TheGodfather
28.06.2005, 22:16
Arkadaşlar artık tebriklerinizi aşağıya yazın...
?lk önce ben tebrik edeyim bari..:3D_NG (9)
Selam sana can :)
?lk önce ben tebrik edeyim bari..:3D_NG (9)
Selam sana can :)
|
Orijinalini görmek için tıklayınız : ChatlakAlper alevi olmuştur TheGodfather 28.06.2005, 22:16 Arkadaşlar artık tebriklerinizi aşağıya yazın... ?lk önce ben tebrik edeyim bari..:3D_NG (9) Selam sana can :) munzur_hozat 29.06.2005, 00:16 Hayırlı olsun ne diyelim, bizde zorlama yoktur içtenlikle geldiyse hoşgeldi :) TheGodfather 29.06.2005, 00:53 Hayırlı olsun ne diyelim, bizde zorlama yoktur içtenlikle geldiyse hoşgeldi :) Evet ben chatlakalperi iyi tanırım.O artık bundan sonra bizimle beraber aynı yolu paylaşıyor.Buna içten inanıyorum.Ona sunnilerin kızılbaşı derler...:14: E artık alevimen'ede teşekkür etmeliyiz..Forumu açması bir canın daha aramıza katılmasına vesile oldu değil mi? Evet arkadaşlar bu nedmek oluyor biliyormusunuz, kesinlikle doğru yoldayız..Kavgayla, dövüşle hakaretle, karalamayla kendimiz asla tanıtamayız. Darısı diğer sunni kardeşlerimizin başına :) yaraLiCeyLan 29.06.2005, 01:14 Bu bir sakami eger saka degilse...hayirlisi olsun:) diyorum. chatlakalper 29.06.2005, 11:03 O ne len TheGodfather ilk senden duydum bende:3D_NG: öyle birşey yok arkadaşlar fakat ben ne aleviyim ne sünni ben insanım tabii mezhep olarak sünniyim ama yinede kendimi size yakın görüyorum ne yalan söyleyeyim TheGodfather kardeşimde kendine beni o kadar yakın görmüş ki bakın hemen alevi yaptı beni Bedirhan(thegodfather) bunun usulu var kardeşim daha dede ikrar verecek dualayacak ondan sonra alevi olabilirim:3D_NG (4) Ağustos ayında Çorum Hacı Bektaş Veli Kültür vakfında panel var o gecede Cem olacak gitmeyi düşünüyorum belki o gece dede ikrar verir de o zaman alevi olurum neyse yinede kendine beni yakın gördüğün için teşekkür ediyorum kardeşim. Tüm canlara sevgiler saygılar.... Alevimen 29.06.2005, 16:16 Bende chatlakalper'e forum ekibimize katıldığı için teşekkür eder ve başarılar dilerim. chatlakalper 29.06.2005, 16:29 Bende bu foruma moderatörlük teklifi ettiğin için teşekkür ederim. yaraLiCeyLan 29.06.2005, 19:25 Chatlakalper aramiza tekrar hosgeldin:)) TheGodfather 30.06.2005, 00:28 O ne len TheGodfather ilk senden duydum bende:3D_NG: öyle birşey yok arkadaşlar fakat ben ne aleviyim ne sünni ben insanım tabii mezhep olarak sünniyim ama yinede kendimi size yakın görüyorum ne yalan söyleyeyim TheGodfather kardeşimde kendine beni o kadar yakın görmüş ki bakın hemen alevi yaptı beni Bedirhan(thegodfather) bunun usulu var kardeşim daha dede ikrar verecek dualayacak ondan sonra alevi olabilirim:3D_NG (4) Ağustos ayında Çorum Hacı Bektaş Veli Kültür vakfında panel var o gecede Cem olacak gitmeyi düşünüyorum belki o gece dede ikrar verir de o zaman alevi olurum neyse yinede kendine beni yakın gördüğün için teşekkür ediyorum kardeşim. Tüm canlara sevgiler saygılar.... Rica ederim alper. yaw gardeşim sen