Orijinalini görmek için tıklayınız : Zile de alevi köyleri
karakartal 21.03.2006, 20:12 Merhabalar
Zile ye bağlı kaç alevi köyü var ? Milliyetçilik diye eleştirenler olabilir aslında tamamen meraktan ama yinede bilmek önemli.
Benim saydığım 120 adet köy var Bunların 75-80 i alevi köyü. Internet den tam olarak listesini bulabilirmiyiz acaba ?
kardeş ben biraz baktımda zile belediyesinin sitesine köylerin sayısı 110 tane görünüyo ve bildiğim kadarıylada 45 -50 civarında değişiyo alevi köyü daha fazla bilgisi olan varsa bizde tam olarak öğrenmiş oluruz saygılarımla
zilenin 116 köyü vardır ve bu köylerin80-85 tanesi alevidir.
tokatta ismini bildiğim büyük alevi köyleri:zile:
1-yalin yazı(maşat):belediyesi var.nüfusuna kayıtlı insan sayısı 5000 den fazla.(net sayıyı bilmiyorum)
2-güzel beyli :belediye%80den fazlası alevi,küçük bir kesimi sünni(çerkez) nüfusuna kayıtlı binlerce insan var(net sayıyı biliyorum)
3-kervansay:belediyesi var.net sayıyı bilmiyorum ancak nüfusuna kayıtlı 2000den çok daha fazladır.
4-çayır:belediyesi varmı net bilmiyorum ancak nüfusuna kayıtlı insan sayısı 2000i geçer
5-acısu:nüfusuna kayıtlı insan sayısı çok olan bir alevi köyüdür.(listeye eklemek isteyenler ekleyebilir.birde benim tahminim zilede yoğun göç vermiş bir çok alevi köyün insan sayısı 2000den fazla aklımdakiler bunlar.)
turhal:
1-çaylı:belediyesi var köyde 1000 hane var istanbulda 1000 hane varmış. toplam nüfuslarının 10000i geçtiği söyleniyor.
2-ulutepe:belediye,sadece istanbulda 700 hane insanları var.çok büyük bir çoğunluğu göç etmiş,nüfusuna kayıtlı insan sayısının 10000 den fazla olduğu düşünülüyor.
3-yenisu:belediye nüfusuns kayıtlı binlerce insan var.
4-vazanya:bir zamanlar 500 hanelik bir köydü,nüfusuna kayıtlı binlerce insan var.
almus:
1-akarçay:belediyesi var.nüfusuna kayıtlı binlerce insan var.
2-gölgeli(leveke):belediye,nüfusuna kayıtlı insan sayısı 5000 nin üzerinde
3-kınık:belediye,nüfusuna kayıtlı çok sayıda insan var.
4-görümlü:belediye, kayıtlı insanıyla kalabalık bir köy.
5-ceğet:belediye, şimdiki nüfusu 2000 üzerinde,kayıtlı nüfusu binlerce
6-ataköy(kızıldere):belediye,karışık bir köy kayıtlı insanlarının çoğu alevi,alevi-sünni kız alıp veriyorlar.binlerce göç etmiş insanı var(eskiden niksar a bağlıydı.).
7-alan:kayıtlı insan sayısı 5000 civarında olduğu söyleniyor.
niksar:
1-yazıcık(geyran):belediye,son sayımdaki nüfusu 3500 den fazla.nüfusuna kayıtlı binlerce insanı var.
2-kuyucak:belediye,nüfusuna kayıtlı çok sayıda insan var.
reşadiye:
1-büşürüm:belediye
2-çevrecik:belediye
3-soğuk pınar:belediye,her üçününde nüfus son nüfus sayımları2000-3000 civarında kayıtlı insan sayıları daha fazla
tokat merkez
1-kemal paşa:belediye çok sayıda kayıtlı insanı var.
2- yağmurlu:belediye,tokatın en büyük alevi köylerinden biri
benim bildiklerim bunlar bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir.
