selamlar

Sevgi_2420
14.02.2007, 22:12
bende tercan köprübaşılıyım olmazmı?:)

eren23
16.02.2007, 02:14
merhaba eren23 babaannen benim akraban benim dedemler çoruma gitmişler ve akrabalarımızdan bazıları orada kalmış soyadı kanunu çıktığında doğal olarak farklı soyadlar almışlar ancak "TATAR" Çadırkaya köyünde bizim lakabımız tatar soyadlı hiç kimse yok

Merhaba abi evet akraba olabiliriz.Ancak benim babaannemin kızlık soyadı tatar.Yani lakabları değil.Belki dediğin gibi soyadları değişmiştir ama evlenmeden önce tatarmış.

baris1976
16.02.2007, 07:40
bende tercan köprübaşılıyım olmazmı?:)

hos gelmissin can neden olmasın sende can sın sonucta :)))
biz çadırkaya lıyız ama tercanlıyız aynı anda ve butun komsularımıza kapımız acıktır

eylemm82
05.03.2007, 13:38
BÖYLE BİR GİRİŞİM İYİ OLUR BU SAYEDE TÜM KÖYLÜLERİMİZLE GÖRÜŞME FIRSATIMIZ OLUR SELAMLAR RAMSES.

elbette ramses can bende istedim ki tum aynı koylulerimiz canları biarada toplamak kaynastırmak eger amacımıza ulastırabıldıysem ne mutlu bana
sevgıyle kalın..

eylemm82
05.03.2007, 13:40
hos gelmissin can neden olmasın sende can sın sonucta :)))
biz çadırkaya lıyız ama tercanlıyız aynı anda ve butun komsularımıza kapımız acıktır

oy oy can feda olsun janomm abimmm benimmm
elbette abimin dediği gibi tum canlarımıza kapımız acıktır ;)

eylemm82
05.03.2007, 13:45
merhaba eylem çadırkayalı olduğunu ancak hiç gitmediğini belirtiyorsun babanın ismini yazarsan seni tanırım bende Çadırkayalıyım.

mrb can ,
babamın ismi Ali murtaza TEPELİ
bagcılar hacı bektası velı dernegınde 2 kez baskanlık yapt belki
ordan tanımanıza yardımcı olur die yazdım

ekorkmazarslan
11.04.2007, 14:20
slm canlar ben erzincan tercan çadırkaya beldesindekilerle tanışmak ısterim hayatım nerdeyse orada geçti

engin24
13.04.2007, 19:53
merhaba canlar bende tercan sucuali köyündenim.pekerici bilirim macur komuna gittiğimiz zaman içinden geçmiştik.

ekorkmazarslan
14.04.2007, 10:53
slm canlar ben çadırkyaya baglı gözeler istasyonunda dogdum bütün heryerini blirim son yıllarda çadırkayada büyük gelişmeler var ilçe olmaya aday çadırkaya kalesi koruma altına alındıı ve turislik yer olarak tanıtıma başlandı

eylemm82
16.04.2007, 00:40
slm canlar ben çadırkyaya baglı gözeler istasyonunda dogdum bütün heryerini blirim son yıllarda çadırkayada büyük gelişmeler var ilçe olmaya aday çadırkaya kalesi koruma altına alındıı ve turislik yer olarak tanıtıma başlandı

mrb can,
cok sevindim cadırkaya kalesinin turistik yer olarak tanıtılmaya baslanmasına
ben de hic gidemedim ama inş gidecegim
:)

ekorkmazarslan
16.04.2007, 21:38
slm eylem aslında cok gelişme var ama şuda varkı tek gidilip gezilecek yer degil otel var saglık ocagı hastane tam turitlik bir yer ama lakın bazı meyveleri çürük eskisi gibi alevi yeri degil alevide var ama agırlıklı sünni ve carbum denilen topluluktan oluşmaktatır gidersen ailenle git neyse kendine iyii bak bayyy

eylemm82
17.04.2007, 00:36
slm eylem aslında cok gelişme var ama şuda varkı tek gidilip gezilecek yer degil otel var saglık ocagı hastane tam turitlik bir yer ama lakın bazı meyveleri çürük eskisi gibi alevi yeri degil alevide var ama agırlıklı sünni ve carbum denilen topluluktan oluşmaktatır gidersen ailenle git neyse kendine iyii bak bayyy
tsk ederim can ,
zaten gıdersem mutlaka buyuklerimden biri
yanımda olur ;)

ekorkmazarslan
20.04.2007, 14:33
arakadaşlar çadırkaya hakkında bilgiyi www.çadırkaya.net ögrenebilirsiniz

ekorkmazarslan
20.04.2007, 14:36
ÇADIRKAYA BELEDİYESİ
1958-1998

GİRİŞ VE KONUM : Çadırkaya Kasabası ilk çağlarda ait yol güzergahları üzerinde birkaç mühim yolun keşiştiği bi mevkide yer almaktadır.Yerin önemine her yüzyılda değer kazanan bir yerleşme merkezi olduğu, eski kaynaklardan tesbit etmek mümkün olduğu gibi, bugünde giderek gelişmekte olan bi kasaba merkezi olma özelliğini koruyor.

Çadırkaya Doğu Anadolu Bölgesindei, yukarı Fırat bölümünde Erzincan ili Tercan ilçesine bağlıdır. Belde 147 km’lik düz ve alüvyen bir ovaya sahiptir.Kuzeyinde Kılıçkaya ve Kop dağları, batısında Karasu nehri ve Çayırlı ilçesi, güneyinde Mercan beldesi, doğusunda Kurumlu ve Gezik dağları ile çevrilidir.

Çadırkaya’nın en eski ve orijinal ismi Bagaridi’dir. Kentin bu adının anlamı “Tanrılar Tapınağı”,”İlahlar Karargahı” diye anılmaktadır. ( bağ:tanrı demektir.) Kökenleri Medler’e uzanmaktadır.

Kasabamızda Belediye Teşkilatı 1952 yılında kurulmuştur.

İMAR VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI : Çadırkaya’nın imar planı 1965 yılında yapılmıştır. Kasabanın gelişmesi nedeniyle imar planı yetersiz kalmış, ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. 1995 yılında başlatılan halihazır haritalarının yapımı 1997 yılında bitirilmiştir. Daha sonra imar planı İller Bankası Genel Müdürlüğüne yetki verilerek, yeniden yapılandırılmıi olup, kasabamızın imar uygulamaları geniş bir uygulama alanına hitap edecek şekilde yeniden yapılandırılmıştır.

İmar planı hükümlerine göre kamulaştırılmaya yol ve tretuvar çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir. Ayrıca yol genişletme çalışmalarından dolayı 7 parselde kamulaştırma işlemi başlatılmıştır.

Kasabamızda ulaşımı sağlayan yollar, ana caddeler, asfalt kaplama yapılmış olup kenarlarında bulunan tretuvarların eksik kısımları belediyemizce üretimi yapılan parke ve bordürlerle yapılandırılmıştır.

Kasabamızın alt yapısı kanalizasyon şebekelerinin bir kısmı yapılmış olup, kalan kısmının fizibilite çalışmaları yapılarak ihale aşamasına getirilmiştir.

BEŞERİ EKONOMİK ÖZELLİKLER
KURULUŞ VE TARİHÇE :
Bogariç – Bayapıc – Bogaridi – Pekeriç – Çadırkaya
İlk çağlara ait yol güzergahları üzerinde birkaç önemli yolun keşiştiği bir mevkide yer alan Çadırkaya yerini öneminden her yüz yılda değer kazanan bir yerleşme merkezidir. Çadırkaya’da ve yakın çevresinde bugün için belli olarak tastik edebilecek arkeolojik kazı ve araştırmalar yapılmamıştır. Bazı yakın çevrede tesadüf edilen çanak-çömlek parçalarının niteliği milattan çok önceki devirlerde burada yerleşim olduğu gösterir. Bilhassa belde merkezinin kuzeyinin bulunan Oklubaba Tepesinin batı eteklerinde yer yer bulunan çanak-çömlek parçaları yerin geçmişteki büyüklüğü tarihi geçmişinin uzunluğu hakkında bilgi vermektedir.

Yerin eskiliğine rağmen, Urartular öncesi adı konusunda herhengi bir ip uçu yoktur. Yerin ilk ismi “Bogaridi” olarak tesbit edilmiştir. İskender İmparatorluğunun parçalanıp Selevkoslar idaresinde zayıfladığı döneminde itibaren bu yörelerde bağımlı olan yerler yönetimlerinin siyasi etkinliği artmıştır. Büyük Antiokos’unun M.Ö 198’de Manisa’da Romalılara yenilişi ile bütün Doğu Anadoludaki yerel yönetimlerin vesayeten kurtulup hürriyetlerini elde etme yoluna gitmiştir. İşte İran ve Kapadokya arasında yaklaşık bir buçuk asır bazen bazende yarı bağımsız olarak siyasi hayatlarını sürdüren Antaksiat’ların en önemli merkezlerinde biri de Bogaridi’dir. Kentin bu adının anlamı “Tanrılar tapınağı” dır. ( Bag : Tanrı demektir.) Menşeyleri Medlere kadar çıkar. Adları başında bulunan Ari lehçesinde Tanrı manasına gelen bağ kelimesinde belirtildiği gibi Bağratidlermeşeinin Kafkas sınırına dayandığı Matalar devrinde Muğların ruhani bir aileden geldikleri, nüfuslarınında bundan ileri geldiği anlaşılmaktadır. Bu ailenin Pers ler zamanında geniş nüfusları olduğu gerçektir. Bogaridi Yunanca “ Boğajaristan” şeklini almış IV. Asırda Roma hakimiyetine girmiş ve 415 de Antolios tarafından yenilenmiş VI. y.y da İranlıların eline geçip, VII. Y.y ortalarında ( M.S 653 ) Ermeni kumandanı Peker tarafından istilaya uğramış VIII. Y.y ortalarında ise Arap askerlerinin başarısız bir kuşatmasıyla karşılaşmıştır.

