Orijinalini görmek için tıklayınız : Ab'nin Tecrit Politikasi ?ld?rmeye Devam Ediyor

LiberalistiC
02.07.2005, 09:10
"Demokratikleşen" Türkiye'den Bir Çığlık Daha: AB Duymamaya Devam Ediyor

Türkiye'de F Tipleri adı altında kurulan tecrit hapishaneleri AB tarafından, Türkiye'deki devrimci muhalefetin yokedilmesi ve Türkiye'nin AB'ye alınmasının yolunu açmak amacıyla Türkiye'ye ihraç ettiği bir katliam merkezidir.
Bu katliam merkezlernin kapatılması ve işkenceli ölüm demek olan tecrit politikasının kaldırılması için Ekim 2000`den buyana Türkiye hapishanelerinde ve dışarda bir direniş yürütülmektedir. Tarihe "Büyük Direniş" olarak geçecek olan bu direnişte bugüne kadar tam 119 insan hayatını kaybetmiştir.
119 insanımızın yaşamlarını yitirmelerinden bu politikaları uygulayanlar kadar, destekleyenler de sorumludur. Tarih önündeki bu sorumluluk hem siyasi, hem ahlaki ve vicdani sorumluluktur.

TÜRK?YE REJ?M? FA??STT?R
AB üyesi ülkeler kendi halklarını kandırarak Türkiye'nin ne kadar demokratikleştiğini bundan dolayı da AB'ye alınmasını gerektiği demagojisini elindeki tüm basın yayın organları aracılığıyla sürekli hale getirmiştir.
Türkiye'de işkenceler, katliamlar, temel hak ve özgürlük ihlalleri sürmektedir. Ortada demokratikleşen bir Türkiye yoktur ama faşist bir rejimi destekleyen ve anti-demokratiklikte sınır tanımayan bir AB vardır.

AB UYUM YASALARINA B?R ÖRNEK: Yeni C?K
AB Uyum Yasaları altında Türkiye?de yasal düzenlemeler yapılıyor. Her yapılan yeni düzenleme AB tarafından "demokrasi coşkusuyla" karşılanıyor. Türkiye?nin faşist rejimine övgüler düzülüyor. Oysa her yeni çıkan yasa, demokratik hakların nasıl kısıtlanacağı üzerinedir ve ortada bir demokrasi anlayışı yoktur. Aşağıdaki yazı hiçbir tereddüte yer vermeyecek şekilde bu anti-demokratik uygulamalara sadece küçük bir örnektir:
Yeni C?K'e göre hükümlünün avukatıyla görüşmesi, avukatın "terör örgütü veya diğer suç örgütleri mensuplarının örgütsel amaçlı haberleşmelerine aracılık ettiğinin belirlenmesi" halinde mümkün olmayacak. CMK'taki değişikliğe göre örgütlü suçlar, devlete ve anayasal düzene karşı işlenen suçlar ile terör suçlarından tutuklu ve hükümlü olanların savunmasını yapan avukatlar, aynı suçlardan kovuşturulursa görevden men edilecekler. (...)
CMK'da yapılan değşiklikler ise şöyle:
?üpheli ve sanığın muayenesi için hakim kararı aranacak.
Polis, yakaladığı kişiye kanuni haklarını bildirmeden, kaçmasının kendisine veya başkasına zarar vermesini önleyecek tedbirleri alacak.
Kolluk amirlerine, arama, elkoyma, belgeleri incelemede yazılı emir verme yetkisi tanındı.
Suçluya ulaşlabilmesi için iletişm araçlarının sinyalleri de izlenebilecek. (Hürriyet, 26 Mayıs 2005)
( Faruk Kadıoğlu isimli Ölüm Orucu gönüllüsü, yeni çıkan C?K yasasını protesto etmek ve tecritin kaldırılması-ölümlerin durdurulması amacıyla kendisini yakarak yaşamını noktalamıştır . )

Ceyhun
02.07.2005, 18:35
Ölen insanlar için içimiz parçalanıyor tabi. ?şin komik tarafı 30'dan fazla insanımızın öldürüldüğü operasyona "Hayata Dönüş" isminin verilmesidir.

