Orijinalini görmek için tıklayınız : Evet, AtatÜrk SuÇludur!..

Saygılı
27.03.2006, 12:59
EVET, ATATÜRK SUÇLUDUR!..

Biz, asıl suçluyu bir kenara bırakıp suçsuzlarla uğraşıyoruz!
Evet... Bugünkü ortamın tek suçlusu Atatürk'tür!..

Eğer bugün 60 milyon insanımız, Batı Trakya'daki Türkün durumunda değilse, bunun suçlusu odur!

Eğer 1923'te, kişi başına düşen ulusal geliri 70 dolar olan bir toplum,
şimdi 2700 dolara ulaşmışsa; bunun suçlusu odur!

Eğer 1929 - 39 yılları arasında, bütün dünyada sanayi üretimi yüzde 19
artarken, Türkiye'de yüzde 96 artmışsa; bunun suçlusu odur!

Eğer Türk işçisi, Batı'daki gibi, çocuk yaşta yeraltında günde 14 - 16 saat
çalıştığı dönemler yaşamamışsa; bir oy hakkı için bile, Fransız işçisi gibi,
59 yıl kanlı bir savaşım vermek zorunda kalmamışsa; bunun suçlusu odur!

Eğer Türk kadını; yasal olarak erkeğine eşitse; "köle" değilse, seçme ve
seçilme hakkını, Fransız kadınından bile önce elde etmişse; kadınlar bugün
Türkiye'de vali, bakan, başbakan bile olabiliyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer 1923'te Darülfünun'daki öğrenci sayısı 2100 olan bir Türkiye'de, bugün
yüzbinlerce genç üniversitelerde okuyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer açık havadaki klasik müzik konserlerini onbinlerce genç izliyorsa;
bunun suçlusu odur!

Eğer şeyhülislamlar "fetva" verip Kuran'ın Türkçe basımını engelleyemiyorsa;
ezanlar düşman bayraklarının gölgesinde okunmuyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer bugün, Köy Enstitülü binlerce köylü çocuğu, kültür yaşamımıza
damgalarını vurabiliyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer 1923'lerde Ortaçağ karanlığında yaşayan bir toplum, bugün 21. yüzyılın
aydınlığında bir ölçüde yaşayabilmişse; bunun suçlusu elbette ki odur!

Atatürk'ün suçları saymakla bitmez.

Bir zamanlar kralların, şahların, cumhurbaşkanlarının, başbakanların
Ankara'yı ziyaret için kuyruk olmalarının sorumluluğu da Atatürk'e aittir...

Baskı rejimlerinden kaçan yüzbinlerce Batılı bilim adamının bir zamanlar
Kemalist Türkiye'yi seçmesinin sorumluluğu da...

Faşit Mussolini'nin bile Türkiye'yi "Avrupalı" saymasının günahı da...

Ama suçlunun suçlarının iyi anlaşılabilmesi için, suçsuzların
suçsuzluklarının da unutulmaması gerekir.

Sokaktaki adamın bile "miras hakkı"na dokunulamaz iken... Atatürk'ün
vasiyetini çiğneyerek, Türk Dil ve Tarih Kurumlarını devletleştiren,
Atatürk'ün miras gelirlerini, devletin aldığı memurlara dağıtan "beş
general" suçsuzdur!

"Ben Atatürkçüyüm ve laikim" diyerek, din derslerinin zorunlu olması hükmünü
anayasaya koydurtan, Alevi'nin, Hristiyan'ın, Yahudi'nin, "Sünni inancı"nı
öğrenmesini zorunlu hale getiren Marmaris'teki emekli adam suçsuzdur!

Köy Enstitülerini kapatırken imam-hatip liseleri açanlar...
Laik liselerde eğitim görenlerin sayısı son 20 yılda 3 kat artarken,
imam-hatip okullarını bitirenlerin sayısının 14 kat artmasını sağlayanlar...
Menderes'ten, Demirel'e, Özal'dan Yılmaz'a, tüm "Atatürkçü laik" başbakanlar
suçsuzdur!

Milli Eğitim Bakanlığı'nı şeriat yanlılarının işgaline terk edenler...
Sağlık ve Tarım Bakanlıklarını şeriatçılara peşkeş çekenler...
İçişleri Bakanlığı'nın yapısını bozup valilerin, kaymakamların, emniyet
müdürlerinin şeriatçı olması için kollarını sıvayanlar...

Hepsi, hepsi suçsuzdur!

Asıl suç, Harp Okulu'nu şeriatçılara açmamakta direnen Kemalistlerdir!..
Sokaktaki adama küfreden suçludur; ama Atatürk'e küfreden suçsuzdur!..

Erbakanlar, Mezarcılar, Dicleler... Holding solcuları, numaracı cumhuriyetçi
liboşlar... Şeriatçı, Kürt ırkçıları...

Hepsi de haklılar!

Onların ayaklarının altına halıları kim döşedi?
1950'den beri bu ülkeyi yönetenler değil mi?...

A. Taner KIŞLALI
Cumhuriyet, 2 Mart 1994

Tek kelime ile mükemmel bir yazı..

ufuk44
27.03.2006, 13:09
sevgili arkadaşım

A. Taner KIŞLALI güzel bir ifadeyle herşeyi anlatıyor.

yanlız ne acı ki bu yazı 1994 yılında yazılmasına karşın günümüzde halen geçerliliğini sürdürmektedir.

bu yazyı bizlerle paylaştığın için ellerine sağlık.

sağolasın.

Urfalı
27.03.2006, 14:13
Evet, Bunları yazan da suçlu.!
Suçsuz olmak için, etliye sütlüye karışmamak gerekir, değil mi?
Yoksa, cinayet sebebi oluruz.!

Sevgili Kışlalı nur içinde yat.

deniz44
27.03.2006, 15:46
ellerine sağlık muhteşem bir yazı

flame-i
27.03.2006, 16:00
çok güzel bir yazı aktardığın için teşekkürler.

canakan
27.03.2006, 16:05
tesekkürler

Cleric
27.03.2006, 16:07
teşekkürler

cerzincan
27.03.2006, 16:29
demiryolları fabrikalar maden ocakları yabancıların elinde bırakılırken fransız alman ingiliz şirketlerinde çalışan işçiler sırf bu ülke şirketlerinin menfaati zarar görmesin diye grev yapan işçiler kurşuna dizilirken atatürk suçlu değilmiydi.nalıncı keseri gibi hep kendinize yontuyorsunuz.atatürk yeryüzünün görmüş olduğu en büyük faşistlerden biridir.hitler bile ona hocam demiş.artık gerçekleri görün

Cleric
27.03.2006, 16:33
demiryolları fabrikalar maden ocakları yabancıların elinde bırakılırken fransız alman ingiliz şirketlerinde çalışan işçiler sırf bu ülke şirketlerinin menfaati zarar görmesin diye grev yapan işçiler kurşuna dizilirken atatürk suçlu değilmiydi.nalıncı keseri gibi hep kendinize yontuyorsunuz.atatürk yeryüzünün görmüş olduğu en büyük faşistlerden biridir.hitler bile ona hocam demiş.artık gerçekleri görün

Vallaha Sana helal olsun Hatta canı gönülden kutluyorum
Çünkü Ortalığı karıştırmakda üstüne Yok

Eminim bu konuda Canerzincanın fitili ateşlemesi üzerine

5 - 10 msj sonra kazana gider :)

Dogan24
27.03.2006, 16:36
eline sağlik dostum dedigin gibi tek kelimeyle muhdeşem bir yazı .......

cerzincan
27.03.2006, 16:56
Vallaha Sana helal olsun Hatta canı gönülden kutluyorum
Çünkü Ortalığı karıştırmakda üstüne Yok

Eminim bu konuda Canerzincanın fitili ateşlemesi üzerine

5 - 10 msj sonra kazana gider :)kendi fikrimizi savunmak ne zamandan beri ortalığı karıştırmak oluyor.sen atatürkün sütten çıkmış ak kaşık olduğunu düşünüyorsun ben aksini iddaa ediyorum

Saygılı
27.03.2006, 16:58

Nerde yazıyor bunlar..Kaynağını gösterirsen bizde okuruz..Burda iki üç cümle ile suçlamak çamur at izi kalsın muhabbetleriyle kolay oluyor..Karşı görüşün varsa ( ki yazdıklarından karşı olduğun belli ) kanıtlarıyla bize anlatır hem biz aydınlarız hemde senin bu konuda kulaktan duğma sözlerle buraya yazı yazmadığını anlarız..

Yakapınarlı
27.03.2006, 17:33
çok güzel bir yazı düşündürücü ve anlayana açıklaycı bir paylaşım olmuş saol

cerzincan
27.03.2006, 17:39
Nerde yazıyor bunlar..Kaynağını gösterirsen bizde okuruz..Burda iki üç cümle ile suçlamak çamur at izi kalsın muhabbetleriyle kolay oluyor..Karşı görüşün varsa ( ki yazdıklarından karşı olduğun belli ) kanıtlarıyla bize anlatır hem biz aydınlarız hemde senin bu konuda kulaktan duğma sözlerle buraya yazı yazmadığını anlarız..arkadaşım devrimci insan yoluna bilimle yürür bende elbeteki dayanağım olmadan birşey savunmam senin istediğin kaynağı sana veriyim.1929 da ankarada sovyet elçisi şnorov yoldaşın tespitleri var bu kitabdan alıntılarla beraber ibonun seçme yazılar isimli kitabınıda okuyabilirsin

yakapınarlı_ali
27.03.2006, 17:45
a.taner kışlalı'yı sevgiyle anarken, bu yazıyı bizlerle paylaşan dost'a da teşekkür ederim.

kendi fikrimizi savunmak ne zamandan beri ortalığı karıştırmak oluyor.sen atatürkün sütten çıkmış ak kaşık olduğunu düşünüyorsun ben aksini iddaa ediyorum

kuşkusuz hiçbirimiz sudan çıkmış ak kaşık değiliz. ama bence asıl faşistlik onun yaptıklarını gormezden gelmektir. ona çok şey borçluyuz dostlar.

