Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsunda Aleviler
Samsunda yaşayan çok fazla alevi olduğu söyleniyor. Sağdan soldan gelen vs. ama ben pek rastlayamadım. Hatta alevi bir arkadaşım bile yok. Pir Sultan Abdal derneklerine tam anlamıyla faal değil. Varsa Samsunda yaşayan buraya yazsın lütfen...
mustafag 19.03.2006, 23:09 meraba arkadaşlar ben Samsunluyum Ladik ilçesindenim evet bu her yerde sorun olarak karşıma çıkıyor benim kimöse alevi olduğuma ilk önceleri inanmıyor evet ben aleviyim Samsun'un Ladik ve Havza ilçelerinde çok sayıda alevi köyü vardır yanılmıyorsam 18 tane
benim köyümün adı sarıgazel sonra karga(kirenli),kuyucak,budakdere(gevekse),derinöz, söğütlü,meşepınar,ortaköy... şimdilik aklıma gelenler
samsun hakkında başka bilmek istediğiniz varsa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım unutmadan bu ilçeler kesmine yakın yerde değil daha iç taraflardadır.
Can samsunda da yoğun bir alevi nüfusu avr benimde samsunlu bir abim var ve havzada çok fazla alevi olduğunu ve birçok alevi köy var dedi
Ben samsun termeliyim ve aleviyim. Terme'de bir çok Alevi köyleri mevcut. Ünyeye doğru sahilde ünyede yoğun olarak mevcut. Özellikle dağınık şekilde yerleşim oluşmuştur.
haydarsultan 26.04.2006, 11:43 merhaba arkadaşlar ben aslen kırıkkalekliyim ama 6 senedir 19 mayıs üniversitesinde okuduğum için yarı samsunlu oldum sayılır... Bende çok araştırdım buradaki alevi köylerini hatta bir cem evi olsada gitsek diye çok sızlandım... Eğer varsa sizlerden haber bekliyorum hem tanışmış oluruz hem cem etmiş oluruz...Daha ne olsun bundan iyisi şamda kayısı :P Öperim herkesi hoşçakalın...
bende bizimkilerden duydum havzada cok alevi varmis.
haydarsultan 27.04.2006, 11:42 Arkadaşlar Samsunda cem evi varmı? Varsa eğer mutlaka görüşelim....
merhaba arkadaşlar:samsunda aleviler;havza,ladik,vezirköprü,kavak,terme,bafra ilçelerine bağlı köylerde yaşarlar.bu ilçelerde ilçe merkezlerindede alevi nüfus bulunur,bu isimlerini yazdığım ilçeler alevi nüfusun kesin olarak var olduğu ilçelerdir.samsun merkezdede aleviler yaşıyor.ancak,merkeze bağlı alevi köyü varmı,bu konuda herhangi bir bilgiye ulaşamadım.bilen arkadaşlar bizi aydınlatabilir.
haydarsultan 27.04.2006, 20:56 Pekİ Samusunda Cem Evİ Varmi KÖylerİn DiŞinda BİldİĞİnİz Varsa EĞer Çok Sevİnİrİm.....
Özgür-Taylan 06.05.2006, 12:45 Samsun'un Ladik ilçesinde yogun bi Alevi nufusu varmis diye biliyom ben, hatta Ladik Semahi bile var, Mustafa Özarslan söylüyor, mükemmel bi sey ya !!! mutlaka dinleyin
herkese selammm
istanbullu 20.05.2006, 23:02 slm arkadaslar ben özgün suan babamın iş nedeniyle samsunda yasıom 1.5 yıldır samsunda bulunuyoruz samsunda sadece pir sultan abdal derneği var ama fazla faal deil
berximin 20.05.2006, 23:06 Ewet ladik semahını bende duymuştum.ladikte özellikle kızoğlu köyü alevi köyüdür..
merhaba arkadaslar ben almanyada yasiyorum bana ladikde yasayan alevi köylerin adlarini verebilirmisiniz?cok memnun olurum!