Zamanla Arapların, Bizanslılarla yapmış olduğu müzedelerin neticesinde Bağraditlerle işbirliği içerisine girdikleri anlaşılmıştır.

Bizansın memnun edemediği Bağraditit sülalesinin prenslerinden olan Ashot’ a IX. Y.y ortalarına doğru ( prensler prensi ünvanı verilip bölgedeki hakimiyeti korunmasına çalışılmıştır. Aynı asrın sonuna doğru Ashot’a “kıral” ünvanda verilince yerel bir krallık ortaya çıkmıştır. Durum karşısında kuşkuya düşen Bizans impratoru basil bir bu yerel hükümdara kıralyet tacı gönderip onunla dostluk kurmanın yolunu araştırmıştır. Gönderdiği mektupla “ sevgili oğlum “ tabirinide kullanması bu gücün isyanını önlemek ve Araplarla olan işbirliğini yıkmak gayesi güdüyordu.

Bu gelişmeden anlaşılmaktadırki, gerek Araplar gerek Bizans; bu sülalenin hükmü altında bulunan güçlere ihtiyaç duymaktadırlar. Bölge jeo-politik bir öneme sahiptir. Bizans ın bu yöreler üzerindeki baskısı memnuniyetsizlikle karşılanmaktaydı. Gerek isyan hareketlerinin gerekse Türk fetihlerini kolaylaştıran önemli sebeplerin biride budur.

X. y.y’da adı Bariç olarak anılan Bogaridi Doğu Anadoluda Bizans’a karşı yapılan isyan hareketlerinde adından önemle bahsedilir.

Bizans’a karşı ihtilale girişen Bordas, Sekeleros (976,979) Harput dolaylarında faaliyet gösterip çeşitli yerlerin yardımını görüyorken ; Tyransmiile anılan Tercan ve Taron’a hükmeden Ç’ortvane ise Phokas’ın yanında yer almıştı. Yapılan bu isyan hareketi bastırıldığı zaman bu kişi ortadan kaldırılamadı. Onun üzerine imparator, zanpatrik ( iyones patrikios ) ‘u gönderir. Nihayet Çotvanelbovatiç ( Pekeriç )’te esir düşmüştür

ekorkmazarslan
20.04.2007, 14:42
fotoraflarıda yolluyorum

ekorkmazarslan
20.04.2007, 14:48
canlar çadırkayayla ilgili resimleri www.cadirkaya.net ögrenebilirsiniz

esmer79
24.04.2007, 17:03
mrb herkese tüm erzincanlılara eski adı bagariç daha sonra ise pekeriç şimdi yeni ismi çadırkaya köyde yaşıyan insanlara gelince arkadaşlar sadece alevi köyü deyil sünüsiyle kördüyle alvisiyle kocaman bir köy ben 2003 yılına kadar çadırkayada yaşadım doğma büyüme tercan çadırkayalıyım kasaba kale denilen bir taştan tepe halini halmış ksabasa o kalenin etrafına kurlmuştur gözeler çadırkayay bağlı bir muhtarlık hanedir çadırkayanın 4 kilometre ilerisinde gözeler istasyonu diye geçer daha sonrası iki yol ayrılır sağa giden yol yol kızılmoğara mığıkar ve çayırlı sola giden istasyon yani gözelerden ayrılan sola giden yolsa mercana sonra tercana gider çadırkaya kasabasına bağlı bir çok muhtarlık köyler vardır bunlardan bir kaçı küçük ağa,mahacir,hozbürük,cabrum,kızılmuğrar,gözeler ve bir çok yer aklıma ilk gelen bunlar kasaba şuan sanırım 400 -500 hanelik bir kasaba nufusu 8000 - 9000 arası gezilecek görülecek çok yeri vardır kasabanın tam ortasındaki kale de tarihi yerler oyma taşlar kırk merdiven denilen kalenin tam tepesinden kalenin altına inen oyma uzun koridor eskiden insanlar oradan su ihtiyacını gidrirmiş tandırı,odaları gezilmeye görülmeye değer yerler bence ama son 5 yıldır çok fazla göç olmaya başladı her yıl çoğalacağına azalıyor evet eylem arkadaşının dediği gibi sadece elevi deyil sünü ağırlıklı bir köy ama biz orda alevi arkadaşlarla bir asır beraber yaşadık dedelerimiz babalarımız ve bizler arkadaşaının dediği doğru ama çürük deyildir hiç bir meyvesi oraya gidenler aleviside misafir perver süniside ayırt etmeden misafir ederler benim sulalem halla orda yaşıyor ve bir sürü alevi arkadaşım halla çadırkayada ama çürük asla yoktur hepsi sağlam insanlardır rahat gidip geline bilen bir yerdir ulaşımıda kolay insanıda iyidir cabrumlular hariç ama o ırktakilerden azda olsa uzak durmak gerek benden ii kimse tanıyamaz o köyü çünkü 24 yıl yaşadım kendine ii bak bence bende dahil kimseye fazla inanma git yerinde kendin gör toprağıda insanıda iyidir.

esmer79
24.04.2007, 17:04
adres www.cadirkaya.net ben şuan giremiyorum umarım sizin işinize yarar

esmer79
24.04.2007, 17:41
mrb herkese tüm erzincanlılara eski adı bagariç daha sonra ise pekeriç şimdi yeni ismi çadırkaya köyde yaşıyan insanlara gelince arkadaşlar sadece alevi köyü deyil sünüsiyle kördüyle alvisiyle kocaman bir köy ben 2003 yılına kadar çadırkayada yaşadım doğma büyüme tercan çadırkayalıyım kasaba kale denilen bir taştan tepe halini halmış ksabasa o kalenin etrafına kurlmuştur gözeler çadırkayay bağlı bir muhtarlık hanedir çadırkayanın 4 kilometre ilerisinde gözeler istasyonu diye geçer daha sonrası iki yol ayrılır sağa giden yol yol kızılmoğara mığıkar ve çayırlı sola giden istasyon yani gözelerden ayrılan sola giden yolsa mercana sonra tercana gider çadırkaya kasabasına bağlı bir çok muhtarlık köyler vardır bunlardan bir kaçı küçük ağa,mahacir,hozbürük,cabrum,kızılmuğrar,gözeler ve bir çok yer aklıma ilk gelen bunlar kasaba şuan sanırım 400 -500 hanelik bir kasaba ama son 5 yıldır çok fazla göç olmaya başladı her yıl çoğalacağına azalıyor arkadaşlarım köyümün tanıtımı için bir site kurmuştu üye oldum hatta ilkten giriyordum ama şuan giremiyorum heklemişler galiba ama isterseniz adresi verebilirim orda çadırkaya kasabasının resimleri var görüşmek umuduyla herkese ii günler

esmer79
24.04.2007, 18:27
mrb evet abitle zabit ben deyil ama babamlar tanıyormuş iki alevi kardeş babamın arakadaşları onların isimlerini babamdan çok duydum gelirmişler bazı köylere fıtbol oynamaya

esmer79
24.04.2007, 22:50
slm arkadaşım neyi merak ediyorsun bu dediğin mahallerin hiç biri ne alevi ne sünli neden kürt saydığın mahallerin hepsinde alaviside kürdüde süniside bir yaşıyor yani hepsi iç içe bu kadar merak ediyorsanız bence kendiniz gidip yerinde görmelisiniz tşkler

esmer79
24.04.2007, 23:02
mrb ali murtaza tepeli az çok tanır gibiyim muhacir komun dan şereif tepelinin abisi olur yanlış hatırlamıyorsam

ekorkmazarslan
30.04.2007, 19:17
kardeş güzel sne önce çadırkaya lisesi ögretmenlerinden bayan bir hoca neler yapıldıgını duymuşdundur hepsi iç içe yaşıyorda kalkıpta bayn olan veya eylem arkadaşımızın tek gittiginde neler olacagını kımse söyleyemez benim amacım kımseyi kötülemek degil arkadaşıma tavsiye etmek BUNU YAŞAYAN BİLİR

cesim
30.04.2007, 19:44
slm arkadaşım.
ben çadırkaya yı biliyorum. çadırkayalı değilim. memuriyet sebebiyle oraya geldik. 6 yıl boyunca orada okudum. ailem hala oraya bağlı bi köyde oturuyorlar.
tanıştığıma sevindim. ii akşamlar

ekorkmazarslan
02.05.2007, 20:27
cesim ben de orda okudum şimdi istanbuldayım ailen hangi köyde belki tanırım iyii akşamlar

Aydemir
07.05.2007, 22:13
Selam Ben Cadirkayaliyim suan orda yasamiyorum ama gidip geliyorum, Annemler orda oturuyor bize orda tatarlar derler herkes tanir. Köyün yerlisiyiz, yada öyle biliyoruz. köydeki sünnilerin bir kismi sonradan dönen sünniler aslinda önceden onlarda aleviymis. köy suan karisik köy aslinda aleviler bir bölge de sünniöer bir bölgede oturuyorlardi. ama simdi karisti cünkü alevilerin cogu köyü terk etti. onlarin yerlerine cabrum ve Hozbirig den gelenler oturmaya basladi böylece karismis olduve hatta su anda bir muhtarlik onlarin elinde yani cabrumlilarin.