Dogan24
27.03.2006, 18:08
a.taner kışlalı'yı sevgiyle anarken, bu yazıyı bizlerle paylaşan dost'a da teşekkür ederim.

kuşkusuz hiçbirimiz sudan çıkmış ak kaşık değiliz. ama bence asıl faşistlik onun yaptıklarını gormezden gelmektir. ona çok şey borçluyuz dostlar. anlamak önemli bilmezki yıllar önçe topragını italyanıyla madenini fıransısıyla aşını yunanla paylasırdı analarımıza bacılarımıza yapmadıları kalmazdı dedelerimiz bebeleriniz diri diri topraga gömulurlerdi bunları bilipde yinede atatürke saygı düymayanı anlamak gerekmez......

ufuk44
27.03.2006, 20:07
arkadaşım devrimci insan yoluna bilimle yürür bende elbeteki dayanağım olmadan birşey savunmam senin istediğin kaynağı sana veriyim.1929 da ankarada sovyet elçisi şnorov yoldaşın tespitleri var bu kitabdan alıntılarla beraber ibonun seçme yazılar isimli kitabınıda okuyabilirsin

sevgili arkadaşım

senin atatürk'e kastın nerde galiyor.ya allah aşkına forumda atatürkle ilgili heryere çamur atmak zorundamısın.

bir yazında hitler atatürk'e hocam demiş dedin.kanıtla.

sevgili arkadaşım senin pkk ile ilgili düşüncelerini merak ettim söylermisin.

saygılarımla

Saygılı
28.03.2006, 09:26
arkadaşım devrimci insan yoluna bilimle yürür bende elbeteki dayanağım olmadan birşey savunmam senin istediğin kaynağı sana veriyim.1929 da ankarada sovyet elçisi şnorov yoldaşın tespitleri var bu kitabdan alıntılarla beraber ibonun seçme yazılar isimli kitabınıda okuyabilirsin

şimdi senin görüşlerini destekleyen senin fikrinde olan bir kişinin kitabına inanmamı bekliyorsun.hep dersinizya tek taraflı bakmayın diye şimdi bu seninki tek taraflı olmuyormu.başka hangi kitaplarda okudunmu diye bir soru sorsam cevabın büyük bir ihtimalle hayır olacaktır.yıllardır türkiyeyi karıştırmak isteyenler ermeni soykırımını gündemde tutanlar,geceyarısı expresi filmini yapanlar (aklıma gelmeyen bir iki flim daha var) neden bu sizin bahsettiğiniz atatürkün faşist bir diktatör olduğunu dile getirmiyor.doğruysa çekindikleri veya korktukları birşeylermi varki bunu dile getirmiyorlar.sonuçta zamanında bu ülkeyi belli bir noktatan belli bir noktaya getirmek için önderlik yapmış bir insan hakkında illaki sevmeyenler görüşlerini benimsemeyenler olacaktır.bugün sosyalist bir çevre işçi sınıfını yok saymıştır . aşırı dinci kısım allahsıztı yok bunları yaptı yok bunları yaptı diye söylemlerde bulunacaktır.buda gayet normaldir.kimse dört dörtlük değildir bunuda biliyoruz ama şuda varki bu günlerde olmamıza kurtuluş savaşı veren insanlara ve atatürke borçluyuz..

cerzincan
28.03.2006, 13:44
arkadaşım her milletin kendi kaderini tayin etme hakkı vardır.bu hak kürt milleti için lozanda çiğnendi.kemalist iktidar heryerde şovenist tümcelerle buülkede milliyetçiliği körükledi her milliyettten emekçinin arasına ayrım soktu ben bazı şeyleri uzatmamak adına kısa kesiyorum.ki bu konu böyle çözülecek birşey değil ama sende hiç hoşgörülü davranmıyorsun

Saygılı
28.03.2006, 13:49
arkadaşım her milletin kendi kaderini tayin etme hakkı vardır.bu hak kürt milleti için lozanda çiğnendi.kemalist iktidar heryerde şovenist tümcelerle buülkede milliyetçiliği körükledi her milliyettten emekçinin arasına ayrım soktu ben bazı şeyleri uzatmamak adına kısa kesiyorum.ki bu konu böyle çözülecek birşey değil ama sende hiç hoşgörülü davranmıyorsun

lozanda ne yapıldı, sence ne yapılmalıydı.benim hangi konuda hoşgörülü olmadığımı anlayamadım..

Azrail
28.03.2006, 14:03
Vatan bayrak namusumuz
Senin eserindir biz koruruz
Gerekirse hep oluruz
Rahat uyu ataturk''um

SAYGILI DOSTUM yüreğine saglık, Atamızın sevgisi ruhu asla eksilmez, ne mutlu Atatürk'ü sevene

Cleric
28.03.2006, 14:52
Hz. Ali’yi sevenler hiç ATATÜRK düşmanı olur mu? Bir Alevinin evinde, ortada Atatürk resmi sağ ve sol taraflarında ise Hz. Ali ve Hacı Bektaş-ı Veli’nin temsili resimleri vardır. Atatürk birlik ve beraberliği, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyor.

Atatürk'ün 22 Aralık 1919 tarihinde Hacıbektaş'a gelişinin 86. yılı kutlandı.

ATATÜRKÜN HİLAFETİN HZ.ALİNİN HAKKI OLDUĞUNU SÖYLEYEN GÖRÜŞLERİ:...(T.B.M.M KÜRSÜSÜNDEN SÖYLEMİŞTİR..)

'Ömerin TESİRİYLE Ebubekire biat olundu görülüyorki halifenin intihabında temeyulatı umumiyenin tabii temerküzünden ziyade şahsi TESİR tesbit edilmiştir' 'En nihayet HİLESİNDE muvaffak olan SAF ve NEZİH olanı mağlup edip ve EVLAT ve AYALINI mahvu perişan eyledi ve bu suretle hilafet ünvanını altındaki imareti islamiyeyi yine HİLAFET ünvanı altında SALTANATI İSLAMİYEYE tahrif etti 'diyor

ATATÜRK Burada açıkça HİLESİNDE başarılı olan kesim(Ebubekir,ömer ...) SAF Ve TEMİZ olan kesimiHz.Ali'nin(şah-ı merdan,Şah-ı velayet,Haydar-ı kerrar...)HAKKINI
YEDİĞİ'Nİ İslam yönetimini de HİLAFET MAKAMI adı altında SALTANATI yönetimine dönüştürdüğünü söylüyor.

ATATÜRK'ÜN EMEVİ YÖNETİMİ İÇİN SÖZLERİ:
'Saltanatı Emeviye baştan nihayete kadar hunin(kanlı katil)ve elim vakayı ile ancak 90 seneyi doldurabilmiştir'diyor.Burada ATATÜRK Emevi Saltanatının başından sonuna kadar KANLI ve ACILI bir olay olduğunu söylüyor.... M.KEMAL ATATÜRK Bunları T.B.M.M Kürsüsünden 'AÇIKÇA' söylüyor['Allahım ehlibeytimi sevenleri sev ona düşman olanlara düşman ol' ]

bunları yazmaktan amacım Bu ülkede herkesin söylemekten korktuğu bazı gerçekleri ATATÜRK'ÜN MECLİS KÜRSÜSÜNDEN AÇIKÇA SÖYLEYEBİLMESİDİR(yobaz kesimin ona dil uzatmasının sebebi budur) ona dil uzatan MUAVİYE POLİTİKASI güdenler karşılarında ilk başta ALEVİ-BEKTAŞİ Toplumunu Bulacaklardır... Bu arada Meclise giren ve AKP Siirt milletvekili Mervan Gür ün şahsında!!! bu MUAVİYE POLİTİKASI Güden partiye oy veren bir tek Ehlibeyt dostu!!! varsa bi tarafına kına yaksın
Eba müslim gelmeseydi cihana EŞŞEKLERDE çağırırdı MERVANA..

'GERÇEKLERİ SÖYLEMEKTEN KORKMAYINIZ'
'LA FETA İLLA ALİ LA SEYFE İLLA ZÜLFİKAR'

kirshof
28.03.2006, 16:34
Bence arkadaş ya tarihi bilmiyor ve ya çarpıtıyor.Kendisinin Kürt faşisti olduğu belli.
Lozan barış antlaşmasından önce misakı milli sınırlarımız belli idi.
Ha madem bu antlaşmayı kabul ertmek istemiyorsunuz o zaman kendinize ayrı bir vatan bulun.Burası Türkiye Cumhuriyetidir.Ve burada bir devletten bahsediyoruz.Devlet bir kaç aşiretin bir kaç ırkın benim kendi mi tanımam la olmuş olsaydı.Şu anda dünya üzerinede 1000 den fazla devlet olurdu.Ayrıca Lozan antlaşmasıyla bugünkü topraklarımız garanti altına alınmış.Ve montros mütarekesinde Fransızlara İngilizlere verilen yerler Şu anda vatan toprağı olmuştur.
Yoksa şu anda bu bölgede ki vatandaşlarımız İngiliz veya Fransız vatandaşı olacaktı.
Belki de bunu yeğleyenler olabilir.O zaman bu ülkede değilde İngiltere de fransa'da yaşasınlar.Hem orda daha çok hak var.Tabii Müslümanlık ve Türk düşmalığı yapıyorsan.
O yüzden bazılarının sözlerini kaale almak bizleri yanlış yere sürükler.
Biz bıurada hangi orta noktalarda buluşabiliriz diye düşünürken,böyle ayrılık nifakları sokanlar,herzaman olmuştur.
Oysa Muaviye'yi kötülüyenlerin böyle şeyler yapmaları ne kadar saçma geliyor bana

alyeşil
28.03.2006, 16:49
Yazı çook güzel paylaşımın için saol hem böylece "Ahmet Taner Kışlalı" yı da anmış olduk...ellerine sağlık

derviscemal
28.03.2006, 16:54

sayın canerzincan,
gene polemige girmişsiniz diyeceğim malesef, atatürk ü sevmeyebilirsiniz ve her atatürk konusuna cevap vermek zorunda değilsiniz bence.