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
meraba arkadaşlar ben Samsunluyum Ladik ilçesindenim evet bu her yerde sorun olarak karşıma çıkıyor benim kimöse alevi olduğuma ilk önceleri inanmıyor evet ben aleviyim Samsun'un Ladik ve Havza ilçelerinde çok sayıda alevi köyü vardır yanılmıyorsam 18 tane
benim köyümün adı sarıgazel sonra karga(kirenli),kuyucak,budakdere(gevekse),derinöz, söğütlü,meşepınar,ortaköy... şimdilik aklıma gelenler
samsun hakkında başka bilmek istediğiniz varsa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım unutmadan bu ilçeler kesmine yakın yerde değil daha iç taraflardadır.
selam mustafa kardes ben almanyadan mert bende samsun ladikliyim ama hic gitmedim daha!senin messenger varsa verebilirmisin addresini seninle sohbet ederiz memun olurum!
ben samsuna yeni geldim ve henüz bir derneğimizi yada cemevimizi göremedim yardım edermisiniz arkadaşlar acil lütfen.teşkr
istanbullu 21.06.2006, 19:16 slm suzii burda sadece pir sultan abdal kültür dernegi var
samsundayım canlar güzel ve şirin bi şehirmiş zonguldak a benziyor
zülfikar55 27.06.2006, 05:57 selam
Ben Samsun Bafra dan ismim Muhammed.Bafra da ücpinar köyü Emenli Köyü
ve Dededagi köylerinde Alevi kardeslerimiz var.Bende onlardan biriyim.Kürt Aleviyim.Her türlü tartismaya sohbete acigim.
La feta illa Ali La Seyfe illa Zülfikar.
ALININ ÜZERINE YIGIT ZÜLFIKARIN ÜZERINE KILIC TANIMAM (Hz.MUHAMMED S.A.V)
not:
sayin zülfikar55
www.aleviforum.com da mesajlari tamamen büyük harflerle yazmak forum Kurallarina aykiridir.Bu yüzden mesajinizin mutasyona ugramamasi icin degistirilmis ve kücük harflerle yazilmistir.
Bundan sonraki mesajlarinizda bu kurala dikkat edin.Iyi forumlar
değerli dostlar samsun içinde cem evi yok. ayrıca vezirköprü'de 144 köy içinde sadece iki köy alevi, bildiğim kadarıyla havza'da 6 köy olması lazım. ben aslen vezirköprülüyüm ve yıllardır samsun merkezde ikamet etmekteyim. çevremizde bizleri kullanmak için bekleyen aç kurtlar (kendilerine solcu-sosyal demokrat-devrimci diyen ama sadece bizi oy için kullanan onun haricinde örgütler içinde aktif hatta lider pozisyonunda olmamızı istemeyenler) olduğu için hiç bir dernek vakıf ya da organizasyonun içine girmiyorum. bu daha önce içlerinde olmadığım anlamına gelmiyor. bu hareketleri gördüğüm için arıldım.
"Olması Gerekeni Söyleyip Olanı Yaşamak Hüsrandır"
muhabbetle kalın.
arkadaslar ben ızmırlıyım.ancak kokenım ve aılem samsunlu.samsun bafra nın alacam semtınde bulunan Umutlu Köyünden gelıyor kokenımız.orda bır zamanlar cıddı anlamda alevı bektası kulturu yasatılmıs.anneannem babaannemın ve dedemın anlattıklarına gore semahlar donulur,cemler yapılırmıs.köy köy dolasan bektası dedeler varmıs mesela.arada bızım köyede ugrarlarmıs.maalesefkı bu guzellıkler o gunlerde kalmıs.her yaz samsuna gıtmeye ugrasıyorum.ve gıttıgımde gordugum eskısı gıbı olmadıgı.bazı seyler devam edıyor elbet ornegın kurban kardeslıgı..ancak esas guzellıkler semahlar cem torenlerı eskısı gıbı butun köy ahalının toplanıp yaptıgı bır sey olmaktan cıktıgı gıbı bırkac kısı bıle yapmıyor.uzucu elbette.ancak dusununce suclayamıyorum kımseyı.cunku zaman ıcınde ınsanlarımız yogun sunnı propagandası ıle koklerını unutmuslar.medya egıtım gıbı dev olgular bıle ıster ıstemez sunnı propagandası yapıyor.e hal boyle oluncada yıne ıster ıstemez ınsanlarımız o kulture kayıyor.ama ben o guzellıklerı aıle buyuklerınden dınlemekten bıle buyuk keyıf alıyorum.
murat222 03.08.2006, 10:40 havzada 6 köyden fazla alevi köyü var.ayrıca ladik,terme de çok sayıda alevi köyü var
Ali sağlam 10.08.2006, 22:05 Canlar bende size Samsun Alaçam ilçesine bağlı alevi köylerini söyleyim
Umutlu,Uzunkıraç,Kızlan,Gökçeağaçoymağı şimdilik bildiğim bu kadar devamı gelecek.
murat222 11.08.2006, 17:39 havza ve ladikteki alevi köyü saysısı 25 civarındadır
aragorn62 12.08.2006, 22:52 ben aleviyim samsunda yaşıyorum ama aslen tunceliliyim
Pekİ Samusunda Cem Evİ Varmi KÖylerİn DiŞinda BİldİĞİnİz Varsa EĞer Çok Sevİnİrİm.....
samsunda cemevi yok ama pri sultan abdal derneğinde(bulvar caddesinde) bazı zamanlarda cem yapılıyor.oradan bilgi alabilirsiniz.