esmer79
13.05.2007, 18:15
SLM eylem öncelikle böyle bir buluşma platformu kurduğun için sana tşkürler seni tanımıyorum ama abinle tanışmıştık barışla karaköyde nalbur bir dükkana sahip amcamın oğlu tanıştırdı beni belki hatırlamıyor olabilir abinin muhasebcisidir amcamın oğlu emin yılmaz babanı ben görmedim ama babamdan duymuştum ismini ama amcanı iyi tanırım muhacir komunda oturuyor şerif tepeli sen bu kadar söylenene bakma köyü bence gidip gezmelisin kendinize iyi bakın hoşcakalll

ekorkmazarslan
14.05.2007, 23:44
kardeş sana katılıyorum şimdi çadırkayada alevi çok az en çok cevre köylerde var carbum ve hozbırık denilenlerde bu son 10 yıl içinde yerleştıler onların asıl köyleri erzincan erzurum bayburt sınırındalar

eylemm82
20.05.2007, 15:29
SLM eylem öncelikle böyle bir buluşma platformu kurduğun için sana tşkürler seni tanımıyorum ama abinle tanışmıştık barışla karaköyde nalbur bir dükkana sahip amcamın oğlu tanıştırdı beni belki hatırlamıyor olabilir abinin muhasebcisidir amcamın oğlu emin yılmaz babanı ben görmedim ama babamdan duymuştum ismini ama amcanı iyi tanırım muhacir komunda oturuyor şerif tepeli sen bu kadar söylenene bakma köyü bence gidip gezmelisin kendinize iyi bakın hoşcakalll

ilk oncelikle memnun oldumm tanıdık birilerine rastlamak cok gusel
gercı dırek olarak tanımasak da :)
efet istiorum zaten kısmet bakalım belki bu yaz:)

esmer79
29.05.2007, 09:57
herkese tekrar slm çoktandır net başına geçemiyordum canlar nasıl ne yapıyorlar bakıyım dedim arkadaşlar ben her yaz iş yerinden yıllık iznimi aldınmı gidrim çadırkayaya gelmek isteyen varmı bu yazda yedinci ayda gidecem kendinize iyi bakın yazışmak isteyen lütfen yazsın kendinize iyi bakın ii günler

ekorkmazarslan
15.06.2007, 11:17
slm canlar bu siteyi unuttunuz galiba

esmer79
29.06.2007, 19:53
slm arkadaşlar size üzücü bir haberim var çadırkayanın meşur bir zurnacısı ve davulcusu vardı Abit GÜNEŞ evet düğünlerde her zaman onun çaldığı zornanın sesiyle halaylar çeker barlar oynardık ama şimdi duydumki abit abi bizlerden ayrıldı kalp kırızi geçirmiş vefat etmiş ona allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum gerçekten üzüldüm bu üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim kendinize iyi bakın görüşürüz by

esmer79
08.07.2007, 12:51
slm arkadaşlar 09.07.07 veya 10.07.07 tarihinde çadırkaya yolcusuyum bu yaz seçimlerden dolayı toprağımda memleketimde az vakit geçirecem fotorafları çekerim özlediğiniz bir insan bir mevki yer varsa çekip resmini veya kameraya getire bilirim kendinize iyi bakın döndümde görüşmek üzere sağlıcakla kalın canlar

24ramses
20.07.2007, 23:52
elbette ramses can bende istedim ki tum aynı koylulerimiz canları biarada toplamak kaynastırmak eger amacımıza ulastırabıldıysem ne mutlu bana
sevgıyle kalın..

Çadırkayalıları neden bir konu açıpta orye yoğunlaştırmıyorsun neden onlara bir mesaj göndermiyorsun seni seviyor ve Çadırkayalı olarak teşekkür ediyorum

esmer79
24.07.2007, 00:38
slm arkadaşlar çadırkayadan döndüm bir sürüde fotoğrafını çektim ama buraya nasıl atacam onu bilmiyorum görüşmek üzere

mehmetcan
04.09.2007, 21:50
bu carbumlular yamyam ama

ben kocaeli gebzede oturuyorem en son 1999 da gittim cadırkaya orda deli abuk vardı o yaşıyormu bari birde deli engin hep kavga ederlerdi :D

mehmetcan
16.09.2007, 18:51
tüm çadırkayalılar burada buluşsun

mehmetcan
16.09.2007, 19:10
erzincan tercan çadırkaya köyünden olan varmı MEHMETCAN ERZİNCAN TERCAN

devrimciche
16.09.2007, 19:16
ben agsenliyim cadirkayada rejayi özdemir benim lise arkadasim orda bir mhpliyi vurdular daha sonra ankaraya göctüler dahada bir haber alamadim
kendisi emekli öyretmen durumunda

memik
18.09.2007, 21:08
mrb canlar,
sevgiyle kalınn

SLM ben de pekeric dogumluyum, bizim sülaleye "tatar" derler, bizler "sinemilli" asiretindeniz, maalesef bizimkiler kürtceyi unutmuslar. selamlar

memik
18.09.2007, 21:15

sevgili alevikürt ben de pekericliyim, orada dogdum ve 2 yasinda istanbula göcmüsüz, babamlara pekericte tatar derlermis, yani lakaplari tatar fakat bizimkiler "sinemilli" asiretindendirler, pirleri de "Axucan"lilardir. selamlar

devrimciche
18.09.2007, 22:03
ben erzincan lisesinde okurken tesadüfen pekericten üc kardesle tanistim
ben yukari agsenliyim y karttali bu kardesler recai tuncay ve suna
bunlar erzincanda bir ev tutmuslardi ücüde okuyordu ve zamanla iliskilerimiz gelisti ve onlarin vesilesiyle pekerice misafir oldum güzel bir köy dediginiz gibi karisik bir köy daha sonra ben almanyaya gitikten sonra o arkadaslarla bulusma olanagim olmadi bugüne kadar aldigim bilgilere göre orda siyasi olaylardan dolayi mhp li biri vurulmus ve bu arkadaslarin baba si haki özdemir olayi üzerine alip hapse girmis ve o ailede komple ankaraya yerlesmis
bu aile hakinda bir haber alirsam beni son derece sevinfirir.

AleviKürt
18.09.2007, 22:12
sevgili alevikürt ben de pekericliyim, orada dogdum ve 2 yasinda istanbula göcmüsüz, babamlara pekericte tatar derlermis, yani lakaplari tatar fakat bizimkiler "sinemilli" asiretindendirler, pirleri de "Axucan"lilardir. selamlar

selam sevgili memik, ben seninle akraba oluyorum. sana özel mesaj yazamiyorum, seninle irtibate gecmek istiyorum.

saygilarimla

memik
19.09.2007, 10:39
slm alevi kürt

memik
19.09.2007, 10:49
sevgili tascinin dedigi gibi soyadi kanunu 1934 de cikarilmistir, ve seninn büyük annen de 1915lerde coruma göcmüs diyorsun, bahsetmis oldugun tatar soyadi ise bir lakaptir, ve tatarlar "sinemilli" asiretindendirler pirleri ise "Axucan"lilardir. sunu da bilmeni isterim ki o dönem de pekericten marasa-coruma-mecburi göcler olmus, geri gelenler olmus ama ya oralarda kalanlar!???

memik
20.09.2007, 18:12
bu carbumlular yamyam ama

ben kocaeli gebzede oturuyorem en son 1999 da gittim cadırkaya orda deli abuk vardı o yaşıyormu bari birde deli engin hep kavga ederlerdi :D

sevgili mehmet ben de pekericliyim en son 1981 de gitmistim, ben de tatarlardanim, . sana bir sorum olacak: senin dedelerinden cafer aga nin dedesinin adini biliyor musun? sizin soyagaci siralamasi söyle sen >baban>mehmet can>cafer aga (1898 dogumlu)>memet>?????? ... evet gördügün gibi cafer aganin babasi memet ve memetin babasin adi nedir? bunu büyüklerinden ögrenebilirsen sevinirim. tesekkürler, iyi günler

Aydemir
21.09.2007, 20:10
Memik Bilicilerden kimin oglusun
Cafer aganin babasinin adi Mehmet onunda babasinin adi Hasan di.

memik
22.09.2007, 10:24
Cafer aganin babasinin adi Mehmet onunda babasinin adi Hasan di.

sevgili aydemir, selam. tatarlarla ilgili bir soyagaci buldum, bilinmeyenler ve bir kac hata var onu düzeltmek icin sormustum. tesekkürler-iyi günler

Aydemir
22.09.2007, 13:48
Hatalar neler, bende de soy agaci var hatalari söyle düzeltelim
Ibrahimin iki oglu vardi biri olcay biri Ercan sen hangisisin

pekeriçli dadal
01.10.2007, 18:55
Merhaba, bende cadirkaya koyundenim, eski adiyla pekeric... Cok merak ediyorum, anne ve babamin ve butun akrabalarin dogdugu yeri..

merhaba bende pekeriçin içindenim siz kimlerdensiniz?

pekeriçli dadal
01.10.2007, 19:05
sen haliscanın oğlu musun?

pekeriçli dadal
01.10.2007, 19:09
merhabalar canlar kimler var pekeriçten lütfen yazışalım yeni üye oldum ben mefi ismailin oğlu hüseyin

