Orijinalini görmek için tıklayınız : Aleviler`in Ataturkculuk ile bir sorunlari mi var?

suursuz_tosbaga
18.03.2006, 01:53
Bazi forum uyeleri kendilerine Ataturkcu dusunceye, Kemalizm`e sovme isini gorev edinmis. Bunu yaparken de Alevilik ile iliskilendiriyorlar. Bu dusuncede bir Alevi nasil olabilir merak ediyorum. Oncelikle, Ataturkcu dusunce, cumhuriyet doneminde gercek!!! Alevilerin sesi olmustur. Cumhuriyetin kurulacagini Atataturk`ten ilk ogrenen kisi zamanin Hacibektas postnisidir. Daha sonra, postnis Alevilerden toplanan paralari bizzat Ataturk`e teslim ederek, Alevilerin Ataturk`e ve onun davasina, kurtulus savasina olan bagliliklarini gostermistir. Yuzyillarca Osmanli karanliginda yasayan Aleviler, Ataturk`un kurdugu mecliste ilk kez soz hakkina sahip olmuslardir. Butun bunlarin ardindan, hala kendine Aleviyim diyebilen bazi zavallilar Ataturk`e ve onun fikirlerine saldiriyorlar hem de Aleviler`in yazdigi bir forum sitesinde. Burasi yeri degil. Boyle fikirleri ortaliga kusmak istiyorsaniz daha uygun bir yer bulun.

şavolanlı
18.03.2006, 04:11
evet mustafa kemal atatürkün hacıbektaş dergahını ziyaret ettigini herkes bilmektedir.alevilere buradanda anlaşıldıgı gibi bir sempatisi vardır.atatürkün hakkında tabiki yorum yaparken dikkatli konuşmakta fayda vardır canlar

karakartal
18.03.2006, 10:45
Her topluluk %100 herşeye katılcak diye bir kaide yok. Zaten bu imkansız gibi bir şey. Bu nedenle alevi dostlarımızından bazıları da atatürkü sevmemektedir. Hem kişisel olarak hemde devrimci,yönetici,komutan yapısal olarak.

Herkez günümüz Türkiyesinde Atatürkü kendi yönüne çekmek istediği için uydurma sözler, anılar görüyorum. Birde paşamızın bazı kelimelerin çarpıtıldığını gözlemliyorum. Bu nedenle biraz kafalar karışıyor olabilir.

Serkan_Devrim
18.03.2006, 11:03
Bazi forum uyeleri kendilerine Ataturkcu dusunceye, Kemalizm`e sovme isini gorev edinmis. Bunu yaparken de Alevilik ile iliskilendiriyorlar. Bu dusuncede bir Alevi nasil olabilir merak ediyorum. Oncelikle, Ataturkcu dusunce, cumhuriyet doneminde gercek!!! Alevilerin sesi olmustur. Cumhuriyetin kurulacagini Atataturk`ten ilk ogrenen kisi zamanin Hacibektas postnisidir. Daha sonra, postnis Alevilerden toplanan paralari bizzat Ataturk`e teslim ederek, Alevilerin Ataturk`e ve onun davasina, kurtulus savasina olan bagliliklarini gostermistir. Yuzyillarca Osmanli karanliginda yasayan Aleviler, Ataturk`un kurdugu mecliste ilk kez soz hakkina sahip olmuslardir. Butun bunlarin ardindan, hala kendine Aleviyim diyebilen bazi zavallilar Ataturk`e ve onun fikirlerine saldiriyorlar hem de Aleviler`in yazdigi bir forum sitesinde. Burasi yeri degil. Boyle fikirleri ortaliga kusmak istiyorsaniz daha uygun bir yer bulun.Atatürk'e veya kemalizme değil kime söverse sövsün kişi uyarı alır. ama zaten söven de olmadı. yok eleştiri olmasın, Atatürk ve kemalizm eleştirilemez diyorsanız yanılıyorsunuz. benim tartışmalardaki tek rahatsız olduğum nokta atışma şeklindeki tartışmalar. bu durumda ikaz edildi.

Hüseyin69
25.03.2006, 14:51
ben atatürk karsitiyim diye
atatürke küfür hakaret vs gibi cirkince saldirmak zorunda degilim
kimi aleviler sever kimi sevmez
buna birileri kalkip atatürkü sevmeyenler atatürke küfür ediyorlar demesi
küfürü zaten kendileri yapmis oluyorlar
evet nihayetinde istediginizde oldu atatürk bölümünüz acildi
akliniza ne geliyorsa yazin yazabildiginizce
bu atatürkle ilgili son mesajimdir
bundan sonra bu basliga gelip sizleri rahatsiz edecek degilim
sadece hayirli olmasi icin bir mesaj attim
vatana millete ve sizlere hayirli ugurlu olsun
en kissa zamanda bende kendime ait bir yer acacam
bu istegim gerceklesirse hepinizi bekliyorum
´haydin bana eyvallah:36_1_39:

ufuk44
25.03.2006, 16:04
sevgili arkadaşlar

aleviler tabi ki bilindiği üzere ulu önder M.K.ATATÜRK'e destekleri cumhuriyet öncesinde başlar ve günümüze kadar da devam etmektedir.

alevilerin büyük bir çoğunluğu ulu önder M.K.ATATÜRK ile bir sorunları yoktur.

ve aslada olmayacaktır.

sevgili dostlar

şunu kabul edelim ki eğer ulu önder M.K.ATATÜRK olmasaydı şimdi cumhuriyet olmayacaktı ve cumhuriyet olmadığı içinde alevilerde çoğu asimilasyona uğramış çoğu yok olmuş çoğuda bu vatanı bırakıp gitmiş olacaktı.

şimdiye kadar alevilik kelimesi nerde geçmişse akla atatürk ve nerde atatürk kelimesi geçmişse orada akla alevilik gelmiştir.

alevilik ve atatürk birbirleriyle özdeşlemiştir.bu iki unsur birbiriyle sımsıkı bağlamıştır.

saygılarımla

mavzer
25.03.2006, 16:10
Aleviler Atatürkü sevmez, sadece tarih bilgisi olmayanlar sever. Bizi katledeni niye sevelim ki? Zaten anne babası Atatürkü sevenler biraz araştırma yapıp düşününce bundan vazgeçiyorlar, hem de kolay bir şekilde.

Unutmayın ki Kenan Evren de bir dönem seviliyordu. Bu onun gerçekten sevildiğini göstermez, diktatörlüğünü gösterir.

Cleric
25.03.2006, 19:09
Aleviler Atatürkü sevmez, sadece tarih bilgisi olmayanlar sever. Bizi katledeni niye sevelim ki? Zaten anne babası Atatürkü sevenler biraz araştırma yapıp düşününce bundan vazgeçiyorlar, hem de kolay bir şekilde.

Unutmayın ki Kenan Evren de bir dönem seviliyordu. Bu onun gerçekten sevildiğini göstermez, diktatörlüğünü gösterir.

ALLAH seni ıslah etsin kardeşim ne deyimki :)

Ben ALeviyim Bektaşiyim Türküm ATATÜRK hayranıyım

ufuk44
25.03.2006, 20:48

sevgili kardeşim

sen burada atatürk'ü sevenlerin tarihi bilgisinin olmadığını nerede bilyorsun.

sen madem tarihi bilgi çok o zaman ulu önder M.K.ATATÜRK tarafından hangi sözü veya yaptırımı alevi karşıtlığıdır bana söyleyebilirmisin.

kusura bakmayın ama aleviler atatürk'ü seviyor.hem de çok.bunu inkar etmek alevi dedelerimizi inkar etmektir.çünkü alevi dedelerinin bize öğrettiği atatürk ve cumhuriyet sevgisidir.

dualarımıza bile bu yansımıştır.

öyle bilip bilmeden yazı yazmayın.sen kimsin ki aleviler adına konuşuyorsun.

bunun cevabını verebilirmisin?

işte bu atatürk ve cumhuriyet düşmanlığı bize ve milletimize yıllarca kardeş kanı döktürdü.

işte bu düşmanlık doğuda 35 bin insanın canına mal oldu.

niyemi iki üç tane dengesiz insanın söylediği sözlerden dolayı.

kenan evren dönemini neye dayanarak ortaya atıyorsun ki.

kenan evren'in kemalist insanlarla bir alakası yoktur.onu atatürkçülerin sevdiğini nerde çıkardın.

sana tavsiyem bu düşmanlığı bırak ve cumhuriyetine sahip çık.

saygılarımla.

canikocan
25.03.2006, 21:22
evet ya bazı arkadaşlar direk atatürkçülüğe saldırıyo. eleştri dozundaysa iyidir. başkasının savunduğu fikre saygı

derviscemal
25.03.2006, 21:36
arakdaşlar bizim Atatürk le ilgili bir problemimiz yoktur. Bu konuyu başka tarafa çekmek isteyen arakdaşlar varsada boşuna uğraşmasınlar..

canikocan
25.03.2006, 21:40
arakdaşlar bizim Atatürk le ilgili bir problemimiz yoktur. Bu konuyu başka tarafa çekmek isteyen arakdaşlar varsada boşuna uğraşmasınlar..

ya forumun tamamı değil arada bazı kişiler var yanlış anlaşıldıysa özür dilerim

cerzincan
27.03.2006, 16:59

Unutmayın ki Kenan Evren de bir dönem seviliyordu. Bu onun gerçekten sevildiğini göstermez, diktatörlüğünü gösterir.dostum eyvallah haklısın ama insanlara anlatamıyoruz

ufuk44
27.03.2006, 20:11
sevgili mavzer ve cerzincan

ben aleviyim.ve çevremde herkes atatürk'ü sever ve mutlaka evinde atatürk'le ilgili kitap ve resimler vardır.

bana söylermisiniz hangi aleviler atatürk'ü sevmez.

öyle kalkıp bütün aleviler adına konuşmayın.

siz kimsin ki bütün aleviler adına konuşuyorsunuz.

saygılarımla.

karakartal
28.03.2006, 10:41
Atatürke baya bir kin duymuşlar sanırım ufuk44. Akılları sıra alevileri de kendi siyasal konularına çekmeye çalışıyorlar.

Abartılan her duyguya karşıyım. Ama "Aleviler Atatürkü sevmez, sadece tarih bilgisi olmayanlar sever." bir cümle haddini aşmış bir cümledir. Bu ayrı bir tartışma konusu ve bence önemli bir iddiadır.

Atatürk sevgisi bize dededen geliyor. Ya dedemiz bize olayları çarpıtarak anlattı. Yada biz gerçekten yeteri kadar araştırmıyoruz. Kim bilir anlatılan osmanlı zulumleri bile güvenilir değildir. Araştırmak lazım. ( özellikle pos bıyıklı sosyalist yazarlardan )

MetinK
28.03.2006, 12:35
Atatürk sevgisi bize dededen geliyor. Ya dedemiz bize olayları çarpıtarak anlattı. Yada biz gerçekten yeteri kadar araştırmıyoruz. Kim bilir anlatılan osmanlı zulumleri bile güvenilir değildir. Araştırmak lazım. ( özellikle pos bıyıklı sosyalist yazarlardan )

Bu birazda senin dedenle ilgili olabilir diye düsünüyorum.Nerede yasadigi ve neler yasadigiyla ilgili yani.
O pos biyikli yazarlari da kücümseme.Senden baska senin dedeni taniyan ve bilen yoktur ama pos biyikli yazarlari yazdiklarini bütün herkes tanir,bilir ve okur...

cerzincan
28.03.2006, 13:29

ben aleviyim.ve çevremde herkes atatürk'ü sever ve mutlaka evinde atatürk'le ilgili kitap ve resimler vardır.

saygılarımla.biz kendi fikrimizi savunuyoruz.kimse adına konuştuğumuz yok.ama görüyorumki atatürk sizin için tabu olmuş sorgulamıyorsunuz.ilk insanlar gibi davranmayın sorgulamaktan korkmayın başka fikirlerede açık olun

Serkan_Devrim
28.03.2006, 13:30
öğrenecez. eninde sonunda Atatürk'ü nesnel değerlendirmeyi; hakettiği saygıyı duymayı ama aynı zamanda yapıcı, önyargısız ve diyalektik eleştirmeyi öğrenecez.

cerzincan
28.03.2006, 13:31

saygılarımla.kendi fikrimizi savunuyoruz biz.sizde ststürkü tabu olmaktan çıkarın sorgulayın.kendi fikrinizi ortaya koyun.dededen gelen sevgiyle hareket etmeyin sorgulamaktan korkmayın

atatürk sizler için tabu olmuş sorgulamaktan korkuyorsunuz.siz onun gözüne bakıyorsunuz özüne bakın içini görün .yok alevileri seviyormuş yok kökü aleviymiş falan filan hacı bektaşa geldiyse menfaatleri içindir olaylara duygusal değil bilimsel yaklaşın

Ezo
28.03.2006, 13:37
Elestirilen insan guzel seyler yapan insandir.... Ama elestirinin sevyesi vardir... bunuda her insan yapamiyor......

saygilar
ezo

Azrail
28.03.2006, 13:44
Sensin Mustafa Kemal Atatürk

Kahraman gazimiz, yüreğimiz, onurumuz,
Savaşımız, bu günümüz, yarınımız, vatanımız,
İlkemiz, gölgemiz, sevdamız, yolumuz,
Kolumuz, canımız, ciğerimiz, geleceğimiz,
Sensin Mustafa Kemal Atatürk.

