Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas / Yıldızeli / Nalli köyü

tuncereren
13.03.2006, 14:43
Merhaba arkadaşlar.Ben Sivas-Yıldızeli-Nallı Köyü'ndenim.Köyümüz ormanlık,her tarafı yayla manzarası olan güzel bir yer.Nallı'nın en meşhur simgesi patatestir.Sivas il merkezinde bu yüzden köyümüzün adını bilmeyen yoktur.
Nallı'da karslı ve yerli diye tabir edilen iki sınıf halk yaşar.Her ikiside alevidir ama karslılar kars tan,yerliler ise malatya dan geldiği için köyde eskiden beri süregelen bir ayrımcılık bu iki sınıf arasında malesef yaşanmaktadır.Ama tüm Nallı halkının ortak özelliği insanlarının asla kendini haksız kabul etmemesi,her konuda kendini başarıyla üste çıkarabilmesidir.Bu özelliğinden dolayı çevre köylerde ne kadar hakim,avukat varsa hepsi Nallı'da toplanmış diye mecazlar kullanılır.Buda bizim hoşumuza gider açıkçası.
Köyümüz halkı çoğunluğu ankara ya olmak üzere dışarıya büyük bir göç yapmıştır.Anakara da yaklaşık 200 hanemiz mevcut olup buna istinaden Nallı Köyü Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneğimiz 1992 yılında kurulmuştur.140 üyesi bulunan derneğimiz Seyranbağları,Metin Oktay Mahallesindedir.

ahmetasrlan
16.03.2006, 22:49
hoş geldin arkadasım biliyorum sizin köyü komsumuzsunuz,insanlarınız gibi köyünüzde cok şirin bende kümbetliyim bilirsin..kib bak...hoşcakal

KaRTaL_58
17.03.2006, 16:10
Nalli KÖyÜ AbarttiĞin Kadar Da GÜzel DeĞİl En Azindan Sİvasin En GÜzel Alevİ KÖyÜ DeĞİl..bana GÖre YÜcebaca KÖyÜ(emİnİm GÖrmÜŞsÜndÜr)sİzİn KÖyden Kat Kat GÜzel.ayrica Şunu Da Unutma Her KÖyÜn Ayri Bİr GÜzellİĞİ Vardir.yassikara KÖyÜnde OlduĞu Gİbİ.:)

kardeş merak ettim sen yassıkara köyüne geldiğini söylemişsin.acaba kimlere geldin merak ettim de:)

tuncereren
24.03.2006, 14:22
Dostum mesajıma neden bu kadar alındın bilemiyorum yani!Yücebaca'yı tabiki gördüm.Ama sanırım güneydoğudaki kan davalarına benzer vakalardan başka dışarıya pazarlayabildiğiniz bişey yok.Köyünüzün dışarıdan görünen imajı bu malesef.Yani burada birbirimizi taşlayıp karalamak niyetinde değilim ama köyler hakkında bişeyler yazarkende onları görmüş,tanımış olmak gerekir.
Yıldızeli'nin hemen hemen tüm köylerini bilip tanımanın rahatlığıyla yazdım ben mesajımı.Sende bildiğin ölçülerde değerlendirme ve yorum yaparsan sevinirim.

ergünefe
01.04.2006, 14:48
Kartal 58 bende Yücebacaliyim sen kimlerdensin ? ben Sicimogullarindanim.
saygilar .

KaRTaL_58
01.04.2006, 17:50
ergünefe annem sicimoğullarından diğer konuda yazmıştım.saygılar benden

KaRTaL_58
01.04.2006, 17:54
tuncereren eskiden köylerde kan davalarına benzeyen olaylar olmuş olabilir.bu olaylar köyün doğal güzelliğini bozmaz diye düşünüyorum ve dediğim gibi o olaylar artık eskide kalmış.tabiki de her köyün ayrı bir güzelliği vardır. kime sorarsan en güzel benim köyüm der.neyse sonuç olarak herkesin köyü kendine güzeldir.saygılar dostum.