Aydemir
02.10.2007, 19:08
Vay Hüseyin slm
Ben Aydemir
nasilsin coktandir görüsemedik ya nerelerdesin Mehmet Hasan nasil
Slm lar

baris1976
02.10.2007, 19:26
merhaba ben barış hörmekli hasan ım torunuyum babam ali murtaza tepeli

esmer79
12.10.2007, 20:56
slm... evet deli abuk yaşıyor gördüm en son halk yaşlandı için bakımsız kaldı diye elazığ akıl hstanesine gönderdiler ama abuk sandıkları kadar delli dyildi fazla kalmadı doktorlar abuğun önüne bir koyun postu sermişler sonra sormuşlar say bu postun kılarını abuğsa ben delimiyim sayılırmı o kadar kıl siz sayın demiş tabi böyle diyince doktorlar fazla tutmamış göndermişler haklta pişman olmuştu gönderdine aslında ama elazığdan dönerken bende memleketteydim ona karşılama töreni hazırladık görülmeye değerdi davulla zornayla halayla oda millet vekilli gibi otobüsün camında halkım aranıza döndüm sizlere layık olmaya çalışacam avazı çıktıkca bağırıyordu artık aramızdan gitmez kalır diyer deliye gelince engin kısaca engo oda duruyor halla çadirkayada iyi kontür falan satıyor ama tabi biraz kazık fiyattan herkes bir yol bulmuş anlaycağınız herkese slmlar kendinize iyi bakın

esmer79
24.10.2007, 11:40
merhaba sen pekeriçten kimlerdensin dadal olarak ben sadece gülüçlerden mehmet amcayı tanırım dadal özkan var oğlu nikinde dadal oğlu yazıyorda o nedenle sordum

Çadırkayalı boş
20.11.2007, 13:43
bende çadırkayalıyım boşnaklardan kazim burada cocukluk arkadaşlarım ve komşularımızı bulmak çok güzel bir duygu o yıllarda yaşadığımız samimiyet Paylaşım(ben o insanların ekmeğini çok yemişimdir) çok güzeldi O insanlarki büyükleri bizi evlatlarından ayırmaz onlara ne şekil davransalar bize daha samimi davranırlardı bizler onları unutmadık onun içindirki o eski özlemler içimzde yaşıyo burdan tanıdığım arkadaşlara selamlarımı sunmak dileğiyle Kazim UZUNOK

Çadırkayalı boş
20.11.2007, 13:51
bende çadırkayalıyım boşnaklardan kazim burada cocukluk arkadaşlarım ve komşularımızı bulmak çok güzel bir duygu o yıllarda yaşadığımız samimiyet Paylaşım(ben o insanların ekmeğini çok yemişimdir) çok güzeldi O insanlarki büyükleri bizi evlatlarından ayırmaz onlara ne şekil davransalar bize daha samimi davranırlardı bizler onları unutmadık onun içindirki o eski özlemler içimzde yaşıyo burdan tanıdığım arkadaşlara selamlarımı sunmak dileğiyle Kazim UZUNOK

alevicanlısı
25.11.2007, 21:37
bende erzincan cadır kaya köyündenim

kenan özdemir
26.11.2007, 08:50
devrimciche ben bilgi almak istediğin kişiyim yani beraber okudunuz kişilerin kardeşiyim benim ismimi yanlış yazmısın sen fehrat değilmisin hoşça kal sevgiler

kenan özdemir
26.11.2007, 08:55
gençler merhaba bende çadırkayalıyım belki çoğunuz beni tanımaya bilir ama büyükleriniz muhakkakki tanıır ben kenan özdemir bu siteyi kuran gençlere teşekkür ederim benimlede bazı bilgileri paylaşırsanız sevinirim hoşça kalın

kenan özdemir
26.11.2007, 16:04
selam arkadaşlar bende erzincanlı olarak aranıza katılmaktan mutluyum.pekeriç köyü bizim köyümüze yakın bir köy o köydeki alevileri şöyle tanırım düyünlerde onların ve bizim köyde kız alıp verirlerdi.tanıdığım kadarıyla ordaki aleviler oldukça asimile edilmişlerdi .

değerli dostum sizin bildiğiniz gibi değil orda yaşayanlar hiç biride asimile olmamışlardır çünkü onlardan biride benim saygı ve sevgiyle hoşça kal

Çadırkayalı boş
26.11.2007, 16:24
slm kenan abi fikrine aynen katılıyorum ben hala burda yaşıyorum öyle yazılanlar gibi değil o fikir burda yaşamayanların paylaştığı fikirlerdir
Kazim UZUNOK

kenan özdemir
27.11.2007, 08:46
slm kenan abi fikrine aynen katılıyorum ben hala burda yaşıyorum öyle yazılanlar gibi değil o fikir burda yaşamayanların paylaştığı fikirlerdir
Kazim UZUNOK

KAZİM MERHABA NASILSIN ANNEN NASIL SAĞLI İYİMİ SELAMIMI SÖYLE ELLERİNDEN ÖPERİM .TÜM TANIDIKLARA SELAM

kenan özdemir
27.11.2007, 12:00
merhabalar canlar kimler var pekeriçten lütfen yazışalım yeni üye oldum ben mefi ismailin oğlu hüseyin

dadal hüseyin merhaba bende kenan nasılsın nerelerdesin ben ankaradayım sen kardeşlerine selam söyle

kenan özdemir
27.11.2007, 12:06
SLM ben de pekeric dogumluyum, bizim sülaleye "tatar" derler, bizler "sinemilli" asiretindeniz, maalesef bizimkiler kürtceyi unutmuslar. selamlar

yazında tatarlardan olduğunu yazmısın ama kim olduğunu bilmiyorum aşretini doğru yazmışsın bizimkiler timurlenk ve y beyazıt ankara savaşında elbistandan göç ettiklerinde zaten çoğu kütçe bilmiyordiki unutsunlar ben bildim bileli hiç kürtçe konuşmamışlar

kenan özdemir
27.11.2007, 12:20
Merhaba eylem ve merhaba dostlar!Benim babaannem çadırkaya-diğer adıyla pekeriç köyünden.1.dünya savaşı yıllarında ermenilerle türkler çatışmaya başladığı zaman göç ederek Çorum'un kadıderesi köyüne gelerek dedemle evlilik yapmış.Ondan sonra akrabaları ile bağı kopmuş.Babaannemin soyadı tatar.Bu soyadlı dostlarım bu forumda var ise tanışmak isterim çok mutlu olurum!

SELAMLAR

baba annenin pekeriçli olduğunu yazmışsın doğrudur çünkü bizim sülale sefer berlikte çorum alacada kalmışlar benim bildiğim bizim akrabalardan kılavız köyünde yusuf ağa varmış belki onu tanırsınız ben şu anda ankarada kalıyorum selamlar hoşça kal

kenan özdemir
27.11.2007, 12:41
mrb canlar,
sevgiyle kalınn

benimde çorbada tuzum olursa sevinirim yapa bileceğim bir şey varsa hemen katılırım bende çadırkayalıyım sen tanımasın baban murtaza abi iyi tanır babana selemlarımı söyle ben kenan ÖZDEMİR sağlıklı kal sevgiyle umutla kal

kenan özdemir
27.11.2007, 12:56

demekki sen pekeriçi çok iyi tanımıyorsun evet sunni ağırlıklı ola bilir ama hiç bir zaman aleviler kendini saklamamışlardırda ve fazlasıyla kendilerini ifade etmişlerdir çünkü o köyde bende yaşadım kendini ifade edenlerden biride benimdir neden ve niçin ayrıldığımızı zan edersem sen net bilmiyorsun çünkü gençlik okuyordu zaten dışarıya göç başlamıştı ozamanları yaşadıysan bilirsin yoksa kulakdan dolma sözlerle öyleymiş yok böyleymiş yanlış biliyorsun sende büyüklerine sor ben kenan ÖZDEMİR eğer bizim yakın köylisen büyüklerin bizi çok iyi tanırlar ben HAKKI ÖZDEMİRİN OĞLUYUM SEVGİ VE SAYGIYLA HOŞÇA KAL

kenan özdemir
27.11.2007, 13:26

PEKERİÇLİ OLDUĞUNU YAZMIŞSIN AMA BİLMEDİĞİNİDE BÜYÜKLERİNDEN BİLEN YOMU NERDE OTURUYORSUN KİMLEDENSİN İSMİN NE BEN KENAN ÖZDEMİR AYNI KÖYLÜYÜZ BELKİ BABANLAR TANIR
SELAMLAR HOŞÇA KAL

Aydemir
28.11.2007, 19:01
selamlar
Coktandir giremiyordum kimler gelmis. Kenan selam nasilsin coktandir görüsmedik.
Kazim sen nasilsin, Fariz nasil´coktandir köye gelemedim bu yilda annemler Adana da oldugu icin yine orya gidecegim sen köyde misin hala soranlara selamlar.
Aydemir

kenan özdemir
29.11.2007, 10:26
selamlar
Coktandir giremiyordum kimler gelmis. Kenan selam nasilsin coktandir görüsmedik.
Kazim sen nasilsin, Fariz nasil´coktandir köye gelemedim bu yilda annemler Adana da oldugu icin yine orya gidecegim sen köyde misin hala soranlara selamlar.
Aydemir

aydemir merhaba nasılsın hala almanyadamısın tüm tanıdıklara selamlar hoşça kal

Aydemir
29.11.2007, 20:51
Evet ordayim sen nasilsin ne yapiyorsun
nerdesin
yilbasinda Ankaraya gelmistim
Hakki abi gili gördüm. Bu yilbasindada Adanaya gitmeyi düsünüyorum
benim mail adresimi vereyim burda belki karsilasirsak sohbet ederiz
aydemirt@hotmail.com

sende selam söyle

memik
30.11.2007, 10:51
yazında tatarlardan olduğunu yazmısın ama kim olduğunu bilmiyorum aşretini doğru yazmışsın bizimkiler timurlenk ve y beyazıt ankara savaşında elbistandan göç ettiklerinde zaten çoğu kütçe bilmiyordiki unutsunlar ben bildim bileli hiç kürtçe konuşmamışlar

selam kenan abi
nasilsiniz. mail adresim olcayto74@yahoo.com
bu mail adresiyle bana ulasabilirsiniz, hakki amcaya ve annenize selamlar.

