Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah İçin Ne Yaptın
srdr_ist 17.03.2006, 19:34 Konu bu alevilik bu soruyla cevaplanır mı cavaplamaz mı bu soru ibadetten mi bahsediyor teslimiyetten mi?
Bunların hepsini çözebileceğimizi sanıyorum. Ama herkes allah için ne yaptığını söyleyecek sonucu özetleyerek çıkaracaz.
Elime belime dilime sahip oluyorum, asla ve asla ırkçılık başka insanları hor görmüyorum insanlara değer veriyorum iyilik yapıyorum kötülükten uzak duruyorum.Allaha karşı yapılabilecek en güzellşey bunlardır bence.
KUL HAKKI YEMİYORUM ;)
allahımı insanların gönlünde arıyorum ve o gönülü kazanıp o hak evine yerleşmek için günümü harcıyorum
Bu konuya sadece şöyle cevap verebilirim;
Allah için herhangibirşey yapmadım. Ki bu soruyu biraz anlamsız bulmduğumu belirtmekte fayda görüyorum.Allah yaratan olarak kusursuzdur islama göre. onun için yapılacak hiçbirşey yoktur. Ben yaşamım boyunca kendim için, çevrem için yapacaklarımı yaparım. Bunun ötesinde daha büyük bir kitleye ulaşabilirsemde benim için mükemmel.
Ancak radikal dinciler tarafından türetilmiş bu kelimenin cevabı bende yok.
srdr_ist 17.03.2006, 19:57 allahımı insanların gönlünde arıyorum ve o gönülü kazanıp o hak evine yerleşmek için günümü harcıyorum
eyvallah candost eyvallah
srdr_ist 17.03.2006, 19:58 Ama allah için bişey yapılmaz diye bişey olamaz alevi kültürü herşeyi allah için yapar buna dikkat edin
pirimunzur 17.03.2006, 20:17 allah bize diyorki "ben sizin kalbinizdeyim" ve bizde allah için birsey yapmak istiyorsak bunu zaten kalbimizin icinde ki insan sevgisi ve dogruluk ile yapiyoruz .allaha en dogru ibadeti yapiyoruz(bana gore ibadet demek namaz kilmak degildir.dogru yaşamak,durust olmak,calişmak,insanlara birşeyler sunup öncü olabilmek ibadet budur)
."Bize Ait Bir Söylem" olmadığını düşündüğüm için yorum yok.
arkadaşlar lütfen ama lütfen neden bu kadar polemik yaratmaya meğilliyiz bir konu açılmış yorum yapılmış hemen niye zıtlaşmak anlamıyorum DAMAL75 bu söyleminle bizi kırmak mı istiyorsun bence buraya devam et ve bugün allah için önüme gelene canım istediği için muhalefet oldum yaz lütfen arkadaşlar birbirimize SAYGILI olalım
arkadaşlar lütfen ama lütfen neden bu kadar polemik yaratmaya meğilliyiz bir konu açılmış yorum yapılmış hemen niye zıtlaşmak anlamıyorum DAMAL75 bu söyleminle bizi kırmak mı istiyorsun bence buraya devam et ve bugün allah için önüme gelene canım istediği için muhalefet oldum yaz lütfen arkadaşlar birbirimize SAYGILI olalım
Eş veya zıt değerlerde yorum alabilir bu soru. Ancak karşındaki senin yorumuna yorum katmıyorsa sende onun yorumuna yorum katma. Forumlarda konu başlığı altında yapılan yorumlarda problem çıkmıyor.
Ama yoruma yorum katılınca tüm problem orada başlıyor.
