Orijinalini görmek için tıklayınız : ilk görüşte aşk?

ali_ali
04.07.2005, 23:25
merhaba arkadaslar

merakimdan soruyorum, siz ilk görüste aska yada genel olarak aska inanirmisiniz? madem konuyu ben actim ilk yorumu ben getireyim bari. ben aska inanmiyorum, yani ilk görüste aska inanmiyorum, cünkü insan ilk görüste insanin disini görür ve o kisin karakterinden habersiz güzelligine vurulur belkide.

chatlakalper
05.07.2005, 10:01
ilk görüşte aşka inanırım tabii ki dediğin gibi kız çok güzel olur o anda kalbinin titrediğini ve hızlı hızlı çarptığını hissederisin bence olabilir ilk görüşte aşk

celikmslm
05.07.2005, 13:47
ilk görüşte aşka da inanmıyorum, aşk'ada çünkü hiç bir kız sevmeye ve sevilmeye değmez... hepsinin canı cehenneme.

chatlakalper
05.07.2005, 14:02
zuahahha müslüm forumda bayanlarda var lem

TheGodfather
06.07.2005, 00:02
Merhaba Alper ve ali

Ben aşka inanmıyorum...
Neden mi ? Nasıl bir aşk acısı yaşadığımı zaten biliyorsun..
?nsanın tanrıya isyan edesi geliyor bu durumda...
Ama kul günahkarsa tanrı napsın.
Ölünceye kadar aşka inanmayacağım ve kimseyi sevmeyeceğim(aşk anlamında)
kalbimiz bağlıdır bizim..Ben bu acıyı hala yaşıyorum umarım siz yaşamazsınız..
Size bir arkadaş öğütü..Asla hiç bir kıza güvenmeyin..(Ben artık güvenmiyorum onların aşkı senin sırtına bıçak dayanıncaya kadardır sadece.(Bu arada sözüm meclisden dışarı.))

Ben tek hatam insanlara hep güvenmekti...
Sonuç olarak ben artık sevemiyorum..Hala duygusalım ama bunu dışa vuramıyorum kalbim kas katı kesildiBu yüzden acıma duygusunu da kaybettim..Her şeyin canı cehenneme.
?lk görüşte aşk diye bir şey olmaz hoşlanma olur...

Nedendir bilmiyorum sevgilim beni çok sevmesine rağmen ailesini tercih ediyor..Sanki ben onu ailesinden kopartıcam..Yine efkarlandım devam sevmeye devam..Rakı ıçmeye devam..keh keh keeeehhhh

ali_ali
06.07.2005, 00:58
the godfather kardesim

kendimi senin yerine koyup seni anlayabiliyorum, ama umarimki bir kiz yüzünden, baskalarina güvenini sarsma, cok fazlada güvenme ama, cok süphecide olma. o kizi karsina alip bi konusmak gerek, yanlis anlasilmak gercekten pek de iyi bisey degil, benide efkarlandirdin simdi :) bosveeer, senin degerini bilmeyeni birak kendi degeriyle kalsin...umarim birlesirsiniz....

LiberalistiC
06.07.2005, 08:15
Aşk yalandır . Hepsi için değil ama geneli için söyliyeyim aşklar yanaldır kimse kimseyi gerçekten sevmiyor !

Bence aşk'ın açıklaması şu = Kalp dolar ama Beyin boşalır !

chatlakalper
06.07.2005, 10:33
Sorunu biliyorum Bedirhan(The GodFather) ya hepimizin başına geldi zamanında böyle şeyler ama yinede aşk güzeldir dostum sevmek, sevilmek bunlar yaşamın vazgeçilmez parçalarıdır. Sen yinede bu kadar karamsar olma bak önündeki yıllar sana neler getirecek Birgün öyle bir şey olur ki bak ilk görüşte aşka nasıl inanıyorsun:) Hadi yarasın bende bu ara her akşam götürmeye başladım :)

TheGodfather
09.07.2005, 23:04
Anlayışın için sağol alper..
Yaw bu aşk denen şeyden bıktım usandım yaa..
Bir anlamı yok..Sevmek çok güzel bir şey..
?ıpsevdilik bir yere kadar..Sonu yok bunun arkadaş..
Yaw bugünlerde hiç sevmediğim müslüm,ferdi bile dinlemeye başladım şu günlerde.:11:
Ne demiş ferdi gürses :)
Nasıl sevgiymiş göründe bakın,
sevgilim seninle buluşmam yakın,
Unuttum desemde inanma sakın,
Anılarla seni yazdım kalbime.. :(

LiberalistiC
10.07.2005, 08:08
aşk karın doyurmaz.

DiyaR_02
19.07.2005, 08:36
ama hersey karin doyurmakla bitmiyor!. ilk görüste ask olabilir cunku hayatinda ilk defa gördügün birisi tam istedigin gibi birisi cikarsa ilk görüste ask dogaldir bence

ALUNDRA
28.07.2005, 00:27
Elbette ilk görüste asik olunur.... ama bu demek degildir ki asik oldugun kisi askina karsilik verecek.... tek yanli da olabilir.... ama ne kadar asik olursan ol... asik oldugun kisi yalnizca kismetinse kavusursun... kul askini ilahi asktan üstün tutarsan elbette ki o ilah asik oldugun kisiyi sana nasip etmez...

hak
28.07.2005, 07:50
yok öyle bir aşk ama sen aşık oldunu sana bilirsin "bende öğretmenime aşık olmuştum ilk okulda ne oldu " aşkmı bu

DiyaR_02
30.07.2005, 10:10
aşkın ilk okulu üniversitede olması birşeyi değiştirmez ki sonuçta senin içinde bulunan sevgiyle ilgili duygularda bir kıpırdanma oluyor. Kısaca söylemek istedigim şey; İnsanlar zaman içerisinde sürekli olarak kendine göre karşı cinsi düşünürler işte bu düşünce sırasında karşısına çıkan insanı bulması bana göre ilk görüşte aşk olabilir.
(Birde bana denk gelse kardeşim :)))) )

DENİZ
30.07.2005, 20:39
ben ilk görüste aşka inanmıyorum
ilk görüste insan ancak karsısındakinden etkilenebilir

Nesimi
30.07.2005, 22:34
ilk görüste karsindakini begene bilirsin ama hepsi o kadar.

Ceyhun
30.07.2005, 22:34

Bu görüşe katılıyorum. Aşk başka bişey. Arkadaşın da dediği gibi insan birini görünce ondan ancak etkilenebilir, hoşuna gidebilir. Ama aşık olmak için vakit ve duygu harcamak lazım. Çaba lazım. Gerisi bir aldatmaca olur.

volkan
31.08.2005, 17:13
aşk basit ama insanı çeşitli duygulara sürükledigi kesin.Şöyle söyleyim ben aşık olmanın öle ilk görüşte olduguna inanmıyorum neden derseniz.İnsan aşkı hep gecici olarak tanımlamıştır ama şu var gercekten aşık olan biri gözleri kör kalbi dolu beyni boş olur bunu yaşayan yani aşık olan biri neden hoşuna giden bir şeyin bitmesini istesin ki...

Ezo
31.08.2005, 18:09
Bende ilik göruste aska inanmiyorum bana göre imkansiz bir insani tanidikca insan seviyor ve ona baglaniyor yada tam tersi oluyorr....

gulizar
31.08.2005, 22:01
Hemen ilk görüste belki ask olmaz ama kisa sürede olabilir,bir yakinlik bilmem bir güzellik görürse baskasinda ,hele hep bekledigi Arzu ettigi gibi bir insan la karsilasirsa ,tabi karsiliksiz olmaz,belki bir sicaklik dogar.umut tur ask'a dönüsür, ama en güzel ask Ilahi ask,gecici olmadigi ve karsilik beklenmedigi icin.

sila
01.09.2005, 00:31
Ne aski ne sevgisi bu degerler yavas yavas oluyor artik insanlar hep cikar pesine dusmusler ,,sevgi ask aslinda bi yere kadar oluyor sonra hersey bitiyorr....... ben ne ilk goruste aska nede sevgiye inanirimm.......

chatlakalper
01.09.2005, 14:14
benim 3 sene önce çıktığım bir kız var ve hala birbirimize ilk günkü gibi aşığız. Bunu iki tarafta biliyor ama açıklamaya korkuyor o yüzden aşk kişilerden kişilere değişiyor

izmirksk
01.09.2005, 21:28
valla ben bir sünni kızı ilk görüşte sevmiştim .ona güvenebileceğimi hissettim.şu andada birbirimizi seviyoruz ama ailesinin alevi olmamdan dolayı sorun çıkarabileceğini söylüyor.
ilk görüşte aşk riskli ama bazen turnayı gözünden vurabiliyorsunuz.

hasan1
04.09.2005, 23:41
bu kisi ünüversite bitirmis doktora yapmis ögrencilere ders veriyo ama kendi
dersini almamis izmirsks

ask iki insanin birbirinden aldigi elektiriktir eyer bu elektirigi saygiya dönüstürebilinirse oz zaman aski yasatilir dönmese o ask biter bu bitmeyene
de ask denir yoksa iki insanin birbilerinden hoslanmasi ask deyildir

ask bir tursu suyudur
icenin midesi bulunur
icmeyenin de agzi sulanir

izmirksk
05.09.2005, 11:22
bu kisi ünüversite bitirmis doktora yapmis ögrencilere ders veriyo ama kendi
dersini almamis izmirsks
hasan abi neden öyle dediğinizi anlamadım.
tamam ilk görüşte aşk biraz riskli ama sevmese idim zaten terkederdim.
saygılar abi

hasan1
05.09.2005, 23:50
neden öyle dedigimi anlatayim kardesim benim kizdigim bir kelime kulanmisin orada
o nedenden yazdim bizler gördügümüz bir kültür bir saygi vardir büyüklerimizden
sen sevmis olabilirsin allah mesut etsin ama ben tanisdigim kizla söyle yaptim
demen benim tuafima giti bu forumda binlerce kisi bakiyor okuyor saygilar

izmirksk
06.09.2005, 13:16
hasan abi galiba bir yanlış anlama var.kullandığım hangi kelime rahatsız etti anlasam düzelteceğim ama anlamadım ki.
bir kızı sevdiğimden bahsetmişim o kadar.hangi kelime forumdaki arkadaşları rahatsız eder söyleyin ben de bileyim.ciddiyim ne olduğunu anlamadım abi

onurtt
07.09.2005, 16:19
Ben lise dönemlerinde bir kere çok fena tutulmuştum, şimdi nerelerdedir ne yapar bilinmez ama her halde aşık olmuştum...Şimdi dersler aldık hayattan, daha sağlam basıyoruz yere galiba...