Çadırkayalı boş
30.11.2007, 16:23
slm aydemir sen naapıyosun işler ne alemde almanyadamısın hala farisgil iyiler yaramaz yok aynı bildiğin gibi ben köydeyim çalışıyorum
memet abi adanadamı oturuyo emekli olmadımı gidersen selamlarımı söyle annene babana

kenan özdemir
30.11.2007, 21:17
selam kenan abi

sağ yazdığın için benim beyilimde kozdemir58@hotmail.com tüm akrabalara selamlR TEL.05327913652 BANA AİAT Olcay görüşelim

kenan özdemir
30.11.2007, 21:20
selam kenan abi

meyilimi yanlış yazdım kozdemir58@hotmail.com bu doğrusu

kenan özdemir
30.11.2007, 21:59
merahba canlar ben kenan özdemir çaDIRKAYALI CANLARLA BİR ÇOK ŞEYİ PAYLAŞMAK İSTERİM ÇÜNKÜ BENDE O KÖYDE YAŞADIM VE SİZİN BİLMEDİĞİNHİZ BİR ÇOKJ ŞEYİ BİLİYORUM
BENİM PAPLAŞMAK İSTERMİSİNİZ

Pinar17
01.12.2007, 12:17
Evet ordayim sen nasilsin ne yapiyorsun
nerdesin
yilbasinda Ankaraya gelmistim
Hakki abi gili gördüm. Bu yilbasindada Adanaya gitmeyi düsünüyorum
benim mail adresimi vereyim burda belki karsilasirsak sohbet ederiz
aydemirt@hotmail.com

sende selam söyle

Günaydin abiler!!!!!!!

Sertac ve Serkan Aydemirlen bir baglantiniz varmi? Ahmet Aydemir ögretmen ve babalari,almanyadan,belki tanirsiniz diye düsündüm

Sevgiler:001_wub:

memik
06.12.2007, 12:29
merahba canlar ben kenan özdemir çaDIRKAYALI CANLARLA BİR ÇOK ŞEYİ PAYLAŞMAK İSTERİM ÇÜNKÜ BENDE O KÖYDE YAŞADIM VE SİZİN BİLMEDİĞİNHİZ BİR ÇOKJ ŞEYİ BİLİYORUM
BENİM PAPLAŞMAK İSTERMİSİNİZ

sevgili kenan abi elimizde "tatarlar" ile ilgili bir soyagaci var, bunu sevgili tascilardan edindim, bunun disinda hakki amcanin, asker amcamlara gönderdigi bir soyagaci daha var, ama ikisinin arasinda celiskiler var. Bu konuda yardimci olabilirsen sevinirim, bu konuyla ilgili bilgilerini benimle paylasirsan sevinirim. ankaradaki tüm insanlarimiza selamlar. Olcay

Aydemir
06.12.2007, 20:08
Selamlar
nasilsiniz evet
ben hala Almanya dayim. Yilbasi tatili icin Türkiyeye gidiyorum büyük bir ihtimalle Adana ya. Sevgili Pinar
sorun banamiydi eger banaysa tanimiyorum. Hem benim soyadim Aydemir degil, ismim Aydemir
Herkese selamlar sevgiyle kalin
Aydemir

kenan özdemir
10.12.2007, 15:37
merhaba canlar kimse yokmu niye yazmıyorsunuz daha bir çoğumuz birbirimizle yazışmadık bile halbuki daha çok yazmalıyızki bir çok sorunlarıda beraber çözelim daha çok tanıdıklara ulaşmak için onları foruma çağrı yapmalıyız hepinize selamlar tüm tanıdıklarmerhaba ben kenan özdemir

Pekeric
11.12.2007, 02:09
Merhabalar.. Pekericliyim, ama hic gitmedim...

Pekeric
11.12.2007, 02:15
PEKERİÇLİ OLDUĞUNU YAZMIŞSIN AMA BİLMEDİĞİNİDE BÜYÜKLERİNDEN BİLEN YOMU NERDE OTURUYORSUN KİMLEDENSİN İSMİN NE BEN KENAN ÖZDEMİR AYNI KÖYLÜYÜZ BELKİ BABANLAR TANIR
SELAMLAR HOŞÇA KAL

Merhaba. Ben Veysel Bilicinin ogluyum. Kesin tanirsin, o seni taniyor cunku... Akrabayiz. Babamin sana cok cok selami var... Biz hollandada kaliyoruz, duymussundur. Babam ara sira senden basediyor.

Eren...

kenan özdemir
11.12.2007, 09:32
Merhaba. Ben Veysel Bilicinin ogluyum. Kesin tanirsin, o seni taniyor cunku... Akrabayiz. Babamin sana cok cok selami var... Biz hollandada kaliyoruz, duymussundur. Babam ara sira senden basediyor.

Eren...

eren mehraba doğru akrabayız baban beni çok iyi tanır çünkü köyde beraber büyüdük tabi sizleri tanımıyorum inşallah birgün karşilaşırız babana selamlar hoşça kalın

kenan özdemir
11.12.2007, 14:42
Cadirkaya / Pekeric köyü kürt köyü müdür acaba? Ermeniler varmiydi bu köyde eskiden? Sünnileri kürt müdür türk müdür?

dostum çadırkaya köyü ile ilgili bazı bilgiler öğrenmek istemişsin evet 1914 den sonra köyümüzde ermeniler vardı daha sonra onlarda köyü terk etmişlerdir özellikle istanbula gitmişler daha sonra köyümüz toplama köy olduğu için yerlilerin yanı sıra dersimden gelenler olmuş karadenizden gelenler olmuş yogoslavyadan bulgaristandan yani anlayacağın bir mozaik oluşmuştur hoşça kal

kenan özdemir
17.12.2007, 10:47
merhaba canlar hepinizin kurban bayramını kutlar ailenizle birlikteolmanızı diler sağlıklı olmanızı dilerm

memik
22.12.2007, 23:03
selam, pekericdeki aileleri(soyisim) buraya not edelim
ben bildiklerimi yaziyorum:
TATARLAR
Bilici*
Tasci*
Özdemir*
Özmarangoz*
Korkmaz*
Arslan*
Can*

MAHMUTOGULLARI
Eren*
Gürbüz*
Selcuk*
Marangoz*

Bunlarin disinda:
Metin*
Yildiz*
Calgici*
Toraman*
Sefil
Eroglu
Cicek
Cengiz
Kesir*

*:bunlar tanidiklarim ya da büyüklerimden duydugum aileler

eksikler ya da yanlisliklar varsa düzeltebilirsiniz
iyi günler

devrimciche
23.12.2007, 00:08
bende gitmistim o köye güzel bir köy
tam köyün ortasinda bir dagcik var etrafinda bolakan sular
tam ilce olma vasiflarina uygun bir köy

kenan özdemir
02.01.2008, 08:37
tüm canların yeni yılını kutlar yeniyılın savaşsız barışcıl sağlıklı ve özgür geçmesi dileğiyle nice yıllara

kenan özdemir
02.01.2008, 12:21
ne oldu gençler ne çabuk bıktınız yazsanızyaselamlar

memik
09.01.2008, 00:36
Ben memik ve alevikürt nickli arkadasimin sizlerden bir ricasi olacakti; tercan nüfusuna kayitli cadirkayalilardan/pekericlilerden (cilt no 35 cadirkayanin oluyor) aile sira numarasi 27 ve daha alt siradaki aileleri taniyan varsa ya da kendi ailesi bu rakamlar arasinda ise lütfen bizlere mesaj atsinlar, aciklamayi daha sonra mesaji yazan arkadasa yazabiliriz.
simdiden tesekkürler

caslan
09.01.2008, 01:07
slm lar bende çadırkayalıyım gerçi doğma büyüme istanbulluyum ama kütüğüm ne de olsa çadırkaya da ayrıca erzincan gibi memleketi sahiplenmeyeceğimde nereyi sahipleneceğim bizim köy kızılmağara ama kimse yaşamazmış su an bizden hepsi istanbula göçmüş çoktan... hemşerilerim burda olduğunu bilmek güzel:)

Pekeric
09.01.2008, 04:10
Herkesin yeni yilini kutlarim...

Pekeric
09.01.2008, 04:11
Mahmutogullarindan, Marangoz aileside var..

memik
10.01.2008, 01:02
Mahmutogullarindan, Marangoz aileside var..

