Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'? Ananlar Provokat?r

Ceyhun
04.07.2005, 03:53
Sivas Cem Vakfı Başkanı bu sözleri sarfediyor. Aziz Nesin'in etkinliklere çağrılmasını da provokasyon olarak niteliyor. ?ehir dışından anmaya katılmak için gelenleri de provokatör diye suçluyor. Anma etkinliği düzenleyen dernek ve vakıfları da suçluyor. Bu kadar suçlamadan sonra bir de "Beraberlik mesajı verdiğim için beni sağcı ilan ediyorlar." diye yakınıyor. Buyurun Aleviliğin yıllardan beri süregelen haksızlığı kabullenmeyen, ezilenin yanında olan, solcu-devrimci değerlerini kaldıramayıp sağa sola nasıl suçlamalar yöneltiyor Sivas Cem Vakfı Başkanı. Bu Vakıf konusunda da fikir vermeli bu açıklama bizlere.

http://www.haziranweb.com/haberoku.asp?ID=126

http://www.aleviyol.com/forum/portal.php?topic_id=593

Alevimen
04.07.2005, 05:09
Sivas Cem Vakfı Başkanı bu sözleri sarfediyor. Aziz Nesin'in etkinliklere çağrılmasını da provokasyon olarak niteliyor. ?ehir dışından anmaya katılmak için gelenleri de provokatör diye suçluyor. Anma etkinliği düzenleyen dernek ve vakıfları da suçluyor. Bu kadar suçlamadan sonra bir de "Beraberlik mesajı verdiğim için beni sağcı ilan ediyorlar." diye yakınıyor. Buyurun Aleviliğin yıllardan beri süregelen haksızlığı kabullenmeyen, ezilenin yanında olan, solcu-devrimci değerlerini kaldıramayıp sağa sola nasıl suçlamalar yöneltiyor Sivas Cem Vakfı Başkanı. Bu Vakıf konusunda da fikir vermeli bu açıklama bizlere.

http://www.haziranweb.com/haberoku.asp?ID=126

http://www.aleviyol.com/forum/portal.php?topic_id=593

Sanırım A. Riza Kaçan (Sivas Cem Vakfi Başkanı) konuya bir Cem Vakfın göstergesi olarak hasas davranmayıp bir tür genellendirme yapması veya öyle algılanabilecek demeçler vermesi ne kadar doğru olduğunu tartışılır.

Ayrıca Kaçanın bakış alanı o kadar önemsizde değildir, Alevi Dünyasında mühim olan 2 Temmuz tarihinde gruplar oluşturup provokatif eylem düzenleme olanağı vardır düşüncesindeyim. Ama bu gruplar alevi kesiminden oluşur mu? Sanmıyorum.

Tarih'de yazıldığı gibi aleviler bugün olduğu gibi bu tür provokasyonlara kendilerini alet etmemiştir.

munzur_hozat
04.07.2005, 10:56
Bence haklı ben bu kanıya Alevimenin bize sağladığı 29.5 mb'lık sivas vcd görüntülerinde anladım.aziz nesin çağrılması anlamsızdı, çünkü aziz nesin hem dinsizim diyor hemde Alevi ve Pir Sultan Abdala katılmadığını söylüyor yani inançsız bir insanın bir inanç etkinliğinde işi ne.Aziz nesinin yazdığı kitapları okurum severim ama orada işi olmamalıydı.Unutmayalım Sivasta olaylar olacağı önceden bilinmekteydi ve sebebi aziz nesinin sivasa gelmesiydi.

chatlakalper
04.07.2005, 12:18
Aziz efendi olmasaydı bu kadar can kül olup gitmeyecekti

Ceyhun
04.07.2005, 13:54
Bence haklı ben bu kanıya Alevimenin bize sağladığı 29.5 mb'lık sivas vcd görüntülerinde anladım.aziz nesin çağrılması anlamsızdı, çünkü aziz nesin hem dinsizim diyor hemde Alevi ve Pir Sultan Abdala katılmadığını söylüyor yani inançsız bir insanın bir inanç etkinliğinde işi ne.Aziz nesinin yazdığı kitapları okurum severim ama orada işi olmamalıydı.Unutmayalım Sivasta olaylar olacağı önceden bilinmekteydi ve sebebi aziz nesinin sivasa gelmesiydi.

