Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüksek düzeyli fethullahçı tepkisi
Mirioglu 27.03.2006, 01:49 Emin Çölaşan
ÖNCEKİ günkü yazımda Fethullah Gülen hocaefendi hazretlerinin niçin ABD’de yaşadığını, işleri niçin oradan yönettiğini sormuştum.
Müritleri ‘sağlığı bozuk da o yüzden gelmiyor’ diyorlar! Oysa her gün kendilerine ait Samanyolu televizyonunda ve Zaman Gazetesi’nde söyleşilerini, görüntülerini izliyoruz.
Her konuda aslanlar gibi konuşuyor, akıl veriyor, yol gösteriyor. İç politika, dış politika, aklınıza ne gelirse!
Şimdi o yazıma Fethullahçı kesimden dün ve önceki gün gelen yazılı tepkilerden birkaçını sizlere iletiyorum. ‘Düzey’ olayını göreceksiniz!
(Elektronik posta yoluyla gelen mesajlardaki isimlerin gerçek olup olmadığını doğal olarak bilemiyorum.)
‘Gene küfürbaz ağzınlan hocaefendiye çatmışsın. O gelmek istediği zaman gelir. Senin gibi laik kafalı yobazların istediği zaman değil.’ (Abdurrahman Gümrükçü.)
‘Emin efendi hazretleri, ağzında salya, kuduz köpek gibi saldırıp duruyorsun. Gözü dönmüş gergedan. Sen emir kulusun. Kudursan da, hırlasan da, havlasan da kervan yürüyecek.’ (Bahadır Bahar.)
‘Adi herif, sen kimsin ki hocaefendiye laf atıyorsun. Sen ne yaptın Türkiye için pis herif. Senin gibi komonistler yüzünden gelmiyor hocaefendi Türkiye’ye. Ama bir gün sen ve senin gibilerin işi bu ülkede bitecek.’ (Guendoğan-Kirchberg.)
‘Sana ne lan Fethullah hocanın yaptıklarından, dallama. Derdi seni mi aldı? Artık sizlerin de adam olma (bırak gazeteci felan olmayı) zamanınız geldi.’ (Salih Kartal.)
‘Çok rezilsiniz. Merak ediyorum aceba, sizin Türklüğünüzden şüphe ediyorum.’ (Tuncay Özdemir.)
‘Bu adam Allah diyor. Allah’la savaşılmaz. Yenik düşersin. Yapma, kendine yazık etme.’ (Ali Tunalı)
‘Din düşmanlığı senin kanına işlemiş. Yazık sana. Senin için çöl adamı dediklerini duymuştum bir defasında. Sen birilerinin hareket vermesiyle hareket eden bir piyonsun. Sen İslamın önünde çakıl taşı bile olamazsın. Kendini ezilmekten kurtar. Fethullah hocaefendi senin gibi çapulcularla uğraşmaz. (Hidayet Karaman.)
‘Emin efendi, Fethullah Gülen hakkında yapmış olduğun dayanağı belli olmayan yazılarından dolayı tarih seni affetmeyecek. Bir gün gelecek dünya içinde kaçacak delik arayacaksın. Kendine gel Emin efendi, kendine.’ (Erkan Şahin.)
‘Bu kadar çok mu acıyo yaran? Gazetecilik yap. Nasıl yapılacağını bilmiyorsan Mehmet Barlas Bey ve Fatih Altaylı Bey yardımcı olacaktır.’ (Mehmet Karakaya-İngiltere.)
‘Çok lüzumsuz bir insansınız. Cahil bir insansınız. Piyonsunuz. Hayırlı Ramazanlar.’ (Serdar Özcan.)
‘En çok neye acıyorum biliyor musun, isminin Emin oluşuna. Bu kelimeyi bile kirletiyorsun. Ciğerin de beş para etmez. Ciğeri beş para etmeyen bu adama mail atılır mı? Atılmaz ama yazısı Fethullah Gülen’le ilgili ise o zaman kayıtsız kalamazdık. Tek kelime ile saçmalıyorsun. Fethullah Gülen’in korkacağı bir şey yok. Korkmak artık sizlere mahsus. AB sürecinde, yaptığınız her şeyin hesabını legal yollardan size soracağız. Siz ve sizin gibilerin kirli yüzlerini, nemalandıkları kaynakları deşifre edeceğiz. Tüm kamuoyu aslında ne mal olduğunuzu anlayacak. Sıcak nefeslerimizi ensende hisset. Artık Fethullah Gülen’e dokunan her kimse, karşısında bizi bulacak. Haberin ola, ciğeri beş para etmeyen adam.’ (Tolga Ak.)
‘Ağzından yine b.k damlıyor. Sen kim Feytullah hoca kim. O mübarek insanın ismini ağzına almak kim. Her yerde din düşmanı ve ateist olduğunu gösteriyon. İnanmıyon, bari inanana saygı göster. Feytullah hoca isterse gelir. Sen mi engel olacan? 20 yıldır aynı pisliksin. Hükümetimize güveniyoruz. Nefretle okuduğumuz yazılarının devamını bekliyoruz.’ (Yahya Tetik.)
‘Sen hiç merak etme, Fethullah Gülen Hazretleri Türkiye’ye döneceği zamanı iyi biliyor. Aynen Humeyni gibi, Türkiye’de şartlar tam olgunlaştığı zaman gelecek. O zaman kaçacak delik arayacaksınız.’ (E. Duman.)
İşte, Fethullah Gülen cemaatinden gelen yazılı tepkilerden somut ve düzeyli (!) birkaç örnek.
Türkiye’ye gelemeyen, ABD’nin koruması altında orada yaşayan, ‘sevgi, hoşgörü’ gibi göstermelik sözcükleri dilinden düşürmeyen Fethullah Gülen’in bazı müritlerinin gerçek yüzü işte bu.
Küfür, hakaret, tehdit!..
Kadroları doğrusu iyi yetişmiş!
manifesto 27.03.2006, 01:56 Miroğlu kardeş Türkiyeye niye gelemesin yahuuuu!!!!!!??????
Bu adam 60 yıl bu ülkede yaşamadı mı?
Bu adam bu ülkede hertürlü siyaset sanat politika kültür çevresinden insanla bir araya gelmedi mi?
Bu adam ABD ye gitmeden önce aydamı yaşıyordu?
Sen istedin diye oradan gelecek değil heralde.
Gitse suç gelmese suç:) Sizin için nerde olduğu önemli değil çünkü Türkiyedeykende ağzınıza geleni söylüyordunuz.
(Nasıl düzeyli yazabiliyormuyum)!
Birkere doğru yanıtlar için doğru soruları sormak lazım, Gelmiyor hem keyfinin kahyasımısınız, belki yapacak işleri var orada belki ABD de de okul açmaya çalışıyor sizene bundan gelir gelmez.
Türkiyede yargılandı mı? Şuça rastlandı mı? Beraat eti mi? eee daha sorun ne.
Kenya ya mı gitseydi ?
Düzeyli konuşma ve cevap tek taraflı olmaz iki tarafında düzeyli konuşması lazım.Hem ee postadan butür cevap geldi diye ne sonuca varıcaz ben burada bazı arkadaşların söylediği lafları yazsam insan içine çıkamazlar!!!!!
(ayrıca onları bukadar kızdıracak ne yazdınız merak ettim doğrusu!!!)
arkadaşlar büyük ortadoğu projesi önderi fetullah gülen (yurdu peşkeş) çeken nerden geldiği belli olmayan paralarla burslar dağıtan kişilik bu kadar seviliyor demek ama amerika onu türkiyeye göndermez tabi onunla beraber türkiyeyi ve bazı insanların sömürüsü yetmedi daha sömürülecekler var
Miroğlu kardeş Türkiyeye niye gelemesin yahuuuu!!!!!!??????
Bu adam 60 yıl bu ülkede yaşamadı mı?
Bu adam bu ülkede hertürlü siyaset sanat politika kültür çevresinden insanla bir araya gelmedi mi?
Bu adam ABD ye gitmeden önce aydamı yaşıyordu?
Sen istedin diye oradan gelecek değil heralde.
Gitse suç gelmese suç:) Sizin için nerde olduğu önemli değil çünkü Türkiyedeykende ağzınıza geleni söylüyordunuz.
(Nasıl düzeyli yazabiliyormuyum)!
Birkere doğru yanıtlar için doğru soruları sormak lazım, Gelmiyor hem keyfinin kahyasımısınız, belki yapacak işleri var orada belki ABD de de okul açmaya çalışıyor sizene bundan gelir gelmez.
Türkiyede yargılandı mı? Şuça rastlandı mı? Beraat eti mi? eee daha sorun ne.
Kenya ya mı gitseydi ?
Düzeyli konuşma ve cevap tek taraflı olmaz iki tarafında düzeyli konuşması lazım.Hem ee postadan butür cevap geldi diye ne sonuca varıcaz ben burada bazı arkadaşların söylediği lafları yazsam insan içine çıkamazlar!!!!!
(ayrıca onları bukadar kızdıracak ne yazdınız merak ettim doğrusu!!!)savun savun sana madalya göndermiş gelir yakında ya kimi savunduguna bakın elinden gelse fettullahı göklere çıkaracak gerçi haklısın bir zamanlarda adnan hoca vardı onunda kokmuş çoraplarından medet umanlar bu gunde bu zattan ne umar anlamış degilim....
manifesto 27.03.2006, 18:15 savun savun sana madalya göndermiş gelir yakında ya kimi savunduguna bakın elinden gelse fettullahı göklere çıkaracak gerçi haklısın bir zamanlarda adnan hoca vardı onunda kokmuş çoraplarından medet umanlar bu gunde bu zattan ne umar anlamış degilim....
Doğan, hayatta tahammül edemediğim haksızlıktır,kimsenin haddine değil.
Yalan iftira gıybet ve saçmalıklarla dolu sözler, siz bunlara itibar edebilirsiniz, sizinle aynı dünya düşüncesini paylaştığı için onu hasım ilan edebilirsiniz bu umurumda bile değil, ama Türk milletine ve özellikle türk ve dünya gençliğine bukadar faydalı hizmetleri geçmiş bir insanın bu şekilde iftiraya uğraması haksızlık hukuksuzluk ve dahi canilikdir.
Nerden geldiği belli olmayan paralarmış!!! senin için nerden geldiği belli olmayan olabilir ama millet bunların nerden geldiğini biliyor, aklın sıra züğürt olmasını milletin parasız pulsuz olmasını fazilet bileceksin.
Müslümanda para kazanıyor oda şirketler fabrikalar kuruyır oda ekonomisini güçlendiriyor çünkü dünyayla hesaplaşmaya hazırlanıyor size bunlar masal gibi gelecekdir bu heyecanı ve bu ruhu anlayamazsınız.
Daha geçen hafta Nijeryaya giden bir uçak dolusu gönüllü eğitim fedailerinin sahip olduğu ruhu ve heyecanı sizler anlayamazsınız orada okulun temelini atarken gözyaşlarına boğulmuş insanları anlayamazsınız.
Çünkü ömrünüzde birkez olsun Rabbin rızası için bir iş yapmış değilsiniz.
195- Allah yolunda mal harcayın da kendinizi ellerinizle tehlikeye bırakmayın ve güzel hareket edin. Çünkü Allah güzellik ve iyilik edenleri sever.
7. Allah'a ve Resulüne iman edin. Sizi hâkim kıldığı, sizin yönetiminize verdiği şeylerden harcayın. Sizden, inanan ve harcayanlar için büyük mükafat vardır.
16- O halde gücünüzün yettiği kadar Allah'tan korkun, dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğinize olarak harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir.
O insanlar yukarıdaki ayetlerin ışığında Rabbin onlar için ihsan ettiği rızıklardan yine onun rızası doğrultusunda harcayanlardan...
47- Onlara: "Allah'ın size rızık olarak verdiği şeylerden hayra harcayın" dendiği zaman, o kâfirler, müminler için: "Allah'ın dileyince doyurabileceği kimseyi biz mi doyuracağız? Siz apaçık bir sapıklık içinde değil de nesiniz?" dediler
Onlar yukarıdaki ayetle ifade edilen kafir ve münafıklardan değiller...
savun savun sana madalya göndermiş gelir yakında ya kimi savunduguna bakın elinden gelse fettullahı göklere çıkaracak gerçi haklısın bir zamanlarda adnan hoca vardı onunda kokmuş çoraplarından medet umanlar bu gunde bu zattan ne umar anlamış degilim....
Doğan, hayatta tahammül edemediğim haksızlıktır,kimsenin haddine değil.