Saygılar.
sayın caferi tamam yorum alabilir sorun bizim gibi düşünmemesi değil benzetmesidir vede söylemleri kitlelere yaymasıdır söyler mi acaba hangi söylem bize göre değil bu forumu oluşturan arkadaşımdan böyle bir polemik olduğu için kendim adıma özür diliyorum
valla ben Allah için bişey yapamadım da o benim için çok şey yaptı. :)
05atasoy 17.03.2006, 21:19 allah kuranda demişya oku diye ben o kısmı okuduğum günden beri diğer kısımları okumadım ama yüzleri aşan kitap okudum bu yetmezmi onun için.
ey inananlar okuyun cemaat zihniyetine girmeden okuyun .ona buna göre degil kendinize göre düşünün.
yattığımızda bugün insanlık için ne yaptım diyebilmek
sayın caferi tamam yorum alabilir sorun bizim gibi düşünmemesi değil benzetmesidir vede söylemleri kitlelere yaymasıdır söyler mi acaba hangi söylem bize göre değil bu forumu oluşturan arkadaşımdan böyle bir polemik olduğu için kendim adıma özür diliyorum
Bende canakan bu hoşgöründen ötürü sana teşekkür ediyorum. Hep böyle kal diyorum.
Teşekkürler.:yorgun:
srdr_ist 17.03.2006, 22:52 Bir anda burda nurcular mı,süleymancılar mı var diye düşündüm ."Bize Ait Bir Söylem" olmadığı için yorum yok.
Sen bu saydıklarının ne kadar yanlış olduğunu biliyormusun ki direkt yargılayıp hüküm verebildin .
şavolanlı 18.03.2006, 04:00 canlar yaradılışımızdan beridir allah insanlara belirli görevler bidirmiştir peygamberler aracılıgıyla ister uyar allaha karşı görevini yaparsın ister uymaşsın bu konuda bile yüce alahım bizleri serbest bırakmıştır.
srdr_ist 19.03.2006, 03:10 Kendiniz için ibadet edersiniz oruç tutarsınız ama allah için bişey yapmazsınız ne zor şey hayır kimsenin cevbaplamadığı gibi bir isin takıntısıyla cevap vermiyorum diyenlere cahilliğini bari beyan etme
Düşünün ki mahşer meydanında milyarlarca insan içinde herkese bu soru soruluyor. Siz aklınızdan daha geçirmeden sıra size gelmiş oluyor bile ve cevap bekleniyor. ordada mı şunu diyeceksin bu sorunun muhatabı ben değilim siz diğerlerine sorun mu diyeceksiniz.
cevap olarak çoğumuz ya muhammed ya ali diyecez ama cevap bu değil ister burda cevap verin ister vermeyin neyin doğru olduğunu allah biliyor.
Arguvan 44 19.03.2006, 22:56 Kendiniz için ibadet edersiniz oruç tutarsınız ama allah için bişey yapmazsınız ne zor şey hayır kimsenin cevbaplamadığı gibi bir isin takıntısıyla cevap vermiyorum diyenlere cahilliğini bari beyan etme
Düşünün ki mahşer meydanında milyarlarca insan içinde herkese bu soru soruluyor. Siz aklınızdan daha geçirmeden sıra size gelmiş oluyor bile ve cevap bekleniyor. ordada mı şunu diyeceksin bu sorunun muhatabı ben değilim siz diğerlerine sorun mu diyeceksiniz.
cevap olarak çoğumuz ya muhammed ya ali diyecez ama cevap bu değil ister burda cevap verin ister vermeyin neyin doğru olduğunu allah biliyor.
aynen sana katiliyorum... aslinda bir cok insan allah icin hic birsey yapmiyor ben dahil. artik bunu deyistermenin zamani geldi diyorum kendim icin en azindan.
srdr_ist 19.03.2006, 23:39 aynen sana katiliyorum... aslinda bir cok insan allah icin hic birsey yapmiyor ben dahil. artik bunu deyistermenin zamani geldi diyorum kendim icin en azindan.
Alevilikte her şey hak için güzel dost kendin için yapabileceğin belli hak için ise yaratılana şevkatle bakmak bile olabilir.
