Orijinalini görmek için tıklayınız : Adıyaman'da Alevi köyleri(beşkoz köyü)
bülent arslan 20.03.2006, 16:31 Selam bütün Canlara....
Ben Adıyaman'ın Besni'ye bağlı Beşkoz köyündenim...
Bizim gibi Alevi olan 2 köy daha bulunmaktadır..
Köyümüzde cemevi mevcud olup her zamanda olmasa ara sıra cem yapılmaktadır. Genel olarak köyümüzün nüfusu kışları azalmaktadır. Bir kısmı yurtdışında bir kısmı ise Adana, Mersin gibi illere yerleşmişlerdir...
Köylü kısım kışları Gölbaşı'da yaşamaktadır.
Bizim Cemler Urfa'da yapılan cemlerden farklı olarak gördüm..
Ben Urfada yaşadığım için bazı cemlere katıldım.. Özde aynı olmasına rağmen lehçe farklılığına rastladım..
Halen bazen gittiğimde köyümüzdeki Cemlere katılıyorum.
ELİNE, BELİNE VE DİLİNE SAHİP OL......
Hoş geldin delikanlı, sefalar getirdin.
Daha önce de bir Beşkozlu vardı bu forumda, Urfa'yı da bilen ve ordaki cemler katılan biri idi.
Ben de sözünü ettiğin Urfa'daki alevilerdenim. Bir kısım akrabam da sizin oralardan gelmiş yerleşmişler.
Sözünü ettiğin diğer köyler ise, Akpınar ile Aşağı ve Yukarı Burunçayır sanırım. Bir de Çelik vardı galiba.
İstanbul'da yaşıyorum ve büyük bir olasılıkla da sen de akrabam çıkacaksınıdır.
Saygılar
beşkozlu 21.03.2006, 00:30 Bülent arslan kardeşim formumuza hoşgeldin bende beşkozluyum hatta sana inanamayacağın birşey söyleyeyim geçen hafta boyu bi taaziye dolayısiyle gölbaşına gitmiştim ve babanla tanıştım senden söz etti görüşüyormusunuz dedi tanışmadığımızı söyledim ama gidince görüşeceğmi söylemiştimki forumda gezerken mesajına rastladım memnun oldum ben seni bulmaya çalışacağım yarın yani 21 martta Hüseyin Arslan (Ümmet Kemalin oğlu) urfaya yanıma gelecek heralde senin yakın akraban benimde akrabam olduğuna göre aramızdaki bağlantıyı artık sen kurarsın mesaja mutlaka cevap yaz ben seni bulacağım öğretmen olduğunu biliyorum ögretmen Yaşarla irtibata geç onun aracılığıyla buluşuruz.
özelimede mesaj atabilirsin.
bülent arslan 23.03.2006, 16:04 selam beşkozlu arkadaşım..
Hele şükür irtibat kurabileceğiz.
bu hafta çarşı içindeki ceme gelmeyi düşünüyorum..
görüşelim..
bülent arslan 23.03.2006, 16:05 ayrıca yaşar hoca ile ben birlikte geleceğim..
bülent arslan 23.03.2006, 16:08 Teşekürler urfalı
Benim istanbul'da çok akrabam var..
hatta birkımı ille aynı soyadını taşıyoruz..
Bir birimizi yazları veya düğünlerde görebiliyoruz..
iyi günler....
Ben teşekkür ederim.
İstanbul'daki akrabalarının bir kısmını tanırım. Hatta onlar beni mutlaka tanır, desem daha doğru olur.
Beşkozlu'ların bir kısmını sigorta işlerini ben yapmaktayım. Sigorta acenteliğim var. Tır kamyonalrı olanlardan akraban varsa, beni bilirler.
Sen nerde oturuyorsun peki?
Selamlar
bülent arslan 23.03.2006, 16:44 ben Öğretmenlik yapmadan önce Adana'da oturuyordum..
Şuanda Urfa'da öğretmen olarak görev yapmaktayım..
Kısaslıların bir kısmını tanırım..
bülent arslan 23.03.2006, 16:48 ben Öğretmenlik yapmadan önce Adana'da oturuyordum..
Tırcı Rıza Arslan ve konfeksiyon işi yapan vakas abi vb.
ben Öğretmenlik yapmadan önce Adana'da oturuyordum..