Özgür-Taylan 02.04.2006, 00:06 annemin köyünü unuttun can ;)
$eyhköy !!! çekerek yolunda..
annemin köyünü unuttun can ;)
$eyhköy !!! çekerek yolunda..
daha unuttuğum ve bilmediğim bir çok köy vardır.aklımdakileri yazdım,yardımcı olduğun için teşekkür ederim kardeş.
garcia kardeş yazdığın köyler yada belediyelikler geneli turhal ın yani turhala ait olan yerler bunları saymadın inşallah
zileye bağlı eski ismi -kafarlı -olduğunu duyduğum köydeki akrabalarım ulaşmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim eryasarbaba@hotmail.com
kafarlı nın yeni ismi ne acaba ben ilk kez duyuyorum bu köyü tam olarak yeri nerde bilgin varmı acaba
garcia kardeş yazdığın köyler yada belediyelikler geneli turhal ın yani turhala ait olan yerler bunları saymadın inşallah
o gürdüğünüz liste genel olarak tokat il sınırları içerisinde bulunan, nüfusuna kayıtlı insanları kalabalık olan(2000den fazla olan) alevi köyleri.hatırladığım büyük köyler bunlar,yani sadece zileyle ilgili değil.büyük olan alevi köyler daha fazla olabilir.ancak bu kadarı aklıma geldi.yani liste, tek tek köyleri değil sadece büyük olan alevi köyleri içeriyor.yoksa tokatta 677 köy var. bunların içerisinde alevi olanların sayısının 350yi geçtiği söyleniyor ve o başka bir araştırma konusu.saygılarımla
yok konu alevi köyleri olduğu için böyle bir uyarımı diyeyim artık yani yoksa herhangi bir maksatlı değil açıklamam ellerine sağlık baya güzel bilgiler toplamışsın senin köy neresi bu arad kaçırmış olabilirim pek takip edemiyorum forumu bu aralarda
genclik_atesi 04.04.2006, 12:45 canlar ya siz ziledeki kurupinar ile kirampa köyleri unutmussunuz amaaa...
yok konu alevi köyleri olduğu için böyle bir uyarımı diyeyim artık yani yoksa herhangi bir maksatlı değil açıklamam ellerine sağlık baya güzel bilgiler toplamışsın senin köy neresi bu arad kaçırmış olabilirim pek takip edemiyorum forumu bu aralarda
sana yakın bir köydenin ama forumda yazmak,yanlış geliyor bana aramızda 10km den daha az bir mesafe var mesut60.
canlar ya siz ziledeki kurupinar ile kirampa köyleri unutmussunuz amaaa...
liste zaten eksik tahminen 20 köy den fazla daha olması lazım ama listede ikisinide yazdım
utuk\temecuk\guzel beyli gibi olcak dostum.
slm bende zile nin gölcük köyündeyim.. burası da alevi köyüü :)
Köylerimiz
Acıpınar (http://www.zilekoyleri.com/koyler/acipinar.htm)AcısuAlçakeçiliAkkılıçAlihocaAraplarA yvalıBelpınar (http://www.zilekoyleri.com/koyler/belpinar.htm)BüyükkarayünÇakırçalıÇayırEmirdoluEvr enköyGüblüceGümüşkaş
GüzelbeyliKaracaörenKarşıpınarKarşıyakaKervansaray KızılcaköyKozdereKurupınarKuzualanKüçükkarayünKüçü közlüPalanlıSavcıköySofularTemecükUzunköyÜçkayaYal ınyazıYalnızköyYaraşYenidağiçiYıldıztepeYücepınarb izim siteden aldım
candan kardeş listedeki köylerin bazılarını bilmiyorum.ancak evrenköy de pek alevi kalmadı,bundan 40-50yıl öncesine kadar 40hane alevi yaşıyormuş,hemen hemen hepsi göç etmiş durumda.evrenköy(kızılcin)'ün esasen eski yerli halkı alevilermiş,sünniler daha sonra yerleşmiş ve alevilerden birkaç kat daha fazlalar.evrenköy belediyeliktir.
evet arkadaşım haklısın bunların hepside tam olarak köy değil diyebiliriz beldelerde var içinde ve beldelerde alevi sünni biraz karışık ben elimden geldiği kadar bulmaya çalıştım.
evet arkadaşım haklısın bunların hepside tam olarak köy değil diyebiliriz beldelerde var içinde ve beldelerde alevi sünni biraz karışık ben elimden geldiği kadar bulmaya çalıştım.
