Orijinalini görmek için tıklayınız : Evleneceğiniz insanın bekareti ne kadar önemli sizin için
umut_121 23.03.2006, 19:46 Arkadaşlar belki çok basit gibi görünebilir ama ben yinede sormak, yorumlarınızı almak istedim.....
Evleneceğiniz insanın bekareti ne kadar önemli sizin için?????
astokomlu 23.03.2006, 20:02 bence önemlidir...ben evleneceğim insanın yanlız bana ait olmasını isterim... belki hangi çağda yaşıyoruz diyecek arkadaşlar çıkacaktır ama bence öyle...ben hayatımı paylaşacağım insanın bana karşı berrak olmasını isterim.. bu bence iki taraf içinde geçerli olmalıdır...
genclik_atesi 23.03.2006, 20:12 bence onemli degil yeterki evlenecegin kisi insan olsun...
bence önemlidir...ben evleneceğim insanın yanlız bana ait olmasını isterim... belki hangi çağda yaşıyoruz diyecek arkadaşlar çıkacaktır ama bence öyle...ben hayatımı paylaşacağım insanın bana karşı berrak olmasını isterim.. bu bence iki taraf içinde geçerli olmalıdır...
Merhaba..astokomlu..,
Yazdıklarına katılıyorum..
Bende çok önem veririm..Bu konuda yanlışa tahamülüm yok.
Fakat tek pencerden bakmak istemiyorum....Sonuçta hayat bu yarın ne olacağını bilemeyiz.
Herkes biyolojik alış-veriş yapabilir.Bu yüzden geleceğe yönelik düşünme gerekliliği var buna göre hareket etsinler derim.Avrupa yada başka ülkelere bakarak bir şeyleri ispatlamaya çalışmasınlar...herkes istediğini yapmaktadada özgürdür.
her neyse uzatmıyayım ,zaten aslında cevapta vermek istemiyordum.Yazdık bi kere..:) Benim için önemli..
izmirksk 23.03.2006, 20:16 bence onemli degil yeterki evlenecegin kisi insan olsun...
zaten hayvanlarla evlenmek dünyada yasak:)
hoşgörüne sığınarak şaka yaptım:)
genclik_atesi 23.03.2006, 20:20 zaten hayvanlarla evlenmek dünyada yasak:)
hoşgörüne sığınarak şaka yaptım:)
hahah yok tanidiklarimdan var evlenmis bosanmis iste sonra baska birisi giriyo hayatina ve cok mutlu suan icin iyi anlasiyorlar. ama tabiki erkekler normalde kizlarin bekar olmasini ister, ama kizlarda bunun onemli oldugunu zannetmiyorum...
Arkadaşlar belki çok basit gibi görünebilir ama ben yinede sormak, yorumlarınızı almak istedim.....
Evleneceğiniz insanın bekareti ne kadar önemli sizin için?????
. soldaki işaretin kapladığı hacim kadar önemli.
Önemseyenler adına da üzgün olduğumu söylemeliyim...
Arguvan 44 23.03.2006, 20:45 peki diyelim ki sevdiginiz evleneceginiz kisinin basindan bir evlilik gecmis ozaman ne olucak ?
namus iki bacak arasi deyildir arkadaslar (sahsi görüsüm ister erkek olsun ister kadin) ....
merak ettim bu oylamaya bayanlarda katıldı mı?
egemen görüş erkekte bakirliği önemsemez ama kadının bakireliği hayatidir.
aslında bu da sorgulanması gereken birşey... önemsiyorum diyen erkekler acaba kendi bakirliği ile ilgili ne düşünür?
celalkocairi 23.03.2006, 20:55 merak ettim bu oylamaya bayanlarda katıldı mı?
egemen görüş erkekte bakirliği önemsemez ama kadının bakireliği hayatidir.
aslında bu da sorgulanması gereken birşey... önemsiyorum diyen erkekler acaba kendileri kendi bakirliği ile ilgili ne düşünür?
aynısını ben yazcaktım ama abes kaçar diye yazmamıştım. yana abi erkekte bakirelik aranmazki hiç:p yani ben hiç duymadım :komik ...
bekarete, dış görünüşe, kısaca şekle verilen önem kadar karaktere, "öz"e, "iç"e önem verilse belki daha düzgün evlilikler olurdu ne dersiniz?
celalkocairi 23.03.2006, 21:02 bekarete, dış görünüşe, kısaca şekle verilen önem kadar karaktere, "öz"e, "iç"e önem verilse belki daha düzgün evlilikler olurdu ne dersiniz?
tabii ki öyle ama bu kavram türkiye de pek tutulmuyo...