benimsemişsen bu yolu..Dedenin ikrar etmesi yada etmemesi aslında o kadar önemli değil.Bizim amacımız burda senin gibi aydınlar vasıtasıyla inancımızın gerçeklerini doğrusunu sunni kesime eksiksiz aktarabilmektir.Fark ettiğim kadarıyla sen aslında alevisin(bir alevi gibi düşünen).Mezhebinin ne olduğu önemli değil her şey kalpte diyorum ben. Nayır nolamaz sen bundan sonra alevisin kardeşim karıştırma gerisini işte. :))Hepimiz insanız. Biz herkesi bir görüyoruz hiç kimseyi ayırmıyoruz. Dolayısıyla sende bizim vcanımızsın.. Bu arada konuyu tanışalım bölümüne koymaktaki kastım chatlakalper'i yeniden tanıtmaktı.. saygılar. chatlakalper 30.06.2005, 09:58 eyvallah kardeşim bir olalım, iri olalım, diri olalım (H.B.Veli) değil mi? iyi hadi senin dediğin olsun senin içinde alevi olurum :) Konunun buraya daha uygun olacağını düşündüm bende neyse yinede sağol bedirhan(thegodfather) acareftelya 09.07.2005, 11:45 ne güzel alevi cemiyeti güzel bir insan daha kazandı..seni aramızda görmek çok güzel olacak...hayırlı olsun afsin_2007 18.08.2005, 17:42 böyle bir dönüş mümkünmüdür güzel birbirimizi benimsemeniz çok hosuma gitti peki çok uç noktalardaki insanlar için ney yapabiliriz ben bunu düşünüyorum kendimce baktığımda benim sizden yada sizin benden bir farkım yok peki neden ayrım yapılıyor buna çok karşıyım ancak tek başıma bunula asla başa çıkamıyorum chatlakalper 19.08.2005, 10:45 ne gibi ayrımlardan bahsediyorsun afsin_2007? Ezo 24.08.2005, 16:35 Alevi olunmaz dogulur :)))) Ercan 24.08.2005, 17:38 Alevi olunmaz dogulur :)))) Dogru söylemissin eda, Bazi kisiler bir taraftan cikip diger tarafa üye olmak gibi algiliyorlar. Ya da bir dernekten istifa edip baska dernege girmek gibi. Bir örnek: Zülfü Livaneli Alevi degildir ama Alevi deyisleri söyler,Aleviler de onu sever. Bu ,Livaneli´nin Alevi oldugu anlamina gelmez. Ceyhun 25.08.2005, 15:57 Dogru söylemissin eda, Bazi kisiler bir taraftan cikip diger tarafa üye olmak gibi algiliyorlar. Ya da bir dernekten istifa edip baska dernege girmek gibi. Bir örnek: Zülfü Livaneli Alevi degildir ama Alevi deyisleri söyler,Aleviler de onu sever. Bu ,Livaneli´nin Alevi oldugu anlamina gelmez. Neden? İnsanlar din bile değiştirebiliyorlar. Bence Alevilik de bir gönül ve inanç işi. Doğru, dernek değiştirmek gibi olmasa da ben değiştirilebileceğine inanıyorum. Sonuçta Alevilik bir ırk değil, inançtır. Sonradan kabul edilebilir. Ki zaten ilk kabul edenler de sonradan kabul etmişlerdir. Daha sonra çizgilerin netleşmesi ve ayrılıkların keskinleşmesi ile babadan oğula geçen bir hal almıştır Alevilik. Ama bence isteyen sonradan da Alevi olabilir. Bence Zülfü Livaneli de iyi bir örnek. Ben onu Alevi kabul ederim, o kendini Alevi kabul ederse. Ezo 25.08.2005, 18:45 Sonradan alevi olunmaz ama bektasi olunur alevi ile bektasinin farkida budur aslinda. Herkes istedigi inanci savunur her aleviyim diyen Hz Aliyi seven alevidegildir aleviliginde temel ilkeleri ve kurallari vardir.... Ceyhun 