Pekeric hatirlatman icin sagol."Marangoz"lari da ekledim. Fakat bu marangozlarla eren,selcuk, gürbüzlerin akrabalik bagi nereden basliyor. erenlerin kütükdeki en büyük bireyi 1907 dogumlu recep eren(zeynal-sakine), gürbüzlerden mustafa gürbüz 1895 dogumlu ( ibrahim-sündüs).Fakat marangoz ve selcuklardan herhangi bir bilgim yok. Ayrica Pekeric su bilgilerini verecegim kisileri taniyor musun? Ibrahim Bilici dogum tarihi:1863, baba adi : Ismail anne adi: Gülüzar...... Ayrica Zahide Bilici 1869, Baba adi: Ali , Anne adi :Immi(Immihan-Ümmühan). selamlar

Pekeric
10.01.2008, 16:28
Bana sordugun kisileri tanimiyorum. Ama anlatabilecegim bazi seyler var: Riza Marangoz, Muharrem Marangoz, ve Zeynel Eren uc kardesler.... Ikisinin soyismi Marangoz, Birisininki Eren. Zeynel Eren, belki biliyorsundur Fethiye nenenin babasidir... Riza, Muharrem ve Zeynelin babalari Mahmut (isim belli zaten Mahmutogullari). Benim anneannemin soyismi Selcuk. Anneannemin babasi (Emrullah Selcuk) ve Dedemin babasi (Tacim Eren), teyze cocuklaridir.. Bu akraba baglili vardir.. Emrullah (Emrah) dedenin zaten bir kardesi var, Sadik Selcuk. Onunda en buyuk kizi, bahsettigin Recep Eren'in ogluyla evliydi.. Anneannem ve fadime yengede akrabalar.. Anneannemin annesi tatarlardan cunku (Can)

memik
11.01.2008, 02:45
Bana sordugun kisileri tanimiyorum. Ama anlatabilecegim bazi seyler var: Riza Marangoz, Muharrem Marangoz, ve Zeynel Eren uc kardesler.... Ikisinin soyismi Marangoz, Birisininki Eren. Zeynel Eren, belki biliyorsundur Fethiye nenenin babasidir... Riza, Muharrem ve Zeynelin babalari Mahmut (isim belli zaten Mahmutogullari). Benim anneannemin soyismi Selcuk. Anneannemin babasi (Emrullah Selcuk) ve Dedemin babasi (Tacim Eren), teyze cocuklaridir.. Bu akraba baglili vardir.. Emrullah (Emrah) dedenin zaten bir kardesi var, Sadik Selcuk. Onunda en buyuk kizi, bahsettigin Recep Eren'in ogluyla evliydi.. Anneannem ve fadime yengede akrabalar.. Anneannemin annesi tatarlardan cunku (Can)

Pekeric, tacim eren 1912(zeynal-sakine) dogumlu, sediye eren 1909 (riza-zekiye) dogumlu, bunlar senin dedenin anne-babasi. Anladim . fakat bizim ögrenmek istedigimiz pekericte yasamis olan selcúklardan emrullahin esini adi ve varsa ogullarinin adi? Bu bilgilere ulasabilirsen seviniriz, Kendine iyi bak, eger isine yararsa erenlerin kütük bilgilerini sana yollayabilirim.

Pekeric
11.01.2008, 02:50
Emrah dede 2 defa evlenmis... Anneannem 5 yasindayken annesini kayip etmis. Yani uveylik var anneannemlerde. Ikinci esinden (emrah dedenin), 2 oglu var. Ahmet ve mehmet selcuk... Mehmet selcuk zaten dedemin damadi (gul halayla evli) Birinci esinden ise: Gulnaz, Muskinaz (anneannem), Selvinaz, Hamit, Halit (fadime yengenin ablasiyla evli, zeynep).

Pekeric
11.01.2008, 02:59
Yazi olmadi :S

Asi Ruhlu Kız
11.01.2008, 12:31
Ben erzincanın merkezinde doğmuşm annem ve babam yanlış hatırlamıyorsam eğer tercanın pırnaşıl köyündelermiş. Ben 2 yaşında erzincandan gelmişim ve bbir daha oralara gitme fırsatım olmadı ama gitmeyi o kadar çok istiyorum ki. Erzincanın heryerini gezmek istiyorum.

caslan
11.01.2008, 19:25
Ben erzincanın merkezinde doğmuşm annem ve babam yanlış hatırlamıyorsam eğer tercanın pırnaşıl köyündelermiş. Ben 2 yaşında erzincandan gelmişim ve bbir daha oralara gitme fırsatım olmadı ama gitmeyi o kadar çok istiyorum ki. Erzincanın heryerini gezmek istiyorum.

vallahi bende çok gitmek istiyorum oraları görmek beni oraya çeken manevi birşey var ama halen çözemedim. bu yaz kesin gidip erzincan'ı ve doğu daki şehirleri trenle gezmeyi planlıyorum.:)

devrimciche
11.01.2008, 23:15
tüm canların yeni yılını kutlar yeniyılın savaşsız barışcıl sağlıklı ve özgür geçmesi dileğiyle nice yıllara

mrb kenan gecmis yeni yilini kutlar aile halkina selamlarimi yollarim
recayi ye selamlarmi ilettinmi bak o emekli oldu bile ben daha on sene calismam gerekiyor bu arada iki oglum var biri evlendi biri unide okuyor
sizleride merak ettim biraz kendinizden abinden bahsedermisin
babana annene selamlarimi iletirsen sevinirim hosca kal

Aydemir
12.01.2008, 00:20
selam canlar
herkesin yeni yilin kutluyorum
yukardaki soy isimlerden birkacini hic dumadim
ama eksik olanlar var
Sefil
Eroglu
Cicek
Cengiz
hatirlayabildiklerim

memik
12.01.2008, 00:34
Emrah dede 2 defa evlenmis... Anneannem 5 yasindayken annesini kayip etmis. Yani uveylik var anneannemlerde. Ikinci esinden (emrah dedenin), 2 oglu var. Ahmet ve mehmet selcuk... Mehmet selcuk zaten dedemin damadi (gul halayla evli) Birinci esinden ise: Gulnaz, Muskinaz (anneannem), Selvinaz, Hamit, Halit (fadime yengenin ablasiyla evli, zeynep).

Emrullah dedenin;babasi ve annesinin adi nedir? Ögrenebilirsen sevinirim. tesekkür ederim.

memik
12.01.2008, 00:36
selam canlar
herkesin yeni yilin kutluyorum
yukardaki soy isimlerden birkacini hic dumadim
ama eksik olanlar var
Sefil
Eroglu
Cicek
Cengiz
hatirlayabildiklerim

sevgili aydemir abi verdigin soyisimleri hemen ekliyorum. tesekkürler

mavimisali
12.01.2008, 12:52
Kısa Alevilik terimleri sözlüğü
Hamse-i Al-i Aba: Peygamberin abası altındaki beş kişiden ibaret ev halkı.
Abdal: Peygamberin ev halkının kulu manasında. Abd, kul köle anlamında, 'al' eki ise Ali'yi ifade ediyor.
Tevella: Birini davet etmek, sevmek manasına gelen Arapça tevelli kelimesinin Farsçaya
geçen şekli.
Teberra: Arapça aslı teberrü olan sözcük birini sevmemek, ondan yüz çevirmek anlamına geliyor.
Güruh-u Naci: Ehlibeyti sevenler.
Şiilik: Hz. Ali taraftarlığı. Şiiliğin üç kolu var, Zeydilik (Sünniliğe en yakın yorum), Gulat (İslam dışı yorumlara da kapı açan aşırı yorum) ve İmamilik (Dar manasıyla günümüzde Caferi mezhebi).
Batınilik: Her zahirin (dışın) bir batını ( içi) olduğu fikrine dayalı dini akım. Bünyesinden Hurufilik gibi müfrit akımlar da çıktı.
Mehdi: Kelime olarak hidayete ermiş kişi manasında olan mehdi, gelecekte dünyaya nizam vermek için geleceğine inanılan imamın sıfatı.
Haydarilik: Esas olarak Noktavilikten Kalenderilikle birlikte çıkan akım. Kuranın
harf ve noktalarına esoterik anlam yükleyen bu düşüncenin Nesimi dahil pek çok halk ozanını ve Bektaşi hareketini etkilediği söylenebilir.
Yol evladı: Bektaşilik'te Kadıncık Ana Hacı Bektaşı Veli'nin' bel evladı' olarak değil 'yol evladı' kabul edilir. Bel kendi kanından gelmek, yol öğretisinde birlikte olmak anlamındadır.
İkrar: Bağlılık ifadesi..
Semah: Hacı Bektaşı Veli'nin ibadetten ziyade cezbeyle dikkat çektiği bilinir. Yaşadığı dönemde kendisinin de ardıç dallarının yakılmasıyla oluşan ateşin üzerine hırkasını atarak semah yapması üzerine geleneğin ibadet olarak kabullenilip Bektaşi geleneğine yerleştiği söylenebilir.
Kızılbaş: Kırmızı başlık giyen Bektaşi Türkmenler manasında. Bektaşi törenlerinde içki içilmesi, müzik dinlenmesi ve sır saklamanın bir öğreti olarak benimsenmesi dolayısıyla haksız yakıştırmalara ve gerçekdışı iddialara kaynak olmuş bir sözcük. Kaldı ki Türk oymaklarından birinin adı Kızılbaş'tır. Tıpkı bir diğerinin adının Karabörklü olması gibi... Ancak Anadolu'da Kızılbaşlık Rafızilik diye tanımlanıp zorlu takiplere uğramıştır.
Ayin-i Cem: Terim 'ayn' ve 'cem'den geliyor. Yani varlık-öz ve birleşme.. Dolayısıyla Varlıkta birliğin ayin-i cemde ifade edildiğini söylemek mümkün.
Yarın: Tasavvuf ve tarikatlar

kenan özdemir
14.01.2008, 11:35
mrb kenan gecmis yeni yilini kutlar aile halkina selamlarimi yollarim
recayi ye selamlarmi ilettinmi bak o emekli oldu bile ben daha on sene calismam gerekiyor bu arada iki oglum var biri evlendi biri unide okuyor
sizleride merak ettim biraz kendinizden abinden bahsedermisin
babana annene selamlarimi iletirsen sevinirim hosca kal

ferhat merhaba selamını söyledim onunda selamı var recai abibin bir oğlu var oda dişişleri bakanlıoğında çalışıyor ve ünüverste son sınıfda okuyor benim ise iki kızım var biri ünüvesteye hazırlanıyor diğeri ise daha ilk öğretimde okuyor ben nşu anda bir kamuda çalışıyorum abim emekli oldu çalışmıyor durum bundan ibaraet selamlar hoşça kalın