Ezo
07.09.2005, 18:36
ask bir tursu suyudur
icenin midesi bulunur
icmeyenin de agzi sulanir

Dogru herkes tadina bakmali:)))):3D_NG:

hasan1
07.09.2005, 22:48
isteyen bakar isteyen bakmaz herkes özgürdür

bada
09.09.2005, 12:32
ben ilk bakista aska inanmiyorum,yasamadim...
yasayaninida gormedim...
ama ask o kadarmi enteresan bir seyki,aci ve guzel bir arada...
ama ask guzel:D

Erki
21.09.2005, 01:53
ben inaniyorum, yasadim....

cemalim
22.09.2005, 14:37
maalesef filimler bazen onun bunun hayatında sahneleniyor senaristi,olmasada

^^dewrano^^
22.09.2005, 18:48
ben ilk görüşte aşka inanırım.ilk görüşte aşka inanmayan daha sonra onu tanıdıkça aşık olduğunu sanar ama yanılır...çünkü: o aşk değildir mantıkdır.

Ezo
24.09.2005, 22:05
Ask nedir....... Askin tanimini nasil yaparsiniz........

TheGodfather
24.09.2005, 22:28

İlk görüşte çok hoşlandığım oldu...Ama aşık olmadım...
Aşk şartlanmadır..Aşk öyle bir şey dirki tanımı ansiklopedileri doldurur..

Aşk dağları denize kavuşturabilmektir,,Aşk; acıdır,tatlıdır, yalnızlıktır,
Aşk kendini unutabilmektir,,umuttur, hezeyandır, sonuçsuzdur
Aşk seni sevmiyorum! tapıyorum diyebilmektir...
Aşk fedakarlıktır,hissetmektir, görebilmektir

alininyolu
26.09.2005, 04:32
aşk denilen şey kapitalist emperyalistlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunun en büyük silahlarından biridir gençlerimiz vatan bayrak millet vs.. öğrenmeden aşk çeşitlerini öğrenir olmuşlardır çeşitli tv dizileri yarışma programları benzeri olaylar halkımızı özelliklede genclerimizi uyutmak dejenere etmek ülke sorunlarına ilgisiz kalmak amacıyla planlı bir sekilde yayınlanmaktadır dış güçlerin emriyle bunu daha önce türk filmleriyle yaparlardı bitakım şatafatlı kelime oyunları falan bir süre halkı böle uyuttular şimdi aynı olayı bunlarla yapiyorlar ha nedir hepimiz insanız doğamız gereği böyle şeyler yaşayabiliriz ama bu hayatımızın tamamını etkilememeli nedir kardesim sen ne diyon ya diyosanız eger en iyisi platonik aşktır kardeşim
platonik aşk kişiyi masturbasyona iter
masturbasyon kişinin yanlızlığa olan inancını arttırır=
yanlız birey güçlü bireydir!!!
bu bölüm komunist manifesto dan alınmıştır

alininyolu
26.09.2005, 04:36

kardeşim aşkın bir tanımı yoktur nasıl anlatsam mesela yoldaki 100 kişiye istanbulun fethini sorsak herkesten 1453 yanıtını alırız çünkü sayıyla sabitlenmiş bir olaydır ama aynı 100 kişiye aşkın anlamını sorsak 100 farklı yanıt alırız yani aşkın tanımı yapamadığımız için aşık olacagımız kişininde tanımını yapamayız ok

Ceyhun
26.09.2005, 08:18
aşk denilen şey kapitalist emperyalistlerin ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunun en büyük silahlarından biridir gençlerimiz vatan bayrak millet vs.. öğrenmeden aşk çeşitlerini öğrenir olmuşlardır çeşitli tv dizileri yarışma programları benzeri olaylar halkımızı özelliklede genclerimizi uyutmak dejenere etmek ülke sorunlarına ilgisiz kalmak amacıyla planlı bir sekilde yayınlanmaktadır dış güçlerin emriyle bunu daha önce türk filmleriyle yaparlardı bitakım şatafatlı kelime oyunları falan bir süre halkı böle uyuttular şimdi aynı olayı bunlarla yapiyorlar ha nedir hepimiz insanız doğamız gereği böyle şeyler yaşayabiliriz ama bu hayatımızın tamamını etkilememeli nedir kardesim sen ne diyon ya diyosanız eger en iyisi platonik aşktır kardeşim
platonik aşk kişiyi masturbasyona iter
masturbasyon kişinin yanlızlığa olan inancını arttırır=
yanlız birey güçlü bireydir!!!
bu bölüm komunist manifesto dan alınmıştır

İlginç bir oyun :) Bir taraftan komünist manifestodan bahsediyor, bir taraftan milletten, bayraktan. Herhalde okuduğun bir Haydar Dümen kitabını "komünist manifesto" diye yutturdular sana :) O aynı manifesto işçilerin milletinin olmayacağı ve bu milliyetçiliğin insanlığı sömürmek için kullanılan gerici bir içgüdüden ibaret olduğu üzerine kurulu. Hatta sözü "Bütün ülkelerin işçileri birleşin" şeklinde tamamlayıp anti-milliyetçi çizgide tamamlıyor. İyi bir kafa bulandırmaya oyunu değil. Çok uçuk olmuş :)

Ayrıca resmini taşıdığın Che, kendi ülkesini, milletini bırakıp Küba'da devlet karşıtı faaliyetler içine girmiş; bu faaliyetleri devrimle sonuçlandırdıktan sonra da dünyanın başka ülkelerine geçmiş. Arjantin hakkında da "Vatan, millet, Sakarya" edebiyatı yaptığı görülmemiştir pek.

Bir de imzanda şiirini kullandığın Nazım meşhur bir komünist ve anti-faşisttir. Ayrıca aşka çok değer vermiş bir insandır.

Son sürat kafa bulandırma faaliyetlerine devam ha :)

fatmacan
26.09.2005, 21:50
ILk bakista aska inaniyorum yasadim cunku sadece bakisma ile kalbim sanki yerinden cikacakmis gibi oldu o zamanlar lise yeni bitmis biraz deli doluyum tabii ama o gun cok cok cok mutlu olmustum hatta mutluluktan aglamistim ve dua etmistim Allahim ne olur benim kismetim olsun diye tabii herkesin basina gelen benimde basima geldi cocuk sunniydi hayata kusmeye basladim birini seversin sunni cikar yedin ayvayi cok sakat neyse o ask cok surmedi zaten ama biran olsun mutlu olamama yetti ve gercekten askin olduguna inandim
Birkez daha asik oldum ilk bakista ilk konusmada sonuc evlenmeye karar verdik ama cocuk tam Annesinin ogluydu Annesi ne derse o olur sonunda annnesinin yardimlariyla o is de olmadi ne diyelim kaderimizde Norvec Amerikan varmis pisamanmiyim degilim esim dunya tatlisi bir insan onu tanimadan evvel gormedigim deger saygi sevgi ve buyuk aski su an esimle yasiyorum kime niyet kime kismet herhalde kismetinizin nerde olacagi belli olmaz
Ilk bakista asik olabilirsiniz ama bu demek degildirki o kisi kaderiniz aski doya doya yasayin ama ksiligini ve kulturunude goz onunde bulundurun cunku bir sure sonra ortada ask mesk kalmayinca solugu mahkemede almayin ask ile mantigi birlestirirseniz omur boyu bir yastikta kocayin
Ben esime ilk bakista asik olmadim konustukca anladim nasil bir insan oldugunu herseyden onemlisi bana cok deger vermesi cok guzel benim mutlulugum umarim buradaki genc kardesleimizede nasip olur

Ezo
26.09.2005, 23:20
kardeşim aşkın bir tanımı yoktur nasıl anlatsam mesela yoldaki 100 kişiye istanbulun fethini sorsak herkesten 1453 yanıtını alırız çünkü sayıyla sabitlenmiş bir olaydır ama aynı 100 kişiye aşkın anlamını sorsak 100 farklı yanıt alırız yani aşkın tanımı yapamadığımız için aşık olacagımız kişininde tanımını yapamayız ok

Size göre tanimi yok bana göre var......

izmirksk
26.09.2005, 23:36
soyut bir kavram olması tanımını güçleştiriyor yoksa tanımı yok demek yanlış sadece bir çok tanımı var diyebiliriz bence aşkın tanımında boğulmak yerine yaşamalıyız.
ayrıca sosyal bilimlerin konusu da olan demokrasi,cumhuriyet vb.. kavramlarında net bir tanımı yoktur.
aşkın tanımının net olarak olmamasının aşık olacağımız kişinin tanımını yapıp yapmamakla alakasını kuramadım.

alininyolu
27.09.2005, 00:59
bu bağlantıyı kurmanda ben sana yardımcı olamam bu ancak sen yapabilirsin aşık olduğun insanlar düşün olmussundur heralde dimi sonrada nasıl diyim aslında drlerya herkesin gönlünde bir aslan yatar diye işte o kafandaki profille aşık olduğun kişiyi karsılastır birbirlerine hiçte benzemezler bunu demek istiyorum zaten ilk görüşte aşk diye bir seyde yoktur ilk görüşte kişinin fiziksel özellikleri dikkate alınır bunada trendy tabir hoşlanma denir ha olaki o kişiyle tanıştık konuştuk diyelim işte şimdi burda tekrar basa döneriz o kafamızdaki insan profili vardı ya işte onunla örtüşüyorsa eger o kişinin tavırları aşık olma süreci başlamış demektir yani güzel arkadasım lafın kısası aşk bir sürec ister ilk görüşte aşk masalına inanma
diyelimki o kişiyle tanışamadın konuşamadın işte o kötü platonik bir seruven bekliyordur büyük olasılıkla seni onu tanımıyorsunya kendi kafanda yorumlarsın onu öyle kusursuz bir insandır ki o senin için ona tanrıça gözüyle bakarsın vs.. en iyiside budur aslında çünkü onu tanırsan bütün hayallerin yıkılır çünkü o hiçte senin düşündüğün gibi biri değildir

izmirksk
27.09.2005, 11:47
evet arkadaşım ama ilk görüşte aşka inanır mısınızsorusuna karşı bende derim ki ,evet olabilir.zaten ister ilk görüşte olsun isterse insanlar birbirini tanıdıktan sonra olsun belli bir süre sonra aşk yerini nefrete ,monotonluğa ya da sevgiye bırakır.

sessizfırtına
09.10.2005, 15:08
ilk görüşte aşka inanmam ama daha sonra ilişkinin boyutuna göre kalbimin çizdiği yoldan giderim yani kısacası aşka inanmam,çünkü aşk gelip geçici bir dürtü sevgi ise kalıcı emek isteyen bir kavram olduğundan sevgiye daha çok inanırım.......................