25.08.2005, 20:16 Sonradan alevi olunmaz ama bektasi olunur alevi ile bektasinin farkida budur aslinda. Herkes istedigi inanci savunur her aleviyim diyen Hz Aliyi seven alevidegildir aleviliginde temel ilkeleri ve kurallari vardir.... Tabi ki öyle. Ben "her Ali'yi seven Alevidir" demedim zaten. Kesinlikle değildir. Temel ilke ve kurallar vardır. Alevi olmak için de bu temel ilke ve kuralları benimsemek gerekir. Söylemek istediğim zaten bu. Temel ilke ve kuralları benimseyenler Alevi olabilir. Ayrıca Bektaşi olup Alevi olmamanın ne demek olduğunu ben bilmiyorum açıkcası. Bunu tam anlayamadım. chatlakalper 27.08.2005, 22:43 insanı insandan ayırıyorlar, bu sizden bu bizden kayırıyorlar, dört kitap ne diyor anlamıyorlar, ortalık karıştı düzen bozuldu , yetiş ya muhammet yetiş ya ali... gulizar 28.08.2005, 00:34 dogru alper 4 kitabin özüde ayni,önemli olan insanlik. gönülde ikilikten cikip birlige gitmektir dogrusu,kin nefret v.s den siyrilip pak olarak insanligin yolunda ilerlemek'dir gercek hedefimiz, bunu bilene eyvallah,can. sen aleviligin felsefesini anlamis gibisin buara. chatlakalper 29.08.2005, 13:01 anlamış gibi değilim. Aleviliğin özünü biliyorum. aleviliği belki yaşamıyorum ama özünü biliyorum Ayfer_A 31.08.2005, 14:07 Degerli arkadaslar, 2 hafta evvel bu foruma üye oldum ve ilk sorumu baska bir konu basligi altinda herkese yöneltmistim. Az önce burada yazdiklarinizi okudum ve bilmek istedigim konu hakkindaydi. Alper arkadasimizin (kiminiz bunu ciddiye kiminiz makaraya aliyordu) alevilige geçisininden bahsediliyordu. Cok samimi bir arkadasim bunu ciddi ciddi çok istiyor. Kendisi sünnidir. Alper dedenin ikrar vermesi gerektigini söylemisti. Lütfen bu konu hakkinda birseyler daha aktarabilirmisiniz bana?? Cok aradim ama kimse net birseyler söyleyemiyor. Nedir bu isin yolu yordami?? Simdiden tesekkürler chatlakalper 31.08.2005, 16:47 Alevİlİk Soydan Gelİr Ve HİÇ Kİmse Sonradan Alevİ Olamaz Ben Bİle... Ama BektaŞİ Olur. Ayfer_A 31.08.2005, 18:05 Peki Alper bey, Bektasi nasil olunur sonradan? Usulu nedir ? Ezo 31.08.2005, 18:06 Alevİlİk Soydan Gelİr Ve HİÇ Kİmse Sonradan Alevİ Olamaz Ben Bİle... Ama BektaŞİ Olur. Alper sagol cok guzel acikladin..... Bektasi olmak icin ocakdeniyor yani dedelere gitmek gerek sandediyorsam ama bu konu hakkinda önce arastirmam gerek sonra genis bir aciklama yapacagim... chatlakalper 01.09.2005, 14:09 Ayfer_A peki ben sana soruyorum sen alevi misin? Alevi isen sen neden bunların yolunu bilmiyorsun? Biz senden daha mı tecrübeliyiz veya biz daha mı iyi biliyoruz herşeyi sen bir alevi isen bunları seninde bilmem lazım. Ben okuduğum kitaplarda nasıl alevi olunur nasıl bektaşi olunur diye bir bölüme rastlayamadım eğer bunu bilen varsa açıklasın. Ama yaptığım sohbetlerden hatırladığım kadarıyla alevilikte soydan gelir. Ama bektaşilik yoldan gelir. Ayfer_A 01.09.2005, 14:25 Alper, Evet ailem alevidir, dolayisiyla bende. Cok haklisin, bu seyleri ben niye bilmiyorum? Cünkü