Orijinalini görmek için tıklayınız : Malatya / Erguvan / Atma köyü

ArGuVaNlı
23.03.2006, 21:34
evet atmalıları görelim bakalım kaç kişiyiz şurada...

munzur_walley
23.03.2006, 22:33
slm arguvanlı benim anneanemin annesi atmalı ama tam bılmem oraları bende kemaliyeliyım erzincan bana yazarsınnız memnun olrum ii gunler

kemal02
23.03.2006, 23:50
Atmali KÖyÜ MÜ Atmali AŞİretİ Mİ

ArGuVaNlı
24.03.2006, 00:01
Atmali KÖyÜ MÜ Atmali AŞİretİ Mİ

Atma Aşireti......:komik

bitlord
24.03.2006, 15:47
SLM
atmalıyım

ArGuVaNlı
24.03.2006, 20:21
slm arguvanlı benim anneanemin annesi atmalı ama tam bılmem oraları bende kemaliyeliyım erzincan bana yazarsınnız memnun olrum ii gunler

kemaliye bize oldukça yakındır. hatta benim anne tarafımdan bazı akrabalar varmış orda. annamin büyük dedesi yürüyerek yada atla gidip gelirdi hatırlarım. bende oraları pek fazla bilmem. ama umarım birgün görürüm.

SLM atmalıyım

hangi köyündensin bitlord?

bitlord
25.03.2006, 04:21
kömürlük köyü.
siz?

ArGuVaNlı
25.03.2006, 20:39
Sığırcıuşağı' lıyım..

cafer ceyhan
25.03.2006, 21:17
evet bende atmali asiretindenim
biliyorsunuz atmali asireti malatya k. maras ve adiyamana yayilmislardir

halitseyfi
06.04.2006, 23:31
Atma Alhasuşağından tüm canlara selamlar. Biraz geç kaldım umarım yok yazmamışsınızdır

Derya 44
11.04.2006, 21:56
slm canlar ben atma cobandere köyünden, yani babam o tarafli annem ise karahöyük....

ArGuVaNlı
14.04.2006, 01:04
bayağı çoğalmaya başladık burda atma'lılar olarak...ne güzel...

atilla44
14.04.2006, 18:05
slm arkadaşlar ben arapkir alıçlı köyündenim ama yengem atmalı sığırcı uşağı köyünden..sizlerle görüşmek isterim..adresim:arapkirli_44@hotmail.com aynı zamanda msn adresidir..

atmali
14.04.2006, 18:11
bende sıgırcıusaklıyım kimsiniz kimlerden siniz

ArGuVaNlı
17.04.2006, 11:37
bende sıgırcıusaklıyım kimsiniz kimlerden siniz

ben çayır musa'nın torunuyum. soyismim baltacı. köyde eğer çayırlar mevkisini biliyorsan orda otururuz. siz kimlerdensin?

Derya 44
20.04.2006, 01:40
vay tanis cikti ne güzel ya .... eeee baska yok mu atmali?? Cobandere köyünden kimse yok mu ????

atmali
01.05.2006, 12:22
ben çayır musa'nın torunuyum. soyismim baltacı. köyde eğer çayırlar mevkisini biliyorsan orda otururuz. siz kimlerdensin?

bilmemmi bizde orda otururuz ben pillo mehmedin torunuyum

fırat44
01.05.2006, 14:20
slm canlar ben arapkirliyim ama yengem atmalı sığırcıuşağı köyünden.saygılar sevgiler

okan02
01.05.2006, 14:48
Atmali asiretindenim adiyamana bagliyim
biliyorsun atmali asiretiinin en yogun oldugu bölgeler k.maras, malatya ve kismen adiyaman
saygilar

adamercan
07.05.2006, 13:44
slm bende atmalıyım.....

ArGuVaNlı
08.05.2006, 09:49
bayağı varmışız aslında burda. ne mutlu bize. arkadaşlar; herkes lütfen atmanın hangi köyünden olduğunuda yazsın. özledim atmanın dağlarını.......
şimdi çakmak yayalasında olmak vardı....

halitseyfi
14.05.2006, 23:11
bayağı varmışız aslında burda. ne mutlu bize. arkadaşlar; herkes lütfen atmanın hangi köyünden olduğunuda yazsın. özledim atmanın dağlarını.......
şimdi çakmak yayalasında olmak vardı....

