Orijinalini görmek için tıklayınız : Karabasan ; Uykular
Karabasan'ın tıp dünyasındaki karşılığı nedir?
Tıptaki adı uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.
http://www.ruyalar.com/karabasan_nedir.asp?baslik=38
Rüyada gördüğümüz aktivitelerin fizyolojik etkisi, tıpkı günlük hayatta açık bilinçle yaşadıklarımızın aynısıdır. Rüyamızda, koşmak, şarkı söylemek, kaçmak aktivitelerinde bulunuyorsak beyinden kaslara bu fonksiyonlar için emirler gider. REM uykusu sırasında oluşan bu hareket emirlerini ‘’Locus Coeruleus’’ noktası durdurur. Bu nedenle kişi hareket etmek istediği halde hareket edemez. Uyku esnasında kişileri korumaya yönelik oluşmuş bu güvenlik sistemi, özellikle heyecanlı rüyalarda kişiye felç olmuşluk duygusu verir. İnsan rüyasında da kaçmak istediği halde kaçamadığı, koşmak istediği halde koşamadığı rüyalar görür. Bu felç olmuşluk hissi, korkunç rüyalarda kabusa dönüşür ve abartılı korku tepkileri (hızlı kalp çarpıntısı, ter içinde kalmak, ağız kuruluğu v.b) hissederek uyanan kabus sahipleri KARABASAN sanrısı ile kalkarlar.
http://www.ruyasitesi.com/karabasan-nedir.html[/B]
hımmm tıpın açıklamaları gayet mantıklı ama ... nebilim ben hurafelere sanırım birazcık inanıyorum:S o yüzden iki arada bi derede kaldım
olabilirde olmaya bilirde :hopala
:) yahu ihtimal yok. Ya evet ya hayır
:) yahu ihtimal yok. Ya evet ya hayır
yaaa 3. bi seçenek de koyabilirdinnn "yaşamam lazım bilmiyom" felan filan gibi
yada karamsarımda olabilirdi
işte sana cevabım
hayır kara basan yoktur ama suya basan vardır :S :p tamam şakaydı
yaaa olabilir yani neler oluyo omu olmıcak
ama her hararet basmasını karabasan diye nitelendiren insanlarımızda yok değilll ( abartılar yani)
:9 oy kullanmazsan ceza gelir sonradan....
Bence de tıpın açıklaması çok mantıklı, hurafelere inanmayın...
Her olayın bilimsel bir açıklaması var yine de...
Bence de tıpın açıklaması çok mantıklı, hurafelere inanmayın...
Her olayın bilimsel bir açıklaması var yine de...
Birtek mercan' ı inandıramadı tıp :)
Mercanı inandırmak zor, o mısır tutkunu :yamukgul: ilginç olayları sever
yaaa yok tabiki tıpa inanırım...
ama bu tarz şeylerede nedense inanıyom belkide korktuğum içindirr :pisman
zaten herşeyden korkuyom yaff bende bi tuhafım :D :D
ama korkuyo olmam bişey değiştirmez bende bu merak oldukdan sonra herşeyin üstüne gidebilirim :)
yaaa yok tabiki tıpa inanırım...
Yılanlar , fareler... karabasanlar...:p
Karabasan gelecekmiş bu gece sana.. Öyle bir his uyandı. Foodal yardım etme korkularıyla savaşsın :)
Karabasan gelecekmiş bu gece sana.. Öyle bir his uyandı. Foodal yardım etme korkularıyla savaşsın :)
sen meraklı bi insan nasıldır bilmezmisin hiç korkağız tırsağız ama aynı zamanda meraklıyım valla merakımdan o karabasanla karşılıklı muhabbet bile ederim ama öncesinde bayılırım
aayyyy nediyom yaaa gelmez dimi
yok ben bu gece annemle yatimm hava soğuk üşümesin kadıncağızz:S
Evet haklısın korkularıyla yüzleşmesi gerek :p
Bu arada mercancım, siz nasıl mısıra gideceksiniz, orda acayip şeyler dönüyo :sook
Serkan_Devrim 15.03.2006, 21:19 yaaa yok tabiki tıpa inanırım...
ama korkuyo olmam bişey değiştirmez bende bu merak oldukdan sonra herşeyin üstüne gidebilirim :)sana karabasan gelirse asıl karabasanın senin elinden çekeceği var. :yamukgul: hehehe
sana karabasan gelirse asıl karabasanın senin elinden çekeceği var. :yamukgul: hehehe
:p hehehh zavallı karabasan...
sen meraklı bi insan nasıldır bilmezmisin hiç korkağız tırsağız ama aynı zamanda meraklıyım valla merakımdan o karabasanla karşılıklı muhabbet bile ederim ama öncesinde bayılırım
aayyyy nediyom yaaa gelmez dimi
yok ben bu gece annemle yatimm hava soğuk üşümesin kadıncağızz:S
Görürsen eğer slm söyle bizlerden, senin kulağını çınlattık de, bu arada neye benziyo yarın yazarsın:yamukgul:
sana karabasan gelirse asıl karabasanın senin elinden çekeceği var. :yamukgul: hehehe
ooo alişimizde gelmiş...
yaaaa yok gelmesin allaaa allaaa
yıllarönce bikez geldiğini sanmıstım zaten ki yanlış sanmısım :p ozaman bile kalpten gidiyodum
Görürsen eğer slm söyle bizlerden, senin kulağını çınlattık de, bu arada neye benziyo yarın yazarsın:yamukgul:
Geceleri şimşek çakıp gök gürlesin emii :)
Geceleri şimşek çakıp gök gürlesin emii :)
E zaten meterolojik verilere göre bu hafta yağmurlu, aman ha korkmayın şimşekten de :p
güldestim 16.03.2006, 11:01 Ben Bu Karabasan Olayina İnaniyorum ArkadaŞlar.baŞina Gelmeyen Bİlemez:))
KonuŞmaya DeĞer Olanlarla KonuŞmazsan,İnsanlari
Yİtİrİrsİn.konuŞmaya DeĞer Olmayanlarla KonuŞursan SÖzcÜklerİ Yİtİrİrsİn.bİlenler İnsanlari Yİtİrmezler,sÖzcÜklerİ De Yİtİrmezler.