khaydar
13.10.2005, 20:21
bence ilk görüşte aşk olmaz. insanın hiç tanımadığı birine sırf dış görünüşü ile beğenmesinin anlamı olabilir mi.
zaten ben aşkın varlığınıda kabul etmiyorum.
olsa olsa sevgi olur beğeni olur ki oda zaman la

Ceyhun
13.10.2005, 23:03
Ben aslında bu ankete "Bilmiyorum" oyu vermiştim. Ama şimdi ilk görüşte aşkın olabileceğine kesinlikle inanıyorum. İlk görüşte aşık olmadım hayır. Ama aşkın ne olduğunu çok daha iyi anladım yakın zamanda. Aşk, bizim bilinçaltımızla ilgili bir olay. Bilincimizle, mantığımızla birini çok iyi, bizim çok uygun, çok saygın, çok sevilmeye değer bulabiliriz. Ama bu aşk olmaz. Veya bilincimizle birinin ahlaksız, beş para etmez, değersiz, yoz vs. olduğuna sonuna kadar emin olabilir. Ama o kişiye aşık da olabiliriz. Çünkü aşk dediğimiz şey, bilincimizden çok bilinçaltımızla ilgili birşey. Doğal olarak çağrışımlar bu noktada çok önemli rol oynuyor. Dolayısıyla çok rastlanabilir olmasa da çok kuvvetli çağrışımlar bizi bir görüşte etkileyebilir; ve bir görüşte aşık olabiliriz. Söylediğim gibi "tanımak", "bilmek" vs bunlar aşkla pek ilgili şeyler değil. Aşk, nefret, hırs gibi yoğun duygular bilincimizden çok bilinçaltımızın körüklediği şeyler. Burada bir bilinç arayışı yanlış kanaatimce.

MarineEngineer
04.11.2005, 02:35
Aşk yalandır . Hepsi için değil ama geneli için söyliyeyim aşklar yanaldır kimse kimseyi gerçekten sevmiyor !

Bence aşk'ın açıklaması şu = Kalp dolar ama Beyin boşalır !

aslında hayatın tamamı öle çıkar için.....aslında biz bir kızı veya erkeii çok güzel olduuu,hoşumuza gittiii ve bizim olması için severiz bizim çıkarımız budur "aslında kimse kimseyi gerçekten sevmez sana katılıyorum kardeşim(liberalistic) isim neydi?:)hayat bir çıkar döngüsüdür,evlenmek bir ihtiyaçtır ama eşimiz bizim çıkarımızın bir sonucudur oda bizle evlenerek kendi çıkarını gidermiştir.ve de yine tanrıya olan aşk ise yine çıkar ilişkisidir tanrının bizi affetmesi ve cennete götürmesi bizim çıkarımızdır.aslında gerçek budur ama böle düşünerek de yaşamak olmaz.gerçeklerin böle olduunu bilin ama hiç böle deilmiş gibi yaşayın.benim yaptıım gibi...

slm arkadaşlar dielim ki iki kişi birbirini ilk defa gördü ve her ikiside birbirni çok beendi diyelim, bu ilk görüşte aşk deildir ama kişi aşkı böle tanımlamışsa belkide ona göre bu aşktır.ama bana göre kişi sadece ilk görüşte sadece kendine görünen kısımlardan hoşlanır onun batini yüzünü bilemez onu tanıdıkça ve onunla bişeler paylaştıkça ona aşık olmaya başlar...bence ilk görüşte aşkta yoktur, sevgide yoktur.

Bir Zeynep
04.11.2005, 11:56
Hmmmm bence Fatmacan ablamin anlatigi askin cesitlerini cok güzel dile getirdi, bakin ikisinide yasamis, demmek ki ikiside oluyomus. Ilk bakista asik oldum dedi ama mesela simdiki esine zamanla asik olmus ve belki en iyisi de bu. (Allah mutlulugunuzu bozmasin insallah ablacigim!!) Arkadasin birisi dedi ( kusura bakmayin, simdi geri gidip Quote etmege ü$eniyorum) ; ) ilk görüste sadece insanin disini görüyorsun, icini bilemezsin. Evet bu cok dogru ama buda bi gerce: bi k insani görürsen biraz olsun karakterini anlarsin. Oturu$u, kalki$i, baki$i, konu$masi (seninle konu$mazsa bile, yani mesela otobüsde bir arkada$i ile konu$ursa), etc etc... bunlar bence bir insanin nasil oldugunu hic olmazsa birazcik anlatir. Ve buna göre o insani daha cok tanimak istermisin istemezmisin diye seni hoslanmanda, etkilenmende yönlendirir. Baktin ki, bi kizin gözü yüzü ho$ ama hareketleri berbat, neye yarar? ("Güzel dersin gecersin, güzele bakmak sevaptir derler ya erkekler hep!"), ama baktin ki kiz agir basli, gülmesini konusmasini ciddi olmasini biliyo, ve senin kafa dengin tabiki dersin "Vay be, bununla ben simdi NASIL tanisacam yaw?") Insanin ilk görüsü önemli, bu kesinlikle öyle, ama bir insani sadece zamanla tanirsin ve sadece tanidikca seversin. Haha, ay yazdikca bunlari kendi kendime bile gülüyorum, ben böyle biseyi yasamadim. Ama böyle oldugunu saniyorum.
------Insan baskasinin anlatdiginla degil, kendisi yasadikca ögrenirmis!!!------

izmirksk
04.11.2005, 12:40
ilk görüşte aşka inanmayanlar hiç vakit kaybetmeden ikinci defa daha baksınlar.
artık aşık olsalarda sorun yok.ilk görüşte aşk psikolojisinden kurtulmuş olurlar:3D_NG:

MarineEngineer
04.11.2005, 13:48
slm arkadaşlar, liberalictic nerdesin kardeş yalnız kaldık burda :)
dediim gibi ilk görüşte aşk yoktur ilk bakışta kişinin görünüşü hoşumuza gider dedik ve o anki davranışları,sohbeti,oturuşu-kalkışı da dahi hoşumuza gitse bu da aynı şekilde hoşlanmadır nasıl kişinin güzellii bizi etkilemisse bu da öledir.Daha asıl kim olduunu bilmiyoruz onun...ama herşeyin ii gitmesi bizi onunla tanıştırmaya iten bir etkendir ama bu ilk görüşte aşk deildir daha henüz aşık olmamışızdır dimi?

Yakapınarlı
04.11.2005, 18:51
ilk görüşte aşka inanmam bu sadece iki tarafın karşılıklı etkileşimidir.hani derler ya elektrik olayı.ne bileyim hoşlanmadır bu kesinlikle aşk olamazzz.

çisem
16.11.2005, 13:20
fatmaya katılıyorum ilk görüste ask asıl olabılır ya fatmanın yazdıklarına katılıyorum aradan bir süre gectikten sonra ask olabilir arkadaslar

Ezo
16.11.2005, 13:24
aska bende inaniyorum da ilk göruste kaska inanmiyorum.

Ceyhun
16.11.2005, 13:27
Daha önce de söyledim. Aşk, bence psikolojik bir olay. İnsan, bilincini kullanarak kime aşık olacağına karar vermiyor. Sizin aslında sevmediğiniz veya saygı bile duymadığınız birine aşık olduğunuz olmadı mı? Yolda görseniz selam vermeyeceğeniz veya belki de tiksineceğiniz karakterdeki bir insanı geceler boyu düşünmediniz mi hiç? Burada temel etken bilinç değil de bilinçaltıdır diye düşünüyorum. Ve bilinçaltımızı da çağrışımlar yönlendirir. Çok sık olmamakla birlikte çağrışımlardan kaynaklandığı için "ilk görüşte aşk"ın teknik olarak mümkün olduğunu düşünüyorum. Bu çok kuvvetli çağrışımlara bağlı bir olay. Biz o insanı tanımasak, sevmesek, saygı duymasak bile ona aşık olabiliriz. Kafamızın içinde ideal eş tipi olarak bize onu dayatabilir bilinçaltımız, bilincimizin kontrolü dışında. Zaten aşk dediğimiz şeyin de bu olduğunu düşünüyorum. Aşkı, sevgiden farklı kılan şey de bu psikilojik durumdur.

çisem
16.11.2005, 13:29
eda ask nedir söylermisin

sila
16.11.2005, 13:32
Daha önce de söyledim. Aşk, bence psikolojik bir olay. İnsan, bilincini kullanarak kime aşık olacağına karar vermiyor. Sizin aslında sevmediğiniz veya saygı bile duymadığınız birine aşık olduğunuz olmadı mı? Yolda görseniz selam vermeyeceğeniz veya belki de tiksineceğiniz karakterdeki bir insanı geceler boyu düşünmediniz mi hiç? Burada temel etken bilinç değil de bilinçaltıdır diye düşünüyorum. Ve bilinçaltımızı da çağrışımlar yönlendirir. Çok sık olmamakla birlikte çağrışımlardan kaynaklandığı için "ilk görüşte aşk"ın teknik olarak mümkün olduğunu düşünüyorum. Bu çok kuvvetli çağrışımlara bağlı bir olay. Biz o insanı tanımasak, sevmesek, saygı duymasak bile ona aşık olabiliriz. Kafamızın içinde ideal eş tipi olarak bize onu dayatabilir bilinçaltımız, bilincimizin kontrolü dışında. Zaten aşk dediğimiz şeyin de bu olduğunu düşünüyorum. Aşkı, sevgiden farklı kılan şey de bu psikilojik durumdur.

sende o zamna duygusal yada psikolojiye bakma can mantik ve akla bakkkk.......mantik ve akilda psikolojinin bir daliiii sonuctaa.............:)))))

çisem
16.11.2005, 13:32
ccgunal güzel yazmişsın arkadas

Ceyhun
16.11.2005, 13:39
sende o zamna duygusal yada psikolojiye bakma can mantik ve akla bakkkk.......mantik ve akilda psikolojinin bir daliiii sonuctaa.............:)))))

:) Tam olarak değil. Yani bizim birini sevmemiz çoğunlukla fen ve sosyal bilimlerle açıklanabilir. Birisi bizim için çok şey yapmıştır, bize iyilikleri dokunmuştur, dürüst davranışları olduğunu düşünürüz, konuşması kibardır vs. Biz o insanı sevebiliriz. Veya saygı duyabiliriz. Bu genel bir mantık sonucudur. Özel bir psikolojik hadise degildir. Ama aşk farklı birşey. Bunun sebepleri çoğunlukla bilinçaltımızda yatmaktadır. Kastettiğim "psikolojik" terimi bu yüzdendir. Aşkın insanları bu denli derin etkileme sebebi de budur. Mecnun'ları, Ferhat'ları yaratan da bu psikolojik durumdur. Bir müşteriden yediğimiz büyük bir kazık bizi çok fazla etkilemeyebilir fakat aşık olduğumuz kişiden gelebilecek en ufak bir olumsuzluk bizde kapanmayacak psikolojik sorunlar yaratabilir. İşte sebep bu bilinç/bilinçaltı ilişkisi ile ilgilidir.

