m.ozfe
13.03.2006, 18:17
arkadaşlar geçen bu konuyu sınıfta tartıştık....
sizin yorumunuzu almak istiyorum?
sizin yorumunuzu almak istiyorum?
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de kadınlarla erkekler eşit mi? m.ozfe 13.03.2006, 18:17 arkadaşlar geçen bu konuyu sınıfta tartıştık.... sizin yorumunuzu almak istiyorum? Lamekan 13.03.2006, 18:19 Türkiyede eşitmi diye soruyorsun değil mi.? Türkiye de bırak kadın ile erkeği yollada yürüyen iki insan bile eşit değil. Hüseyin69 13.03.2006, 18:34 yollada yürüyen iki insan bile eşit değil. biri kaldirimlari kullanirken digeri yolu kullanir tabiki buna esitlik demek yanlistir dimi lamekan abim :) eylemm 13.03.2006, 18:53 maalesef değil! kadın hala arka planda tutulmaya çalışılıyor. dayak yiyen kadın sayısı azalmak bi yana artıyor, işte, sokakta, ailede tacize uğruyor hakkını aramasına dahi izin verilmiyor ya da engelleniyor. kimi bayanlar eşleriyle aynı masada yemek bile yiyemiyor(malum olayı hatırlarsınız). o kadar çokki ayrıma verilebilecek örnek... son dönemde artan kadın hareketleri, kurulan örgütler, yapılan bilimsel çalışmalar bu yanlış anlayışın değişmesi yolunda atılan güzel adımlardan! müttaki 13.03.2006, 19:07 kadın ve erkek dünyanın hiçbir yerinde eşit değildir. tabi eşitliğin ne olduğunu da anlamak lazım. neden kadınlar askere gitmiyolar. eşitliğe çok meraklılarsa gitsinler askere de anlasınlar eşitliği. bol tüketim ve zevk-i sefa eşitliğinden başka bir eşitlik istedikleri yok. tabi istisnalar her zaman kaideyi bozar. tüm bayanları genellemek istemedim. bir gerçek varsa o da kadının sığınacak bir erkeğe her zaman ihtiyaç duyduğudur. bence yaratılışları böyle. her kadın erkeğe teslim olabilmek ister. ama hiçbir erkek bir kadına teslim olmak istemez. aşktan ölselerde bu böyledir. garcia 02.04.2006, 18:23 kadın ve erkek dünyanın hiçbir yerinde eşit değildir. tabi eşitliğin ne olduğunu da anlamak lazım. neden kadınlar askere gitmiyolar. eşitliğe çok meraklılarsa gitsinler askere de anlasınlar eşitliği. bol tüketim ve zevk-i sefa eşitliğinden başka bir eşitlik istedikleri yok. tabi istisnalar her zaman kaideyi bozar. tüm bayanları genellemek istemedim. bir gerçek varsa o da kadının sığınacak bir erkeğe her zaman ihtiyaç duyduğudur. bence yaratılışları böyle. her kadın erkeğe teslim olabilmek ister. ama hiçbir erkek bir kadına teslim olmak istemez. aşktan ölselerde bu böyledir. eşitlik denince herkes fiziki ölçülerle değerlendirme yapıyor.biz erkekler fiziki olarak tabiiki daha güçlüyüz,ancak güçlü olmak üstün olduğumuz anlamına gelmez.burda önemli olan hukiki eşitliktir,bu yasalardada var zaten.ancak toplumsal uygulamaya gerlince iş değişiyor,bu toplumsal gelişmişlik düzeyiylede ilgili,yani toplumdaki bakış açısıyla ilgili. elbetteki kadınlarların psikolojik yapısıyla erkeklerin psikolojik yapısıda farklıdır.eşit olmak başka aynı olmak başkadır.bunlar karıştırılıyor,birde ülkemizde maalesef kimi kadın kurum ve kuruluşları(örneğin feministler),bazı bireyler eşitlik kavramını üstünlük olarak değiştirmek istiyorlar.yani maçolar,kazak erkekler ve feministlerin karşı cinse yaklaşımları aynıdır.yani bireylerinin çoğu az gelişmiş,yada gelişmemiş insanlardan oluşan bir toplumda (elbetteki gelişmiş insanlarda var,ancak nüfusa oranla daha az)doğru bir eşitlik anlayışını savunanların sayısıda az,belki zamanla bir şeyler değişirde doğru yaklaşım toplumdaki hak ettiği yerini bulur umarım. cevo 03.04.2006, 13:18 fiziksel, ruhsal, sosyal, ekonomik yönlerin hiçbirinde eşit değil. İlk iki özellik doğuştan gelir bunlar sorun değil ama son ikisi büyük sorun bence... izem 03.04.2006, 14:22 yok cicim yok..kimse eşit değil..al yoldan bi kadın karşılaştır benle.eşit mi? yooook..al bi erkek benle karşılaştır eşit mi? yinee yoook..:mahsum kim kime veriyor bu hakları anlamadım.. kadın hakları.. insan