Yakapınarlı
18.03.2006, 01:09
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : kitap okuma oranı nedir Yakapınarlı 18.03.2006, 01:09 ******************** Yakapınarlı 18.03.2006, 01:12 arkadaşlar ben haftada bir kitap okumaya özen gösteririm daha önceleri haftada 2-3 oluyordu ama bu aralar pek okuyamıyorum haftada bir tane yetiyor:) Kemal 18.03.2006, 01:13 düzenli olarak okurum ben. haftada bir dedim mecburen. daha az zaman aralığı vermemişsin. pirihorasani 18.03.2006, 01:13 Selam Can, Ayda veya haftada bir diye degerlendiremeyecegim cunku, derslerin yogunluguna gore degisiyor,ama son bir iki yildir,ortalama olarak ayda bir kitap okuyordurum herhalde. Selamlar. Şoreş 18.03.2006, 02:57 Zaman zaman okurum.. srdr_ist 18.03.2006, 03:45 Eskiden yoğun olarak okurdum. şimdi sadece bilginin devamı olan kitapları arıyorum hatta bazen sahafçılar çarsısana gitmek zorunda kalıyorum. Enson Füsüs hikem Muhiyiddin Arabi ile Feturrabaniye geylanin sohbetler kitabını okudum ama bu kitap çok eski zor buldum. Atlas dergisi den vaz geçemem Serkan_Devrim 18.03.2006, 11:26 kışın derlerden dolayı ayda bir, yazın boşlukta olduğum için haftada bir. derviscemal 18.03.2006, 11:29 bunun için pek zamanım olmuyor açıkcası ama çok istediğim bir kitap olursa mümkün mertebe zaman ayrımaya çalışıyorum.. yani ayda yılda bir oluyor :O) izmirksk 18.03.2006, 12:25 valla kitabın kalınlığına ve içeriğine göre değişiyor konu yönünden çok ağır bir kitapsa ve 400-500 sayfa ise haftada ancak 2 tane okuyabiliyorum hacim ve içerik meselesi:) PirO_62 18.03.2006, 12:31 bende ayda bir oluyor okuyorum yani celalkocairi 18.03.2006, 20:14 istediğim gibi okuyamıyorum ben. kitabı alıyorum biraz snra sıkılıyorum. bugun bi kitap daha buldum bakalım o nasıl... meymane_usari 18.03.2006, 20:17 ben hafta da 1-2 tane kitap okuyorum yazılılar olduğu zman bile yoksa 2 günde 1 kitap bitiriyorum saygılar izmirksk 18.03.2006, 21:25 hemen hemen herkes ,hiç değilse haftada 1 kitap bitirilebilir diye düşünüyorum tabi kitabını okuduğunuz kişiye ve kitabın konusuna körü körüne bağlı olmayın . yani unutmayın bizler robot değilizki yada bilgisayar değiliz ki bize veriler yüklensin bizde ona bakalım sadece okuduğumuz kitap hangisi olursa olsun, isterse savunduğumuz ideolojiye ait bir kitap olsun farketmez, eleştirerek okuyalım karşımızdaki kişinin ünvanına bakmayın isterse kaç yıllık prof. olsun farketmez kendinizi geliştirin ve her kitabı eleştirerek okuyun ve asla başkalarının beyni ile yaşamayın ,onlar düşünür ben uygularım yada okurum demeyin kendinizi yetiştirin ve aşmaya çalışın herkesi seheryeli 18.03.2006, 22:22 kitabın sayfa sayısına ve benim zamanıma göre değişiyor aslında.sınavlarımın olduğu dönemde çok fazla okuyamadım.ama şu an uyumadan önce mutlaka okurum. “Düşünen, fikir üreten, düşündüğünü ifade edebilen ve yanlış bilgi ile doğru bilgiyi ayırabilen,hayata daha geniş bir çerçeveden bakan fertlerin sayısının artması için, çocukluk çağında kitap okuma alışkanlığının kazandırılması gerektiğine inanıyorum. pirimunzur 18.03.2006, 22:34 bende okumayi severm ama secerke okudugum içn biraz aralikli oluyor yani.suanda elimde son yeniçeri diye bir kitap var.bakalim nasil Caf€Ri 18.03.2006, 22:36 Ben iş hayatından kopup nefes alamıyorum ki, ancak izinlerimde mümkün olduğunca bir kitap bitirmeye çalışıyorum Sema 18.03.2006, 22:58 Yeni kitap aldığımda hevesle başlar hemen 2-3 günde bitiririm ama bu aralar bir kitabı 2 haftada bitirdim çünkü hem sınava hazırlanıyorum, hem iki tane kursa gidiyorum ödevlerim oluyor, hem birde buraya girince zaman hiç kalmıyor ve ancak yatarken