Yaşayanlar biraz bilgi verirse güzel olur. Merak ediyorum da :)
muharrem58 16.03.2006, 12:08 İnan Mak Ananmamak Sİzİn Ama Bende Devamli Olan BİŞey Karabasan 2 Ay Öncesİne Kadar 2 Veya 3 GÜnde Bana Oluyordu Cokzordurumda Kaliyordum Bİrkeresİnde Uyananik Oldugumhalde(ben Kendİmİ Öyle Saniyorum:) Benİ Duvarlara Vuruyorlar KonuŞamiyorum KoŞamiyorum Ve Bana Devamli Oluyordu
Peki hep aynı şeyler mi oluyor. Duvarlara vurulmuş gibi olmak veya daha başka neler oluyor??
bencede karabasan diye birşek yok.Yani öyle bir varlık yok.Ama böyle bir şeyin yaşandığını çok yakın arkadaşlarımdan biliyorum.Şahsen ben böyle bir durumla karşılaşmadım.
Bunun sadece pisikolojik birşeyler olabileceğini düşünüyorum.
Genede bana gelmese ii olur:p
Yorgunluk, uzun zaman uykusuzluk, stres, üzüntü başlıca sebepleri olabilir.
Karabasansız günler...
izmirksk 16.03.2006, 13:43 bizim köyde anlatırlardı karabasan geliyor diye herkes anlatırdı ve herkesin anlattığı aynı idi
yani uzun saçlı yüzü görünmeyen bir kadın gelip üzerinize çöküyor ,uyanmak istiyorsunuz uyanamıyorsunuz ,nefessiz kalıyorsunuz sonra güç bela uyanıyorsunuz ..
ben duyunca çok etkilenmiştim karabasanda olsa kadın sonuçta belki bir gün gelir diye yattakta üstü açık yatıyordum
keh keh keh
tabi bizim karabasan gelirse başına ne geleceğini biliyordu uzun yıllar bizim sülalede herkese uğradı bana hiç uğramadı
gelse idi anadolunun yiğit bir erkeği ile tanışacaktı
hhheee heeeee
pirimunzur 16.03.2006, 13:47 bu adamlar iyi guzel yazmişta genede:garibbak: :36_1_7:
Karabasan açıklaması güzel ama yinede ben vardır diyorum
3 yıl kadar öncesinde kardeşime çok gelirdi. Ozamanlar iki katlı ranzamız vardı ve uykum hafif olduğu için kardeşimin inleme sesini duyar telaşla aşağı atlayıp onu uyandırırdım. O hep birinin üstüne oturduğunu ve hareket etmesine izin vermediğini ve abla diye çok bağırdığını söyleyip niye hemen yanıma gelmedin diye kızardı oysa sadece duyulan inlemesiydi. Çok ilginç bir şey. İlk zamanlar kardeşim çok korkuyordu ama sonra alıştı. Karabasan geldiğinde debelenmeyip sadece biraz içinden saydırıp gitmesini bekliyormuş. Neyseki artık böyle birşey olmuyor
güldestim 16.03.2006, 16:58 evet gerçekten bende bu karabasan olayını çok yaşadım.üstelik uyanık olduğumdan da adım gibi eminim.bişey sanki beni sıkıyor bağırmak istiyorum fakat bağıramıyorum.ondan nasıl kurtuluyorum biliyormusunuz?bildiğim duaları okuyarak.belki inanmıycaksınız ama aklıma gelen ilk duayı okumaya başladığım an beni bırakıyor.napim bende çözüm yolunu böyle buldum:))
akpınar piklop 20.03.2006, 23:43 yaa karabasan diye bi şey yoktur.daha öncede 5-6 kere okumuştum.yok karabasan yok uzaylı.yani onlarda yanlış anlamasın onlara saygımız var ama (tabi ki varsa):)ne biliyim.bunların hiç biri yok.tıpa inanıyorum.tamamen doğru ve mantıklı bi açıklaması var.
skandinava 21.03.2006, 12:20 karabasan dediğimiz uykuda yakalıyor insanı sanırım beni bir kaç kez ara uykuda yakaladı tam uykuya geçerken sırt üstü yattığım zamanlar üzerime bir ağırlık çöktü ve inanırmısınız kendimi hiç hareket ettiremedim.bir besmele okudum ondan sonra rahatladım.dediklerine göre karabasan dedikleri şeyin elinin içi delikmiş seni sardığı zaman sadece o delikten nefes alıryormuşsun ve hiç hareket edemiyormuşsun.
iki kez basıma geldi bu yarı uyanıkık olayı (bilim felc melc dio o olaya ama ben yarı uyanıklık diyom :D ) okulda sınıf arkadasım anlatmıstı bana karanasan geldi die
anlattı anlattı cidden onceleri korkuyordum neyse din kulturu hocamız oyle birseyin olmadıgını soylediginde rahatladım
ilk yarı uyanıklık yasadıgımda cidden karabasan var zanettmiştim ama yukarıdaki acıklamalar gibi makaleler okudum tesadufen gelmişti karsıma sonra ikinci yarı uyanıklık sendromunda ise daha az korktum ve karabasan olmadıgını anladım cunku bedenimin ne yaptıgını farkettim beyindeki hafıza dusunce gibi bolumleri devreye giriyor fakat vucuda nöron gonderen kısımlarını kullanamıyordum resmen yani kolumu kullanamıyordum istek vardı ama hareket yoktu :D
karabasan yoktur... hurafedir...
new_gree 24.03.2006, 00:18 karabasan olayına ben de daha önce inanmazdım. neden bana olmuyor da başkalarına oluyor diye düşünürdüm ama bundan yaklaşık 4 sene önce çok farklı bir olay yaşadım ve inanın çok korktum. bilinciniz açıkken konuşamamak ve sesinizi konuştuğunuz halde duyamamanız! belki bunun tanımı karabasan değildir ama farklı bir enerji. daha doğrusu enerjinizin kullanılamaması...herhangi bir tıp doktoru ile konuşmadım ama çok farklı bir deneyimdi.
