Canlar, ben bu konu ile aranıza yeni katıldım.Sizleri Paris Sorbon Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sünni bir Tunus’lu iken ,Aleviliği araştırıp (gizlenmeye çalışılan Ehli Beyt gerçeğini) Alevi değil de Sünni kaynaklara dayanarak öğrenmesiyle, Alevi olan bilim Adamının birinci kitabı "…ve hidayete erdim." (Türkçeye çeviren Zeki Özkaya –Can Yayınları) Adlı kitabını ve diğer üç kitabını okumanızı ve bilimsel olarak ortaya konulan Ehli Beyt gerçeğini tüm dünyaya başta bu forum dostları daha sonra tüm Ehli Beyt yandaşlarımızın yardımıyla duyurmayı amaçlıyorum.
Gelin paylaşalım,duyuralım,haykıralım,Ehli Beyt gerçeğini tüm dünya duysun….Haydi dostlar haydi canlar bir olalım….
Sözünü ettiğim kitapları okuyuncaya kadar,aşağıdaki mesajımı sizlerle paylaşmak istedim.Sizin de “Nasıl Hidayete Erdi ?” konusu ile mesajıma ilave edeceğiniz güzellikleri yazarsanız memnun olurum.
Alevilikte hidayete erebilmek için yol ve hal bellidir.Ama ben bunları yine de tekrar etmek istiyorum.
Aleviliğin şiarı “Eline,Beline,Diline” sahip olmaktır.Ancak bunlara bir çok güzellikler de ekleyebiliriz.Bu üç kelimeyi alt alta yazınca karşıma bambaşka bir kelime daha çıktı.Eline beline diline sahip olursan “E-BE-Dİ yaşarsın.Nasıl mı ?
E- line
BE- line
Dİ- line sahip ol, EBEDİ yaşa…….
Ekleyebileceğimiz güzel davranışları sayalım.
-Açığı ört,örtüyü açma.
-Hz.Muhammed ve Ehli Beyt’in güzel ahlakıyla ahlaklanalım.Onların yolundan gidelim.Onların ilmiyle ilimlenerek,onların aşkıyla yanalım.
-Kendimize yapılmasını istemediğimizi, biz de başkasına yapmayalım.
-İki şeyi unutalım.(bize yapılan kötülüğü,bizim yaptığımız iyiliği)
-İki şeyi unutmayalım.(bizim yaptığımız kötülüğü,Bize yapılan iyiliği)
Sonsuz sevgi ve saygılarımla……
zulfikar1985
20.03.2006, 23:15
Şu kitabın ismini tam olarak yazarmısın, Eğer bu konuda bir engel var ise özelden atabilirmisin... Şimdiden teşekkürler
Kitabın adı "...ve hidayete erdim" bir engelleme yok yani sadece kitabın ismi öyle.
http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3878&highlight=EL%DDNE+BEL%DDNE+D%DDL%DD sevgili can bu olgu için kelimeleri kullanıp diledigin gibi yorumlamak bu yazarda bunu yapmış gercek olan anlatım degildir sadece var sayım olarak belirtilmiş mumkun olmayan actıgın konuda bunun bir örnegidir ama forumumuzda bu konu uzerine acılan konular mevcut dilersen araştırmaya buradan başla ben sena bu link veriyorum bir bak dilersen gercek olanı ögreneceksin ....
saygılar...
....
saygılar
Doğan24 kardeş ben yazarın Paris Sorbon Üniversitesi öğretim görevlisi ve 30 yıllık Sünni bir bilim adamı olması ayrıca 30 yıldan sonra Alevilik ve Ehli Beyt gerçeğini bilimsel olarak Sünni kaynaklara dayanarak ortaya koyması nedeniyle sadece Alevi kesimin değil Sünni kesimin de bu kitapları okumak suretiyle aydınlanması için bu konu başlığı ile aranıza katılmıştım.
Ancak "bu olgu için kelimeleri kullanıp dilediğin gibi yorumlamak" bu yazar da bunu yapmış diye yazmışsın.Gerçek olan anlatım değildir demişsin.Bu kitapta ve diğer üç kitapta yazılmış bu gerçeklere nasıl "varsayım" diyebiliyorsun ben bunu anlamış değilim.Bu anlatılanlar varsayım ise gerçek bu kitaplarda anlatılanlardan farklı ise lütfen beni bu konularda aydınlatır mısın ?
Sonsuz sevgi ve selamlarımla..
