Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi ve Kürtlerin kimliklerini gizlemeleri neye bağlanabilir?

duygugemisi
23.03.2006, 15:47
Niçin böyle bişeyi gündeme getirdim diye sorarsanız;maalesef günümüzde gerek Aleviler gerekse Kürtler kimliklerini açıklamakta sıkıntı çekmektedirler.Hem bu sıkıntıyı hafifletmek hem de kendi aramızda birlik ve beraberliği yakalayabilmenin siz değerli arkadaşlarımın düşüncelerinde olduğu kanısındayım.
Yorumlarınız yorumlarımıza zenginlik katacaktır
Teşekkür ederim

Lamekan
23.03.2006, 15:53
Öncelikle hoşgeldiniz merhaba.

Bu konular diğer açdığınız gibi daha önce tartışılmıştı. Bu kouları inceleyip görüşünüzü orada paylaşsanız daha doğru olurdu.

bülent arslan
23.03.2006, 15:59
kürtler hiç bie şekilde kimliklerini gizlemiyorlar...

çünkü alevilerden çok anların hakları var.. biz alevilerese kimliklerimizi saklama zorumluluuğ duyuyoruz.

Oli
23.03.2006, 16:08
aleviler ve kürtler dışlanmış olanlardır.. sadece kürtler değil zazalar lazlar vs vs. de dışlananlardandır. türkiye cumhuriyetinde TÜRK ve SÜNNİ olmak kabuldür onların dışında ne olursanız olun dışlanırsınız aşağılanırsınız. Kürtlerden cumhurbaşkanı olan vardır diyen aklı evvellerden önce nasıl olduklarını söyliyeyim... cumhurbaşkanı bile olmuş olan kürtlerden hiçbiri ben kürdüm diyerek olmamıştır TÜRKÜM diyerek her mevkiye gelebilirsiniz. Aleviyim diyerekte cumhurbaşkanı olamazsınız....

derviscemal
23.03.2006, 16:24
Arkadaşlar anlatamadık gitti şu konuyu ;

Kürtlük = ırk yani ırkla ilgili bir şeydir
alevilik = inanç bu bir dini inançtır .

kürtlükle aleviliğin yada türklükle aleviliğin birkesede tartışılması yada konuşulması doğru değildir. alevilik bunların hepsinden dha önemli bir şeydir bizim için.

konu kilitlenmiştir.

saygılar