Hizmet derler neden allah için ne yaptın hizmet ettim ya rabbim sadece hizmet etmeye çalıştım.
astokomlu 19.03.2006, 23:53 kimseyi horgörmüyorum....herkese adil olmaya çalışıyorum...insanlara yardımcı olurum..
srdr_ist 20.03.2006, 00:27 kimseyi horgörmüyorum....herkese adil olmaya çalışıyorum...insanlara yardımcı olurum..
hizmetin kabul olsun
Dostum tamamen iyi niyetle yazdım.kesinlikle polemik yaratma düşüncesinde değilim.İnançlıda birisiyim.Birilerinin söylemi gibi geldi bana ondan dolayı yazdım .Yazdığım gruplara da saygım sonsuzdur onları rencide edici bir durum da yok . Biz Alevilerin ufku geniştir.Olaylara İgne delğinden bakmayız gönül gözüyle,her açıdan bakarız .geniş olmak gerek "Alevilik sadece inançsal boyutuyla sınırlandırılmamalı.
KaRTaL_58 20.03.2006, 22:14 GÜzel Bİr Soru Amacevabi Bencetek Kelİme:'yaŞiyorum'
Sen bu saydıklarının ne kadar yanlış olduğunu biliyormusun ki direkt yargılayıp hüküm verebildin .
Dost nasıl yargılama kimi yargılamışım , burda öyle bir durum mu var .Hemen hüküm vermişsiniz.Allah'ın yardıma ihtiyacı mı var Her insan sabah kalkar kendisi için birşeyler yapar.Bizim öğretimiz insan merkezlidir.Tanrıyı insanda buluruz.Yaradana ulaşmanın yoluda budur.Onun için bizim söylemimiz değil diye yazdım. Orda yorum isteniyor bende yorumumu bu şekilde yaparak konuya katkı sağladım.
Serkan_Devrim 20.03.2006, 22:31 Dost nasıl yargılama kimi yargılamışım , burda öyle bir durum mu var .Hemen hüküm vermişsiniz.Allah'ın yardıma ihtiyacı mı var Her insan sabah kalkar kendisi için birşeyler yapar.Bizim öğretimiz insan merkezlidir.Tanrıyı insanda buluruz.Yaradana ulaşmanın yoluda budur.Onun için bizim söylemimiz değil diye yazdım. Orda yorum isteniyor bende yorumumu bu şekilde yaparak konuya katkı sağladım.bende seninle paralel düşünüyorum. biz Allah için bir şey yapamayız zira onun bir şeye ihtiyacı yoktur. biz yaptıklarımızı veya onun emirlerini bize yararlı olduğu için yaparız. ibadetlerin tamamı da isnan için vardır. insanın rabbine kavuşabilmesi için vardır.
bende seninle paralel düşünüyorum. biz Allah için bir şey yapamayız zira onun bir şeye ihtiyacı yoktur. biz yaptıklarımızı veya onun emirlerini bize yararlı olduğu için yaparız. ibadetlerin tamamı da isnan için vardır. insanın rabbine kavuşabilmesi için vardır.
Paylaşımın için teşekkürler güzel dost
Hüseyin69 20.03.2006, 23:53 bu baslik bana bizim köyde bir kavgayi hatirlatti
biri alevi biri sunni iki cocuk kavga ediyor kavgayi ayiranlarin icinde bir sunni genc hemen cekistiriyor birakin beni bakiyorki birakacaklari yok sonra söyle diyor
vurun **** vurun allah icin bir yumrukta benden vurun
bana sorarsaniz allah icin ne yaptigimi yalan söylemim :) bilmiyorum:)
Hayatım boyunca hiçbirşeyi Allah için yapmadım.
Bu soruyu yaradan musa peygambere sormuş.
yaradan:ey musa benim için ne yaptın
musa: oruç tuttum.
yaradan: onu benim için değil benim cennetime girmen için kendine yaptın..
yaradan bir daha soruyor :ey musa benim için ne yaptın.
musa: namaz kıldım..
yaradan : onuda benim cenettime girmen için kendine yaptın.
ve yaradan bir daha soruyor:ey musa benim için ne yaptın.
musada : senin için senin dinini yayıyorum,duyuruyorum.
bu kısa anlatımdan sonra anlaşılıyorki misyonerler allah için birşeyler yapıyor..:)
Hayatım boyunca hiçbirşeyi Allah için yapmadım.