Ezo
16.11.2005, 13:52
eda ask nedir söylermisin

ask sicacik insanin icine dusun bir duygudur bunun zamanla iyi yada kötü oldugunu anlarsinda ben bir itirafta bulunayim ben hiç asik olmadim:))) bundan dolayi yanlis insana soruyorsun aski yasiyanlar cevaplasin:)))

Ceyhun
16.11.2005, 13:56
ask sicacik insanin icine dusun bir duygudur bunun zamanla iyi yada kötü oldugunu anlarsinda ben bir itirafta bulunayim ben hiç asik olmadim:))) bundan dolayi yanlis insana soruyorsun aski yasiyanlar cevaplasin:)))

Ben tecrübeliyim işte :) Cevapladım senin için. Sık aşık olurum ben :)

Ezo
16.11.2005, 14:00
Ben tecrübeliyim işte :) Cevapladım senin için. Sık aşık olurum ben :)

:)))))tsk farkindayim biraz sip miderler o türlerdensin:)))

Ceyhun
16.11.2005, 14:18
:)))))tsk farkindayim biraz sip miderler o türlerdensin:)))

:)))) O kadar da degil canım. 3 defa topu topu. 23 yıllık bir ömür için 3 çok abartılı da sayılmaz :)

sila
16.11.2005, 14:29
olmayan bir sevgiden yada asktanmi bahsediyruz acebaa gercek olan saygidirr ask diye birsey yokturr.......bir insana karsi sorumlulugun saygin varsa askinda sevginde vardirr ama yoksa hicbirseyin yokturr ve bu zamanda ben olmadigini dusunuyorum dolayisiyla ne aska nede sevgi gibi bir kavrama inanairimm.....:))

saygilar.........

Ceyhun
16.11.2005, 14:33
olmayan bir sevgiden yada asktanmi bahsediyruz acebaa gercek olan saygidirr ask diye birsey yokturr.......bir insana karsi sorumlulugun saygin varsa askinda sevginde vardirr ama yoksa hicbirseyin yokturr ve bu zamanda ben olmadigini dusunuyorum dolayisiyla ne aska neden sevgi gibi bir kavrama inanairimm.....:))

Kesinlikle katılmıyorum. Aşk farklı birşey, saygı farklı, sevgi farklı. Mesela daha önce çok sevdiğim, saygı duyduğum kız arkadaşlarım oldu. Ama onlara aşık değildim. Çok seviyorsun, sen de ona saygı gösteriyorsun, hiç kırmamaya çalışıyorsun ama farklı birşey. Aşk duymuyorsun. Hiç saygı duymadığım, karakterini de sevmediğim kız arkadaşlarım da oldu. Ama iyi bir insan olmadığını bile bile katlandım onlara. Farklı şeylerden olduğunu düşündüm. Ama değildi. Ayrıldığımızda da umursamayacağımı düşündüm çünkü saygı duymadığımı biliyordum. Ama inanamayacağın kadar umursadım. Çünkü aşıktım. Söylediğim gibi aşk farklı birşey. Bilinçaltının yarattığı bir bağlılık. Çağrışımların oluşturduğu bir bağ. Beynin seni saygı duymadığın birine bağlıyor. Aşık olduğun kişiye saygı da duyabilirsin tabi. Bu güzel birşey. Ama söylediğim gibi. Saygı duymadığın birine aşık da olabilirsin. Bu işte pek güzel birşey değil :)

sila
16.11.2005, 14:56
Kesinlikle katılmıyorum. Aşk farklı birşey, saygı farklı, sevgi farklı. Mesela daha önce çok sevdiğim, saygı duyduğum kız arkadaşlarım oldu. Ama onlara aşık değildim. Çok seviyorsun, sen de ona saygı gösteriyorsun, hiç kırmamaya çalışıyorsun ama farklı birşey. Aşk duymuyorsun. Hiç saygı duymadığım, karakterini de sevmediğim kız arkadaşlarım da oldu. Ama iyi bir insan olmadığını bile bile katlandım onlara. Farklı şeylerden olduğunu düşündüm. Ama değildi. Ayrıldığımızda da umursamayacağımı düşündüm çünkü saygı duymadığımı biliyordum. Ama inanamayacağın kadar umursadım. Çünkü aşıktım. Söylediğim gibi aşk farklı birşey. Bilinçaltının yarattığı bir bağlılık. Çağrışımların oluşturduğu bir bağ. Beynin seni saygı duymadığın birine bağlıyor. Aşık olduğun kişiye saygı da duyabilirsin tabi. Bu güzel birşey. Ama söylediğim gibi. Saygı duymadığın birine aşık da olabilirsin. Bu işte pek güzel birşey değil :)

ben her kisiye gore soylemiyorum sevdigin yada asik oldugun bir insan icin soyluyorum bir insana asiksan yada sevdigini zannediyorsann bu saygi yada sorumluluk diyorum.... ask ta sevgide bir saygidan bir sorumluluktan ibaret oldugu kanisindayim tabiki kalkipta her arkadasin icin konusmuyorumm.... sevecegin yada sevdigin insan icin... tekrar vsoyluyorum gercek anlamda askta sevgide yokturr hepsi saygidir diyorum ben boyle dusunuyrum bilmiyorum

saygilar....................

Ceyhun
16.11.2005, 14:58
ben her kisiye gore soylemiyorum sevdigin yada asik oldugun bir insan icin soyluyorum bir insana asiksan yada sevdigini zannediyorsann bu saygi yada sorumluluk diyorum.... ask ta sevgide bir saygidan bir sorumluluktan ibaret oldugu kanisindayim tabiki kalkipta her arkadasin icin konusmuyorumm.... sevecegin yada sevdigin insan icin... tekrar vsoyluyorum gercek anlamda askta sevgide yokturr hepsi saygidir diyorum ben boyle dusunuyrum bilmiyorum

:) Anlasamayacagiz biz gene. Neyse. Belki de adamina gore degisiyordur :)

çisem
16.11.2005, 15:02
arkadaslar ask konusunda tartısmalar cok büyümüş bence tartısmaya gerek yok

sila
16.11.2005, 15:03
:) Anlasamayacagiz biz gene. Neyse. Belki de adamina gore degisiyordur :)

:)))))) belki haklisin belkide degiskendirr.. belki ben hic yasamadigim icin boyle dusunuyorum bilmiyorum ama ben bu yasima kadar hep bu dusunceye sahip oldum ve bazi yerlerde ben hakliydimm.. gercek anlamda ne aska nede sevgiye rsatlamadim ve gormedimm goren varsaa bravooooo:))))))))))))))))))))) gunal sana tepki olsun diye yazilmis bir cevap degildir bunlarr benim has dusuncelerimdirr :))))))))

saygilar...................

Canan
16.11.2005, 16:56

bu yaklasim cok dogrudur. bilimsel anlamda askin ne oldugunu tam olarak anlatiyor.

gecen hafta 4 bin kelimelik bir odev yapdim ben. odevin basligi
'piskologlara gore ask nedir?' bu odev tam 2 hafta surdugu icin ben tam anlamiylan ask'dan tiksindim. :bitmisbu: hayatim boyunca ask hakinda bir sey yazmiycam demisdim ama yinede yazim dedim:3D_NG (23

sevgi= zamanla, birisini tanidikdan sonra olusur.
ask= bir anlik, sevmedigim kisiyede olabilir. fiziksel goruntuye bakar. ve tamamen piskologic bir olaydir.

Ceyhun
16.11.2005, 17:42
gecen hafta 4 bin kelimelik bir odev yapdim ben. odevin basligi
'piskologlara gore ask nedir?' bu odev tam 2 hafta surdugu icin ben tam anlamiylan ask'dan tiksindim. hayatim boyunca ask hakinda bir sey yazmiycam demisdim ama yinede yazim dedim

sevgi= zamanla, birisini tanidikdan sonra olusur.
ask= bir anlik, sevmedigim kisiyede olabilir. fiziksel goruntuye bakar. ve tamamen piskologic bir olaydir.

Bilgi icin tesekkurler Canan. Ben gozlemlerime dayali olarak soylemistim bunlari. Senin de bilimsel acidan desteklemen gozlemimin pek basarisiz olmadigini gosterdi. Heralde Eda ve Canan Hanimlar da birseyler ogrenmistir :))))

ibocan
16.11.2005, 19:19
onemli olan dedigin gibi kisnin ıc yuzu ama ıc yuzunu bılmedende asık olunabılır

Ezo
16.11.2005, 20:15
[quote=CcGunal]Bilgi icin tesekkurler Canan. Ben gozlemlerime dayali olarak soylemistim bunlari. Senin de bilimsel acidan desteklemen gozlemimin pek basarisiz olmadigini gosterdi. Heralde Eda ve Canan Hanimlar da birseyler ogrenmistir :))))[/quote

CcGunal bende senin gibi çok asik olsam anlarim ama diyorum ya ben hiç asik olmadigim için birde fazla duygusalligida sevmedigim için ben ask tan filan anlamam ben Top tan Tüfekten bunlardan anlarim:)))

Canan
16.11.2005, 23:36
Heralde Eda ve Canan Hanimlar da birseyler ogrenmistir :))))

burda galiba eda ve sila demek istedin.:garibbak:
bosuna gunahimi alma:3D_NG (28

yektak
17.11.2005, 00:43
bence aşk vardır ve çok güzeldir. tabiki ilk görüşte aşk daha güzeldir, çünkü hiç kötü yanlarını görmezsiniz o an ve tek o vardır dünyanızda bence mükemmel bir duygu. sevgiyle aşk bambaşka sevdiğiniz kişiyi yadırgaya bilirsin ama aşık olduğunu asla.; çünkü yenidir kaybetme korkusu belkide,bilmem belkide iyi görünme cabası.sonra yerini sevgiye veya yanılmışıma bırakır aşk sonrada ya alışkanlık ya da nefret... ben aşk'ı seviyorum ve hep aşık olacağım...umarım o da bana olur...

sila
17.11.2005, 14:08
bence aşk vardır ve çok güzeldir. tabiki ilk görüşte aşk daha güzeldir, çünkü hiç kötü yanlarını görmezsiniz o an ve tek o vardır dünyanızda

sonra yine tek o olacaktir hayatinizdaa:))))) kotu yanlarini gordukten sonraaa:))))) belkide bir omur aci veren bir duygu olurr heee :)))hayal kirikligii:3D_NG (28

Lamekan
19.11.2005, 01:53
arkadaşlar aşk yoktur... var diyen kendini kandırır. bence ... ilk görüşte aşka hiç inanmam... ama zaman içinde olgunlaşmış karşılıklı bir güven ve saygı ortamında yetişmiş bir sevgi varmıdır dersenizzzz... oldum 27 yaşında 20 yaşımdan beride aıyom ama daha çıkmadı karşıma .... olursa sölerim ::)))

lise yıllarından kalma bir söz eskiden TozPembe hayallerim vardı şimdi pembesi gitti tozu kaldı :)

aşk o anı şadıkdan sorra çekilen uzun ızdırapda olabilir...