yukarıdaki verdiğin listedeki alevi olanları,yada karışık olanları yazarsan belki,listeyi tamlamamız daha kolay olur.zaten evrenköy alevileri tek başlarına bir köy sayılırlar.çünkü,50yıl önce 40 hane alevi yaşıyormuş.listedeki köylerden hangileri alevi köyü?
vll bnm bildiğim oradaki köylerin tamamı alevi köyleri sadece içlerinde senin şüphelendiğin evren köy varmış ama ben geri kalanların hepsini alevi köyü biliyorum yani büyüklerimde öle diyor kusura bakma ben ne kadar zileli olsamda doğma büyüme istanbullu olduğum için çoğunuda pek tanımam.sadece sitede olanları verdim.
işte adres sende gir istersen bi bak göz gezdir.
www.zilekoyleri.com (http://www.zilekoyleri.com)
burda bi kaç köy eksik çiflik yok benim gördüğüm kadar daha belki bir kaçtane daha olmayan köy vardır tam bakmadım ama kesin olarak bi sayı varmı acaba kaç köy var alevi köyü
belpınarlı60 06.05.2006, 14:49 Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. hepinize merhaba. Zile belediyesinin haritasından zile köylerini yazdım benim bildiğim Alevi köylerini yazıyorum.
Araplar,Acıpınar,Ayvalı,Acısu,Ağcakeçili,Akkılıç,A lıçözü,Alibağı,Alihoca,Armutalan,Belpınar,Boldacı, Büyükkarayün,Çayır,Çakırçalı,Çamdere,Çapak,Çiçekpı narı,Emirören,Göçenli,Gölcük,Gümüşkaş,Güngörmez,İm irtolu,Karabalçık,Karşıyaka,Karşıpınar,Kervansaray ,Karacaören,Kozdere,Kuruçay,Kurşunlu,Kurupınar,Kuz ulan,Küçükkarayün,Palanlı,Savcıköy,Sofular,Söğütöz ü,Ütük,Üçkaya,Yaylayolu,Yücepınar,Yenidağiçi,Yalın yazı,Güzelbeyli,Küçükaköz....( Bu köylerin yüzde 99 nun Alevi olduğundan eminim. Alevi olup olmadığını bilmediğim köyler ise ...
Ağılcık,Akdoğan,Akgüllü,Alayurt,Bağlarpınarı,Bayır köy,Belkaya,Binbaşıoğlu,Büyükaköz,Büyükkozluca,Büy üközlü,Çayıroğlu,Çeltek,Çiftlikköy,Derebaşı,Edeköy ,Elmacık,ESkiderbent,Hacılar,Haramikışla,Hasanağa, Hatippınarı,Iğdır,Karakuzu,Karaşeyh,Kazıklı,Kepez, Kırlar,Kireçli,Kocaş,Köylüürünü,Karucuk,Küçükkozlu ca,Küplüce,Narlıkışla,Olukman,Osmanpınarı,Özyurt,S alur,Sekikışla,Süleymaniye,Şeyhliköy,
Şeyhnusrettin,Taşkıran,Turgutalp,Uğurluören,Uzunkö y,Üçköy,Üyük,Yalnızköy,
Yapalak,Yaraş,Yeniköy,Yeşilce,Yünlü,Yıdıztepe... arkadaşlar kendinize iyi bakın ve asla ayrım yapmayın. hepimiz TOKAT lıyız...
Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. hepinize merhaba. Zile belediyesinin haritasından zile köylerini yazdım benim bildiğim Alevi köylerini yazıyorum.
Araplar,Acıpınar,Ayvalı,Acısu,Ağcakeçili,Akkılıç,A lıçözü,Alibağı,Alihoca,Armutalan,Belpınar,Boldacı, Büyükkarayün,Çayır,Çakırçalı,Çamdere,Çapak,Çiçekpı narı,Emirören,Göçenli,Gölcük,Gümüşkaş,Güngörmez,İm irtolu,Karabalçık,Karşıyaka,Karşıpınar,Kervansaray ,Karacaören,Kozdere,Kuruçay,Kurşunlu,Kurupınar,Kuz ulan,Küçükkarayün,Palanlı,Savcıköy,Sofular,Söğütöz ü,Ütük,Üçkaya,Yaylayolu,Yücepınar,Yenidağiçi,Yalın yazı,Güzelbeyli,Küçükaköz....( Bu köylerin yüzde 99 nun Alevi olduğundan eminim. Alevi olup olmadığını bilmediğim köyler ise ...