özüm
19.01.2008, 10:56
selam eylem sanırım bu siteyi kurdunuz teşekkürler. siteyi incelerken şunu anladım bazı arkadaşlar belki pekeriç yeni ismi ile çadırkaya yı pek bilmiyorlar. özellikle alevi kesiminin ne şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini onlar haklı çünkü yaşamadılar ama biz büyüklerin hatası bunu çocuklarımızı kinlendirerek değilde konunun doğrusunu anlatarak biliçlendirmek gerekir diye düşünüyorum. niye bunları yazıyorum sitede tuncay arkadaşımızın mesajını okuyunca üzüldüm ben de pekeriçli olarak alındım tuncayın yaşı belki çok küçük ama 1975 yılında çıkan olaylardaordaki alevilerin hepsi olmasa bile %80i nasıl bir duruş sergilediklerini ne zor şartlar altında mücadele verdiklerini onlardan biri olarak bizler biliyoruz.onun için bıirbirimizi bilgilendirelim tanışalım derken yanlış yönlenmeyelim.ha şunuda söyleyimki o şu an arda alevi olupta ikamet edenler birazda bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın politikasıyla yaşam mücadelesi veriyorlar.çünkü kasabanın%90 sünni.ama neolursa olsun biz alevilerin asla ve asla aslımız inkr etmememiz gerekir.ben de pekeriçliyim ankarada ikamet ediyoruz bu siteyi ziyaret eden herkese selam hoşca ve dostca kalın.

kenan özdemir
21.01.2008, 08:59
merhaba özüm bazı bilgileri sende yanlış anımsıyorsun çünkü bahsettiğin olaylar 1976 da şubat ayında oldu ne ise olan oldu şimdi ne yapmalıyız ona bakalım gençler belki bazı olayları veya bilgileri eksik bile bilirler bizler onlara bilgi vermeliyizki onlarda geçmişleriyle bilgi edinsinler belki sen tuncayı yanlış algıladın tuncayda oranın bir parçası kendisi olmasada aileside o olaylarda şiddete maruz kalmıştır benim burda anlatmak istediği şunu veya bunu değil sitedeki tüm canlara doğru bilgilendirmek için cevap verdim.özüm pekeriçli olduğunu yazmışsın ankarada oturduğunu yazmışsın öylese ben seni çok iyi tanıyorum tuncayında kim olduğunu iyi bilirsin

memik
22.01.2008, 23:10
merhaba özüm bazı bilgileri sende yanlış anımsıyorsun çünkü bahsettiğin olaylar 1976 da şubat ayında oldu ne ise olan oldu şimdi ne yapmalıyız ona bakalım gençler belki bazı olayları veya bilgileri eksik bile bilirler bizler onlara bilgi vermeliyizki onlarda geçmişleriyle bilgi edinsinler belki sen tuncayı yanlış algıladın tuncayda oranın bir parçası kendisi olmasada aileside o olaylarda şiddete maruz kalmıştır benim burda anlatmak istediği şunu veya bunu değil sitedeki tüm canlara doğru bilgilendirmek için cevap verdim.özüm pekeriçli olduğunu yazmışsın ankarada oturduğunu yazmışsın öylese ben seni çok iyi tanıyorum tuncayında kim olduğunu iyi bilirsin İBRAHİM BİLİCİNİN BÜYÜK OĞLU HOŞÇA KAL

Sevgili Kenan Abi, yukarida belirtmis oldugun bilgi yanlis, bahsedilen sahis ibrahim bilici ya da ailesi ile ilgili olmayan biridir.
büyük harflerle yazmis oldugunuz yaziyi lütfen düzeltebilir misiniz?
tesekkürler. kendinize iyi bakin
tahminen bahsi gecen Tuncay Kaya "Kücükaga" köyünden olabilir.

warlok
23.01.2008, 17:44
ArkadaŞlar Merhaba Nasil TaniŞiriz Bİlmİyorum 4 GÜndÜr Sİtedeyİm Kİmse Umursamiyor Bu Nasil Mİsafİr Perverlİk Sen Kİmsİn İnmİsİn Cİnmİsİn Neyİn Nesİsİn Dİye Soran Yok . Sİte Hakkinda Fazla Bİr Bİlgİm Yok Nasil TaniŞiriz Onuda Bİlmİyorum Yardimlarinizi Beklİyorum . Erzİncan Tercan Cadirkaya KÖyÜndenİm Adim Ertan Hepİnİze Selamlar Mesajlarinizi Beklİyorum.

memik
23.01.2008, 19:09
ArkadaŞlar Merhaba Nasil TaniŞiriz Bİlmİyorum 4 GÜndÜr Sİtedeyİm Kİmse Umursamiyor Bu Nasil Mİsafİr Perverlİk Sen Kİmsİn İnmİsİn Cİnmİsİn Neyİn Nesİsİn Dİye Soran Yok . Sİte Hakkinda Fazla Bİr Bİlgİm Yok Nasil TaniŞiriz Onuda Bİlmİyorum Yardimlarinizi Beklİyorum . Erzİncan Tercan Cadirkaya KÖyÜndenİm Adim Ertan Hepİnİze Selamlar Mesajlarinizi Beklİyorum.

Selam Ertan aramiza hosgeldin, ben de pekericliyim, sorularin varsa yardimci olabiliriz,
selamlar

Aydemir
23.01.2008, 22:23
Slm
Arkadaslar
yukarda benim kacirdigim bir konumu gecti. Tüm yazilanlari okumadim tabi. Ertan senide taniyamadim kimlerdensin burdakilerin büyük cogunlugu benim gibi tatarlardan. Bu siteden zaten hic karsilasamiyoruz, bende cok fazla girmiyorum zaten. Ama köyle ilgili bir tartisma olursa hepbirlikte hotmailden yapabiliriz. o zaman herkes dogrularida ögrenmis olur, kim neyi meyak ediyorsa soyar. En iyisi burda birgün ayarliyalim herkes ogün o saatte girsin.
Herkese selamlar

devrimciche
27.01.2008, 20:32
[quote=Lamekan]

bilmiyor muydun :( ögrenmiş oldun can ALEVİİ köyü orasııı :)

mrb eylem ben almanyada yasiyorum rahmetli amcan hüseyin tepeliyle bir zamanlar komsuluk yaptik daha sonra ordan ayrildim baska sehiede yasiyorum babanida taniyorum bagcilar yavuzda nalbur dükani vardi bayagi ev yapiminda kendisinden malzeme almistik kendisine selamlarimi soyle ben saatcinin akrabasiyim söylersin

demro
28.01.2008, 23:56
slm eylem..Bende cadırkaya macır kömundanım... siz hangi köyündensiniz???

tosunoglu
29.01.2008, 00:38
[QUOTE=eylemm82;96493]

mrb eylem ben almanyada yasiyorum rahmetli amcan hüseyin tepeliyle bir zamanlar komsuluk yaptik daha sonra ordan ayrildim baska sehiede yasiyorum babanida taniyorum bagcilar yavuzda nalbur dükani vardi bayagi ev yapiminda kendisinden malzeme almistik kendisine selamlarimi soyle ben saatcinin akrabasiyim söylersin

can bende yidiztepede buyudum yavuzda asagi avsenlilerden gunes ailesi vardi tanirmisin

memik
31.01.2008, 03:01
slm eylem..Bende cadırkaya macır kömundanım... siz hangi köyündensiniz???

sevgili demro aramiza hosgeldin.

kenan özdemir
01.02.2008, 10:54

merhaba can siteye hoş geldin kusura bakma işler nedeniyle biraz gecde olsa okuyoruz pekeriçli olduğunu yazmışsın kimlerdensin ertan isimli kişiyi ben çıkaramadım belkide benden çok genç olduğun içindir kusura bakma ne öğrenmek isterse soruların yazki cevablıyalım ben kena ÖZDEMİR belki büyüklerin tanır tatarlardan hoşça kal selamlar

kenan özdemir
01.02.2008, 10:59
Sevgili Kenan Abi, yukarida belirtmis oldugun bilgi yanlis, bahsedilen sahis ibrahim bilici ya da ailesi ile ilgili olmayan biridir.
büyük harflerle yazmis oldugunuz yaziyi lütfen düzeltebilir misiniz?
tesekkürler. kendinize iyi bakin
tahminen bahsi gecen Tuncay Kaya "Kücükaga" köyünden olabilir.

sevgili tuncay özümün yazdığı yazıya cevab vermek için yazmıştım orda büyük harflerle vurgulamak itediğim o kişinin sizi tanımasını sağlamak en azında o olaylarda sizlerinde ne kadar mağdur kaldığını vurgulamaktı yinede düzeltim sevgiler hoşça kal

demro
01.02.2008, 12:25
slam muhacır köyu mahalle degil dolacı ve kızılmagara da alevi koyudur

vseckn
01.02.2008, 19:12
Merhaba Canlar. İsmim Volkan Seçkin. Bilecik ili Bozüyük ilçesinde öğretmenlik yapmaktayım. Bu forumu babam İsmail Seçkin'den öğrendim ve gerçekten çok sevindim böyle bir forum olduğu için. Tekrar bütün Canlara merhaba...

ismail seckin
01.02.2008, 19:44
Merhaba Canlar. Tüm hemşehrilerime selamlar dilerim. Barış Tepeli seni babandan dolayı tanıdım, babana çok selamlar.

sevin
01.02.2008, 22:52
merhaba eylemm ben sevin bende erzincanlıyım esendorukköyü duydunmu hiç biliyorsan bana yazarmısın ben çok sevinirim çayırlıya baglı. şimdiden teşekkürler size .

