Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas Merkezdeki Alevi köyleri
Selam canlar!Sizden öğrenmek istediğim ve merak ettiğim bir konu var.Biliyorusunuz Sivas merkez ilçe çoğunlukta olarak artık yabancıdır.Yine de merkez ilçe de ortalama %35-40 oranında alevi varmış.Bana eğer Sivas merkez ilçede bildiğiniz alevi köyleri sayarsanız çok sevinirim.
Alevilerin göç etmesi nedeniyle güzelim sivas yobazların eline kaldı malesef ki :(
Sivasın nüfusunun % 60ının alevi olduğunu biliyordum ama ilde kalan aleviler az.Merkezde daha da azlar sanırım.Merkezde tanıdıklarımız var halamlar gidiyorlar ara ara ve çok kötü olmuş diyorlar.Çarşaflılar dolmuş..! :(
Merkezde çok alevi köyü yoktur bence
Zaten bir tane Gündüzköyü var başka da duymadım.Eğre başka duyan varsa bana da haber versin lütfen.Ayrıca birçok köylere bu cami yapılma olayından sonra zaten maalesef dönenlerde oldu da.Ayrıca soreş can maalesef gerek dönenler,gerekse de şehirdışına göç yüzünden Sivas'ta alevi oranında korkunç oranda bir düşüş oldu maalesef.Sivas sağcı aşırı dinci yobazların kalesi oldu şu anda.Yakında İran'dan farkı kalmaz.Zaten oradaki kürtleşmeden dolayı da o oranda bir düşüş var.Gerçeğe hü!dostlar.Allah bizi de o dönenlerden etmesin.Allah hepimizin yardımcısı,Hızır aleyhisselam da yoldaşımız olsun!
Ben dönen gördüm aslında nedenin sorduğumda şunu söyledi.Aleviyim ama ramazanıda tutarım namazda kılarım ;) (baba tarafımdan bikaç kişi bir sünni köyde yaşıyorlarmış köyde komple sünni ve tutucu bunlarda namaz kılan alevi olmuşlar yani ;) O kadar tutucunun arasında normal aslında ;)
Dediğin gibi yakında iran gibi olur sivas malesef OZANLAR DİYARINI KAYBEDİYORUZ
devran58 26.05.2006, 23:37 gardas merkezdeki alevi köyler az ama yinede söliyim sana karacayir kara balcik ishan eymir karli zambagal tafra deresi pirkinik kilgidik tokus valla aklima bu kadar geliyo daha var ama
Ali Mirza 28.05.2006, 15:06 Babam merkeze bağlı İşhan köyü doğumludur. Anlattığına göre şu sıralar şehir büyüye büyüye köyünü yutmuş.
Köyde uzun zaman önce Ermeniler de yaşarmış. 1915 tehcirinden sonra sayıları azalmış tabi. Cumhuriyetin ilk yıllarında köye Bulgaristan göçmenleri yerleştirilmiş. (Bizim aile de onlardan kısa zaman önce gelmiş köye.)
Alevi nüfusun azalması bizim köyde de kendini hissettiriyor ne yazık ki. Misal, babamlar 5 kardeştir ama hiçbiri Sivas'ta değildir artık.
hulyasera 04.06.2006, 21:40 herkese merhaba
bende sivaslıyım..vede merkeze bağlı bir köyden..tavraderesi
evet hernekdar artık bu köyde yaşayan insan sayısı parmakla sayılacak kadar az olsada merkeze bağlı bir alevi köyüdür..
Babam merkeze bağlı İşhan köyü doğumludur. Anlattığına göre şu sıralar şehir büyüye büyüye köyünü yutmuş.
Köyde uzun zaman önce Ermeniler de yaşarmış. 1915 tehcirinden sonra sayıları azalmış tabi. Cumhuriyetin ilk yıllarında köye Bulgaristan göçmenleri yerleştirilmiş. (Bizim aile de onlardan kısa zaman önce gelmiş köye.)
Alevi nüfusun azalması bizim köyde de kendini hissettiriyor ne yazık ki. Misal, babamlar 5 kardeştir ama hiçbiri Sivas'ta değildir artık.
slm lar bende işhan koyundenim benim bildiğim kadarıyla ( dedemden duymustum kendisi hala koydedir ) bizim koyumuz eskiden ermeni koyuymus hatta kilise varmıs ama sonra camı yapmıslar onu zaten merkeze cok yakın bir koy oldugu icin cami yaptırmaları kolay olmustur
slm lar bende işhan koyundenim benim bildiğim kadarıyla ( dedemden duymustum kendisi hala koydedir ) bizim koyumuz eskiden ermeni koyuymus hatta kilise varmıs ama sonra camı yapmıslar onu zaten merkeze cok yakın bir koy oldugu icin cami yaptırmaları kolay olmustur
zaten işhanda hem alevi hem sünniler vardır meşhur sivas eğri köprüsünün karşısında işhan köyü
muharrem58 02.07.2006, 12:12 selam arkadaşlar ben size alevi köylerini sayayım yanlız mer keze bağlı olanlar karacayır,mazan mermer düger akpınar
murat222 05.07.2006, 08:56 sivas merkeze bağlı 20 civarında alevi köyü vardır.yukarıdaki bilgiye ek tokuş köyü.
murat222 05.07.2006, 09:13 sivas alevi köyü sayısı:
merkez:20-30 civarı
divriği:117 alevi köyü 4 ü karışık.60-70 kadarda mezra
imranlı:94 alevi köyü 2 de karışık.
hafik:50 inin üzerinde
zara:90 nin üzerinde kadar 85 kadarda mezra
şarkışla:50 civarında
yıldızeli:40 ın üstünde
kangal:60 alevi köyü 8'i karışık
ulaş:25 civeında
gürün:30-35 civarında ( karışıklar da dahil)
altınyayla:2 tane(toplam 15 köyü var)
suşehri 4-5 civarında.merkezdekiler 60-70 yıl önce asimile olmuş
gölova:5-6 civarında
koyulhisar:10 a yakın
gemerek:8 köy ve 1 kasaba (çepni kasabası)
doğanşar:?
akıncılar.4-5 köy (toplam 20 ye yakın köyü var)
murat222 05.07.2006, 09:16 sivas merkez e bağlı 20 köy demiştim.fakat bu rakam daha fazla olabilir.30 civarı
minik serçe 04.05.2007, 23:46 ayrıca eski ismi sinekli,yeni ismi "DÜZOVA" köyde alevi köyüdür
|