Ağılcık,Akdoğan,Akgüllü,Alayurt,Bağlarpınarı,Bayır köy,Belkaya,Binbaşıoğlu,Büyükaköz,Büyükkozluca,Büy üközlü,Çayıroğlu,Çeltek,Çiftlikköy,Derebaşı,Edeköy ,Elmacık,ESkiderbent,Hacılar,Haramikışla,Hasanağa, Hatippınarı,Iğdır,Karakuzu,Karaşeyh,Kazıklı,Kepez, Kırlar,Kireçli,Kocaş,Köylüürünü,Karucuk,Küçükkozlu ca,Küplüce,Narlıkışla,Olukman,Osmanpınarı,Özyurt,S alur,Sekikışla,Süleymaniye,Şeyhliköy,
Yapalak,Yaraş,Yeniköy,Yeşilce,Yünlü,Yıdıztepe... arkadaşlar kendinize iyi bakın ve asla ayrım yapmayın. hepimiz TOKAT lıyız...
merhaba hemşerim çiçekpınarı alevi olduğundan eminmisin?alayurt ise arapların resmi adıdır.nasılki taşkıran(hıcıp),karşıyaka(elarap),yalınyazı(maşat) gibi.hatippınarı köyünde kendini alevi kabul eden insanlar var,salur köyündede bir kısım alevi var.iğdir karışık,evrenköy bir bölümü alevi.
şu listedeki köyleri bilen varsa listeyi hemen hemen tamamlarız:uzunköy,uğurluören,ağılcık,akdoğan,yeşi lce,büyüközlü,çayıroğlu,elmacık,eskiderbent,karucu k,köylüürünü,kepez,
zile/ gölcük köyünü unutmuşsun dostum
Özgür-Taylan 07.05.2006, 17:29 Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. hepinize merhaba. Zile belediyesinin haritasından zile köylerini yazdım benim bildiğim Alevi köylerini yazıyorum.
abicim köyün adi "$eyhköy", annemin kôyü :p
stalwart 07.05.2006, 18:41 belpınarlı60 bizim köyü unutmamışın abi :3: (kuruçay)
özgür-taylan bana yabancı gelmedi ismin iskenderunda kaldınmı hiç
belpınarlı60 11.05.2006, 23:03 Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba: şunu belirtmek isterimki yazdığım köylerin %99 u alevi araya karışan olmuş olabilir. Listeme gölcük köyünüde ekledim orayı es geçmeme imkan yok komşu köy.Çiçekpınarında dedemlerin ahbapları vardı eskiden gelirlerdi.Şeyhköy bu isimle yer alıyor Zile haritasında.Kuruçayıda asla unutmam geçen seneki zile köyleri turnuvasında yenmişlerdi bizi.Eskiderbent köyü sünni köyü diğerlerini bilmiyorum..Kendinize iyi bakın ....Ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum ama TOKAT SPOR artık ikinci ligde ::.))
"çeltek" alevi köyü değil. ama yazarken bizim köyü unutmuşsunuz. kuruçayı bile yazmışsınız. nasıl unutursunuz yaa yan yana üstelik ikisi de :( :(
bizim koyu unutmamıssın tebrik ettim seni...:D ama boldacı koyu alevi miki..ben ole olmadığını düşünüyordum..? alevi olayan koyler konusunda doğru hepsi sanırım en azından tanıdıklarım dan alevi olan yok...
Alevimen 29.09.2006, 13:22 Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. hepinize merhaba. Zile belediyesinin haritasından zile köylerini yazdım benim bildiğim Alevi köylerini yazıyorum.
haramikışla köyünden biri bana email gönderdi:
selam saygı deger aleviler;
öncelikle siteniz hayırlı olsun ama her insanın yapabilecegi gibi sizn nde birkac yanlışınız varben zılelı nın haramikışla köyundenım ve kyümüzde alevi kimse yok ve ayrıca bız kürdüz yanlışlık olmus bunu duzeltmenızı rıca edıyorumm google den koyumuz ıle ılgılı bır sey e bakmak ıstesek alevi koyler dıye cıkıyor bu da bızı rahatsız ettı.ALİ AŞKINA DÜZELTINIZ SIZE DE CALISMALARINIZDA BASARILAR......