Kizilbas 66
19.11.2005, 09:09
Sevgili genc arkadaslar benim yasim sizden fazla yani tecrübeli sayilirim.Tabiki ilk görüste Aska inanmadan önce Askin tarifini iyi yapmak lazim.Her insan bu konuda birseyler yazar,düsünür.
Bana göre " ASK BIR ELMA SEKERI GIBIDIR;SEKERI BITINCE KAZIGI ELINIZDE KALIR "
Sevgilerimle...............

sila
19.11.2005, 14:29
Sevgili genc arkadaslar benim yasim sizden fazla yani tecrübeli sayilirim.Tabiki ilk görüste Aska inanmadan önce Askin tarifini iyi yapmak lazim.Her insan bu konuda birseyler yazar,düsünür.
Bana göre " ASK BIR ELMA SEKERI GIBIDIR;SEKERI BITINCE KAZIGI ELINIZDE KALIR "
Sevgilerimle...............

bak bu oldu istee sonucta bir kazik var ortada ask diye birsey yok yanii :)))))))

KIZILEFE
19.11.2005, 20:24
yaşamasın bildin mi aşk her daim vardır herkesin sevilecek bir yanı mutlaka vardır sadece kadınlar sevgim bitti diyebilirim ruhsuzca

can hüseyin
20.11.2005, 11:32
aşk karın doyurmaz ama yaşamın tadı başka nasıl cıkar aşk olmazsa

KIZILEFE
20.11.2005, 18:04
aşk karın doyurmaz ama yaşamın tadı başka nasıl cıkar aşk olmazsa yaşamı bilmeyenlerden aşka saygı beklemek yanlış olur diye düşünüürüm aşk yoktur demek bile aşkı kabul etmektir şiir bölümünde yazdığım şiiri okuursan belki içinde bi kıpırtı doğar

schafbock
08.01.2006, 23:51
ilk görüşte aşka da inanmıyorum, aşk'ada çünkü hiç bir kız sevmeye ve sevilmeye değmez... hepsinin canı cehenneme.

Ya neden canı cehenneme oluyor kızların. Ben de ilk görüşte aşka inanmıyorum ve bir çok insanda inanmıyor olabilir ama hiç biri erkeklerin canı cehenneme demiyor. Lütfen arkadaşlar yaa aaaa :3D_NG (5) :3D_NG:

mercan
09.01.2006, 00:06
Ya neden canı cehenneme oluyor kızların. Ben de ilk görüşte aşka inanmıyorum ve bir çok insanda inanmıyor olabilir ama hiç biri erkeklerin canı cehenneme demiyor. Lütfen arkadaşlar yaa aaaa :3D_NG (5) :3D_NG:

anaaaa ben bu yorumu nasıl görmemişim :3D_NG (9) yoksa bende bi cevap yazardım ama schafbock yazmıs güzel bi cevap:)) :3D_NG:

yaa bari canı cehenneme değilde canı cennete deseydin yaaww:3D_NG (9)

Erki
09.01.2006, 00:25
Celikmslm bi olay yasadin die genelleme yapman gerekmezzz...

schafbock
09.01.2006, 17:11
ewet yaaa walla saolun destek için :D

hasan1
09.01.2006, 18:05
kadinlarimizin cani cenete nasil olsa erkekler aliskindir ceheneme
kalin saglacakla

atayselvi
09.01.2006, 21:08
kadınlar bizim baştacımızdır. Canım kızım doğru söylemiş.Neden canı cehenneme kızlarımızın.

schafbock
19.01.2006, 00:29
Destek için saol babacım. herkese sevgililerle

Naz
19.01.2006, 01:24
nihohohohoh.... sacma ya bence, sadece guluyorum...

dusunuyorumda ya ben ruhsuzum yada insanlar surekli birseylere kapilip gidiyor cok cabuk bazi sifatlari benimsiyip varligina inaniyor... bilinmez...

Serkan_Devrim
19.01.2006, 01:28
ilk görüşte aşk diye bir şey yoktur. ilk görüşte hoşlantı vardır. şimdi birini sadece bir kere gördünüz ve sonra bir ay görmediniz. bir ay sonra o kişiyi bir daha görmezseniz unutmuş olursunuz. buna da aşk denmez.

mercan
19.01.2006, 01:33
ilk görüşte aşk diye bir şey yoktur. ilk görüşte hoşlantı vardır. şimdi birini sadece bir kere gördünüz ve sonra bir ay görmediniz. bir ay sonra o kişiyi bir dah görmezseniz unutmuş olursunuz. buna da aşk denmez.

nerden biliyon hiç başına geldimi ?? gelmemişki konusuyon:)
ilk görüşde aşk vardırr hatta ben ilk görüşde aşkla tanıştığımda yüz ifadem aynen şöyle olmustu sırasıyla:)

:sook :hopala :D :sas :p :S
heheh

Serkan_Devrim
19.01.2006, 01:38
nerden biliyon hiç başına geldimi ?? gelmemişki konusuyon:)
ilk görüşde aşk vardırr hatta ben ilk görüşde aşkla tanıştığımda yüz ifadem aynen şöyle olmustu sırasıyla:)

:sook :hopala :D :sas :p :S
heheh

şimdi sen bana sadece bir defa gördüğün birini yıllarca görmesen bile unutmayacağını, hep onu düşüneceğini ve bu sebeple bir başkasına bakamayacağını mı söylüyorsun?

ayrıca ilk bakışta birini sadece fiziki yönden tahlil edebilirsin. bu durumda aşk sadece fiziki bir olaymı oluyor? yani ben kate winslet'e aşıkmıyım?

mercan
19.01.2006, 01:46
şimdi sen bana sadece bir defa gördüğün birini yıllarca görmesen bile unutmayacağını, hep onu düşüneceğini ve bu sebeple bir başkasına bakamayacağını mı söylüyorsun?

ayrıca ilk bakışta birini sadece fiziki yönden tahlil edebilirsin. bu durumda aşk sadece fiziki bir olaymı oluyor? yani ben kate winslet'e aşıkmıyım?

ooooohhoooo sende dur biraz düşinim:) ilk paragrafa cevap veriyorum...

öylesi başıma gelmedi valla .ilk kez gördükden sonrada görmüştüm çünkü :) yani şimdi nedesem yalan:))

ikinci paragraf:)

zaten her tipi güzel olanada aşık olunmuyo ...enazından ben öyleyim (zaten iğrenç bi tipdi şimdi düşünüyorumda:p) yani anlatmak istediğim tipden değil o an nasıl diyim elektirk çarpıyo( aahahah :D ) yaa diyorum ya ilk görşde aşk farklı bişeyy
zaten ben tavsiyede etmiyom:) ne o öyle önce tanı sonra aşık ol dimi... şimdi sen olmussun ya diceksiniz aaaa sizenecanım benden alla alla ben oldum sizi uyarıyom olmayın diyee işte :sas

Serkan_Devrim
19.01.2006, 01:53
ooooohhoooo sende dur biraz düşinim:) ilk paragrafa cevap veriyorum...

öylesi başıma gelmedi valla .ilk kez gördükden sonrada görmüştüm çünkü :) yani şimdi nedesem yalan:))

ikinci paragraf:)

zaten her tipi güzel olanada aşık olunmuyo ...enazından ben öyleyim (zaten iğrenç bi tipdi şimdi düşünüyorumda:p) yani anlatmak istediğim tipden değil o an nasıl diyim elektirk çarpıyo( aahahah :D ) yaa diyorum ya ilk görşde aşk farklı bişeyy
zaten ben tavsiyede etmiyom:) ne o öyle önce tanı sonra aşık ol dimi... şimdi sen olmussun ya diceksiniz aaaa sizenecanım benden alla alla ben oldum sizi uyarıyom olmayın diyee işte :sas

şimdi bu yazılardan hangisi sorularıma cevap oldu? ilk görüşteki o elektiriğe zaten hoşlantı dedim. yani ilk baışta bir şeyler kopuyor insandan ama bu aşk değil.

mercan
19.01.2006, 01:56
şimdi bu yazılardan hangisi sorularıma cevap oldu? ilk görüşteki o elektiriğe zaten hoşlantı dedim. yani ilk baışta bir şeyler kopuyor insandan ama bu aşk değil.

hııımmm... ama ben aşık olmustummm yaaaa:pisman demekki benimki ilk görüşde mercan aşkı... yani bitek benimmi başıma gelmişş:D olabilir :)

Serkan_Devrim
19.01.2006, 02:04
hııımmm... ama ben aşık olmustummm yaaaa:pisman demekki benimki ilk görüşde mercan aşkı... yani bitek benimmi başıma gelmişş:D olabilir :)
o aşktırda ilk görüşte olmamıştır. ilk bakışma kısa voltajlı bir elektirik çarpışı gibidir. sonradan ona aşık olmuşsundur. aşk tek bir olay yada tek bir an değildir çünkü. aşk belli bir zaman diliminde yaşanan belli olaylar dizisidir. o aşık olduğunu söylediğin kişiyi ilk defadan sonra bir daha görmeseydin onu asla hatırlamazdın. çünkü küçüp bir elektirik çarpışını vucut unutr ama büyük bir elektirik çarpışı ya seni öldürür yada vucutta derin bir iz bırakır sana unutturmayacak.

ya bu arada bugün baya ciddi konuşuyorum.:S allah allah. dur yamuk gülüşümü ekleyeyimde alışmayalım bu ciddiyete. :yamukgul::yamukgul: hehe zira ben hayatımı neşeyle geçirmeye alışığım.:yamukgul: acılara başka türlü katlanılmaz. inadına gülüceksin arkadaş.:yamukgul: hehehe

mercan
19.01.2006, 02:07
hehe zira ben hayatımı neşeyle geçirmeye alışığım.:yamukgul: acılara başka türlü katlanılmaz. inadına gülüceksin arkadaş.:yamukgul: hehehe

şşşşiiiiitttt:uhhm: o benim sözlerim ... aaa bukadarda olmazki hem beni taklit ediyosun hemde sözlerimi kullanıyosun :sarkazm

Serkan_Devrim
19.01.2006, 02:11
şşşşiiiiitttt:uhhm: o benim sözlerim ...
yalnış cümle kurmuşsun. onlar benim sözlerim ya da o benim sözüm demeliydin.:yamukgul::yamukgul: hehehe ya ne komiksin be ablacık. daha öncede kaza yerine ceza mı demiştin ne. :yamukgul::yamukgul: hehehe

yaw bu arada bu simililer paso yer değiştiriyor. :komik

mihrican52
21.02.2006, 23:56
İlk görüşte gerçekleşen etkileşim hoşlantı olsa gerek çünkü hoşlantı-aşk-sevgi sıralamasıyla gider gönül işleri.