ama herşeyi Allahla beraber yaptın. hehe yani Allah senin için çok şey yaptı. :yamukgul:
pirihorasani 22.03.2006, 02:11 Allah icin O nun Habibi Muhammed Mustafaya,Aslani Ali-el Murtazaya ve Ehl-i Beyte Salavat Gedirip,Ikrarimin Her daim var oldugunu gostermeye calisiyor,alnimi secdeye koyuyorum ve Hakki Can gozumle gormek icin Ummani ariyor ve Guzel ahlakli olmaya calisiyorum.
Ask-i Niyaz ile
Bence Allah için bir şey yapamayız.O'nun bizim yapacağımız herhangi bir şeye ihtiyacı yok.Ancak bir şey yapacaksak o da Allah'ın rızasını kazanmak için olmalı diye düşünüyorum.Ama halk arasında Alevilere ait olmayan bir söylem "Bu gün Allah İçin ne yaptın? " deniliyor.Bu gün Allah'ın rızasını kazanmak için ne yaptın diye insan her gece yatmadan önce mutlaka bu soruyu kendi kendine sormalıdır.
Hepinize sonsuz sevgi ve selamlar........
ALLAH için birşey yapılamaz..çünkü ALLAH ın hiçbirşeye ihtiyacı yoktur AMA
O nun rızasını kazanmak O nun yarattığı varlıklar için bişeyler yapılabilir..
yoksa 5 değil 5555 vakit namaz kılsan 33333gün oruç tutsan veya hergün cem yapsan heryıl yüzlerce kurban kessen ona bir yararı yoktur.
şüpesiz O herşeyi görür ve herşeyi bilir....
Allah'ın rızasını kazanmanın yollarını şiir halinde anlatan "Nasihat" adlı şiiri sizinle paylaşmak istedim.
NASİHAT
Ruhlar giderken sonsuz bir yola
Dünya’da verirler birkaç gün mola
Sanma ki bu geliş tesadüf ola,
Söyle Allah rızası için ne yaptın bugün ?
Nefsin bugün doysa yarın yine aç,
Sanma ki bedenin nesine muhtaç.
Gel şu meyhaneden vaktiyle vazgeç
Nefsin işkencesi düşmandan beter,
Onun zulmü ancak savaşla biter,
Silah istiyorsan iraden yeter
Zaman sermayesi sanma ki çok bol
Beşikten bostana kaç adımlık yol
Bu kanun değişmez kim olursan ol
İhtiras seline baraj kar etmez,
Beşer arzuları saymakla bitmez.
Dünya’yı verseler inan ki yetmez.
Yasaklar caziptir çeker insanı
İşte bu insanın en zayıf yanı
Ancak onu korur varsa imanı
Rüyalar ne büyük ibrettir oysa
İnsan aç uyurda rüyada doysa
Ölüm uyanmaktır yaşamak buysa
Dünya nimetinden faydalan amma
Onları her derde devadır sanma
Mal mülk çöplüğünde çok oyalanma
Gör ki şu Dünya’nın sırça köşküne
Tapmış nice insan dönmüş şaşkına
Nedir bu şaşkınlık Allah aşkına
Kalbini bağla ki aşk kemendine
Düşme mahşer günü yargı derdine
Sen kendi yargıcın ol kendi kendine
Bir gönül kapısı bulup çaldın mı ?
Bir Sevgi seline boyca daldın mı ?
Bir dosta bedelsiz selam saldın mı ?
Ezeli rızkına razı oldun mu ?
Sabır sofrasında lezzet buldun mu ?
İmanla şükredip huzur doldun mu ?
Seher vakti kalkıp vecde daldın mı ?
Nurlar dağılırken payın aldın mı ?
Hak aşkına kalbi şahit kıldın mı ?
Bilmediğini bilenlere sordun mu ?
İlimle aranda köprü kurdun mu ?
Zarar ve karını hayra yordun mu ?
Kibir dağlarından inip geldin mi ?