Bilginize sunulur.
evet sayın alevimen,harami kışla,yapalak,seki kışla,narlıkışla,yaraş çekerek yolu üzerinde ve birde turhal yolu üzerindeki olukman ziledeki sünni-kürt köyleridir ve bu köyler sünni köyler içerisindeki dinsel tutuculuğun en fazla olduğu köylerdendir.eğer öyle olmasa size e-mail gönderen şahıs bu yanlışlıktan rahatsızlık duymazdı.arkadaşın yanlışını düzelttiğiniz için sağolun alevi-kürt köyleride bu sünni kürt köylerinin yakın çevresindedir ve onlarında tamamı çekerek yolu üzerindedir.alevi-kürt köyleri şeyh köyü,gümüş kaş,büyük aköz,küçük aköz,haymana,karıcık köy(kazıklı köyünün mezrasıdır),yüce pınar köyüdür.
yapalak köyü bizim köye çok yakın evet
tam tutucu sünni kürt köyüdür
aradan geçen yeşilırmak köy sınırlarımızı ayırır.
Eskiden ırmağın yönünü değiştirmek istemişler kendi tarlalarına doğru, baya bi tartışmalar olmuş. Ama şimdi köylerde fazla kalan olmadığı için pek önemide kalmamış ırmağın yönünün.
Bu arada bizim köy ağcakeçili...
karakartal 07.10.2006, 20:09 haramikışla köyünden biri bana email gönderdi:
Bilginize sunulur.
Gerçekten enteresan. Google sonuçlarında 2. sırada gözüküyor. Rahatsız olmakta haklılar. belpinarli60 lütfen söz konusu köyü listemizden çıkaralım.
alevi_nafta60 08.10.2006, 21:43 arkadaşlar zililei karacörenli bir asker arkadaşım vardı
acaba onu bulabilirimiyiz bulabilirsek adres tel veya e mail yoluyla ulaşma
imkanımız varmı lütfen bana yardımcı olun çok özledim arkadaşımı çok mert çok delikanlı bi insandı adı türkmen üner
sevaba geçer valla
efe_baran 07.11.2006, 20:57 Belpinar köyüde var arkadaşlar
erayveask 10.11.2006, 12:17 merhaba bende zilenin temecük koyundenım burasıda bır alevı koyu hatırlatmak ıstedım
barkeles 15.11.2006, 19:54 Zilenin Zile belediyesine bağlı 110 köy 4 beldesi var... ayrıca bu beldelere bağlı olan 4-5 tane daha köy var. Zile köyleri futbol turnuvası sırasında burda organize olmuş köyleri bulabilmek için bir araştırma yaptık ve zilenin tüm köylerinin muhtarlıklarını hiç atlamadan aradık.. istanbuldaki zile köylerini bir araya getiriyoruz diye... İlginç istatistikler elde ettikki Zilenin köylerinin büyük çoğunluğu merkezin tam tersine Alevi..
Evrenköy (Kızılcin) Belediyesi %20si alevi bağlı olan köy Üyük ?