Yalan iftira gıybet ve saçmalıklarla dolu sözler, siz bunlara itibar edebilirsiniz, sizinle aynı dünya düşüncesini paylaştığı için onu hasım ilan edebilirsiniz bu umurumda bile değil, ama Türk milletine ve özellikle türk ve dünya gençliğine bukadar faydalı hizmetleri geçmiş bir insanın bu şekilde iftiraya uğraması haksızlık hukuksuzluk ve dahi canilikdir.
Nerden geldiği belli olmayan paralarmış!!! senin için nerden geldiği belli olmayan olabilir ama millet bunların nerden geldiğini biliyor, aklın sıra züğürt olmasını milletin parasız pulsuz olmasını fazilet bileceksin.
Müslümanda para kazanıyor oda şirketler fabrikalar kuruyır oda ekonomisini güçlendiriyor çünkü dünyayla hesaplaşmaya hazırlanıyor size bunlar masal gibi gelecekdir bu heyecanı ve bu ruhu anlayamazsınız.
Daha geçen hafta Nijeryaya giden bir uçak dolusu gönüllü eğitim fedailerinin sahip olduğu ruhu ve heyecanı sizler anlayamazsınız orada okulun temelini atarken gözyaşlarına boğulmuş insanları anlayamazsınız.
195- Allah yolunda mal harcayın da kendinizi ellerinizle tehlikeye bırakmayın ve güzel hareket edin. Çünkü Allah güzellik ve iyilik edenleri sever.
7. Allah'a ve Resulüne iman edin. Sizi hâkim kıldığı, sizin yönetiminize verdiği şeylerden harcayın. Sizden, inanan ve harcayanlar için büyük mükafat vardır.
16- O halde gücünüzün yettiği kadar Allah'tan korkun, dinleyin, itaat edin, kendi iyiliğinize olarak harcayın. Kim nefsinin cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir.
O insanlar yukarıdaki ayetlerin ışığında Rabbin onlar için ihsan ettiği rızıklardan yine onun rızası doğrultusunda harcayanlardan...
47- Onlara: "Allah'ın size rızık olarak verdiği şeylerden hayra harcayın" dendiği zaman, o kâfirler, müminler için: "Allah'ın dileyince doyurabileceği kimseyi biz mi doyuracağız? Siz apaçık bir sapıklık içinde değil de nesiniz?" dediler
Onlar yukarıdaki ayetle ifade edilen kafir ve münafıklardan değiller...
Manifesto, Allah için burda sana cevap veriyoruz ya daha ne yapalım. Bizim Rabıta ABD vs gibi yada saf inanan insanlardan toplanan faizsiz kredi kaynaklarımız yok ki. Bizimde elimizde bu geliyor. Yardımın büyüğü küçüğümü olur. O insanlar bir aylık gelirlerini yada Fettullahcılar bir aylık gelirlerini bana versinler ben bak daha fazlasını yaparım söz. Hatta seni direk bu konuda Müdür tayin ederim.
" Sermayemsiz seni kesmem kara sakalım."
Bu arada kısa not. Kombassanı unutma. Onlarda böyle diyordu.
Mirioglu 27.03.2006, 23:37 Nerden geldiği belli olmayan paralarmış!!! senin için nerden geldiği belli olmayan olabilir ama millet bunların nerden geldiğini biliyor, aklın sıra züğürt olmasını milletin parasız pulsuz olmasını fazilet bileceksin.
..
Biri menifestonun kuyruğuna fena basmış ne oldu anlamadık manifesto?
Burda fethullahçi kesimin hoşgörü ve insanlık anlayışını gözler önüne serdik senin attığın bu çığlıklar niye? :p
manifesto 28.03.2006, 01:06 Türkiye’ye gelemeyen, ABD’nin koruması altında orada yaşayan, ‘sevgi, hoşgörü’ gibi göstermelik sözcükleri dilinden düşürmeyen Fethullah Gülen’in bazı müritlerinin gerçek yüzü
Bu sözler senin sözlerin ortada kuyruk falan yok, ya ne yazdığını bilmiyorsun yada yazdığından haberin yok.
Gelemiyormuş, gelince ne zaman gidecek dersiniz.Ben kalp cerrahı değilim niyet okuyuculuğu gibi kabiliyetimde yoktur ama bir insana nasıl iftira atılır iyi bilirim.İşiniz gücünüz başkaları ile uğraşmak birazda kendi yaptığınız güzel şeyleri anlatın burada herkez öğrenmiş olur bizde milleti çekiştirmekden başka güzel işlerinizde olduğuna inanalım.
Türkiye’ye gelemeyen, ABD’nin koruması altında orada yaşayan, ‘sevgi, hoşgörü’ gibi göstermelik sözcükleri dilinden düşürmeyen Fethullah Gülen’in bazı müritlerinin gerçek yüzü
Bu sözler senin sözlerin ortada kuyruk falan yok, ya ne yazdığını bilmiyorsun yada yazdığından haberin yok.
Gelemiyormuş, gelince ne zaman gidecek dersiniz.Ben kalp cerrahı değilim niyet okuyuculuğu gibi kabiliyetimde yoktur ama bir insana nasıl iftira atılır iyi bilirim.İşiniz gücünüz başkaları ile uğraşmak birazda kendi yaptığınız güzel şeyleri anlatın burada herkez öğrenmiş olur bizde milleti çekiştirmekden başka güzel işlerinizde olduğuna inanalım.
Sen burda farklı birşeymi yapıyorsun manifesto, Gülen Yandaşından iyi feyz almış ve Narsistleşmiş senin dışındakileri küçümsüyorsun. Dinime küfreden helede benden olsa. sözü tam senlik. Sen kendine Alevilerle uğraşmayı görev olarak mı seçtin. Yoksa Gülenin talimatı mı bu.
tolga_62 28.03.2006, 19:18 ya alevi olmayıpta alevi foruma gelenler ya seviyeli ve saygılı olsunlar ya da şunları banlayın ya, bu şaklaban fetullahçıları,türkeşleri mi dinleyecez burda
pelinn_n 28.03.2006, 19:34 eğer fettullah gülen güzel iyi,hoş bir insansa;tüm insanlarada sevgiyle yaklaşmalıdır dimi? ayrıca allahtan başkada kimse de insanların cennete ve ya cehenneme gidceğini bilemez.öyleyse o şahıs neden fem dershanesinde(pakistan depremi olduğu sıralar öğrencilere buradaki insanların kötü durumlarını gösterme amaçlı bir film izlettirmişler. birazdan ise alltan birisi konuşup yok komunistler böyle onların hepsi cehennemlik falan demiş)neden böyle bir olaya kalkışmış ki?o mu karar veriyo kimin cennete kimin cehenneme gideceğine.bu bir beyin yıkamadır.insanların dini duygularıyla oynamadır...(.eğer böyle düşünürsek en büyük günah ona aittir.ve cehennemliktir desem doğru olur mu?)
zulfikar1985 28.03.2006, 19:38 Ben Emin ÇÖLaşan mıydı neydi onu hiç sevmem... Bu nedenle konuya Ön Yargı ile yaklaşacağım. Acaba Emin ÇÖLaşan neler yazdı da bu tepkileri aldı merak ettim doğrusu...
Ben ilk defa Fethullah GÜLEN'in yandaşlarını bu şekilde gördüm. Çünkü adamlara ne yaparsan yap asla bu şekilde tepki vermezler(benim bildiğim bu). O yüzden o bahsettiği e-mail lerin doğruluğuna asla ihtimal vermem. Helede o adamın sözüne hiç güvenmem...
Ben Emin ÇÖLaşan mıydı neydi onu hiç sevmem... Bu nedenle konuya Ön Yargı ile yaklaşacağım. Acaba Emin ÇÖLaşan neler yazdı da bu tepkileri aldı merak ettim doğrusu...
Ben ilk defa Fethullah GÜLEN'in yandaşlarını bu şekilde gördüm. Çünkü adamlara ne yaparsan yap asla bu şekilde tepki vermezler(benim bildiğim bu). O yüzden o bahsettiği e-mail lerin doğruluğuna asla ihtimal vermem. Helede o adamın sözüne hiç güvenmem... güvenileçek bir kişilik değil zaten bu kişiler çıkarlarını gözeden zatlardır vatanından çok çeplerini ve mevkilerini gözeden kitlelerdir....
Mirioglu 28.03.2006, 20:02 güvenileçek bir kişilik değil zaten bu kişiler çıkarlarını gözeden zatlardır vatanından çok çeplerini ve mevkilerini gözeden kitlelerdir....
Yazarı tartışmıyoruz arkadaşlar! Yazıyı tartışıyoruz yazara fazla kaptırmayın kendinizi!
Ayrıca bu yazı
www.kodadimedya.com (http://www.kodadimedya.com)
www.digimedya.com/default (http://www.digimedya.com/default)
www.medyaline.com/habers/haber_detay.asp?id=10100 (http://www.medyaline.com/habers/haber_detay.asp?id=10100)
www.hurriyet.com.tr (http://www.hurriyet.com.tr)
ve daha birçok haber sitesinde yayınlanmış bir yazı!
Yalan veya uydurma olacağını sanmıyorum!
Yazarı tartışmıyoruz arkadaşlar! Yazıyı tartışıyoruz yazara fazla kaptırmayın kendinizi!
Ayrıca bu yazı
www.kodadimedya.com (http://www.kodadimedya.com)
www.digimedya.com/default (http://www.digimedya.com/default)
www.medyaline.com/habers/haber_detay.asp?id=10100 (http://www.medyaline.com/habers/haber_detay.asp?id=10100)
www.hurriyet.com.tr (http://www.hurriyet.com.tr)
ve daha birçok haber sitesinde yayınlanmış bir yazı!
Yalan veya uydurma olacağını sanmıyorum!
sevgili miroğlu ben hem yazıya takıldım hemde yazara bir nedenimi var yazıyı tartışıpda yazarını tartışmayacak bu ne şimdi onu eleştirmeyim bunu eleştirin ......
Mirioglu 28.03.2006, 20:30 sevgili miroğlu ben hem yazıya takıldım hemde yazara bir nedenimi var yazıyı tartışıpda yazarını tartışmayacak bu ne şimdi onu eleştirmeyim bunu eleştirin ......
O zaman yeni bit topik altında emin çölaşanı tartışmaya başlarız!
Bu yazı hürriyette yayınlanmış bir yazı ve yazarın dediği gibi şu yüksek düzeyli fethullah yanılarından orda yazılı olan tepkiler gelmiş!
Burdanda ne mal oldukları konusunda yorum yapmış yazar!
burda yazarın cebini veya başka bir yerini düşünüyor olması yazıyı ve tepkileri değiştirmez!
tolga kardeşim doğru söylüyor...alevilik kültürünün temeli hoşgörüdür fakat bu suistimal edilmemeli.tabii ki herkes fikirlerini söyleyecek ama lütfen düşünerek konuşalım...manifesto bence bu sözleri aklının bir köşesine yaz... yoksa düştüğün hale sokaktaki mahlukat bile güler sonra...sevgilerimle...
O zaman yeni bit topik altında emin çölaşanı tartışmaya başlarız!
Bu yazı hürriyette yayınlanmış bir yazı ve yazarın dediği gibi şu yüksek düzeyli fethullah yanılarından orda yazılı olan tepkiler gelmiş!
Burdanda ne mal oldukları konusunda yorum yapmış yazar!
burda yazarın cebini veya başka bir yerini düşünüyor olması yazıyı ve tepkileri değiştirmez! olur dediğin gibi olsun yazıdan başka yorum yapmayalım .....
manifesto 28.03.2006, 20:36 ya alevi olmayıpta alevi foruma gelenler ya seviyeli ve saygılı olsunlar ya da şunları banlayın ya, bu şaklaban fetullahçıları,türkeşleri mi dinleyecez burda
Tolga kardeş kimse kafana silah dayayıp oku demiyor sana ama burada butür iddialar olacaksa cavaplarınıda dinleyecek kadar objektif olabilmelisiniz.Alevi foruma alevi olmayanların gelmesine mani bir durum yok, ayrıyeten seviye dediğin nedir düşüncelerini paylaşmamak seviyesizlik mi?
Sen kendine Alevilerle uğraşmayı görev olarak mı seçtin. Yoksa Gülenin talimatı mı bu.