hiç ögrenmedim bunlari. Su an 20 yasindayim ve alevilik benim için bir kimlik beyanindan baska birsey içermiyor. Isin içinden kendim çikmis degilim. Belki yurtdisinda olmamdanda kaynaklaniyordur bu. Ailemin kendisi dahi aleviligin temel ilkelerinden haberdar degil ve uygulama nerdeyse sifir. Nerdeyse sirf bir anti-sünnilige çikiyor benim gördügüm, duydugum alevilik. Isin aslinin böyle olmadigini biliyorum. Alevilik hakkinda sünni arkadaslardan sorular yöneltildigindede çogu zaman cevapsiz kaliyorum. Tabiki, okuyor ögreniyorum ama üstteki konu gibi cevap bulamadigim seylerde oluyor. Etrafimdaki alevilerden gördügüm sünni karsitligi ve bazi sünnilerden gördügüm sartsiz sofuluk ve yasadiklari ortama, yani Avrupa'ya, uyumsuzluk bende soru isaretleri birakiyor. Saglicakla, Ayfer chatlakalper 01.09.2005, 14:46 İşte alevilikte en büyük handikap burda. Niçin mi? Aleviliği bildiğini zanneden bazı şahsiyetler kendilerine göre yorumluyorlar bunu. Alevi olanın aleviliği yerine getirdiğini zannetmiyorum bu çorum'a göre geçerli birşey çorumda aleviliği yaşayan insan sayısı çok az zaten bilenlerde bildiklerini zannediyorlar. Daha şu güne kadar Çorumda benimle aleviliği tartışmaya kalkacak bir babayiğit bulamadım. çünkü karşıma çıkanı eziyorum aleviliğinden utanıyor ben konuştukça.Öyle biri çıksada benide bilgilendirse diye bekliyorum. Ayfer_A 01.09.2005, 21:29 Alper, Maalesef çok haklisin. Etrafimda hatta sinirlerimi geren olaylarla karsi karsiya kaliyorum. Sizlerle bir tanesini paylasayim: Geçenlerde üniversitenin kantinindeyiz ve yurtdisinda hristiyan kültürünün agirlikta olan bir ülkede yasadigimiz için, domuz etli yemeklerde menüde yer aliyor. Arkadasin biri tabagini bu yemeklerden biriyle süsleyip getiriyor, sünni olan baska bir tanesi soruyo: "Nasil olurda sen yiyorsun bu eti?" Karsidaki salak demesinmi : "Ben yerim, ben aleviyim." Ohaaaaa oldum abi orda!! CEHALETIN GÖZÜ KÖR OLSUN chatlakalper 02.09.2005, 14:41 ağlanacak halimiz var ama biz gülüyoruz işte bunlara. Bunu diyen alevi de değil, müslümanda değil, resmen farklı bir dine mensup bir kişi. Üzülüyorum ne deyim. hasan1 06.09.2005, 10:29 akili olup dünyanin kahrini cekecegime deli olurum dünya kahrimi ceksin kızılbaş 24.09.2005, 10:37 BİR TÜRK ALMAN OLABİLİR, -uygundur.! BİR ALMAN TÜRK OLABİLİR, -uygundur.! BUNLAR DOĞDUKTAN SONRA KAZANILAN kimliklerdir. bir de doğmadan kazanılan kimlikler vardırki bunlar değişmez. BİR SÜNNİ ALEVİ, BİR ALEVİ SÜNNİ OLAMAZ! BİZDE BİR CANIN SÜNNİ MEZHEBİNE UYGUN HAREKET ETMESİ ONUN BU TOPLUMDAN ÇIKARILMASI ANLAMINA GELİR. VE BİZDE BUNA DÜŞÜK DERLER, BİR DAHA O CEME O BİRLİĞE GİREMEZ! demem o ki, alevi olunmaz, alevi doğulur, ve alevilik öyle burdaki gibi 1000-2000 tane msj yazmakla kazanılacak bir mezhep değildir.! VE RİCA EDİYORUM ARKADAŞLAR, <K.A.R.I.