KaRTaL_58
01.04.2006, 17:56
tuncereren diğer soruma cevap vermemişsin.yassıkara köyündn kimleri bilirsin?cevaplarsan sevinirim.

tuncereren
01.04.2006, 18:41
Güzel arkadaşım,tüm köyleri bilirim derken,insanlarını tanıdığımı söylemedim.Tüm aleviler hep biriz,birliğiz zaten,o ayrı konu.Burada köylerin coğrafi yapılarından sözederken,bu anlamda yıldızeli nin tüm köylerini gördüğümü söylemiştim.
Ayrıca bu durumu polemik haline getirip,birbirimizle daha iyi kaynaşacağımız bir ortamı berbat etmek istemiyorum.
Benden de saygılar ve daha güzel muhabbetlere....

kocgirili
16.04.2006, 22:02
katıralanlı varmı icinizde dostlar

sivaslı_sevda
16.04.2006, 23:37
Arkadaslar siteye yeni üye oldum bence sivas yıldızelinin en güzel köyü tabiki benim köyüm :komik m.sarıkaya ...

tuncereren
17.04.2006, 12:20
Sevda merhaba,sana kötü bir haberim var.Sivas-Yıldızeli'nin en güzel köyü tartışması sonuçlandı ve Nallı Köyü birinci seçildi.Üzgünüm ama sanırım geç kaldın.Sarıkaya'nın yeri güzel ama çok bozkır.Yani ne bileyim ormanlık alanlar yok,gezip piknik falan yapacak doğa manzaralı yerleri hiç yok.Ama bizim köyde hepsi var.
Tanıştığımıza sevindim,kendine iyi bak.

sivaslı_sevda
18.04.2006, 23:29
dedigim gibi yeni üyeyim o yüzden gec kaldım hadi dedigin gibi olsun sitenin tam olarak içerigini anlıyamadım neler yaparsınız burada ? :o

kazımBARAN
20.04.2006, 13:36
ArkadaŞlar BoŞuna UgraŞmayin Yildizelİnİn En Gzk KÖyÜ Karakayadir Ve O Cevrede Bİlmeyen Yoktur Benİm KÖyÜm Karakaya
İÇİnden Gzl Bİr Çay Gecer Otoyol İkeye BÖler Yaninda KÜÇÜÇÜk Bİr Ormani Vardir Ve Cevre KÖylerİn Ortak Noktaidir

tuncereren
21.04.2006, 14:09
Önemli değil,ama benim dediğim gibide olmasın.Yazın köye gidersen bir ara Nallı'yı görmeye çalış.İstersen seni misafir edebilirim.
Bu sitede alevilik hakkında istediğin her konuyu tartışmaya açabilirsin ve üyeleri bu tartışmaya davet edebilirsin.Ayrıca paylaşmak istediğin konularıda buradakilerle kolaylıkla paylaşabilirsin.
Sitenin "alevi köyleri" başlıklı bölümüde,birbirine yakın hatta aynı köylülerin birbirlerini tanıması,köyler hakkında güzel bilgiler edinilmesi gibi içerikler var.Bu güzel bir olay.Örneğin ben seni,sende beni ömrümüz boyunca tanıyamayacaktık belkide ama bu site sayesinde iyi bir arkadaş olma ihtimalimiz var.Böyle ihtimaller hoş değilmi sence.Tanıştığımıza tekrar memnun oldum ayrıca.Sen memnun olmadıysan bunu söyleyebilirsin.
Görüşmek üzere...

tuncereren
21.04.2006, 14:13
Yapma bunu,yapma bunu!Otoyol dediğin Türkiye'nin dandik karayollarından biri sadece.Ayrıca köyünüz çok kurak ve manzarasız.Ankara'dan köye insanlar asfalt görmek için değil,doğa manzaralı yerlerde deşarj olmak için gidiyorlar.Dostum inan bak değil Yıldızeli,tüm Sivas'ta bile Nallı Köyü'nden daha ormanlık,sulu vede manzaralı bir köy yoktur.Bu kadar iddialı söylüyorum.Araştırmanı tavsiye ederim.

ahmetasrlan
21.04.2006, 15:54
tunceren mrb bende kümbet köyündenim,komsuyuz yani...evet köyünüz ormanlık sulak bi yer ama bi cep telefonu bile cekmiyo :) bence yıldızelinin en güzel köyü tartısmasız davulalandır arkadasım :) neyse saygılar....