Aleviler ile uğraştığımı nereden çıkardın Sn.Balta Emin Çölaşan alevi mi? Meiline herkez mesaj atabilir onun bilen bilmeyen onu uzakdan seven herkez yazmış olabilir illa gülene yakın insanlar mı olması lazım, yazdıklarını beğenmeyen herhangi birileri de yazmş olabilir.Şİmdi Gülene gönül vermiş insanları bu şekilde küçümsemek seviyesizlik ile itham etmek hangi gazetecilik ahlakı? Yada gazeteci önüne gelene söven hakaret eden insan mı?
eğer fettullah gülen güzel iyi,hoş bir insansa;tüm insanlarada sevgiyle yaklaşmalıdır dimi? ayrıca allahtan başkada kimse de insanların cennete ve ya cehenneme gidceğini bilemez.öyleyse o şahıs neden fem dershanesinde(pakistan depremi olduğu sıralar öğrencilere buradaki insanların kötü durumlarını gösterme amaçlı bir film izlettirmişler. birazdan ise alltan birisi konuşup yok komunistler böyle onların hepsi cehennemlik falan demiş)neden böyle bir olaya kalkışmış ki?o mu karar veriyo kimin cennete kimin cehenneme gideceğine.bu bir beyin yıkamadır.insanların dini duygularıyla oynamadır...(.eğer böyle düşünürsek en büyük günah ona aittir.ve cehennemliktir desem doğru olur mu?)
Sayın pelin , pakistan halkı bizim uzakdaki sevgilimizdir onlar için güzel şeylerin yapılması kötü birşey mi? Fem dersaneleri ve dahi diğer bütün okullarda yardım toplanmış depremzedelere gönderilmiştir.Kimin cennete gidip gitmeyeceğine elbette kimse karışmaz ama bir dinsizlik cereyanı olan Kominizmin gerçek yüzünü milyonlarca masum insanın elindeki tohumları dahi alarak açlıkdan ölmesine sebep olan bu zalim düzeni bugünkü gençlere anlatmak kötü birşey mi? Az mı çekti insanlık kominizm denen dinsizlik cereyanından 60 lı yıllarda azmı insanımız bu yüzden birbirini katletti.Gençleri bu tür zalim düzenlere karşı uyarmak herkezin görevi.
Ayrıca Emin Çölaşan denen adamın zaten bugüne kadar yazdığı yazıların hangisinde birliğe sevgiye hoşgörüte temas vardır söylermisiniz?İşi gücü dindarı yobaz olarak göstermek olan bu insanları elbette deşifre edicez.
Serkan_Devrim 28.03.2006, 20:41 ya alevi olmayıpta alevi foruma gelenler ya seviyeli ve saygılı olsunlar ya da şunları banlayın ya, bu şaklaban fetullahçıları,türkeşleri mi dinleyecez burdaforuma üye olmak ve forumda aktif kalabilmek için gereken şart alevi olmak değildir.
gereken şartlar düzeyli yazılar ve forum kurallarına uymaktır.
ancak bu düzey sorunu sizde de var.
pelinn_n 28.03.2006, 21:17 manifesto kominizmin dinsizlikle ne alakası var ya? belki bir çok kişi tarafından saptırılmış olabilir önemli olan bizim bunları düzeltmemizdir...herkesin eşit olması,özel mülkiyet ayrımının olmaması,en önemliside zengin fakir ayrımının olmadığı ve bundan kaynaklı sorunlarında olmamasını dinsizlik olarak nitelendiriyorsan o zaman söyliyim ben dinsizimm....
şuna şiddetle karşı çıkıyorum dinsizlikle bunun bir alakası falan yok..(şu anda belki bir takım insanların yaptığı hareketlerden dolayı böyle düşünüyor olabilirsin ama onlar benı ilgilendirmezzz.ben gerçek anlamada kominizmden bahsediyorum)
ayrıca pakistandakilere yardım etmek çok güzel bir davranış ama bir eğitim kurumunda yok onlar şöyle onlar böyle demek te çok saçma.herkesin bir iradesi var.kimseyi yönlendirmek kimseye düşmez.zaten akıllı bir insan birşeyleri araştırıp kendi doğrularını bulur...
BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
manifesto 28.03.2006, 21:25 manifesto kominizmin dinsizlikle ne alakası var ya? belki bir çok kişi tarafından saptırılmış olabilir önemli olan bizim bunları düzeltmemizdir...herkesin eşit olması,özel mülkiyet ayrımının olmaması,en önemliside zengin fakir ayrımının olmadığı ve bundan kaynaklı sorunlarında olmamasını dinsizlik olarak nitelendiriyorsan o zaman söyliyim ben dinsizimm
Sn.Pelin sizin siyasi duruşunuza ben birşey diyemem ama biz ayda yaşamıyoruz 20 yy.da 45 milyon insanı mezara gömen kominizm macerasına hepimiz şahit olduk, şimdi bütün bunlar olmamış yaşanmamış gibi bundan bahsetmenizi anlayamıyorum,Bolşeviklerin devrimden sonra ilk yaptıkları kilise mallarına el koyup onları yağmalamak olmuştur ibadethaneleri kapatıp onları cephanelik ve ahır olarak kullanmak olmuştur.BANA bir tane dini inanca sahip kominist önderi gösterin? Gösteremezsiniz, insanların dini inancını hor gören dini afyon gibi gören kominizmdir.İnsanları adeta demir döver gibi döven onları demir yumrukları ile ezen kominizmdir.Kırımda yüzbinlerce kırım türkünü bir gece vagonlara doldurup ölüme gönderen kominizm dir.Stalin gibi tarihin bugüne kadar görmediği bir caniyi kominizm insanlığın önüne atmıştır.Yaptıkları ile firavunları dahi kıskandırmıştır. Tabi sizin kominist ideolojiden dolayu ukraynada ölüme ve açlığa mahkum edilen ellerindeki sabanlara dahi el konulan milyonlarca masum insandan haberiniz yok belkide.
Pakistanlılar bize kurtuluş savaşında kadınları kolundaki bilezikleri satarak alın bunu türklere gönderin diyecek kadar asil bir millettir.
Bütün dünyanın yamyam gibi imparatorluğa üşüştüğü bir dönemde onların duası maddi ve manevi desteği bize ulaşmıştır.Bizler vefasız insanlar değiliz elbette bizde bu zor anlarında onlara kucak açıcaz.
Yüksek düzeyli fethullahçı tepkisi konusunu hazırlayan mirioglu bu yazdıkların kesinlikle tek taraflı bakış acısıyla hazırlanmıs. keske konuya biraz daha objektif bakabilseydin! fetullah yandaslarının verdigi cevaplar diye yazmıssın Allah bilir adamlar ne tür sorularla ve de nasıl bi konusma bicimiyle karsı karsıya kalmıstır da bu derece çileden çıkmıslar !!! her sözünüzde sevgi, saygı, hoşgörü temel ilkemizdir dersiniz. Ama bu sadece size özgü bir nitelik degil. Emin ol bunu fetullah yandasları, cemaatleri, nurcular... da cok onemsiyor.Belki de bu yuzden sizin şu beyin yıkama dediginiz olayı gerceklestirebiliyorlar. cunku hoşgörüyle yaklaşıp insanı kendilerine cekiyorlar ama kabul etmek gerekir iyi taktik :yamukgul:
nerden mi biliyorum? iclerinde bulundum dialoglarını, konusma sekillerini gordum sohbetlerine, yemek davetlerine katıldım. Hatta onlara ait evlerde de kaldım. Her konuda ayrım yapmadan yardımcı olmaya calışıyorlar ve de asla zorlama yok (bazılarınız yok sabah namazı vs. zorla kıldırıyorlar filan diye yazmıs bu sitede) inanki bende bi önyargıyla girdim içlerine ama umdugum gibi kötü bi surprizle karsılasmadım kimse zorla namaz kıldırmaya ya da sert kurallar koyup uygulatmaya zorlamadı en azından benim gördüklerim boyleydi.
pelinn_n 28.03.2006, 22:42 manifesto sana ne anlatsam boş.kendince doğrularını savunuyorsun buna bişey diyemem.zaten desemde sen pek ti ye almassın ben gereken açıklamayı yaptığımı düşünüyorum...
irem sanada diyorum ki neden eğitimin içine din de giriyorr....fem dershanesinin görevi sadece eğitim vermek olmalıı.....sen bir zorlama yaşamamışsın ama yaşayan arkadaşlarım var buna inan
tolga_62 29.03.2006, 00:10 Fem gibilerin amacı okumak isteyen kişileri önce eğitmek sonra kullanmak, yoksa fetullah babaları aç kalır mazallah, devletle bağlantı kuramaz
foruma üye olmak ve forumda aktif kalabilmek için gereken şart alevi olmak değildir.
gereken şartlar düzeyli yazılar ve forum kurallarına uymaktır.
ancak bu düzey sorunu sizde de var.
burada ırkçı ve milliyetçi propagandalar yaparak hçkimseyle uyum sağlamayıp,herkese muhalefet olan kişilere birinin dur demesi lazım,düzey sorunun olmaması için karşındakinin düzey sorununun olmaması gereklidir,ülkeyi yıllarca dini ve milliyetçi duygular arasına sıkıştırarak solcu,demokrat,aydın kişileri ve en önemlisi alevilerin toplum tarafından değişik,ve amacından saparak yorumlanması, devlet kurumlarına giren alevilerin bu kişilerle aynı düşünceye sahip kişiler tarafından memur olamaması,kazayla olanların sürülmesi,camii'ye gitmedikleri halde Tunceli'ye okul yerine onlarca cami yapılması, çorum,sivas,maraş,gazi ve nicelerinin bu kör zihniyetin ürünü olması... işte bunları görünce tüm bu yazdıklarım aklıma geliyor,kendimi tutamıyorum, benim bu kişilere cevap yazmam lazım,yoksa kendimi borçlu hissederim,saygılarla...
manifesto 29.03.2006, 00:31 Fem gibilerin amacı okumak isteyen kişileri önce eğitmek sonra kullanmak, yoksa fetullah babaları aç kalır mazallah, devletle bağlantı kuramaz
Bakıyorumda çabuk öğreniyorsunuz,öyleye yirmisinde kominist olmayan kırkında sosyal demokrat olamaz.Tabi insan kominist oldukdan sonra artık ondan birşey geriye kalırsa insanlık namına.
Şükür ki bu eleştirileri koministler yapıyor ondan dolayı huzurluyum demek ki doğru yoldalar.
Vur kazmayı Ferhat , çoğu gitti azı kaldı
Mirioglu 29.03.2006, 01:21 Fem gibilerin amacı okumak isteyen kişileri önce eğitmek sonra kullanmak, yoksa fetullah babaları aç kalır mazallah, devletle bağlantı kuramaz
Bakıyorumda çabuk öğreniyorsunuz,öyleye yirmisinde kominist olmayan kırkında sosyal demokrat olamaz.Tabi insan kominist oldukdan sonra artık ondan birşey geriye kalırsa insanlık namına.
Şükür ki bu eleştirileri koministler yapıyor ondan dolayı huzurluyum demek ki doğru yoldalar.
Nedense yobazları savunamadığın her an komünistlere saldırıyorsun ne var alıp veremediğin? :p
tolga kardeş ne güzel ifade etmiş sizi!
burada ırkçı ve milliyetçi propagandalar yaparak hçkimseyle uyum sağlamayıp,herkese muhalefet olan kişilere birinin dur demesi lazım,düzey sorunun olmaması için karşındakinin düzey sorununun olmaması gereklidir,ülkeyi yıllarca dini ve milliyetçi duygular arasına sıkıştırarak solcu,demokrat,aydın kişileri ve en önemlisi alevilerin toplum tarafından değişik,ve amacından saparak yorumlanması, devlet kurumlarına giren alevilerin bu kişilerle aynı düşünceye sahip kişiler tarafından memur olamaması,kazayla olanların sürülmesi,camii'ye gitmedikleri halde Tunceli'ye okul yerine onlarca cami yapılması, çorum,sivas,maraş,gazi ve nicelerinin bu kör zihniyetin ürünü olması... işte bunları görünce tüm bu yazdıklarım aklıma geliyor,kendimi tutamıyorum, benim bu kişilere cevap yazmam lazım,yoksa kendimi borçlu hissederim,saygılarla...
yüreğine sağlık kardeş!
Mirioglu 29.03.2006, 01:47 Yüksek düzeyli fethullahçı tepkisi konusunu hazırlayan mirioglu bu yazdıkların kesinlikle tek taraflı bakış acısıyla hazırlanmıs. keske konuya biraz daha objektif bakabilseydin! fetullah yandaslarının verdigi cevaplar diye yazmıssın Allah bilir adamlar ne tür sorularla ve de nasıl bi konusma bicimiyle karsı karsıya kalmıstır da bu derece çileden çıkmıslar !!!