Adam
22.02.2006, 00:41
İlk görüşte aşk yalandır. İlk görüşte birinden aşırı pozitif elektrik alabilirsiniz ama tanışmassanız, konuşmassanız o elektrik söner gider. Gerçi karşınızdakinin genel seviyesine göre bazen konuşmaya başladığında da gidebilir. Başıma geldi Allahım ne güzel kız bi de konuşmasa :) :) . Neyse yalan bunlar olay uyumla alakalıdır uyumda görmekle olmaz. Konuşmakla olur.

Bu arada aklıma birşey geldi anlatmam lazım. Siz ilk görüşte kankalığa inanır mısınız? Aşırı piyasacı bir kız arkadaşım bir kızla tanışmış falan sürekli takılıyor. Bende sordum okulda mı tanıştın sen öle kolay kanka yapmazdın vs. Kız ne dese beğenirsiniz ya ilk görüşte kanka falan olduk. Ben yerlerdeyim tabi hehe :) :)

sienna-05
22.02.2006, 11:24
bence hoslanmak basta gelir asik olmaktan ziyade, ilk goruste!

MetinK
22.02.2006, 15:07
önce hoslanilir ,sonra asik olunur.Ask mantiga dönüsürse sevgi ,dönüsemezse felaket olur.

kolpa
22.02.2006, 20:44
İlk GÖrÜŞte AŞka İnaniyorsan Bakmaktan Asla VazgeÇemezsİn.

serin
23.02.2006, 20:44
Ben ilk görüşte aşka inanırım
inanmaz olaydım ahhh ahh ne siz sorun ne ben söyleyeyim:bitmisbu:

derviscemal
23.02.2006, 20:48
Ben ilk görüşte aşık olmaya inanmıyorum ama etkilenebilir insan daha sonrada aşık olabilir diyorum . Çünkü aşk a inanıyorum aşık olmak hayat boyunca bütün güzelliklere..

Arguvan 44
23.02.2006, 21:27
bende ilk görüste aska inanirim; o an kalpin carpar, elin ayagin titrer,gözlerini alamazsin ondan oda senden tabii... :)

Sema
23.02.2006, 21:43
Ben ilk görüşte aşka inanmıyorum, hoşlana bilirsin ama buna aşk dersen yanlış olur

Dogan24
24.02.2006, 00:10
Ben ilk görüşte aşık olmaya inanmıyorum ama etkilenebilir insan daha sonrada aşık olabilir diyorum . Çünkü aşk a inanıyorum aşık olmak hayat boyunca bütün güzelliklere.. aynen katılıyorum :yamukgul: bence yapmacık olur gördum aşık oldum bir saat sonra seni seviyorum bir saat sonra hadi evlenelim ......bu şimdi aşkmı ben hiç aşk olmadımda .....he he he :komik

Serkan_Devrim
24.02.2006, 10:43
Ben ilk görüşte aşka inanırım
inanmaz olaydım ahhh ahh ne siz sorun ne ben söyleyeyim:bitmisbu:

sordum gitti. :yamukgul: hehehe

ALeViQueeN
24.02.2006, 13:55
Ben ilk görüste aska inanmam.. Asik olmam için en az 2x bakmam lazim hihi :)

Serkan_Devrim
24.02.2006, 13:58
Ben ilk görüste aska inanmam.. Asik olmam için en az 2x bakmam lazim hihi :)
demek ki siz ikinci görüşte aşka inanıyorsunuz. :yamukgul: hehehe

ALeViQueeN
24.02.2006, 14:25
Basima gelmedi ama olabilir haha :)

tamerx
06.09.2006, 19:12
tabiki inanirim, kendim ilk görüste asik oldum..kac sene oldu hala ayni kisiya asIgIm..oda bana :)

özgürf
07.09.2006, 13:50
tabiki inanirim, kendim ilk görüste asik oldum..kac sene oldu hala ayni kisiya asIgIm..oda bana :)

hehe aynı kaderi paylaşıyoz tamerx bende ilk görüşte aşık oldu ve 4 yıldız hala aynı şekilde seviyorum:D:D:D ilk görüşte aşk vardır tabiki..

tsira
08.09.2006, 13:25
ilk görüşte aşka inanıyorum ama hiç ilk görüşte aşık olmadım. bekliyorum bir gün ilk görüşte hemen aşık olurum umarım :) :)

Kartopu86
08.09.2006, 13:34
İlk görüşte aşkı yaşamadım ama olanlar varmışş ne şanslılar tabi eğer karşılıklıysa yani ilk görüşte aşka inananlardanım..

umut_and_bilim
08.09.2006, 13:43
ben inanıyorum çünkü ilk bakışta aşık olmuştum.. sonrası vahim tabikii

nurayy
10.10.2006, 23:11
aşk falan saçmaaaaa şeyler yaa

funky
10.10.2006, 23:24
fallik dönem anıları bence!!

gul75
10.10.2006, 23:30
aşk yalan hemde kocaman bir yalan

MeRaLiNa
10.10.2006, 23:45
ilk görüste ask olmaz, hoslanmak olur....
cünki ilk önce görünüsü etkiler ama bazen erkek veya kadin olsun agzini actiklari anda bütün karizma sifira düser...... bu yüzden ilk görüste hoslanma vardir ama ask yoktur diye düsünüyorum....

tayko
11.10.2006, 00:27
bence ilk basda aski anlamak lazim!

herkez aski degisik anlatir..

uzmanlardan bakilirsa.. askin bir oyunu, bir mantigi var..
Her insanin bir ic bide dis yüzü var. sanirim bati ve zahir'de denilebiliryor..!

bi insan karsindaki insanin ic yüzündeki kisiyi kendisi gibi gördügü zaman ozaman asik olundugunu söylenir.
yani postitiv negativ gibi..
ama kendi yüzünü gördügün icin, yani karsindakini kendin gibi gördügün icin.
aynaya bakdigi icinde denilebilir. anliyacagn insanoglu yine cok egoist bir ogul:)!

cogu insan der, ben egoist degilim, ama herkesde bi düsünmeli, insanoglunun icinde var egoistlik. kimi daha cok kimi daha az.. ama en sonunda hep kendini düsünürsün.

ve sindi diyelim, bir cift birbirilerini gördüler..
yillardir arkadaslar.. ondan sonra bir gün bi bakdilar.. ve karsindakinin ic yüzünü görmeye calisdilar.. veya yeni ozaman gördü.. ve asik oldu.

veya baska bir cift, otobüsde karsilasdilar, ve birbirilerine bakdiklari anda.. karsindakinin ic yüzünü gördün.. ve asik oldun.
icinde bi his dediki, bunun yürüyüs tarzi, gülüsü, bakislari.. davranislari.. yani o insanin ic yüzünü görmüs oluyorsun.

bence bi insan istedigi kadar güzel olsun..
kisiliyile davranislari hosuna gitmezse eyer.. ozaman asik olabilmek imkansiz!!!

yani, her insanin kendi huyuna bagli oldugunu düsünüyorum, ask varmi yokmu.. ilk ask.. son ask! bir insan dünyaya hayata karsisindakine nasil bakiyorsa.. okadarda asik öyle bir sekildede asik olur.

selamlar tarkan;)

Ps: ayrica birsey daha..

bir cift, birbirini sevdikleri zaman beraber olduklari zaman.. beraber ayni seviyede olurlar, birbirlerini severler..
ve bi insanin kendisi gelismekdir.. kendisini gelistirmekdir..

eyer bir iliskide aralarinda sadece bi cift kendisini gelistirirse.. öbürü baska türlü gelisirse...veya oldugu yerde kalirsa.
birisi yani ic ve dis yüzü degisiyorsa (kendisini gelistirdigi icin), ozaman öbürü halen daha o eski ic ve dis yüzünü o kiside görür, ama meyer o insan degismis.
o yüzdende sevgi azaliyor.. ayrilik zamani geliyor.
yolumuz bukadarmis deniliyor..!

ANLATILMASI MALESEF BAYA ZOR.. BENDE SADECE ALMANCASI VAR:)!
NEYSE YINEDE BIZIMDE BI CORBADA TUZUMUZ OLSUN DEDIK.. ANLASILMASADA ANLASILMASIN.. ;).

nurayy
11.10.2006, 10:37
güzel anlatmışsın teyko tşk:D

reyhan22
11.10.2006, 10:55
benim yaşadığım ilk görüşte aşkmıydı ilk sözcüktemiydi bilmiyorum ama güzel bişey

nurayy
11.10.2006, 23:52
yaa neden herzaman ilkaşkın özelliği vurgulanıyo?*? genelde insanlar hep ilkaşkından yakınır.... bencede.... deneyimmi o luyo ne?:?

ALeViQueeN
08.07.2007, 13:37
Ben inanmiyordum.. ama artik inaniyorum :)

BasakDamla
26.01.2008, 14:09
ben ınanıyorum cunku yasadım bunu ısmını bıle bılmeden bırıne ıcının gıtmesı onu gorunce dızlerının bagı cozulmesı cok farklı bır duygu yasamadan anlamak zor olsa gerek ama onemlı olan ılk goruste askın aldatıcı bır etkılenme mı yoksa kalıcı köklu bır sevgıye baga donusebılıp donusemeyecegı meselesı...