Baba Tarafım Atma alhasuşağı köyünden Yücel'lerden
Anne tarafım atma şotik köyünden çılpak'lardan
çakmağa gidersen çeşmeden benim yerimede bir tas su iç.

ArGuVaNlı
15.05.2006, 11:05
Baba Tarafım Atma alhasuşağı köyünden Yücel'lerden
Anne tarafım atma şotik köyünden çılpak'lardan
çakmağa gidersen çeşmeden benim yerimede bir tas su iç.

hoşgeldin halitseyfi....
içmezmiyim....bu sene yaza inşallah gideceğim..kısmet...
gidince doya doya dolaşırım artık dağlarda...çok özledim...:uzgunsok:

alewi_19
18.06.2006, 14:56
Slm Bende Atmaliyim

ArGuVaNlı
19.06.2006, 09:57
Slm Bende Atmaliyim
hoşgeldin hemşerim...Atma nın hangi köyündensin?

sercan04448
30.06.2006, 19:41
Biz de Gökağaçlıyız hemşeriler

ArGuVaNlı
01.07.2006, 23:19
hoş geldin Gökağaçlı genç hemşerim ...

berrinn
10.07.2006, 10:33
selam bende atmalı kömürlüklüyüm:o

volky44
15.07.2006, 16:26
narmikandan tüm atmalılara selamlar

şotik
01.08.2006, 16:31
slm arkadaşlar ben yeni üye oldum.bende atmalı aşiretindeyim.malatya arguvan yukarı atma aşiretindeyim.atma aşireti coğrafi acıdan çok dağılmış malatya,maraş ,antep vede çorumda,da atmalılar var.birde sivas gürün ilçesinde,de bir iki köy atmalı var.tüm canlara selamlar

melita_44
10.08.2006, 03:00
bir atma'lı dahaaaaa:)
bende arguvan gökağaçlıyım.
ali_candan91@hotmail.com. arguvanlı hemşolar
eklesinler.

ejder444
15.08.2006, 00:10
selam bende ATMAaşiretindenim ısmım ender msn adresım ...EDIT... tum atmalı arkadasları beklerım saygılarımla

atmali1982
08.09.2006, 18:49
selam atmalılar.... bu arada sayın ArGuVaNlı beni tanırsınız bir düşün bakalım..:):):)

ArGuVaNlı
13.10.2006, 12:09
selam atmalılar.... bu arada sayın ArGuVaNlı beni tanırsınız bir düşün bakalım..:):):)

ehhh seni biraz tanırım...nede olsa arada akrabalık var...:w00t:

44ARGUVANLI44
14.10.2006, 15:11
Slm Benİm Annemde Babamda Atmalilardan Bundan Gurur Ve Onur Duyuyorum Ben KÖmÜrlÜk/keloĞlar'danim Soyadim UlutaŞ BÜtÜn Atmalilari Candan Selamlarim

atmali1982
20.10.2006, 18:06
ehhh seni biraz tanırım...nede olsa arada akrabalık var...:w00t:

tamam o zaman geçen gün konuştugumuz olayı yapalım yoksa ben tek başıma yapacagım haberin olsun :laugh:

ermisli_44
17.11.2006, 18:32
iyi akşamlar atmalılar diye seslenim bende arguvan ilçesi atma aşiretindenim
bence bizatmalılar olarak elimizdeki kaynakları paylasım

bektaşi44
26.11.2006, 12:39
Selam hemşerilerim göçeruşaklı varmı aranızda saygılar....

volkan gedik
27.11.2006, 01:10
bende gökağaçlıyım nam-ı dıger halo gillerdenım... yanılmıyorsam bızde atma asıretınden mişiz:D

volkan gedik
27.11.2006, 01:22

ya tanıdıgım bı sercan var ama gokagaclı... sercan yalcınkaya ydı... umarım o sensındırr.. ben ethem özbakır ın torunuyum volkan hatırlar mısın??