Güzelbeyli (Silis) Belediyesi %85 i alevi, bağlı olan köy Temecük tamamı alevi
Yalınyazı (Maşat) Belediyesi Alevi, bağlı olan köy Çiftlik Alevi, Kızılcaköy Alevi
Yıldızeli (Yenimüslüman) Belediyesi Sünni
Turnuvada bizimle birlikte olan ve Alevi olan köyler;
Acıpınar, Acısu, Ağcakeçili, Akkılıç(Guldan), Alihoca, Alanyurt (Araplar), Belpınar, Büyükkarayün, Çakırçalı, Çayır, Emirdolu, Güblüce, Gümüşkaş, Karacaören, Karşıpınar, Karşıyaka (elarap), Kervansaray, Kozdere, Kurupınar, Kuzualan, Küçükkarayün, Palanlı, Savcıköy, Sofular, Uzunköy (bultu), Üçkaya, Yalnızköy, Yenidağiçi (Yukarı Kirampa), Yücepınar
Turnuvada olmayıp alevi olduğunu bildiğim köyler (Haritaya göre sıralı)
Yaylayolu (Baculu), Küçükaköz, Şeyhköyü, Güngörmez, Göçenli, Kuruçay, Taşkıran (hıcıp), Ütük, Alibağı, Armutalan, Gölcük, Aluçözü, Boldacı, Çamdere, Çapak, Çiçekpınarı, Emirören, Karabalçık, Kurşunlu, Söğütözü, Yaylakent (Gederük),
birde emin olmadıklarım var ama onların ismini yazmayayım. malum googledan ararlarda rahatsızlık duyarlar.. :P
barkeles 15.11.2006, 19:59 arkadaşlar zililei karacörenli bir asker arkadaşım vardı
acaba onu bulabilirimiyiz bulabilirsek adres tel veya e mail yoluyla ulaşma
imkanımız varmı lütfen bana yardımcı olun çok özledim arkadaşımı çok mert çok delikanlı bi insandı adı türkmen üner
sevaba geçer valla
arkadaşım, sen nerdesin bilmiyorum ama karacaörenin küçükçekmece şahintepe mahallesinde (altınşehirin üst tarafında) dernekleri var.. şahintepesine gidersen ve orada karacaörenlilerin cem evini sorarsan gösterirler.. tüm karacaörenliler orda ve arkadaşınada ordan ulaşabilirsin..
alevi_nafta60 15.11.2006, 20:02 arkadaşım, sen nerdesin bilmiyorum ama karacaörenin küçükçekmece şahintepe mahallesinde (altınşehirin üst tarafında) dernekleri var.. şahintepesine gidersen ve orada karacaörenlilerin cem evini sorarsan gösterirler.. tüm karacaörenliler orda ve arkadaşınada ordan ulaşabilirsin..
evt evine giittim ama şahin tepesinde dayımda zaten tahtakalede oturuyo ama ben tel veya adres istiyorum çünki ben tokattayım vede sık gidemiyorum çünki istanbula o yüzaden kardeş bulana ödül var can
barkeles 15.11.2006, 20:24 evt evine giittim ama şahin tepesinde dayımda zaten tahtakalede oturuyo ama ben tel veya adres istiyorum çünki ben tokattayım vede sık gidemiyorum çünki istanbula o yüzaden kardeş bulana ödül var can
ozaman sana derneklerinin telefonunu vereyim ordan ulaşabilirsen ne mutlu sana... ama özelinden atayım telefonun sahibi ali karacaörenin futbol takımının çalıştırıcısı...
sonyilmaz 18.11.2006, 17:15 slm canlar bizimkilerin hepsi buradalar size bi köy daha söyleyim mancı ama yeni adını bilmiyom
ve ılıca da alevi köyüdür
sonyilmaz 18.11.2006, 17:19 slm bende zile nin gölcük köyündeyim.. burası da alevi köyüü :)
evet hulyam nedense gölcük köyünü herkes atlıyor veya unutuyorlar fazla bilende yok nerde olduğunu bilmiyenlere söyleyim belpınarın karşısına düşüyor tam olarak
barkeles 19.11.2006, 03:04 evet hulyam nedense gölcük köyünü herkes atlıyor veya unutuyorlar fazla bilende yok nerde olduğunu bilmiyenlere söyleyim belpınarın karşısına düşüyor tam olarak
eee belpınar nerde peki... oda gölcük'ün karşısındamı yoksam... :D:D:D:D:D:D
Sabretooth 27.11.2006, 14:51 bende övünmek gibi olmasın büyük karayün köyündenim
burasıda alevi köyüdür
lamekan bawo 27.11.2006, 15:33 karşıyaka köyü var benim bildiğim şu an oraya iş yapıyorum oradan biliyorum :)
lamekan hayırdır bizim köye ne işi yapıyosun merak ettim şimdi nerde köydemi yapıyosun istanbuldamı
Sercii-Sergenn 23.12.2006, 13:03 guldan yeni adıyla AKKILIÇ ve GÜLBÜCE AKÇAKEÇELİ
Özgür ORAL 29.12.2006, 00:03 eryaşarbaba sizin köy amasya'nın göynücek ilçesine bağlı yeni ismi tencilli dir
merhabalar zilede eski adı fırtıman olan köyün yeni adı ne bilen var mı?ya da oralı var mı burda?:biggrin: :biggrin:
şahinoğlu 10.01.2007, 09:41 slm canlar ben de zilenin şehy köyündenim şeyh köyü bir alevi köyüdür
Gümüşkaşlı 13.01.2007, 10:10 slm canlar bende zilenin gümüşkaş köyümdenim orasıda alevi köyüdür..