Zorda kalmış bir kişiyi bildin mi ?
Sana borcu vardı onu sildin mi ?
Merhamette hukuk serveti buldun mu ?
Komşu kederi ile ortak oldun mu ?
Bir yetimin şefkatiyle doldun mu ?
Acılar görünmez gözler bakar da,
Her ateş düştüğü yeri yaksa da
Hasta bir dost bekler, ümit yoksa da,
Söyle Allah için rızası ne yaptın bugün ?
Gönül gözlerini açıp baksana,
Veren neler vermiş Dünya’da sana
Ona gönderdin mi bir hamd-ü sena?
Gafleti gayretle yarıştırdın mı ?
Alnını secde ile bağlaştırdın mı ?
Bir akrabayı sorup soruşturdun mu ?
Gramla yazılır yaptığın hasat,
Bir zerre noksansız çıkar yedi kat,
Tükenen her nefes, kaybolan fırsat
Yazarı bilinmiyor.
Bu şiiri derleyen Osman K. ‘e teşekkürler..
Sonsuz sevgi ve saygılar....
srdr_ist 27.03.2006, 17:21 Can dost budün alah için güzel bir şiir eklemişsin eyvallah.
Halbuki allah için ne yaptın diyeceğime HAK için ne yaptım deseydim herkes başka cevap verirdi sanırım.
Cemler de hak için yapılan her hizmete kabulu için dua edilir.
Ama nedense allah için bişey yapılmaz denmesinin nedeni işte bukadar kafaları karıştırmasının sebebi Hak için demememizden.
Tabi anlaşılmadığından çoğu sorulan bu soruya amaç dışı cevap vermesini buna bağlıyorum.
Bu soruyu da sormamızdaki amaç rüya yada batından bir şeyi görülmesindeki yorumu bize sorulmasından çıktı bana sorulana bende size sordum.
Ama herşey okadar basit düşünülmüş ki bazılarımızda şeşırmamak elde deil canlar biraz düşünerek cevaplayın biz bize gelene cevabını verdik eksik kalan yan varsada size başvurduk ama buyrun bir daha okuyun siz olsanız ne alırdınız bu pzardan çok az kişinin malını yada bilgisini aldığımı söylemeliyim.
cagdascetin 03.07.2006, 23:37 hiç kimse başka birisi için bişey yapmaz bana göre örneğin çoğu kişi allah için namaz kıldığını düşünür oysaki sevap kazanmak için kılar namaza oruç tutar allah için tuttuğunu düşünür ama gene sevap için oruç tutar arkadaşlarda demiş zaten sadece insanlar başka biri için bişey yaptığında kendini iyi hisseder ve öyle düşünür bide bu soru sadece dine bağlı kişiler tarafından soruluyor genellikle böyle bi soruyu bi muhabir yoldan geçen kişilere sormuştu allah için naptın diye nekdar saçma soru halbükü bide işin biraz öbür boyutu var mesela alevi olmayan biri bir alevinin yanında oh ya bugün camiye gittim namaz kıldım derler sadece rencide edebilmek için
çiğerparem 03.07.2006, 23:42 insan ne yaparsa kendisi için yapar zaten tanrı kendine yapacağı en iyi kıyağı yapıyordur bize ihtiyacı yokki.
KURŞUNveli 05.07.2006, 20:06 insanlara saygı sevgi ve hoşgörü ile yaklaştım ve yaklaşıyorum...gerisine artık allah karar verir...
sevilkipirti 05.07.2006, 20:26 Aklen ve vicdanen neyin doğru olduğunu düşünüyorsam onu yaptım, her konuda... Birisi söyledi yada öyle olması gerekiyor diye değil, sadece doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri yaptım.
Ayrıca birisi yada ne bileyim herhangi birşey için "birşeyler" yapıyorsanız karşılık bekliyorsunuzdur. Karşılık bekleyerek yapılan şeylerin de hiçbir değeri yoktur.
Onun için üzgünüm ama Allah için bişey yapmadım sanırım...