bektaşi44
02.12.2006, 17:17
evet atmalıları görelim bakalım kaç kişiyiz şurada...yengem yukarı atmalıdır

ejder444
03.12.2006, 17:54
selam canlar bende atma asıretındenım aynı zamanda malatya atmalılar dernegı yonetım kurulu uyesıyım atma yla ılgılı her turlu soru gorus ve dusuncelerınızı paylasabılırsınız benımle herkese selamlar saygılar

şotik
12.01.2007, 17:51
tüm güzel insanlara,güzel düşünen,ve yaşamı bilen tüm canlara kendi sesimiz olan yol tv,su tv,halk tv,cem tv ve dem tv,yi izliyelim.çünkü bunlar bizim sesimiz,bunlar bizi temsil ediyor.tüm canlara duyrulur

alirıza1
14.01.2007, 22:25
Sevgili atmalılar hepinize selamlar.arada bir de olsa görünün.

s.bayar
14.01.2007, 23:38
slm dostlar bende çobandere (şotikliyim)

zekai24
20.01.2007, 01:53
merhaba canlar bende atmalıyım ama erzincan iliç atma köyündenim
erguvan atmasını çok merak ediyorum bir bağ vardır diye düşünüyorum
bilgisi olan canlar yazarsa sevinirim

huseyinseker
28.01.2007, 02:33
bende atmalı aşiretindenim maraş/afşin/örenli köyü/kaşanlı köyü/haticepınar köyü/inciköyü atmalı aşiretindendir

huseyinseker
28.01.2007, 02:34
aslında bir atmalı aşireti sitesi açmak lazım

ekim
01.02.2007, 19:40
bende atmalıyım bende kömürlüklüyüm benide alın aranıza

44ARGUVANLI44
02.02.2007, 17:16
bende atmalıyım bende kömürlüklüyüm benide alın aranıza
hoşgeldin herkese kapımız açık :biggrin:

halitseyfi
03.02.2007, 17:23
Atmalılar sitesi için çalışmalar sürüyor.Umarım en kısa zamanda açılır.

Şoreş
03.02.2007, 17:49
Merhaba Atmalılar.. Atmalılar sanırım Kuzey Malatya, yani Güney Koçgiri Bölgesindeler, diğer bir deyişle Kuzey Batı Dersim'in Güney'i... :)

Dersim Haritası;

http://img249.imageshack.us/img249/3111/dsfdsvp9.jpg

halitseyfi
03.02.2007, 17:55
Merhaba Atmalılar.. Atmalılar sanırım Kuzey Malatya, yani Güney Koçgiri Bölgesindeler, diğer bir deyişle Kuzey Batı Dersim'in Güney'i... :)
sevgili can

Malatya'daki atmalılar dediğiniz gibi kuzey malatyada arguvan ilçesine bağlı köylerdeler. bunun yanı sıra maraş vb illerdede varlar.Bu konuyla ilgili elinde bulgu,bilgi ve belgesi olanlar MSN ile bana gönderirlerse sevinirim.

şimdiden teşekkürler

Şoreş
03.02.2007, 18:01
sevgili can

Malatya'daki atmalılar dediğiniz gibi kuzey malatyada arguvan ilçesine bağlı köylerdeler. bunun yanı sıra maraş vb illerdede varlar.Bu konuyla ilgili elinde bulgu,bilgi ve belgesi olanlar MSN ile bana gönderirlerse sevinirim.

şimdiden teşekkürler

Evet tam tahmin ettiğim gibi.. Kuzey Malatya Sivas, Erzincan ve Tunceli ile sınır, yani Güney Koçgiri/Dersim Yöresi oluyor... İç Dersim Tunceli, tam anlamıyla Dersim Yöresi ise haritadaki gibidir..:thumbup1: Hatta Osmanlı Belgelerinde Diyarbakır sancaklarına kadar gittiğini görmüş gibiyim..