İlginç bir olay gerçekten. Yaşamayan bilmez. Kimsenin geldiği falan yok ama insan o an ciddi panik oluyor, bu da gayet normal cidden kıpırdıyamıyorsunuz. Bir kere yaşadım(3-4 sene önce), çok feci birşey. Ertesi gün ama direk internete girip araştırdım ve bilimsel açıklamasını okuyunca rahatladım. Çünkü o rüya değildi ondan emindim ve kıpırdıyamadığımdan da emindim, çok rahatsız olmuştum ne oluyor diye, ama bilim sağolsun herşeyin açıklamasını bulmuş :) Umarım korkan arkadaşlara yardımcı olmuştur bu açıklama.
inanın korkmus bir insan herseye inanır
ve toplumumuzdada (cogunlukla okullarda) bu olayı yasadıktan ertesi gun okuldaki arkadaslarına anlattıgında kişi hemen karabasan kelimesi soyleniyor kulaktan dolma bilgilerle ve o kişide buna inanıyor halbuki bilgin bi kişiye sorsa veya anlatsa cok daha iyisi olur ben ilk yasadıgımda din kulturu hocama sormustum sonrada internete basvurmustum...
vlla bi kere banada olmuştu. hatta bir olay anlatılır burada.
kara basan eskiden insanları eliyle ağzını tıkayarak boğarmış. bir gün bir derviş yatağına bıçakla girmiş ve tam elini uzatırken ortasını delmiş. daha sonraları karabasan elini kapatınca insanlar nefes alabilir olmuş ve ölmemiş.
gizemli7575 07.06.2006, 23:16 insan neye inanacağını şaşırıyor ama, bana göre bilimin açıklaması daha mantıklı.
benimde başıma geldi daha önce, o zaman bu karabasan olayına inanıyordum ve herşeyden acayip korkar olmuştum.
allahtan bilim bu tür şeyleri açıklıyorda ben ve benim gibi düşünenler rahatlıyor.
hakikaten illet birsey, kimsenin basına böyle bir durum gelmemesi dileglyle bende tıpın dedıgıne ınanıyorum
böyle bişey yaşamadığım için çok inandığım söylenemez ama söylenilenlere göre kısa süreli bi sıkıntıymış karşılaşmayız umarım:)
Bu olayla karşılaşmadım ama tamamiyle psikolojik bir durum. Ama yaşayan insanlar gerçekmiş gibi korkmuşlar =)
Özgür-Taylan 08.06.2006, 09:01 vardir, ya da batil inanç bilemicem tip da bunu farkli yonden yanitlayabilir, ama bizimkiler her yorgana bir çengelli igne takarlar, karabasandan korumak içinmis hehehe, ii de koruyo walla :p
trabzonlu 10.06.2006, 10:18 tıp acıklamış ama tıpbın yersiz kaldıgı durumlarda devreye ilahi güçler giriyor.bence karabasan var.benim 3 tane amcamınoglu nuska yüzünden öldü.gezmedimiz doktor kalmadı ama sonuçta bi hoca bozdu bu büyüyü.bazılarına sacma gelçek ama yaşamayan bilemez.arkadaşlar herşeye hurafe deyip geçmeyelim
isditanlebulda 20.09.2006, 03:35 böyle metafizik öğelere karşı son derece ödlek olmama pek çok kez bu karabasan denen illetin başıma gelmesine rağmen -ki Allah kimseye vermesin. korkunç bi durum- ben bu durumun tıbbın açıkladığı gibi olduğuna inanmka istiyorum yoksa uyku uyuyamam başka türlüsüne bi inanmaya başlarsam :)
meryem demir 24.09.2006, 21:14 merhaba arkadaşlar;
Merak ettiğim, içinizden birileri karabasan (bizde böyle denilir, farklı ismi de olabilir) nedir bilen varmı?
Daha doğrusu bu konu ile ilgili neler biliyorsunuz, uyurken gerçekten rüyalarınıza girdiği ve sizi etkilediği oldumu?
Büyüklerinizden, bu konu ile ilgili birşeyler de duymuş olabilirsiniz, hani olurda kulak misafiri olmuşsanız, bizlerle de paylaşmak istermisiniz.
Benim bir zamanlar yaşadığım bir takım olaylar var, fakat,adını koyamadığım için paylaşmak ne kadar doğru olur bilemiyorum.
Bu konu ile ilgili bilgilerinizi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Uyku felci aslinda ama halk diliyle karabasan deniyor.....
Ali_Yolcusu 24.09.2006, 21:55 bana olmuştu bir keresinde ve çok korkmuştum:crying:
Karabasan'ın tıp dünyasındaki karşılığı nedir?
Tıptaki adı uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.
evet ben biliyorum.genelde insanın aklı karışık olduğunda gelir diyorlar.ben yatıyordum bir gün bişey byle insanı geri doğru çeiyor hani birşey içine çeker ya aynen öyle.kurtulmaya çalışıyorsun kurtulamıyorsun bağırmaya çalışıyorsun bağıramıyorsun işte öyle bişey insan çok kötü oluyor yaw.
Bu konuyla ilgili buraya tiklayiniz daha önce boyle bir anket açilmis.....
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=6353
Bu konuyla ilgili buraya tiklayiniz daha önce boyle bir anket açilmis.....
http://www.aleviforum.com
dııııt!!!
linki kontrol et ezo... :yamukgul:
bahsettiğin anket :gosterge
dııııt!!!
linki kontrol et ezo... :yamukgul:
bahsettiğin anket :gosterge
:))) guzel DIIIT :))) tskler
meryem demir 24.09.2006, 22:08 Ezo verdiğin link dön dolaş son kapı olarak gene bu topiğe açılıyor
Ben bazen belki bazı şeylei tiye alıyor olabilirim, ama, lütfen, bu konu benim için önemli, beni tiye almayın olurmu:)
Ezo verdiğin link dön dolaş son kapı olarak gene bu topiğe açılıyor
Ben bazen belki bazı şeylei tiye alıyor olabilirim, ama, lütfen, bu konu benim için önemli, beni tiye almayın olurmu:)
Estafurullah neden tiye alayim ben yanlislikla formun linkini vermisim Kemal dogru linki verdi iyi takip ederseniz dogru linki bulursunuz.... Karabasan bir uyku felçi bu kadar.. Insanlar biraz abartiyor....
Benim başıma geldi..