Benim önyargılı olup olmadığımı söyleyemezsin çünkü orda yazanların hiçbiri benim yorumum değil.! Bir yazar çıkıyor ve "fethullahın neden işleri ABD den yönettiğini ve neden türkiyeye gelip kendi vatanında yaşamadığını soruyor"
Bu nekadar rencide edici olabilirki! İstersen kendi yorumlarını veya manifestonun yazdıklarını gözden geçir! Evet feslefemiz herzaman hoşgörü ve sevgidir ve bunu manifesto gibilere onun (fethullahçıların) yaptığı tarzda değilde sevileli ve bize yakışan şekilde cevap vermekle kanıtlıyoruz!
istersen birde kendilerine ülkücü diyen şahısların hazırladığı forulmara bir göz at orda kendi görüşlerinin dışındaki insanlara nasıl hitap ettiklerini göreceksin !! Burda insan gibi tartışma ve fikir paylaşma fırsatı buluyorsanız bunuda Biz Alevilerin hoşgörü ve insanlığına borçlusunuz!
burada ırkçı ve milliyetçi propagandalar yaparak hçkimseyle uyum sağlamayıp,herkese muhalefet olan kişilere birinin dur demesi lazım,düzey sorunun olmaması için karşındakinin düzey sorununun olmaması gereklidir,ülkeyi yıllarca dini ve milliyetçi duygular arasına sıkıştırarak solcu,demokrat,aydın kişileri ve en önemlisi alevilerin toplum tarafından değişik,ve amacından saparak yorumlanması, devlet kurumlarına giren alevilerin bu kişilerle aynı düşünceye sahip kişiler tarafından memur olamaması,kazayla olanların sürülmesi,camii'ye gitmedikleri halde Tunceli'ye okul yerine onlarca cami yapılması, çorum,sivas,maraş,gazi ve nicelerinin bu kör zihniyetin ürünü olması... işte bunları görünce tüm bu yazdıklarım aklıma geliyor,kendimi tutamıyorum, benim bu kişilere cevap yazmam lazım,yoksa kendimi borçlu hissederim,saygılarla...arkadaşım bende sana katılyorum, bu tıp irıkçı düşüceler, meydanı boş buldularmı,pehlivan olmadan pehlivan unvanı ile boy gosterirler,ulkemizde olan olayların hepsinin altında bu tip insanlar vardır,bilinçsizlik ve cahalat bu irikçi düşüncelere, konuşma olanağı sağlıyor,bu tip çıkarcı kişilere,dur demek her ınsan olan ve insanca düşünen herkesin görevidir.saygılarımla...
Fem gibilerin amacı okumak isteyen kişileri önce eğitmek sonra kullanmak, yoksa fetullah babaları aç kalır mazallah, devletle bağlantı kuramaz
sen bir kominist tırnağı kadar olamasın,çünkü kominisliyin ne olduğunu bilmiyorsunki?emperyalıst uşaklığı yapmak sizin gibi düşünenlere hastır,yüzeysel amarikan karşıtı olup altan alta her türlü hizmetlerinizle amarikan mandacılığı yaparak,ülkeyi bu duruma getirdiniz,çok kulanışlı bır metasınız.
Fem gibilerin amacı okumak isteyen kişileri önce eğitmek sonra kullanmak, yoksa fetullah babaları aç kalır mazallah, devletle bağlantı kuramaz
Manifesto cevap yazmayacaktım ama bu eleştiriler sadece komünistlerden geliyor ondan huzurluyum gibi bir ifade de bulunmuşsun. Ben komunist değilim ben senin doğru yolda olmadığını ve bu ülkede kim ne çekti ise ya ülkücü gibi ırkçıların yada sünni yobazların elinden çekmiştir. Hiçbir mazlum insan komünistler ve aleviler tarafından zulume uğramamıştır. Irkçıların tarihi sistemin bekaası olduğu için sistem dışındaki herkese ve herşeye düşman olmuşlar ve tarihleri bıyunca kanla beslenmişler ve hatta şu an hangi sitesine hangi yazılarına bakarsan bak bu düşüncenin dışındakilere toptan savaş ilan etmişlerdir. Onlar hiçbir zaman barışı savunamazlar çünkü kanla beslenmiş düzenlerinden beslenirler eğer bu olmazsa onların varlık sebebi kalmayacağından ve tarih sayfasından silinip gideceklerinden bu koşulların kalkmaması için böler parçalar ve insanları birbirine düşürmeye çalışırlar şu daha önce solcular ve alevilerin kanları üzerinden varlıklarını sürdürdüler şu andada kürtçülük karşıtı olarak sürdürmeye çalışıyorlar.
Kaldı k,i dinci gruplar ve vakıfların amaç ve ideolojileride onlardan farklı değildir. Bu ülkede domuz bağıyla katledilmiş faili mechuller komunistlerin eseri değildir. Sizin alt kadro olarak sözüm ona hoşgörü(!) mantığıyla yetiştirip sonra üst kadro olarak mücahitleştirdiklerinizin eseridir. Komunistler halktan birilerine zarar vermezler ama halk düşmanını cezalandırmışlardır.
Kaldı ki Milliyetci cephenin önde gideni Türkeş Amerikada Pantagonda iki yılı aşkın bir süre çalışıp geldikten sonra Komünizm karşıtı olarak yıllarca türk halkının kanını dökmüştür bu milliyetçilik midir yoksa Amerkancılık mı? 68 ruhunla bağımsız Türkiye diyen gençler yine bu gruh tarafından saldırılarda bulunmuş yine bu gruhun iradesi ile asılmıştır.
Gelelim Fettullahcılara ve onun paralelindeki yandaşların açık açık komunizm düşmanlığı bir tesadüfmüdür yoksa Amerikancı Fettullahın diyetimidir. Dinsel konularla ilgilenirken aslında nasıl ki milliyetçiler milliyetçilik yerine bu teorem altında amerikancılık ve komünizm düşmanlığı yapıyorsa, fettullahçılarda aynı misyonu görev edinmişlerdir. Yani savundukların ötesinde beslendiğiniz düzenin fikir ve eylem misyonerliğini yapmaktasınız.
Aleviler her zaman mazlumdan yanadır ve kim mazlum kim katil çok iyi bilirler o nedenle boşuna çabalamayın Aleviliği bir yaşam felsefesi edinmiş hiçbir canımız bu ajitasyonların altındaki gerçekleri şirinleştiremezsiniz.
Serkan_Devrim 29.03.2006, 12:41 burada ırkçı ve milliyetçi propagandalar yaparak hçkimseyle uyum sağlamayıp,herkese muhalefet olan kişilere birinin dur demesi lazım,söylediğiniz şeyi yapan kişiye birinin dur demesi gerek ama bu kişi siz değilsiniz. yönetim gereken açıklamayı ve uyarıyı yapar. aksi takdirde yalnış anlaşılan durumda bile(tıpkı bunun gibi) yönetim dışındakiler gereksiz tepki verirse polemik yaratılmış olunur. amacımız ise bu değil. paylaşım.
düzey sorunun olmaması için karşındakinin düzey sorununun olmaması gereklidir,ülkeyi yıllarca dini ve milliyetçi duygular arasına sıkıştırarak solcu,demokrat,aydın kişileri ve en önemlisi alevilerin toplum tarafından değişik,ve amacından saparak yorumlanması, devlet kurumlarına giren alevilerin bu kişilerle aynı düşünceye sahip kişiler tarafından memur olamaması,kazayla olanların sürülmesi,camii'ye gitmedikleri halde Tunceli'ye okul yerine onlarca cami yapılması, çorum,sivas,maraş,gazi ve nicelerinin bu kör zihniyetin ürünü olması... işte bunları görünce tüm bu yazdıklarım aklıma geliyor,kendimi tutamıyorum, benim bu kişilere cevap yazmam lazım,yoksa kendimi borçlu hissederim,saygılarla...
sizi anlayabiliyorum. ben bir aleviyim ve aleviliğin tarihini iyi bilirim. ancak alevi olmayanları kovma hakkınız yok. alevi olsun yada olmasın düzeysiz kişiler zaten yönetim tarafından cezalandırılır. manifesto ise saygısız değil sadecedüşünceleri genelin zıttında. amaönemli değil. ona saygı çerçevesinde cevap vermeniz gerekir. takdir edersiniz ki solun ve aleviliğin anlayışında da hertürlü görüşe saygı ve hoşgörü vardır.
saygılar
manifesto 29.03.2006, 20:09 söylediğiniz şeyi yapan kişiye birinin dur demesi gerek ama bu kişi siz değilsiniz. yönetim gereken açıklamayı ve uyarıyı yapar. aksi takdirde yalnış anlaşılan durumda bile(tıpkı bunun gibi) yönetim dışındakiler gereksiz tepki verirse polemik yaratılmış olunur. amacımız ise bu değil. paylaşım
Öncelikle bu duruşunuzdan dolayı teşekkür ederim
Gelelim Kominist manifestocularına, hani bizler ayda falan yaşasak bu söylediğinize belki katılırım ama kominizm adına 45 milyon insanı toprağa gömerken bu vahşiler sizler nerde idiniz insanlık sevginiz nerede idi?
Size sadece ukraynada elindeki sabanı ve tohumu dahi alınıp direndikleri için açlık ve ölüme gönderilen 6 milyon ukraynalıyı hatırlatayım.Bir gece yüzbinlerce kırım tatarı vagonlara bindirilip meçhul yerlere sürülürken insanlığınız nerede idi?
Yada ibadethaneleri yağmalanan nilyonlarca inannan acı ve çile çekerken insanlığınız ve insan sevginiz nerede idi?
Cinayeti birileri yapınca suç birileri yapınca üç maymun oyunu.Görmedim duymadım bilmiyorum böylemi.
Evet gururluyum koministlerin tırnağı olmakdan Allah beni muhafaza buyursun.
Ve kominizmin bir dinsizlik cereyanı olduğunu ve alevilik içinde büyük tehlikeleri olduğunu hatırlatayım istedim.
Ülkücüleri her fırsatta eleştirelim , ırkçılık insanlık suçudur ama bu suç sadece ülkücülere has değil.
[
şavolanlı 29.03.2006, 20:46 valla sevgili canlar fetullah gülende zamanında aynı kömünüstler gibi amerika düşmanı biriydi ne olduda düşman oldugu bir ülkeye gitti sıgındı bu soru işareti aleviler hakkında aynı recayi kutan gibi terbiyesizce ve küstahça beyanatlar vermiştir.islam birliginden fakir halkların kardeşliginden fetfalarında defalarca söz eden bu zat degilmiydi.demekki fetullah aga için din bir amaç degil aksine bir araçmış bu anlaşıldı şahsi menfaatleri savundugu degerlerle ters düştü.
manifesto 29.03.2006, 21:20 valla sevgili canlar fetullah gülende zamanında aynı kömünüstler gibi amerika düşmanı biriydi ne olduda düşman oldugu bir ülkeye gitti sıgındı bu soru işareti aleviler hakkında aynı recayi kutan gibi terbiyesizce ve küstahça beyanatlar vermiştir.islam birliginden fakir halkların kardeşliginden fetfalarında defalarca söz eden bu zat degilmiydi.demekki fetullah aga için din bir amaç degil aksine bir araçmış bu anlaşıldı şahsi menfaatleri savundugu degerlerle ters düştü
Aleviler hakkında terbiyesiz ve küstahca sözleri nelerdir.
İstiyorsan sana onun alevilikle ilgili düşüncelerini ifade ettiği bir video göndereyim.Onun üslubu değil bu.
Ayrıca ABD de olmak onun siyasetini kabul etmek değildir.
Herkezin bir yolu vardır bir gayesi vardır onun için çalışır.Abdsiyasetini öven tekbir lafını söyleyin bana size inanayım.
Gitmişdir evet ama bu alel ade bir gidiş değildir.Tohumu toprakla buluşturma zamanıdır.
Mirioglu 29.03.2006, 21:30 valla sevgili canlar fetullah gülende zamanında aynı kömünüstler gibi amerika düşmanı biriydi ne olduda düşman oldugu bir ülkeye gitti sıgındı bu soru işareti aleviler hakkında aynı recayi kutan gibi terbiyesizce ve küstahça beyanatlar vermiştir.islam birliginden fakir halkların kardeşliginden fetfalarında defalarca söz eden bu zat degilmiydi.demekki fetullah aga için din bir amaç degil aksine bir araçmış bu anlaşıldı şahsi menfaatleri savundugu degerlerle ters düştü
Aleviler hakkında terbiyesiz ve küstahca sözleri nelerdir.