Atmalılar, Drejanlılar ile komşu sanırım.. Orada Drejanlılarda çoklarmış.

alevi_cem26
05.02.2007, 18:41
bende atmali asiretinindenim örenliyim.ama arguvanli tokus dedenin akrabasiyim

huseyinseker
10.02.2007, 01:55
merhaba arkadaşlar
yazar diyap gökduman "Atmi Aşireti nin Hikayesi"Atmili Seydo nun Namusu""Atmili Dız gordık" isiml üç kitap yazmış.bu kitaplar henüz dağıtıma verilmemiş
Fırat Yayınaları tarafından yayınlanacak.ilgilenen atmi akkadaşların bilgisine.....

s.bayar
10.02.2007, 23:39
SOREŞ

Evet tam tahmin ettiğim gibi.. Kuzey Malatya Sivas, Erzincan ve Tunceli ile sınır, yani Güney Koçgiri/Dersim Yöresi oluyor... İç Dersim Tunceli, tam anlamıyla Dersim Yöresi ise haritadaki gibidir.. Hatta Osmanlı Belgelerinde Diyarbakır sancaklarına kadar gittiğini görmüş gibiyim..

Atmalılar, Drejanlılar ile komşu sanırım.. Orada Drejanlılarda çoklarmış.

Şoreş
17.02.2007, 23:01
Aşiretler Topiğine Atmalı Aşiretinide ekliyorum, dileyenler oy verebilirler;

http://www.aleviforum.com/showthread.php?t=3024

atmali1982
04.03.2007, 00:21
selam atmalı canlar atma aşireti hakında bilgi edinmek istiyorsanınz yanılmıyorsam kürdistan 1919 diye bir kitap ingiliz bir subay tarafından yazılmıştı sanırm ben okumadım ama elime geçmişti bir zamanlar yanılmıyorsam orada arguvan ve aşireti hakında biraz bilgi sahibi olabilirsiniz........

atmali1982
05.03.2007, 00:00
ben tüm arguvanla ilgili olan tüm internet sitelerini eleştiriyorum ya insan kendi semahalarıyla ilgili hiç bir şey yazmamı sanki kendi kültürümüzün bir parçası deilmiş gibi davranıyorlar varsa yoksa arguvan havaları...:(

halitseyfi
05.03.2007, 00:12
ben tüm arguvanla ilgili olan tüm internet sitelerini eleştiriyorum ya insan kendi semahalarıyla ilgili hiç bir şey yazmamı sanki kendi kültürümüzün bir parçası deilmiş gibi davranıyorlar varsa yoksa arguvan havaları...:(

haklısın can hemde çok haklısn. Sanırım bu bizim semahlarımız ve aleviliğimizle ilgili cahilliğimiz.

atmali1982
05.03.2007, 00:55
haklısın can hemde çok haklısn. Sanırım bu bizim semahlarımız ve aleviliğimizle ilgili cahilliğimiz.

aslında birileri bu kurumları uyarmalı yani neden bu kadar ilgisiz davrana biliyorlar anlamıyor saatlerdir araştırıyorum bir tane site tek bir kelime dahi yazmamış.. YUH... yani her halde bir gün aklıları başlarına gelir özellikle arguvan vakfı koca vakıf hiç bir şey yok gerçi burada kurum ve ya dernek adı vermek ne kadar dogru olur bilmiyorum ama en önde onlar var yani ilk adımı onların atması gerkiyor en azında böyle site veya benzeri yerlerde ögretici bilgiler yayınlasalar en azında ögrenmek isteyen arkadaşlar en azında sözleri tarihi hakında bilgileri olmuş olur... bu arada konuya duyarlılıgından dolayı çok TEŞEKKÜRLER HALİTSEYFİ CAN :turned:

atmali1982
17.03.2007, 10:12
bu arada bu forum atmalılar sayfasını açan can abim askerde hayırlı teskereler abimmm..... bitermi bu askerlik beeee:D :D :D :D

btopal
25.03.2007, 21:36
sevgili arguvanlılar halpuz.com da radyo yayını başlamıştır.arguvanımızın şirin köylerinden halpuzun gençleri sitelerinde arguvan türküleri çalmaktalar.destek olalım.