okuyorum. Ben kitap okumaya ilkokul 1de başladım, arkadaşlarım alfabeyi çözemezken ben hikaye kitapları okuyordum. Çok seviyorum okumayı pirihorasani 18.03.2006, 23:03 Arkdaslar hazir konu kitaplardan acilmisken, elinde eski kitaplar olan varmi?Hangi dil olursa olsun, dedelerinden kalma veya birsekilde ele gecirdiginiz eski kitaplar? eylemm 23.03.2006, 00:20 düzenli olarak okumaya çalışıyorum, yaşantı şekline göre değişiyor zaman ayırdığımız aktiviteler ama okumak şart diye düşünüyorum. erayY 23.03.2006, 12:31 Bu durum benim için oldukça değişken, yeri gelip haftada 2 kitap okuyabildiğim zaman da olduğu gibi bir kitabı 1 ay içinde okuyabildiğim zamanlarda var sanırım meslek icabı olsa gerek, yinede sıkıldığım ve bilgiye ihtiyacım olduğu anlarda yinede döneceğim yer belli. bizim üni. nin kütüphanesini özledim şimdi oraya ne zaman girsem hep başım dönerdi ve bende bundan büyük bir haz duyardım... kinyas 24.03.2006, 11:59 derslerden vakit buldukça okuryorum...eskiden ayda bir kitap okurdum...şimdi bu iki aya çıktı hatta daha uzun aralar da oluyo... Yakapınarlı 03.04.2006, 17:07 yahu aleviforumda kaç kişiyiz anket sonucuna bakın bi geriye kalan üyelerimizi kitap okumayanalr olarakmı değerlendirmemiz gerekiyor. eylüleren 03.04.2006, 19:39 kitabın içeriğine bağlı iki haftada bir değişebiliyorda daha kısa sürede bitirebiliyorum. Nesimi 03.04.2006, 21:48 Fırsat buldukça okurum Adam 03.04.2006, 22:57 Benim çok değişiyor. Düzenli değil ama ortalama haftada 1,5 :) kitap okurum. Büyük bir kısmını yazın okurum. Yarısı yazın yarısı diğer mevsimlerde :) polata 04.04.2006, 08:52 Önemli olan ne kadar düzenle kitap okumak mı yoksa okuduklarımızı değerlendirmek, anlamak, incelemek mi? Diğer bir konuda okunan kitabın türü ie ilgili. Roman türü bir kitabı okumak ile bir araştırma-inceleme veya tarihsel analizi okumak aynı oranda birbirine denk değil. Romanı okursunuz üzerinde kısa bir süre değerlendirme yaparsınız ancak diğerlerinde değerlendirme süreniz artacağı gibi kimi zaman konu ile alakalı başka kaynaklara kısa süreli dönüşler yapmak zorunda kalırsınız. kürecik 09.04.2006, 15:10 kitaplarla aram iyi ama bazen uğraşacak okadar iş çıkıyor ki okuyamıyorum buda beni sıkıyor erayY 09.04.2006, 16:32 yahu aleviforumda kaç kişiyiz anket sonucuna bakın bi geriye kalan üyelerimizi kitap okumayanalr olarakmı değerlendirmemiz gerekiyor. sanırım öyle çünkü bu konuya ne kadar kayıtsız kalındığının ispatını rakamlar veriyor sadece forumla kıyaslamak da doğru olmaz millet olarakda kitap okumuyoruz hatta hiçbirşey ! kulaktan dolma şeylerle nerelere varılır buda cabası... sibellester 11.04.2006, 13:06 ben düzenli olarak kitap okurum. Roşna 11.04.2006, 13:25 benim en değerli mal varlığım kitaplarımdırr.kızılayda imge ve dost kitap evinin önünden geçerken beni bir görseniz gözlerim faltaşı gibii açılıyorr.içeri girincee kendime hediye olarakk alırım birkaç kitap mutlaka dün mesala gittim 16 tane aldım.annem ben çok kitap aldığım içinn çok sinirleniyorr eve pencereden gizlice içeri aldımm.yani bende ki kitap aşkı bu kadar anlayın.kitap hayatımızı yorumlarken sürekli bakış açışımızı şekillendiriyor.o yüzden ben tek taraflı okumuyorum karşı tarafların yazdığı kitaplarıda okuyup değerlendiriyorum. söylediğim gibii en değerli hazinemdir KİTAPLARIM topraksu 12.04.2006, 01:21 ben şidilik elimdeki kitapları okumaya çalışıyorum. :( moycan 12.04.2006, 01:34 Kitap okuma alışkanlığım zamandan zamana değişikliklere uğradı. Çocukluğumda kitap kurduydum haftada enaz bir kitap garantiydi. Ortaokulda ise türkçe hocamız aylık ödev verdiği için kendi başıma kitap okumaktan uzaklaşıp sadece onun aylık ödev olarak verdiği kitapları okumaya başladım.Yani ayda bir kitaba düştü. Lisede sadece merak etiğim kitapları okumaya başladım. Üniversitede o kalın mühendislik kitaplarını görmek beni kitaplardan çok uzaklaştırdı ve mevsimde bir kitap okur hale geldim.