Seyduna
22.05.2006, 00:09
Benim koyum de gusel ama ya.. Yıldızeli Aslandogmus koyu yani.. Adı da gusel. Ama Danisment i severim ben bir de Esencay koyunu onlar daha yesilliktir. Danisment koyu Sivas da Esencay belki Tokat a baglı olabiler..

kazımBARAN
22.05.2006, 13:30
ya tunc bu kadar övmene gerek yok be herkes nernin gzl oldugunubiliyor onlarıboş ver tanıştıgımı ben de memnun oldum
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
evet o dandik yol ankaranın dodu ile tek baglantısı ama bilmiyorsun galiba o yol üç gidiş üçgeliş oldu ama yine can sen öyle bil

KaRTaL_58
22.05.2006, 14:02
arkadaşlar herkes kendi köyünü neden bu kadar çok övüyorki.sonuç olarak herkesin köyü kendine güzeldir öle değil mi?ve şunu da unutmayalım ki köylerimiz güzel olduğu kadar eksik yönleri de çoktur.benim bir tavsiyem var: herkes kendi köyünde görmüş olduğu eksiklikleri bizimle paylaşsın.ama objektif olalım lütfen.benim köyümde eksik yoktur deyip geçiştirmeyelim.

mesela ben başlayım:yassıkara köyünde öncelikle bakkal yok.cemevi yok.genclerin akşam beraber oturacağı sohbet edeceği yer yok(köyde genc insan kaldığı da tartışılır :)

benden bu kadar aklıma gelenler bunlar.sizin varsa ekleyebilirsiniz.

korkut58
05.06.2006, 00:13
kardeşim dinle Nallı Köyünde cep telefonu çekiyor .Nallı yı küçümseme sen Kümbet e yapmayı düşündüğünüz cami rezaletini açakla kabahatinle otur Nallı ya saygı duy her alanda tabii kümbet dönük ve yezidleşme uğrunda çabalar sarfediyor hizmet gelmesi doğal nallı direnmenin merkezidir.

abidinaslan
07.06.2006, 23:15
Benİm KÖyÜm Yildizelİ-merkez Sarikaya KÖyÜ

drtuncay
07.06.2006, 23:38
selam canlar..
o kadar konuşmuşsunuz yıldızelinin en güzel köyü hangisi(AVCİPİNAR) diyede kusura bakmayın aşağıdaki siteye bir girinde sonra görün güzel köy nasıl olurmuş görün.özellikle fotogöleti tavsiye ederim:)))))))
http://avcipinarkoyu.sitemynet.com/DOGA/id3.htm

Yusuf Eroglu
08.06.2006, 00:25
Selam.
Ben corumluyum.alaca ilcesinden.Yücebece köyüne gittim.Kartal 58 köyünüzün dogasi gercekten güzel,Insanlari keza.hele sohbetleri demlenmeleri yani hepsi birbirini tamamliyor bence cok güzel begendim.genelde her köyün kendine has güzellikleri vardir.orada yakin akrabalarim ve dostlarimi ziyaret etmistim.Selamlar.

eray58
08.06.2006, 01:02
ben de yücebacalıyım koyum cok gusel bence en once ınsaları cok ıyı havası suyu her yonden guzeldır. tum yucebacalılara selam ( ayrıca bır yarım da kaleköylü)

sivaspiri
13.06.2006, 00:05
Selam hepinise Can Dostlar bende YILDIZELi Kizilköy`ün denim.