Kavgamız, varlığımız, ekmeğimiz, suyumuz,
Ormanımız, fidanımız, dalımız, yaprağımız,
Aşımız, kanımız, dökülen göz yaşımız,
Yürüyen ayaklarımız, cumhuriyetimiz,

Devriminden, özgürlüğe, savaştan medeniyete,
Kurşundan kaleme, topraktan ürüne,
Bozkırlardan fabrikalara, Tornavidadan sanayiye,
Her şehidin kanına kan, yaşadığımız canımıza can veren,

Yavuz Bayram Çalışkan

Alevilikle Atatürk'ü zıt göstermeye çalışan cahildir,

Atatürk'ü kim sevmez,
gericiler, yobazlar, bölücüler, teröristler, vs

bunlara verilecek tek cevap ''it ürür kervan yürür''

saygılarımla

Dogan24
28.03.2006, 13:49
tüm kimliklerin birleştiği bir kişilik ATATÜRK tüm ulusların gıptayla sovlemlediği bir komutan tüm insan olanların atasıdır atam vatanın bölünmezliğinin baş mimarıdır atam geriçi düşünenlerin zalimlerin yıkıçısıdır atam.....

iyiki vardın atam iyiki bizleri yunana fıransıza italyana almana bırakmadın atam

ruhun şatolsun rahat uyu atam biz aleviler ve tüm aydın insanlar kurduğun cumhuriyetinin yılmaz bekçileriyiz........

cerzincan
28.03.2006, 13:58
tüm kimliklerin birleştiği bir kişilik ATATÜRK tüm ulusların gıptayla sovlemlediği bir komutan tüm insan olanların atasıdır atam vatanın bölünmezliğinin baş mimarıdır atam geriçi düşünenlerin zalimlerin yıkıçısıdır atam.....

iyiki vardın atam iyiki bizleri yunana fıransıza italyana almana bırakmadın atam

ruhun şatolsun rahat uyu atam biz aleviler ve tüm aydın insanlar kurduğun cumhuriyetinin yılmaz bekçileriyiz........ne kasar şovenist bir yaklaşım.yabancı devletlerin elinden ülkeyi kurtardıda emekçi yoksul türkiye halkını yabancı sermayenin elinden kurtarmadı.yoksa niyeti vardıda ömrü yatmedi

Dogan24
28.03.2006, 14:09
ne kasar şovenist bir yaklaşım.yabancı devletlerin elinden ülkeyi kurtardıda emekçi yoksul türkiye halkını yabancı sermayenin elinden kurtarmadı.yoksa niyeti vardıda ömrü yatmedi ya senin tarih bilgin yok yada bilinçli bir şekilde insanlara hakaret etmek için burdasın tebiyeni takın ve kasar sensin şovenistde sensin terbiyesiz olmak için caba sarfetme insanlıgından ödun vererek kişilik problemimi yaşıyorsun sen degil senin gibi bozmalar bu ulkede bile yaşamaya hakkı yok sen kimsinki atatürke ve bizlere vaf ediyorsun ilk olarak bizleri bırak kendi soyuna ihanet ediyorsun o degilmi tüm çephelerde savaşan deden anan degilmiydi yasık sana şimdi onların kemikleri sıslıyordur boyle bençil bir dorunu oldugu için ......

Azrail
28.03.2006, 14:11
Eseri Gördüm

Ben ağlamam On Kasım'da
O'nu, her gün diri gördüm
Ölene dek göreceğim
Doğalıdan beri gördüm

Halka, vermişti canını
Hak'tan almış ünvanını
Atmış, Osmanlı şanını
Samsun'da bir eri gördüm

Matemin doyurmaz beni
Minnetim kucaklar seni
Bize cennet gibi yeni
Verdiğin eseri gördüm

Ulu Atam, inan buna
Düşkünler hayrandır sana
Mazlum Milletler adına
Sendeki zaferi gördüm

Ne hikmet, varıdı sende
Güneştin, doğdun cihanda
Bin yılların ötesinde
El bastığın, yeri gördüm

Mahzuni yoluna düştüm
Nice nice engel aştım
On Kasım'da kaybetmiştim
Daha şimdi geri gördüm

Mahzuni Şerif

günümüzün Pir Sultanı Mahzuni Baba, nede güzel yazmış,

izindeyiz ATAM

cerzincan
28.03.2006, 14:13
biraz ileri gittim bunu kabul ediyorum bunun için özür dilerim seviyeyi düşürdüm yeni farkettim yalnız atatürkü sevmeme noktasında fikrim hala sabit

Serkan_Devrim
28.03.2006, 14:16
biraz ileri gittim bunu kabul ediyorum bunun için özür dilerim seviyeyi düşürdüm yeni farkettim yalnız atatürkü sevmeme noktasında fikrim hala sabitAtatürk'ü nesnel değerlendiremiyoruz. ya sövüyoruz yada onu peygamberlik makamına kadar yükseltiyoruz. ikiside yalnış. ayrıca fikirleri daha saygılı ifade edelim. bizler tartışıyoruz. kavga etmiyoruz.
saygılar

Azrail
28.03.2006, 14:19
biraz ileri gittim bunu kabul ediyorum bunun için özür dilerim seviyeyi düşürdüm yeni farkettim yalnız atatürkü sevmeme noktasında fikrim hala sabitkimse sana Atatürk'ü sev diye zorlama yapmıyor, zaten seven sever, sevmeyen sevmez, ama burda atatürk düşmanlığı yapamazsın,

Adam
28.03.2006, 14:57
Arkadaşlar ben şahsen Atatürk'ü seven ve sayan bir insanım, çevremdeki Alevilerin büyük bir kısmı da bu şekildedir. Sevmiyen arkadaşlarda olabilir, onlara da saygı duymak dışında yapacağımız bir şey yok. Ama burda insanların rahatsızlık duyduğu en büyük konu ben ve çeşitli arkadaşların Atatürk'ü eleştirmesi. Atatürk'ü eleştirmek ile Atatürk'e hakaret etmek aynı şey değildir. Atatürk'e hiç bir zaman hakaret etmedim etmem, edeni de uyarırım, fakat eleştireceğim noktaları olmuştur ve olacaktır da.
Atatürk'ü eleştirmemek en başta bize zarar vermektedir. Neden mi?
Atatürk'ü eleştirilemez kılmak onu Tanrılaştırır ve konuşulmayan tabu bir obje haline getirir. Günümüz toplumunda ne yazık ki böyledir. Bunun sonuçları da açıktır, kendine güvenmeyen bir nesil, hep Atatürk olmasaydıyla başlayan cümleler, ve Atatürk'ün sanki farklı bir toplumdan çıktığına dair algılamalar. Ben bunu eleştiriyorum ve sonuna kadar eleştiririm. Gerçi burda eleştirim Atatürk'ten çok onu putlaştıran zihniyet. Atatürk bu toplumun evladıdır. Ahmet'ten Mehmet'ten farkı yoktur. Siz inanıyor musunuz? Vatanımız düşman altındayken Atatürk lider konumuna yükselmeseydi vatanın elden gideceğine?
Hayır, ben buna inanmıyorum. Atatürk sivrilmeseydi, bu toplumun başka bir evladı sivrilecekti ve lider konumuna yükselecekti. Lütfen toplumunuza güvenin ve bu toplumun Atatürk'den çıkmadığına, Atatürk'ün bu toplumdan çıktığını kavrayın.
Saygılar

Dogan24
28.03.2006, 15:00
Arkadaşlar ben şahsen Atatürk'ü seven ve sayan bir insanım, çevremdeki Alevilerin büyük bir kısmı da bu şekildedir. Sevmiyen arkadaşlarda olabilir, onlara da saygı duymak dışında yapacağımız bir şey yok. Ama burda insanların rahatsızlık duyduğu en büyük konu ben ve çeşitli arkadaşların Atatürk'ü eleştirmesi. Atatürk'ü eleştirmek ile Atatürk'e hakaret etmek aynı şey değildir. Atatürk'e hiç bir zaman hakaret etmedim etmem, edeni de uyarırım, fakat eleştireceğim noktaları olmuştur ve olacaktır da.
Atatürk'ü eleştirilemez kılmak onu Tanrılaştırır ve konuşulmayan tabu bir obje haline getirir. Günümüz toplumunda ne yazık ki böyledir. Bunun sonuçları da açıktır, kendine güvenmeyen bir nesil, hep Atatürk olmasaydıyla başlayan cümleler, ve Atatürk'ün sanki farklı bir toplumdan çıktığına dair algılamalar. Ben bunu eleştiriyorum ve sonuna kadar eleştiririm. Gerçi burda eleştirim Atatürk'ten çok onu putlaştıran zihniyet. Atatürk bu toplumun evladıdır. Ahmet'ten Mehmet'ten farkı yoktur. Siz inanıyor musunuz? Vatanımız düşman altındayken Atatürk lider konumuna yükselmeseydi vatanın elden gideceğine?
Hayır, ben buna inanmıyorum. Atatürk sivrilmeseydi, bu toplumun başka bir evladı sivrilecekti ve lider konumuna yükselecekti. Lütfen toplumunuza güvenin ve bu toplumun Atatürk'den çıkmadığına, Atatürk'ün bu toplumdan çıktığını kavrayın.
Saygılarbu güzel acıklayıcı makaleniz için sağolun can iyi bir cevap niteliğinde.....

Cleric
28.03.2006, 15:19
Saygılar

Bende katılıyorum Güzel bir açıklama olmuş ..

İnsanların ATATÜRKÜ Sevmeleri yada sevmemleri gayet doğal ..

Biz ne kadar yazarsak İnsanların İlla ATATÜRK ü Sevmelerini sağlamayız

Sevmeyenlerde Ne kadar yazarsa yazdın Biz ATATÜRKe olsan sevgi ve saygımızdan vazgecmeyiz

Açıkcası Beni kimse ilgilendirmeyo ATATÜRK ü sevmiş yada sevmemiş önemlide değil herkesin düşüncesine saygım var..

Ama ATATÜRK eleştirirken yada bi şey ortaya atarken İspatlanarak atılmalı ..

Bu Yazı için tekrar Teşekkür .

Bir çok insanın düşüncesini yazıp bir bakıma orta yolu bulmuşsun Can

celalkocairi
29.03.2006, 14:23
bence tarihini,vatanını,atalarını seven birisi atatürk üde sevmelidir...hala niye sevmiyolar anlamıyorum... binlerce iyilik yapmış bi adamın iyiliklerini görmüyolar da gidip en ufak hatasını suyun yüzüne çıkarıyolar...

Lamekan
29.03.2006, 14:41
bence tarihini,vatanını,atalarını seven birisi atatürk üde sevmelidir...hala niye sevmiyolar anlamıyorum... binlerce iyilik yapmış bi adamın iyiliklerini görmüyolar da gidip en ufak hatasını suyun yüzüne çıkarıyolar...

Bir insan olduğunu ve yaptıklarını inkar eden olduğunu düşünmüyorum. Kimse sevmek zorunda da değil. Şahsen ben bir ilah olarak gösterildiği için karşıyım. Mustafa Kemal'in tartışılamaz konuşulamaz olduğu düşüncesi ve herkesin o sevmeye mecbur gösterilmesi sevenlerinin sayısınından çok, sevmeyenlerinin sayının artmasına neden olur. Doğrusuyla yanlışıyla bizim ulu önderimizdir.

Dogan24
29.03.2006, 14:48
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=6951
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=6940&highlight=atat%FCrk+ilkeleri bu linklere girinde görun ve bilin atatürkü neri getirmiş ve neleri önlemiş belki sizi biraz olsun bilginendirir.......

Özgür-Taylan
02.04.2006, 00:44
Ne kadar saçma, Atatürk'e gerçekten ve gönülden sahip çikanlar varsa bu memlekette Alevilerdir... hangi "normal Sunni" evinde Atatürk'ün resmini gördünüz ? olsa olsa, aydin ilerici demokrat kisilerin evinde olur... ama Atatürk, Aleviler için o kadar önemli bir semboldur ki, Hz. Ali'nin resminin hemen yaninda bulunuyor...bunu Cemevlerimizde de görebiliyoruz.. bence Atatürk'ü sevmeyen, sözde olan Aleviler, Kürt milliyetçilerini, Alevi kültürlerinden ön plana koyuyorlar... benim annem de Kürt ve Alevi, ama her evde Atatürk'ün resmi bulunur... çünkü Aleviler, ilerici aydin demokrat laik vs.. yani Atatürk'ün öne koydugu ve savasti ilkelerine bagli olan bir topluluktur... bunu inkaar edenler kendini kandirmasin.

saygilar

Cleric
02.04.2006, 00:53
Ne kadar saçma, Atatürk'e gerçekten ve gönülden sahip çikanlar varsa bu memlekette Alevilerdir... hangi "normal Sunni" evinde Atatürk'ün resmini gördünüz ? olsa olsa, aydin ilerici demokrat kisilerin evinde olur... ama Atatürk, Aleviler için o kadar önemli bir semboldur ki, Hz. Ali'nin resminin hemen yaninda bulunuyor...bunu Cemevlerimizde de görebiliyoruz.. bence Atatürk'ü sevmeyen, sözde olan Aleviler, Kürt milliyetçilerini, Alevi kültürlerinden ön plana koyuyorlar... benim annem de Kürt ve Alevi, ama her evde Atatürk'ün resmi bulunur... çünkü Aleviler, ilerici aydin demokrat laik vs.. yani Atatürk'ün öne koydugu ve savasti ilkelerine bagli olan bir topluluktur... bunu inkaar edenler kendini kandirmasin.

saygilar

Kardeşim ellerine yüreğine sağlık Çok güzel açıklamışsın ..
Aynen imzamı atıyorum altına ..