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Ewet ladik semahını bende duymuştum.ladikte özellikle kızoğlu köyü alevi köyüdür..
sevgili berximin;
kızoğlu köyünün alevi olduğundan emin misin?bildiğim kadarıyla o köy sünni köyü.....
Ali sağlam 15.08.2006, 14:45 canlar samsun alaçam ilçesine bağlı diğer alevi köyleri şirinköy,aşağıısırganlı,yukarıısırganlı,alidedeböl mesi,demircideresi,kalıkdemirci,
killik,tepebölmesi,vicikler,yoğunpelit,harmancık.
devamı gelecek canlar.
Samsunda sandığımızdan da çok Alevi köyü çıkıyor.Süper!
canlar samsun alaçam ilçesine bağlı diğer alevi köyleri şirinköy,aşağıısırganlı,yukarıısırganlı,alidedeböl mesi,demircideresi,kalıkdemirci,
killik,tepebölmesi,vicikler,yoğunpelit,harmancık.
devamı gelecek canlar.
ben alaçamda bu kadar alevi köyü olduğunu bilmiyordum,dahası alaçamda alevi köyler olduğunu hiç duymamıştım.bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler.
Ali sağlam 20.08.2006, 23:13 canlar sizden özür dilerim samsun alaçam harmancık alevi değil ama yeni köyler buldum samsun alaçam kapaklı,karaçukur,terskırık,
Bafra emenni köyü,Havza kayacık,karga,boyalı,
afra Emenni köyü,HAVZA kayacık,karga,boyalı,yukarı susuz,aşağı susuz,
ya bu köylerin isimlerini nerden buluyorsunuz
aysun_05 02.09.2006, 15:25 Samsunda yaşayan çok fazla alevi olduğu söyleniyor. Sağdan soldan gelen vs. ama ben pek rastlayamadım. Hatta alevi bir arkadaşım bile yok. Pir Sultan Abdal derneklerine tam anlamıyla faal değil. Varsa Samsunda yaşayan buraya yazsın lütfen...
slm ben samsunda oturuyorum ve aleviyim samsunda alevi var tabiki salıpazarının avut köyü var havza 'da ladik 'te var
ama samsunun çoğunluğu trabzonlu felan olduğundan alevi arkadaşlar bulmak zor oluyo burda:)
Ali sağlam 03.09.2006, 20:42 canlar ben sinop durağan gölalan köyündenim fakat eniştem samsun alaçam umutlu köyünden bu köyleri eniştem söyledi eniştemin köyüne semah dönmeye bu saydığım köyler gelirmiş hepinize selamlar canlar
cirkin_05 07.09.2006, 15:38 bende samsundayım ayrıca vezirköprülü tanıdığım aleviler var samsunda bir cem evi varsa buluşalım
slm ben samsunda oturuyorum ve aleviyim samsunda alevi var tabiki salıpazarının avut köyü var havza 'da ladik 'te var
ama samsunun çoğunluğu trabzonlu felan olduğundan alevi arkadaşlar bulmak zor oluyo burda:)
çooooooooook haklısın canım bewnim:)
koca samsunda bir cem evi yok demek nese bizde pirsultan badal derneğinde devam ederiz canlar:)
ercankayacık 01.10.2006, 02:36 slm canlar ben samsun havzalıyım aslen ama suan ıstanbul avcılarda oturuyorum.samsunda cok alevı var bu bıor gercek bu gercegı gormek ıstemeyenler bızı yoksaymak ısteyenlerde var ama bızler sag olcukca boyle dusuncelerı sadece dusuncede kalcak bızı yok edemıcekler samsunda cem evı yok haydarsultan kardes eger busene acılmadıysa ama ben yazın yıne samsundaydım 1.5 ay kaldım ama gormedım olsaydı kesın haberım olurdu dıye dusunuyorum yınede sen cevrenden ogrene bılırsın
kemalistemre 07.10.2006, 16:44 sewgili haydar kardeşim bildiğim kadarıyla samsunda cem ewi yok çünkü geçen sene biz pir sultan derneğini oluşturan çoğunluğu ünv li gençlerin katılımıyla gerçekleştirilen 'CEM' düğün salonun da yapıldı samsuna gerçekten çok acil bi cem ewi şart samsun gibi metropol ve kozmopolitik bi şehre bu durum hakikaten yakışmıyor saygılar KEMALİST EMRE
TaNeR_kou 05.01.2007, 04:35 samsun havza karga(kirenli) köyündenim...