İstiyorsan sana onun alevilikle ilgili düşüncelerini ifade ettiği bir video göndereyim.
Evet onu ben alıyım çünkü sana inanmamızn başka çaresi yok!
Neymiş o video bi görelim
manifesto 29.03.2006, 22:23 http://rapidshare.de/files/15927221/Gulen_Hz_Ali_Newruz.wmv.html
Burada Newruz Hz.Ali Alevilik hakkında kendi söyleşisi var.
Bende indiriyorum bakalım şu yalan sözlere.Sözde sözlere
manifesto 29.03.2006, 23:24 Soreş, inan yalan onun yanından bile geçmiş değildir.
Nasıl anlatsam aslında anlatmayayım siz onu okuyun.
Bilmek lazım ki bir insan birşeyi nekadar ısrarla vurgular ise o sürekli ters teper o yüzden dediğim gibi kabul edilmeyi talep etmiyoruz, işi kabul edilmeye bıraktık.
Soreş, inan yalan onun yanından bile geçmiş değildir.
Nasıl anlatsam aslında anlatmayayım siz onu okuyun.
Bilmek lazım ki bir insan birşeyi nekadar ısrarla vurgular ise o sürekli ters teper o yüzden dediğim gibi kabul edilmeyi talep etmiyoruz, işi kabul edilmeye bıraktık.
Abi iyide adam sadece alevisiyle sünnisiyle diyor.Olumu yada olumsuz bir yorum yok.Aleviler hakkında görüşleri yok.:olmadi
manifesto 29.03.2006, 23:41 www.rapidshare.de/files/16736204/gaziosmanpasa_olaylari_laik_cumhuriyet_i_in_bir_te hdit_midir.wmv.html
yanlış video olmuş olabilir soreş alevilik hakkında vurgu yapılması gereken şeylere vurgu yapmıştı zaten yani aleviliğin tarihini anlatmıyor buna da gerek yok çünkü o tarih bugün yaşayan insanlar ile var zaten.
Abi teşekkür ederim bunuda indiriyorum:yamukgul:
İndirdim bikaçbişey söylüyor ama inançlarımız hakkında bişeyler dinlemek isterdim.Bu tip başka video var mı acep dermüşüm :P
Mirioglu 30.03.2006, 01:45 http://rapidshare.de/files/15927221/Gulen_Hz_Ali_Newruz.wmv.html
Burada Newruz Hz.Ali Alevilik hakkında kendi söyleşisi var.
manifestoo burya link yazarak bi yere varılmaz diye vaaz veren sendin!
Videonu indirdim! cokta güzel izledik arkadaşlarla! sana yorumları aktarmam yetecek sanırım
1-bu videonun Alevilerle yakından uzaktan hiçbir alakası yoktur! çekimin başında Alevi kelimesini bir defa kullanmış, ordanda ne Alevilere karşı bi hoşgörüsünü kanıtlayacak bir şey var ne de halkların kardeşliğinden bahsediyor!
2-konuştuğu programın adı "karizma". 1 kişi bir cafeden yürütülmüşcesine yvarlak bir masa etrafında oturmuş türkçe iki kelimeyi bir araya getiremeyen biri NEVROZ bayramı hakkındaki görüşlerini soruyor ve fetullah konuşma başlıyor,
burdan birkaç kesit aktarmak istiyorum manifestonun şu bahsettiği videoyla ilgili!
fethullah başta nevroz bayramını zerdüşlükle bağdaştırıyor dini hiçbir aslı astarı yoktur diyor sonrada bunu aslında sadece türkler ve türkmenler kutluyor diyor! önce küçümeyip laf atıyor sonra da sahipleniyor :D
yılbaşı kutlamalarını bile nevroz diye adlandırdıktan sonra bu defa nevrozun vahşice kan dökülen şahsi menfaatler için kullanılan bir bayram diye tanımlıyor!
e hani sadece türkler kutluyordu!
manifesto kardeş nerde fethullahın bu videoda bahsettiğin kardeşlik dostluk mesajları?
:p
Yorumsuz Gülenci Grubun sağkolu değil kalbi olan Nurettin VEREN'in İtirafları aynen aktarıyorum;
'Fetullah ölüm emrimi verdi.. Beni öldürecekler!..'
Bu haykırı-şın sahibi Nurettin Veren'dir..
Bu isim size şimdilik hiçbir şey ifade etmeye bilir fakat önümüzdeki günlerde çok şey ifade edeceğini bilmek kehanet olmayacaktır.
Nurettin Veren tarif edildiği gibi Fetullah'ın sağ kolu filan değil, kalbidir.
Yaşamı tehlike ve tehdit altında bulunmaktadır. Bunları düşündüğümüz zaman Nurettin Veren'in söylediklerinden çok söyleyemedikleri önemlidir.
Devletin her kurumuna sızmış olduğu söylenen Futullahçı grupların ortaya çıkarılması için bundan daha iyi bir fırsat olabilir mi?
Bunları ortaya çıkartmak isteyenleri ve istemeyenleri önümüzdeki günler bizlere gösterecektir!..
Ya Nurettin Veren bir çakal tarafından öldürülecek ve her şey karanlığa gömülecek ya da bir çok şey aydınlanacaktır.
Nurettin Veren yaşadıklarını ve ‘katlanamıyorum’ dediği olayları anlatmakla bitiremiyor. O anlattıkça ben hayrete düşüyorum. Devletin bu kadar sağır ve vurdum duymaz olabileceğine de inanmak istemiyorum. Elbette bunları duymuşlardır fakat neden bir türlü gereğinin yapılmadığını anlayamıyorum. Ortada öylesine büyük suçlar var ki, bunlar devlete ihanet değilse nedir?
Yoksa, Veren'inde dediği gibi Fetullahçıların ahtapot misali kolları devleti işgal etmiş durumda mı? Eğer öyleyse hepimiz tehlikedeyiz eyy millet!!!
'Fetullah ölüm emrimi verdi.. Beni öldürecekler!..'
Bu haykırışın sahibi Nurettin Veren'dir..
Bu isim size şimdilik hiçbir şey ifade etmeye bilir fakat önümüzdeki günlerde çok şey ifade edeceğini bilmek kehanet olmayacaktır.
Nurettin Veren, İçişleri Bakanı Aksu'ya şahsen müracaat ederek 'Beni Öldürecekler.. Fetullah Gülen benim ölüm emrimi verdi..' demesine rağmen ne korunmaya alındı ne de can güvenliğini sağlayacak her hangi bir girişimde bulunuldu.
Nurettin Veren yalan söylüyor olsa bile bu ihbar ciddiye alınmalı ve gerekli araştırmalar yapılmalıydı. Ortada bir yalan varsa açığa çıkartılmalıydı. Bu da yapılmadı.
Anlayacağınız gibi, Veren konuştu, söyledi, ihbarda bulundu ama medya dahil hiç kimse duymadı. Duymak istemedi. Olanlar görmezden gelindi.
Yarın ya da öbür gün Nurettin Veren öldürülürse, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu bunun hesabını verir mi? Sanmıyorum. Bunun hesabını soracak bir babağitin olduğunu da düşünmüyorum. Aksu döneminde öldürülen onca insanın hesabı sorulmuş olsaydı o zat bakanlık koltuğunda değil de başka yerde olması gerekmez miydi?
Şimdi Aksu'yu bir tarafa bırakalım ve Nurettin Veren'in kimliği ile ilgili kısa bir bilgi verelimde bu isim üzerine neden durduğumu da açıklığa kavuşturayım.
Yirmi gün önce Nurettin Veren ile görüştüm. Ona; neler olduğunu ve neden böyle bir riske atıldığını, kendisinin nasıl bir misyon yüklendiğini, birileri tarafından mı yoksa kendi isteğiyle mi ortaya çıktığını ve Fetullah için ne tür bir öneminin olduğunu sordum.
Açıkçası böyle birinin ortaya çıkması beni oldukça şüpheye sokmuştu. Tayip ve cemaatinin Federasyon hazırlıklarının sonuna gelmişken, ‘Karases’ denilen Cemalettin Kaplan'ın Almanlar tarafından beslenen çocuğunun kafese sokulduğu bir dönemde, Fetullah'ında Halife olarak Türkiye'ye döneceği söylenirken, Nurettin Veren'in söyledikleri pişmiş aşa su katacak türdendi.
Aklıma ilk gelen soru, 'Anadolu Federe Devleti olarak zikredilen Türkiye Cumhuriyeti'ne halife olacak isim değişti galiba..'oldu. Öyle ya, ABD, fiziksel ve akılsal hastalığı olduğu kanaatine vardığı bir adamdan vazgeçti ya da Fetullah yaşadığı FBI'ın çiftliğinde öldü ve yerine başka bir isim belirlendi. Fetullahçıları da Türk kamuoyunda aklama operasyonu başlatılmış olabilirdi.
Aklıma takılan bu soruların cevapları Veren ile konuştuğumda netleşmeye başladı. Konuştuklarımız ve Veren'in anlattıkları hiç de düşündüğüm gibi değildi.
Yine de cevabını bulamadığım bir çok soru havada asılı kalmış durumda fakat durum her ne olursa olsun Nurettin Veren'in söyledikleri kesinlikle çok dikkatli dinlenmeli ve değerlendirilmelidir. Bu konuda Veren'i suçlayacak sorulara asla itibar etmiyorum. Çünkü mesele Veren'in kişiliği ya da yaptıklarını yargılamak değil, onun söylediklerini ciddiyetle dinleyip değerlendirmekle çözülecektir.
Şimdi lafı fazla uzatmadan Nurettin Veren ile yaptığım görüşmenin ayrıntılarını vermek istiyorum.
FETULLAH'IN HAİN İLAN ETTİĞİ NURETTİN VEREN KİM?
Gülen'in 1966 yılında İzmir'e geldiği ilk günden itibaren, 35 yıl gece gündüz beraber olduğu arkadaşı. Zaman Gazetesi'nin kurucusu, genel müdürü, genel koordinatörü ve Feza Gazeteciliğin noter belgeli en yetkilisi. Samanyolu televizyonu kurucusu, hissedarı ve yönetim kurulu başkanı. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın kurucusu, mütevelli heyeti başkanı. Azerbaycan, Kırgızistan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Arnavutluk, Romanya, Bulgaristan, İspanya'daki müesseselerin kurucusu. Fatih Üniversitesi kurucusu ve başkanı. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel'in ülke cumhurbaşkanlarına Nurettin Veren'in şahsına verilen resmi mektuplar ile bunlar hayata geçirilmiştir. Gülen'i ilk defa Tansu Çiller'le gizlice konutta, Özer Çiller'le Altunizade ve Bozyaka'da dört defa, Süleyman Demirel'le, Hikmet Çetin'le evinde, Bülent ve Rahşan Ecevit ile evinde, Hüsamettin Cindoruk'la Meclis'te (50.000 Dolarlık saat hediye edilerek) görüştüren... Aydın Doğan'la ve Hürriyet ekibiyle Hürriyet Plaza'da, Nazlı ve Mehmet Ali Ilıcak'la gazetelerinde görüştüren kişi...
Asya Finans kuruluşu için, Özer Çiller ile Altunizade FEM Dersaneleri'nin beşinci katında, İzmir Yamanlar Koleji'nin beşinci katında gizlice görüştüren. Semra Özal'la Altunizade'de, Cem Karaca ile Dedeman Otel'deki Gazeteci ve Yazarlar Vakfı toplantısında, Barış Manço ile Ali Çelik'in evinde, Galatasaraylı futbolcularla Altunizade FEM Dersanesi'nde, Recep Tayip Erdoğan'la belediye başkanı iken Atunizade de görüştüren...
Ve şimdi yollarını ayıran, Gülen'in hain ilan ettiği, ABD'de 50 kişinin huzurunda öldürülmesini emrettiği kişi..
Nurettin Veren'in kimliği ve Fetullah için önemini anlatmaya başka söz sarf etmeye gerek var mı?
Fetullah ile tanışan politikacılar sanki bu adama biat etmişcesine hizmet etmeye başlamış. Çünkü; Fetullah'ın koyunları, politikacılarında iktidar hırsı vardı.. Devlet, Millet, Kemalizm ve Kanla İrfanla kurulmuş Cumhuriyet hepsi safsata olarak görüldüğünden çobanlar daha itibar kazanmıştır.
