Orijinalini görmek için tıklayınız : Operasyonlar ?l?m getiriyor !

LiberalistiC
20.06.2005, 10:31
17 MKP'L? ÖLDÜRÜLDÜ

18/06/2005 | 15.40

TUNCEL? (Yenilendi/Özgür Radyo)/ Tunceli'nin Ovacık ilçesi Mercan Vadisi'nde iki günden bu yana süren çatışmalarda, 17 MKP'linin öldürüldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ovacık kırsalındaki Mercan vadisinde kongre yaptığı ileri sürülen gruba baskın düzenlendi. ?ki gün süren çatışmalarda Tunceli Valiliği'nin açıklamasına göre 17 kişi yaşamını yitirdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Maoist Komünist Partisi Yurtdışı Enformasyon Bürosu da, genişletilmiş Merkez Komitesi toplantısı ve kongre hazırlık ön çalışmalarına yönelik iki gece önce operasyon başlatıldığını duyurdu. Açıklamaya göre, öldürülen 17 kişinin kimlikleri şöyle;
Aydın Hanbayat
Cafer Cangöz
Ali Rıza Sabur
Alaaddin Ataş
Gülnaz Yıldız
Çağdaş Can
Cengiz Korkmaz
Mustafa Erkan
Zeynel Durmaz
Handan Yeşil
Cemal Çakmak
Ahmet Bektaş
?brahim Akdeniz
Ökkeş Karaoğlu
Okan Ünsal

Cenazeler ailelere teslim edilsin

Öte yandan 3 kişinin sağ olarak yakalandıkları iddia edilirken, cenazelerin Ovacık'ta bekletildiği bildirildi. Bu arada konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Demokratik Haklar Platformu, yakalandığı ileri sürülen kişilerin kimliklerinin açıklanmasını istedi. Platform, "cenazeler halka ve ailelerine teslim edilmelidir" dedi

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu da yaptığı yazılı açıklamayla, saldırıyı kınadı. Açıklamada, bölgedeki operasyonların durdurulması istendi.

Operasyonlar devam ederse daha bir çok kişinin hayatı söne bilir kardeşlik için barış için operasyonlar durdurulmalıdır ! insan canını hiç'e saymamalıyız.

ülke için vatan için canını gözünü kıprmadan veren insanlara selam olsun ...

Alevi_Cocuk:3D_NG (27

munzur_hozat
23.06.2005, 20:09
Gerçekten üzüldüm sanırım çoğu alevi, peki bunlar neden örgüt kuruyor.Ütopik şeyler peşinde koşmamak lazım.BU kadar insana yazık oldu.Aileleri sahip çıksaydı, doktor, öğretmen avukat olup vatana yararlı olurlardı.Bunları illegal yollara iten sebepler araştırılmalı.Ben şahsen yasadışı bu örgütün davasına inanmıyorum, ama alevilerin de böyle harcanmaması gerekiyor.Devlet alevileri bir an önce kazanmalı.

LiberalistiC
24.06.2005, 08:43
Munzur Hozat ,

-munzur hozat-Bunlar neden örgüt kuruyor ?
cvp: Bizim için geleceğimiz için haksızlığa baş kaldırmak için VATAN için .

-munzur hozat- Aileleri sahip çıksaydı
cvp: Aileleri onlarla gurur duyuyor evlatları onları en iyi şekilde temsil etti ve inandıkları şey için canlarını verdiler.

-munzur hozat- Vatana yaralı olurlardı
cvp: ?nan onlar senden benden daha çok vatana yaralı lar VATAN için insanlık için gelecek için savaşıyorlar .

-munzur hozat- Bunları ilegal yollara iten sebepler araştırılmalı
cvp: Bunları ilegal yola iten sadece tek bir sebep vardır . HAKSIZLIK yani insanlığa yapılan haksızlıklar .

-munzur hozat- Ben şahsen yasadışı bu örgütün davasına inanmıyorum!
cvp: Sen inanmaya bilirsin ama inanvardır . Yasadışı demişsin Ülkemizde Grup yorum un şarkılarını söylemek bile yasadışı yasadışı olmayan ne var ? Artık solcu olan insanlar yasa dışı olarak görünüyor bu ülkede .

-munzur hozat- Alevilerin böyle harcanmaması gerekiyor
cvp: Sadece alevilik olarak düşünme bence ?NSANLARIN BÖYLE HARCANMAMASI GEREK?YOR demen daha mantıklı olurdu ve harcanmaya gelince onlar harcanmadı üstlerine düşen görevi yaptılar cesaretlerini inançlarını ve geleceği bizlere verdiler .

-munzur hozat- Devlet alevileri bir an önce kazanmalı
cvp: Bence devlet bir an önce insanlığı kazanmalı ki var olan sistemde bu biraz zor gibi gözüküyor.

Alevi_Cocuk

celikmslm
24.06.2005, 10:06
Liberastic çok güzel yazmışsın azına sağlık okurken duygulandım. Bu sistem ve düzen yıkılmadık ça daha bir çok insanlar ölecektir.

Savaşan kazanır sonunda....

LiberalistiC
24.06.2005, 10:12
Celik içimden gelenleri ve sadece doğruları yazdım . eğer benğendiysen ne mutlu bana .