Orijinalini görmek için tıklayınız : hem Devrimci hem de Futbolseverler...

Oli
16.03.2006, 22:20
Bugün birgün gazetesinde gördüm... taraftarım ama solcuyum diyenler bir site kurmuşlar...
www.forzalivorno.org
benim dikkatimi çekti belki ilgilenen olur.
"endüstriyel futbola hayır" diyen site banada hitab ediyor.

Caf€Ri
16.03.2006, 22:26
İlginç bir forum, ancak neden Livorno, futbolcuların Halkla içiçe olmasından dolayımı ?

tunc2
16.03.2006, 22:31
süper resimler vardi yav

Oli
16.03.2006, 22:34
Di Canio'ya inat Livorno - Tanıl Bora / Radikal

27 Aralık 2005 -

Maçlarda faşist selamı veren, düpedüz Mussolini'ye methiyeler düzen, antisemitist beyanlardan kaçınmayan Lazio'lu Di Canio, Livornolulardan nefret ediyor. Bu, Livorno için büyük bir şeref.

Eray Özer, geçen pazartesi Di Canio'nun rezilliklerini yazdı. "Livorno taraftarları da sol yumruklarını sıkıyorlar. O da siyaset değil mi?" diye haklılaştırıyordu kendini. Aldığı bir maçtan men ve para cezasını da 'politik' olarak tanımladı, faşistliği gönül rahatlığıyla kabullenen Di Canio. Kim futbolun politika dışı olduğunu iddia edebilir ki? Hele, Milan kulübünün sahibi ve futbolun yayıncı kuruluşunun maliki Silvio Berlusconi'nin, milli takımın sloganını (Forza Italia) parti adı yaparak başbakanlığa yükseldiği İtalya gibi bir memlekette!

En 'kızıl' şehir
Bu âlemde, Di Canio'nun karşı kutbunun, Livorno'nun hali nice? Orta İtalya'nın kuzeyindeki Toskana bölgesinde, 150 bin nüfuslu bir liman şehri, Livorno. İşçi hareketinin ve komünistlerin kalesi olan bölgenin en 'kızıl' şehri. Kızıl bayrak, orak-çekiç, şehrin folklorunun parçaları. Son 10 yılda büyük direnişlere rağmen liman endüstrisinin tasfiyesi, şehri öldürmüş. Neoliberal rejime büyük bir öfke var. Livornolular, Roma'ya tek başına direnen Asteriks'in köyü gibi tahayyül ediyorlar kendilerini. '11 Freunde' dergisinin Aralık 2004 sayısına göre 'Otonomlar Tugayı' taraftar grubu, Livorno'yu, 'Liverpool'la beraber, proleter gururu taşıyan iki liman şehrinden biri' olarak tanımlıyor.

Taraftarların lokali '1921' adını taşıyor; yani İtalyan Komünist Partisi'nin kuruluş tarihinin. Şehrin takımı da, koyu kızıl formasıyla, bu öfke ve direniş ruhunun bayrağı!

1921'de kurulan A.S. Livorno Calcio, 1949'da Serie A'dan düştükten sonra 30 yıl boyunca 3. ve 4. ligde sürünen ultra-ehemmiyetsiz bir kulüptü. 2002'de Serie B'ye tırmandı. 2004'te de 55 yıl sonra Serie A'ya dönmeyi başardılar. Şampiyonluk eğlencelerinin bir parçası, neofaşist partinin Livorno bürosunun tahrip edilmesiydi. O dönem şehrin garına astıkları 'Silvio, geliyoruz!' yazılı pankart, hâlâ duruyormuş!

Serie A'daki ilk sezonunu, dokuzunculuk gibi başarılı sayılabilecek bir yerde bitirdiler. Koltuklu tribün zorunluluğunu, beton bloklara 60 santimetre arayla çizgiler boyayıp numaralar yazarak 'halletmişlerdi'! Tabii asıl, taraftarlarıyla temayüz ettiler. Standart tribün şarkıları: 'Bandiera rossa', 'Bela ciao'. Başbakana hakaret eden tezahüratlardan ötürü, kulüp birçok iç saha maçından sonra birkaç bin avro ceza ödedi.