:108:

coşkun
29.06.2006, 13:07
meraba canlar ben ardıcalaanlıyım

kazımBARAN
29.06.2006, 21:27
abidin hoş gelmişsin siteye slm çoşkun senden hoş gelmişsin tüm çevre köylülere merhaba karakayalı kazım

kazımBARAN
30.06.2006, 12:16
sivaspiri kızılköyü diyosun kimlerdensin
bir tanışamadık

nazan demirdağ
04.07.2006, 12:06
slm

kazımBARAN
04.07.2006, 20:44
hoş geldin nazan hangi köylüsün

nazan demirdağ
04.07.2006, 22:07
sivas imranlı

drtuncay
15.07.2006, 18:24
selamlar kızılköylüler ben 5 yıl boyunca kızılköyünde yaşadım babam öğretmendi de orada rıza hoca bilmiyorum beni tanıyormusunuz.siz kendinizi tanıtırsanız belki tanırım sizleri

ahmetasrlan
03.09.2006, 18:04
kardeşim dinle Nallı Köyünde cep telefonu çekiyor .Nallı yı küçümseme sen Kümbet e yapmayı düşündüğünüz cami rezaletini açakla kabahatinle otur Nallı ya saygı duy her alanda tabii kümbet dönük ve yezidleşme uğrunda çabalar sarfediyor hizmet gelmesi doğal nallı direnmenin merkezidir.
yaa arkadasım o kadar saygısız yazı yazmısınki anlayamadım..birde komsu köy olcaksın,amacın nedir..yazmısın her konuda dönektir.. ve layt alevi diye,yani o kadar saygısızsınki senin alevi olmandan utanııyorum..o kadar yazı var hic biri bu kadar saygısız degil..ayrıca ben hic zaman sizin köyü kücümsemem sen o yazının sonunu okumayı unuttun galiba..

korkut58
04.11.2006, 23:34
Ahmet arslan(doğmuş) ya sizin kümbet köyünden bazıları cuma namazı için çanakçı köyüne gidiyormuş daha doğrusu gidiyor 2Yıl önce Köyünüzü CAMİ yapacaktınız neyseki olmadı.Bunlar %100 doğru ayrıca sizin Köy dönük Cem törenlerinde 7 hizmet uygulanıyor Musaiplik olayı yok Kurban Bayramında Kurban Kesmiyorlar açıkçası köyünüz Devlet düzenine uymuş ileride sünnileşmeye adım adım giden bir köy Söylediklerim doğrumu yalanmı sen karar ver

aRkadas
05.02.2007, 23:19
değnekçi nallılılar dönüklük kötü birşey değildir. Döneklikle karıştırılmamalıdır. siz burda dönük derken kümbeti yere vurmuşsunuz. Efendi gibi yazın alevi insanına efendilik yakışır. siz kendi komplekslerinizi yenemiyorsunuzki birlik olalım. Birlik olalım demekle birlik olunmuyo bunu faaliyete geçirmek gerekiyor! Sizemi kaldı kümbetin sünnileşmesi asimile olması. köyünün sayfasını açmışsın kümbetten bahsediyon demekki okadar kompleksiniz war kümbete karşı! nallının yeri anlattıgın kadar müthiş değil sende asparagası basmışsın nede olsa karşı çıkan yok salla! KÜMBET KÖYÜNE kurban olun

aRkadas
05.02.2007, 23:22
ha bu arada güzel yaylalarımız war demişsin tuncereren arkadaş! köyünüz derenin içinde, kümbetten gelirken adam gibi yolunuz warmı çamurdan yürüyecek yolunuz warmı acaba! hatta 10 dönümlük düz araziniz warmı onu söyle! değnekçi nallılılar

m.yıldırım
22.01.2008, 20:35
slm canlar.köylerinizi hep biliyorum.ama yücebaca birbaşkadır.