Görüyorumki Atatürk gerçekten suçludur eğer ödnerlik yapmasaydı da görseydik halimizi..

Bence arkadaş ya tarihi bilmiyor ve ya çarpıtıyor.Kendisinin Kürt faşisti olduğu belli.

Arkadaşlar lütfen birbirmize bu şekilde hakarete varıcı kelimeler kulanmaktan kaçınalım..

Urfalı
28.03.2006, 17:49

Affedersin ama yuh!

Azrail
28.03.2006, 18:30
demiryolları fabrikalar maden ocakları yabancıların elinde bırakılırken fransız alman ingiliz şirketlerinde çalışan işçiler sırf bu ülke şirketlerinin menfaati zarar görmesin diye grev yapan işçiler kurşuna dizilirken atatürk suçlu değilmiydi.nalıncı keseri gibi hep kendinize yontuyorsunuz.atatürk yeryüzünün görmüş olduğu en büyük faşistlerden biridir.hitler bile ona hocam demiş.artık gerçekleri görünhaddini bil,

kirshof
28.03.2006, 19:05
pardon arkadaşlar.Atatürk olunca bazen kendimi kaybedebiliyorum.O arkadaştan özür diliyorum.
Varlığımızı Atatürk'e borçlu olduğumuzu unutanlara kızıyorum.Yoksa şu anda burda bu forumda yorum yapamazdık.Belki ingilizceyle yorum yapardık.Saygılarımla

ufuk44
28.03.2006, 19:32
sevgili arkadaşlar

bu forumda atatürk isminden rahatsız olan insanlar olabilir.hatta bazı arkadaşlarımız kendilerini alevi sözcüleri olarak gördüklerinden alevilerinde atatürk'ü sevmediklerini söylüyorlar.

bu atatürk sayfasının ya da topiğinin açılmasını istememizin nedeni ulu önder M.K.ATATÜRK'ü daha iyi anlatmaya çalışma isteğimizdir.

bakıyorum ki bazı arkadaşlarımız biz beyaz desek onlar inadına kara demeye çalışıyorlar.

sözüm alevilerin atamızı sevmediklerini söyleyen arkadaşlara

ya siz hiç alevi duası'damı duymadınız.öyle yalan yanlış bilgiler vermeyin.

söyleyin türkiyenin hangi bölgesindeki aleviler atamızı sevmez.öyle demek le olmaz.

konuyu daha fazla dağıtmadan sizde ricam bu topiği daha fazla kirletmeyin.

şimdi bazı arkadaşlarımız kalkıp bu forum senin babanın malı diye söyleceklerdir.

tabi ki değil.

bizim amacımız bu topikte tek düşünce yapısında birleşmek değil.farklı düşünceler olacaktır.bizim atatürkçülükten anladığımızda budur.

ama sizlerin sözleri fikir söylemekten öte bir olay.direkmen tarik edici sözler.

biz diyoruz bu milleti bu vatanı seviyoruz.siz diyorsunuz milliyetçilik yapmayın.

ve bu polemikler sonucu istemeden de olsa seviye düşüyor.

seviyenin kimin yüzünde düştüğüde bellidir.

bu sözler tamamen benim kişisel düşüncemdir.

saygılarımla.

celalkocairi
29.03.2006, 14:32

bravooooooo yaaa...sonunda faşist te yaptınız ya helal olsun...

yukardaki yazıya gelince bence de çok suçlu. senin neyine, asker maaşını hayatının sonuna kadar eğlenerek yemek varken, sen git hayatını vatanına ada...

Serkan_Devrim
29.03.2006, 14:37

forumda birbirimize ve herhangi bir ırk/din/mezhep/inanç/dil/kültür/ideoloji/önder/kişi/kurum/vb hakkında saygı çerçevesinde yorumlar belirtilmeli. aksi takdirde kendimize saygı bekleme hakkımız olmaz.
www.aleviforum.com/showthread.php?p=85827#post85827linkteki uyarıyı ciddiye alın. kişilere özellikle de tarihe malolmuş kişilere kaynaksız ve sövücü nitelikte yazılar yazmayın.
saygılar

cerzincan
29.03.2006, 16:07
dün bu konu hakkında özeleştiri verip biraz ileri gittiğimi kabul etmiştim.fakat görüyorumki bazı arkadaşların gözleri görmez olmuş.bize yüklenmeye çalışıyorlar.bu konu hakkında daha fazla polemiğe girmeyeceğim.yalnız arkadaşlarda sabrımızı zorlamasınlar.

Yakapınarlı
29.03.2006, 16:11
dün bu konu hakkında özeleştiri verip biraz ileri gittiğimi kabul etmiştim.fakat görüyorumki bazı arkadaşların gözleri görmez olmuş.bize yüklenmeye çalışıyorlar.bu konu hakkında daha fazla polemiğe girmeyeceğim.yalnız arkadaşlarda sabrımızı zorlamasınlar.
sayın cerzincanlütfen sabrımızı zorlamasınlar gibi tehditvari yazılar yazmayın.
konu her zamanki gibi kişiselleşmesin lütfen..

cerzincan
29.03.2006, 16:12
bunada peki eyvallah

Köroglu
01.04.2006, 01:49
EVET, ATATÜRK SUÇLUDUR!..

Biz, asıl suçluyu bir kenara bırakıp suçsuzlarla uğraşıyoruz!
Evet... Bugünkü ortamın tek suçlusu Atatürk'tür!..

Eğer bugün 60 milyon insanımız, Batı Trakya'daki Türkün durumunda değilse, bunun suçlusu odur!

Eğer 1923'te, kişi başına düşen ulusal geliri 70 dolar olan bir toplum,
şimdi 2700 dolara ulaşmışsa; bunun suçlusu odur!

Eğer 1929 - 39 yılları arasında, bütün dünyada sanayi üretimi yüzde 19
artarken, Türkiye'de yüzde 96 artmışsa; bunun suçlusu odur!

Eğer Türk işçisi, Batı'daki gibi, çocuk yaşta yeraltında günde 14 - 16 saat
çalıştığı dönemler yaşamamışsa; bir oy hakkı için bile, Fransız işçisi gibi,
59 yıl kanlı bir savaşım vermek zorunda kalmamışsa; bunun suçlusu odur!

Eğer Türk kadını; yasal olarak erkeğine eşitse; "köle" değilse, seçme ve
seçilme hakkını, Fransız kadınından bile önce elde etmişse; kadınlar bugün
Türkiye'de vali, bakan, başbakan bile olabiliyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer 1923'te Darülfünun'daki öğrenci sayısı 2100 olan bir Türkiye'de, bugün
yüzbinlerce genç üniversitelerde okuyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer açık havadaki klasik müzik konserlerini onbinlerce genç izliyorsa;
bunun suçlusu odur!

Eğer şeyhülislamlar "fetva" verip Kuran'ın Türkçe basımını engelleyemiyorsa;
ezanlar düşman bayraklarının gölgesinde okunmuyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer bugün, Köy Enstitülü binlerce köylü çocuğu, kültür yaşamımıza
damgalarını vurabiliyorsa; bunun suçlusu odur!

Eğer 1923'lerde Ortaçağ karanlığında yaşayan bir toplum, bugün 21. yüzyılın
aydınlığında bir ölçüde yaşayabilmişse; bunun suçlusu elbette ki odur!

Atatürk'ün suçları saymakla bitmez.

Bir zamanlar kralların, şahların, cumhurbaşkanlarının, başbakanların
Ankara'yı ziyaret için kuyruk olmalarının sorumluluğu da Atatürk'e aittir...

Baskı rejimlerinden kaçan yüzbinlerce Batılı bilim adamının bir zamanlar
Kemalist Türkiye'yi seçmesinin sorumluluğu da...

Faşit Mussolini'nin bile Türkiye'yi "Avrupalı" saymasının günahı da...

Ama suçlunun suçlarının iyi anlaşılabilmesi için, suçsuzların
suçsuzluklarının da unutulmaması gerekir.

Sokaktaki adamın bile "miras hakkı"na dokunulamaz iken... Atatürk'ün
vasiyetini çiğneyerek, Türk Dil ve Tarih Kurumlarını devletleştiren,
Atatürk'ün miras gelirlerini, devletin aldığı memurlara dağıtan "beş
general" suçsuzdur!

"Ben Atatürkçüyüm ve laikim" diyerek, din derslerinin zorunlu olması hükmünü
anayasaya koydurtan, Alevi'nin, Hristiyan'ın, Yahudi'nin, "Sünni inancı"nı
öğrenmesini zorunlu hale getiren Marmaris'teki emekli adam suçsuzdur!

Köy Enstitülerini kapatırken imam-hatip liseleri açanlar...
Laik liselerde eğitim görenlerin sayısı son 20 yılda 3 kat artarken,
imam-hatip okullarını bitirenlerin sayısının 14 kat artmasını sağlayanlar...
Menderes'ten, Demirel'e, Özal'dan Yılmaz'a, tüm "Atatürkçü laik" başbakanlar
suçsuzdur!