Nurettin Veren'in anlattıkları da bunu açık ve net şekilde ortaya koymaktadır. Atatürk'e 'DECCAL' diyen meczuptan bakın kimler ne almış ve onun için neler yapmış:
USULSÜZ KREDİ ÇİLLER SAYESİNDE ALINDI
Fetullah hoca beni çağırdı, Şimdiki Asya Finans Yönetim Kurulu Başkanı T.T'nun zor durumda olduğunu söyleyerek elime kalın bir dosya verdi. Tansu Çiller’e gitmemi söyledi.... Bu durum Asya Finans'ı da zor durumda bırakabilecektir. Çünkü T.T hali hazırda Asya Finansın yönetiminde yer almaktadır. Yazık değil mi Asya Finans’a? T.T’na 1993 yılında Eximbank'tan 72 milyon dolar Çiller araya konularak alınan usulsüz kredi T.T'nu Tütünbank'ın elinden hacizli durumdayken milletin parasıyla zengin yapmıştır. Biz itibarımızı milletin parasını T.T.'na aktarmak için mi kullanmalıydık?
'Devlet için kurşun atanda, kurşun yiyende şereflidir..' sözünü bu işlerden önce mi yoksa sonra mı söylemişti bu kadın!
Merak ediyorum. Hayır bu işlerden önce söylediyse, bir yerde yanlışlık var. O zaman bu sözü üzerimize alındığımız için aldatıldığımıza yanacağım. Bir insan hem devletin dibini oyacak hem de devleti temsil edecek. Akıllara durgunluk bir durum yaşıyoruz. Rejimi Kemalizm olan Cumhuriyetin ya yanındasındır ya da karşısında. Üçüncü ihtimali şerefsizliğin ve sinsi bir devlet düşmanlığının dik alasıdır. Böyle bir şeyi yapan her kim olursa olsun, Cumhuriyetin bekçisi Kemalistler bunu asla affetmeyecektir.
DEVLETİN ELİNİ KOLUNU KİM BAĞLADI?
Okulları devletin en üst kademeleri sahiplendi, destek verdi. Ama bu destek maddi anlamda bir destek değildi. Örneğin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, şahsıma güvenerek, beni çeşitli ülkelerde tanıttı. Okulların açılması için destek verdi. Okuldaki çocuklarımızı eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya götürdüm. 'Bu okullar devletin kontrolünde olsun' dedim Sayın Karadayı'ya. Yekta Güngör Özden'e, eski DGM Savcısı Nusret Demiral'a götürdüm çocuklarımızı. 'Sizin bizden haberiniz olsun' dedim. Ama okullar büyüyüp cemaat büyük güç haline gelince, bazıları haset yaptılar, fitne soktular. Fethullah Gülen büyüdükçe, imparator olacağını gördüm. Kutsallık, dokunulmazlık zırhına büründü. Gülen niçin sorgulanmasın? Her şeyi cemaat ve devlet bilsin! Doğrusu budur!
ABD FETULLAHI ÇUVAL YAPIP BAŞIMIZA GEÇİRMEK İSTİYOR!
Nurettin Veren yaşadıklarını ve ‘katlanamıyorum’ dediği olayları anlatmakla bitiremiyor. O anlattıkça ben hayrete düşüyorum. Devletin bu kadar sağır ve vurdum duymaz olabileceğine de inanmak istemiyorum. Elbette bunları duymuşlardır fakat neden bir türlü gereğinin yapılmadığını anlayamıyorum. Ortada öylesine büyük suçlar var ki, bunlar devlete ihanet değilse nedir?
Yoksa, Veren'inde dediği gibi Fetullahçıların ahtapot misali kolları devleti işgal etmiş durumda mı? Eğer öyleyse hepimiz tehlikedeyiz eyy millet!!!
Nurettin Veren'in anlattıklarına dönelim tekrar:
İstanbul'daki ilk eğitim faaliyetimiz Fatih Koleji oldu. Rahmetli Hacı Kemal'in eski dostu Eşref Bey'in Fatih semti Çarşamba'daki bizden çok önce yaptırdığı, Fakat devam ettiremediği, harap haldeki, enkaza dönmüş, içinde deve güreşleri yaptırılan Fatih Koleji'dir.
Başta Sabri Ülker ve M. Hasırcı'nın katkılarıyla bu harabe, iki yıla yakın çalışmalarla restore edilerek, okul eğitime başladı. İnşaatında pek çok insan gönüllü amelelik yaptı.
Hacı Kemal, İstanbul'daki eski-yeni bütün dostlarını okula davet edip, yeni okullar açılması için çalışıyor, coşuyor, coşturuyor, samimi gözyaşları ile cıvıl cıvıl okulu gösteriyordu. 80 yaşına merdiven dayamış bu samimi insanın dünyadan ne beklentisi olabilirdi?
Fakat sekiz sayfalık hakaretlerle dolu bir azil-name ile ve protesto mektubuyla okula karışmaması emredildi. Ve 'Yiğit Hacı Kemal yaptığın işin içinde görünme, üstüne oturma, kendine şöhret ve yer edinme' ikazları ile Hacı Kemal kovuldu. Her şeyin Allah namına yapıldığına inandırıldığımız ve bundan emin olduğumuz için kimse bunda bir mahsur görmedi. Bu insafsız ve haksız olaya itiraz etmiyor bizim ahirette kazanmamız için bizi terbiye ediyor zannediyorduk.
HASET VE GIYBET FISILDAYAN SİNSİ FETULLAH
Kalbi kırık, gönlü perişan olmuş Yiğit Hacı Kemal, İzmir Belevi'deki zeytinliğine dönmüştü. Buna F. Gülen sık sık "Hacı Kemal gücü elinde tutmak istiyor, onları (Sabri Bey'i ve zenginleri) hizmete getirmiyor" diyordu. Yani haset ve gıybetin en sinsisi fısıldanıyordu. Şirkten kaçmayı, şirk unsuru olmamayı öğütleyen bu insanın bu gün hiç gitmediği Kırgızistan ve diğer Asya ülkelerin gelen, binlerce vatan evladının gittiği, 5-10 yıl hizmet verdiği, ailelerinden koparak hayatlarını vakfettikleri, pek çoğunun oralarda uğruna ölüp kaldığı bu fedakarane işlerin ödülünü, kendine izafe etmek, boy boy posterlerini her gün Televizyonlarda, milyon dolarlık Nuriye Akman ile reklamlarını, Zaman ve STV' den başka bütün gazete ve televizyonlarda kendini şöhret putu haline getirmesini anlamak ve izah etmek mümkün değildir. Ağacı diken çapalayan, yetiştirenin yerine ağaçtan meyve çalan ödüllendirilir mi?
Hacı Kemal ve pek çok kimseyi aynı sözlerle 'şirk unsuru olma, yaptığın işi Allah bilsin. Allah görsün, mükafatını ahirette alırsın' öğütleriyle geriye çeken, tevazu ve önde görünmemeyi öğütleyen bu insanın ABD'ye gittikten sonra aklı ve kalbi mi değiştirildi? Bizler okula gidinceye kadar çocuklarımıza vesikalık fotoğraf çektirmekten men edildik. Hiç birimizin nişanlık, evlilik fotoğraflarımız yoktur.
Düğün yapmadık. Fotoğraf haram diye F. Gülen tarafından şartlandırıldık ve inandırıldık. Kısa kollu gömlek giymedik. Kadınlarla tokalaşmadık. Kola içmeyi şarap içmekten daha günah ve Amerika`ya yardım etmek şeklinde öğretildik. Sana ve margarinin içinde domuz yağı var diye akrabalarımızın kardeşleri mizin anne babamızın evinde yemek yemekten men edildik. Biz de bunlara inanarak onlardan ve toplumdan koptuk.
İHSAN K. BEDAVA BANKA SAHİBİ OLDU
‘Etler besmelesiz kesilmiştir’ diye kimsenin etini, yemeğini yıllarca yemedik. Kadınlarımıza başını örtmek yetmez kadın burnunun ucunu dahi göstermemesi, elleri görünmemesi, topuğu görünmemesi gerekir diye İzmir gibi sıcak bir şehirde yıllarca peçe, eldiven, gözlük, çarşaf giydirdik. Sonra bu gavur devlet ve hükümet bizi engellemek istiyor onların kan damarlarına girmek için saçını başını açmak lazım, baş örtüsü teferruattır din hükmü değil diye ters yüz edildik. Yıllarca Atatürk deccal ve kafirdir diye şartlandırıldık ve inandırıldık. Atatürk birçok çarşaflı kadını Erzurum şehri meydanında asmış ve süngületmiş diye tahrik ve düşmanlıkla doldurulduk. Misali ise, İhsan K. Hürriyet gazetesinde konuşturuluyor "F. Hoca en büyük Atatürkçüdür bunu ispatlarım"diyor. Bu çılgın viraj ve zik zaklardan şaşkına döndük. Bu hezeyanların izah ve açıklamasına isteriz. Artık birinin "Kral çıplak" deyip bu tiyatroya bir son vermesi ve dünya çapındaki bu şişirilmiş balonu patlatması, hipnotizmayı bozması, gizli gerçekler bütün yönleri ve açıklığı ile kamu vicdanının değerlendirmesine sunması gerek, ve zamanı geldi geçti diye düşünüyorum. Binlerce defa hayal dünyası, inanç dünyası hırpalanan ve yıkılan insanımızın, meczupların, hayalperestlerin maceralarından kurtulması için, daha pek çok gizli Ladinlerin, Saddamların ve Apoların çıkmaması için, kendimize gelip kan gövdeyi götürmemesi için, Allah`ın mesajlarının hak ve hukukun üstünlüğü için, insanlığın her dönem ve her coğrafyada maceralara sürüklenmemesi için, açık, şeffaf, izah ve kabul edilebilir, kontrol edilebilir yapılara sistemlere kavuşması, mafyalaşmaması ve terörizme yataklık yapabilecek gizlilikte ve kapalılıkta kalmaması için, özgür, aklı hür vicdanı hür toplulukların ve köleleşmemiş insanların yetişebilmesi için bu açıklamaları yapmaya vicdanen kendimi mecbur görüyorum
NE LAN BU SES!?
1966-69 yıllarında Kestane Pazarında okuttuğu talebelerinden dayak yemeyen kimse yoktur. Bozyaka Yurdu'nda şimdiki Yamanlar Koleji'nin Müdürü B.K ile aramızda şöyle bir konuşma geçti:
"Benim hoca efendiye yaptığım bazı itirazlarımı görünce "Abi hoca efendinin yanında kalmak istiyorsan onun köpeği değil, hem kedisi hem köpeği olmalısın. Bana en ufak hatamda yada canı sıkıldığı zaman yere yıkıp üstümde tepindiğini yoruluncaya kadar vurduğunu biliyorsun. Ben bu şartlarda yanında kalabiliyorum" dedi.
Cevdet T.'nun kafasında kaç tane sandalye, sehpa kırıldığını hoca efendinin kendisine sormak lazımdır. Bir gün Bozyaka Yurdu'nda mermere vurulmuş gibi müthiş bir tokat sesi duyduk. Cevdet yanımıza geldiğinde yüzü kıp kırmızıydı.Yanımda hanımda vardı. "Ne lan bu ses deyince", "Yüzümü görmüyor musun" dedi.
Atunizade FEM 'in üst katındaydık. FEM dershaneleri o zamanki Genel Müdürü Çamlıca Camisi ve okulunu yaptıran Ali Katırcının damadı M.D'ı Üsküdar'da bir yere gönderdi. Beklediğinden biraz geç geldiği için müthiş sinirlendi. Evli barklı M.D'ı öldüresiye tekme tokat dövdü. Biz araya girip kurtarmaya çalıştık. Hırsını alamayıp Alaatin P. ile bana falakayı uzatıp bağlamamızı söyledi. Bizde bağladık, yere yıkıp ayaklarını havaya kaldırdık. Eline aldığı kalın sopayla yorulasıya kadar vurdu. M.D. bir taraftan yalvarıyor ve ağlıyordu, bağırıp kıvrandı ve bayıldı. Ayaklarını çözdük." Hocam n'olur yeter bir şey olmasın, bakın bayıldı deyince irkildi, ayağa kalk numara yapma diye bağırdı ve sopayla koluna şiddetle bir kere daha vurdu ve çıkarın bunu dedi. Biz M.D'ı sürükleyerek odasından çıkardık.