(yani gine okumamazlık etmedim) Şimdi artık hayatıma net ilkeler getirmeye çalışıyorum ve bu ilkelerden birtaneside mutlaka haftada bir kitap okuyabilmek. Saygılarımla... puduhepa 12.04.2006, 12:59 internet icat oldu,kitap okuma düzenim kayboldu.şaka bir yana haftada bir tane de olsa okumaya çalışıyorum.kitap bittikten sonra hemen şiir kitaplarına geçiyorum bazen ikisi bir arada okuduğum da oluyor...mizah dergilerini de unutmayalım... canugur 12.04.2006, 13:04 Ben genel olarak Türk insaninin ancak 6 ayda, bir kitabi belki okuduguna emin olabilirim. Nasil? Su an ülkenin icinde bulundugu durumdan tabi ki:-) polata 12.04.2006, 15:21 Ben genel olarak Türk insaninin ancak 6 ayda, bir kitabi belki okuduguna emin olabilirim. Nasil? Su an ülkenin icinde bulundugu durumdan tabi ki:-) Genele vurusak 6 ay az bile, okul dönemi dışında kitap nedir bilmeyenlenlerin sayısı azımsanmayacak derecede olsa gerek. izem 12.04.2006, 15:43 kitap diye genelleme yapmayalım da.. elime ne gerçerse okurum buna özel mektuplar, kağıtlar, mesajlaşmalar da dahil..:yamukgul: :p şaka bi yana, ayda bir iki kitap okurum..ama çok saran ve önem vermem gereken bir kitap ise şayet onu elimden düşürmem, okur okur dururum..:hopala bakınız : oğuz atay ...tutunamayanlar.. canugur 12.04.2006, 15:49 kitap diye genelleme yapmayalım da.. elime ne gerçerse okurum buna özel mektuplar, kağıtlar, mesajlaşmalar da dahil..:yamukgul: :p şaka bi yana, ayda bir iki kitap okurum..ama çok saran ve önem vermem gereken bir kitap ise şayet onu elimden düşürmem, okur okur dururum..:hopala bakınız : oğuz atay ...tutunamayanlar.. Oguz Atay ha, agir bir örnekti sayin izem. bu hic te öylesine ele ne gecerse okunacak kitaplardan degil; tam tersine bilincle secilip okunacak bir kitap. saygilar polata 12.04.2006, 15:56 bakınız : oğuz atay ...tutunamayanlar.. 1987 yılında alıp da bu zamana kadar 3 kere başladığım en son başladığımda ilk ikisine göre hayli okuyup 20 inci sayfasına ulaşabildiğim Tutunamayanlar izem 12.04.2006, 15:56 yok canım elime ne geçerse türüne yazmadım onu.. çok saran ve elimden düşüremediğim kitap tanımlamasına örnek verdim onu ;) iyi oku :p heviznur 12.04.2006, 18:39 Arkdaslar hazir konu kitaplardan acilmisken, elinde eski kitaplar olan varmi?Hangi dil olursa olsun, dedelerinden kalma veya birsekilde ele gecirdiginiz eski kitaplar?benim dedemden kalma bir kaç kitap var:fakir baykurt-tırpan-,karacoğlan'ın kitapları şimdi aklıma bunlar geldi...bunların çoğu çivilenmiş ve birazının kenarları yırtılmış yani zaman aşımı söz konusu...... heviznur 12.04.2006, 18:45 benim her ay düzeli alıp okuduğum bir degi var:express..... kitabı hangi sıklıkta okuduğum sa kitabın konusuna bağlı biraz da;çünkü o zaman daha çabuk bitiriyorum,genelde de bir teorik bir de roman türü kitapları okuyorum...... pirrsultann 12.04.2006, 20:15 dersler beni pek etkilemez en kötü ihtimal ayda bir kitap bitiririm. canikocan 13.04.2006, 21:44 slm ya derslerden falan zaman buldukça okumaya çalışıyorum bende SarıVatoz 21.05.2006, 18:04 bazen oluyorki günde birden fazla kitap okumuş bitirmişim bazen de olur ki haftalarca hiç kitap okumamışım. sevilkipirti 21.05.2006, 20:26 Bir kaç yıl önceye kadar çok fazla kitap okurdum. Kütüphanelerden alırdım, satın alırdım, her gittiği evlerden alır okur 1-2 gün