SivasLee
15.03.2006, 17:47
Bizim temel felsefemiz insanı sevmek ..ne güzel demiş yunus emre yaratılanı sev yaratandan ötürü ..ama her yerde bize haksızlık yapılıyo ..özellikle sayımızın az olduğu yerlerde hep dışlanırız biz bu kadar kötümüyüzli bize hep haksızlık yapılıyo ... insanlar işini gücünü bırakmış bizle uraşıyor..ben burdan tüm arkadaşlara sesleniyorum biz birbirmizin yanında olalımki bize ne haksızlık yapılsın nede iftira ..kimsenin eline koz vermiyelim ...bize insanı sevmeyi öretmişlerdir ..mevlananın dediği gibi ne olursan ol gene gel ..biz hep burdayız ve tüm canların yanındayız :)
[özümüz sözümüz] SivasLee
Yaparlar.., yaparlar...,
Haksızlık Dünyada her yerde var. Her noktada, her karede mevcut. Bunun önüne geçmek mümkün gibi gözükmüyor. Eğitmek lazım yeni beyinleri. Ancak , yeni beyinleri eğiten beyinlerde yozlaşmış olduğundan pek mümkün gibi görünmüyor bu. Bir müddet devam eder.
srdr_ist
16.03.2006, 23:52
Arkadaşım şu lazım bu lazım demiş ama aslında sevginide, merhametinide,şevkatinide gösterebileceğin
hak kapılarının ilk şartı olarakta bildiğimiz
Önce ve ilk kural olan HİZMET lazım
Hizmet eden gayesine ulaşır. İnsanlığa verebileceğin neler olabilir ki bir küçük hizmet dediğimizin ne kadar büyük bir değeri var anlaya bilsek.
Ama kötülüğü fenalığıda getiren istek ve onun zıttı hizmet aleviliğin tartışılmaz en büyük mertebesi hizmet.
Hizmet etmeyi bilecen ikrar verecen ikrar ile tümcanlara şunu diyecez GELİN CANLAR BİR OLALIM yoksa gelme gelme gelenin malı gidenin canı bu hal ikrar saygıyı ve toplum olarak kötülüğe ve fenalıga son verdiği kural değilmi.
Ne olursan gel diyen mevlana işte burda kusura varmışlarıda her kusuruda kapı açıyor gideceksin
Düşkünler ocağı var yada oraya gideceksin işbu hizmetten geciyor yine gideceksin ve hizmet edeceksin insana insanlığa
kim gider diyenlere sen veya ben gidecez ve bu biz olucak dünyayımı kurtarıyoz diyenlere belki değil ama kendimizi kurtaracaz dememiz lazım yoksa binkere tövbesini bozan da olsa kurtulur umuduyla mevlana yine çağırıyor.
kötülük insanda başlar ve insan bitirir. Ama doğruları bulmak her insanın harcı değil mevlana insanların iç yüzünü görsen dost diyebileceğin kişi bulamazsın diyor.
Her cana demek istediğim bu kadar uzun lafın kısası önce kendimizden başlayalım insanlığı seviyorum barışı seviyorum diyene sorum şu hizmet ediyormusun oluyor işte bu cevabı verenler her gayeye ne olursan gel diyen mevlanayı da o kadar güzel anlıyor ki artık anlat dediğinizde bunu dinlemek dem gibi her sözü sizi sarhoş eder.
Saygılarımla