Bundan haftalar önce sabaha doğru gözümü açtım.Rahmetli babaannem bana doğru yürüyor ve arka arka gidiyordu Yorganı üstüme kapattım bu seferde birisi yorganımı açmaya çalışıyor, birşeyde beni duvara doğru çekiyor.Gözlerim açıktı ama bağaramıyordum.Birde halsizlik çöktü anne diye bağıramıyorum ellerimi oynatamıyorum.Sonra birden beni duvara doğru çekmeyi bıraktı.. öyle kaldım.. sonra geçtii...
meryem demir 24.09.2006, 22:21 Arkadaşlar isterseniz bu konu ile ilgili fikirlerinizi sabah yazsanız.Şimdi okuyup gece yaşayanlardan olmam dimi. Tırstım valla:)
gulbas44 24.09.2006, 22:51 karabasan gelmemesini istiyorsan sırt üstü yatmamanı öneririm çünkü bana o zamanlarda geliyordu ama epeyden beri olmuyor
Hüseyin69 24.09.2006, 23:01 bizim köyde ve erzincan da çok anlatıyorlardı..bir kadının (uzun saçlı bir kadının )insanlar uykuda uyurken onların üzerine çöktüğünü ve kalkmak istesende kalkamadığını uykudan çok zor uyandıklarını vs..
annem,babam ,dedelerim ,çevremdekiler herkes bir yada bir kaç kez görmüştü..
bizde (zazaca) o kadina helika gizkine diyorlardi adi helig imis sonradan ne olmussa sacini taramiyor saclari daginik oldugu icin heliga gizkine adi ordan geliyor bizede cok anlatilirdi ama birgün o kadini görmek nasip olmadi
karasaban ise rüyanin kötü seklidir.
bir digeri ise :
uzanirken ayik oldugumuz halde birden bir agirlik cökmesi kipirdama bagirma haykirma yada konusma el kol ayak vucudun kisa bir süre (30sn ile 4-5dk)hareketsiz kalmasidir tekrar normal hale gelindiginde ter icinde sanki kötü bir kabus görmüs gibi cikmasi galiba bunun adi da uyku felcidir
tubişimm 24.09.2006, 23:10 slm arkadaşlar bende size karabasanla ilgili olan fikrimi daha doğrusu duyduğum şeyi söleyim. şimdi uyku esnasında dönerken boyun ya da vücut bi problem çıktığında(boynun ters dönmesi gibi ) beyin vücudu uyarmak için kötü rüyaları devreye sokarak insanı harekete geçiriyo.böylelikle karabasan dediğimiz tıp dilinde adı olmayan şeyler görülebiliyo. yani bunu anlatan lisedeki psikoloji hocam. düşününce saçmaymış gibi geliyo ama bence karabasan tamamen kabus dediğimiz kötü rüyalarla alakalı sanırım.
Hüseyin69 24.09.2006, 23:16 googlede arattim ama HELI(G*)AGIZKINE yi bulamadim
(K*) olabilir
ThassosIsland 24.09.2006, 23:26 Arkadasla bu tamamen dusunce ıle alakalı birseydır. yenı kendınızı sartlarsanız oluyor size yasadıgım bır olayı anlatacam :cool:
ilk tanışdığım kişileri korkutmak babında anlattıgım benim icin artık komik olan karşımdakiler için dehsete dusurucu hikayelerin kahramanı bu karabasan :rolleyes:
yine bu geyiklerden birini universitede ilk senemde iktisat dersinde bi kızcağıza yaptım.kıza anlattım anlattım sonrada inanmıyorsan gece sana yollayayım bitanesini dedim,kız korkmasına rağmen yolla deyince bende anne babasının ismini sordum ve daha sonra dudaklarımı kımıldatarak içimden biseyler soyledim. kızı okadar etkilemisimki kız gece kendini şartlamaktan zorla karabasanı kendine getirmis.o gece psikopata donmuş yurtta aglamıs,dualar ezberlemıs,ertesi gun kız beni buldu ve manyakmısın neden yolladın falan demeye baslıyor ben hala tiye alaraktan guluyorum kızın saka yaptıgını dusunerek tamam memnun kaldıysan bu gece yine yollayayım diyorum.ulen kız yanımda aglamaya ve yalvarmaya basladı neolur bidaha yollama diye.ben tabi dumur ohaaaaaa ben neymisim bee :devil:
MeRaLiNa 24.09.2006, 23:30 benim basima geldi, üstelik 3-4 defa:crying: :w00t:
ilkinde karsimda super mario boss'a benziyen kücücük bir cocuk (adam) yatagimin sinundaki tahtaya oturmus, bana ukala bir sekilde gülüyor ve gözlerini benden ayirmadan sadece bakiyor... ben hic kipirdiyamiyorum, cok korkmustum, sonra gözlerimi cevirdim onu görmemek icin, tavana baktim, ordada büyük böcekler vardi, simsiyah ve antenleri vardi, birbirlerini kovaladilar sonrada yakalayinca kavga ettiler, cok korktum, sabah uyaninca dudagimda yara cikmisti.....
ikincisinde kaybettigim yigenimi düsünüyordum onu hayalimde öpmeye calisiyordum, sanki benim kulaklarimi cekti ve biri sanki beni sirtimdan iteliyip yataktan düsürmeye calisti....
bir hafta öncede yine karabasan geldi, yine kipirdayamadim, bu kez net hatirlamiyorum ama sonuna dogru yüzümü cevirebilmistim, yüzümü cevirdikten sonra baktigim yerde korku filmlerindeki gibi garip yaratiklar bana bakip agzini acip bagiriyordu.... yine cok korktum ama ilk kabusumdaki kadar degil cünki anlamistim yine karabasin geldigini
1-2 defa yine baslar gibiydi ama ben erken davranip hemen uyandigim icin gitti
benimde başıma bir kere geldi onu unutamıyorum yıllardır. Aslında inanmam psikolojik bişeyler olduğunu düşünüyorum bende ama anlatıyım yinede.
Gece 3 falandı uykuya daldım sonra çığlık sesleriyle uyandım başta dışarda kavga olduğunu düşündüm çünkü hala kendime gelememiştim sonra bunun saçma olduğunu yani bu saatte kavga olamıyacağını düşününce çığlık sesleri kesildi ve karşımda bir kadın belirdi. Aynı bizim köydeki kadınlar gibi giyinmiş bi kadın. 3 4 saniye sonra kayboldu ve birden üzerime ağırlık çöktü hareket edemiyordum bağırmaya çalışıyodum ama olmadı.Bu bi yarım dk falan sürdü sanırım. En son da yatakta oturup bilinçsizce ağladığımı hatırlıyorum;)
Tıbbın açıklaması elbetteki mantıklı. Ama daha iki gün önce bana uğradı bu karabasan bey:( Gerçekten de üzerimde bir ağırlık ve bilincim açık. Elerimi tutuyor gibi geliyor bana. Yani vücudumu hareket ettiremiyorum, bağıramıyorum. 'Bıraaaak' diye bağırmak istiyorum ama nafile. Buraya kadar tamam . Ama bu durumdayken birisi benimle konuştu. Bana 'bırakamam çünkü ben bırakırsam sen bizi bulmaya çalışırsın' dedi. Sesi de çok korkunçtu:(
Neyseki kısa sürüyor. Fakat bir ara kendime geldikten sonra tekrar aynı olayı yaşadım. İkincisi daha kısa sürdü.
