Orijinalini görmek için tıklayınız : ayirimcilik

ali_ali
22.06.2005, 20:26
ayirimcilikla karsilastinizmi arkadaslar.
ayirimciligi ayirimcilik yapmayin diyenler neden yapiyor acaba?

ayirimcilik demekki insanin icinde olmali dilinde degil
degilmi dostlar?

LiberalistiC
23.06.2005, 17:55
Ayrımcılıkla çok karşılaştım halen de karşılaşıyorum ama insan olan ayrımcılık yapmaz yapamaz.

Ayrım diye birşey olamaz hepizim biriz hepimiz insanız ayrım sadece hayvanlar arasında olur !

Ayrım insanların kirli karanlık bir yüzüdür .

Bu arada ali ali yanlış anlama yazını tam olarak anlayamadım ama genede anladığım kadarına cewap yazdım .

Alevi_Cocuk

munzur_hozat
23.06.2005, 20:01
sen yabancı ülkede yaşıyorsun sanırım, ne tür ayrımcılıktan bahsediyorsun.Ayrımcılıkların hepsi kötüdür ama bazıları daha kötüdür.Mesela Alevili oluşumuzu (genel olarak) toplum içinde gizlemek, bunun nedeni karşı tarafın tepkisi bu illa ki şiddet olmaz, işinden olursun, çevrenden olursun ve bu ayrımcılık ülkemizde genetiğe işlemiş.Seninki ırkçılıkla ilgiliyse bu bana göre az da anlaşılabilir bir ayrımcılık.

LiberalistiC
24.06.2005, 08:30
Arkadaşın sorusunu ben halen tam olarak anlamış değilim biraz daha açıklarsa sevinirim .

Bizde ona göre yorum yaparız ben anladığım kadarına bişiler yazdım ama.

Alevi_Cocuk

ali_ali
24.06.2005, 17:33
ben mezhep ayirimciligini demek istemistim. bn almanyada yasiyorum ve bazen görüyorumki, ayirimcilik yok bende diyenlerin agzindan pat diye bisey ciki veriyo...alevielerde o yüzden gibi seyler..herkesi yargilamak istemiyorum, ama insan kendisi ayirimcilik yapmamaya calisirken, baskalarinin kendine yapmasi insani üzüyo tabii...

LiberalistiC
25.06.2005, 14:05
ali ali sen almanyada yaşıyorsun ve görüyorsunki ayrımcılık yok.

Ben türkiyede yaşıyorum ve görüyorumki ayrımcılık var.

chatlakalper
25.06.2005, 14:31
Bu ülkede herkes birbirinin kardeşidir.
Benim gibi düşünen insanların sayısı sınırlıda olsa bu böyledir. Hatta bu forumu bir nevi cem evine benzetebiliriz. Herkes birbirinin bacısı, kardeşi gibidir. Bu foruma gelen bu şekilde olmalıdır. Cem evinde olduğu gibi adap ve erkana uymalıdır.
SAygılar sunuyorum

LiberalistiC
25.06.2005, 19:06
Hatta bu forumu bir nevi cem evine benzetebiliriz. Herkes birbirinin bacısı, kardeşi gibidir. Bu foruma gelen bu şekilde olmalıdır. Cem evinde olduğu gibi adap ve erkana uymalıdır.
SAygılar sunuyorum

Konu ile alakası olmadığını düşünüyorum konu ayrımcılık arkadaş forumu anlatmış .
neyse ben tekrar sizlere belirteyim yaşadığımız ülkede yani Türkiye de ayrım söz KONUSUDUR. Yapılan ayrımcılık asla göz ardı edilemez.

Alevi_Cocuk:3D_NG (27

ali_ali
26.06.2005, 03:33
bence her yerde ayirimcilik var LiberalistiC kardesim.ben almanyadayim ama burdada görüyorum, birak almanlari onlarin ayirim yaptigi yok, türkler kendi icinde bölünüyor.aslinda hepimiz insaniz ve Allah'in kullariyiz. kisisel olarak semesek bile birilerini, Allah'in kulu olduklarimiz icin birbirimizi sevgi ve osgörüyle karsilamamamiz lazim. hos bazen bende kendimi sinirlenmemekte tutamiyorum ama,insanoglu iste.

LiberalistiC
26.06.2005, 07:14
ben mezhep ayirimciligini demek istemistim. bn almanyada yasiyorum ve bazen görüyorumki, ayirimcilik yok

Bu yazıyı sen yazmıştın Burda ayrımcılık yok demişsin ama sonradan ne olduysa birden ayrımcılık var diyorsun anlıyamadım.

ali_ali
26.06.2005, 14:56
bn almanyada yasiyorum ve bazen görüyorumki, ayirimcilik yok bende diyenlerin agzindan pat diye bisey ciki veriyo...

burda demek istedimki ben ayirimcilik yapmiyom diyenlerde bazen cikiyor agzindan diye. kusura bakmayin türkce de cümleyi yanli kuruyorum heralde...
sorry arkadaslar ;)

LiberalistiC
27.06.2005, 17:05
valla Türkçeyi yok etme aşamasına getirdin :)

Ame ben senin demek istediğin anladım .

ali_ali
27.06.2005, 17:26
:-))))

buda yeter zaten, maksat anlasmak degilmi ;) bizde bozuk türkcemle idare ederek anlasiyoruz ;)