Ş.T.I.R.M.A.Y.I.N> Alevimen 24.09.2005, 16:19 mesaj sayısıyla alevi olunmaz! bunun böyle olmasını nasıl düşünebilirsiniz!? Chatlakalper moderatör ekibimize alındığı için diğer üyeler tarafından öyle bir sıcaklık görmüştür yani her söz anında bağlayacı deyildir. Ama bir insan kendini alevi ile tanımlıyorsa alevilikle ilgisi veya aleviliğe yakın olduğu içindir. Yinede bir insan kendi özünü 100% inkar edebilir mi? Sanmıyorum. Bu başlık Chatlakalper'in moderatör olduğu dönemde yazılmıştır ve aradan aylar geçti... bu konuyu daha fazla uzatmaya gerek duymuyorum çünkü konuyu başka yere taşımak istenildiğini hissediyorum. Kilitlendi. Ezo 24.09.2005, 22:03 BİR TÜRK ALMAN OLABİLİR, -uygundur.! BİR ALMAN TÜRK OLABİLİR, -uygundur.! BUNLAR DOĞDUKTAN SONRA KAZANILAN kimliklerdir. bir de doğmadan kazanılan kimlikler vardırki bunlar değişmez. BİR SÜNNİ ALEVİ, BİR ALEVİ SÜNNİ OLAMAZ! BİZDE BİR CANIN SÜNNİ MEZHEBİNE UYGUN HAREKET ETMESİ ONUN BU TOPLUMDAN ÇIKARILMASI ANLAMINA GELİR. VE BİZDE BUNA DÜŞÜK DERLER, BİR DAHA O CEME O BİRLİĞE GİREMEZ! demem o ki, alevi olunmaz, alevi doğulur, ve alevilik öyle burdaki gibi 1000-2000 tane msj yazmakla kazanılacak bir mezhep değildir.! VE RİCA EDİYORUM ARKADAŞLAR, <K.A.R.I.Ş.T.I.R.M.A.Y.I.N> Dogru Size katiliyorum bende böyle oldugunu biliyorum ki dogrusuda bu sekildir sonradan alevi olunmaz ama bektasi olunur bir sunni bektasi olur ama alevi olamaz..... saygilar chatlakalper 24.09.2005, 23:45 ben bu foruma alevi olduğum için moderatör olmadım evet sünniyim hanefi mezhebine mensubum. lakin bu forumda dahi sözüm meclisden dışarı aleviliği hak etmeyen insanlar var aleviliği bildiğini sanıpta beni cahil görüp benimle aşık atmaya çalışan insanlar var. ben sizin gibi kaçını cebimden çıkarttım alevilik konusunda. Herkes yerini bilsin alevilik hakkında tek kelime bilmeyipte benim ne olduğum tartışılmasın. biz bu forumda yönetim olarak 4 kişilik bir aileyiz. erhan, eda, sude ve ben alper olarak. Bizimde aramızda tartışma oluyor ama biz hiç birbirimizin kalbini kıracak rencide edecek açıklamalarda bulunmuyoruz. Şimdi herkes işine baksın siz işinize bizde işimize. Bu forumu sevmeyen varsa kapı ileride sağda.... Ezo 25.09.2005, 13:59 ben bu foruma alevi olduğum için moderatör olmadım evet sünniyim hanefi mezhebine mensubum. lakin bu forumda dahi sözüm meclisden dışarı aleviliği hak etmeyen insanlar var aleviliği bildiğini sanıpta beni cahil görüp benimle aşık atmaya çalışan insanlar var. ben sizin gibi kaçını cebimden çıkarttım alevilik konusunda. Herkes yerini bilsin alevilik hakkında tek kelime bilmeyipte benim ne olduğum tartışılmasın. biz bu forumda yönetim olarak 4 kişilik bir aileyiz. erhan, eda, sude ve ben alper olarak. Bizimde aramızda tartışma oluyor ama biz hiç birbirimizin kalbini kıracak rencide edecek açıklamalarda bulunmuyoruz. Şimdi herkes işine baksın siz işinize bizde işimize. Bu forumu sevmeyen varsa kapı ileride sağda.... ALper sen bizim bir canimizsinnnnnnn yaaaa sana hic bir sekilde ne ben nede diger arkadaslar söz söyletmez....... Biz senin sayende bir konuyu tartisiyoruz..... Senin insanlik kaliten belirlii CANNNNNN.... |