Rıza Arslan benim müşterim. Ortağı İrfan Dursun ve Hamza İneci de benim müştrim. Aynı zamanda da akrabalarım sayılır.
Urfa'da, öğretmenlik yaptığuna göre Mayıs sonunda Kısas'daki törenlere geldiğimde tanışırız. Harran Ün. öğr. üyesi Alirıza Öztürkmen var tanırsın o zaman. Akrabamdır.
Umarım bir gün tanışırız veya karşılaşırız...
Saygılar
ben Öğretmenlik yapmadan önce Adana'da oturuyordum..
merhaba can dostum ben urfalıyım kısas kökenliyim kamuda çalışıyorum
siz nerede öğretmenlik yapıyorsun
seninle görüşebilirim
Ayağa kalkarsan hizmet amacıyla kalk,
Eğer konuşacaksan, hikmet ile konuş
cafer ceyhan 23.03.2006, 21:06 sevgili dostum adiyaman besniye bagli sadece iki köy oldugunu yaziyorsun ama cok yaniliyorsunbende besniliyim ve besninin tüm köylerini cok iyi bilirim en az alevi olan köy sayisi 50 dir bunlari teker teker sayabilirim
saygilarimla selamluiyorum
denizkocak 27.03.2006, 00:57 peki bu köyleri yazarmısın can dostum
bülent arslan 27.03.2006, 16:36 Şunu düzeltmek zorndayım benim bildiğim köy sayısı bu kadar.
yinede 50 tane olmadığını tahmin ediyorum.
cihan24xx 27.03.2006, 19:49 ....
yusufarslan 19.04.2006, 13:18 hocam senı cıkaramadık ya bende beşkozluyum ama gercı ben pek tanımam ama yınede tanısalım bır ara ben de mersın deyım
yusufarslan 19.04.2006, 13:22 yok be okadar buyukler den az cok duyduk ama bu kadar oldugunu bende zannet mıyorum su koyler sayılsada bızde ogrensek.....................................:-(
bülent arslan 24.04.2006, 13:17 hocam senı cıkaramadık ya bende beşkozluyum ama gercı ben pek tanımam ama yınede tanısalım bır ara ben de mersın deyım
:yapmabe ben de seni çıkaramadım sen kimlerdensin........
ben genelde herkesi tanırım..
tahmin ettiğim kişimisin bilemiyorum....
bülen sen besniye bagli sadece iki alevi köyün oldugunu söylüyorsun ama cok daha fazla.... ben hepisini biliyorum en az 10 köy var alevi olan...
Selam abi ..
bana besninin alevi köyleri hakkinda bilgi verebilirmisiniz.
Detaili bilgi versen sevinirim..bana e-mail de yoliyabilirsiniz!!!
1)besni de kac alevi köyü var???
2)cerkez yada ermeni köyler varmi besnide???
3)Besnide alevi köyler atlari nedir ???
4)Benideki alevi köylerin hangileri Kürtce bilir ???
5)Schafi kürt sayisi kactanedir ve hangileri??
6)zazaca konusan köyler adiyaman gerger de var -besnide de varmi???
7)sizin köyünüzün adi ne??
50 köyde bahsetmissiniz ,gercekden bukadar cok alevi köyü varmi besnide ????
saygilarimla zülfikar
cihan besniye bagli alevi köyleri gercekten fazla bunlarin bir cogu gaziantep ve kahramanmaras sinirina cok yakin oldugu icin bilmiyor olabilirsin örnegin karalar, cakalli,akkoyu köyü gibi köyleri biliyormusun ben besniye bagli cok sayida alevi köyü oldugunu biliyorum tabii ki gölbasina bagli alevi köyleri dahada fazla....
saygilar
bülent arslan 10.05.2006, 17:04 cihan besniye bagli alevi köyleri gercekten fazla bunlarin bir cogu gaziantep ve kahramanmaras sinirina cok yakin oldugu icin bilmiyor olabilirsin örnegin karalar, cakalli,akkoyu köyü gibi köyleri biliyormusun ben besniye bagli cok sayida alevi köyü oldugunu biliyorum tabii ki gölbasina bagli alevi köyleri dahada fazla....
saygilar
verdiğin bilgier için teşekürler Gölbaşı'nın içinde ve köylerinde çok olduğunu biliyorum...:komik
kemalavci02 27.07.2006, 14:42 mrb canlar adıyamanın kömür kasabasından oan canlar varmı?