SivanA SimyacI 18.01.2007, 00:00 Silis şimdi ki adıyla Güzelbeyli :D
ben de kozdereliyim arkadaşlar
serpils_s 20.01.2007, 18:40 Merhaba ,
Bende zile-taşkıran(Hıcıp) köyündenim,köyün tamamı alevidir.Karışık değildir!!! (Bilmeyenler için ;))
doktorza60 27.01.2007, 13:36 Selam Canlar
Ben De Acisu KÖyÜndenİm
Tamami Alevİdİr
Bİze SiraÇlar Denİr
Velİ Babacilardaniz TÜrbesİde Bİzİm KÖydedİr
BEKTAŞ MATUR 28.01.2007, 15:05 Ben Yillardan Berİ Dİyarbakirda YaŞamama RaĞmen Zİlede 130 KÖyden 80 KÖy Olarak Tahmİn Edİyorum En Son Zİleye GİttİĞİmde SeÇİmler Vardi Ve Chp KaybetmİŞ FaŞİst Murat AyvalioĞlu AlmiŞti Ve Bİr Ay Sonra Beledİyede ÇaliŞan Alevİler İŞten ÇikartilmiŞ Onun Yerİne ÜlkÜ OcaĞindan İŞÇİler AlinmiŞti Zİle Merkez Tam Bİr FaŞİst Yerİ Bu Kadar ÇoĞunluk Olmamiza RaĞmen Neden Kaybettİk Çok ÜzÜlmÜŞtÜm
BEKTAŞ MATUR 28.01.2007, 15:13 24 Ocak 1993 Te KaybettİĞİmİz Gazetecİmİz Cumhurİyetcİ Yazar UĞur Mumcuyu ÖlÜmÜnÜn 14ÜncÜ Yilinda Saygiyla Aniyor Şehİtlerİmİz Ölmez Devrİm Şehİtlerİmİz Kalbİmİzde YaŞiyorlar Bİzİ Asla Susturamayacaklar Gerİcİ FaŞİstlerİ Kiniyorum Lanet Olsun
KERVANSARAY GEÇMEDİ HERHALDE NEYSE Kervansarayımızı Unutmayalım...
Evliyalar ve Tekke Diyarlarından..
BEKTAŞ MATUR 24.02.2007, 10:28 GÜblÜce Yaylasida Alevİ KÖyÜdÜr Alevİ Canlara Selam
BEKTAŞ MATUR 24.02.2007, 10:30 Belpinarli Abİm GÜblÜcelİyİ Unutma Belpinarli Çakmak Aİlelerİne Selamlar Dİyarbakirdan
selamlar..ben de aslen zile şeyh köyündenim...şık köyü de deniyor...alevi köyüdür..
Özgür-Taylan 06.04.2007, 23:11 selamlar..ben de aslen zile şeyh köyündenim...şık köyü de deniyor...alevi köyüdür..
bacim, benim annem de şeyhköylü..
sen kimlerdensin? mugla-marmaris'te bizim köylüler çok yaaa.. :biggrin:
lamekan_87 06.04.2007, 23:37 selam hemşolar bende zilenin ılıca köyündenim ama bizim köy dağılalı çok oldu kimse pek bilmiyor bizim oraları ama olsun ben biliyorum ya oda yeter memeleketim benim köyümü özledim...
meraba arkadaşlar bende doğlacıklıyım yeşilyurttan :)
infinity 16.04.2007, 03:23 Merhabalar
Zile ye bağlı kaç alevi köyü var ? Milliyetçilik diye eleştirenler olabilir aslında tamamen meraktan ama yinede bilmek önemli.