ArGuVaNlı
30.03.2007, 22:45
bu arada bu forum atmalılar sayfasını açan can abim askerde hayırlı teskereler abimmm..... bitermi bu askerlik beeee:D :D :D :D

herkese merhaba... az kaldı askerliğin bitmesine ama daha henüz var yaklaşık. 1,5 ay kadar.
eh! yani bitti gibi bir şey. herkese selam ve saygılar. atmali1982 ben gelince bir yere kaybolma işimiz var seninle. malum gitmeden önce verdiğin söz hala duruyor. hala ıslatamadık bunu....:D

atmali1982
30.03.2007, 22:54
herkese merhaba... az kaldı askerliğin bitmesine ama daha henüz var yaklaşık. 1,5 ay kadar.
eh! yani bitti gibi bir şey. herkese selam ve saygılar. atmali1982 ben gelince bir yere kaybolma işimiz var seninle. malum gitmeden önce verdiğin söz hala duruyor. hala ıslatamadık bunu....:D
ne demek abim yeter ki sen gel sözüm sözdür bak bir kıyak daha sana söyledigime bir tane dah ekliyorum tamam mı kendine iyi bak :D :D :D :D

Bikon
10.04.2007, 19:15
Selamlar ben K.Maraş Pazarcık Tilkiler Köyündenim Ben de atmalıyım. Gerek burdaki yazdıklarınızı gerek se internetten derlediğim tüm bilgileri bir sitede derliyorum.

Selamlar tekrar

Bikon
10.04.2007, 19:20
Dikkat ettiğim kadariyle burdaki atma aşiretinden olan arkadaşların çoğu arguvanlı. Sadece Pazarcık Tilkiler Köyü 'nün K.maraş,G.Antep ve Yurt dışındakileri toplu sayarsak 50.000 den fazla nufusu var. Sayısı bu kadar yoğun olmasa da K.Maraş Pazarcık ta atma aşiretinden olan en az 11 köy daha var.Duyduğum kadarıyla Adıyamanda da en az 3-4 köy mevcut benim bildiğim bunlar. Bu bildiklerimle ilgili daha geniş açıklamalar yapacağım. G.Antep ilçelerinde de Atma aşireti mensubu var. Şuan suriye Halep'de Atma aşireti köyleri var.

Bikon
10.04.2007, 19:25
Arkadaşlar bizim Pazarcık Tilkiler Köyünde Atma Aşireti'nin 5 aileden oluştuğuna dair bir bilgi var.
1-Bikolar
2-Ovosınlar
3-Birmamolar
4-Fatasurolar
5-İso(n)lar

Ayrıca Malatya Doğanşehirde yaylaya gidermiş aşiretin Tilkiler Köyü Kolu 100 sene önce orda kalmışlar soyadlarımız aynı onlarla. Şuan DoğanŞehire Bağlı bildiğim 4 köy var.

selamlar

atmali1982
19.04.2007, 10:46
Arkadaşlar bizim Pazarcık Tilkiler Köyünde Atma Aşireti'nin 5 aileden oluştuğuna dair bir bilgi var.
1-Bikolar
2-Ovosınlar
3-Birmamolar
4-Fatasurolar
5-İso(n)lar

Ayrıca Malatya Doğanşehirde yaylaya gidermiş aşiretin Tilkiler Köyü Kolu 100 sene önce orda kalmışlar soyadlarımız aynı onlarla. Şuan DoğanŞehire Bağlı bildiğim 4 köy var.

selamlar

verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler devamıda getirirseniz çok sevinirim

readme
19.04.2007, 10:55
sevgili hemşerilerim.
burada ''atmalı aşireti'' hakkında daha geniş bilgilere ulaşacaksınız!
http://atmaliasireti.dernegi.com/
birde bikon abimden
11 köyden geride kalan 3 köyün neden sünnileştiklerini -biliyorsanız- öğrenmek istiyorum.