Bilemiyorum.. Yani tamamen beynimin bana bir oyunumuydu bu emin değilim.
meryem demir 25.09.2006, 15:21 Son dönemler de karabasan nedense eşimin rüyalarından çıkmaz oldu.
Bir arkadaşım bu durumun kısa süren felç olduğunu yazmış
Faat eşim yatağa girdiği andan itibaren, karabasan (helıga gıskın) eşimle beraber sabahlamaya başladı.
İnşallah düşündüğüm gibi dieğildir.:)
Bu arada neden hep kadın olduğu söylenir. neden erkek değildir. Rüyalara farklı şekillerde giriyor belirli bir cinsiyeti yok
Bilimsel olarak felç deniyor olabilir ama bunun, mutlaka ruhani bir yönü olmalı diye düşünüyorum
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Birde uyanıkken gördüğümüz yada gördüümüzü sandığımız şeyler vardır. Budamı karabasandır
Mesela ben kızkardeşimi aynı anda iki ayrı odada görmüştüm.
Yada evde yalnızken arkadan izlendiğimi gördüm ve buna benzer bir çok şey
bizim buralarda ona al bastı derler…
çok kısa boylu,saçları boyundan uzun olan bir kadınmış ve hatta insanların şekline bile girebiliyormuş..
onu gören çok kişi biliyorum..kendi ağızlarından dinledim ve öyle ilginç şeylerki doğrusu insan mantıklı bir açıklama yapamıyor.meryem arkadaşımızında olayı aynı..
uyku halinde görülen karabasanın tıbbi mantıklı bir açıklaması var ama
uyanıkken görülen karabasanın nasıl bir açıklaması olabilirki..
ben lohusayken bana gelmişti karabasan. hemde uyanıkken.yeni doğum yapmıştım 22 gün falan olmuştu. odamda yalnızdım .kayınvalidemler içerde arkadaşlarıyla okey oynuyolardı. birden bir adamın ağırlığı bana ve çocuğun üstüne çöktünasıl bağırdım bilmiyorum içerden koşup geldiler benim üstümden kalmıştı ama hala çocuğun üstünde ağırlığını hissediyordum. arkasından evdeki misafirlerin kardeşi kayınbabamı aşağı çağırdı. gelen misafirin oğlu intihar etmiş. kayınbabam oğlan geldi sen onu hissettin demişti. hala unutmam o günü
Birde uyanıkken gördüğümüz yada gördüümüzü sandığımız şeyler vardır. Budamı karabasandır
Mesela ben kızkardeşimi aynı anda iki ayrı odada görmüştüm.
Yada evde yalnızken arkadan izlendiğimi gördüm ve buna benzer bir çok şey
bizim buralarda ona al bastı derler…
çok kısa boylu,saçları boyundan uzun olan bir kadınmış ve hatta insanların şekline bile girebiliyormuş..
rindanında dediği gibi bazı yörelerde onu al bastı ,al karısı diye adlandırırlar.ama normal insanların gördüğü bişey değildir bu:)
Aslında gören insanlar normaldir:)Bunu gören bayanın yeni doğum yapmış olması gerekir. Buna tıpta loğusalık sendromu(lohusalık sendromu) denir.kadın doğum yaptıktan sonra tanıdığı birisinin gelip onu ziyaret ettiğini savunur fakat gerçekte böyle birşey yoktur.genellikle al karısını kovmak için yeni doğum yapan bayanın baş ucuna kuran-ı kerim, bıçak,iğne vs... konulur.böylece al karısının zarar vermeyeceğine inanılır.
Bir insanın tek kişiyi aynı anda farklı yerlerde görmesine ise dejavü denir ki;bu bir akıl oyunu,aklın yanılsamasıdır.
Valla gözümle görmediğim için inanasım gelmiyor ama ya karşılaşırsam diyede şüphelenmiyor değilim:)en iyisi olurda bir gün ileride doğurursam baş ucuma kuran_ı kerim koymak:)
rindanında dediği gibi bazı yörelerde onu al bastı ,al karısı diye adlandırırlar.ama normal insanların gördüğü bişey değildir bu:)
Aslında gören insanlar normaldir:)Bunu gören bayanın yeni doğum yapmış olması gerekir. Buna tıpta loğusalık sendromu(lohusalık sendromu) denir.kadın doğum yaptıktan sonra tanıdığı birisinin gelip onu ziyaret ettiğini savunur fakat gerçekte böyle birşey yoktur.genellikle al karısını kovmak için yeni doğum yapan bayanın baş ucuna kuran-ı kerim, bıçak,iğne vs... konulur.böylece al karısının zarar vermeyeceğine inanılır.
Bir insanın tek kişiyi aynı anda farklı yerlerde görmesine ise dejavü denir ki;bu bir akıl oyunu,aklın yanılsamasıdır.
Valla gözümle görmediğim için inanasım gelmiyor ama ya karşılaşırsam diyede şüphelenmiyor değilim:)en iyisi olurda bir gün ileride doğurursam baş ucuma kuran_ı kerim koymak:)
arkadaşım yazdıkların güzelde..onu gördüğünü söyleyen doğum yapmamış erkeklerde var:)
Ben Basıldığımı hatırlamıyom:) ama cok duydum akrabalarda annemde böyle bir sey var galiba insanların üstüne bir ağılık gibi cöküyormus:)
arkadaşım yazdıkların güzelde..onu gördüğünü söyleyen doğum yapmamış erkeklerde var:)
Evet olabilir...(doğum yapmamış erkekler:)hoş bi cümle)Ama ben hep kadınlardan duydum.Erkekler nasıl görüyorlarmış?