hakları.. hayvan hakları.. hasta hakları... herkesin hakları olduğuna göre demekki herkese haksızlık yapılıyor.. :uhhm: Alpha_Phonixis 03.04.2006, 14:34 Bu konu daima 70' Lerden kaLmış lümpen insan tartışma konusu oLarak tartışıLıyo . kadın - erkek eşitte . acaba kadın ve ya erkek eşit oLabiLiyor mu? bu tartışıLmaLı .. berde 06.05.2006, 09:41 Kesinlikle lamekana katılıyorum bırakın kadın veya erkek olarak insan olarak değer göremediğimiz bir dönemdeyiz malesef. nisannn 06.05.2006, 09:53 Karpuzun cesitleri vardir, renkleri, cekirdegi, cekirdeksizi; maymunlarinda, boceklerinde....... Ne kadarda cogaltirsiniz dogadaki tum canlilarin cesitliklerini.. ama hayvan ve bitkidir aslinda dogadaki yeri. Bizlerde cocuk, genc, yasli, beyaz, kara, sari, kadin, erkek........cesitliyizdir. Fakat insandir dogadaki yerimiz. INSAN!!!!! Saygi duymak, sevmek, korumak ve yetistirmek icin once INSAN olabilmeyi ve INSANCA davranabilmeyi bilmek gerek. Once Insan haklari; bakin sonradan tum haksizliklara haksizliga ugrayanlar nasilda insanca karsi cikacaktir!! Biline... dersimkizi 06.05.2006, 10:17 erkekle erkek eşit mi ki bayanla erkek eşit olsun? Balta 06.05.2006, 10:53 Konuyu genel anketler alanına kaydırıyorum gulsum 06.05.2006, 11:14 aile ortamında bile eşitsizlik var ki kızlar okula gönderilmiyor ve haydi kızlar okula kampanyası düzenlenmiyor. Balta 06.05.2006, 11:26 Merhaba Arkadaşlar, Bu konuyla ilgili olarak STGM nin Kadın hakları konusundaki tespitleri ve çözüm önerilerini çok yerinde olduğunu düşünerek sizle paylaşmak istedim. Bu konuda Kadın hakları Evrensel bildirgesi babındada çalışmalar için oldukça önemlidir. Bütün arkadaşlarımın okumasında yara var. erayY 06.05.2006, 13:41 Bencede eşit değil okulda kızlarla aynı yaramazlığı yaptığımız halde hep dayağı biz yerdik kızlar da bize gülerdi .... nerde eşitlik ? Özgür-Taylan 06.05.2006, 13:57 arkadaşlar geçen bu konuyu sınıfta tartıştık.... sizin yorumunuzu almak istiyorum? yeterince degil bence.. ve bu bölgeye göre degisiyor.. dogu'daki kadinin toplumda yerine bakin, bir de istanbul izmir veya ankara'da ayni seye bakin, biri çarsaf içinde otekisi is kadini.. ama öteki musluman ulkelerine göre kadinlarimiz çoktan en dogal haklara sahip oldular Atatürk devrimlerinin sayesinde.. 1934'te kadinlarimiz oy kullanma hakkini aldilar, Fransizlar 10 yil sonra ancak alabildiler... Atatürk'e bu konuda sonsuz borçluyuz !! sun 06.05.2006, 21:30 bence günümüz yeni jenerasyon kadinlari esitligi saglamakta,... cünkü önce ekonomik esitligi sagladiklari icin diger konularda her ne kadar erkek egemenligi kurulsa da kadin erkek esitligi azda olsa gerceklesmekte,.....yani esitlik bence kadinin ekonomik özgürlügüne bagli diye düsünüyorum,... sila 06.05.2006, 21:36 ne eseti yaa hersey ortada degilmii boylee bir kanun ciksa bilee yuruluge giremezz.. insanalrimizz boylee alismiss yaa boylee gider artikk onlara goree kadinlar ikinci plandayaa oyle kabul etmisleryaaa bunu kanunlar bile degistiremezz.... bizim tr de bu geri kafalilik olduktan sonraa ne tas olurr nede hamam....... deniz gibi 06.05.2006, 22:00 kadınla erkek eşit değildir olmasın da zaten... yusufçukgecegez 06.05.2006, 23:24 kadın ve erkek eşitliği genel olarak imkansız.insani yönden baktığımızda tabiki eşit olması gerekir.fakat bir yaradılışdan kaynaklanan değişik özellikler vardır.kadın narin ve hassas yaradılmıştır.estetik bir güzelliğe sahiptir.aynı şartlarda çalışan erkek ve kadında kadın daha çok yıpranır.çünkü yapısı öyledir.bir hammer jeep ile bir ferrari arabası düşünün.ikiside değişik yönlerden çok iyi araçlrdır.ikisini araziye sürdüğümüzde ,jeeep yarısı gereği bir sorun yaşamaz,ferrari ise bu yolda çok yıpranır.asfalt bir yolda ikiside gider ama ferrari daha hızlıdır ve estetik güzelliğine diyecek olmaz.neden ikisini eşit yapmaya çalışalımki. |