Serkan_Devrim 06.07.2006, 14:34 Onun için üzgünüm ama Allah için bişey yapmadım sanırım...
Allah için bir şey yapılmaz zaten. onun hiç bir şeye ihtiyacı yok. ne yaparsan kendin için yaparsın. :)
[QUOTE=ali ekber]Allah için bir şey yapılmaz zaten. onun hiç bir şeye ihtiyacı yok. ne yaparsan kendin için yaparsın. :)[/QUOTE
evet sn Ali ekber doğru söze nedenir
alevi dergahı 06.07.2006, 14:46 yaşamaya çalışıyorum.
sevilkipirti 06.07.2006, 21:47 Allah için bir şey yapılmaz zaten. onun hiç bir şeye ihtiyacı yok. ne yaparsan kendin için yaparsın. :)
İşte bende bunu anlatmaya çalışıyorum zaten, ama anlamak istemeyenler var aramızda :)
öncü nesil 06.07.2006, 22:02 Hayırlı akşamlar arkadaşlar.Aslında bu topiği açan arkadaşımız ALLAH c.c.rızası için ne yaptınız demek istemiş olabilir.Ondan dolayı burada yanlış bir anlaşılma olduğunu düşünüyorum.İnşaALLAH en önemlilerinden biri olan kul hakkını yemedik.Namazımızı kıldık.Saygı ve sevgilerimle.....
Allah için terk ettiğimiz, yapmadığımız belli başlı olayları sayarak durduğumuz yeri belirlemeye çalışayım.
Bu gün Allah için hiç gıybet yapmadım.
Bu gün Allah için hiç hayvanlara eziyet etmedim
Bu gün Allah için hiç harama el uzatmadım.
Bu gün Allah için hiç yalan söylemedim.
Bu gün Allah için hiç başkasının canına kastetmedim
Bu gün Allah için hiç virdimi aksatmadım.
Bu gün Allah için hiç kalp kırmadım.
Bu gün Allah için hiç başkalarında kusur aramadım.
Bu gün Allah için hiç israf yapmadım.
Bu gün Allah için hiç malayani ve boş şeyler konuşmadım.
Bu gün Allah için hiç trafikte gözü açıklık(!) yaparak kimsenin sırasını almadım.
Bu gün Allah için hiç suizanda bulunmadım.
Bu gün Allah için bizlere zararları yüzyıllardır bilinen çevrelerle anlaşılmaz bir hırs ve çekememezlik yüzünden iş birliği yapmadım.
Dünya ve dünyalık için, mevki makam hırsıyla hiç kimseye iftira atmadım, bir tek gönlü bile kırmaktan yılandan akrepten çekindiğim gibi çekindim.
Bu gün Allah için hiç himseye dil uzatmadım.
Bu gün Allah için hiç yetim hakkı yemedim.
Bu gün Allah için hiç insanların ellerindeki avuçlarındakini "ortak olalım" diyerek alıp üzerine yatmadım.
İstikamet bu yönde olduktan sonra başkaları ne derse desinler, ne iftiralarda bulunurlarsa bulunsunlar, sizin bulunduğunuz ufku Kur'an bildiriyor. "Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır" Yani Korkmayın, gevşemeyin, inanıyorsanız mutlaka üstünsünüz. Siz Allah'a hakkıyla itimat edin Allah, kendisine ve peygamberlerine düşman olanların hakkından gelecektir.
Bu gün Benlik için çok gıybet yapdım.
Bu gün Benlik için çok İnsanlığıma eziyet etdim
Bu gün Benlik için çok harama el uzatdım göz attım.
Bu gün Benlik için çok yalan söyledim.
Bu gün Benlik için çok kalp kırdım.
Bu gün Benlik için hep başkalarında kusur aradım.
Bu gün Benlik için hep israf yapdım.
Bu gün Benlik için hep malayani ve boş şeyler konuşdum ve hala konuşuyorum.
Bu gün Benlik için hep trafikte gözü açıklık(!) yaparak herkesin sırasını almaya çalışdım.