Belki bir akıl oyunudur diye düşünüyorum.Böyle birşeyin varlığına kendilerini şartladıkları için, kendi hayal ürünlerini kendileri yaratıyorlar.Daha sonra da korktukları bir anda bilinç altındaki zaten var olan kendi kurguladıkları hayal su yüzüne çıkıyordur.valla kesin vardır yada yoktur diyemiyorum ama bir sağlıkçı olarak gönlüm hep tıptan,bilimden yana...
Kartopu86 28.10.2006, 10:31 Benimkisi karabasan mıydı bilmiyorum ama uykuya henüz yeni dalmışken üzerime bir ağırlık çöktü kalkmak istiyorum kalkamıyorum gözlerimi açmak istiyorum ama açamıyorum uyanmak için savaşıyordum walla uzun sürmüyo ve sonunda da uyanıyordum(çabalarım sonucu)Arada bana böle oluyo bu sanırım uyku felci olsa gerek.
Babannem anlatmıştı bana, ona bir keresinde karabasan gelmiş hangi yönden geldiğini bile söylüyordu burda birinin varlığından söz ediyordu insan ya da diil.Beninkisiyle bu farklı bişi....
gulenyuz 07.12.2006, 16:54 bence karabasan diye bir şey vardır çünkü ben 5 seneden beri ara ara yaşıyorum bu sorunu aşırı sitres ve yorgunluktan olduğunu düşünüyorum hatta doktora gitmeye karar verdim
azemheval 07.12.2006, 17:06 bende inanmazdım ama bir defa çok igrençti ve ben hayatıımda korkmayan ışıklı ortamlarda uyuyamayan ben artık ışık açık olmayan hiç biyere giremiyorum apartmanda çıkarken ışık söndüğünde kendimi hemen kasıyorum korkuyorum, o an rüyamıydı gercekmi hala anlayamadım asla sesim çıkmadı kalkamadım , kollarımı bacaklarımı hissedemedim ama onun görüntüsü çok korkutucu ve ürkütücüydü... umarım kimse karşılaşmaz
Benim başıma bu karabasan(gırani)olayı bir kez geldi.aynı olayı yaşamak istemiyosanız yatarken sırtüstü yatmayın hiç bişey olmaz.bildiğim ve duyduğum kadarıyla bu olay sırt üstü yatınca oluyo.bende de aynı şekil uyuduğumda oldu..
valla tıbben açıklamalar doğru.bu beyindeki bazı mediatörlere bağlı olarak gelişiyor.bazı ilaçların da bu tür yan etkiler göstermesi mümkün.özellikle kişi ağır stress altındayken bu mediatörlerin salınımı artıyor ve kabus ve karabasan görme oranları artıyor.
azemheval 08.12.2006, 12:27 hiç bi alakası yok , ilaç kullanımı veya pisikolajik sorunlarla ben o gece hiç ilaç almadım, ve çok neşeli uyudum , hatta kuzenlerimle gecenin bir yarısına kadar sohbet edip güldük,,,,
çeşm-i naz 08.12.2006, 13:28 bence var karabasan çünkü ailemde de görmüştüm benim başıma da gelmiş ti genellikle bu tip şeyler örneğin fal bakan,cin çağıran,bu tip şeylerle uğraşan insanların başına geliyo bunlarla çok karşılaştım mesela benim arkadaşım çok güzel kahve ve tarot falına bakar söledikleri de aynen çıkar ki devamlı karabasan olayı geldi başına kanka olmuştu sanki onlarla(tövbe tövbe)ki bi kere de biz cin çağrırken olmuştu bana (saçma demeyin ciddi geliyo isterseniz deneyin)tıp herşeyi bilemiyo bence tama tıpta mantıklı olabilir ama uunutmayın ki böle şeyler var....
[QUOTE=meryem demir;244371]merhaba arkadaşlar;
Merak ettiğim, içinizden birileri karabasan (bizde böyle denilir, farklı ismi de olabilir) nedir bilen varmı?
Daha doğrusu bu konu ile ilgili neler biliyorsunuz, uyurken gerçekten rüyalarınıza girdiği ve sizi etkilediği oldumu?
alkarısı derler bizim orda bi de mekir derler gündüz olursa. hikayesi falan çoktur.
psikolojiktir geçer:rolleyes:
birde lal basması derler.bencede psikolojik olsa gerek.aslında bir kere bu muhabbetten sonra olmuştu.fazla etkilendim olsa gerek ki gece benzer bir durumla karşılaştım.ama bir an sonra gitti.yılar önceydi bir daha da olmadı.
[QUOTE=silopya;
alkarısı derler bizim orda bi de mekir derler gündüz olursa. hikayesi falan çoktur.
[/QUOTE]
Bizde de öyle derler genelde lohusa kadınları basarmış yeni dogum yapmışları. ben yaşamadım öyle bişey ama bununla çok hikayeler duydum . o yüzden lohusa kadınlarda kırmızı tülbent yada kurdele takarlar kırmızıyı görünce gelmezmiş.:)
bence karabasan diye bir şey vardır çünkü ben 5 seneden beri ara ara yaşıyorum bu sorunu aşırı sitres ve yorgunluktan olduğunu düşünüyorum hatta doktora gitmeye karar verdim
aşırı sitres ve yorgunlu doğru. kendini suçlu hissetme, paranoya, obsesif kişilik... birçok ruhsal sorun yada hastalık buna yol açabilir.
aynı yeni ameliyat olanlarda yada doğum yapmış yada yapacaklarda da olabilir. özellikle sezeryanle doğum sonrası daha çok yaşanmaktatır.
doktora gidersen sana bir antidepresan verir bide onun etkisini azaltmak için başka bir tane bide tüm bunların karaciğere böbreklere etkisini azaltmak için. birini içer minibüste uyursun, diğerini içer bebeleri döğersin, diğerinde başın döner. bu ilaç işlerine fazla girmeyin derim.
sana stres veren ortamdan uzaklaşmaya çalış, uyurken müzik aç, tatillerde nette değil çamlıkta gez, ota böcüğe dağa bayıra vur kendini. yani anormal ortamdan normal doğa koşullarına özüne dön.
dejavü: yaşamakta olduğumuz anı sanki önceden biliyormuşun, yada önceden yaşamışın gibi gelmesi. gitmediğin biryere önceden gelmişin gibi olması.
dejavü: yaşamakta olduğumuz anı sanki önceden biliyormuşun, yada önceden yaşamışın gibi gelmesi. gitmediğin biryere önceden gelmişin gibi olması.
bu iyi bişeymi kötü bişeymi bak bende de bazen oluyor bu.
bu iyi bişeymi kötü bişeymi bak bende de bazen oluyor bu.
iyi yada kötü diye bişi değil, normal bişi. bir sana has değil, yada sana böyle olduğu için ermiş falan da değilsin:p
isminden de anlaşılacğı üzere fransızcadan geçme birşey.
bide bu tür şeyler kendini suçlu hissedenlerde özellikle olur. din değiştirmiş, ateizme yeni geçmiş yada eli kulağında olanlarda da gözükmekte.
başka panikatak olanlarda olur. diyelimki ailesinden birkaç kişi kanser hastası, bazıları da öldü oda kendinde olacak sanır. bu ve buna benzer olayları işlediği günaha bağlayan, eşini aldatan, kopya çeken öğrenci ... de de gözükür.