Ali sağlam 21.01.2007, 14:46 Canlar duyduğuma göre Samsunun alevi oranı%40 benim bir akrabam libyada çalıştığı yıllarda bir türkiyedeki alevi haritasına bakmışlar.yani 15 yada daha fazla yıl önce.Hangi köylerin alevi olduğunu mahallesi dahi belirtilmiş.Bizim Sinopda altı köy Trabzonda bir köy varmış hatitada .Samsunda da bayağı varmış köy olarak.İnşallah seneye Samsunu araştıracağım.Gezeceğim Samsunun Köylerini.Saygılarımla.
Dev_Genç 24.04.2007, 20:51 Arkadaşlar bende Samsun'luyum Terme ilçesinden,Samsunda yoğun bir Alevi nüfusu var artı Samsunda Cem evleri neden yok diye soracaksanız,genelde bu köylerde yapılır yani her köyde belirli evlerde toplanıp cem,ibadet vs. yapılır.Ben Terme'nin Sivaslılar Köyü'ndenim,köyümüzde sivas asıllı kimse yoktur ama adı öyle.Köyümüzün 500m yakınında ise Çangallar Köyü vardır Kürt kardeşlerimizin köyüdür ve %80 i Alevidir.
pirsu-eda 22.05.2007, 14:57 evet arkadaşlar bende samsun havzadayım, ve sizinde bildiğiniz gibi çok alevi var,
dilberen 06.06.2007, 14:29 Merhaba , memleketimden birilerini görmek beni mutlu etti.Bende Havzadan Dilberen
umutdurmuş60 14.06.2007, 23:28 ya samsunun yakakent ilçesinde alevi köyü yada alevi olan var mı yada bilen var mı
Ali sağlam 18.06.2007, 22:34 Samsun Alaçam İlçesindeki Alevi Köyleri
1-Alidedebölmesi
2-Aşağı Isırganlı
3-Demirci Deresi
4-Gökçeağaçoymağı
5-Kalıklıdemirci
6-Kapaklı
7-Karaçukur
8-Kızlan
9-Killik
10-Şirinköy
11-Tepebölmesi
12-Terskırık
13-Umutlu(Alamet)
14-Uzunkıraç
15-Örenli(Verena)
16-Vicikler
17-Yoğunpelit
18-Yukarı Isırganlı
erol_zile 22.06.2007, 23:40 slm canlar aslen tokatlıyım ama hem samsunda yaşıyoruz (3 yıldır:)) hemde ondokuz mayıs ünv. de öğrenciyim burdaki canlarla tanışmak isterim.
erol_zile 22.06.2007, 23:48 [QUOTE=aysun_05;224279]slm ben samsunda oturuyorum ve aleviyim samsunda alevi var tabiki salıpazarının avut köyü var havza 'da ladik 'te var
ama samsunun çoğunluğu trabzonlu felan olduğundan alevi arkadaşlar bulmak zor oluyo burda:)[/QUOTvalla burda alevi görmek biraz zor trabzonlu dediğin gibi çok. Ama olanlarla tanışmak isterim.
samsunda yasamıyorum ama samsunluyum aleviyim yani samsundada birçok alevi var ama ya kendini saklıyorlar yada sana hiç rast gelmedi
TaNeR_kou 23.09.2007, 20:04 canlar samsun havza karga köyünün yani kirenlinin internet sitesi açılmıştır.kirenlileri ve yukarı köylüleri oraya bekleriz
www.kirenli.com
muzafferordulu 01.10.2007, 17:48 önc selam samsunda cem evi yoktur canlar
Samsunda yaşayan çok fazla alevi olduğu söyleniyor. Sağdan soldan gelen vs. ama ben pek rastlayamadım. Hatta alevi bir arkadaşım bile yok. Pir Sultan Abdal derneklerine tam anlamıyla faal değil. Varsa Samsunda yaşayan buraya yazsın lütfen...
slm bende samsunluyum ama havza ilçesinden gerçektende herkes değil ama çoğu birbirinden habersiz
murat EREN 08.04.2008, 01:11 havzadaki Alevilerin hemen heen hepsi birbirini tanır arkadaşlar... o kadarda kopuk değilizz
|