Milli Eğitim Bakanlığı'nı şeriat yanlılarının işgaline terk edenler...
Sağlık ve Tarım Bakanlıklarını şeriatçılara peşkeş çekenler...
İçişleri Bakanlığı'nın yapısını bozup valilerin, kaymakamların, emniyet
müdürlerinin şeriatçı olması için kollarını sıvayanlar...

Hepsi, hepsi suçsuzdur!

Asıl suç, Harp Okulu'nu şeriatçılara açmamakta direnen Kemalistlerdir!..
Sokaktaki adama küfreden suçludur; ama Atatürk'e küfreden suçsuzdur!..

Erbakanlar, Mezarcılar, Dicleler... Holding solcuları, numaracı cumhuriyetçi
liboşlar... Şeriatçı, Kürt ırkçıları...

Hepsi de haklılar!

Onların ayaklarının altına halıları kim döşedi?
1950'den beri bu ülkeyi yönetenler değil mi?...

A. Taner KIŞLALI
Cumhuriyet, 2 Mart 1994

Tek kelime ile mükemmel bir yazı..

HELAL OLSUN:ilgili:

alihaydar_22
01.04.2006, 01:56
Dersim Katliami Ve Digerleri Neden Hemen Unutuldu Arkadaslar Merak Ediyorum Dogrusu Neden?
Neden?
ve KUSURA BAKMAYIN AMA ATANIZ PEKTE ÖYLE SÜTTEN CIKMIS AK KASIK DEGIL DEGILMI?
:):):)

Ercan
01.04.2006, 02:05
Dersim Katliami Ve Digerleri Neden Hemen Unutuldu Arkadaslar Merak Ediyorum Dogrusu Neden?
Neden?

aferin !
iyi dersini almissin

alihaydar_22
01.04.2006, 02:34
anlamadim neden bana aferin cekiyorsunuz????

Saygılı
01.04.2006, 13:01

kimse atatürkün sütten çıkmış ak kaşık olduğunu söylemiyor.oda tartışılmalı konuşulmalı.yanlışları hataları illaki olmuştur.( dersim olayı için konuşmuyorum.çünkü bu konu hakkında bilgim yok ama araştırıyorum.) ama yukardaki yazı atatürkün bu ülkeye kazandıklarını anlatan ve karşıtlarınıda söyleyen bir yazı.ama atatürkü tüm anlamıyla eleştiriyorsakta bunun haksız olacağını düşünüyorum.

celalkocairi
01.04.2006, 22:37
Neden?
bak kimse dört dörtlük değildir,
yaaa adam o kadar hizmet yapmış vatanın için senin için, ama gidip her seferinde başka yönlerine bakıyosunuz, değiştirin artık bu kafaları...

Özgür-Taylan
02.04.2006, 00:26
Helal olsun diyorum!!!

ATAM IZINDEYIZ !!
yobazlara inat olsunnnn izindeyiz pasam!!!

celalkocairi
02.04.2006, 13:42
Helal olsun diyorum!!!

ATAM IZINDEYIZ !!
yobazlara inat olsunnnn izindeyiz pasam!!!

yobazlara ve cahillere inat,

korkirem türküsünde niye cahilden ve yobazdan bukadar korktukları ortada...

unjustified
02.04.2006, 17:49
Çok SÜper Bİ Yazi Ama Ne Yazikkİ BÖle İnsanlari Kaybedİyoruz Sonuna Kadar AtatÜrkÇÜyÜz Sonuna Kadar AtattÜrk MİllİyetÇİsİyİz
Alevİler Sadece Dersİmde Mİ Ya Sİvasta Yanan Canlar,Çorumda Malatya Da,maraŞta,İstanbulda Bunlardan Da Mi AtatÜrk Sorumlu AĞziniza TakilmiŞ BİŞeyler Dersİm Olaylarida Dersİm Olaylari?tek Tarafli ÖĞrenİp Sadece AtatÜrkÜ Karaliyosunuz Bu Olaylar O Kadar Kolaymi İnsan ÖldÜrmek Bu Kadar Basİtmİ?atatÜrk Canİ Mİ?bu Kadar Da Saygisiz Olunmaz?adam Daha Ne Yapsin Be?ÖzÜr Dİlerİm Ama Yuh Yanİ

Hüseyin69
02.04.2006, 18:00
AtatÜrkÇÜyÜz Sonuna Kadar AtattÜrk MİllİyetÇİsİyİz
Alevİler Sadece Dersİmde Mİ Ya Sİvasta Yanan Canlar,Çorumda Malatya Da,maraŞta,İstanbulda Bunlardan Da Mi AtatÜrk Sorumlu AĞziniza TakilmiŞ BİŞeyler Dersİm Olaylarida Dersİm Olaylari?tek Tarafli ÖĞrenİp Sadece AtatÜrkÜ Karaliyosunuz Bu Olaylar O Kadar Kolaymi İnsan ÖldÜrmek Bu Kadar Basİtmİ?atatÜrk Canİ Mİ?bu Kadar Da Saygisiz Olunmaz?adam Daha Ne Yapsin Be?ÖzÜr Dİlerİm Ama Yuh Yanİ

simdi senin bu mesajina saygi duyup eyvalla mi diyim yoksa birazda gözünü tabiki kalp gözünü ac mi diyim bilmiyorum
corum maras sivas gazi ve daha bir sürü büyük kücük capli katliamlar kimin eseri tabiki osmanli osmanli düzenini yikip yerine cumhuriyeti kuranlarin hicmi kücük te olsa payi yok cumhuriyet dönemindeki alevi katliamlarinda

Cleric
02.04.2006, 18:05
Çok SÜper Bİ Yazi Ama Ne Yazikkİ BÖle İnsanlari Kaybedİyoruz Sonuna Kadar AtatÜrkÇÜyÜz Sonuna Kadar AtattÜrk MİllİyetÇİsİyİz

Daha öncede bir bölümde söledim kim vurduya gitti

2 Temmuz 1993’de Sivas’ta yanan Madımak Otelinin içinde bende vardım
Kıl payı ile Ben ve benim gibi Bir Kaç Can kurtuldu ..

hacı bektaş Veli Derneği ile beraber gitmiştim. Orda yakanların yarısına yakını Kürtçe slogan atıyordu yakanların yarıya Yakını islamcı hizbullah üyesi Kürtlerdi Emin olun..

Orda olan Kime sorsanız Benim söylediklerimi Söyler ..

Biz Nasıl Sivas madımağı yada Terör olaylarını Kürt kardeşlerimize Maletmiyosak bazı kişisel olaylarıda İnsanlar ULU ÖNDER MUSTAFA KemaL ATATÜRK e yıkmasınlar.. Fark burda ..

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMALI Saygı ve SEVGİYLE ANIYORUZ

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK sahipsiz DEĞİLDİR Anlayın ARTIK

ATATÜRKÇÜ ALEVİ GENÇLİK

Hüseyin69
02.04.2006, 18:17
Daha öncede bir bölümde söledim kim vurduya gitti

2 Temmuz 1993’de Sivas’ta yanan Madımak Otelinin içinde bende vardım
Kıl payı ile Ben ve benim gibi Bir Kaç Can kurtuldu ..

hacı bektaş Veli Derneği ile beraber gitmiştim.Orda yakanların yarısına yakını Kürtçe slogan atıyordu yakanların yarıya Yakını islamcı hizbullah üyesi Kürtlerdi Emin olun..

Orda olan Kime sorsanız Benim söylediklerimi Söyler ..

haddinden fazla hemde cok fazla zirvalamisin bari biraz kücük at ta ...... bogazinda kalmasin sahi yahu ben niye yazdimki .... sana simdi onay mesajlari atacaktir

Cleric
02.04.2006, 18:20
haddinden fazla hemde cok fazla zirvalamisin bari biraz kücük at ta ...... bogazinda kalmasin sahi yahu ben niye yazdimki .... sana simdi onay mesajlari atacaktir

Sizinle Polemiğe yada tartışmaya girmeyecem

Siz öle düşünüyosanız öledir Başkasının düşüncesine görede farklı olabilir

Ne deyim

Saygılar

Hüseyin69
02.04.2006, 18:23
Sizinle Polemiğe yada tartışmaya girmeyecem

Siz öle düşünüyosanız öledir Başkasının düşüncesine görede farklı olabilir

Ne deyim

Saygılar

ama acik acik yalan söylemissin cünki video kayitlari ve halen yasayan canli taniklardan simdiye kadar hic birinden duymadimki
katiller kürtce slogan attilar diye senin bir karinagrisi var istersen bir eczaneye git sana yardimci olabilirler

haa merak ettim
acaba kürtce atilan sloganlardan hatirladigin bir kac kelime varmi
bizimle paylasirsan kürtlere nefretimiz bir kat daha artmis olacak buna emin ol
biraz daha gercekci ol evet yalan i herkes söyler
bende bazen atarim ama senin attigin cinsten degil

ufuk44
02.04.2006, 18:25

sevgili arkadaşım

bu nokta nokta yazıp bırakmayı bizde biliriz.karşındaki insanlara saygın yoksa kendine olsun bari.

geçen gün bu nokta nokta yazıp bıraktığında sana yazdığımda yönetimi bu konu hakkında göreve davet etmiştim.

bu yazın üzerine yine sana verilecek cevabın forum yöneticilerinde verileceğine inanıyorum.

saygılarımla

Cleric
02.04.2006, 18:30
ama acik acik yalan söylemissin cünki video kayitlari ve halen yasayan canli taniklardan simdiye kadar hic birinden duymadimki
katiller kürtce slogan attilar diye senin bir karinagrisi var istersen bir eczaneye git sana yardimci olabilirler

haa merak ettim
acaba kürtce atilan sloganlardan hatirladigin bir kac kelime varmi
bizimle paylasirsan kürtlere nefretimiz bir kat daha artmis olacak buna emin ol
biraz daha gercekci ol evet yalan i herkes söyler
bende bazen atarim ama senin attigin cinsten degil