Rüzgar.Aras
26.01.2008, 15:00
Bence ilk görüşte aşk kadar saçma birşey yok.İnsanın tanımadığı birine aşık olması bence mantıksız.Ben tanımadığım birini sevemem,aşık olamam.
İş sadece görüntüde bitmiyor.İlk gördüğün bir kişiye aşık olunabiliyorsa o sadece tendeki güzelliğe verilen önemdedir.İçini bilmezsen,düşüncelerini,duygularını bilmezsen onu seviyorum,aşığım demeninde bir anlamı yoktur.
Şahsen bana ilk görüşte aşık olduğunu söyleyen birinin benim hayatımda yeri yoktur.En başta onu kendime haksızlık sayarım.Düşüncelerime değilde sadece görünüşüme önem veren biri benim için ne kadar önemli olabilir?
-Sanırım bir HİÇ kadar...

hünkar62
26.01.2008, 16:00
bence ilk görüşte çok hoşlanabilir ama aşk olmaz hoşlanırsın o insandan onu görmek yanından ayrılmamak istersin sesini duymak yüzünü görkem sonra biraz daha zaman geçer bir olumsuzluk olmazsa ayvayı yemişsindir :D o insanı görmeden aslında hep birşeyler eksiktir tüm doğrular ondadır bütün dünya yalan olabilir ama o insan yalan olamaz aşk böyle bir güzel duygu mutluluk sanılan bir hastalıktır doğru kişiyi bulamamışsan doğru kişiyi bulmuşsan çok büyük bir mutluluktur tarif edilemez ama insanlar hep doğru kişiyi bulduklarını sanarlar en yanlış kişide olsa :D .... saygılar.

Sevinc_25
26.01.2008, 17:55
İlk görüşte aşka inanmayanlardanım.sadece etkilenebilirsin begenidir bu ama kimisi kendini aşık oldu zanneder bu aşk degildir.ki böyle düşünenler sonra ne kadar yanıldıgını anlarlar,evet aşk zamansız gelir çalar kapıyı nerde ne zaman nasıl karşılacagına sen karar veremezsin elinde degildir bu duygularını yönetemezsin,dinlemez seni o götürür sürükler peşinden.Ama ne olursa olsun dogru aşkı bulmaktır önemli olan verdigin degeri ve görebilecegin degeri haketmektir.

Kuzey Egeli
26.01.2008, 17:57
Hayır ilk görüşte aşka inanmıyorum.Aşk emektir,vefadır.

BasakDamla
26.01.2008, 18:19
askta ıs zaten goruntu degılkı belkı de asık oldugun kısı cok cırkın ama orada onemlı olan senın ona bakarken ne hıssettıgın yanı askta degıl hayatın her alanında emek deger onemlı ama ılk asamada kımse dıyemez asık olacagım kısıde su su krıterler var mı dıye ama her ınsanı etkıleyen cezbeden ozellıkler baskadır ama bu ılk goruste askın aldatıcı oldgu anlamına gelmez onemlı olan karsılıklı duyguları yakalayabılmek cunku ask tek taraflı korkunc bırsey olsa gerek o acıya dayanmak zor olsa gerek

atas
26.01.2008, 22:02
ilk görüşte aşk olur tabi neden olmasın. ama sonra belli bir süre görmezsen hemen biter diye düşünüyorum. bir an için karşındakinin bir sözünden, gözünden, yüzünden veya bir gülüşünden dolayı aklına kazınır ve uyuyamazsın belki ama 3 gün sonra unutursun. (o zaman aşk ta çeşit çeşittir :wacko: )

Akgüney
26.01.2008, 22:31
ben simdi kendi hikayemi anlatmak istiyorum kisaca...

cok kötü bi dönemden geciyordum...ama cok cok kötü iste problemler felan büyüyordu hayatimda...
bizim dernekte tiyatro gurubunda aktifdim...ancak orda rahat edebiliyordum...bizim oda da dernegin üst katindaydi...her neyse birgün yine tiyatro yaparken yemek saatinde merdivenlerden asagi inerken O'nu gördüm...ama aslinda her hafta görüyordum, ve yanindan geciyordum...bu sefer farkliydi...sanki ilk kez görmüs gibiydim noldugunu bende anlamamistim...ve artik tiyatroyu felan tamamen unutur olmustum sadece onu görmek icin gidiyordum...tanismamistik da sadece gördügümüzde birbirimize gülümsüyorduk...
sonra aradan 3 ay gecti bi sekilde tanismistik...ya bilmiyorum arkadaslar ama bu olay olali 3 yil oldu ve ben hala onu düsünüyorum, sadece onu....baska kimseyi düsünmedim ne ondan önce ne ondan sonra...

yani bence ilk görüste ask denen birsey var

atakbuse
26.01.2008, 22:48
yasadıgım ıcın bılıyorum ilk goruste ask olur tabii ki :D

desert rose
27.01.2008, 00:20
İlk görüşte aşka inanır mısın,yoksa çıkıp tekrar gireyim mi:confused1:biggrin:

Başlığı görünce aklıma bu söz geldi:stuart:Nedense:confused1:001_tongu

PAÜlü
27.01.2008, 00:25
İlk görüşte aşka inanır mısın,yoksa çıkıp tekrar gireyim mi:confused1:biggrin:

Başlığı görünce aklıma bu söz geldi:stuart:Nedense:confused1:001_tongu

hahha... :w00t::lol: kardeş güldürdün beni ya sağol allahta seni güldürsün emi güzel yüreklim...

valla ben inanmam öle seylere ilk görüşte ne askı be daha yüzünü iyi anlayamamki aşık olayım :stuart::biggrin:

gecce0220
27.01.2008, 03:05
valla ben ilk görüşte aşık oldum ve evlendim

onur melis
27.01.2008, 10:35
ilk görüşte aşk olmaz ilk görüşte karşındakinden etkilenme olur bence:D

desert rose
27.01.2008, 13:58
hahha... :w00t::lol: kardeş güldürdün beni ya sağol allahta seni güldürsün emi güzel yüreklim...

valla ben inanmam öle seylere ilk görüşte ne askı be daha yüzünü iyi anlayamamki aşık olayım :stuart::biggrin:

Teşekkür ederim.Hepimizi güldürsün kimseye hüzün vermesin...Ee adım üstümde GÜL güldürecem tabi:stuart:

nesrinsir
27.01.2008, 14:35
Aşkı bulanlara gıpta ediyorum...
Hele de bunu ilk bakışta bulabiliyorsa-anlayabiliyorsa!
Uzak benden uzaaaak...

pınar66
27.01.2008, 17:14
İlk bakışta aşkın olduğuna inanmıyorum.Ben karşılaşmadım karşılaşanlara mutluluklar dilerim.

delidervişş
02.03.2008, 13:11
Aşk diye bir şey yoktur sevmek zaten hiç olmadı hoşlanmak vardır oda gelip geçicidir...

Canan1
02.03.2008, 14:08
selamlar...

hayir, ilk görüste olan aska inanmam ben: ilk görüste sadece hoslanma olabilir...buna fazla deger verilmemeli, daha iyi tanimak icin ilk 3 ay cok önemli, cünkü cogu kez 3 ay sonra gercek ask olmadigini anliyanlarin sayisi inanilmaz sekilde yüksek ve askin bittigini söylerler, aslinda hic bir zaman ask olmadigi halde....

Ilk görüste sadece fiziksel görüntüsünden hoslanmak olabilir...

saygilarimla

babannedemiyeli
02.03.2008, 14:11
ilk görüşte aşk yoktur..

PirO_62
02.03.2008, 15:01
İlk görüşte aşk yoktur.

olida062
02.03.2008, 15:30
aşk yokki ilk görüşü olsun bide:):)

Teyna
02.03.2008, 15:36
Bencede yoktur. Hoşlanmak olabilir ama aşk sonu olmayan bir derya, insan kaybolmayıversin bi kere :D

hercaiii
02.03.2008, 18:26
ben inanırım hatta sole bi espiride vardır -- ilk görüşte aska inanırmısın yoksa kapıdan cıkım yeniden mi girim -- gibi bi espiride var cann

darkeye
03.03.2008, 00:40
ilk görüşte aşık olmazsın ama ilk bakışta onu istedigini anlarsın

Kara Davut
03.03.2008, 01:38
aşk'ın anlamını bile değiştirdiler ülkemde.herşeyi menfaat yaptılar.paparazziler,jet sosyeteler,brujuvazi özentileri...meğer ne çabuk ilk görüşte aşık olurlarmış.insanın aşka inanası geliyormu ki,ilk görüşte aşık olabileceğine inansın.insan bi düşünüyor acaba aşk varmı diye.aşk,aşk,aşk..neredesin...

sakine &&
03.03.2008, 10:28
İlk görüşte aşka ınanmıyorum. Evet etkilenebilirsin , hoşlanabilirsin.Ama aşk okadar basit ve kolay değil ki, bir anda aşık olunsun.Menfaatin ve cıkarın ön plana cıktığı günümüzde ben gercek sevginin hala var olduğuna inanıyorum.Ve malesef " her seviyorum diyen aşık olsaydı, dünya aşklar cenneti olurdu " birde bu gerceğimiz var..

Montana
03.03.2008, 10:53
Etkilenme, beğenme olur da aşk olmaz ilk bakışta..

Alevi_Semih
29.03.2008, 12:24
İlk görüşde aşk bana saçma geliyor.Düşünsenize hiç tanımadığınız hayatınızda hiç görmediğiniz bi kişiyi ilk defa görüyorsunuz ve aşık oluyorsunuz.Sonra gidip teklif ediyorsunuz.Bence saçma.:D

Şirin Anne
29.03.2008, 12:38
ilk görüşte aşk yoktur..

İlk görüşte aşk yoktur.

siz öyle yok diyin ama biz 12. yılımızı doldurduk:thumbup:bizde aşk'ta var sevgi ve saygıda var :thumbup::thumbup:
ve ilk görüşte olan bir aşk.......

sevilay er
29.03.2008, 12:56
ilk görüşte aşk vardır ve zamanla karşılıklı sevgi saygıyla hoşgörüyle sadakatle dürüstlükle yalansız dolansız riyasız çıkarsızcasına aşkı yaşabilir insan. benim fikrim saygılar

EREN izm
29.03.2008, 13:14
Duruma Göre Değişir.

sevilay er
29.03.2008, 13:41
Aşk İnsanın Başına Gelen En Güzel Felakettir

--------------------------------------------------------------------------------

Aşk mı sevgi mi sizce? Hangisi daha huzur verici bir duygu? Aşk cesaret ister. Aşk acıtır. İnsanın ayaklarını yerden keser. Sağlıklı düşünmeye engel olur. En kötü tarafını bile hoş görürüz. Biliyorsunuz bakmakla görmek ayrı şeylerdir. Aşkta insan sadece bakar, görmez olur. İnsanı sosyal hayattan koparır. Sadece onu düşünürüz. Hayat adeta durmuş gibidir. Panik atak bile yaşayabilir insan. Beynini yer kemirir. Sadece tek istek vardır. Ona kavuşmak, onunla birlikte olmak ve ona dokunmak. Şartlar ne olursa olsun vazgeçmez her türlü şarta hazır olduğumuzu hissederiz. Hiçbir yanlışını eleştiremeyiz çünkü uçup gider elimizden zannederiz. Tartışmaya bile korkarız. Oysa insanın doğasında vardır konuşmak tartışmak. Doğru, ancak o zaman bulunur.