Nasıl yani? Aleviler tarih boyunca her türlü fikre karşı saygılı olmuşlardır. Elbette ki kültürel bir etkinliğe de Aziz Nesin gibi önemli bir yazarın katılmasından daha doğal hiçbirşey yoktur. Aleviler fikirlere düşman mı? Bu nereden çıktı? Alevilerin her türlü kültürel etkinliğine ilerici, demokrat, aydın tüm insanlar katılabilir.

?kincisi getirip konuyu Aziz Nesin'e bağlamaktır. Katliamın sorumlusu Aziz Nesin mi? Ne yapmış Aziz Nesin? Fikirlerini söylemiş. Öbürleri ne yapmış? Bir otelde hapsolmuş 37 canı yakmışlar. Ne yapacaktı Aziz Nesin? "Ya birileri kızar, ben en iyisi düşündüklerimi söylemeyim." mi diyecekti? Veya etkinliği düzenleyenler "Aziz Nesin iyi bir yazar ama tehlikeli şeyler düşünüyor, onu çağırmayalım" mı diyeceklerdi? "Sivas'ta olaylar olacağı önceden belliydi ve sebebi Sivas'a Aziz Nesin'in gelmesiydi?" ne demek? Bu nasıl bir mantık? Aziz Nesin mi olayın sorumlusu? Sivas'a gitmeyecek miydi? Bu ülkenin önemli bir yazarı Sivas'a gitti diye yakılan 37 canın sorumlusu; yakanlar, yaktıranlar değil, yazar mı oldu?

Elbette ki ülkemizdeki her türlü yazar, her türlü sanatçı ülkemizin istediği şehrine özgürce gidebilecek. Ve ülkemizin hiçbir şehrinde kimse kimseyi inanışından veya inançsızlığından dolayı yakmayacak. Ve bugünler yukarıda bahsettiğim mantık bittiği gün yaşanacak.

Aziz efendi olmasaydı bu kadar can kül olup gitmeyecekti

Alper arkadaş. Ne yapmış Aziz Efendi? Fikirlerini söylemiş? Niçin bu kadar büyük bir suç bu? Sorumluluğu nasıl tek suçu fikirleri olan bir insana yüklüyorsunuz. Yakanlar olayın sorumlulularıdır. Bu kadar basit. Hiçbir bahane insan yakmanın suçunu başkasına yükleyemez. Ki zaten ortada bir bahane de yok. Ayrıca öğrencilerin harç eylemlerine, birkaç TAYAD'lınan F Tipi eylemine, 8 Mart Kadınlar günü eylemlerine bile coplarla, biber gazlarıyla anında müdahale eden güvenlik güçleri neredeydi? Saatler süren olaylar. Saldırgan bir topluluk. Bir oteli göz göre göre aleve verdiler. Ve o alev bizleri yaktı. Ama güvenlik güçleri izledi. Gazi Mahallesi'nde bir Alevi dedesinin öldürülmesini protesto eden halkın üzerine hedef gözeterek ateş açıldı. Ve birçok insan hayatını kaybetti. Gazi Mahallesi'ndeki polis, asker; Sivas'ta neredeydi?

chatlakalper
04.07.2005, 14:36
Aziz Nesin büyük bir aydın olabilir fakat orda halkın köpürmesine aziz nesin sebep olmuştur dediğim gibi azaiz nesin gelmeseydi herşey çok daha farklı olabilirdi

Ceyhun
04.07.2005, 14:48
Aziz Nesin büyük bir aydın olabilir fakat orda halkın köpürmesine aziz nesin sebep olmuştur dediğim gibi azaiz nesin gelmeseydi herşey çok daha farklı olabilirdi

Ne halkın köpürmesi? 37 aydınımızı yakanlar, yaktıranlar halk mıydı? Bir avuç faşist-gerici ile onların arkasından giden cahil cühela tayfası. Eğer bir insan fikirlerinden dolayı öldürülmeye çalışılıyorsa suçlu olan o değildir. Suçlu olan onu öldürmeye çalışanlardır. Ha yanında 37 apaydınlık insanı da öldürüyorlarsa, daha da suçludurlar demektir.

Ayrıca bakınız şu linkte konu hakkında çok açıklayıcı ve öğretici bir yazı bulacaksınız:
http://www.haziranweb.com/haberoku.asp?ID=127

chatlakalper
04.07.2005, 15:25
buda ayrı bir bakış açıcı tabii kigörüşüne saygı duyuyorum