Beni ne kadar tahrik etmeye çalışsanda emin ol artık olmayacam :)

Seni ben Site yönetimine havale ediyorum :)

sila
02.04.2006, 18:38
anlatimm cok guzel tabiki anlayanaa dolayli olarak herseyin ic yuzuuu gerci herkes isine geleni anliyorr.....

saygialr...

cerzincan
02.04.2006, 19:08
atatürk hakkında daha fazla polemiğe girmeyeceğimi söylemiştim yalnız dayanamıyorum.kulaktan dolma bağnazlık derecesinde atatürk hayranlığıyla kim ne yazdığının farkında değil.atatürkü sevmeyenlere yuh çekenler siz yazdıklarınızın farkındamısınız.bize tek taraflı düşünüyorsunuz diyenler sizde artık farklı düşünenlere müsammaha gösterin

Dogan24
02.04.2006, 19:23
atatürk hakkında daha fazla polemiğe girmeyeceğimi söylemiştim yalnız dayanamıyorum.kulaktan dolma bağnazlık derecesinde atatürk hayranlığıyla kim ne yazdığının farkında değil.atatürkü sevmeyenlere yuh çekenler siz yazdıklarınızın farkındamısınız.bize tek taraflı düşünüyorsunuz diyenler sizde artık farklı düşünenlere müsammaha gösterin senin buraya yazman dahil sana gösterilen müsammaha degilmi can fikirlerini beyan edebiliyorsun anlata biliyorsun degilmi...

ama dikkat etmenizdeki tek olgu tartışılan konu uzerinden bir birinize saygılı ve seviyeli konuşmak nasıl göruşlerine saygı beklerken bir digerinin düşünçelerinede saygı ver yoksa bunun sonuçu hiçde iyi olmayan görununler olur bu forum kurallarındada belirtilmişdir.......

sila
02.04.2006, 19:33
atatürk hakkında daha fazla polemiğe girmeyeceğimi söylemiştim yalnız dayanamıyorum.kulaktan dolma bağnazlık derecesinde atatürk hayranlığıyla kim ne yazdığının farkında değil.atatürkü sevmeyenlere yuh çekenler siz yazdıklarınızın farkındamısınız.bize tek taraflı düşünüyorsunuz diyenler sizde artık farklı düşünenlere müsammaha gösterin

sevmiyorsanizz barii sevenlere, onlarin dusuncelerinee saygili olabilirsinizz..... bende sunu merak ediyorumm suan Ataturk sayesindee o topraklar ustundesinn onu sevmiyorsan onun kudugu o cumhuriyetide sevmememn gerekmiyormu peki nedne hala orda onun anisinda yasiyorsunnnnn..... egerki baskaa bir ulkede yasamak zorunda olsaydinn.. daha farkli duusneceginden eminimm...

unjustified
02.04.2006, 19:36
Ne BaĞnazliĞi Ne Kulaktan DolmaliĞi Ya Kİmİn Neler YaptiĞi AÇik AÇik Ortadadir.ne BaĞnazliĞindan Bahsedİyosunuz Sİz?ne Kulaktan DolmaliĞi?sİzİn Ne BİldİĞİnİz Ortada AtatÜrk Hakkinda ÜÇ Kelİme Bİlİyosunuz O Kadar(mustafa Kemal AtatÜrk) Gerİ Kalani Hayal ÜrÜnÜnÜz?sİvas,maraŞ............ Katlİamlarinin Sebebİ Cumhurİyet YÖnetİmİ DeĞİldİr.almanya Da YaŞayip Ülkenİn Sorunlarini ÇÖzÜyosunuz,hİÇ TanimadiĞiniz Ulu Önderİ Karaliyosunuz,ortaliĞi KariŞtirmaya ÇaliŞiyonuz,resmen BÖlÜcÜlÜk Yapiyosunuz.atatÜrkÜ Sevmek Zorunda DeĞİlsİnİz Ama Saygili Olmak Zorundasiniz Uydurma Bİlgİlerle Kİmseyİ Karalayamazsiniz Hele De Ulu Önderİ.........mİnİcİk Çocuklar ÖlÜyo DoĞuda Hepsİ De Bİzİm İnsanimiz KardeŞİmİz...bİzİ Bİrbİrİmİze Kirdirmaya ÇaliŞiyolar.kardeŞİ KardeŞe DÜŞman Edİyolar.dÜŞmemelİyİz Bu Tuzaklara YÜzyillardir Bİrlİkte YaŞadik Kopmadik KopmayacaĞizda.atatÜrk MİllİyetÇİsİyİm Ölene Kadar......................

cerzincan
02.04.2006, 19:55
ben istanbuldayım ülke gerçeğine uzak değilim.sen zaten atatürk milliyetçisiyim dedikten sonra cumhuriyet falan bu tür şeylerden bahsetme. bu arada bölücülük yapma diyorsun o zaman hiç farklı düşünce olmasın sadece sizin yolunuzda yürüyelim sonrada buna şükredelim.

unjustified
02.04.2006, 20:52
atatürk milliyetçisiyim yanlış anladın orta asya milliyetçisi değilim kurt la kuşla işim yok bilimiyosun işte atatürk milliyetçiliğini öğrenirsen belki sende seversin....aslında ben seni diğer erzincanla karıştırmışım benzer düşüncelerdesiniz özür dilerim dikkatli okuyamamışım.ben düşüncülerinize bişey demiyorum ama atatürküde karalayamazsınız benim atatürk hakkındaki düşüncelerime bağnazlık diyemezsiniz.atatürk milliyetçisiyim laiğim,halkçıyım,devrimciyim,cumhuriyetçiyim,devle tçiyim cumhuriyet hakkında konuşmam için ne olmam lazım?şu anda istediğin yolda yürüyosun ben sana zorla bişeyi kabullendirmeye çalışmıyorum sana katılmadığım yerleri söylüyorum?isteyen istediğini düşünür zaten demokrasinin de güzelliği burda değil mi?atatürk bize bu hakkı vermiş 80 sene önce ama ne kadarını koruyabilmişiz?mustafa kemal yürüyüşü yapan gençleri asmışlar?musatafa kemal yapabileceği en güzel şeyi yapmıştır bu ülke için.daha yürekliyseniz siz daha iyisini yaparsınız

cerzincan
03.04.2006, 12:43
milliyetçiliğin orta asya milliyetçiliği atatürk milliyetçiliği gibi fraksiyonlarının olması onu özünden ıramaz.milliyetçilik çağ dışılıktır. başka halkların yok sayılmasıdır.başka inançların yok sayılmasıeır.hem aleviyim diyorsun. her görüşe her insana saygılıyım diyorsun.birde milliyetçiyim diyorsun.ya sen kendini tanımıyorsun ya inancımızı bu ne yaman çelişki

ecem_m
03.04.2006, 22:20
Tek keLime iLe mükemmeL bir yazı!!!

unjustified
03.04.2006, 22:57
milliyetçiyim aleviyim hem aleviyim hemde sünniyim mi diyorum hem müslümanım hemde yahudiyimmi diyorum hem türküm hemde almanım mı diyorum hem aleviyim hemde atatürk milliyetçisiyim ülkemi sevmek çağdışılıksa çağdışıyım bence sen milliyetçiliğin ne demek olduğunu bilmiyosun sen milliyetçiliği sokakta kafa tokuşturup kurt taklidi yapan insanlardan öğrenmişsin ben vatanımı seviyorum kürdünü de seviyorum lazınıda türkünüde insan olan herkesi seviyorum kimseye kinim yok.eğer ülkemde birilerine haksızlık yapılıyosada onada sonuna kadar karşıyım herkesin mutlu olduğu bir ülkede yaşamak istiyorum kavgalar,savaşlar olmasın istiyorum çünkü ben çağdışıyım sevmiyorum kavgayı.vatanımı sevdiğim için suçlanıyorum bu çok medenice bi davranış sende çok medenisin.atatürk milliyetçisiyim çağ dışıyım.1930 larda kadına seçme ve seçilme hakkı veren insanın sonuna kadar takipçisiyim çağ dışıyım ama insanım bütün insanlarıda seviyorum ama igerçekten insanları atattürk milliyetçisiyim bütün milletlere saygım sonsuz başka milletlere ezerek aşağılayarak milliyetçilik yapmıyorum mustafa kemalin kurduğu laik devrimci cumhuriyrtin bekçisiyim

KURŞUNveli
15.04.2006, 22:08
milliyetçiliğin orta asya milliyetçiliği atatürk milliyetçiliği gibi fraksiyonlarının olması onu özünden ıramaz.milliyetçilik çağ dışılıktır. başka halkların yok sayılmasıdır.başka inançların yok sayılmasıeır.hem aleviyim diyorsun. her görüşe her insana saygılıyım diyorsun.birde milliyetçiyim diyorsun.ya sen kendini tanımıyorsun ya inancımızı bu ne yaman çelişki

bende milliyetciyim atatürk milliyetciliğini destekliyorum bu ülkeyi sevmek korumak çağdışılıksa bende çağdışıyım... milliyetciyim ama cevremde aleviliği benim kadar savunan kimsede yoktur...alevilik demek ülkesini sevmemek demek diye bir kavram yok lütfen genelleme yapmayalım 25 milyon adına konuşmayalım kişisel fikrinizi aleviliğe bağlamayınız...cevremdeki ve tanıdığım tüm aleviler ülkesine bayrağına ve Atatürk`e sonuna kadar bağlı insanlardır...

izem
18.04.2006, 21:53
bende milliyetciyim atatürk milliyetciliğini destekliyorum bu ülkeyi sevmek korumak çağdışılıksa bende çağdışıyım... milliyetciyim ama cevremde aleviliği benim kadar savunan kimsede yoktur...alevilik demek ülkesini sevmemek demek diye bir kavram yok lütfen genelleme yapmayalım 25 milyon adına konuşmayalım kişisel fikrinizi aleviliğe bağlamayınız...cevremdeki ve tanıdığım tüm aleviler ülkesine bayrağına ve Atatürk`e sonuna kadar bağlı insanlardır...