Saygılarımla

celalkocairi
02.04.2006, 13:39

saygilar
sağolasın kardeş aynı konuyu ben de akşam yatarken düşündüm , acaba dedim niye hiç bi camide atatürkün resmi yok, oysa bizim cemevlerimizde hz. ali ve hacı bektaş-ı veli nin yanında duruyor resmi...

unjustified
02.04.2006, 18:17
Alevİ Olup Ta AtatÜrkÜ Sevmeyen İnsanlari İlk Defa Burda GÖrÜyorum Çok ŞaŞirdim GerÇekten.
Ama Bu KİŞİler Alevİ DeĞİller Sanirsam.bÜyÜk Halk Ozani Mahsunİ Şerİfİn Bİr TÜrkÜsÜ Vardir:
Sana hasret sana vurgun gönlümüz
Neredesin mavi gözlü nerde
Bu gemi bu karadeniz sarı saçlı mavi gözlü nerdesin

Ararım izini DOLMABAHÇEDE
Bir daha dönmez mi bu yola giden
İçimde sen gönlümde sen

Kurban olam yürüdüğün yollara
Kara peçe yakışmıyor kullara
Uyan bak bizim hallara

Bulutlar terinden dağlar kokundan
Sarhoş mu sevdiğim MAHSUNİ bundan
Bir daha çık gel samsundan
Sarı saçlı mavi gözlü.........
A.MAHSUNİ ŞERİF
(şiirde bi yanlışım varsa özür dilerim ezbere bildiğim kadarıyla yazdım.)

kimse aleviler atatürkü sevmez demesin eğer diyenlerde ben aleviyim demesin.çok sinirilendiğimden söylüyorum bunları tabiki herkes özgürdür kimseyi zorlayamayız ama bu kadar da olmaz mahsuni baba tüm aleviler adına sölemiş atamıza olan sevgimizi.saygıyla anıyorum kendisini........

Cleric
02.04.2006, 18:25
Alevİ Olup Ta AtatÜrkÜ Sevmeyen İnsanlari İlk Defa Burda GÖrÜyorum Çok ŞaŞirdim GerÇekten.
Ama Bu KİŞİler Alevİ DeĞİller Sanirsam.bÜyÜk Halk Ozani Mahsunİ Şerİfİn Bİr TÜrkÜsÜ Vardir:

İçimde sen gönlümde sen

Uyan bak bizim hallara

A.MAHSUNİ ŞERİF

kimse aleviler atatürkü sevmez demesin eğer diyenlerde ben aleviyim demesin.çok sinirilendiğimden söylüyorum bunları tabiki herkes özgürdür kimseyi zorlayamayız ama bu kadar da olmaz mahsuni baba tüm aleviler adına sölemiş atamıza olan sevgimizi.saygıyla anıyorum kendisini........

Can ne kadar söylerlerse Söylesinler
Hatta şeriyatcı geri kafalılarla ittifak kurup beraber ATAMIZA laf söylesinler
Belki daha inandırıcı olur ..

Biz ATATÜRKÇÜ ALEVİ gençlik varken ATAMIZA Bişey yapamazlar ..
Merak etme Ayrıca

Bu sözüne aynen katılıyorum İlk gördüğümde aynısını bende demiştim ..

Eminim bir çok alevide demiştir ..

Saygılar Can

Adam
02.04.2006, 18:29

İçimde sen gönlümde sen

Uyan bak bizim hallara

A.MAHSUNİ ŞERİF

Arkadaşım kimse Aleviler Atatürk'ü sevmez veya sever diyemez. Ben şahsen sever saygı duyar ama aynı zamanda eleştiririm. Fakat sevmiyen arkadaşlar da vardır aramızda. Onlara da saygı duymak durumundayız. Rahmetli Şerif ne güzel anlatmış sevgisini, fakat bu tüm Alevileri bağlamaz. Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir, o yüzden yaptığınız yaklaşımı doğru bulmuyorum. Alevi olmak için Atatürk'ü sevmek veya sevmemek gerekmez.
Saygılar

Hüseyin69
02.04.2006, 18:29

bende alevi olupta atatürke bu kadar asik olanlari ilkkez burda görüyorum

ufuk44
02.04.2006, 18:43

sevgili arkadaşım

vallahi aleviler her zaman atatürk'e aşıktır.alevi denince akla atatürk,atatürk denincede akla hep aleviler gelmiştir.

sen eğer başka biryerde bizim bilmediğimiz alevilerin yanında yaşamıssan bilemem.o zaman doğaldır.

aleviler atatürk'ü sever.iddaa ediyorum.cem evine hiç gitmediğin belli.

saygılarımla

lyon06
02.04.2006, 18:46

arkadaşım senin yüzünden herkes alevileri böyle sanıyor, propogandanı başka yerde yap, Bari burada insanları rahat bırak sevmiyorsan cevap yazma, cevap yazıp milleti niye birbirine düşürüyorsun, dostça kal

Dogan24
02.04.2006, 19:01
bende alevi olupta atatürke bu kadar asik olanlari ilkkez burda görüyorum almanyada yaşadıgından olsa gerek türkiyede olsaydın cemlerde ve evlerimizdeki atatürkün resinlerinin oldugunu bilirdin bunuda asmalarındaki nedeninide senin bilmemende bize göre hayret veriçi nasıl aleviysen....

unjustified
02.04.2006, 19:15
Alevİlerİn Bİ ÇoĞunun AtatÜrkÜ Sevİp SaydiĞindan Emİnİm.yok Hİtlere Beyfendİ Mİ DemİŞmİŞde Bu Kadar Basİt Ve SaÇma BİŞey Olmaz Ya Resmen Tanimiyosun AtatÜrkÜ Canerzİncan Önce Bİ Nutuk U Oku.ne DİyomuŞ Hİtler Hakkinda AtatÜrk ÖĞren Ondan Sora Gel TartiŞalim.atatÜrkÜ Sevmek İÇİn Bİ Mİllİyetİnİn,irkinin,dİnİnİn,mezhebİnİn Olmasina Gerek Yok, Önce Tanirsin Onu,ÖĞrenİrsİn Kİm OlduĞunu YÜz Yilda Bİr Gelen Gelen Bİ İnsan OlduĞunu,bÜyÜk Bİ Devlet Adami OlduĞunu Ondan Sonra Ona Saygi Duyarsin Ya Da Duymazsin.tÜm DÜnya Bİlİyor BÜyÜklÜĞÜnÜ Senİn Karalamalarin Çok GÜlÜnÇ..............

Hüseyin69
02.04.2006, 19:23
anlamiyorum ben atatürke hakaret etmedim atatürke sövgülü bir yaklasimimda olmadi olmazda sonucta oda bir insandir sizler atatürkü seversiniz ben sevmem peki benim atatürkü sevmemem sövgümü oluyor örnegin sizin beni sevmek gibi bir zorunlulugunuz varmi hayir bu bana hakaret yada sövgü anlamida cikarmaz
neyse atatürkle ilgili her mesajim size sövgü hakaret ve saldiri gibi geliyor olsun biz sözümü söyler gideriz alan alir almayanlar da almaz sözümüz öyle ce ortaliktan kalir hafif bir rüzgar alir götürür baska yerlere siz kendinizi rahat tutun benden ne size nede baska birilerine sövgü gelmez hakaret gelmez ama mesajlarim cok sivridir malesef :bitmisbu:

cerzincan
02.04.2006, 19:29
benim yazılarımla canerzincanın yazılarını karıştıran arkadaşlar kininiz o kadar gözünüzü karartmışkji yazıları kimin yazdığından bile haberiniz yok. alevilerin özellikle yaşlı ve orta yaş insanları atatürkü sever genç kısım biraz daha araştıran sorgulayan bir yapıya sahip olduğu için atatürk hakkındaki düşünceleri daha farklı. bu bir genellemedir.yine yanlış anlayıp yanlış sözler sarfetmeyin

unjustified
02.04.2006, 19:41
CAN ERZİNCAN sölediklerin üzerine sana bişeyler söylüyorum atatürkü sevmeye bilirsin,bağıra bağıra da söyleyebilirsin,ama ona iftira atamazsın o zaman bizimde söz söleme hakkımız olur

cerzincan
02.04.2006, 19:47
iftira atan yok cevabı olmayan sorular sormayız

Hüseyin69
02.04.2006, 19:52
CAN ERZİNCAN sölediklerin üzerine sana bişeyler söylüyorum atatürkü sevmeye bilirsin,bağıra bağıra da söyleyebilirsin,ama ona iftira atamazsın o zaman bizimde söz söleme hakkımız olur

hakaret, saygisizlik, küfür, sövgü simdiyse iftira
bakalim yarin ne bahane kaliba uydurulup karsimiza cikilacak esefle ve ibretle bekliycem

ha unutmadan tahrikcilik provakatörlükte vardi

flame-i
02.04.2006, 20:32
arkadaşlar bende Alevi olupta Atatürk'ü sevmeyenlere şaşırıyorum.Yurt dışında yaşayıp pkk terör örgütünün ayak işlerini yapanlarıda görüyoruz.Şunu herkes bilmeliki dedelerimizin Mustafa Kemalin yanında yer aldığı bizlerde Atatürkçülükten taviz vermeyiz.Bu ülkenin gerçek Atatürkçüleri biz **********dir.Bende yurt dışında bulundum oradaki insanların yaşam tarzını iyi biliyorum.Mustafa Kemali tanımayan arkadaşlar kısaca Mustafa kemal Yoktan bir ulusu halkıyla savaşarak kurmuştur,şimdi kendini lider diye tanımlayan şerefsiz apo,fethullah gülen ve bin ladin gibi kaçmamış halkıyla ulusal bağımsızlığı kazanmış ve bunu alevilerinde desteğini alarak başarmıştır.Pkk ve şeriatçı akıma bu ülkeyi kemalist gençler böldürtmeyiz.Kimsede buna cesaret etmesin forumdada böyle düşünen arkadaşlar varsa mertçe söylesin ben buyum desin demogoji yapıp et nik kimliklerinin arkasına sığınmasınlar.

unjustified
02.04.2006, 20:35
can erzincan amacın bu köşeyi karalamak 50 kere bu son mesajim demişsin artık tartışmıycam bu da benim buradaki son mesajim saygısızlık yaptıysam sanada özür dilerim

Cleric
02.04.2006, 21:29
Kedi uzanamadığı çiğere mındar dermiş..
bazı Arkadaşlarında ATATÜRK gibi liderleri Olmadığından ATATÜRK e laf söylüyerek egolarını tatmin ediyolar ..

Size bir örnek veriyim

Hiç okumamış cahir bir ALEVİ insana bile

ATATÜRKü Seviyomusun ? diye sorun

Vereceği cevap evettir ..

Peki Neden ATATÜRK ü seviyosun dediğinizde

Verdiği cevap ise

Sakallılar yopazlar sevmiyo onlar sevmiyosa bize faydası vardır

diyecektir..

İsteyen deneyebilir ..

Bu yazı bence Çok şey anlatıyo Ama biraz dikkatli okumak ve düşünmek lazımm ...

Saygılar ..

Özgür-Taylan
03.04.2006, 01:54

İçimde sen gönlümde sen

Uyan bak bizim hallara

A.MAHSUNİ ŞERİF

valla yuregine saglik bizlerle paylastigin için !!
Alevi felsefesi budur.... hatirlasaniza, madimakta cani yobazlar hotele gitemden evvel, Atamizin püstünü yiktilar, sonra canlarimiz yaktilar...

canerzincan, Atatürk'ü sevmek zorunda degilsin, ama kendine Alevi diyen bir can, bu felsefeyi gönülden yasayan bir can, Atatürk'ü sevmemesi imkansiz bence... yobazlara inat, Aleviler koyu atatürkçüdür !!!
sen Kürt milliyetçiligini, inancindan önce geçiriyorsan, ALEVIforum'da degil de PKKforum'da yer bulman gerekiyor...

Hiç mi Cemevlerine girmedin??? Alevi türbelerine ???
neden o yerlerde ATAMIZIN resmi var sence??? resmi daire degil ya, zorla felan degil demek istedigim... ben ATAMIN resmini sünni türbelerinde, ibadet yerlerinde bulmuyorum.... ya neden??? Aleviler, gerçekten Atatürk'ün ilkelerine gönülden sahip çikanlardir bu ülkede...o sahtekar politikacilar gibi degil, Atatürk pinsi takip, müftülerin dizinde yatip... bilmeme anlatabildim mi ??

yobazlara inat, biz ATAMIZIN izinde gururla yürüyoruz,
KIZILBASIM, ATATÜRKCÜYÜM !!!

ALLAH EYVALLAH

Özgür-Taylan
03.04.2006, 02:11
internetten aradim ve ben bu sözleri buldum :

Neredesin..