Milan deplasmanına giden Livornolular, Berlusconi'nin saç ektirdikten sonra tek gözünü eşarpla kapatarak korsan pozu vermesiyle alay etmek için, başörtüleri takmışlardı! Irak'ta Nasıriye'de ölen 17 İtalyan askerinin anısına bütün maçlarda saygı duruşunda bulunulurken, Livorno kale arkası köşesinden ('Kurva') 'On, yüz, bin Nasıriye!' tezahüratı yükselmişti. Tepkilerini "Bunlar işgalci askerlerdi. İtalya'da her yıl 1500 kişi iş kazasında ölüyor. Onlar için niye devlet töreni düzenlenmiyor?" diye açıkladılar. 200 taraftarın maçlara giriş yasağı var. Ciddi 'sert'ler! Vahim olaylara sebebiyet verebiliyorlar molotofkokteyliyle yaralamaya yol açmak gibi.

O bir efsane: Lucarelli
Şehrin isyancı ruhunun bayrağı Livorno takımıysa, takımın bayrağı da Cristiano Lucarelli. 29 yaşındaki forvet, buralı bir liman işçisinin çocuğu. 12 yaşından beri Livorno tribünlerinin gediklisi. Torino, Lecce, Valencia, Atalanta gibi üst düzey takımlarda oynarken, sakat ya da cezalı olduğunda da, Livorno 'Kurva'sında yerini alıyordu. 2003'te, Torino'yu bırakıp, 100 bin avro aşağısına Livorno'ya gelmesi, onu büsbütün efsaneleştirdi. Menajeri, 'Milyonunuz Sizde Kalsın' adıyla kitaplaştırdı onun öyküsünü. Kitap şu cümleyle bitiyor: "Livorno herhangi bir takım değildir, İtalya futbolunu kurtaracak güçlerden biridir."

Lucarelli 25 golle, Livorno'nun Seria A'ya çıkışında büyük rol oynadı. Otonom Tugaylar taraftar grubunun kuruluş yılı olan 1999'a selamla, 99 sırt numarasını taşıyor. "Doğduğumdan beri komünistim" demişti bir beyanatında. 1996'da 21 yaşaltı milli takımda attığı ilk golde formasını sıyırıp Che Guevaralı tişörtünü göstermişti. Bir daha milli takıma çağrılmadı. Şimdi, 'rezerv' kadroda yer alıyor. Sol yumruğuyla 'komünist selâmı' verdiği için Di Canio'ya verilenin üç katı cezaya çarptırılmıştı. Livorno, Milan'a evinde 3-0 yenilerek sezonun ilk devresini 5. sırada tamamladı.

onurtt
16.03.2006, 23:44
devrimci tribün denirse ben 80lerin sonu 90ların başı ç@rşı'yı bilirim..90lardan sonra bitti zaten tribün...

Oli
16.03.2006, 23:47
devrimci tribün denirse ben 80lerin sonu 90ların başı ç@rşı'yı bilirim..90lardan sonra bitti zaten tribün...

bu siteyide çarşılılar kumuş zannedersem...
zaten geneli de beşiktaşlı galiba...
şu ana kadar fenerli olmamış olsaydım bende beşiktaşlı olurdum halkın takımı nede olsa...
ama biz fenerli olurken siyaset nedir falan anlamazdık ki dimi :ehyani

onurtt
16.03.2006, 23:52
bu siteyide çarşılılar kumuş zannedersem...
zaten geneli de beşiktaşlı galiba...
şu ana kadar fenerli olmamış olsaydım bende beşiktaşlı olurdum halkın takımı nede olsa...
ama biz fenerli olurken siyaset nedir falan anlamazdık ki dimi :ehyani

nicklerin çoğu forzabeşiktaşta yazanlarla aynı zaten ben de şuanda inceliyorum...