Bu gün Benlik için hep suizanda bulundum.
bugün ALLAH için şirkte olduğumu ve ne kadar hayvani sıfatlarla yaşadığımın farkına vararak beni selamete çıkarmasını diledim çünkü Rabbim her türlü rızıklandırandır ve duaların dileklerin gerçek sahibidir... :yapmabe bunu isteyende kendisidir..... Senden sana sığınırım ya Rabbim... Karanlığından Aydınlığına sığınırım...
Bugün Allah için ne yaptın.
-Ezogelin çorba
-İzmir Köfte
-Patlıcan Oturtma
-Kemal Paşa Tatlısı
( Mizah Yazarı Alibey DOĞAN)
seher.yeli 09.07.2006, 00:00 allah bizi bu dunyaya getirirken bir akil vermis onu kullanamaya calisiyorum ama ne kadar basariliyim bilmiyorum ólúnce gorecegim ama ben kendim icin yasadikcada sayip sevecegim dunyadaki herseyi .
h.ismail tut 11.07.2006, 00:51 çalıştım
aslında bir şey diyeceğim sevildiğimizin farkında olmak ve sevmek
onun var olduguna inandim:001_rolle
Aslında herkes kendisi için ibedet eder ...
Kimse ölmek istemez fakat cennete gitmek ister.
Cennete gitmek içinde dünyada ne yapıyorsa kendisi için yapar..
Allah için ..Bu kelime bana çok ilginç geliyor.Allahtan bahsediyoruz yüce yaratandan sizce biz kullar ne yapabilirizki..Biz kim oluyoruz ki?
dewrano62 16.07.2006, 21:11 o bu halk ıcın ne yapmıss
dewrano62 16.07.2006, 21:23 Bu soruyu yaradan musa peygambere sormuş.
bu kısa anlatımdan sonra anlaşılıyorki misyonerler allah için birşeyler yapıyor..:)
vallahı dunyada hıc bırsey allah ıcın yapılmaz hersey halk ıcın yapılırr ınsanlık adına yapılır allaha bız napak
Adını Andım En mutlu ve En çaresiz günlerimde
MeRaLiNa 31.07.2006, 22:55 arkadaslar bu söz pek bi muhterem zat ömer'in sözü :p :p :p :p :p
her zamanki gibi ne gözel konusmus dimiiiii :o :o
Bu soruyu yaradan musa peygambere sormuş.
Ve Allah Musa Peygambere tekrar sorar:
-benim icin ne yaptin?
-Ya Rab.. senin icin yaptigimi sandigim seylerin hepsini kendim icin yapiyormusum, peki.. senin icin ne yapabilirim?
-Ya Musa, benim icin benim dostlarima dost, düsmanlarima düsman oldun mu?
==> benim dostlarima dost, düsmanlarima düsman oldun mu?
sizce burdan ne anlam cikiyor diyi verin bakem? :lol:
allah için ne yapmadımki..........herşeyyyy yaptım.......
Bu soruya da kıl olurum haaaaaaa Allah için ne yaptın kendim için ne yaptımki allah için ne yapayım ...Hem allah hacizmiki (tövbe haşaa)bizim bişey yapmamızı beklesin ...allah için bişey yaptınmı deyince insanın aklına şey geliyor sanki biri muhtaç bi haldede ona yardım etmek gibi ya da ben yanlış anlıyorum bu gün bakasan ben allah için ne yaptın hatırlamıyorum ama yapmışımdır bişey elbet ...ama dur dur yaşamamız bile allah için ne için yaşıyoruz allah için allah olmasa şimdi neler yapıyordum kim bilir aslında bu soru şöyle değiştirilebilir allahtan korktuğun için neler yapmadın diye böyle bakarsan soruya çok şey yapmadım sonuçta ikiside aynı kapıya çıkar allahtan korktuğum için örneğin adam öldürmedim ,hırsızllık yapmadım ,insanlara oldukça iyiniyetli yaklaştım say say yaniiiiiiiii bayada bişey yapmışız haaaaaaa bakış açısı işte meğer neler yapmışım hehehehhehee
|