Düşünceleriniz çok güzel arkadaşım da..
Ben o imzayı anlayamadım?..

Ülkücü bir kemalist nasıl olur?..
Ya da ülkücü bir alevi?..

Ya da ülkücü bir kemalist?..

Hüseyin69
18.04.2006, 21:58
Ben o imzayı anlayamadım?..

Ülkücü bir kemalist nasıl olur?..
Ya da ülkücü bir alevi?..

Ya da Atatürk milliyetçisi bir kemalist?..

valla bende birsey anlamadim demekki bu zamanda hersey oluyor
ilkkez sanalda bir ülkücü alevi yada kemalist ülkücü görüyorum
sanirim buda bizim mozaiksel yönümüzden nekadar her inanca acik oldugmuzu gösteriyor degerli izzem ablam

izem
18.04.2006, 22:01
valla bende birsey anlamadim demekki bu zamanda hersey oluyor
ilkkez sanalda bir ülkücü alevi yada kemalist ülkücü görüyorum
sanirim buda bizim mozaiksel yönümüzden nekadar her inanca acik oldugmuzu gösteriyor degerli izzem ablam

yok hüseyin abim bu aleviliği yozlaştırmak anlamına gelir..yazık valla içim acıdı!
bir alevi ülkücü olabilir mi ya?..

Hüseyin69
18.04.2006, 22:09
yok hüseyin abim bu aleviliği yozlaştırmak anlamına gelir..yazık valla içim acıdı!
bir alevi ülkücü olabilir mi ya?..

valla ben yorum yapmiycam degerli izzem
ama senin avatarina baya takildim ne yaptin kime bulastinki yüzün gözün cizik yarabere icinde kim bilir yine kimi kizdirdin izzem bak rahat dur yoksa seni AIHM e sikayet ederim ona göre :)
hehe neyse konu dagilmasin espiri ve saka yaptigimi bilirisin degerli izzem :)

izem
18.04.2006, 22:11
valla ben yorum yapmiycam degerli izzem
ama senin avatarina baya takildim ne yaptin kime bulastinki yüzün gözün cizik yarabere icinde kim bilir yine kimi kizdirdin izzem bak rahat dur yoksa seni AIHM e sikayet ederim ona göre :)
hehe neyse konu dagilmasin espiri ve saka yaptigimi bilirisin degerli izzem :)

abicim kendim yaptım kendim..
bu aralar bunalım takılıyorum..:yapmabe
kendine iyi bak abim..sağlıcakla..

KURŞUNveli
18.04.2006, 22:18
bunu bana sormadan önce ülkücülük nedir bir beş dakikanızı ayırıp araştırını. lütfen rica ediyorum

izem
18.04.2006, 22:22
bunu bana sormadan önce ülkücülük nedir bir beş dakikanızı ayırıp araştırını. lütfen rica ediyorum

hmm..
hani şu maraş katliamında alevileri katleden ülkücülük mü?..
ya da Türkeşin ardından uluyan ülkücülük mü?..
Yoksa Sünni mezhebini savunan ülkücülük mü?..
Yoksa faşistlik ile milliyetçiliği birbirne karıştıran ve sonunda işte böyle allak bullak eden kafaları olan ülkücülük mü?..
yoksa yoksa yoksa bozkurtu himayesine geçiren ülkücülük mü?..
...

saymakla bitmez..

sizden rica ediyorum kemalistim lafını ülkücülükle birlikte kullanmayın.
Çünkü ben bir kemalistim!
Ve bu lafımı savunduğum ideoljiye yakıştıramam!..

Hüseyin69
18.04.2006, 22:25

bes dakikaya gerek yok ben sana bir kac cümle eksik yada yanlis birseyler anlatim ülkücülük
1- ülkesini sevmek
2- ülkesini seviyor gibi yapmak ülkesinin sah damarini kesmek
3- vatanin sevmek vatani seviyor gibi yapmak baska ülkelerin anayasasiyla yönetmeye imza atmak
4- ülkesini seviyor gibi yapmak baska irk dil din vs mozaikleri kabul etmemek
5-tek din tek dil tek millet
6-(ya sev ya terk et)vs
daha yazacam ama forum benim tekelimde degil birazda diger degerli üyelerimize yer vermek durumundayim

deniz gibi
18.04.2006, 22:32
ne güzel yerinde tespitler.
Asıl suçlular şimdi sermayelerini artırmanın yollarını arıyorlar....

KURŞUNveli
18.04.2006, 22:35
evet haklısın ama bunlar senin fikrin senin düşüncelerin ben hiç bir mesajımda bunlardan bahsetmedim bitane göster yeter...kemalist düşünceye inanmaya bilirsin ama onun ve arkadaşlarının kurtardığı topraklarda yaşıyoruz...benim ülküm atatürkün fikirlerini inkılaplarını ilkelerini kurduğu cumhuriyeti savunmak ölene kadar...sen bu düşüncelere ırkcılık faşizm diyosan evet ırkcı ve faşistim ve hayatım boyuncada bu düşünce ve fikirleri savunacağım senin gibi düşünen insanlara karşı...herzaman ve heryerde...

KURŞUNveli
18.04.2006, 23:03
hmm..
hani şu maraş katliamında alevileri katleden ülkücülük mü?..
ya da Türkeşin ardından uluyan ülkücülük mü?..
Yoksa Sünni mezhebini savunan ülkücülük mü?..
Yoksa faşistlik ile milliyetçiliği birbirne karıştıran ve sonunda işte böyle allak bullak eden kafaları olan ülkücülük mü?..
yoksa yoksa yoksa bozkurtu himayesine geçiren ülkücülük mü?..
...

saymakla bitmez..

sizden rica ediyorum kemalistim lafını ülkücülükle birlikte kullanmayın.
Çünkü ben bir kemalistim!
Ve bu lafımı savunduğum ideoljiye yakıştıramam!..

neden ülkücülük,milliyetcilik denince aklınıza hep mhp falan filan geliyor....
bu sitede bulunan bazı insanlar ben aleviyim ama müslüman değilim deyince neden karşı cıkmıyosunuz buda ben kemalistim ama kemalist ülkücü değilim kavramına benzemiyormu biraz...ne dersiniz..birde bensizden bişey rica ediyorum yazınızda ben saçmasapan bir insanım tek farkım kemalist olmak demişiniz rica etsem değiştirirmisiniz...atatürkün ismini kaldırabilirmisiniz o yazıdan cok rica edeceğim...

izem
19.04.2006, 16:21
neden ülkücülük,milliyetcilik denince aklınıza hep mhp falan filan geliyor....
bu sitede bulunan bazı insanlar ben aleviyim ama müslüman değilim deyince neden karşı cıkmıyosunuz buda ben kemalistim ama kemalist ülkücü değilim kavramına benzemiyormu biraz...ne dersiniz..birde bensizden bişey rica ediyorum yazınızda ben saçmasapan bir insanım tek farkım kemalist olmak demişiniz rica etsem değiştirirmisiniz...atatürkün ismini kaldırabilirmisiniz o yazıdan cok rica edeceğim...

Her ülkücü milliyetçidir ama her milliyetçi ülkücü değildir..
Hele bir Kemalist katiyen ülkücü değildir!

Ülkücülüğü mhp ile bağdaştırmayın demişsin de arkadaşım şu an ülkücülük kavramı tekel bir kavramdır ve kimin tekelinde olduğu açık..
yani sen illa ülkücülükten kastını milliyetçilik olarak ifade edeceksen ulusalcıyım de milliyetçiyim de..
Ha kemalistsen de Atatürk milliyetçisiyim de..

Ülkücülük ile Kemalizmin bir kere prensipleri farklıdır.

ülkücülük = Türk-İslam Sentezciliği
Milliyetçilik = Türkçülük
Atatürk milliyetçiliği = Ne mutlu Türküm diyene..

ülkücülük milliyetçiliğin üstünde bir kavramdır. Salt ırkcı şövenist söylemlerin yer aldığı bir kavramdır..Lütfen bu kadar açık bi anlam taşıyan kelimelerin tartışmasını yapmayalım..

Elme ile armut bir midir?..

*Anladığım kadarıyla profil bilgimdeki cümlemden bahsetmişsiniz..
Bakın şovenistliğinizi burada gösterdiniz..

Cümlem aynen şudur : "tamamen saçma bir insanım kemalistliğim dışında.."

fakat siz ne anlarsınız ben onu bilemem..
o da sizin mantığınızın göstergesidir..

KURŞUNveli
20.04.2006, 21:34
[quote=izem]Her ülkücü milliyetçidir ama her milliyetçi ülkücü değildir..
Hele bir Kemalist katiyen ülkücü değildir!

Ülkücülüğü mhp ile bağdaştırmayın demişsin de arkadaşım şu an ülkücülük kavramı tekel bir kavramdır ve kimin tekelinde olduğu açık..
yani sen illa ülkücülükten kastını milliyetçilik olarak ifade edeceksen ulusalcıyım de milliyetçiyim de..
Ha kemalistsen de Atatürk milliyetçisiyim de..

Ülkücülük ile Kemalizmin bir kere prensipleri farklıdır.