şavolanlı
17.03.2006, 00:11
ilginç bir site ama güzelolmuş linkler alan

Lamekan
17.03.2006, 00:19
delikanlı taraftar renkli takım tutmaz....

Bu arada siyasetin futbolla iç içe olması doğrumudur sizce..

Gerçi siyasetin iç içe olmadığı yer varmı ki..:)

Oli
17.03.2006, 00:22
delikanlı taraftar renkli takım tutmaz....

Bu arada siyasetin futbolla iç içe olması doğrumudur sizce..

Gerçi siyasetin iç içe olmadığı yer varmı ki..:)

birgün gazetesinde senin bu sorunada cevap vermişler...
her tarafta var da futbolda niye olmasın diye.
haklılar bence... hatta düşünsene devrimci fenerli-gs li -bjk liler yanyana maç izliyor ellerinde devrimci pankartlar ne sükse olur ama.. devrimcileri öcü gibi gören milletimizde bunların öcü olmadığını anlar en azında.

Lamekan
17.03.2006, 00:36
birgün gazetesinde senin bu sorunada cevap vermişler...
her tarafta var da futbolda niye olmasın diye.
haklılar bence... hatta düşünsene devrimci fenerli-gs li -bjk liler yanyana maç izliyor ellerinde devrimci pankartlar ne sükse olur ama.. devrimcileri öcü gibi gören milletimizde bunların öcü olmadığını anlar en azında.

evet düşünüyorum hatta biraz daha ileriye götürüyorum..;
Devrimci türübünün karşısında, ülkücü fasit grup pankart açıyor, Taraftarlıklarını ve macı unutan gruplar maçın başlangıcından sonuna kadar, bir birlerine slogan atıyorlar, maç çıkışı ise üniversite kapılarında görmeye alıştığımız görüntüler. :)

Bu işin hayal tarafı ama aynı görüşden iki insanın bir arada olmasını, beraber maç seyretmesini sağlayabilir gerçekden. Ama böle bir tribün grubu oluşursa karşısınada mutlaka bir grup oluşacağıda kesindir.

Caf€Ri
17.03.2006, 00:59
Bundan sonra Livornolu mu olacağız :)

KoCGIRİ
17.03.2006, 09:30
sevgili Oli kardeşim
bu konuyu daha önce eren89 kardeşimin açtığı,
benim de birşeyler yazıp fotoğraflarla destek verdiğim

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3601

Livorno Calcio forumunda işlemiştik.
Sanki ordan devam ettirsek daha iyi olurdu.çünkü bu topicteki yazılar ve fotoğrafları biz daha önce koymuşuz oraya:)

sanırım eren89 kardeşimin açtığı topic isminden kaybetti,o da devrimci falan yazsaydi o topic daha dikkat çekerdi:)

admin den ricam iki topic in birleştirilmesidir.
teşekkür ederim.
saygilar.

Oli
17.03.2006, 14:07
tabiki koçgiri birleştirilebilir...
başlığı iyi seçmek lazımki ilgi olsun...

eren89
30.03.2006, 16:58
bir yanlışı düeltmez istiyorum
forzalivorno sitesinin kurucusu FENERBAHÇELİDİR :)

eskici
09.04.2006, 14:33
slm sitede beşiktaşlı üyeleri görünce hem onurlandım, hemde gururlandım.
Nede olsa Halkın takımı BEŞİKTAŞ

eskici
09.04.2006, 14:34
slm sitede beşiktaşlı üyeleri görünce hem onurlandım, hemde gururlandım.
Nede olsa Halkın takımı BEŞİKTAŞ

kaan
09.04.2006, 15:41
çok güzel bir site
paylaşımın için sağol

hasandağı
12.04.2006, 14:23
Yahu burada beşiktaşlıların yazılarını görmek iyi bir şey.