Sana hasret, sana hayran gönlümüz
Sarı saçlım, mavi gözlüm nerdesin
Bu gemi bu 'Kara Deniz'

Kara peçe, yakışmıyor kullara
Kurban olam şu gittiğin yollara
Hele uyan bir bak bizim hallara

Bulutlar teriden, dağlar korkundan
Sarhoştur Mahzuni, senin kokudan
Bir daha gel gel ha Samsun'dan

Mahzuni Şerif

ALLAH EYVALLAH

cerzincan
03.04.2006, 12:38
sivas olaylarında iktidarda chp yokmuydu. chp kimin partisi benimmi

Dogan24
03.04.2006, 12:47
sivas olaylarında iktidarda chp yokmuydu. chp kimin partisi benimmiiiktidarda kim vardı kılıntın vardı sannedersen ya kim vardı kimim oldugu degil can kimin yaptıgı önemlidir sivas olaylarının görümtüleri ala gözlerimizin önunde ve o iğrenç insanlık dişi olayları bire bir yaşayan canlarımız hala bizimle beraber kimlerin yaptıgını bilmemek için çahil ve çehalet içinde olmak demek sivası olaylarının baş mimarlari ulama beyinli serihatcı zatlardır bunu bilmeyen yoktur sen chp yle nasıl bağdaştırdın anlamadın istersen birazcık araştırmaya gir ve ögren....

cerzincan
03.04.2006, 12:55
öğrenecek bir şey yok yapanlar elbetteki geri kalmış yobazlardı.bunda hemfikiriz.ben bundan bahsetmiyorum. chp nin iktidarında böyle bir olay gerçekleşiyor. ve olaylar bir oldu bitti olmadı uzunca bir süre devam etti ve iktidar müdahalede geç kaldı.bunu vurgulamak istedim

Serkan_Devrim
03.04.2006, 13:05
sivas olaylarında iktidarda chp yokmuydu. chp kimin partisi benimmisivas olaylarından chp yoluyla Atatürk'ü sorumlu tutan zihniyet Atatürk'ün nesnel değerlendirilemediğini ve önyargılı bir bakış bakıldığını kanıtlar. Atatürk'ün hatalarını nesnel değerlendirmeye çalış ama hakkınıda ver.

cerzincan
03.04.2006, 13:10
ırkçılık insanlık suçudur eyvallahım var her türlü gericiliğe her türlü milliyetçiliğe karşıyım. herkesin hakkı neyse onu veririm. kendi fikrimce atatürk neyi hak ediyorsa zaten yazdıklarımda bunu veriyorum

Serkan_Devrim
03.04.2006, 13:13
ırkçılık insanlık suçudur eyvallahım var her türlü gericiliğe her türlü milliyetçiliğe karşıyım. herkesin hakkı neyse onu veririm. kendi fikrimce atatürk neyi hak ediyorsa zaten yazdıklarımda bunu veriyorumeğer sivastan Atatürk'ü sorumlu tutarsan Atatürk'e hakettiğini vermemiş, onu haksız karalamış olursun. nesnel bir şekilde eleştir, şunu yapmamalıydı sebebide bu de. ama sırf Atatürk'ü sevmiyorsun diye olmadık suçları Atatürk'e yükleme. sivas olaylarından Atatürk'ün sorumlu tutulması cehalettir.(hakaret olarak algılama)

Özgür-Taylan
08.04.2006, 20:15
eğer sivastan Atatürk'ü sorumlu tutarsan Atatürk'e hakettiğini vermemiş, onu haksız karalamış olursun. nesnel bir şekilde eleştir, şunu yapmamalıydı sebebide bu de. ama sırf Atatürk'ü sevmiyorsun diye olmadık suçları Atatürk'e yükleme. sivas olaylarından Atatürk'ün sorumlu tutulması cehalettir.(hakaret olarak algılama)

ATATÜRK suçlu ha ????

dogru yaaaaa, ondan o pis yobazlar ATA'min püstünü yikip otel'e "kahrolsun laiklik, yasasin $eriat, yasasin musluman Türkiye" bagirarak diye yürüdüler... bu forumda ne garip garip insanlar var anammmm, agzi olan konusuyor valla, pesssssssss demekten baska bisey düsmüyor bizlere !!!
canerzincan sen git ATA'miza duydugun kini "PKKforum'da" dile getir bence!

ATAM IZINDEYIZ !!

Lamekan
08.04.2006, 20:49
ırkçılık insanlık suçudur eyvallahım var her türlü gericiliğe her türlü milliyetçiliğe karşıyım. herkesin hakkı neyse onu veririm. kendi fikrimce atatürk neyi hak ediyorsa zaten yazdıklarımda bunu veriyorum

eğer sivastan Atatürk'ü sorumlu tutarsan Atatürk'e hakettiğini vermemiş, onu haksız karalamış olursun. nesnel bir şekilde eleştir, şunu yapmamalıydı sebebide bu de. ama sırf Atatürk'ü sevmiyorsun diye olmadık suçları Atatürk'e yükleme. sivas olaylarından Atatürk'ün sorumlu tutulması cehalettir.(hakaret olarak algılama)

Burada ali ekber cerzincana tepki veriyor haklı olarak.. Bir Sonraki mesajda Özgür Taylan isimli arkadaş ali ekberden alıntı yaparak kendi de tepkisini dile getirecek..Cerzincan için.

ATATÜRK suçlu ha ????

dogru yaaaaa, ondan o pis yobazlar ATA'min püstünü yikip otel'e "kahrolsun laiklik, yasasin $eriat, yasasin musluman Türkiye" bagirarak diye yürüdüler... bu forumda ne garip garip insanlar var anammmm, agzi olan konusuyor valla, pesssssssss demekten baska bisey düsmüyor bizlere !!!

Ama hedefte canerzincan olduğu içinmidir bilmem gene canerzincanın ismi karışmış :)

Yorumsuz....

MetinK
08.04.2006, 22:58
Burada ali ekber cerzincana tekki verior haklı olarak.. Bir Sonraki mesajda Özgür Taylan isimli arkadaş ali ekberden alıntı yaparak kendi de teğkisini dile getirecek..Cerzincan için.

Ama hedefde canerzincan olduğu içinmidir bilmem gene canerzincanın ismi karışmış :)

Yorumsuz....

lamekan kardesim sagir duymaz uydururmus.vurun abaliya misali..

cererzincan olmus canerzincan :yamukgul:

"bir mermi de benden aslanim"

Hüseyin69
08.04.2006, 23:35
Ama hedefte canerzincan olduğu içinmidir bilmem gene canerzincanın ismi karışmış :)

Yorumsuz....

bu foruma girdim gireli atatürk basliklari acildigindan
berri o hedef tahtasinda bende baska kimseyi görmedimki
bosver mekansiz abim takma kafaya
biz leb dedik onlar leblebi diye anladilar oysa leb leuw (dudak) demektir vatandas bazen leblebi diye algilayabiliyor
mekansiz abime aynen katiliyorum :)
yorumsuzz

Adam
08.04.2006, 23:57
valla yuregine saglik bizlerle paylastigin için !!
Alevi felsefesi budur.... hatirlasaniza, madimakta cani yobazlar hotele gitemden evvel, Atamizin püstünü yiktilar, sonra canlarimiz yaktilar...

canerzincan, Atatürk'ü sevmek zorunda degilsin, ama kendine Alevi diyen bir can, bu felsefeyi gönülden yasayan bir can, Atatürk'ü sevmemesi imkansiz bence... yobazlara inat, Aleviler koyu atatürkçüdür !!!
sen Kürt milliyetçiligini, inancindan önce geçiriyorsan, ALEVIforum'da degil de PKKforum'da yer bulman gerekiyor...

Hiç mi Cemevlerine girmedin??? Alevi türbelerine ???
neden o yerlerde ATAMIZIN resmi var sence??? resmi daire degil ya, zorla felan degil demek istedigim... ben ATAMIN resmini sünni türbelerinde, ibadet yerlerinde bulmuyorum.... ya neden??? Aleviler, gerçekten Atatürk'ün ilkelerine gönülden sahip çikanlardir bu ülkede...o sahtekar politikacilar gibi degil, Atatürk pinsi takip, müftülerin dizinde yatip... bilmeme anlatabildim mi ??

yobazlara inat, biz ATAMIZIN izinde gururla yürüyoruz,
KIZILBASIM, ATATÜRKCÜYÜM !!!

ALLAH EYVALLAH

Arkadaşım eleştirinin bir dozu vardır. Sizin yaptığınız eleştiri görünümlü hakarettir. Türk Milliyetçiliği yapanlar Kürt Milliyetçiliği yapanlar eleştirmesi ise apayrı bir olaydır. Empati yoksunluğudur. Hangisinin hangisini doğurduğunun dahi farkında olmamaktır. Kaldı ki sizin gibi düşünmeyenlere Pkklı yakıştırması yapmak da ayrı bir gaftır.
Atatürk'ü sevmek veya sevmemenin Alevilikle ilgisi yoktur.
Dediğiniz gibi Alevilerin büyük bir kısmı o büyük kısıma ben de dahilim, Atatürk'ü sever fakat bunun Alevilikle bir ilgisi yoktur.
Saygılar

zine
09.04.2006, 01:18
iyiki atatürkün alevilere karşı sempatisi varmış. bende atalarımız neden mağaralarda ömür tüketti diye düşünüyordum. meğer sevgidenmişşş!!
bu arada atatürk türkiyede yeri dolduralamamış tek liderdir.
yüz yıllık cumhuriyet bir atatürk daha yetiştiremedi.

izmirksk
09.04.2006, 01:33
ATATÜRK suçlu ha ????

ATAM IZINDEYIZ !!
forumda kim atam izindeyiz dedi ise türkçü çıktı ve forumda üyeler arasında ikilik yarattı ve forumu karıştırdı..
hadi hayırlısı:yamukgul:

ağzı olan konuşuyor cümlesi biraz ağır olmuş...

Özgür-Taylan
09.04.2006, 01:41
Atatürk'ü sevmek veya sevmemenin Alevilikle ilgisi yoktur.
Dediğiniz gibi Alevilerin büyük bir kısmı o büyük kısıma ben de dahilim, Atatürk'ü sever fakat bunun Alevilikle bir ilgisi yoktur.
Saygılar

Simdi sen bunu yazarken okumadin demi? lol
hem diyorsun ki Alevilerin buyuk bir kismi Atatürk'ü sever.. ve ardindan diyorsun ki Alevilikle alakasi yok !!
peki neden "Sûnlulerin buyuk bir kismi Atatürk'ü sever" cümlesini hiçbir yerde bulamiyoruz ?? neden Cemevlerimizde onun resmi var ?? orasi resmi yer degil ki !!! birak cemevlerini, türbelerde bile var Atamin resmi!! hangi sunli turbede gordun sen Ataturk'u ??? guldurmeyin beni yaaaa

tekrarlamak adam öldürmez, ben Alevi oldugum için ATA'min ilkelerine sahip çikiyorum, bu ülkenin çagdas ilerici demokrat aydin laik olmasini istedigimden ATATÜRKCÜ diyorum kendime... anti Atatürkçü olanlar kim ?? ya milliyetçi Kürtler (pkk), ya da yobazlar... Kürt ve Alevi çoktur, Alevilerin yüzde 30'u Kürttür, fakat Kürt kimligini öne koyuyorsan milliyetçiliginle tabii ki Atatürk'ü sevmen mümkün degil... yobaz Alevilerden sözetmeme gerek yoktur, olmayan seyden nasil bahsedebilirim bilmem ?
kisacasi, Aleviyim deyip bir can, Alevi kulturunu ve kimligini öne koyan bir can, Atatürk'ü nasil sevmez aklim almaz! onun yaptigi bunca devrimleri, hele Alevi toplulugu için bu kadar faydali oldugu gozler onunde, bizler kimligimizi yasayabiliyorsak onun sayesindedir !!

ALLAH EYVALLAH

Hüseyin69
09.04.2006, 01:58

ATAM IZINDEYIZ !!

adreside biliyorsun demekki bak sayende pkkli oldum
ama adresi de yine sayende ögrenmis oldum
istersen önden seni alalim
benim yapacak kücük bir isim var
sen kapilari ac ben hemen geliyorum

Adam
09.04.2006, 02:06
Simdi sen bunu yazarken okumadin demi? lol
hem diyorsun ki Alevilerin buyuk bir kismi Atatürk'ü sever.. ve ardindan diyorsun ki Alevilikle alakasi yok !!
peki neden "Sûnlulerin buyuk bir kismi Atatürk'ü sever" cümlesini hiçbir yerde bulamiyoruz ?? neden Cemevlerimizde onun resmi var ?? orasi resmi yer degil ki !!! birak cemevlerini, türbelerde bile var Atamin resmi!! hangi sunli turbede gordun sen Ataturk'u ??? guldurmeyin beni yaaaa

tekrarlamak adam öldürmez, ben Alevi oldugum için ATA'min ilkelerine sahip çikiyorum, bu ülkenin çagdas ilerici demokrat aydin laik olmasini istedigimden ATATÜRKCÜ diyorum kendime... anti Atatürkçü olanlar kim ?? ya milliyetçi Kürtler (pkk), ya da yobazlar... Kürt ve Alevi çoktur, Alevilerin yüzde 30'u Kürttür, fakat Kürt kimligini öne koyuyorsan milliyetçiliginle tabii ki Atatürk'ü sevmen mümkün degil... yobaz Alevilerden sözetmeme gerek yoktur, olmayan seyden nasil bahsedebilirim bilmem ?
kisacasi, Aleviyim deyip bir can, Alevi kulturunu ve kimligini öne koyan bir can, Atatürk'ü nasil sevmez aklim almaz! onun yaptigi bunca devrimleri, hele Alevi toplulugu için bu kadar faydali oldugu gozler onunde, bizler kimligimizi yasayabiliyorsak onun sayesindedir !!

ALLAH EYVALLAH

Ya can gözünü seviyim, Atatürk Alevilik adına doğrudan ve somut ne adım atmıştır? Atatürk toplumun modernleşmesi ilerleyebilmesi adına büyük işler yapmıştır ve bizim felsefemiz ilerici olduğundan Atatürk'ün bu ilerici tutumundan ötürü severiz. Alevi olduğumuzdan dolayı değil. İlerici olan çağdaş olan sünniler de, hristiyanlarda, yahudilerde Atatürk'ü sever. Sevmeyene de saygı duymak zorundayız.
Ayrıca biraz yavaş olalım lütfen. ''Kimliğimizi yaşayabiliyorsak onun sayesindedir'' Yine aynı noktaya geldik. Atatürk olmasa biz ne olurduk, kendine güveni olmayan toplum sendromuna. Merak etme can, Atatürk olmasaydı başka biri çıkardı. Belki daha iyi, belki de daha kötü sonuçlanırdı. En kötü ihtimali düşünelim. Vatan parçalandı. Osmanlı bize ne zaman devlet oldu? Özellikle Yavuzdan sonra devletin tebasındaki 1 numaralı düşman biz değil miydik? Fikirlerimiz, ideolojimiz taban tabana zıt değil miydi? Biz kültürümüzü Osmanlı'dan koruyabildiysek, Ermenilerden de korurduk, Rumlardan da korurduk. Koruyamayanlar elbette çıkacaktır. Hatta biz Hristiyanlığın özüyüz gibi yaranmak isteyen arkadaşlar da çıkacaktır. Ama T.C.'de de olay pek değişik yürümüyor ne yazık ki. Asimilasyon son hızıyla devam ediyor.
Her neyse toparlıyım. Ben kendime toplumuma güvenen bir insanım. Atatürk'ü severim sayarım. Ama O olmasaydı... düşüncelerinin son derece yalnış olduğunu ve kendine güvenmeyen bir toplum yarattığı kanısındayım. Hedef Atatürk'ü geçmek olmalıdır. Babalarını geçemeyen evlatlar hep babalarının adıyla anılır.
Ayrıca Kürt Milliyetçisi = pkk bu çok çirkin bir yaklaşım. Unutma ki her tez anti-tezini doğurur. Türk Milliyetçiliği, Kürt Milliyetçiliğini ortaya çıkarmıştır.