Bundan evvelki yazımda size “Güç”ü anlatırken bir lastik firmasının reklamından bahsetmiştim; “Kontrolsüz güç, güç değildir”. Geçenlerde bir arkadaşla sohbet ederken şöyle bir ifade kullanmıştı. Çok hoşuma gitmişti; “KONTROLSÜZ TEK GÜÇ VAR...O DA AŞK.”

Evet gerçekten çok doğru. İnsan aşık olduğu zaman kontrolünü kaybediyor. Ama yine de aşk insanın başına gelen en güzel felaket.

Oysa sevgi nedir? Daha sağlıklı, ayakları yere basan bir duygu. Bir insanı hatalarıyla birlikte sevmektir. İşte gerçek olan da budur bence. Hataları birlikte oturup tartışmak, konuşmak doğruyu bulmak. İlişkiyi zedelemez. Çünkü onu olduğu gibi kabul etmişsinizdir. Değiştirmeye çalışmamak gereklidir. Kişiliğini bozmadan onu bir bütün olarak sevmek. Yani kendine benzetmeden. Farklı bir insan olarak kabul etmek.

Oysa hepimiz “O”nu hep değiştirmek için uğraşıyoruz. Hayalimizde yarattığımız sevgiliye benzetmek için çaba sarf ediyoruz. Belki gerçek aradığımız o değil. Bazı tarafları iyi ama bizim şablonumuza uymuyor. O zaman ufak ufak değiştirmem gerekli diye düşünüyoruz. İşte çatışma orda başlıyor.

Gerçek sevgi onu olduğu gibi kabul ettiğimiz andır. Ya da olduğu gibi kabul etmek beni rahatsız etmemeli. Eğer farklı oluşundan rahatsız isem doğru bir tercih yapmış sayılmam.

Sevgiyi bulduğunu insan nasıl anlar? İşte olay burda önem kazanıyor. Önce kendini bulmuş olman gerekli. Nasıl bir insan olduğunu, nelerden hoşlandığını, nelerden hoşlanmadığını bilmen önemli. Ona kendini anlatman gerekli. Eğer anlatacak bir şeyin varsa tabii. Nasıl bir insan olduğunu, ilkelerinin neler olduğunu, onu değiştirmek gibi bir niyetinin asla olmadığını, onu sadece hayat felsefesi ve ilkeleri için sevdiğinizi anlatabilirsiniz. Ne aradığını bilmen gereklidir ki aradığını bulduğun zaman anlaman açısından. Yoksa aradığını bulsan bile fark etmeyebilirsin. Elinden uçup gitmiş. Yıllar sonra ben ne yaptım demenin hiç faydası yok.

Ne istediğini bilmek aradığını bulduğun zaman anlaman açısından önemli. İşte o sevginin tadına doyum olmaz.
Hayata bakış açımızın benzer olması, ilkelerimiz ve kimyasal olarak yani hani son zamanlarda diyorlar ya elektrik olarak birbirimizi çekmek.

Sevginin üremesi gerekli. Eğer kişiler birbirini fozitif olarak etkileyebiliyorsa iyi bir şeyler vardır o ilişkide demektir. İnsan birbirinden etkilenmeli. Güzel olan huyları birbirinden kapıp, hatta değiştirmeli. Ama bunu sadece kendi istediği için yapmalı.

Sizinle sevgiliye hitaben yazılmış bir kitabın ön sözünü paylaşmak istiyorum. NLP adlı kitabın yazarı Nil Gün yazmış;
“Dostum, biricik sevgilim, ruh eşim, yaşam ve iş partnerim, aynam, oyun arkadaşım Saim’e. Bu kitap da diğerleri de senin desteğinle yazıldı ve yazılacak. Bilgisayar başındayken kahvemi, yemeğimi getiren sendin, tembellik etmeye teşebbüs ettiğimde beni çalışmaya teşvik eden sendin, öpücüklerinle yorgun saatlerimi canlandıran sendin.
Yaşamımın her boyutunda yaratıcılığımı doğurttuğun ebemsin. Sevmeyi ne güzel biliyorsun. Seninle sürekli çoğalıyorum. Seni kendimi sevdiğim kadar seviyorum.”

Sözcükler ne kadar anlamlı değil mi? Kelimeler nasıl özenle seçilmiş. Duygular bundan daha iyi nasıl anlatılabilir ki. Şimdi daha iyi anlıyorum ki tanrı bizi yaratırken;

2 tane el.............tokalaşmak için
2 tane ayak.............yürümek için
2 tane kulak.............duymak için
2 tane göz...............görmek için

Ama neden bir tek kalp verdi dersiniz? Çünkü diğer kalbi başkasına verdi gidip bulmamız için.

Tutku-Aşk-Sevgi üzerine güzel bir tarif yazmak istiyorum. Bir papatya tarlası düşün..ilkbahar ayı. Ve sen, onun yanından geçen yolda yürüyorsun. Ve o papatya tarlasında bir papatya dikkatini çeker. Binlercesinden birisidir ama sen, onun yanına gidersin. Onda seni çeken bir şeyler vardır. O papatyayı olduğu yerden koparırsın. Sadece senin olsun istersin, sadece senin. Öleceğini düşünmeden. Ve gidersin o tarladan. İçindeki şiddetin durduramadığı bir bencillik ama bir o kadar güzel ve hapsedici. İŞTE BU TUTKU.

Yine o tarlanın kenarındaki yolda yürüyorsundur. Yine milyonlarcası arasında bir tanesi seni çeker. Yaklaşırsın, yanına gidersin o papatyanın. Gözlerin başkasını görmez olur o an. Onun için her şeyi yapmak istersin. Dokunmak istersin. Dokunamazsın, orda, onunla ölmek istersin. Ama birden hafif bir rüzgar eser ve bir başka güzel çiçek kokusu gelir burnuna. Dayanamazsın onun kokusuna. Unutturur her şeyi bir anda ve kokunun geldiği yöne gidersin. O papatya orda kalmıştır, yüreğinin bir kenarında. Paylaşılmamıştır bir çok şey. Unutulmaz belki ama geri de dönülmez ona. İŞTE BU AŞK...

Yine o yoldasın, papatya tarlasının yanından geçen...ve yine bir papatya..milyonlarcasının içinde seni çeker. Gidersin yanına. Orda kalakalırsın. O hiç ölmesin diye her şeyi yaparsın. Tüm gücünle onanla olmak istersin. Oradan seni koparacak hiçbir güç olmadığına inanırsın. Ve orda onunla ölene kadar birlikte kalırsın..İŞTE BU DA SEVGİ..

Şimdi size bu sevgiliyi bulduğunuzda bir daha ayrılmamanız için bir tarif vermek istiyorum. Birlikte yapıp yemeniz için

Tarif: Önce bol miktarda aşk alın. Buna biraz ortak ilgiyle bir paket hoşgörü ekleyin. Elde ettiğiniz karışıma bir dilim mizah duygusu, kocaman bir tutam güven ve uygun dozda şevkat katın. Karıştırın ve her gün sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.....

Sevgiyle kalın.

yasemin38
29.03.2008, 15:10

Bence bundan önce aşkın ne anlama geldiğini bilmek gerekir. ben şahsen ne anlama geldiğini bilmiyorum.

Westside
29.03.2008, 15:19
ilk görüste ask olmaz ufak bir hoslanma olur...

sivaslı_sevda
29.03.2008, 15:58
O bi elektriktir hoşlanmadır yada etkilenmedir aşk degildir ilk görüşte degil ama kısa sürede aşk olabilir tecrübelerime dayanarak :D

oylum
29.03.2008, 17:00
ilk görüştte etkilenirsin istersin tanıdıkça da aşık olursun.(tabi aşkına layıksa)

Canan1
29.03.2008, 17:11
selamlar.....

ben cogu kez buraya yazmistim,yine yazayim...yok ilk görüste ask, istisnalara birsey demiyorum...ben kendi acimdan inanmiyorum...benim icin sacmadir...fiziksel görüntüylen aski bir tutmaktir....ask zaten zor bulunur,ilk görüste hic yok...

saygilarimla

veli26
29.03.2008, 17:30
ilk görüşte etkilenme olur zamanla da aşka dönüşür . .

PoyrazıM_24
29.03.2008, 17:37
selamlar.....

ben cogu kez buraya yazmistim,yine yazayim...yok ilk görüste ask, istisnalara birsey demiyorum...ben kendi acimdan inanmiyorum...benim icin sacmadir...fiziksel görüntüylen aski bir tutmaktir....ask zaten zor bulunur,ilk görüste hic yok...

saygilarimla

ilk görüşte aşk böyle başladı..

adı üstünden yıldırım aşkı

hemen evlilik hemen balayı

çok çabuk geçti cicim ayları...

:D

şirinem
29.03.2008, 17:37
vallahi benm askım işim olmus saolsun bir yapıstıki bırakmıyo:smartass:..24 saat onunla ilgilensem yinede bnamısn demiyo..allh nazarlardan saklasın.düğünümüze bekleriz sevgiler:laugh:ha bu arada gercek asklada pek aram iyi degil..:thumbdown

acıkca konusmak gerekirse bu devirde aşk denen bşi kalmaıs.bulanlara ne ala..degerlerini bilsinler.:excl:.
günümüz askı erkekler için yataktan kızlar içide paradan ibaret..yani erkekeler bn bu kızı nasıl yataga atarım diye düşünürken kızlarında düşündügü ben bıu cocugun parasını nasıl yerim 'den ibaret...bukadar mide bulnadırıcı ama mutlulugu bulanlara sözüm yok..allahım onları dahada cok mutlu etsin:wub::

Canan1
29.03.2008, 17:39
ilk görüşte aşk böyle başladı..

adı üstünden yıldırım aşkı

hemen evlilik hemen balayı

çok çabuk geçti cicim ayları...

:D

söz yani abla sözü: sana o kizi isticem:p
Cok tatliymis poyraz.....
yenge olacam,yupieeee:001_tt2:

ILkeR_06
29.03.2008, 17:40
Ben ilk görüşte aşka inanmazdım.Taa ki onu görene kadar:yapmabe Mahvetti attı beni:ehyani umarım bir daha olmaz böyle birşey:) bir daha kaldıramaz bedenim.

PoyrazıM_24
29.03.2008, 17:50
söz yani abla sözü: sana o kizi isticem:p
Cok tatliymis poyraz.....
yenge olacam,yupieeee:001_tt2:

:wub::wub:

vartolu49½
12.05.2008, 18:21
inanırım ama bir taraftan da tehlikeli olduğunu düşünüyorum. aşık olmak akılsızlığın diğer adı, en akla gelmez aptallıkların ikonası.. en masum olanı sevgi... üstelik daha sağlıklı...