ülkücülük = Türk-İslam Sentezciliği
Milliyetçilik = Türkçülük
Atatürk milliyetçiliği = Ne mutlu Türküm diyene..

ülkücülük milliyetçiliğin üstünde bir kavramdır. Salt ırkcı şövenist söylemlerin yer aldığı bir kavramdır..Lütfen bu kadar açık bi anlam taşıyan kelimelerin tartışmasını yapmayalım..

Elme ile armut bir midir?..

*Anladığım kadarıyla profil bilgimdeki cümlemden bahsetmişsiniz..
Bakın şovenistliğinizi burada gösterdiniz..

Cümlem aynen şudur : "tamamen saçma bir insanım kemalistliğim dışında.."

fakat siz ne anlarsınız ben onu bilemem..
o da sizin mantığınızın göstergesidir..

[/quote

her şeye rağmen sana teşekkür ederim atatürkü bu kadar güzel savunduğun için...sadece kemalistler için imzamı değiştiriyorum...

izem
20.04.2006, 21:49
teşekkür ederim..

tekrar hoşgeldin aramıza..

alevi2
20.04.2006, 22:32
dostum sana nekadar teşekkür etsek azdır öyle bir konuya deyinmişsinki çok anlamlı ama bugün de aynı olay söz konusu atatürkün yoklukla kurduğu bu cumhuriyeti koruyan bizler her zaman suçluyuz ama bu ülke topraklarını karış karıi satan başımızdakiler her zaman suçsuzdur nedeni bilinmez...

KURŞUNveli
20.04.2006, 22:38
teşekkür ederim..

tekrar hoşgeldin aramıza..

hoşbulduk... amacım polemik yaratmak değildi...

Nesimi
20.04.2006, 22:54
yanlış

alevi2
20.04.2006, 22:57
arkadasım ülkücülük konuna diyeceğim bişey yok her insan kendince özgür düşünceleri vardır ama bu ülkeyi ölene kadar savummak diyince ata öldükten sonra atanın yaptığı her devrim yavas yavas kapatılmaya baslandı ve hala da yapılmakta bu güzelim cumhuriyetin toprakları satılmaya baslandı onu koruyalım ozaman ata ya olan borcumuzu öderiz ozaman elimizi çabuk tutalım gü
zel günlere diyelim

erayY
20.04.2006, 23:06
arkadasım ülkücülük konuna diyeceğim bişey yok her insan kendince özgür düşünceleri vardır ama bu ülkeyi ölene kadar savummak diyince ata öldükten sonra atanın yaptığı her devrim yavas yavas kapatılmaya baslandı ve hala da yapılmakta bu güzelim cumhuriyetin toprakları satılmaya baslandı onu koruyalım ozaman ata ya olan borcumuzu öderiz ozaman elimizi çabuk tutalım gü
zel günlere diyelim

güzel yazmışsın kardeş yalnız ata ya borcumuzu bir türlü ödettirmiyorlar. herşey unutulup gitti ne yazık ki.

Alpha_Phonixis
21.04.2006, 01:37
Onlar bir yanağımıza tokat attıkça bize diğerini çevirttiriyorlar. Çevirmeyenleride tarihe gömmeye çalışıyorlar.

"Elden ne gelir ?" diyenlerde aleviliklerini unutuyor.

Ama bilinmeli ki; zaten aleviliktendir zalim olana başkaldırmak.

nusayri
21.04.2006, 07:25
ataturkle ilgili yazılan yazılar, her yazıyı yazanın goruşünü ifade eder,bazı arkadaşlar canerzincanlıyı hedef alarak sorgulama imkanını kısıtlama amacı olarak nitelendiryorum.oysa sorgulamayan bir insan kör körüne bağlanıp anlatılanlarla yetinen içsel bağımlı bir insandır, özgür bir birey olmaktan çıkmış tek taraflı düşünen bağımlı bir insan konumundadır.sorgulanması gereken çok şey varki,bir iki örnek vermekle yetinecem.turkiye cumhuriyeti kuruluş hangi aşamalarla kurulmuştu?ilk anayasamız kendi ürtimimizmi yoksa ithalmı etmiştik?90 yıla yakın bir zama dilimi içinde ülke nufusu ne kadarı demokrat olabilmiştir?oysa cümhuriyet ve demokrasi bir halkın ürünüdür,fransa ingiltere italya hakların üretikleriyle yönetilyorsak ne kadar geri kaldıgımızın ifadesidir.hale yapılan hataları kabullenmeyip aynı hataların davamı sağlanmaktadır.saygılarımla.

Saygılı
21.04.2006, 09:19
ataturkle ilgili yazılan yazılar, her yazıyı yazanın goruşünü ifade eder,bazı arkadaşlar canerzincanlıyı hedef alarak sorgulama imkanını kısıtlama amacı olarak nitelendiryorum.oysa sorgulamayan bir insan kör körüne bağlanıp anlatılanlarla yetinen içsel bağımlı bir insandır, özgür bir birey olmaktan çıkmış tek taraflı düşünen bağımlı bir insan konumundadır.sorgulanması gereken çok şey varki,bir iki örnek vermekle yetinecem.turkiye cumhuriyeti kuruluş hangi aşamalarla kurulmuştu?ilk anayasamız kendi ürtimimizmi yoksa ithalmı etmiştik?90 yıla yakın bir zama dilimi içinde ülke nufusu ne kadarı demokrat olabilmiştir?oysa cümhuriyet ve demokrasi bir halkın ürünüdür,fransa ingiltere italya hakların üretikleriyle yönetilyorsak ne kadar geri kaldıgımızın ifadesidir.hale yapılan hataları kabullenmeyip aynı hataların davamı sağlanmaktadır.saygılarımla.

cumhuriyet hangi aşamalarda kurulduğu verilen kurtuluş savaşında apaçık ortadır.doğrudur anayasa ithal bir durumdur.ama gidipte en kötü anayasa değil insan haklarına ozaman en yakın olan anayasayı örnek almışlardır.1923 yılından 1938 yılana kadar atatürk 15 yılda birçok devrimler yapmış ülkeyi geliştirmeye çalışmıştır.elbette hataları ve yanlışlıkları vardır.ama ülkenin 1938 yılından sonraki halindede atatürkün suçu nekadardır.ve ben hatta diyorumki 1923 - 1938 arası 15 yılda ülkenin yaptığı hamle ile 1938-2006 arası 68 yılda yapılan hamleler hemen hemen eşittir..başka ülkelerin ürettikleri ile yaşamak elbette çok acıdır.ne avrupa ülkelerine göre nede arap ülkerine göre yaşamak hiçde hoş değil.kurtuluş savaşındaki düşünce, beraberlik birlik ruhuyla devam etmiş olsaydık ülke bu durumda olmazdı.neyazikki 1940 lardan sonra sağ sol , alevi sünni , türk kürt sorunlarıyla uğraşmaktan ileri dönük hamleler yapılamamıştır.şimdi burda atatürkün suçu nekadardır ? bence yüzdelik payda biriminde en az oran atatürke çıkardı..

ernestoguavera
22.04.2006, 18:43

küçükken düşünürdüm; bu adamı sevmeyen var mıdır diye...hayır olamaz..hayır hayır...kim sevmez ki bu adamı??böyle düşünce özürlüler varmıdır diye sorardım..işte gerçeklerle yüzyüzeyim!!!

faşistlik bir kadına dünyada eşi benzeri olmayan haklar veriyorsa ben de faşistim...

faşistlik bir ülkeyi yobazların elinden koparıp alıyorsa, ben de faşistm

faşistlik vatanseverlikse ben de faşistim..

bunu kafana sok...yazdıklarına dikkat et.

uygar78
24.04.2006, 05:11
merhaba

Beyler bazı kişiler neyden bahsediyor Atatürk faşistmiymiş!!! Atatürk faşistliğini, koyduğu hangi ilkeyle gösterdi?!!!!!!! dersim olayı nedir? niçin dersimde isyan çıkmıştır? Bu bir kürt ayaklanması hemde yeni kurulmuş olan ülke içinde özerklik isteyen bir kürt ayaklanması değilmi?
Hitler olacak köpek Ata'ya ne zaman hocam dedi? Mişli cümlelerle konuşmayın eğer bir gareziniz varsa gelin tarihle konuşun tarih size gerekli cevabı bir tokat gibi verir. gerci böyle bir yazıyı yazan kendini bilmezin tarihten ne haberi vardır nede tarihi bilir. Ancak tarihi olmayan bir soysuz bunu yazabilir. Yada dilinin altında söyleyemediği başka bir amacı olan!!!!!!
M. Kemal bir ülke kurdu ve bu ülkenin bölünmemesi için elinden geleni yaptı kimlere karşımı
-Şeriat isteyen türk ve kürt yobazlara
-ABD uşağı olmak isteyen sözde aydınlara
-arap ümmetçiliğini yaymaya çalışan arap sevdalılarına
-yavsak adi ve açgözlü olan ingilizlere
-ülkenin sosyalist olmasını isteyen hayalperest solculara
-ülke kurulduktan sonra hazır pastadan pay isteyen rumlara ermenilere yahudilere ve kürt diye gezen ve kürt milliyetçiliği yapan baldırı cıplak kafası boş cahillere

bu ne cüret bu ne utanmazlıktır hala aklım almıyor!!!!

acaba bu sahıslar M.Kemal Atatürk' ün yerinde olsaydı ne olurdu?