içinde geri götürürdüm:) Üniversite son sınıflara doğru dersler yoğunlaşınca yavaşladım, şimdi çalışıyorum ve ayda 1-2 tane okuyabiliyorum maalesef. Eskiden hep derdimki bir gün çalışmaya başlayınca, işim bana kitap okumam için zaman bırakmazsa çok mutsuz olurum:) Ama şimdi anlıyorum, istersek herşeye zaman yaratabiliriz. aliko 28.05.2006, 08:57 Sık sık okumaya çalışırım.Toplumdaki cehaleti anca böyle silebiliriz.Haklarımızın ne olduğunu okuyarak öğrenebiliriz. marcos_62 07.06.2006, 01:57 Aleviforuma üye olduktan sonra kitaplarla aram açıldı bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim:) 1 haftadır Fedailerin kalesi ALAMUT bittiremedim:p:p:p KURŞUNveli 07.06.2006, 21:00 okadar cok kiyap okudum ki artık yazmaya geçtim tabi okumaya devam... oylum 07.06.2006, 21:06 günde bir kitap okuduğum olmuştur çoğu zaman.ama artık haftada bir okuyorum dersler yüzünden ama tatilde çok okurum. aşkaleli 07.06.2006, 21:34 Eskiden yani hayata atılmadan, evlenip çoluk çocuğa karışmadan önce haftada bir bazen iki kitap bitiriyordum. Ama maalesef şimdi ayda bir okursam mutlu oluyorum. gizemli7575 07.06.2006, 21:40 ben ayda bir kitap okuyabiliyorum, çalıştığım yerde işler çok yoğun olduğu için işe gidip gelirken (metro'da) okuyabiliyorum. mercan 07.06.2006, 22:31 yaa ben şu iki kişiyi cidden merak ettim :garibbak: :sas :D Şah-Mat 07.06.2006, 22:36 Keşke anketi açık yapsaydılar demi..:D Bence böyle daha iyi olmuş..:) mercan 07.06.2006, 22:38 Keşke anketi açık yapsaydılar demi..:D Bence böyle daha iyi olmuş..:) yaaa benim merakım neolcak şimdi :sasirdi: çabuk o iki kişi kendini açıklasın :S valla kimseye sölemicem:sas kitap okumayı cok seviyorum ama bu aralar pek vakit bulamıyorum:hopala FaLLeN 09.06.2006, 07:58 kitap okumayı cok seviyorum ama bu aralar pek vakit bulamıyorum:hopala[/quote] O zaman ilk kutcuğu işaretlemesilin can :D Karduk Medya 10.06.2006, 11:31 Sevgili Canlar ülkemiz koşullarında günde kitap okuma oranının 26 saniye olduğunu biliyor muydunuz? Türkiye'de toplam gazetelerin tirajı 3 miyon iken, Japonya'da ise sadece bir gazetenin tirajı 3 milyondur. Arkasına sığındığımız şeylerden biri kitap okumaya fırsat olmuyor. Bence biz kendimize karşı dürüst değiliz. Ne iş olursa olsun insan okumak istediği zaman okur. Bakın ortalama 60 yıl yaşayan bir insanın ömrünün 5 senesi tuvalette geçiyor. bunun 20 yılı da uyuyarak geçiyor. Şimdi siz söyleyin pc başından artıracağımız bir saat ile kitap okunur mu okunmaz mı? Yapmayın efendiler! Yapmayın sevgili dostlar. Gelin günde sadece bir saat kitap okuyun.... Ve forum üzerinden bir kampanya başlatalım. Herkes okuduğu kitapları birbirine anlatsın. Ne dersiniz? hümanist_24 14.06.2006, 22:39 Çok haklısın karduk medya dost. İnsan istediği zaman fırsatını yaratıp kitap okuyabilir.Hem senin vermiş olduğun ilginç istatistikler çok şaşırtıcı ve aynı zamanda ne yazık ki acı ama gerçek olan bir durum.Başka bir örnek de ben vereyim.Kitap okuma konusunda dünya sıralamasında ne yazık ki son sıralarda bulunuyoruz. En çok yapmış olduğumuz şey televizyon izlemekmiş.Hatta miş değil öyle ne yazık ki. Sonuç olarak kitap okumanın fırsatı herzaman aslında var yok değil.O fırsatı biz kendimiz yaratacağız, yaratmalıyız da.Biz bu fırsatı yaratmak yerine bu zamanları, fırsatları televizyon izleyerek,bilgisayar başında geçirerek bütün zamanlarımızı öldürüyoruz.Yapmayalım arkadaşlar, biraz zamanımızı değerlendirmesini bilelim gizemli7575 14.06.2006, 23:19 O fırsatı biz kendimiz yaratacağız, yaratmalıyız da.Biz bu fırsatı yaratmak yerine bu zamanları, fırsatları televizyon izleyerek,bilgisayar başında