Özgür-Taylan
09.04.2006, 04:01
Atatürk toplumun modernleşmesi ilerleyebilmesi adına büyük işler yapmıştır ve bizim felsefemiz ilerici olduğundan Atatürk'ün bu ilerici tutumundan ötürü severiz.

dediklerimi özetledin güzel bi sekilde,
sen de bizdensin,
Atatürkçü oldugun taaaaa buradan belli Can!!
neyse sevenler seviyor, sayiyor..
sevmeyenleri ne kadar anlamazsam da, hele Alevi olanlari, saygi duymak zorundayim... demokrasi deyin geçsin lol

saygilar

ALLAH EYVALLAH

ölümsüz
19.04.2006, 08:35
atatürk, sadece türklerin değil, türkiye'de yaşayan herkesin önderidir..
iddia edildiği gibi dersim katliamından da sorumlu değildir...
katliam sırasında ölüm döşeğindeydi..bunun emrini vermesi mümkün değildi...

atatürk, bu ülkede çeşitililiği hazmedemeyecek bir insan değildi..
eğer öyle olsaydı ve bir milliyeti ortadan kaldırmak isteseydi,
emin olun yapardı ve bunda başarılı da olurdu...

saygılar...

gulbas44
21.04.2006, 22:33
ingiliz başbakalarından biri atatürkle ilgili çok güzel bir söz söylemiştir <milletler yüzyılda bir dahi yetiştirir bu yüzyılın dahisini türk milleti yetiştirmiştir bu dahide atatürktür>busözden sonra daha söyleyecek sözüm yoktur onu eleştirenlerede bir sözüm var o zamanın imkanları ayrılıklar olmaması için NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE demiştir ve bu söz şimdi bazı insanlarımızın zoruna gidiyor gitmesin ben mutluyum böyle yaşamaktan

saygılarımla

Saygılı
22.04.2006, 09:33
kendi fikrimizi savunuyoruz biz.sizde ststürkü tabu olmaktan çıkarın sorgulayın.kendi fikrinizi ortaya koyun.dededen gelen sevgiyle hareket etmeyin sorgulamaktan korkmayın

atatürk sizler için tabu olmuş sorgulamaktan korkuyorsunuz.siz onun gözüne bakıyorsunuz özüne bakın içini görün .yok alevileri seviyormuş yok kökü aleviymiş falan filan hacı bektaşa geldiyse menfaatleri içindir olaylara duygusal değil bilimsel yaklaşın

herkez büyüdüğünde babasından annesinden dedesinden amcasından birşey öğrenerek büyüyor.sendede bunun izleri var.elbette atatürkü tabu olarak görmek ve putlaştırmak çok yanlış.bütün herkez gibi oda bir insandı hatasıyla sevabıyla bu dünyaya geldi birşeyler yaptı ve gitti.kimi takdir eder kimi etmez.sezarın hakkınoda sezara vermek lazım..

roro
22.04.2006, 09:55
benim atatürk le bir alıp veremediğim yok.Ancak siyasi iktidarların ve derin devletin de alevilere karşı tutunduğu tavır da ortada.Şunu da unutmayalım arkadaşlar,1990 lara kadar çoğımuz aleviliğimizi bir şekilde saklamak zorunda kaldık.

Özgür-Taylan
22.04.2006, 12:22
ATA'nin düsmanlari belli... burada da yer alanlar var..koynumuzda yilan besliyoruz canlar !!
Bilin ki, ATA'nin düsmanlari BIZLERIN de düsmanidir... nasil olur da unuttunuz Sivas'i ??... 37 gülümüzü kimler kopardi ? onlarin niyeti neydi, bu sorulari kendinize sorsaniza... ATATÜRK'ü sevmeyen bi can, ALEVI olamaz... bu kadar basit !!! milliyetçilikle veya baska bir konuyla ilgili degil ona gösterdigimiz sevgi.... tabii Kürt irkçi milliyetçilerin damari kalkiyor ATATÜRK sözü geçtiginde... nerede ATATÜRK'le ilgili bir konu orada canerzincan yer aliyor... acep neden?.. irkçi bölücülerin kompleksine gelip de özümüzden dönmeyelim... onlara inat ATAMIZIN izindeyiz !!!

ALLAH EYVALLAH

Alpha_Phonixis
22.04.2006, 13:10
Atatürk siyasi bir kişilikti. Ortaya Atatürkçülük gibi evrensel nitelikte ideolojiler çıkardı. Ama bu ideolojiler sayesinde benim ibadetim faşistlerden ayrıldı. Ben "ben" olabildim yani ..

Sokaktaki başı sarıklı zamanında halkımı katletmiş kişilere nefretle bakabiliyor ve onları eleştirebiliyorum..

Saygım ve sevgim o yüzdendir ki Ataya . Altında buzağı da aramam...Olsun derim ötesine. Gerisinede eyvallaa..

saygılarımla

MetinK
22.04.2006, 14:44
ATA'nin düsmanlari belli... burada da yer alanlar var..koynumuzda yilan besliyoruz canlar !!

ATATÜRK'ü sevmeyen bi can, ALEVI olamaz... bu kadar basit !!!
M.Kemali sevmene lafim yok.Bu senin en dogal hakkindir.Ama alintidaki cümleyi normal bir ruh haliyle yazmadigindan eminim.
böyle klise sözler ve sloganvari söylemler insana birsey kazandirmaz.

"Atatürkü sevmeyen Alevi olamaz." yok yaa.Atatürkle mi basladi Alevilik.Ondan önce Alevi yoktu sanki.

Cahil cahil yazmadan önce biraz düsünür insan.

bu kadar basit!!!:D

MetinK
22.04.2006, 14:59
tabii Kürt irkçi milliyetçilerin damari kalkiyor ATATÜRK sözü geçtiginde...

nerede ATATÜRK'le ilgili bir konu orada canerzincan yer aliyor... acep neden?.. irkçi bölücülerin kompleksine gelip de özümüzden dönmeyelim...

sorum su:

canerzincan irkci ve bölücü müdür?

Özgür-Taylan
24.04.2006, 02:20
M.Kemali sevmene lafim yok.Bu senin en dogal hakkindir.Ama alintidaki cümleyi normal bir ruh haliyle yazmadigindan eminim.
böyle klise sözler ve sloganvari söylemler insana birsey kazandirmaz.

"Atatürkü sevmeyen Alevi olamaz." yok yaa.Atatürkle mi basladi Alevilik.Ondan önce Alevi yoktu sanki.

Cahil cahil yazmadan önce biraz düsünür insan.

bu kadar basit!!!:D

Alevilik ATATÜRK'le dogmadi, saçma konusan kim meydanda... bil ki Alevigi yasayabiliyorsak ATATÜRK'ün sayesindedir... fetvalar, katliamlar, sürgünler, asimilasyonlar yetmedi mi asirlardir ??? hizir pasalara doymadin mi sen ?? ATA'MA DIL UZATMA, uzatacaksan da tam yap i$ini, git yobaz yezitlerin koynuna gir hemiii :)

ALLAH EYVALLAH

Hüseyin69
24.04.2006, 02:49
atatürk tekke zaviye tarikat vs gibi dini yollari kapatirken kac tane alevi dergahlari kapatti ki o dönemde gizli ibadet yapan bir toplumun dergahi oldugunu bilecegini sanmam atatürkün sadece haci bektasi veli dergahi acik tutulmus demek istemiyroum cünki alevileri kullandigi icin mecburen alevileri ne kadar sevdigini ispat etmesi gerekir ben bilmiyorum ama su
atatürke dokunulmaz yasasi cikmasaydi sanirim o dönemde nasilki sunni din adamlarin kelleleri gittiyse yüzde yüz olmasada alevi din adamlarida gitmistir bu aci bir gercektir belki ben yada bizler görmiycez ama bakalim gelecekte daha ne karanliklar aydinlanabilecek atatürk samsundan gelirken neden erzurumu ve sivasi ardindan haci bektasi tercih etmistir oysaki dersim türkiye alevisinin ana kaynagidir alevilerden destek almak icin önce dersime ardindan sivasa ordan nevsehire gitmesi gereken atatürk neden dersimi unutmusu bu soru bana simdiki iktidari animsatiyor nasilki simdiki iktidara yalakalik yapan güya alevileri temsil edenler varsa o dönemde ayni benzerlik fazla uzak degil

cumhuriyet dönemindede fetvalar devam etmistir bizler dagalrda magaralarda saklandigimiz icin sadece sunni din ulemalarina fetvalar verilmis ve cezalari kesilmis saniyoruz sakin cumhuriyet özellikle atatürk döneminde alevilere atatürk hic zarar vermedi aksine aleviler hep atatürkü destekledi demeyin cünki atatürkü destekleyen aleviler zaten bellidir bir kisim nevsehirliler bir kisim tasra ve bir kismida metropole yeni inen alevlerdir cogu alevi o dönemlerde atatürkün türkiyeyi kurtardiklarina bile inanmiyor halen korku icinde yasiyorlardi
baska bir deyimle süpriz yani

MetinK
24.04.2006, 03:02
bil ki Alevigi yasayabiliyorsak ATATÜRK'ün sayesindedir...

hizir pasalara doymadin mi sen ??

git yobaz yezitlerin koynuna gir hemiii :)

yine klise sözler ve yine sloganlar.

ben degilde senin aklindan gectigine göre senin onlarin koynuna girmen gerekiyor.

Demek 1400 yillik inancimiz Atatürkün sayesindedir.
Hz.Aliyle karistiriyor olmayasin sakin?

Özgür-Taylan
24.04.2006, 03:34
yine klise sözler ve yine sloganlar.

ben degilde senin aklindan gectigine göre senin onlarin koynuna girmen gerekiyor.

Demek 1400 yillik inancimiz Atatürkün sayesindedir.
Hz.Aliyle karistiriyor olmayasin sakin?

Hizir misali bizlere yetisen kimdi ?... dayin mi ??? osmanlinin fetvalarini yok edip, yerine aydinlik, kadin erkek esitligini getiren, ilericiligi, laikligi, bizlere (alevilere) özgürlügü getiren kimdi ??... sizin yaptiginiz NANKÖRLÜKTEN baska birsey degil ki... Alevilerin nerdeyse hepsi (apo'cular hariç) Atatürk'e gerçek degeri gosteriyorlar...ve bil ki her "Aleviyim" diyen Alevi olamaz... bizden degildir, irkçi olan, kadina hak tanimayan, demokrat ilerici olmayan, bizden DEGILDIR (örnegin.. daha çok örnek var ama sayamam..) !!!...senin örnegi de hatirlayim, Ata'ma dil uzatarak yobazlari koynunda besleyen bir insana ALEVI diyemem kusurda kalma..

ALLAH EYVALLAH

Hüseyin69
24.04.2006, 03:42
yasindan boyundan ve kilondan cok agir sözler sarf ediyorsun özgür
sen atatürkcüsün bir baskasi degildir
olabilir ama boyun yasin ve kilo n cektigi kadar söz söyle fazlaliklari yine senindir

MetinK
24.04.2006, 03:44
Hizir misali bizlere yetisen kimdi ?... dayin mi ???

Alevilerin nerdeyse hepsi (apo'cular hariç) Atatürk'e gerçek degeri gosteriyorlar...

Ata'ma dil uzatarak yobazlari koynunda besleyen bir insana ALEVI diyemem kusurda kalma.

Ukalaliga gerek yok.Ya adam gibi kisisel saldiri yapmadan tartisirsin yada yazmazsiniz.
Alevilik =Atatürkcülük degildir.
O bir siyasetci ve liderdir.Anadoluyu dedelerimizle beraber emperyalizmden kurtarmistir.Saltanat ve Halifeligi kaldirip yerine bugünkü düzeni kurmustur.Ama ne Alevi nede Alevilikle ilgilidir.
Bu ara da Diyanet Isleri Baskanligininda kim tarafindan ve ne zaman kuruldugunu ve kime hizmet ettigini de bir arastir istersen?

Özgür-Taylan
24.04.2006, 15:37
Ukalaliga gerek yok.Ya adam gibi kisisel saldiri yapmadan tartisirsin yada yazmazsiniz.
O bir siyasetci ve liderdir.Anadoluyu dedelerimizle beraber emperyalizmden kurtarmistir.Saltanat ve Halifeligi kaldirip yerine bugünkü düzeni kurmustur.Ama ne Alevi nede Alevilikle ilgilidir.
Bu ara da Diyanet Isleri Baskanligininda kim tarafindan ve ne zaman kuruldugunu ve kime hizmet ettigini de bir arastir istersen?

Atatürkçülük Aleviligin oldugunu diyen oldu mu kurban? agzi olan konusuyor mash'Allahhh :)

ben sadece diyorum ki, ATATÜRK'ü sevmeyen, nankörce hareket eden, o'na dil uzatan kisi ASLA Alevilikte yer alamaz.. Alevilik bir hayati felsefedir, bu felsefe, ATATÜRK'ün yaptigi bunca devrimi ile uyusuyor (kadina hak, ilericilik, özgürlük, medeniyet, dilimize dönüs, arapçayi OUT edip vs...) o açidan bu memlekette gerçekten Atatürk'e sahip çikanlar var ise, onlar da Alevilerdir... Atatürk 1938'de öldü hatirlatayim, yani ondan sonra gelen asimilasyonlar, katliamlar, sünnilestirme politikalari, alevi koylerine camii politikasi vs... devletin ATA'nin ilkelerine hiçbir sekilde bagli olmamasi, ATATÜRK'le hiçbir ilgisi yoktur... bu sevgi, saygi DEVLETE degil, ATATÜRK'e dir... nasil her Aleviyim diyen Alevi olamiyor, ayni sekilde her Atatürkçüyüm diyen Atatürkçü olamiyor...