çok yakın bir arkadaşım sırf sol omzuna günah yazılacağı nenesi tarafından telkin edilerek felç oldu sol kolu...
silopya tarafından müsait zamanlarda psikolojik danışmanlık hizmeti de verilir :wink:
silopya tarafından müsait zamanlarda psikolojik danışmanlık hizmeti de verilir :wink:
Sn. danışman yukarda saydıklarınızdan hiç biri yoksa peki.kopye eskide kaldı .onu yaptım.nasıl olsa beleş yardımlarınızı bekliyorum:)
gulenyuz 08.12.2006, 15:24 aşırı sitres ve yorgunlu doğru. kendini suçlu hissetme, paranoya, obsesif kişilik... birçok ruhsal sorun yada hastalık buna yol açabilir.
aynı yeni ameliyat olanlarda yada doğum yapmış yada yapacaklarda da olabilir. özellikle sezeryanle doğum sonrası daha çok yaşanmaktatır.
doktora gidersen sana bir antidepresan verir bide onun etkisini azaltmak için başka bir tane bide tüm bunların karaciğere böbreklere etkisini azaltmak için. birini içer minibüste uyursun, diğerini içer bebeleri döğersin, diğerinde başın döner. bu ilaç işlerine fazla girmeyin derim.
sana stres veren ortamdan uzaklaşmaya çalış, uyurken müzik aç, tatillerde nette değil çamlıkta gez, ota böcüğe dağa bayıra vur kendini. yani anormal ortamdan normal doğa koşullarına özüne dön.
önerileriniz için teşekkür ederim ama zaten doktor ilaç verse de almam sadece neden olduğunu konuşmak istiyorum bi de ileride depresyona neden olurmu diye sormak istiyorum. benim annem depresyon geçirdi o ilaçların yan etkilerini biliyorum bu yüzden almam zaten çok teşekkürler.
hiç bi alakası yok , ilaç kullanımı veya pisikolajik sorunlarla ben o gece hiç ilaç almadım, ve çok neşeli uyudum , hatta kuzenlerimle gecenin bir yarısına kadar sohbet edip güldük,,,,
sevgili can.tıbbi olarak merkezi sinir sisteminde peptid veya amin yapılı nörotransmitter denilen maddeler salgılanır sinir uçlarından.bu maddeler exitatör veya inhibitör olmalarına göre beyin aktivitesini değiştirirler.mesela amfetamin denilen madde insan santral sinir sistemini stimüle ederken narkotik grubu deprese eder.insanlarda gelişen depresyon da genellikle bilindiği gibi sadece ruhsal sorunlara bağlı olarak gelişen bir durum değil,beyindeki noradrenalin ve seratonin maddelerinin azalmasına bağlı olarak gelişen ve tedavisi olan bir hastalıktır.karabasan ve kabuslar da aynı şekilde izah edilir.nitekim diazemi bilirsiniz sakinleştirici olarak bilinir.işte onun ana grubu olan benzodiazepin grubu ilaçlardan özellikle de flurazepamın karabasan ve kabus yan etkileri vardır.
önerileriniz için teşekkür ederim ama zaten doktor ilaç verse de almam sadece neden olduğunu konuşmak istiyorum bi de ileride depresyona neden olurmu diye sormak istiyorum. benim annem depresyon geçirdi o ilaçların yan etkilerini biliyorum bu yüzden almam zaten çok teşekkürler.
can depresyon muhakkak tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.eğer tedavi edilmez ve geçiştirilirse kronikleşebilir.o zaman daha ciddi sinir sistemi problemleri ortaya çıkar.lütfen antidepresan ilaçlardan korkmayınız.çok çeşitli ilaç grupları var.evet yan etkileri de var ama bu yan etkiler 1-2 hafta içinde en geç tolerans gelişir ve ilaç etkisini 3 hafta içinde gösterir.depresyonla ilgili ayrıntılı bilgi de verebilirim isteyenlere.hizmetinizdeyim
gulenyuz 09.12.2006, 14:21 can depresyon muhakkak tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.eğer tedavi edilmez ve geçiştirilirse kronikleşebilir.o zaman daha ciddi sinir sistemi problemleri ortaya çıkar.lütfen antidepresan ilaçlardan korkmayınız.çok çeşitli ilaç grupları var.evet yan etkileri de var ama bu yan etkiler 1-2 hafta içinde en geç tolerans gelişir ve ilaç etkisini 3 hafta içinde gösterir.depresyonla ilgili ayrıntılı bilgi de verebilirim isteyenlere.hizmetinizdeyim
merhaba arkadaşım bende 5 seneden beri ara ara karabasan oluyo bunun nedeni sitrestir ve yorgunluktur diye düşünüyorum. Peki bu durum ileride depresyona neden olurmu acaba? şimdiden teşekkürler
aslı tame 01.02.2007, 22:58 bende inanmazdım ama bir defa çok igrençti ve ben hayatıımda korkmayan ışıklı ortamlarda uyuyamayan ben artık ışık açık olmayan hiç biyere giremiyorum apartmanda çıkarken ışık söndüğünde kendimi hemen kasıyorum korkuyorum, o an rüyamıydı gercekmi hala anlayamadım asla sesim çıkmadı kalkamadım , kollarımı bacaklarımı hissedemedim ama onun görüntüsü çok korkutucu ve ürkütücüydü... umarım kimse karşılaşmaz
Evet üç gün önce bende yaşadım,aynı duyguları bende yaşamaya başladım karanlıkta uyuyamamak gibi.Bende anlayamadım rüyamı gerçekmiydi ama gözlerim açıktı büyük bir ağırlığın,karartının üzerime doğru geldiğini gördüm.Üzerimde büyük bir ağırlık hissetim.Vucudumun hiç hareket edemediğini hatırlıyorum.Bağırdığım ama hiç sesim çıkmadı.Uyandığımda annem sırt üstü yatmamaya çalış dediSırt üstü yatınca oluyormuş arkadaşlrın belirtiği gibi.
azemheval`inde dediği gibi çok ürkütücüydü.Ama bu hurafelere inanmamak gerekir zaten tıpta açıklamasıda var....