BAKANLAR'A MEKTUP
Ben Nurettin Veren, Siz beni Fethullah Gülen ile 35 yıllık cemaat hizmetlerimden yakından tanırsınız. Çünkü sizlerle birlikte çok zaman aynı dini hizmetlerde koşturduk.
Birlikte hizmetleri yaparken Fetullah Gülen ve arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğraflarımız bunun ispatıdır.
Fetullah Gülen'e, bilginiz üzere benden başka kimse itiraz edip fikir beyan edemezdi. Özellikle ABD'ye kaçış konusuna şiddetli itirazım nedeniyle cemaatten aforoz edilmiş ve ölüm tehditleri almaktayım.
Sizden eski bir dava arkadaşım ve yetkili bakanlar olarak güvenliğimin tesis edilmesine yardımcı olmanızı istirham ediyorum.
Şayet can ve mal güvenliğime herhangi bir şey olursa bunun sorumluluğu, benim onlarca kişinin önünde öldürülmemi emreden Fetullah Gülen'e aittir.
Devletin en üst sorumluları ve eski dostlar olarak gerekli hassasiyeti hem cemaat tarafına hem de resmi olarak göstermenizi istirham ediyorum.
Bilgilerinize arz ederim.
HALKTAN GİZLİ TUTULACAK VE KİMSE BİLMEYECEK
1970 yılında, Fetullah Gülen ve 12 arkadaşımızla birlikte toplanarak aldığımız kararların yazılı metnini ve Fetullah Gülen'in hazırladığı ve hepimizin okuyarak kabul ettiği yemini, ilk günkü samimi çizgiyi görmeniz açısından aşağıda sizinle paylaşıyorum:
1-Finansman kaynaklarının tek ele verilmesi, şahsi tasarruflar yapılmaması
2- Finansman kaynaklarının derneğe verilmesi
3- Lüksten kaçınmak, israf yapmamak
4- Dershanelere nezaret eden arkadaşlar, evde kalanlara her türlü adap ve edep kaidelerini öğretecek
5- Şahsi işlerimizi dahi görüşüp kararın varıldığı istikamette o işleri yapmak;
6- Dahilde ve hariçte kim vazifelendirilirse o vazifeye o gidecek, başkası o işe karışmayacak;
7- Herkesin nereye, ne zaman gideceği bir sisteme bağlı olarak yürütülecek (dışarıya gitmeler, içteki ziyaretler)
8- Kusurlarını birbirine hatırlatmak için kardeş edinme
9- Bu kadroyu etrafa empoze etme, kuvvet kazandırma, çok kuvvetli gösterme (içte ve dışta olacak)
10- Arkadaşların birbirlerini kabul ettirmesi ve ittifak ettikleri o mevzuda aynı şeyleri söylemesi
11- Onbeş günde bir araya gelip arıza ve pürüzlere bakılması (Pazar günü ikindi-akşam arası)
12- Bilumum dışarıya giden arkadaşların tenkidinin 15 günlük toplantıda görüşülmesi
13- Acil durumlarda o mevzu ile alakalı olan arkadaş toplantı gününü beklemeksizin Hocafendiye duyurabilir
14- Şeriat fikrinin müdafii olma, Risale-i Nur ve Üstadı şeriata muvafık şekliyle arzetme, Tesbihat ve evrad-ı ezkara ehemmiyet verme, bunların büyüklüğünü anlatma
15- Karara bağlanan bir şeyin hiçbir zaman aleyhinde bulunmama (ima ihsas yoluyla dahi olsa). Aksine fikir olursa hakk-ı hayat tanımama
16- Her arkadaşın resmi, gayriresmi bir işinin olmasına ihtimam gösterme
17- İstişareden sonra fikir beyan etmeme, alınan kararları infaz etme. İstişareyi kimlerle yapacağını bilme (Ashab-ı rey)
18- Kendi kardeşlerimize hakta öncelik tanıma. Bir kardeşin aleyhinde söylenecek söz vs.de onu müdafaa, söyleyeni de toplu olarak istintaka tutma, şiddetle bu iftirayı reddetme.
Not: Bu şartlardan birine riayet etmeyen kendi kendini azletmiş olacak, talebe durumuna düşecek. Bu kadro evdekilerden ve halktan gizli tutulacak, kimse bilmeyecek.
AKP TERCİHİNİ FETULLAHTAN YANA KULLANMIŞTIR!..
Nurettin Veren tarif edildiği gibi Fetullah'ın sağ kolu filan değil, kalbidir.
Yaşamı tehlike ve tehdit altında bulunmaktadır. Bunları düşündüğümüz zaman Nurettin Veren'in söylediklerinden çok söyleyemedikleri önemlidir.
Devletin her kurumuna sızmış olduğu söylenen Futullahçı grupların ortaya çıkarılması için bundan daha iyi bir fırsat olabilir mi?
Bunları ortaya çıkartmak isteyenleri ve istemeyenleri önümüzdeki günler bizlere gösterecektir!..
Ya Nurettin Veren bir çakal tarafından öldürülecek ve her şey karanlığa gömülecek ya da bir çok şey aydınlanacaktır.
AKP Hükümetinin İçişleri Bakanı olan Abdülkadir Aksu, kendisine bizzat yapılan korunma talebini görmezden gelerek, hükümetin tavrının ne olduğunu açıkça ortaya koymuştur.
Nurettin Veren konusunda yapılması gereken her şey şu andan itibaren devletin tercihi olacaktır.
Görüldüğü gibi ve sanıldığı gibi Gülenciler o kadar ahlaklı ve seviyeli değilmiş bunu 35 yılını bu davaya adamış insan anlatıyor bir gazeteci ile ropartajında.
14- Şeriat fikrinin müdafii olma, Risale-i Nur ve Üstadı şeriata muvafık şekliyle arzetme, Tesbihat ve evrad-ı ezkara ehemmiyet verme, bunların büyüklüğünü anlatma
15- Karara bağlanan bir şeyin hiçbir zaman aleyhinde bulunmama (ima ihsas yoluyla dahi olsa). Aksine fikir olursa hakk-ı hayat tanımama
16- Her arkadaşın resmi, gayriresmi bir işinin olmasına ihtimam gösterme
17- İstişareden sonra fikir beyan etmeme, alınan kararları infaz etme. İstişareyi kimlerle yapacağını bilme (Ashab-ı rey)
18- Kendi kardeşlerimize hakta öncelik tanıma. Bir kardeşin aleyhinde söylenecek söz vs.de onu müdafaa, söyleyeni de toplu olarak istintaka tutma, şiddetle bu iftirayı reddetme.
bu şıklardanda çalışma işlemleri ne denli gizli fikirler taşıdığı açıkca bellidir. Kimse şimdi bu anlamdaki tartışmalara hayır böyle değildir deyip aksini ispat edebilecekmidir.
manifesto 30.03.2006, 14:49 Nurettin Veren şimdi Apocu Maocu Doğu Perinçekin bir numaralı adamıdır.
Biliyormusun Sn.Balta Veren'in ailesi bile onu terketmişdir, bu yalan ve iftiralarına ailesi bile tahammül edememişdir.
Verenin burada anlatacağı veya ondan duyacağınız hiçbir doğru bilgi yoktur.
Garip eziklik psikolojisi ile ortalıkda sağa sola iftia atan bir kimsedir.
Kendisi siyasete girmek istemiş ve Gülenden destek istemiştir ama gülen eğer siyasete girmek istiyorsan bizi karıştırma demiş ve ona yol göstermiştir.
İşte o günden beri bu hasımlık ve hasetlik devam ediyor Allah ıslah etsin
Miroğlu o videodan bu sonuca nasıl vardın anlamadım, sizler dinlediğinizi bile çarpıtıyorsunuz daha ne diyeyim Hz.Aliye veya Aleviliğe kötü bir sözü varmıdır. Olsa orada söylemez mi? İlla duymak sitediğiniz şeyleri söylemiyor diye eleştirmek mi lazım
Nurettin Veren şimdi Apocu Maocu Doğu Perinçekin bir numaralı adamıdır.
Biliyormusun Sn.Balta Veren'in ailesi bile onu terketmişdir, bu yalan ve iftiralarına ailesi bile tahammül edememişdir.
Verenin burada anlatacağı veya ondan duyacağınız hiçbir doğru bilgi yoktur.
Garip eziklik psikolojisi ile ortalıkda sağa sola iftia atan bir kimsedir.
Maddeleri iyi uyguluyorsun manifesto tıpkı şu maddede olduğu gibi ama unutma iftira müslümana yakışmaz hele hele yalan söyleme
manifesto 30.03.2006, 15:05 Bunlar madde uygulaması değil Balta, Nurettin veren onca yıl sonra neden ayrılmış hiç düşündün mü? Veren'i 10 yıl önce tanısaydın onu fetullahçı diye yargılayacaktın, şimdi ise durum başka değil mi? Bunca yıl hata yaptığını aldatıldığını söyleyen bir insanın ben IQ sundan şüpe ederim, yada işin içinde başka işler ararım. Yani hadisenin mantığı ortada hatta eline dosyalar alıp paşaları bile ziyaret etmiş ama hiçkimse onun sözüne itibar etmemiştir en son bir gazetede bu iddialarını dillendirebilmişdir o da marksist bir gazete....
Bunlar madde uygulaması değil Balta, Nurettin veren onca yıl sonra neden ayrılmış hiç düşündün mü? Veren'i 10 yıl önce tanısaydın onu fetullahçı diye yargılayacaktın, şimdi ise durum başka değil mi? Bunca yıl hata yaptığını aldatıldığını söyleyen bir insanın ben IQ sundan şüpe ederim, yada işin içinde başka işler ararım. Yani hadisenin mantığı ortada hatta eline dosyalar alıp paşaları bile ziyaret etmiş ama hiçkimse onun sözüne itibar etmemiştir en son bir gazetede bu iddialarını dillendirebilmişdir o da marksist bir gazete....
Zaten adamda bundan bahsediyor mevcut sistemden beslenenlerin Fettullah gülen pisliğine bulaşmamışı hemen hemen yok gibi yazıyı rededeceksin hatta IQ sünüde sorgulayacaksın tabii. 35 yıl hizmet ettiğine göre bu IQsü bıozuk adam kaç kişiyi bir deli yönetti o zaman adam sıradan biri olsa anlarım teşkilatın kalbi durumunda. Demekki Deliler dergahı Gulenci grubu ki bir deli 35 yıl hi,zmet edebiliyor. Güldürme Manifesto bu laflara kim inanır. Birde küçümsemek için bir marksist gazete diyorsun. Yazdıklarını eleştir yalan mı yanlışmı değilse doğrusu nedir ama bunu yapamazsın maddeler var tabiiki belirleyici olanda onlar. Halktan gizli olmak zorunda
Dinsel tutum sergilemek dürüstlüğü özü sözü birliği gerektirir. Yalan yada iftirayı değil. Birgün sende bir Nurettin Veren olabilirsin 35 yıl hizmet veripte sonra posan çıkınca yazıdaki 80'lik kişi gibi ve diğerleri gibi, o zaman karşılaşmak isterim seninle.
Kuranda kopya ayetler aktarmak senin bilgili olduğunu göstermez insanın işidir aynası lafa bakılmaz. İnsanlığa hizmet et yalana ve iftiraya değil. Bir grubun menfaaatlerini savunmak bir müddet sana fayda sağlasada insanı herşeyden uzaklaştırır. Yazıyı sonuna kadar oku bunca yazılana sadece diyebildiğin yalan, ve küçümseme.
manifesto 30.03.2006, 15:28 Siz beni Fethullah Gülen ile 35 yıllık cemaat hizmetlerimden yakından tanırsınız. Çünkü sizlerle birlikte çok zaman aynı dini hizmetlerde koşturduk.
Birlikte hizmetleri yaparken Fetullah Gülen ve arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğraflarımız bunun ispatıdır.
Fetullah Gülen'e, bilginiz üzere benden başka kimse itiraz edip fikir beyan edemezdi. Özellikle ABD'ye kaçış konusuna şiddetli itirazım nedeniyle cemaatten aforoz edilmiş ve ölüm tehditleri almaktayım.
Bakınız Sn.Balta ben sizin Nurettin vereni tanıdığınızdan daha fazla tanıyorum, neden bu ayrılığın gerçekleştiğinide size yazdım ama anlamak istemiyorsunuz.Karısı ve çocukları dahi onu terketmiştir bu iftiara falan değil olan şeyleri yazıyorum size.Kabul edin yada etmeyin.Bir insan bir yanlışı 35 40 yıl devam ettirebilir mi? Bunca işi becermiş bir insanın IQ sunda bir sorun olabilir mi? Devamında o zaman ben işlerin arkasında başka şeyler aramak lazım dedim ama sen IQ meselesini yazdın sağlık olsun.