Canlar hepinize saygilar öncelikle..
Ben adiyamanin gölbasi ilcesindenim! Köyümüz ise Celik köyü! Bir alevi köyü oldugunun bilincindeyim!
Yurt disinda yasadigim icin dogdugum bölgenin ibadetine yada cem evin e gitme sansim olmadi..
:arabia:
mustojen 23.08.2006, 13:33 Canlar hepinize saygilar öncelikle..
Ben adiyamanin gölbasi ilcesindenim! Köyümüz ise Celik köyü! Bir alevi köyü oldugunun bilincindeyim!
Yurt disinda yasadigim icin dogdugum bölgenin ibadetine yada cem evin e gitme sansim olmadi..
:arabia:
slm sana da can ben şanlıurfa kısastan mustafa sizin gölbasıdaki cem vakfi kısasta bir büro açti ve kültürel mirası geliştirme adlı bir proje geliştirdi haberin olsun
beşkozlu 23.08.2006, 14:27 slm sana da can ben şanlıurfa kısastan mustafa sizin gölbasıdaki cem vakfi kısasta bir büro açti ve kültürel mirası geliştirme adlı bir proje geliştirdi haberin olsun
sevgili mustojen kardeşim tekrar merhaba ben de adıyaman gölbaşı beşkoz köyündenim sözünü ettiğin cem vakfının kısasta açmış olduğu büro ve oranın sorumlusuda bizim köylü ve yakınımdır ve yapılan çalışmalardan ve hatırlarsan yapılan aşure şenlikleriyle ilgili fotografları ve bazı bilgileri sana daha öncede bahsettiğim kısas topiğinde bulabilirsin bende şu anda urfada ikamet etmekteyim kendimi tanıtırdım ama bir inatlaşmanın sonucunda şimdilik kimlğimin saklı kalması daha uygun olacak kendimce özellikle senden ricam kısas topigindeki yazıları baştan sona oku bahsettigin vakıf çalışması ve bilgiler orada var.
mustojen 23.08.2006, 18:37 Olur Sen Nasil İstersen Beskozlu
hasret_eylul 23.08.2006, 19:24 arkadaşlar adıyaman recep köyünden olan varmı??
burhantanal 20.09.2006, 01:17 slm arkadaşlar bende besni beşyol (eski adı santil)köyünde kamu görevi yapıyorum bu yörenin alevilerini tanımak istiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.
bülent arslan 20.03.2007, 16:48 www.beskoz.com sitesi açılmıştır...
bülent arslan 20.03.2007, 16:51 uzun zamandır bağlanamadığım için çok üzgünüm tekrardan görüşecegiz...
beşkozlu 26.03.2007, 00:13 çok güzel bir haber bülent kim hazırlamış acaba sayfayı.
Adıyamanda toplam Kaç Alevi Köyü var arkadaşlar ?
baran_02 29.03.2007, 18:37 Merhaba
Bende Börgenek köyündenim sizlerin arasında bulunmak güzel..
mrb canlar adıyamanın kömür kasabasından oan canlar varmı?
evet kemal, tam olarak kömürlü değilsekte narinceliyiz :).
merhabalar
bildiğim alevi köyleri guremılle, şeyinkan, şeğbur, sakallı, recep, kotur, colcıv, mestan, bulam,dolyan, garikan,
Muhtarin oglu 28.02.2008, 01:06 Merhaba canlar...ben de besniye bagli Asagi Buruncayir köyünden taylan inan ERBAY...siteyi tesadüf üzerine buldum ve cok memnun kaldim... zaten bizim köyümüzünde kendi sitesi bulunmak tadir böyle haberlesmeler insana mutluluk veriyor beeee canlar.hele birde insan cookkkkkk mu cok uzaklardan katilinca.
saygilar sevgiler...
Muhtarin oglu 28.02.2008, 01:10 evet yukardada belirtmis oldugum gibi köyümüzün site adresi
www.buruncayir.com
alevi bir köy olmakla beraber.gecmisi olan bir köydür...paylasimlariniz icin simdiden tesekkürler... saygilar.
|