Benim saydığım 120 adet köy var Bunların 75-80 i alevi köyü. Internet den tam olarak listesini bulabilirmiyiz acaba ?
kardeş mrb bende zilenin en büyük köyü olan yaylakent den (gederük)hüseyin bizim yanımızda kuruçay çamdere temecük çakırçalı,göçenli,elmacık,ütük,alibağı,belpınar,gö lcük,silis(güzelbeyli)üçkaya,acısu.karşıpınar,kerv ansaray,yeniköy,maşat,acıpınar.valla bu kadar biliyom
bende zile çakırçalı köyündenim. burasıda alevi köyü
karakartal 17.04.2007, 11:58 Yukarı ve Aşağı kirempa diye bir köy var mı ? Duymuştum böyle bir şey. Galiba yarısı sunni yarısı alevi imiş. Birde kürt köyü diye biliyorum ?
Merhaba.Zile'nin en değerli köy'ünü unuttunuz.EMİRÖREN KÖYÜ.Bilginiz vardır mutlaka burda en büyük yatırlardan biri bulunmakta.ABDALMUSA yatırı vardır.Tokat Zileli Olupta Buraya gtmeyen yoktur diye biliyorum.
Merhaba.Zile'nin en değerli köy'ünü unuttunuz.EMİRÖREN KÖYÜ.Bilginiz vardır mutlaka burda en büyük yatırlardan biri bulunmakta.ABDALMUSA yatırı vardır.Tokat Zileli Olupta Buraya gtmeyen yoktur diye biliyorum.
ben gitmedim.yani fırsat olmadı,insan bazen kendi köyüne bile yıllarca gidemiyor.iyi forumlar..
erensengil 03.05.2007, 15:00 evet arkadaşlar bende zile emirörenliyim bunuda ekleyelim
merhaba arkadaşlar,bende tokat zileliyim,bir konuda bilgisi olan varmı?varsa bana yardımcı olurmusunuz:tokat alevileri içinde ''ramazanda 3 gün oruç tutma'' diye bir geleneği olan,her hangi bir alevi topluluk varmı?bilen varsa bana bilgi vermesini rica ederim,çünkü bende zileliyim ve böyle bir şeye hiç rastlamadım.
Gümüşkaşlı 10.05.2007, 22:32 selam bende ZİLE - GÜMÜŞKAŞ köyündenim hepinize selamlar ve sewgiler getrdim.:D:D
Zilenin KAFARLI veya Kafalı köyü yozgat tarafında olduğunu söyleyenler oldu.
Çayır köyüne yakın olduğunu söyleyenler oldu . ismi değişmiş olabilir bilmiyorum.
goncagül 25.08.2007, 20:06 Merhaba Canlar Ben Zİlenİn Kervansaray KÖyÜndenİm
diablo21 08.10.2007, 23:20 bi de kursunlu köyü var arkadaslar orda akrabalarım var.
diablo21 08.10.2007, 23:50 fırtıman diye bi köyde varmıs iş yerinden arkadas soledi oralıymıs :) ben yeni duydum adını ama zileye yakınmış
CANLAR BENDE UZUNKÖY'DENİM.ESKİ ADI BULTU'DUR ALEVİ KÖYLERİNE EKLERSENİZ SEVİNİRİM...[/I]
Erdem Cavga 28.11.2007, 14:36 slm canlar bende yenidağiçi (yukarı kirampa) köyündenim...
gizliyara 28.11.2007, 14:41 capak armutalan krenlik yaylakent acupunar karabalcık yeni köy
Egalitarian 01.03.2008, 16:22 Merhabalar;
Zilenin Söğütözü ve Küçükkozlu köylerini alevi olduğunu yazan olmuş.Ben sünni diye biliyorum.Sizce nedir?:confused1
Bir de Kırlar köyü var bu köyde az sayıda alevi varmış ki hiç duymadım.Ne dersiniz bu konuya?:confused1
aydınlatırsanız sevinirim.
slm ben harman ben zilenin iğdir köyündenim orasınında bir kısmı alevi
|
|