Ceyhun
02.07.2005, 18:37
Bir de kaybedilen bu 119 insanın en az 100 tanesi Alevidir. Baktım doğum yerlerine köklerine falan hemen hepsi Tunceli'li, Tokat'lı, Sivas'lı. Bu bir Alevi olarak daha da üzüyor tabi ki beni.

Musçet
22.07.2005, 22:27
Kimse kimseyi keyfinden hapse atmıyor. Suç işlerseniz TCK'ya göre cezaznızı alırsınız, içerdeki insanları ilahlaştırmaya çalışmayın! Basbaya suç işlemiş ve oraya konulma gereği duyulmuştur. F tipi cezaevlerine karşı çıkanlar ise TC'ne karşı yapacakları her türlü hain saldırıyı içeride rahaça örgütleyememekten şikayetçilerdir. İçeride TC aleyhtarı propaganda yapamamaktan şikayetçilerdir. F tipi haklı bir uygulamadır ve başarılıdır. Son olarak Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir hukuk devletidir. Sen ve senin gibilerin bunu değiştirmeye gücü bugüne kadar yetmemiştir ve yetmeyecektirde!

TheGodfather
22.07.2005, 22:42
Kimse kimseyi keyfinden hapse atmıyor. Suç işlerseniz TCK'ya göre cezaznızı alırsınız, içerdeki insanları ilahlaştırmaya çalışmayın! Basbaya suç işlemiş ve oraya konulma gereği duyulmuştur. F tipi cezaevlerine karşı çıkanlar ise TC'ne karşı yapacakları her türlü hain saldırıyı içeride rahaça örgütleyememekten şikayetçilerdir. İçeride TC aleyhtarı propaganda yapamamaktan şikayetçilerdir. F tipi haklı bir uygulamadır ve başarılıdır. Son olarak Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir hukuk devletidir. Sen ve senin gibilerin bunu değiştirmeye gücü bugüne kadar yetmemiştir ve yetmeyecektirde!

İnsan haklarına değer vermeyen bir hukuk sistemi olmaz olsun.Evet doğru her Türkiye cumhuriyeti vatandaşı suç işlerse anayasa ve yargı kuralları dahilinde cesanı çeker.Ama bu yargıkuralları itibarıyle bir çok boşlukla doludur.Her kafaya göre ayrı ayrı yorumlanabilmektedir.Kanunlar kesinlik arz etmiyor.Bir bakıyorsun mahkeme kararları hakimlerin kendi kişisel düşünceleriyle işliyor.Böyle bir adalet olmaz olsun. Türkiye Cumhuriyetine karşı bölücü suç işlemiş her kim olursa olsun cezasını çekmesi taraftarıyım tabiki.
Not: Kusura bakama ama dostum hiç bir mit ajanaı böyle uluorta kendini belli etmez. Bence imzanı kaldır :5:

Musçet
22.07.2005, 23:10
Çok komiksiniz ben ajan filan değilim, burada ajanlık yapıyor olsaydım nasıl davranmam gerektiğini sizden daha iyi bildiğimi düşünüyorum.

Ceyhun
23.07.2005, 10:10
İnsan haklarına değer vermeyen bir hukuk sistemi olmaz olsun.Evet doğru her Türkiye cumhuriyeti vatandaşı suç işlerse anayasa ve yargı kuralları dahilinde cesanı çeker.Ama bu yargıkuralları itibarıyle bir çok boşlukla doludur.Her kafaya göre ayrı ayrı yorumlanabilmektedir.Kanunlar kesinlik arz etmiyor.Bir bakıyorsun mahkeme kararları hakimlerin kendi kişisel düşünceleriyle işliyor.Böyle bir adalet olmaz olsun. Türkiye Cumhuriyetine karşı bölücü suç işlemiş her kim olursa olsun cezasını çekmesi taraftarıyım tabiki.
Not: Kusura bakama ama dostum hiç bir mit ajanaı böyle uluorta kendini belli etmez. Bence imzanı kaldır

+1

CIA, MOSSAD, MİT, KGB gibi gizli servislerin üyelerinin olduğu bir yerde tartışma, özgür düşünce ve fikir paylaşımı yapılamıyacağı kanaatindeyim.