Aydemir
01.02.2008, 23:29
Selamlar Hekese yeni yeni arkadaslar gelidikce seviniyorum, ama birde taniya bilsem onlari. Seckin soyadi yabanci gelmedi tanir gibio oldum ama cikaramadim Cayirlili arkadas sende hos geldin aramiza.
Herkese iyi akasmlar
Aydemir

vseckn
02.02.2008, 08:54
Aydemir, eski soyadımız SEFİL belki bunu hatırlarsın.

ismail seckin
02.02.2008, 12:33
Gençler bir kısmınızı sodadınızda çıkarıyorum bir kısmınızı da babanızdan dolayı tanıyorum.Beni tanıyan ve tanımıyan herkese selamlarımı sunar, yaşamınızda sağlık ve mutluluklar diler hepinizi öpüyorum.

icengiz
02.02.2008, 18:54
Selamlar, Çadırkaya köyünde 1980 yılına kadar yaşamış olup bu tarihe kadar köyde olan herkes beni tanır. Bu tarihten sonra İstanbul'da yaşamaktayım. E-mail adreslerim: icengiz@thy.com, ismail59cengiz@yahoo.com , laikcumhuriyet@gmail.com veya demokrat.turk@gmail.com Bu e-mail adreeslerinden bana ulaşabilirsiniz. Lütfen sitedeki mesajlarda dikkatimi çeken, mesaj gönderen kişiler kendilerini ve e-mail adreslerini belirtmediğinden dolayı kimse kimseye ulaşamıyor. Bunları yazmamakta ne sakınca görüyorlar, anlamış değilim. Mesaj bırakan Çadırkaya köylüleri bu detayları vermeleri halinde bu sitenin dışında da yazışma imkanları doğmuş olur. Tanıyan herkese selamlar.

Aydemir
02.02.2008, 23:39
Simdi sen diyeceksinki ben sizin evin orda oturuyordum.
Ismail abi Ankara SSK hastahanesinde calisan sensin demi.

Aydemir
02.02.2008, 23:42
Selam ismail Cengiz tabik seni herkes tanir, ama sen yazilanlari tam okumamissin yukarda bir cogumuz adreslerimizi verdik
aydemirt@hotmail.com
tekrar yaziyiorum bunda bir sakinca yok. Nasilsin neler yapiyorsun hala Istanbulda misin

ismail seckin
03.02.2008, 08:20
Aydemir aynen tahmin ettiğin gibi ta kendisi ne yapıyorsun iyimisin ne işle meşgulsun, babanlar ve ağabeylerin nasıllar iyimiler. Ben şu emekliyim oğlumun biri öğretmen, biride Anadolu Lisesinde okuyor. Şimdilik bu kadar, hoşca kal öpüyorum.

ismail seckin
03.02.2008, 08:24
Aydemir aynen tahmin ettiğin gibi ta kendisi ne yapıyorsun iyimisin ne işle meşgulsun, babanlar ve ağabeylerin nasıllar iyimiler. Ben şu an emekliyim oğlumun biri öğretmen, biride Anadolu Lisesinde okuyor. Şimdilik bu kadar, hoşca kal öpüyorum.

memik
03.02.2008, 22:29
Gençler bir kısmınızı soyadınızda çıkarıyorum bir kısmınızı da babanızdan dolayı tanıyorum.Beni tanıyan ve tanımıyan herkese selamlarımı sunar, yaşamınızda sağlık ve mutluluklar diler hepinizi öpüyorum.

sevgili ismail seckin, ismail cengiz,vsckn aramiza hosgeldiniz. Sizlere bir sorum olacakti,bu topikte de önceden yazmistim, mümkünse eger kütügünüz halen cadirkayada ise, sizlerin kimlikde ki aile sira numaralarinizi ögrenebilir miyim?
bana ulasabileceginiz mail adresi: olcayto74@yahoo.com
tesekkürler

Aydemir
03.02.2008, 23:26
Sagol Ismail abi iyiyim almanya dayim calisiyorum abimler iyiler onla Türkiyedeler cogu emekli oldu babamlarda Adana dalar
yazin köye gidecekler. Asiye abalmin kizinin yazin dügünü var Ankarada gelmeyi düsünüyorum.
Herkese selamlar kendinize iyi bakinSelamlar

icengiz
04.02.2008, 09:56
Sayin İsmail Seckin
Kendimi tanıtırken 1980 yılına kadar Çadırkaya beldesinde yaşayan herkes beni tanir sözleri ile konuya girmistim. Seckin ailesini hatirlayamadim. biraz ayle büyüklerinden söz etmeniz halinde rahat tanıyacagımı bildiririm. Bu vesile ile herkese slm.lar
İsmail CENGİZ

ismail seckin
04.02.2008, 16:29
Sayın; İsmail CENGİZ ben SEFİL Ali'nin yeğeniyem Binali ve Mihrali'nin kçük kardeşiyem,1966 yılında köyden ayrıldım. Ama 1974 yılına kadar yaz tatillerinde köye gidiyordum, 1974'ten sonra tamamen köyden ayrıldık. Seni şöyle tanımaya çalışacam inşallah yanılmam babanın ismini şu an hatırlıyamadım kusura bakma Diş çekenin oğlu Fevzi ağabeyinin yeğeni değilmisen tüm bu sitedeki canlara selamlar, hoşca kalın.

ismail seckin
04.02.2008, 16:34
Sayın; İsmail CENGİZ ben SEFİL Ali'nin yeğeniyem Binali ve Mihrali'nin kçük kardeşiyem,1966 yılında yatılı okula gittim. Ama 1974 yılına kadar yaz tatillerinde köye gidiyordum, 1974'ten sonra tamamen köyden ayrıldık. Seni şöyle tanımaya çalışacam inşallah yanılmam babanın ismini şu an hatırlıyamadım kusura bakma diş çekenin amcanın oğlu Fevzi ağabeyinin yeğeni değilmisen tüm bu sitedeki canlara selamlar, hoşca kalın.

icengiz
05.02.2008, 13:40
Sayin;İsmail Seckin
Tahmin yanılmamışsın, Feviz Bey benim amcam oluyor. ben Rıza'nın oğluyum. Beni hatırlıyamamış olabilirsin fakan Abilerim Ali,Halis size hatırlamanda yardımcı olabilir.Dedemlerin evler sizin SEFİL Ali amcanların evlerinin yanıda burdanda hatırlıyabilirsin.Tüm sitedeki beni tanıyanlara slm.lar

İsmail CENGİZ

kenan özdemir
07.02.2008, 20:35
siteye yeni üye olan arkadaşlar hoş geldiniz ismail abi merhaba nasılsın ismail cengiz sanada merhaba hoş geldin daha çok insanlara ulaşa bilirsek daha iyi olur şimdilikk hoşça kalın

ismail seckin
08.02.2008, 11:58
Hoş bulduk Kenan senin bilgin doğrultusun bir çok dostta ulaştık. Tabii gençlerin hiç birini tanımıyoruz, ancak babalarından veya soyadlarından tanımaya çalışıyoruz. Hoş kal öpüyorum.

kenan özdemir
08.02.2008, 12:10
sevgili olcay bir önceki yazımda özumun bah settiği kişiyi birden amcan oglu olarak düşündüm kusura bakma uyardığın için teşekkürler babanı istanbulda gördüm konuştuk biraz olsun dertleştik çok iyi gördüm hane halkına selamlar hoşça kalın

Aydemir
16.02.2008, 15:03
Herkese Selamlar
bu aralar bu sayfaya kimse mi girmiyor, yoksa yazmak mi istemiyorlar.
Arada siradan yazin haberleselim

Çadırkayalı boş
17.02.2008, 21:49
slm arkadaşlar nasılsınız hiç yazmıyosunuz

Çadırkayalı boş
17.02.2008, 21:54
çadırkayada kış oldukça çetin kar kalınlığı eskiyi aratmıyo hani o bacalarda kar atıp aşağı merdivensiz inerdik ya birde hepsi rahmetli oldu mesela memet emi yani memet erdoğan bacalara çıkıp zevk olsun diye kayıp bacaları mahvederdik sonrada bir güzel dayak ardından hemen pişmanlık o iyi niyetli insanların nesilleri kesilmek üzere yav arar olduk

Aydemir
18.02.2008, 20:14
Haklisin Kazim,
köy aslinda burnumuzda tütüyor ama ne yapalimki kaderin cilvesi böyleymis herbirimizi bir tarafa atti. Nasilsin Kazim ne var ne yok, cocuklar iyidir umarim. Farize de selam söyle belki bu yazin görüsürüz izine geliyorum ama annemler ankarada olacagi icin belki köye gelmem.
Kendine iyi bak herkese selamlar

kenan özdemir
19.02.2008, 12:27
sevgili gencler ben oldukça yazmaya çalışıyorum amma iş gereği ankara d&