Doğan24 kardeş ben yazarın Paris Sorbon Üniversitesi öğretim görevlisi ve 30 yıllık Sünni bir bilim adamı olması ayrıca 30 yıldan sonra Alevilik ve Ehli Beyt gerçeğini bilimsel olarak Sünni kaynaklara dayanarak ortaya koyması nedeniyle sadece Alevi kesimin değil Sünni kesimin de bu kitapları okumak suretiyle aydınlanması için bu konu başlığı ile aranıza katılmıştım.
Ancak "bu olgu için kelimeleri kullanıp dilediğin gibi yorumlamak" bu yazar da bunu yapmış diye yazmışsın.Gerçek olan anlatım değildir demişsin.Bu kitapta ve diğer üç kitapta yazılmış bu gerçeklere nasıl "varsayım" diyebiliyorsun ben bunu anlamış değilim.Bu anlatılanlar varsayım ise gerçek bu kitaplarda anlatılanlardan farklı ise lütfen beni bu konularda aydınlatır mısın ?
Sonsuz sevgi ve selamlarımla.. sevgili can sırdaş...
aleviliğimizin ELİNE DİLİNE BELİNE olgusunu yazarlar ve yazarlarımız kendi düşünçe tarzına göre yorumlaya biliyorlar buda sizin sunmuş oldugunuz tez le benim size sundugum konudaki ayrımları görebilmiş sinizdir fark nerde fark kimi alevilerimiz aleviliği islamıniçi derken kimide disinda oldugunu savunuyor bu halde aleviliğin öz kavram sövlemleride farklı yorumlanıp bizlere sunuluyor benim size aktarmak istedigimde buydu tabiki ben bir alevi olarak ve bir insan olarak sizin yazdıklarınıza saygı ile yaklaşıyorum bunda hen fikir oldugumuzada eminim bilmekdede yarar var siz yada ben 1400 yıllık bir süreçden basaderken dikkatle ve özenle uzerinde düracagınım tek ilke aleviliğin öz kavramlı kelimelerini anmlamak ve insanla bagdaştırıp allah muhammed ali üçlemesindeki gibi özü sözden ayırmamaktır ...
aşkı muhabetle kalın saygılarımla...
sevgili can sırdaş...
aleviliğimizin ELİNE DİLİNE BELİNE olgusunu yazarlar ve yazarlarımız kendi düşünçe tarzına göre yorumlaya biliyorlar buda sizin sunmuş oldugunuz tez le benim size sundugum konudaki ayrımları görebilmiş sinizdir fark nerde fark kimi alevilerimiz aleviliği islamıniçi derken kimide disinda oldugunu savunuyor bu halde aleviliğin öz kavram sövlemleride farklı yorumlanıp bizlere sunuluyor benim size aktarmak istedigimde buydu tabiki ben bir alevi olarak ve bir insan olarak sizin yazdıklarınıza saygı ile yaklaşıyorum bunda hen fikir oldugumuzada eminim bilmekdede yarar var siz yada ben 1400 yıllık bir süreçden basaderken dikkatle ve özenle uzerinde düracagınım tek ilke aleviliğin öz kavramlı kelimelerini anmlamak ve insanla bagdaştırıp allah muhammed ali üçlemesindeki gibi özü sözden ayırmamaktır ...
aşkı muhabetle kalın saygılarımla...
Can dostum senin görüşlerine gönülden katılıyorum.Ancak "...ve hidayete erdim." kitabı ile benim ilk mesajımdaki Eline Beline Diline olgusunun bir bağlantısı yok.Ben sadece bu kitabı okumayanların bunu okuyarak bilinen hakikatlerin daha farklı açıdan tüm insanlara özellikle Alevilere ve Aleviliğe ön yargı ile yaklaşan tüm sünnilere bir ibret belgesi olması açısından önerdim.
Siz Alevi kardeşlerimin de bu kitabı okumak suretiyle benimle aynı duygu ve düşünceleri paylaşmanızı istedim.Bu paylaşım sırasında geniş kitlelere bu düşünceleri ve gerçekleri yaymak suretiyle "Allah Muhammed ve Ali aşkına" bir şeyler yapmak adına Alevilik hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan Alevi kardeşlerimin sünni kesime karşı ellerinde bir bilgi ve rehber olsun istedim.Ayrıca aynı zamanda sünni kesime de hitap eden bu kitapları belki onlar da merak ederek okurlarda hakikatleri onlarda anlamış olurlar diye düşünüyorum.
Önerdiğim bu kitapları okuduğunuzda bana hak vereceğinizi umuyorum.
Sonsuz sevgi ve saygılarımla...