geçirerek bütün zamanlarımızı öldürüyoruz.Yapmayalım arkadaşlar, biraz zamanımızı değerlendirmesini bilelim katılıyorum arkadaşım, insan isterse kitap okumaya zaman ayırabilir ve isterse o zamanı kendiside yaratabilir.. bence sitresten arınmanın en güzel yolu,hem rahatlıyorsun hemde bilgi dağarcığını genişletiyosun. bundan daha güzel ne olabilir ki... SivanA SimyacI 15.06.2006, 13:38 ben ayda bir kere okurum şu anda zülfü livanelinin leylanın evi adlı kitabını okuyorum tavsiye ederim. Siya Saperen 16.06.2006, 05:43 yaaa benim merakım neolcak şimdi :sasirdi: çabuk o iki kişi kendini açıklasın :S valla kimseye sölemicem:sas kitap okumayı cok seviyorum ama bu aralar pek vakit bulamıyorum:hopala Evet itiraf ediyorum o 2 kişiden biri benim :D Okumak güzel özellikle tadına varan, gerekli olan ve bilgiye aç olan insanlar için. Eminimki forumdaki bir çok arkadaşta düzenli olarak okuyordur. Benim kitaplarım ile aramda bir bag var. Üzerine aldıgım notlar, yıprattıgım sayfalar, kimi zaman (çok sakınmama ramen) döktügüm çaylar hepsi benim için önemli. Kimi zaman çok sıkıldıgımda eski bir kitabı alıp incelemek üzerine yazdıklarımı okumak çok hoşuma gidiyor. Bilmiyorum belkide psikolojik bir sorundur bu :p Sorunda bundan sonra başlıyor. Kitaplarımı kimseyle paylaşamıyorum. İsteyenleri de o kadar bunaltıyorum ki ya vazgeçiyorlar yada yanlarında senetle geliyorlar:p Arada birde sosyal mesaj verelim :D Kitap okumak kendini tanımakla alakalıdır. Her bir sayfada kendimize biraz daha yaklaşırız... meryem demir 19.06.2006, 21:05 şuan elimde Murathan Mungana ait Yüksek Topuklar var.Tabi son dönemlerde forumdan çıkmayı pek beceremdiğimden geçen hafta bitmesi gereken bu kitap hala ortalarda bir yerde Karduk Medya 19.06.2006, 21:39 Tabi burada genelde okuyanları bulmak çok güzel ancak genel ortalamada Türkiye'de kitap okuma oranı sadece günde 16 saniye. Bu oran Japonya'da 3:30 dakikadır. Umarım birgün ülkemizde de kitap okuma oranı sadece bir (1) dakika olur. Çünkü sadece 16 saniyeden daha iyidir. Dünya ile aramızdaki en belirgin fark da bu değil mi zaten? ezgican 10.09.2006, 02:08 hiç boş kalmam sürekli bi kitap olur elimde hatta size bişe söliim mi 3 aylık tatilde 12 kitap okumuşum bi hafta içinde elimdekileri de bitirince 14 olcak :):):) Kartopu86 10.09.2006, 16:52 Kitap okumak güsel birşey...Kültürümüzü geliştirdiği açık..Yararları çok fazla iken neden bu kitap okuma azlığı..İnsanları kitap okumaya yöneltmek için ne gerekli diye geçiriyorum içinden..Sanırım herşeyin başı ailede bitiyor..Anne baba karşılıklı kitap okurlarsa çocuklarıda buna yönelir onlarda kendi çocuğuna derken okuma sayısı artar....ilkokuldayken sırf kitap okumak için kütüphaneye giderdim yanımada bir arkadaşımı alarak o zamanı düşündümde şuankilerde internet caferlerde savaş oyunları oynayarak geçiriyorr....Gerçekten üzücü bir tablo... (kitap okumak bir yana forumda yazılan o güsel paylaşımları sırf uzun yazı diye okumadan geçen birilerine kitap okumaktan bahsedilemez sanırım) tokatlı önder 10.09.2006, 23:12 valla işten kovuldum bol bol kitap okuyorum bu ara gerçi çalışırkende okuyordum ama bukadar çok değil alevi_murat24 10.09.2006, 23:38 ben de öneden cok okumayı severdim tari cografya kültür dergisine 2 sene 8 ay devamlı alır hacı bektaş derneginden kitap alıp okurdum ama askerden sonra işsizlik aldı götürdü . ama forum sayesinde az cok okumaya araştırmaya yöneldim bir iş bulabilirsem çok farklı olacak inşallah... özgürf 13.09.2006, 17:23 forumdaki arkadaşların benim gibi olmamasına sevindim ben ayda yılda hatta bu yaşıma topu topu 2 roman okudum başkada