Alevisen haddini bil, yobazlarin oynuna gelip de ne kazaniyorsun söylesene merak ettim... yeniden Sivas'a benzer olaylar olursa, suçlularin kim oldugunu pek iyi biliriz... pehhhhhhhh

ALLAH EYVALLAH

Özgür-Taylan
26.04.2006, 01:51

Nurcu nişanını takan
Kızılbaş mı karabaş mı
Memlekete nifak sokan
Kızılbaş mı karabaş mı

Madem günah imiş sazlar
Çalsın sizin davulbazlar
Çember sakallı yobazlar
Kızılbaş mı karabaş mı

Gerici takkesin giyen
Olmadık herzeler yiyen
Atatürk'e gavur diyen,
Kızılbaş mı karabaş mı ?..

İzmir Menemen'de esen
İsyan bayrağını asan
Teğmen Kubilay'ı kesen
Kızılbaş mı karabaş mı

Ölme Pir Sultan'ım yaşa
Yandı Sivas baştan başa
Eli kanlı Hızır Paşa
Kızılbaş mı karabaş mı

Kerbela'nın susuz çölü
Eser durur bir sam yeli
Ehlibeyt'e kıyan deli
Kızılbaş mı karabaş mı

Muaviye hin oğlu hin
Oğlu Yezit ondan hain
İbni Mülcem denen lain
Kızılbaş mı karabaş mı

Aşık Yener öter dalda
Gönlüm yurtseverlik solda
Dönmez hak bildiği yolda
Kızılbaş mı karabaş mı

Aşık Yener

Sen nesin cannnn????
bizden misin ?? onlardan misin ??? heytttttt

nesin ?...
Kızılbaş mı Karabaş mı

Hüseyin69
26.04.2006, 01:55
Hizir misali bizlere yetisen kimdi

ya kardesim biliyorum atatürke hizir diyecen ama neden cekiniyorsun neden eveleyip geveliyorsun onu anlamdim korktugun birseymi var acik acik söyle
atatürk kahramandir liderdir komutandir gazidir yetmedi hazret:) oldu yetmez sende hizir yap olsun bitsin :) :)

Özgür-Taylan
26.04.2006, 02:04
ya kardesim biliyorum atatürke hizir diyecen ama neden cekiniyorsun neden eveleyip geveliyorsun onu anlamdim korktugun birseymi var acik acik söyle
atatürk kahramandir liderdir komutandir gazidir yetmedi hazret:) oldu yetmez sende hizir yap olsun bitsin :) :)

niye çekineyim ki? Atatürk'ün SAHI MERDAN'dir, HIZIR'dir... nereden bileceksin sen, nankörlük almis basini gidiyor..

bisey soracam sana, bu Atatürk'e karsi "polemigi" nereden geliyor ?.. neden Atatürk'ü sevmiyorsun, merak ettim.. samimi soruyorum sana Canerzincan... nerede ATA'mizla bir konu varsa senin yazilarini görebiliyoruz, bu kin neden?..

ALLAH EYVALLAH

Hüseyin69
26.04.2006, 02:13
samimi soruyorum sana Canerzincan... nerede ATA'mizla bir konu varsa senin yazilarini görebiliyoruz, bu kin neden?..

ALLAH EYVALLAH

benim atatürkle alis verisim yok ki kinim öfkemde olsun
ama kusura bakma ben atatrükü ne hazret yaparim nede hizir yaparim
onu yapacagima dedem o mertebeye daha uygundur
anlatabildimmi özgür
haa atatürke gelince hakaret etmem kin gütmem sövgü sergileme gibi bir aliskanligim olmaz ama eger atatürkü sevmemek bu saydiklarimin kategorisine giriyorsa demekki büyük bir sorun var ortdada o sorunu cözmek bana degil size düser
nasilki bir örgüt üye yada adam toplamak icin bir ugras veriyorsa sen ve senin gibi atatürkcülerde beni kazanmak icin ugras verin beni cephe almayin haydin calismalara baslayin :) bakalim basari dereceniz kac rakam dir :)

ALBAY_KAWA
26.04.2006, 02:15
ilk haci bektasi ve alevi derneklerine gittigim yillarda, o anda hayatta olan dedelerimizden birine bir soru sormutum, bu fotografin duvarda ne isi var diye...Cevabi cok kisa ve öz oldu...

Evladim, Bizler nasilki, sevdiklerimzin fotograflarini duvara asiyorsak, cellatlarimizin fotografinida ayni sekil asariz...

Tabi o yillarda bu sözü anlamak koaly degildi...

Sanirim acilan konuya cevap verilmis oldu, egerki konunun maksati bu idise...

Saygilar

MetinK
26.04.2006, 02:41
Sen nesin cannnn????
bizden misin ?? onlardan misin ??? heytttttt

nesin ?...
Kızılbaş mı Karabaş mı

Bu soruyu moderatör arkadaslarin dikkatine sunuyorum.Umarim onlardan bir cevap alirsin.
Evet sevgili Canlar bu nick bana bir soru sormus.Yanitlamak isteyen var mi?

Hüseyin69
26.04.2006, 02:45
Bu soruyu moderatör arkadaslarin dikkatine sunuyorum.Umarim onlardan bir cevap alirsin.

bosver metink abi özgür akilli cocuktur
bana sormus olsaydi kafamda o soruya uygun bir cevap vardi :)

ALBAY_KAWA
26.04.2006, 02:46

öncelikle cevap yerine söyle bir sey demek daha saglikli sen kimsin, insanmisin yoksa degilmisin, cevabin evet ise, ozaamn sordugun soruyu degistirmelsiin...

Saygılı
26.04.2006, 08:55
ilk haci bektasi ve alevi derneklerine gittigim yillarda, o anda hayatta olan dedelerimizden birine bir soru sormutum, bu fotografin duvarda ne isi var diye...Cevabi cok kisa ve öz oldu...

Evladim, Bizler nasilki, sevdiklerimzin fotograflarini duvara asiyorsak, cellatlarimizin fotografinida ayni sekil asariz...

Tabi o yillarda bu sözü anlamak koaly degildi...

Sanirim acilan konuya cevap verilmis oldu, egerki konunun maksati bu idise...

Saygilar

çok ilginç bir söylem..hemen hemen aynı soruyu bende dedelerime sordum.ama bana söyledikleri sana söylenenlerle tam tersi.nasılki bu ülkeyi kurtarmak için çok çabaladı önder oldu yol gösterdi onun resmini asmıyacağızda kimin resmini asacağız demişlerdi.ya senin dedelerinde atatürkü sevmiyor yada benim dedelerim ilah görüyorlardı..

asd.1950
30.04.2006, 02:15

Yanlış enformasyon aldığın çok belli. Atatürk hangi Aleviyi katletmiş. Anladığım kadarıyle Dersim isyanından sözediyorsun. Ama bilmelisin ki o olayların gerçekleşmesinde Celal Bayar başbakandı. Olayları sert biçimde önlemeye çalıştığı için görevinden alındı ve yerine İsmet Paşa getirilir. Paşa da olayların sonuçlanmasını sağlar. Tabii bu arada bazı canlar yanmıştır ama hasta olan Atatürk'ü bundan sorumlu tutamazsın. Zaten uzun yıllar Tunceli'nin CHP'yi desteklemesi de bunu gösterir.
Bir konu daha var, diğer bir canın belirttiği gibi Atatürk'e Kurtuluş Savaşı'nda ilk desteği maddi manevi Alevi önderleri vermiştir. Atatürk bunu şöyle açıklar. Alevilerden gelen destek benim kurtuluşa olan inancımı arttırmıştır der. Saltanat ve hilafetin kaldırılmasından sonra, devletin dini yapısı ne olmalıdır üzerinde kafa yoran Atatürk, TBMM üyelerinden üç vekili yanına çağırır, çünkü bunlara çok güvenmektedir. Onlardan şunu ister. Siz yarın meclise bir önerge verin ve devletin dini İslam ve mazhebi ALEVİ olsun deyin ben sizi destekleyeceğim, der. Ama bu üç vekil buna şiddetle karşı çıkar. Atatürk daha sonraki seçimlerde bu üç vekilin seçilmesini bile engeller. En güvendiği kişilerin bu tepkisi Atatürk'ü geri çeker. Konu böylece kapanır. Zaten bu olaydan sonra hızla devam eden devrimlerde bir duraklama olur. Sanki Ata birilerine küsmüş gibidir. Bütün bunların bilinmesini ve Atatürk hakkında daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Ben Atatürk'e hakareti Aleviliğe hakaret olarak algılıyorum. Herkese sevgiler.

Hüseyin69
30.04.2006, 02:53
Ben Atatürk'e hakareti Aleviliğe hakaret olarak algılıyorum. Herkese sevgiler.

kardesim simdi aleviside sunniside dinciside bazilari atatürkü sevmez hatta kimi zaman okullar kamu kuruluslarin ön bahcelerinde atatürkün büsütünü kiranlarda cikiyor simdi bu büstü kirdilar diye tüm aleviler ayaklansinmi bilirbilmez öyle atip tutma biraz daha yazdiklarina dikkat edersen senin menfatine olur derim ayrica
atatürkle ilgili herseyi alevilige algilarsan kusura bakma atatürkcü alevilerde atatürkten nefret etmeye baslar

lion12
30.04.2006, 03:14
Atatürkçü olmayan aleviler genelde sayı olarak çok azdırlar.Yani sadece Dersim alevilerinin arasında bir parça var ama bu da 20-25 milyonluk alevi nüfusa indirgenemez ve şu da çok açık ve nettir ki Aleviler arasında Atatürk sevgisi,sünnilerinkinden çok daha fazladır.

ALBAY_KAWA
30.04.2006, 05:23
Atatürkçü olmayan aleviler genelde sayı olarak çok azdırlar.Yani sadece Dersim alevilerinin arasında bir parça var ama bu da 20-25 milyonluk alevi nüfusa indirgenemez ve şu da çok açık ve nettir ki Aleviler arasında Atatürk sevgisi,sünnilerinkinden çok daha fazladır.

bu söylediklerinle, ayricalik yaratilmiyor ve bu bir marifet degildir, atatürkü sevip sevmemek alevileri briyere getirmez, ne uzatir nede kisaltir...

asd1950 arkaasta, utanamsa diyecek, falan ksii basbakandi, atatürkte, herhangi bir mevki sahibi degildi, evinde hasta, ama hic birseyden haberi yoktu, gecelim arkadasim bu söylemleri, bilen biliyor, bilmeyen azmiyle ögrenir, ama bu kadar iddiaci birskeilde konusmak dogru degil, yani sen yaninda egildin bunu neye dayanarak bize aktarriyorsun ?

Özgür-Taylan
01.05.2006, 03:26

yüregine saglik can !!

ALLAH EYVALLAH

lion12
01.05.2006, 03:44
bu söylediklerinle, ayricalik yaratilmiyor ve bu bir marifet degildir, atatürkü sevip sevmemek alevileri briyere getirmez, ne uzatir nede kisaltir...

asd1950 arkaasta, utanamsa diyecek, falan ksii basbakandi, atatürkte, herhangi bir mevki sahibi degildi, evinde hasta, ama hic birseyden haberi yoktu, gecelim arkadasim bu söylemleri, bilen biliyor, bilmeyen azmiyle ögrenir, ama bu kadar iddiaci birskeilde konusmak dogru degil, yani sen yaninda egildin bunu neye dayanarak bize aktarriyorsun ?

Dostum bak polemiklere çevirmeye gerek yok bu siteyi.Kenar mahalle değil burası karşılıklı atışalım.Beni yanlış anlama lütfen.Bak ben oraya yazmışım ki aleviler arasında genel olarak Atatürk sevgisi daha çoktur.Konu başlığı da Alevilerin Atatürkçülük ile sorunları mı var.Dolayısıyla benim buraya bu yazıyı yazmam gayet mantıklı.Doğru olan bu çünkü alevilerde Atatürk sevgisi ve Atatürkçülük genel olarak yüksek bir oranda.Şimdi konumuz Atatürkçülüğün alevilere faydası var mı acaba olsaydı dediklerin doğru olabilirdi ama sen demişsin ki Atatürkçülüğün Alevilere bir faydası mı var alevileri ne uzatıyor ne kısaltıyor.Şimdi ne alaka biz burada Atatürkçülüğün faydalarını ya da zararlarını tartışmıyoruz ki,biz burada Alevilerin Atatürkçülük ile ilgili sorunları var mı yok mu bunu konuşuyoruz.Lütfen konuyu eğer biraz dikkatli okursan bana hak verirsin.Atatürkçülüğün aleviliğe katkısı var mı yok mu konusu tartışılır ama onun için de ayrı bir konu açılır orada yazarsın.Şimdi hem konu başlığı ile alakasız birşey anlatıyorsun,hem de beni eleştiriyorsun.Ben sana Atatürkçülük iyi ya da kötü,aleviliğe zararlı ya da faydalı gibisinden bir tezi savunmuyorum ki.Lütfen beni yanlış anlama ama onun tartışılacağı platform ayrıdır.Bir daha lütfen böyle de konu ile alakasız bir konuda gelip beni eleştirmeye kalkma lütfen!Eğer o konu ile ilgili konuşmak,fikir beyan etmek istiyorsan,aç bir konu oraya yaz aleviliğe Atatürkçülüğün faydası var mı yok mu diye,ona göre tartışalım.Böyle konu başlığı ile alakalı olmayan bir konuda bana bu kadar sert çıkmanı da kınıyorum.Adam gibi tartışmak istiyorsan tartışalım kardeş,yok illa da böyle ters konuşacaksan,o zaman kapa çeneni fikirlerin de sende kalsın.:21: :24:

asd.1950
12.05.2006, 21:25
kardesim simdi aleviside sunniside dinciside bazilari atatürkü sevmez hatta kimi zaman okullar kamu kuruluslarin ön bahcelerinde atatürkün büsütünü kiranlarda cikiyor simdi bu büstü kirdilar diye tüm aleviler ayaklansinmi bilirbilmez öyle atip tutma biraz daha yazdiklarina dikkat edersen senin menfatine olur derim ayrica
atatürkle ilgili herseyi alevilige algilarsan kusura bakma atatürkcü alevilerde atatürkten nefret etmeye baslar

Turuva atı beni tehdit etme. Bilmez sensin. Cumhuriyet yayınları Atatürk ve Alevilik.