Bikon
19.04.2007, 19:33
sünnileşen köyler genelde türk sünni köylerle çevrelenmiş veya ticaretini sünni merkezler tüccarlar ve ilçe merkezi ile yapan köylerdir. Ancak bunu dışında mesela Adıyaman Suvarlı da Alevi bir köyün ağasının dede ile atışması sonucu inat uğruna sünnileştiğini o suvarlılı bir sınıf arkadaşım söylemişti.Bundan 80-90 Sene evvel bizim Tilkiler köyü sakinlerinin 15-20 km uzaklıktaki pazarcık ilçe merkezine gitmek yerine Gaziantebin araban ve yavuzelindeki alevi köylerinde konaklaya konaklaya 90 km lik G.Antep merkezindeki Alevi,musevi veya ermeni esnaflarla ticaret yapmalarında hep göçerliğin etkisi hem de içine kapalı toplum yapısının etkisiydi. Babama ve anneme neden ermeni esnaflar / ahbaplar ile ticaret yapıldığını sorduğumda bu ticari ilişkilerin kişisel olmayıp ailesel anlamda yüzyıllardır böyle yapıldığı cevabı almıştım... İlginç değil mi?

Emek
26.04.2007, 22:45
Merhaba dostlar ben de Atma aşiretindenim Arguvanın Güngören (Gadabela) köyündenim.

Bikon
27.04.2007, 11:39
Arkadaşlar Arguvan Atma aşiretinin en yoğun bulunduğu yerlerden biri,peki içinizde Atma Aşiretinin Arguvana nasıl geldiğini bilen kendi köyünün nasıl kurulduğunu bilen arkadaşlar var mı ?
Benim bildiğim kadarı ile atma aşireti önceleri göçebe bir aşiretmiş köylerin kuruluş tarihi çok önemli benim gibi K.maraşlı , Adıyaman ve ya İç Anadolulu Atmalı arkadaşlar ile ne zaman ayrı düştüğünüzü de açıklayacaktır.

atmali1982
19.06.2007, 01:28
[QUOTE=Bikon;416434]Arkadaşlar Arguvan Atma aşiretinin en yoğun bulunduğu yerlerden biri,peki içinizde Atma Aşiretinin Arguvana nasıl geldiğini bilen kendi köyünün nasıl kurulduğunu bilen arkadaşlar var mı ?
Benim bildiğim kadarı ile atma aşireti önceleri göçebe bir aşiretmiş köylerin kuruluş tarihi çok önemli benim gibi K.maraşlı , Adıyaman ve ya İç Anadolulu Atmalı arkadaşlar ile ne zaman ayrı düştüğünüzü de açıklayacaktır.[/QU

[B]benim bilgim kadarıyla bizim aşiret üç kardeş olar türkiye topraklarına iran tarafından gelmişler sonra maraş pazarcıktan arguvana ama arguvanın hepsi maraştan gelme deyildir mesala bizim köye sivas yani divrigi sevir köyünden gelenlerde var.. tabi bu iran tarafından gelme olayı sadece benim kulaktan duyduklarım yani büyüklerimizin bize anlatıgı bu ama atma aşireti hakında bir kitap var yani kısmende olsa biraz bir şeyler yazıyormuş kitabın ismi KÜRDİSTAN 1919 ingiliz bir subay tarafından yazılmış bence bulursanız okuyun derim

atmalimetinn
20.07.2007, 17:07

Atmali olmak ayricaliktir , Atmali olarak tanismakta yarar var helede yurt disinda ,bu anlamda tanisirsak menmun olurum tüm atmalilarla :rolleyes:

halitseyfi
20.07.2007, 18:12
Burdaki arkadaşlara www.atmalilar.org.tr adresinde sitemiz kurma çalışmaları başladı ve devam ediyor. ziyaretlerinizi bekliyoruz.

tüm atmalılara selamlar.

gecheci
26.08.2007, 00:50

bende bir arguvanlı oalrak burada başka arguvanlılarla tanılşmak ısterim ben eymırlıyım adım hüseyin tanışmak isterim gardeş....

ArGuVaNlı
26.08.2007, 01:09
bende bir arguvanlı oalrak burada başka arguvanlılarla tanılşmak ısterim ben eymırlıyım adım hüseyin tanışmak isterim gardeş....

merhaba hüseyin kardeşim hoşgeldin. eymirliymişsin. arguvanda benim atma dan sonra diğer köyümdür diyebiliriz. dedem orada şuan. selamlar...

halitseyfi
15.10.2007, 19:25

Sevgili atmalı canlar

Atmalılara hitap eden derneğimize ait sitemiz açılmışdurumda. Tam işlerlik kazandıramadık ama yayına verdik. Tüm atmalılara duyurulur.