Gülenin sağ veya sol kolu kalbi gibi yakıştırmalar uyduruktan şeyler.Bugün onula beraber olan birçok insanda yarın yollarını ayırabilir ama bu onlara iftira etme hakkı vermez. Kardeşler sizinle bir işimiz kalmamıştır ben bundan sonra yolumu farklı çizdim der ayrılırsın.Ölüm tehdidi falan komik şeyler.
Eğer öldürmek isteseydiler sonkez güleni ABD de bu olaylar yaşandıkdan sonra ziyaret ettiği sırada yapabilirlerdi ama senin bu ziyaretten haberinde yok tabi.
Siz beni Fethullah Gülen ile 35 yıllık cemaat hizmetlerimden yakından tanırsınız. Çünkü sizlerle birlikte çok zaman aynı dini hizmetlerde koşturduk.
Bakınız Sn.Balta ben sizin Nurettin vereni tanıdığınızdan daha fazla tanıyorum, neden bu ayrılığın gerçekleştiğinide size yazdım ama anlamak istemiyorsunuz.Karısı ve çocukları dahi onu terketmiştir bu iftiara falan değil olan şeyleri yazıyorum size.Kabul edin yada etmeyin.Bir insan bir yanlışı 35 40 yıl devam ettirebilir mi? Bunca işi becermiş bir insanın IQ sunda bir sorun olabilir mi? Devamında o zaman ben işlerin arkasında başka şeyler aramak lazım dedim ama sen IQ meselesini yazdın sağlık olsun.
Gülenin sağ veya sol kolu kalbi gibi yakıştırmalar uyduruktan şeyler.Bugün onula beraber olan birçok insanda yarın yollarını ayırabilir ama bu onlara iftira etme hakkı vermez. Kardeşler sizinle bir işimiz kalmamıştır ben bundan sonra yolumu farklı çizdim der ayrılırsın.Ölüm tehdidi falan komik şeyler.
Eğer öldürmek isteseydiler sonkez güleni ABD de bu olaylar yaşandıkdan sonra ziyaret ettiği sırada yapabilirlerdi ama senin bu ziyaretten haberinde yok tabi.
Çok komiksin Manifesto, hala 18 maddeyi şiddetle uyguluyorsun.
Seni tebrik ediyorum çok iyi savunuyorsun ama kim inanır bunlara
05atasoy 30.03.2006, 15:35 bu ülkenin ne fethullaha ne hayrullaha ihtiyacı vardır sizler ey iman edipte imansızlık dinsizlıik yapan ülkeyi peşkeş çeken cemaaatçiler hepinize sesleniyorum buradan.bu ülkeyi seven benim gibi nice ilerici ulusalcı güçler varken emperyalizme yaptınız uşaklığın hesabını vereceksiniz.
ey inananlar fetuşçular sizler dininizi yaşamıyorsunuz sizler birilerinin şunu yaşayın demesiyle yaşıyorsunuz. iman inanç insanın kalbindedir burda saygısızlık yapmayın.(küfürbaz lık).koskoca bir kur an ı degiğştirdiniz siz ve sizin gibiler.ebubekir döneminde binlerce ayetin yok edildiğini herkes biliyor.kıssas ı enbiyada peygamberimiz(sav) der ki: ey inananlar sizlerdemi yahudiler gibi hrıstıyanlar gibi sinagoglarınızı kiliselerinizi yükseltip süslüyorsunuz sizdemi onların yaptıklarını yapıyorsunuz.bugün bakın camilere aya çıkacak nerdeyse içlerini saymıyorum muazzzam yapılar.ama peygamberimiz bunu söylemiş varın siz düşünün.sizler şeriat istiyorsunuz bizler cumhuriyet.faşistlerin söylediği gibi ya sevin ya terkedin demiyorum size ama çok meraklıysanız şeriate hilafete gidin irana orda yaşayın eminim ikinci gün kaçarsınız.
fethuşun ******** yapmayın burda gidin onun yanına fba cıa korumalığında bu ülkenin kuyusunu kazın .sizin için yetiştiriyorum binlerce halk milisini hazırız bekliyoruz saldıracagınız günü.kuvayi milliye ruhunu kuşanmış onbinlerce milis gelin.................
manifesto 30.03.2006, 15:44 bu ülkeyi seven benim gibi nice ilerici ulusalcı güçler varken emperyalizme yaptınız uşaklığın hesabını vereceksiniz.
Ülkeyi sevmek bir ulusalcıların işi zaten olarında vatan sevgisi aşağıdaki gibi.
329432953296
ey inananlar fetuşçular sizler dininizi yaşamıyorsunuz sizler birilerinin şunu yaşayın demesiyle yaşıyorsunuz
Doğru bizler inançlarımızı yaşamıyoruz CHE ler Leninler Kastrolar yaşıyor.Burada bazı arkadaşlar onlara karşı olan yorumlardan güya aleviliğin sorgulanmasından rahatsız oluyorlar.Aleviliği sorgulamıyoruz ama maşallah bazıları iyi sorguluyor.
bir kur an ı degiğştirdiniz siz ve sizin gibiler
Öyleye Kur'an değişmişti ne İslamı :)
fethuşun
Bu da senin üslubuna yakışırdı zaten, atasoy sen en iyi bildiğin işi yap slogan at bizde kendi işimizi
Manifesto karşıt yorumlar yazmakdan sıkılmadın mı Allah aşkına.
Manifesto karşıt yorumlar yazmakdan sıkılmadın mı Allah aşkına.
O sıkılmaz belki Gülen bu iş için para veriyordur prefosyenel Gülenci Ajitatörü.
Burda da söylüyorum.Yönetim SIKILDIK CEVAP VERMEKTEN.KENDİ İNSANIMLA KONUŞMAK İSTİYORUM AKSİ HALDE TERKEDECEĞİM BU FORUMU YETER!
manifesto 30.03.2006, 15:54 :) karşıt görüşler yorumlar aslında size iylik ediyorum.
Burda bulunmam bile sizin için bir nimet.
Tıpkı sizlerin de burada bulunması gibi.Ama Soreş, sane samimi bir şey söyleyeyim buradan sıkıldım zaten yazacağım bir mesele kalmamıştır bundan sonra hep aynı şeyleri tekrar etmek olur.
Sizde kendi aranızda kalırsınız istediğiniz gibi yazar çizersiniz kimse sizi rahatsız etmez ne güzel.
:) karşıt görüşler yorumlar aslında size iylik ediyorum.
Burda bulunmam bile sizin için bir nimet.
Tıpkı sizlerin de burada bulunması gibi.Ama Soreş, sane samimi bir şey söyleyeyim buradan sıkıldım zaten yazacağım bir mesele kalmamıştır bundan sonra hep aynı şeyleri tekrar etmek olur.
Sizde kendi aranızda kalırsınız istediğiniz gibi yazar çizersiniz kimse sizi rahatsız etmez ne güzel.
Senin nimetlerin sana kalsın biz bir faydası olmaz.O nimetler içinde alevi düşmanlığı, fettullah hayranlığı var.O nimetlerin bizi bize düşman eder.
Tabiki sıkılırsın yazacak birşeyin kalmadı.Rahatladın mı? Kendinizi ne zannediyorsunuz? Alim mi? Toplumunun senin gibi alime ihtiyacı var buraya gelme cehaletten at gözlüklerini çıkaramayanlara nimet ol
05atasoy 30.03.2006, 16:34 aşık düçari der ki :
cahilinen etme sohbet her sözü bir baş incitir.
ayrıca sayın manifesto bana niçin aponun resimleri gösteriyon senin zihniyetin bu işte siz ortaksınız onlarla zaten .abd nin petrol bekçiliğini yapmayın orta doguda ve tabiki ülkemizde.ALLAH yukarıda görüyor siz ve sizin gibileri hoşgörü sevgi adına çıktınız yolda binlerce toplu mezar/evlerde)madımaklarda maraşlarda yakılan katledilen binlerce yaratılmış insan var şu an.sizler emperyalizmin yerli işbirlikçileri olarak çok güzel çalışıyorsunuz.ben sizinle aynı dini paylaşmaktan utanıyorum çıkın bu dinden istemiyruz ALLAH ın adını siyasete karıştıranları...
geliyor onbinlerce milis hiç merak etmeyin bu ülke boş değil geliyor anadolunun bagrından koparak ülkesine baglı binlerce kvayi milliyeci geliyor .
bi daha bana apo resmi göndererek karsılık verme zihniyeti bozuk insanın yaptıkların dan belli olur apo kaçtı kenyaya sizinkide amerikaya aralarında hiçbir fark yok.amacınız aynı....
bırakın fethullaha göre düşünmeyide ALLAH ın verdiği aklı kullanarak doğru yolu seçin din istismarcıları
pelinn_n 30.03.2006, 22:28 aslında minefosta sende herşeyin farkındasın ama elinden bişey gelmiyor..sence fettullah gülen alevileri çok mu seviyo?hadi alevileride geçtim herkese sevgi ile mi yaklaşıyo? islamın özü sevgidir diyoruz.onun sevgisi bu mu insan ayrımı yapmak mı?
ayrıca şu kominizm meselesine dönelim(senin dediğin gibi dinsizlik olayına yani)
elbet bu dünya yok olmadan kominizm rejimi mecburen kabul edilecek...çünkü başka şans yok....herşey tükenecek..eşit dağıtım olmayınca insanlar arasında(fakir çoğunluk halk ile,zengin kesim)çatışmalar çıkıcak.ve bunun sonucunda zaten kominizm rejimi ortaya çıkıcak(kendine kendine .birilerinin zoruyla değil.halkın isteğiyleeee)
halitseyfi 31.03.2006, 00:14 Fem gibilerin amacı okumak isteyen kişileri önce eğitmek sonra kullanmak, yoksa fetullah babaları aç kalır mazallah, devletle bağlantı kuramaz
fettullah=eminçölaşan yok aslında birbirinizden farkınız siz ABD siniz
mefisto kardeş sende biraz gözünü aç :hopala :hopala :hopala satılan türkiyeye bak. senin fettullah hoca ABD de CIA tarfında korunuyor.Bunu bilmeyen yok sende gör artık. ABD müslüman bir lideri boşuna orada tutmaz.tabiki kendi amaçları doğrultusunda kullanmıyorsa.
"Tabi insan kominist olduktan sonra atık ondan geriye birşey kalırsa insanlık namına" peki sende insanlık namına birşey var mı? ki sen bu soruyu başkalarına soruyorsun.
"dinime küfür eden bari müslüman olsa"
"huzurluyum" diyorsun pek inanmıyorum huzursuz olduğunu okadar açık ediyorsunki herkes görebiliyor.
şavolanlı 31.03.2006, 15:14 yani canlar bazı sosyalist düşünceleri benimsememiz bizlerin dinsiz oldugu anlamına gelmezki yanlış bir düşünce konu biraz sapmış ama şöyle diyelim yani kominist diye tabir ettigimiz rus halkının çogu ortadokstur yani dinsiz degillerdir.sadece materyalistler vardır genelde materyalistler her şeye bilimsel yaklaşmayı seçtikleri için ataist diye nitelendirilirler solcu olmak veya sol görüşü savunmak ataistlikle nasıl bagdaşlaştırılıyor bunu anlayamıyorum
yani canlar bazı sosyalist düşünceleri benimsememiz bizlerin dinsiz oldugu anlamına gelmezki yanlış bir düşünce konu biraz sapmış ama şöyle diyelim yani kominist diye tabir ettigimiz rus halkının çogu ortadokstur yani dinsiz degillerdir.sadece materyalistler vardır genelde materyalistler her şeye bilimsel yaklaşmayı seçtikleri için ataist diye nitelendirilirler solcu olmak veya sol görüşü savunmak ataistlikle nasıl bagdaşlaştırılıyor bunu anlayamıyorum
Dost bunu hiçbir canımız iddia etmiyor bunu iddia eden kişi zaten forumdan ayrıldı. Artık sana cevap gelmeyecek o nedenle içini rahat tut böyle bir bakış acısı yok Canlar arasında..
sudenurok 31.03.2006, 17:06 fetullahçı olmak dini biz alevilerden iyi bilmek Allah a biz Alevilerden daha yakın olmanız anlamına gelmez önemli olan içimizdeki imandır kalp temizliğidir
|
|