çünkü türkiyede zihniyet değişme çabası göstermiyo...
celalkocairi 23.03.2006, 21:06 katılıyorum...
peki diyelim ki sevdiginiz evleneceginiz kisinin basindan bir evlilik gecmis ozaman ne olucak ?
namus iki bacak arasi deyildir arkadaslar (sahsi görüsüm ister erkek olsun ister kadin) ....
Haklısın ama kriterlkerim farklı mesala benim...:) bu yüzden sevenler düşünsün..
Birinin bakir yada bakire olmasi çok mu önemli bu ömurboyu sadik olacaklari anlamami geliyor?.... Bakir yada bakire olupta eselerini aldatan çok insan var........
Ya bence bu boş bir konu...
Ama genede tartışalım..
Herkes özgürdür her insan tektir ve emsalsizdir.Bu yüzden insanlar neye göre evlenmeli nasıl bir eş bulmalı bunlar önemli yoksa...
Bugün avrupda biyolojik alış veriş var...oranın kültürüyle beslenen insanlar için bu önemli değildir.Ama benim için önemlidir.ben daha tartışmayacam bu konuyu nereye çekersen çek her iki tarafta haklı burda..herkesin kendi hayatı..:) ne diyek..
izmirksk 23.03.2006, 21:17 elbette her insan ayrı bir dünya olduğu için kendisi karar vermeli.....
toplumsal mutabakat sağlanamaz
gerekde yok
Ya bence bu boş bir konu...
Ama genede tartışalım..
Herkes özgürdür her insan tektir ve emsalsizdir.Bu yüzden insanlar neye göre evlenmeli nasıl bir eş bulmalı bunlar önemli yoksa...
Bugün avrupda biyolojik alış veriş var...oranın kültürüyle beslenen insanlar için bu önemli değildir.Ama benim için önemlidir.ben daha tartışmayacam bu konuyu nereye çekersen çek her iki tarafta haklı burda..herkesin kendi hayatı..:) ne diyek..
Avrupada yasan çogu insanda buna önem veriyor...Musliman kesim buna çok önem veriyor bir turkler degil......Bu kisi ye göre degisen birsey bakis açisi...
celalkocairi 23.03.2006, 21:29 Avrupada yasan çogu insanda buna önem veriyor...Musliman kesim buna çok önem veriyor bir turkler degil......Bu kisi ye göre degisen birsey bakis açisi...
çoğu insan değil hiçbiri bunu önemsemez...
çoğu insan değil hiçbiri bunu önemsemez...
öylediyorsaniz öyle olsun:D ....Avrupada yasanlar Türk degil...neyse konuyu saptirmiyacagim....
celalkocairi 23.03.2006, 21:35 öylediyorsaniz öyle olsun:D ....Avrupada yasanlar Türk degil...neyse konuyu saptirmiyacagim....
aslına ben avrupada yaşayanlar derken türkleri kastetmemiştim, yerli insanlarından bahsediyorum...
derviscemal 23.03.2006, 21:43 Arkadaşlar bencede önemlidir neden?
genç bir delikanlısınız genç bir bayana aşık oldunuz evlenmek istiyorsunuz o yanlızca sizin olacak gerçek aşklar için söylüyorum insana mutluluk veriyor değilmi ama daha önce bir ilişkisi oılmuşsa bu hep beyninizde soru işaretidir.
saygılarımla..
bülentişcan 23.03.2006, 21:57 Arkadaşlar bencede önemlidir neden?
genç bir delikanlısınız genç bir bayana aşık oldunuz evlenmek istiyorsunuz o yanlızca sizin olacak gerçek aşklar için söylüyorum insana mutluluk veriyor değilmi ama daha önce bir ilişkisi oılmuşsa bu hep beyninizde soru işaretidir.
saygılarımla..