Balta
12.05.2006, 22:17
Arkadaşlar,

Burayı ne güzel bir hale çevirmişsiniz. Konumu tartışıyorsunuz yoksa bilgiçlik yarışımı. Biri birine atışmalar tehdit olarak algılamalar, Cahillik suçlamaları.
E sırada ne var.

Lütfen konuya ilişkin fikirlerde bulunun.

Ayrıca Asd.1950 Canerzincan seni tehdit etmiyor sadece uyarıyor. Bu konuda olumsuzlukları Alevilerle genelleştirmeme ve ayrıca Forum Kuralları konusunda tasdikli bir üyemiz ve seviyeyi kontrol atına almaya çalışıyor.

Kaldı ki sen ne yapmışsın. Bunu tehdit olarak alıp hemen Cahil suçlamasıyla atağa kalmışsın.

Lütfen ko tür konuşmalardan uzaklaşıp konuya dönelim. Yoksa bir konu daha tarışılamadan sataşmaya dönüşecek.

AleviKürt
12.05.2006, 22:51

Karakartal senin bu objektifligine hayranim. Yani tek tarafli olmaman, herseye soru isareti koyman cok güzel ve sevindirici.
Ben Atatürkün hayrani degilim. Cünkü bende büyük bir soru isareti bulunuyor:

Dersim ve Kocgiriye yapilan saldirilarinin sorumlusu o mu diye. O ise, düsündüklerim bu: "Alevilere zulüm eden bir kisiyi neden seveyim? Hacibektasa ugramasi siyasetle mi ilgiliydi? Neden bu kisi dincilere "sizlere seriat getirecegim" deyip Alevilere "laiklik" hakkinda bahsetti?" (Bu yazdiklarim dogrumudur? Bunlari da düsünüyorum. Cünkü her kaynak ayni degildir, ve zaten bu cümleleri iceren kaynaklar kafama bu soru isareti koyanlarin arasindadir).

Bu zulümlerle ilgisi yoksa durum baska, ve Alevilerin ona karsi okadar positif olmalarini anlarim.
Sorumlu ise de, degilse de, Aleviligin bir peygamberi gibi görünülmesine katilmiyorum.

Selamlar.

AleviKürt
12.05.2006, 23:09
herkez büyüdüğünde babasından annesinden dedesinden amcasından birşey öğrenerek büyüyor.sendede bunun izleri var.elbette atatürkü tabu olarak görmek ve putlaştırmak çok yanlış.bütün herkez gibi oda bir insandı hatasıyla sevabıyla bu dünyaya geldi birşeyler yaptı ve gitti.kimi takdir eder kimi etmez.sezarın hakkınoda sezara vermek lazım..

benim dedemden daha atatürkcüyü zor bulursun. ve benim dedem 20'li 30'lu yillarini gören bir adamdir.
benim süphem dedemle ilgisi yok. ben atatürkü alevilikle bukadar yakin tutmak dogrumudur diye arastirma yapmak istiyorum. cevap ariyorum. dedeyle gelenekle ilgisi yoktur.

Bilin ki, ATA'nin düsmanlari BIZLERIN de düsmanidir... nasil olur da unuttunuz Sivas'i ??... 37 gülümüzü kimler kopardi ? onlarin niyeti neydi, bu sorulari kendinize sorsaniza... ATATÜRK'ü sevmeyen bi can, ALEVI olamaz... bu kadar basit !!! milliyetçilikle veya baska bir konuyla ilgili degil ona gösterdigimiz sevgi.... tabii Kürt irkçi milliyetçilerin damari kalkiyor ATATÜRK sözü geçtiginde... nerede ATATÜRK'le ilgili bir konu orada canerzincan yer aliyor... acep neden?.. irkçi bölücülerin kompleksine gelip de özümüzden dönmeyelim... onlara inat ATAMIZIN izindeyiz !!!

ALLAH EYVALLAH

O 37 canin arasinda Atatürkü sevmeyen yokmudur sence?

Özgür-Taylan
12.05.2006, 23:29
ben tüm Alevilerin mecburi Atatürkçü olacaklarini demiyorum ki, ama Atatürk'ün ilkeleri ve bizim Alevi kulturumuzun ilkeleri yan yana yürüyor, ben Ata'ma sahip çikiyorsam ilk basta Alevi kulturunu yasamak istedigimdendir, ülkemin yobazci seriatlilar tarafindan yönetilmesini istemedigimdendir... yoksa herkes Atatürk'e hayranlik duyacak diye bisey yok..

Sivas'i iyi hatirla lütfen, bizi yakanlarin arzusu neydi? onlar kimin büstünü yikip Madimak Oteli'ne yürüdüler ? ... Sivas gibi olaylar asirlardi yasadik Osmanlinin fetvalarindan dolayi.. Atatürk'ü hizir gibi gören kim bu ulkede? karacarsaflilar mi?... hmmmmmm

Atatürk'ü sevmeyen canlarimiz kim? Kürt milliyetçiligini öne koyan canlarimizdir ne yazik ki.. evet Atatürkçüyüm ama simdi ben "mhp yandasi" miyim? benim milliyet anlayisim onlarinkiyle ayni mi sence ?.. Kürt milliyetçiligini savunan canlarimiz, mhp yandaslarindan gördükleri kör milliyetçiligi Atatürkçülükle bagliyorlar ve her Atatürkçüyü onlardan oldugunu saniyorlar... ondan "kör" bir sekilde "Atatürk'ü sevmiyoruz" diyebiliyorlar.. sence bu ne kadar dogru bi mantik?

biz Aleviler o yüce insanin yaptigi bunca devrimin arkasindayiz, ve gerçekten bu ülkede Atatürk'e gönülden sahip çikanlar Alevilerdir.. hangi camiide, veya sünni türbe'de Ata'nin resmini gördün? bizim köyün türbesinde bile Ata'nin resmi var yaaa, dag basinda lol.. orasi resmi bir yer mi ki mecbur olsun? hayir hiçte mecbur deil :)

ALBAY_KAWA
13.05.2006, 01:13
yaw, aslinda bu bizi pek baglamaz, bu nasil akil ve mantik isidir nalamiyorum,, atatürkün hayatimizi cesitli sekillerde etkiliyor, ve tuaf tuaf yazilar ile karsilik verilyior söylemleirmiz, yalnis anlasildigi iicn, söyle bir yorum yapalim ozaman belki daha iyi anlasiliriz, Benim dedem hz ali ile atatürkün fotografini yan yana asmis evinde, sordum kimi daha cok seviyorsun, atatürkü, dedi, ee dedem ankarada 40 alevi dedesini astirmis bu atatürkü seviyor diye, ayni evde yasamiyalimmi, görüslerimiz farkli diye, birbirimizi evdenmi atalim ne yaplim, bence atatürk konusunu bu denklli sulu bir sekilde konsuulmasi normal degil, birakinda herkez kedni hayatini yasasin, kimse dünyaya davetye ile gelemdi, bu dünyanin böyle olmasida bizim sucumuz degil, bu dünyayi, böyle kabullenmemiz bizim sucumuz, ona göre hareket edelimde, birbirimizi fiili bir sekilde tahrip etmeyelim...Ayrica bu konuda sanirim bölgesel yada kültürel alaevilik olmaz, o yüzden dersim kelimesini bu konudan cikarmalisiniz...

(benim dedem derken, sadece yorum yaptim, onun dedesi diymeezdim, yalnis anlasilmasin)

Saygilar !

Hüseyin69
13.05.2006, 01:27
Arkadaşlar,

Ayrıca Asd.1950 Canerzincan seni tehdit etmiyor sadece uyarıyor. Bu konuda olumsuzlukları Alevilerle genelleştirmeme ve ayrıca Forum Kuralları konusunda tasdikli bir üyemiz ve seviyeyi kontrol atına almaya çalışıyor.

.

fazla degil bir kac ay daha atatürk konularina mesaj yaziyim
bir kisim atatürkcü aleviler beni seriatci hatta daha da ileri giderek sivas katliaminin elebasisida ilan edecekler degerli halil abim
sebep atatürkü sevmememden kaynaklaniyor :uzgunsok:

bu gidisle galiba forumdanda heybemizi alip gidecez
durum öyle görünüyor

Ardahanlı
13.05.2006, 01:53
Kardesım kesınlıkle bu aramıza yane foruma sızmış kişiler tarafından yapılan yakışık almayan birşeydir...

MetinK
13.05.2006, 02:15
ben Ata'ma sahip çikiyorsam ilk basta Alevi kulturunu yasamak istedigimdendir
...
Atatürk'ü sevmeyen canlarimiz kim? Kürt milliyetçiligini öne koyan canlarimizdir ne yazik ki..

M.Kemali sahiplenmeniz sizin kisisel durumunuzdur.Siz sahip cikarsiniz baskasi degil.Sahiplenmiyen insanlar da Alevidir.
Alevi olmak icin Kemalist olma zorunlulugu yoktur.
Kürt milliyetciligi yapanlardan baska da Alevilerde seven de,sevmeyen de olabilir.Bu Türk Alevisi de olabilir,Kürt Alevisi de,Kirmanc-Zaza Alevisi de veya Arap Alevisi de.
Kisinin kendisiyle ilgili bir durumdur.
Birbirinden bagimsiz konulardir bunlar...

Kemal
13.05.2006, 02:53
bugüne kadar bu konuları okumamıştım, gecenin bu saatinde okumaz olaydım...
en iyisi ben yine döneyim şiirlerime...

tartışmak isterdim ama anlamsız...

Ezo
13.05.2006, 13:40
Çok ilginç yorumlar yapilmis, Ataturku elestirmesini bile bilmiyoruz... Kisisel düsunceler dedelere aktarilmis bir dede bunu demis bu dede bunu demis vs... bunlar hep kisisel düsunceleriniz bunlari bir toplun ad1na yorum yapmayiniz....Ataturk, Turk Milleti zekidirdemisti simdi bende Ataya esletiyorum göruyoruz zeki Turk milletini...

Birde Insani sevmeyen isnan nasil oluyor oda ayri bir konu..Hep insaniz diyoruz ama insani sevmiyoruz.

saygilar
ezo

dilemma
14.06.2006, 14:22
evet bence de tarih atatürkün dediği gibi çok önemli araştırılmalı böle yok bizi atatürk kırmış falan yanlış bilgiler edinip kendilerini öyle inandırıyolar ya...bağnaz kesimden kalma araştırmacılar okununca böle oluyo işte başkalarının suçunu nie durmadan atatürke yüklüyosunuz ya. ya 1 kere bak cemlerimize cemevlerimize bak 1 ceme git de gör ataürkün resmi nerede 1 gör ondan sonra 1 düşün taşın kara ver nasıl olur ya aleviler atatürke canı gönülden bağlıdır 1 kere aleviler atatürkü sever ya zaten heryerde var kendini kaybetmiş kesim her toplulukta var napalım allahtan acil şifa

AleviKürt
18.06.2006, 01:11
evet bence de tarih atatürkün dediği gibi çok önemli araştırılmalı böle yok bizi atatürk kırmış falan yanlış bilgiler edinip kendilerini öyle inandırıyolar ya...bağnaz kesimden kalma araştırmacılar okununca böle oluyo işte başkalarının suçunu nie durmadan atatürke yüklüyosunuz ya. ya 1 kere bak cemlerimize cemevlerimize bak 1 ceme git de gör ataürkün resmi nerede 1 gör ondan sonra 1 düşün taşın kara ver nasıl olur ya aleviler atatürke canı gönülden bağlıdır 1 kere aleviler atatürkü sever ya zaten heryerde var kendini kaybetmiş kesim her toplulukta var napalım allahtan acil şifa

peki sana birsey sorayim, nasil olur da bir sürü dersimli atatürkü sevmis, desteklemis. ama birden, 1937/38 'den sonra, onu destekleyen bir kac asiret katledilmis, ve dersimin büyük bir bölümü atatürke destegini birakmis?
yani 1937/38 olaylarini gören, yasayan kisiler, atatürk desteklerini birakmis, ama olaydan uzak olan, hatta olayi bile bilmeyen kisiler atatürke verdigi desteklerini devam etmisler.

sence nedir bunun nedeni.

selamlar

cengizhanmgr
16.07.2006, 19:17
bak bence atatürkçülüğe saldırmak için bu işi atatürke yıkmayın onunla alakası yoktur bu bir celal bayar klasiğidir oda zaten 1 numaralı kemalizm düşmanıdır
2-ingilizle işbirliği yapıp feodal sistemlerini korumak isteyip sonra devlete saldıran zihniyettir ve bu çıkarlarını korumak istiyenler yüznden suçsuz halk öldürülmüştür işte nedeni budur

Azrail
18.07.2006, 08:59
Kemal; bugüne kadar bu konuları okumamıştım, gecenin bu saatinde okumaz olaydım...
en iyisi ben yine döneyim şiirlerime...

tartışmak isterdim ama anlamsız...sevgili Kemal Abi
bende bu duyguyu birkac önce yasadım o yüzden Atatürk'le ilgili bu şiiri ekledim http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=12554

kim ne derse desin Aleviler Atatürk'ü sever , istisnaları önemsemiyorum, sende önemseme :)

ezo; Çok ilginç yorumlar yapilmis, Ataturku elestirmesini bile bilmiyoruz... Kisisel düsunceler dedelere aktarilmis bir dede bunu demis bu dede bunu demis vs... bunlar hep kisisel düsunceleriniz bunlari bir toplun ad1na yorum yapmayiniz....Ataturk, Turk Milleti zekidirdemisti simdi bende Ataya esletiyorum göruyoruz zeki Turk milletini...