DiyaR_02
23.07.2005, 10:44
muscet kendini fazla mite kaptirmis durumda bana göre mit baskani olursa yakinda sasirmam. Ben sana birsey demiyorum. Bu foruma yazi yazma başka ihsan istemez. çünkü senin işin gücün provokatörlük yapmak biz burda şiddet içermeyen bütün düşünceleri tartışırız. bunu yapmak içinden kimseden izin almamiza gerek yok çunkü; biz burda bir hak kullaniyoruz o da özgür düşünen insan hakkıdır. bu hakkı benden öldürseler bile hiçbir zaman vazgeçmem benim gibi düşünen birçok insanın olduğunu düşünüyorum!.

Musçet
23.07.2005, 12:19
TC aleyhtarı ve PKK sempatizanı olanlar bugüne kadar cezalarını çekmiş ve çekeceklerdir. Eğer siz demokratik haklarınızı kullanıyorsanız bende kullanacağım emin olabilirsiniz. Sitede de ajanlık yapacak olsaydım, sizi iki dakikada kandırabileceğimden emin olabilirsiniz, çünkü bunu bu sitede yapanlar var! CIA, MOSSAD, MİT, KGB gibi örgütler kendilerini dünya arenasında kanıtlamış istihbarat birimleridir. Mit'de bizim için çok büyük önem arz eden bir kurumdur ve başkta TC ve TSK'ya bağlıdır. Ona karşı olan her kurum TC ve TSK'ne de dolaylı olarak karşıdır.

Ceyhun
23.07.2005, 12:31
CIA, MOSSAD, MİT, KGB gibi örgütler kendilerini dünya arenasında kanıtlamış istihbarat birimleridir. Mit'de bizim için çok büyük önem arz eden bir kurumdur ve başkta TC ve TSK'ya bağlıdır. Ona karşı olan her kurum TC ve TSK'ne de dolaylı olarak karşıdır.

Olabilir. Bu benim kayıtsız sempati göstermemi gerektiriyor bu gizli servislere? Ben sempati göstermek istemiyorum. Bu beni suçlu mu yapıyor? Yani ben şimdi bu yukarıda ismi geçen gizli servislere sempati duymadım diye TC düşmanı mı oluyorum? Lütfen burada insanları zan altında bırakacak, kafaları bulandıracak, terör havası estirecek mesajlar yazmayın. Fikirlerinizi tartışacaksanız buyurun. Veya biryerlere birilerini şikayet edeceksiniz gidin şikayet edin. Ama bu provokatif yazılardan bence vazgeçin. Paylaşım yaptığımız bu forumda boşu boşuna gerilim ve polemik yaratıyorsunuz.

Mirioglu
11.01.2006, 03:18
Ya arkadaslar bu tur mit kit hikayelerini cok fazla kafaniza takmayin.. insanlari urkutmek icin bundan daha iyisini denemeleri gerekir cunku burda ne hakka adalete aykiri bisey yapiliyor ne de o na benzer bi durum var...
o hayal perest vatandaslari hayata davet ediyorum... herkese iyi sohbetler bol sanslar...
Bin defa mazlum olmak, Bir defa zalim olmaktan iyidir.!

YOZCAY
12.01.2006, 12:28
Bir de kaybedilen bu 119 insanın en az 100 tanesi Alevidir. Baktım doğum yerlerine köklerine falan hemen hepsi Tunceli'li, Tokat'lı, Sivas'lı. Bu bir Alevi olarak daha da üzüyor tabi ki beni.

f TİPİ HAPİSANE yada mahpus yada bu ülkede yapılan yanlışların boyutları sınırlar aştı.Ancak doğrularda var.ama bir gerçek üzerinden ve doğru metodlar oluşturarak yeniden başlamalıyız.Geçmişi bu günün değerleriyle yeniden yorumlayıp geleceğe dair düşünceler üreten insan olmalıyız.