yok. Rose 13.09.2006, 17:43 ayda bir okumaya çaılşıyorum ama bu oran zamana göre değişiyor bazen bir kaç ay okumadığım oluyor bazen haftada bir iki kitap bitiriyorum pisikolojik durumuma göre değişiyor tabiki.ama okumak lazım. veli.topcu 13.09.2006, 18:48 bende kitap okurum ama haftada veya ayda bir kitap okurum demiyorum fısat buldukca okuyorum (işim geregi haftanın hemen hemen 7 günü çalışıyorum) Arkadaşlar malesef kitap okuma oranımız çok düşük.Okuma alışkanlıgı aileden başlar çocuk önce anne ve ababayı örnek alır bir çocugun anne ve babasın da okuma alışkanlıgı var ise çocuk da büyük oranda kitap okuma alışkanlıgı kazanır. İnternet devasa büyüklükde bir kütüphanedir ama çogunluk bu iletişim aracını farklı amaçlarla kullanıyor (oyun oynamak,chat,vb..)araştırma gibi bir amaç için kullanan çok az.hep hazıra konmak amaçı güdülüyor birileri bulsun canım isterse okurum mantıgı var Başka bir düşünce (bir çok insanda var bence) okuyup da ne olacak okul bitti kitap bitti ne geregi var ama o ne geregi vardiye düşünüp okumadıkları kitapların kendilerine kültür kazandıracagının farkında degiller tuncerbio 13.09.2006, 19:48 eskiden daha sıklıkla okurdum ve aynı anda birkaç kitap okuduğum olurdu şimdi vakit sorunum var ama en azından düzenli olarak okumaya çalışıyorum.... Nesimi 14.09.2006, 16:04 Konusu gelmişken Hallac-ı mansur -Wolfgang günter lerch bu kitabı mutlaka okuyun. Kitap okumaktan zevk almayan arkadaşlar bu kitaptan başlayabilirler. zeynel_can 14.09.2006, 16:20 zaman buldukca okurum FaLLeN 14.09.2006, 18:15 Türkiye toplumu ve kitap ? Çok ama coookk uzun bir sürec gerekli. yanyana ılımlı durmaları için bile.. Sevgi Erkan 14.09.2006, 18:38 Ben yazın haftada bir , kışın ise (ders kitapları hariç ) ayda bir oluyor ortalama. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak çok da zor.Çünkü etraflarında model görmüyor. Fakat ilginçtir ki kızım da bizim okuduğumuz zamanlar dışında kendiliğinden okuma alışkanlığı yok.Bilgi ve öğrenme açlık-susuzluk ihtiyacı kadar doğal hale gelmeli.Bu biraz bilinç , biraz da kişinin içinde olmalı.Kitap okuyan arkadaşlar sizleri kutluyorum. Saygılar.. puduhepa 14.09.2006, 19:00 1 haftadır işyerinde yoğun bir şekilde kitap lisfesi hazırlıyorum.sanırım 900 falan oldu.anlayacağınız devlet para gönderdi ve biz de kütüphanemizi güzelleştireceğiz.çünkü güncel kitaplar yok yönünde eleştiriler geliyor,bencillik yapıp birçok kitabı beğenilerime göre listeledim.umarım şeçim kuruluna takılmaz... 'ben kitaplarımı yaratmadan önce,kitaplarım beni yarattı.Montaigne' bolşevik_1917 23.09.2006, 13:44 önceden ayda 5 kitabı bulurdu ama öss bana zaman bırakmadı yinede zamn buldukça en azından ayda 2 kitap okumaya özen gösteririm ademce 10.02.2007, 18:58 KÜLTÜR BAKANLIĞI VE KORSAN KİTAP DURUMU Maalesef Türkiye de Kültür Bakanlığının yapamadığını Korsan Kitap sektörü yaptı. Belki bir çok kişi bana kızacak. Belki de haklıdırlar ama dinleyin; Türkiye de kitaplar ne kadar pahalı biliyor musunuz ! Bunun nedeni devletin bunlardan yüksek vergi alması ve yayıncıların da sanırım dengesiz fiyat koymaları. Korsan kitaplar sayesin de insanlar şehir için de birer kültür platformu haline gelen yerler de tezgahlarda ki bu kitapları tek tek inceler ve beğendiklerini alırdı. Kitap okumayanlar bile bu korsan kitaplar yüzünden kitap okumaya başladırlar. Haksız olduğunu ve emeğe saygısızlık olduğunu biliyorum ama şunu da söylemek lazım ki korsan kitap sektorü Türk İnsanının okuma oranına devletin Kültür Politikasının onlarca yıllardır yapamadığı bir katkıyı yaptı ve umulmadık şekil de okuma oranı yükseldi. Bunu da