Yinede herkese karabasansız günler diliyorum çok korkttum çünkü:)
yenibirgün 01.02.2007, 23:14 merhaba arkadaşım bende 5 seneden beri ara ara karabasan oluyo bunun nedeni sitrestir ve yorgunluktur diye düşünüyorum. Peki bu durum ileride depresyona neden olurmu acaba? şimdiden teşekkürler
Bence de en büyük nedeni stres ve mutsuzluktur.Karabasan günlük uyku alınımını daha doğrusu görülen rahat rüya süresini daralttığı için sık görülmesi durumunda ,insan kalktığında kendini rahat hissedemeyecek ve günlük hayattan da yeteri kadar zevk alamayacaktır.Bunun uzun süre devam etmesi depresyona neden olabilir diye düşünüyorum ama psikolog yada psikiatr olmadığım için sadece kendi görüşüm. Ben çok stresli olduğum günlerde görürdüm hatta kulaklarımda çınlama ve gözlerimde sürekli seyirme olurdu.Hala da oluyor.Bu yüzden elimdekileri yeteri kadar yapamıyormuşum hissine ve rüyadan uyanamama duygusuna kapılıyorum
aslı tame 01.02.2007, 23:18 Bence de en büyük nedeni stres ve mutsuzluktur.Karabasan günlük uyku alınımını daha doğrusu görülen rahat rüya süresini daralttığı için sık görülmesi durumunda ,insan kalktığında kendini rahat hissedemeyecek ve günlük hayattan da yeteri kadar zevk alamayacaktır.Bunun uzun süre devam etmesi depresyona neden olabilir diye düşünüyorum ama psikolog yada psikiatr olmadığım için sadece kendi görüşüm. Ben çok stresli olduğum günlerde görürdüm hatta kulaklarımda çınlama ve gözlerimde sürekli seyirme olurdu.Hala da oluyor.Bu yüzden elimdekileri yeteri kadar yapamıyormuşum hissine ve rüyadan uyanamama duygusuna kapılıyorum
Açıklamalara göre stresten,yorgunluktan kaynaklanabileceği söyleniyor ama benim başıma sadece bir kez[üç gün önce]geldi ve bu belirtilerin hiç biri yoktu,yorgunluk,stres,mutsuzluk gibi gayet normal bir gündü....
Aslan_Maraş 11.05.2007, 04:36 Sevgiyle selam canlar
Vallahi ben size ne diyebilirim ki tıp yada dünya bilim i sacma sapan zahir ilimidir sadece dışsal dır.
Karbasan şudur:
Vucudun uyanması yani gaflet uykusundan uyanma gercekleri görme vucut mezarından cıkması ve bütünleşme vucuda sahip olma durumudur yani vahdeti vucut yada ölü bir vucut olma durumudur.Canlanma nurlanma gercek olma durumu efsane olma durumu değil bir hic olma durumu değildir.
Daha fazla acıklaya bilirim ama uzun sürer baştan başlamalıyım o zaman oda bitmez cünkü bir bütünün icinden sadece bir harfi oluyor bu acıklama.
sevgiyle kalın canlar.
çeşm-i naz 11.05.2007, 04:45 gece gece bu hikayelerde hiç çekilmiyor hani geç saatlerde bu topiğe giriş yasaklansın ki şuan uyuyamama sebeplerimden biri de bu olay :S:S:S:S
Alevimen 11.05.2007, 04:46 hayvanlar karabasana karşı iyi geliyormuş, 'karabasan' sorunu yaşayanlara:
Kedi veya köpek alın, aynı odada yatın.
Size çok destekçi olucaktır, test edilip onaylanmıştır :) ama başlangıç olarakda beş köşeli yıldız şeklinde bir motifde bu cinsleri uzak durdurttuğunu rivayet edilir ki pek tavsiye etmem bence kedi veya köpek alın en iyisi ikisi..
yada ziyaretten teberik getirin, karabasan halt yemiş.
bıraz ınanc meselesıdır ama vardır ben yaşıyorum arada artık alıstım cok buyuk tepkı vermıyorum :)
yıllar önce çokk yaşadım hatta çocukluk yıllarımda çokk fazla hemen hemen hergün yaşıyordum neler neler önerdiler yaptım ama vız geldii karabasan mı dersiniz artık üç harflilermii bilemem birzaman tokat attılar ben korktukça onlar her uykuya dalacağım sıra tokatlıyorlardı sonra birgün korkmadım birzaman daha uğraştılar ve sonunda ....... :biggrin: :biggrin: ben kazandımm tabii korkmadığınn zaman hiçbirşey olmuyorr ben korkuu filimlerinden bilee etkilenmezdimm ama karabasan olayıı benii korku nedemekk öldürürdüü ama artıkk izlediğimm filimler gibi gerçek dışıı görüyorumm o zamann birşey olmuyorr belkidee olay kendii beynimizde bitiyordurr zatenn bu gibi olaylarla daha çokk kişiler çocuk yaştaa karşılaşıyorlar yanii hayal dünyasının en kuvvetlii zamanlarındaa vee korkunun en yoğun yaşanacağıı yıllar
cornflakegirl 13.05.2007, 21:55 uyurken tecrübe ettiğimde gerçek olmadığını bildiğim kabus. gerçi ben normal bir rüyada da rüya gördüğümü bilir ve çok eğlenirim (on parmağımda on marifet:p ). bu karabasan kişisi veya her ne haltsa, onla pek eğlenemiyorum tabi, tamamen farklı esprilerden hoşlanıyoruz.ayrıca herhangi bir ruhani ya da bilimsel açıklamanın olayın yaşanışı esnasında insanın içini rahatlatmadığı sinir bozucu durumdur.terler içinde noluyo lan diye inanılmaz bir korkuyla uyanırken doğal olarak bilimin kıvrak açıklamaları pek umrunda olmuyo insanın.
|