Yayında yaşadığımız sorunlar içinde site işini bilen atmalılarada ihtiyaç duymktayız. Bu konuda yardım edebileceklerin özelden bana ulaşmalarını bekliyorum.

s.bayar
17.10.2007, 00:21
Arkadaşlar Arguvan Atma aşiretinin en yoğun bulunduğu yerlerden biri,peki içinizde Atma Aşiretinin Arguvana nasıl geldiğini bilen kendi köyünün nasıl kurulduğunu bilen arkadaşlar var mı ?
Benim bildiğim kadarı ile atma aşireti önceleri göçebe bir aşiretmiş köylerin kuruluş tarihi çok önemli benim gibi K.maraşlı , Adıyaman ve ya İç Anadolulu Atmalı arkadaşlar ile ne zaman ayrı düştüğünüzü de açıklayacaktır.

slm atma aşiretinin göçerek gelip o bölgeye yerleştigi doğrudur örnegiin ırakta şotik diye bir köy olduğu söyleniyor otaraftan gelip kimilerine göre gaziantep,urfa,maraş ve adıyamantarafından göçerek geldigi söyleniyor kimileride osmanlıda alevi katlimından kaçıp o bölgeye sığınan çok uzun yıllar sonra bu köylerin varlığı tespit edilmiş olduğunu söylerler . ben ilkokula giderken öğretmenimiz köyünüzün nasıl kurulduğunu nereden geldigini araştırın diye bir ödev vermişti bende ozamanlar 106 yaşındaki bir büyügümüze sormuştum bana elbistandan geldigimizi söylemişti o dabüyüklerinden duyduğunu söylemişti

umarım işinize yarar bu bilgiler

demi_devran
05.11.2007, 01:49
bende atmalıyım...sığırcıuşaklıyım....

şotik
21.12.2007, 15:24
tüm atma aşiretindeki canların kurban bayramını kutlarım.

halitseyfi
21.12.2007, 18:43
www.atmalilar.org.tr adresinde sitemiz açıldı ve faaliyettedir.

Bu site "Atmalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin " resmi sitesidir.

Tüm canları sitemizi ziyaret ederek sitemiz hakkındaki düşünce ve eleştirilerini ziyaretçi defterine yazmalarını ve katkı sunacak işilerin katkı sunmalarını bekliyoruz.

Rüzgar.Aras
21.12.2007, 23:28
Bende Atma'nın Şotik köyündenim.İstanbulda yaşamam dolayısıyla pek fazla bilgim yok.Nasıl kurulduğu hakkında bir bilgi veremeyeceğim ama bir arkadaşımız ''Erguvan'' diye yazmış o yanlışlığı düzeltelim.ARGUVAN :biggrin: Aslında güzel bişey insanın burda köylüsü ile tanışması.Günümüzde kimse birbirini tanımıyor.Sahip çıkmak gerekiyor ama nerde....

ArGuVaNlı
10.01.2008, 04:18
Bende Atma'nın Şotik köyündenim.İstanbulda yaşamam dolayısıyla pek fazla bilgim yok.Nasıl kurulduğu hakkında bir bilgi veremeyeceğim ama bir arkadaşımız ''Erguvan'' diye yazmış o yanlışlığı düzeltelim.ARGUVAN :biggrin: Aslında güzel bişey insanın burda köylüsü ile tanışması.Günümüzde kimse birbirini tanımıyor.Sahip çıkmak gerekiyor ama nerde....

merhaba Rüzgar. evet dediğin gibi "Arguvan" olmalıydı o yazı. bu konuyu açarken başlığı yazdıktan sonra farkettim yanlış yazdığımı. ama sonra düzeltmeye çalıştım ama olmadı ya da en azından ben beceremedim. aslında bir moderatör arkadaşa bildirip rica etmek gerekli ama zaman ayıramadım. neyse, en kısa zamanda düzeltmeye çalışacağım yeniden.