Orijinalini görmek için tıklayınız : Kan verdiniz mi?

Oli
17.03.2006, 17:11
Kan vermenin yararları biliniyor. sizler kan verdiniz mi? verirmisiniz? vermezseniz sebebi nedir.

Yakapınarlı
17.03.2006, 17:15
evet verdim hatta bir kere taze kan verdim yani acil aranıyodu direk benden hastaya alındı.üniversite zamanında hastahaneye gitmiştim bi arkadaşı ziyarete o esnada bir trafik kazası geldi kan arıyolardı küçük bier kız için.
o an kardeşim aklıma geldi ben veririm dedim verdm.
ailesi bana para bile uzattı kzın tabi almadım ama telefon numaramı aldılar öğrenciyiz ya bide orda.aradan 1 ay geçti beni aradılar beni hiç olmazsa yemeğe götürmek istediklerini sölediler.neyse gittik tanıştık ve sonunda onlarında tunceli li olduğunu öğrendim onlarda benim alevi olduğumu duyunca çok mutlu oldular.

bence kan vermek iyi birşey elbette sağlık durumun iyi ise

derviscemal
17.03.2006, 17:17
Ben vermedim daha doğrusu ama verebilirm

Kemal
17.03.2006, 17:21
ben verdim.
iki ünite birden vermiştim (tabi o zamanlar kanlı canlıydım:) ), hiçbir zararını görmedim.
yine veririm...

Asli
17.03.2006, 17:22
ben kan vermedim ama vermeyi düşünürüm tabi
ama kan verebilmem için önce bende kan olması lazım
anemi hastasıyım da bu yüzden kan veremiyorum
ilerde düşünebilirim tabi

Oli
17.03.2006, 17:24
bazıları çok korkuyor kan vermekten...
ben de ilk kez geçen aylarda bir akrabamıza verdim. kanlı canlı olunca beş dakika bile almadı:D ... zaten kan verdikten sonra meyve suyu da veriyolar promosyon niyetine:yamukgul:.. vermeye korkan ve açgözlüleri meyve suyu veriyolar diye kandırabiliriz:S . az bi halsizlik dışında hiçbir etkisi olmuyor.

şunuda ekliyim... bazıları periyodik olarak kan veriyormuş.. vücuda yararları var çünkü kan değişmesinin.

kavakli
17.03.2006, 17:29
verdik kizilaya beni bi kek bi meyva suyu ile kandirdilar ya:D helal olsun insallah birini kurtarmistir:)

Sema
17.03.2006, 18:01
Bana çok fazla kan takıldı, damarlarımdaki kan başkalarına ait ve halada kansızlıkla mücadele ediyorum. Keşke verebilsem, bunu çok isterim ama sanırım asla veremeyeceğim

Dogan24
17.03.2006, 18:04
ben iki sefer verdim birisi askerdeyken diğeride hiç tanımadıgım bir bayana ameliyat esnasında kan gerekli diye anosla gitmiştim......

DersimVatan
17.03.2006, 20:34
ben bu yasımda 2 kere werdim ama ilkinde korkmustum biraz.. :D

Hüseyin69
17.03.2006, 20:54
kan grubum 0 rh +
yani bu gurp su anda hepinize kan verebilir
ama hicbirinizin kanini kabul etmez :)

ben bir kere askerde dayak zoruyla kan verdim baskada vermedim nedenine gelince
cilizin tekiyim pek öyle etli budlu degilim
kilom 48-53 arasinda dolanip durur
verecegim kan benim hayatima mal olabilir ama dimi:)

DersimVatan
17.03.2006, 20:56
kan grubum 0 rh +
yani bu gurp su anda hepinize kan verebilir
ama hicbirinizin kanini kabul etmez :)

ben bir kere askerde dayak zoruyla kan verdim baskada vermedim nedenine gelince
cilizin tekiyim pek öyle etli budlu degilim
kilom 48-53 arasinda dolanip durur
verecegim kan benim hayatima mal olabilir ama dimi:)ee tabi sen verme sonra seni kurtarmak şiçin kan lazım olur walla :D