söylemek lazım. PEKİ NE OLMASI LAZIM... ÇÖZÜM ! Tabi ki emeğe saygı olmalı ve korsan kitap yanlış bir durum. Her ne kadar etkileri o yanlışlığın çok ötesin de bu ülke toplumuna doğru olarak dönmüşse de. Çözüm bence Kitaplardan vergi alınmayacak ve yayınevleri daha az fiyatla sürümden kazanmaya yönelecek bir fiyat politikası oluşturacak. Haydi bu forum da bir iyilik yapalım ve bu konuya destek verenler çoğalırsa bunu bir genel istek olarak devletin de yayıncıların da ilgili mecralarına iletelim. Mesela bir imza kampanyası olabilir. Ortak bir çözüm metninin altına atılan imza kampanyası. Bilemiyorum. Forum Yöneticilerinin bu konu da yardımı lazım zannederim. Ne biz okumaktan mahrum kalalım, ne de yazarların ve yayınevlerinin hakkının yemesine seyirci olalım. Agop 10.02.2007, 19:08 ben zamanında çok aşırı kitap okurdum. hatta ilk okul 3 te KAPİTAL'i okudumuştum. daha sonra doktor emriyle kitap okumam yasaklandı (beyin kirliliği sebebiyle unutkanlık) 3 sene okumadım bu yıl yine başladım. çok özlemişim onları hemde çok. yenibirgün 10.02.2007, 19:34 Ben genellikle haftada bir kitap okumaya çalışırım;zaten okula ve işe giderken yolda çok vaktim geçiyor ve kitap okuyarak değerlendiriyorum ama verim haliyle %50 max. oluyor tabi yolda.Ama kitap okumak hem zevkli hem de faydalı eskiden çok duygusal olduğumu düşünürdüm ve insanların davranışlarını çok önemserdim ,kitap okuyarak kafamı böyle şeylere yormamayı ve odaklanmayı başardım.Bazı günler oldu ki kitap bitecek diye derste okuduğum olmuştu.Ama güzel şey vesselam. yenibirgün 10.02.2007, 19:39 KÜLTÜR BAKANLIĞI VE KORSAN KİTAP DURUMU Maalesef Türkiye de Kültür Bakanlığının yapamadığını Korsan Kitap sektörü yaptı. Belki bir çok kişi bana kızacak. Belki de haklıdırlar ama dinleyin; Türkiye de kitaplar ne kadar pahalı biliyor musunuz ! Bunun nedeni devletin bunlardan yüksek vergi alması ve yayıncıların da sanırım dengesiz fiyat koymaları. Korsan kitaplar sayesin de insanlar şehir için de birer kültür platformu haline gelen yerler de tezgahlarda ki bu kitapları tek tek inceler ve beğendiklerini alırdı. Kitap okumayanlar bile bu korsan kitaplar yüzünden kitap okumaya başladırlar. Haksız olduğunu ve emeğe saygısızlık olduğunu biliyorum ama şunu da söylemek lazım ki korsan kitap sektorü Türk İnsanının okuma oranına devletin Kültür Politikasının onlarca yıllardır yapamadığı bir katkıyı yaptı ve umulmadık şekil de okuma oranı yükseldi. Bunu da söylemek lazım. PEKİ NE OLMASI LAZIM... ÇÖZÜM ! Tabi ki emeğe saygı olmalı ve korsan kitap yanlış bir durum. Her ne kadar etkileri o yanlışlığın çok ötesin de bu ülke toplumuna doğru olarak dönmüşse de. Çözüm bence Kitaplardan vergi alınmayacak ve yayınevleri daha az fiyatla sürümden kazanmaya yönelecek bir fiyat politikası oluşturacak. Haydi bu forum da bir iyilik yapalım ve bu konuya destek verenler çoğalırsa bunu bir genel istek olarak devletin de yayıncıların da ilgili mecralarına iletelim. Mesela bir imza kampanyası olabilir. Ortak bir çözüm metninin altına atılan imza kampanyası. Bilemiyorum. Forum Yöneticilerinin bu konu da yardımı lazım zannederim. Ne biz okumaktan mahrum kalalım, ne de yazarların ve yayınevlerinin hakkının yemesine seyirci olalım. Sana aynen katılıyorum, bu fiyatlar yüzünden ortaokulda ve lisede doğru dürüst kitap alamıyordum Allah tan kütüphaneler vardı da onlardan yararlandım.Türkiyedeki bu vergi olayı çok fazla abartılıyor.Büyük ihtimalle bu vergiler de ya rüşvetle ya birilerinin cebine ya da bilinçsizce hayır yapayım derken tut bacağını ayır durumuyla buşuna gidiyordur. :crying: sausen 26.02.2007, 14:26 Merhaba Canlar, Ben düşünemiyorum kitapsız bir hafta değil bir günü.... insanlar kardeş 26.02.2007, 14:39 Ne diyim ayda biri geçmiyor. Hatta bu ayki kitabım bitmedi.sevmedim ama bırakmakta istemiyorum. saygılarımla.... Servan 26.02.2007, 15:21 kitap okumak gerçekten de çok önemli canlar ben tarih okumanızı tavsiye edrim.