Sevgili DervişCemal
Çok Maço bir anlatım
Sevgiyi ve mutluluğu bu kadar ince bir seye baglamak ilginç
Yani o ince şey olursa mutlu olunur sahiplenilir o olmaz ise olmayan ınsana farklı bakılır,onun hakkında farklı düşünülür,
Yani ondan eş olmaz mı? o Sevilmez mı?
o sofralarda meze mi olur.
Neyse sizlere ıyı tartışmalar canlar
Dostca kalın
Sevgili DervişCemal
Çok Maço bir anlatım
Yani o ince şey olursa mutlu olunur sahiplenilir o olmaz ise olmayan ınsana farklı bakılır,onun hakkında farklı düşünülür,
Dostca kalın
Merhaba Bülent abi..,
Ben dedim abii bu iş uzayacak diye...:D :)
Düşüncelerimi yazacam eriniyorum..benim yazmak istediklerimi siz yazıyorsunuz zaten..bunların dahasıda var..:)
derviscemal 23.03.2006, 22:18 Sevgili DervişCemal
Çok Maço bir anlatım
Dostca kalın
sayın bülençişcan,
ben böyle birşey söylemedimki söylemek istediğim yukarıda sofralara meze felan .. kafanıza göre uydurmuşsunuz alıma bile gelmedi böyle bişey..
arkadaşlar herşey aşk evlenene kadardır unutmayın evlendikten sonra yerini tahammül alır...
bence çok önemli.
eğer evlenmeden önce bir ilişki yaşamıssa o onun şerefidir.
ama
yarın çocukları olduğunda nasıl onların yüzüne bakacak,nasıl onları örnek olacak.
saygılarımla
bülentişcan 23.03.2006, 22:30 Sevgili Derviş
Evet sen demedinde;genel kanıyı aktardım,
bu olay insanlarım Eğitim.Kültür ve yaşam biçimleri ile bir bir endekslidir.
AHLAK KURALLARI içinde bulunduğunuz topluma göre şekillenir.
ben ankara dayım
Çankaya da erkek bayan ilişkileri ve ahlak normları farklı,Hasköyde,Ulubey ,önderle ,Çinçinde farklı o nedenle çoguınlukta genelde o İNCE liğe takılıp kalıyor.
Sevgili şah-mAT
sEN BİLDİĞİN GİBİ DEVAM ET
dostca kalın
aşkaleli 23.03.2006, 22:31 o kadar konu varken neyle uğraşıyorsunuz pes yani
elazıgsünköyü 23.03.2006, 22:35 çok hassas konu yorum yok
benim bir arkadasim vardi bana derdiki bir gelinin esine vercegi en büyük hediye oksanmamis saclari tutulmamis elleridir ben böyle düsünürüm arkadas
benim bir arkadasim vardi bana derdiki bir gelinin esine vercegi en büyük hediye oksanmamis saclari tutulmamis elleridir ben böyle düsünürüm arkadas
bu sözün üstüne sözmü olur.
Hüseyin69 23.03.2006, 23:03 burda anketi acan sahis acaba neden böyle bir anket acma geregi duydu
kusura bakmayin ama
ben bu soru bicimindeki anketin icinden cok seyler cikaracam
ama kalsin yeri degil
böyle bir anketi acan sahis sanirim bir sinav yada bir test kontrolunden birseyler yapmaya calisiyor
ben söyledigimi söyledim anlayan beri anlamaya geri gitsin derim
kardeş
burada sadece bir konu tatışılıyo.
bunun için ayırtedici yazıyı ve link koyman gerek yoktu.
saygılarımla
derviscemal 23.03.2006, 23:40 arkadaşlar burası aleviforum ve bir konu hakkında düşünceleriniz sorulmuş ama görüyorumki bazı arkadaşlarım olayı aşmışlar jinekolojiden ders veriri hale gelmişler böyle birşey kimse talep etmemiştir ve sizin baktığınız web sitelerine herkesin kendisinin bakacağı kadar olgunlukları vardır. alakasız şekilde mesaj göndermeyiniz konuların özünü değiştirmeyiniz.
Ve gödnersiğiniz mesajın içerine dikkat ediniz.
konu kilitlenmiştir.
saygılar..
|