Birde Insani sevmeyen isnan nasil oluyor oda ayri bir konu..Hep insaniz diyoruz ama insani sevmiyoruz.

saygilar
ezoyüregine saglık EZO CAN tesekkürler

Azrail
18.07.2006, 09:12
nede güzel söylemiş MAHZUNİ SERİF

ESERİ GÖRDÜM ( ATATÜRK ŞİİRİ )

Ben ağlamam On Kasım'da
O'nu, her gün diri gördüm
Ölene dek göreceğim
Doğalıdan beri gördüm

Halka, vermişti canını
Hak'tan almış ünvanını
Atmış, Osmanlı şanını
Samsun'da bir eri gördüm

Matemin doyurmaz beni
Minnetim kucaklar seni
Bize cennet gibi yeni
Verdiğin eseri gördüm

Ulu Atam, inan buna
Düşkünler hayrandır sana
Mazlum Milletler adına
Sendeki zaferi gördüm

Ne hikmet, varıdı sende
Güneştin, doğdun cihanda
Bin yılların ötesinde
El bastığın, yeri gördüm

Mahzuni yoluna düştüm
Nice nice engel aştım
On Kasım'da kaybetmiştim
Daha şimdi geri gördüm

Mahzuni SERİF

NERDESİN / Kutsal Özlem *

Sana hasret, sana vurgun gönlümüz
Neredesin mavi gözlüm nerde nerde
Nerdesin dost
Bu gemi bu "Kara Deniz"
Sarı saçlım, mavi gözlüm nerde nerde
Nerdesin dost

Bu gemi bu "Kara Deniz"
Nerdesin dost

Ararım izini ''Dolmabahçede''n
Nerde nerdesin dost
İçimde sen gözümde sen
Nerdesin dost

İçimde sen gözümde sen
Nerdesin dost

Nerde nerdesin dost
Uyan bak bizim hallara
Nerdesin dost

Uyan bak bizim hallara
Nerde nerdesin dost

Bulutlar teriden, dağlar korkundan
Sarhoştur sevdiğim Mahzuni bundan
Nerde nerdesin dost
Bir daha gel gel ''Samsun''dan
Nerdesin dost

Bir daha gel gel Samsun'dan
Nerde nerdesin dost

MAHZUNİ SERİF

MUSTAFA'NIN KEMALİ

Muhammet devrini ihya eylemiş
Çünkü Mustafa'nın Kemali haktır
İlim Çin'de olsa ara bul demiş
Hayvanlara akıl Çin'den uzaktır

Zalim softa güya Mustafa sever
Atasın bırakır toprağı över
Gider Medine de bağrını döver
Ali der arslandan haberi yoktur

İster putperest ol ister Musevi
Huzuru Hüda'da haklar İsevi
Bizim peygamberin gözleri mavi
Ne aladır ne araptır ne aktır

Evvelki nüvvüyet şimdi ülküdür
İster küfür et softa ister kudur
Hazrete gitmenin esrarı şudur
El ele bel bele birlik tutmaktır

Cehennemler haykırırken dünyada
Kan içinde inleşirken şüheda
İnkar etme kim yetişti imdada
Zülfükar'lı kemalınan buraktır

Kimden aldı sana bıraktı seni
Soya sulbe koşma, mürşidi tanı
Binbir oda sahip madem ki gani
Cenabı kemalin kudreti çoktur

Zamanın üstadı geçmişin hasmı
Kanda münehzehtir mekanı cismi
ahir zaman idi Mustafa ismi
Bana inanmazsan kitaba baktır

Mahzuni şükreder kemal ehline
Payımal olsam da şerrin cehline
Eyvah olsun softa kardeş zihnine
Cemalden bihaber cana yazıktır.

Mahzuni SERİF

aslında bu şiirlerden sonra hiçbirşey yazmamak gerekir ama neyse, yüregine saglık Mahzuni Baba,

Azrail
19.07.2006, 17:56
yukarıda ki şiirler bir arkadasın zoruna gitmiş, eksi puan vermiş ,

eeeeeeeee bazen dogru sözler işine gelmez birilerinin,

ben o na sadece şunu söylüyorum imzamı iyi oku :)

AleviKürt
20.07.2006, 12:00
yukarıda ki şiirler bir arkadasın zoruna gitmiş, eksi puan vermiş ,

eeeeeeeee bazen dogru sözler işine gelmez birilerinin,

ben o na sadece şunu söylüyorum imzamı iyi oku :)

Alevıler Ataturku sever dıye bır sey yok. Ataturk Alevılıkte bır peygamber, bır ımam mıydı da MECBUR sevılecek bır kısı olsun?
Isteyen sever ıstemeyen sevmez.
Hz. Alıyı sevmeyıp de Alevı olunmaz ama Ataturku sevmeyıp Alevı olunur.
Mahzunı Serıf Ataturku sevıyordu evet.. Buna sonsuz saygım var.. Ama Ataturk Alevılıgın kurucusu muydu? Yayıcısı mıydı? Yedı Uluların arasında yerı var mı? Kendısı Alevı mıydı?
Mahzunı Serıften turku sozlerı ekleyıp "Alevıler ataturku sevıyor, alın sıze ıspaat" dıye bırsey yok. Ama bır gercek var o da Alevılerın COGU ataturku sever.. Sız sımdı Alevılerı sevmeyen (cogu kürt) kısılerı Alevılık dısı goruyorsanız o halde mantıgınız dogru cıkar.
Ben de Ataturku sevmeyenlerın sıırlerını ekleyebılırım ama bu hıc bırseyı kanıtlamaz. Bu arada ben Ataturkten nefret edıyorum dıye bır dusunceye sahıp degılım, belırtmek ıstıyorum. Ataturkun ovulecek yanlarını ıyı bılıyorum.. ama ben Ataturku Alevılık ınancımla karıstırmıyorum.. Cemlerde ıbadetlerımızde Ataturkun ısmı gecmemelı dıye dusunuyorum.. Ataturkun resımlerı cemde bulunuyorsa o dedelere degısık dusunculere baglıdır.. (yınede sıyaset yapılmasına karsıyım cemlerde) ama ıbadetlerımızde dualarımızda Ataturkun yerının olmasına katılamıyorum.
Benım koylulerım ve cevre koylulerımın hemen hemen hepsı Ataturku sever.. Ozellıkle yaslıları.. Neden? Bızım asıretler 200 - 300 sene once Dersım bolgesınden surgun edılmıs.. O yuzden 1937 / 38 yıllarında Dersımde bulunmamıs ve Dersım olaylarından haberlerı olmamıs (zaten Dersıme daha yakın bolgelerın bıle haberı olmamıs!). Ataturkun Alevılere kolaylastırdıgı ve faydalı oldugu yanlarından dolayı Dersım Katlıamının gercegı bızımkılere ınandırıcı bır olay olmamıs..
Eksı puanı ben verdım, cunku "Alevıler Ataturku sever" dıye bır genellemeyı dogru bulmuyorum, ve okadar kanıt olarak gordugun "kanıdı" kanıt olarak gormuyorum..
Burda eksı puan veren kısı tek ben degılım herhalde.. Versem de kural dısı bırsey yapmıs olmuyorum?

Azrail
20.07.2006, 18:53
AleviKürt önce tarihi iyi oku, sonra da benim imzamı :)

öncelikle belirteyim ben Atatürk'ü dersim olaylarından dolayı sorumlu tutmuyorum, cünkü kendisi hastaydı ve celal bayar'ın emriyle gerceklesti hersey,

ama,

diyelim ki Atatürk alevi düşmanıydı, diyelim ki dersimde olanlar Atatürk'ün emriyleydi, neden gelip benim dedeleri mi katletmedi bu 1

dersim yöresinde ölenlerin cogu aleviydi ama sebep alevilik degildi kürtçülüktü bu 2

ey dersim halkı sizin ne işiniz vardı İngiliz destekli Kürt teali cemiyetiyle bu 3 ( ben olanların dogru oldugunu söylemek için degil özeleştiri için yazdım )

daha sıralayabiliriz tabiii,

Dersim'de olanları asla onaylamıyorum fakat bunlardan Atatürk'ü sorumlu tutmuyorum,

simdi cıkıp bana corum katlıyamı , maras katliamı ile ilgili örnek vermeye kalma, dersim ile bunların hiç alakası yok ,

ve son sözüm ister kabul et ister etme ALEVİLER ATATÜRK'Ü SEVER, İSTİSNALAR KAİDEYİ BOZMAZ ( sanırım sen istisnalardan birisin :) )

MetinK
21.07.2006, 02:48
dersim yöresinde ölenlerin cogu aleviydi ama sebep alevilik degildi kürtçülüktü bu 2

Ne fark ediyor Kürtlerdi diye?Alevi degiller miydi sonucta...
Kaldi ki senin Kürt diye bildigin Kirmanc-Zaza halkidir.Kürtler baska Kirmanc-Zazalar baskadir.Senin mantiginla Türk olmayanlarin hepsi Kürt yaa...Akademi de Tarih demek böyle ögretiliyormus...

ey dersim halkı sizin ne işiniz vardı İngiliz destekli Kürt teali cemiyetiyle bu 3 ( ben olanların dogru oldugunu söylemek için degil özeleştiri için yazdım )
Demogoji ve deformasyon yapiyorsun.Daha önce de yaptin bunu,ilk degil...
Dersimliler hicbir zaman Ingiliz veya baska bir yabanci devlet ile iliski kurmamistir.Kendi özgücleri ile karsi koymuslardir.Fikrini ispat etmek zorundasin.Bununla ilgili belge ve kanit istiyorum senden.
Nihal Atsiz agziyla camur at izi kalsindan baska birsey degildir bu...
Kürt Teali Cemiyeti ve Seyh Said Isyani ile Dersimin ne alakasi var?Seyh Said Ayaklanmasi ile Dersimi karistirip manüpule yapiyorsun.Biri 1924-25 yilinda Diyarbakir da olmus biri ondan 12 yil sonra Dersim de...

Kaldi ki Seyh Saidin Ingilizlerle isbirligi denilen olay asagidadir:
“Şeyh Sait ayaklanmasını bastıran hükümetin Başbakanı İsmet İnönü, Bütün bunlarda, Şeyh Sait isyanında memlekette senelerden beri yuvalanmış propagandanın eseri görülmüştür. Şeyh Sait isyanını doğrudan doğruya İngilizlerin hazırladığı veya meydana çıkardığı hakkında kesin deliller bulunamamıştır diyor. İsmet İnönü, Hatıralar, 2. kitap, Bilgi Yay., 1987 Ankara, s.202.” Mete Tuncay

Bu arada İstanbul'da, örgüt mensupları kendisine İngiliz ajanı süsü veren bir Türk polisi ile görüştüler. İngiltere'nin, çıkacak bir ayaklanma sonunda kurulacak Kürdistan'ı maddi ve manevi yönden desteklemesi isteklerini ve programını şöyle belirtmişlerdi :
1- İngiltere, Kürt Emirliği 'nin kurulmasını destekleyecek ve koruyacak.
2- 1926 yılında başlayacak ayaklanmanın ilk hedefi, Diyarbakır'ı ele geçirip, Musul sınırında İngilizlerle ilişki sağlamaktır. 13 Şubat 1925'te Piran köyüne gelerek kardeşinin evine yerleşti.

3- Kurulacak Kürt Emaretine Akdeniz'e çıkış sağlanacak.
4- Emaretin başına Seyit Abdülkadir getirilecek.
5- Diyarbakır ele geçtikten sonra, İngiltere her çeşit para ve silah destegi verilecektir.

Günes balcikla sivanmaz...

Azrail
21.07.2006, 09:54
Ne fark ediyor Kürtlerdi diye?Alevi degiller miydi sonucta...
Kaldi ki senin Kürt diye bildigin Kirmanc-Zaza halkidir.Kürtler baska Kirmanc-Zazalar baskadir.Senin mantiginla Türk olmayanlarin hepsi Kürt yaa...Akademi de Tarih demek böyle ögretiliyormusbu ne saldırgan harekettir böyle,

yok Metin Bey,
ne kadar bozarsanız bozun uslubunuzu ben bozmam,
Sah-Mat'a olanların farkındayım,

artı beni ırkcı gibi göstermeye kalkma, degilim,
ve ben Dersim'de olanları kınıyorum

bana böyle kanıt göstermek zorundasın felan diye dayatma yapamazsın

Günes balcikla sivanmaz...agzına saglık ne güzel söz böyle

Gannush
21.07.2006, 15:34
artı beni ırkcı gibi göstermeye kalkma, degilim,
Irkçı değilsin. Zannetmiyorum. Ama faşistsin.

bana böyle kanıt göstermek zorundasın felan diye dayatma yapamazsın

Ahaha! Olgun sen beni güldürdün, allah da seni güldürsün.
Arkadaşça bir tavsiye, Türkiye sınırları dışına çıkma sakın, oralarda bu zihniyetle histeri nöbetleri geçirir, depresyonlara girersin.

:clown: :clown: :laugh: :laugh:

Azrail
21.07.2006, 17:10
Irkçı değilsin. Zannetmiyorum. Ama faşistsin. sana faşist olmadıgımı savunacak degilim, öyle düşünüyorsan öledir,
beni bilen biliyo, sen faşist bilsen ne yazar...

Ahaha! Olgun sen beni güldürdün, allah da seni güldürsün.
Arkadaşça bir tavsiye, Türkiye sınırları dışına çıkma sakın, oralarda bu zihniyetle histeri nöbetleri geçirir, depresyonlara girersin.tamam tavsiyene uyarım dışarı cıkmam, saol

Gannush
21.07.2006, 18:39
İleride (Kişi kültüne sahip insanlarda faşizan potansiyet yüksektir, dolduruşa gelmi