(tek taraflı değil her bakıştan kitap okuyun.) hevall 26.02.2007, 15:47 Kitap okuyorummmm ama burda ayda bir kitap dedim genelde elime geçen kitabın dayanma gücü bir hafta okumak ayrı da kitap almak malum maddi yön... o yüzden ayda bir kitap alıyorum hafta içinde okuyorum sonra bir yenisi için diğer ayı bekliyorum... Eğer param varsa gün içinde 4 veya 5 kitap alıyorum bu kitapların her birini evin farklı odalarına koyuyorum. Hangi odadayım o kitabı okuyorum, sıkıldım başka odaya geçip diğer kitabı bir bakmışım bazende bir haftada 4 kitap bitirmişim...Ama en acısı sonra paralanana kadar diğer ayı veya ayları beklemek oluyor :( (Gelde korsan okuma) Berucavan 26.02.2007, 16:17 her zaman okuduğum bir kitabım vardır. ama bu haftalıkmı olur? aylıkmı? yoksa günlük mü? değişmekte yani bu kitabın beni kendine çekmesine bağlı ama şunu söyleyeyim kitapsız bir hayat düşünemem asla nuran 26.02.2007, 16:20 ben elime sevebileceğim bir kitap alırım ve olabildiğince kısa sürede bitirmeye çalışırım..tabi bu süre o kitabın kalınlığına ve beni sarıp sarmamasına göre değişir...bazen bir kitabı 3 günde bitiririm bazen ise 2-3 ay sürebilir ne yalan söyliyim:( ama kitap olsun dergi olsun gazete olsun okumak her alanda güzel bir faaliyet..burdan herkese şöyle seslenebilirim ki: kendiniz okuyun ya da okumayın sizden küçükleri;kardeşlerinizi, varsa çocuklarınızı..vb.teşvik edin...ne kadar bilinçli nesil olursa o kadar iyi olur... sevgiler... hevalim 27.02.2007, 14:42 kitap okumayı seviyorum ama öğrenci olduğum için vize zamanları okumaya ara vermek zorunda kalıyorum ankh 28.02.2007, 13:27 Evet itiraf ediyorum o 2 kişiden biri benim :D Okumak güzel özellikle tadına varan, gerekli olan ve bilgiye aç olan insanlar için. Eminimki forumdaki bir çok arkadaşta düzenli olarak okuyordur. Benim kitaplarım ile aramda bir bag var. Üzerine aldıgım notlar, yıprattıgım sayfalar, kimi zaman (çok sakınmama ramen) döktügüm çaylar hepsi benim için önemli. Kimi zaman çok sıkıldıgımda eski bir kitabı alıp incelemek üzerine yazdıklarımı okumak çok hoşuma gidiyor. Bilmiyorum belkide psikolojik bir sorundur bu :p Sorunda bundan sonra başlıyor. Kitaplarımı kimseyle paylaşamıyorum. İsteyenleri de o kadar bunaltıyorum ki ya vazgeçiyorlar yada yanlarında senetle geliyorlar:p Arada birde sosyal mesaj verelim :D Kitap okumak kendini tanımakla alakalıdır. Her bir sayfada kendimize biraz daha yaklaşırız... Valla artık istemiyorlar geri gelmeyen kitaplarımla ilgili o kadar çok nutuk atıyom ki vazgeçiyorlar sen gene notlarını okuyormuşsun ben kitabı baştan okuyom birde bazan eğer bir kitap ağır geliyorsa bu benim psikojimle ilgili olabiliyor o zaman iki kitap okuyorum birine dikkatim yoğunlaşmıyorsa diğeri büyük ihtimalle sürükleyici bir kitap sevmişimdir onu okuyorum ayda bir dedim bu aralar çok fazla sorunum var dikkat eksikliği çekiyorum mustyy 28.02.2007, 13:40 azda olsa okumaya çalışıyorum.....ayda bir diyelim..... Sevgi_2420 28.02.2007, 19:50 Türkiye'de yapılan 1 araştırmaya göre yıllık tuvalet kagıdı uretımı 36 bın tonken kitap uretımı 18 bin tondur.Buda gosterıyorkı Türkiye'de popolar temiz kafalar evlere şenlik.Umarım acıklayıcı olmusumdur. özkanbeydilli 05.03.2007, 20:00 ben de a okuyorum ama iş lerden dolayı genelde tavsiye üzerine kitap okuyorum |