Herhalde su anda ingiliz fransız yunan italyan ABD tohumu olurduk!!! ANLASILAN BAZILARI HALA BUNU İSTİYOR!!

bu kadar şerefsizlik bu kadar densizlik olamaz!!!!!!

eger bu tür yazılardan rahatsız olan varsa ve cleric isimli üye banlanmışsa bende banlanmaya hazırım

Dersim Dersim diyen aleviler(ki buda tartışma konusudur) Aleviyim dedikleri için alevi oldukları için tarih boyunca öldürülen 10.000' lerce aleviyi umursamama gafletine düşmüşlerdir.Onlar için alevilik önemli değildir. Önemli olan kürtlük ve kürt milliyetçiliğidir. kürt milliyetçiliğini her fırsatta ve her yolla her kisfe altında yaymaktır. Aleviliği kullanırlar, islamı kullanırlar,ABD den medet umarlar, Avrupaya avuç açarlar yeterki bu milliyetçilik yayılsın!!

sevgili alevi kardeşlerim ben bu yaşıma kadar aleviliği kullanan şerefsizlerden, kurulmuş bir ülkeden toprak isteyen yurtsuzlardan, her fırsatta ellerine geçen her yolla M.Kemal Atatürk' e karşı asılsız suçlamalar yapan soyu olmayan soysuzlardan çok gördüm !!!! Ama hala şunu söylerim ve ölene kadarda söyleyeceğim bu vatan ne kadar şerefsiz dolu olursa olsun ben yine alevi olarak kimliğimi kaybetmeyeceğim!!! Bir birey olarak ölene kadar Atatürk'ün kurduğu bu ülkeyi savunacağım!! Ve her zaman da türklüğümle gurur duyacağım!! Bu ülkenin vatandaşlığını kabul etmiş bu ülkeyi vatanı benimsemiş alt kimliği ne olursa olsun her insanın yanında olacağım!!!!

Atatürk'ü bir gün tanıyacaksınız ama ogün çok geç olacak!!!!!! yersiz yurtsuz baldırı çıplak aklı kıt fikri kullanılan ruhu esir insan müsfetteleri

BU FİKİRLERİMDEN DOLAYI HİÇBİR PİŞMANLIK İÇERİSİNDE DEĞİLİM BU FİKİRLER BU SİTEDEN BANLANMA GEREKTİRİYORSA (CLERİC TE OLDUĞU GİBİ) SİZE BAŞARILAR DİLERİM !!!

musacan
24.04.2006, 12:18
Canlar Merhaba
Bugün dünya liderleri M.Kemal Atatürk'ün mücadelesini ve duruşunu doğru buluyorlarsa, saygı ile anıyorlarsa ve bu mücadeleye yurtsever duyguyla kan bağı olan büyüklerimizde umuz vermişse, saygı duyarak gururlanmalıyız.
Evet Atatürk bir devrimcidir Ama Kurtuluşu tek başına kazanmamıştır. Asıl mücadele Anadolu halkının mücadelesidir.
o iyibir maystorudur.
Bu gün bizlerin bilmesi gereken, Hacı Bektaş da Vellidin Ulusoya verilen sözlerin ne kadar tutulduğudur. İşte bu meyanda, Tekke ve zafiyelerin kapatılması, köy kanunu ve imar kanunun Anadolu Aleviliğine görede ne kadarı uygulandığıdır.
Bizler bu sitede kimi zaman Mustafa Kemal Atatürk 'ün mücadelesini anarken, kaldıki ona şüphe yok mücadeleye destek veren unsurların temel haklarını ne kadar savunduğuda önemlidir. değerli uygar78 can belirttiğin vurgulara katılıyorum şimdi diyeceksinki devrim ilkönce kendi çocuklarını yer, bu nasıl devrimdirki hala yemeler tükenmemiş,
23 nisan pazar günü meclis başkanı bülent arınç diyorki; Değerli arkadaşlar biz buralara kolay gelmedik ilk meclisin açılması için son osmanlı mebuslarından kurulu heyeti umumiyeyi bekliyorlardı ve istanbulda görüşmeye aldıkları en son madde tasarısını Ankarada mebuslar onayladı diyor bunu söylerken muhakkakki elinde kaynağı var eğer doğru ise Hacı bektaşda verilen Cumhuriyet sözü bence askıda kalıyor irdelemek lazım
HIZIR YARDIMCINIZ OLSUN CANLAR

ernestoguavera
05.05.2006, 11:18
ataturkle ilgili yazılan yazılar, her yazıyı yazanın goruşünü ifade eder,bazı arkadaşlar canerzincanlıyı hedef alarak sorgulama imkanını kısıtlama amacı olarak nitelendiryorum......

......turkiye cumhuriyeti kuruluş hangi aşamalarla kurulmuştu?ilk anayasamız kendi ürtimimizmi yoksa ithalmı etmiştik?90 yıla yakın bir zama dilimi içinde ülke nufusu ne kadarı demokrat olabilmiştir?oysa cümhuriyet ve demokrasi bir halkın ürünüdür,fransa ingiltere italya hakların üretikleriyle yönetilyorsak ne kadar geri kaldıgımızın ifadesidir.hale yapılan hataları kabullenmeyip aynı hataların davamı sağlanmaktadır.saygılarımla.

canerzincan , "pkknın bir terör örgütü olduğunu" kabul etsin önce ondan sonra konuşalım...

demokratikleşememenin suçlusu kimdir?? atatürk mü???
evet atatürk!!!
neden??
çünkü padişahlık isteyen gerici bir millete cumhuriyeti hediye etmiştir...
kul köle olmak isteyen bu insanlara, gerçek insan haklarını vermiştir...(ister kendi üretimimiz olsun, ister ithal; yeter ki insanca olsun!!!)

bu millet bu değrli hediyelerin değerini hiçbir zaman anlayamadı...ve anlaması da çok uzun zaman alacaktır...

antichrist
05.05.2006, 11:38
Selam-

Atatürk'ü Hitlerle bir herhalde ancak bizim gibi geri kalmış ülke solcularının yapabileceği bir şeydir. Yav Hitler denen adam ülkesinde yaşayan kendini Alman olarak niteleyen 1. Dünya savaşında 600 000 Alman orusuna katılıp can veren bir toplumu sadece Yahudi oldukları için dışlamış ve yok etmiş bir kişidir. Atatürk ise yuzyıllardır geri bırakılmış, islamiyet adına padişaha biat etmek zorunda kalan, askerlikten başka bir meslek yaptırılmayan bir toplumdan bir "ulus" yaratmaya çalışmıştır. tabi bundan çıkarları zedelenen islamcılar, ayrılıkçılar, vs. diğer guruplar olacaktır. ama Atatrk'e faşist demek bariz bir ayalandır. kişi ya faşistin ne demek olduğunu bilmiyor ya da bizi aptal sanıyor.

Atatürk eğer faşist olsaydı onun çağdaşı olan Stalin, Mussolini, Churchill gibi ya yeni topraklar fethetmeye çıkar ya da ülke içinde vatandaşlığı "kan" esasına oturtup saf Türk olmayanları ülkeden atardı. ama belki bunları yapsaydı,şimdi onu eleştirenler onu çok severdi. ne de olsa bu gurupların amacı üzüm yemek değil bağcı dövmek...

Özgür-Taylan
05.05.2006, 12:45
siz bosu bosuna konusuyorsunuz bence...

Yunus Emre ne demis ??? BILMEYEN NE BILSIN BIZI, BILENLERE SELAM OLSUN !!!

saygi ve sevgi yerine, nankörlügü kini yobazlari simartmayi tercih eden bazi kisiler var, onlarin seviyesine ne düsüyorsunuz Allah askina ?? Atatürk'ü hepimizi sayip seviyoruz, o'nu Cemevlerimizin Ali'mizin hemen yaninda yer buluyo fotografi..

kimseyi zorla ALEVI kulturune alamazsiniz ki,
ATATÜRKCÜ olmayan ALEVI KÜLTÜRÜNE giremez,
bu kadar kolay hehe

canugur
05.05.2006, 13:23
M.Kemal´e fasist demek, tarih bilgisinden yoksun olmayla es degerdir.

**I.Türk Tarih Kongresinde (2 Temmuz 1932) Ruslarin Valifov dedigi ünlü pantürkist irkci Zeki Velidoglu´nu, bu toplantida fasizm propagandasi yapmaktan tutuklatip hapse attirmistir fasist(!) M.Kemal:-) güldürmeyin

**Bakü´de yapilan, hatta Mustafa Suphi´nin dahi neden katildigi bilinmeyen Dogu Türkleri Büyük Kurultayi´na M.Kemal fasist oldugu icin mi katilmamistir:-) güldürmeyin.

** Fasist M.Kemal, kurtulus savasi döneminde nasil olmus ta Lenin´den büyük destek görmüstür:-)
Bos yere sacmalamaya gerek yoktur.

Berlin´de bir kac yil önce Yasar Kemal´in Baris ödülünü alirken yaptigi konusma , tarih bilmeyenlere iyi bir ders vermistir. Izledigimde ben de sasirmadim diyemem

Yasar Kemal´in konusmasindan kisa özet sunuyorum.
M.kemal icin izleyicilerden fasist Kemal suclamalarina karsi;
"Susun diyorum size, hic tarih bilmiyorsunuz !!!
Mustefa Kemal asla fasist degildir. kocgiri ayaklanmasini da bastiran M.Kemal degildir. Cumhuriyet kendini savunamamistir. Bunun nedeni, Evver pasanin teskilati mahsuse (bu günkü mit) calislamlari, gerici ittihatci kadrolarin, Abdulhamit döneminden bu güne dek devam etmesidir. Cumhuriyet dönemi islenen bütün suclar M.Kemal´e yüklenmistir.
Her sey M.Kemalin üzerine yiklmistir.
Ankara´dan cikan bir emir, doguya gidene dek, katliama dönüsür. Ben bu tarihi cok iyi inceledim.Telefon yok, radyo yok, medya yok, ulasim araci yok.
Gerici Ittihatcilarin cumhuriyet adina yapmadiklari zulüm kalmamistir bu ülkeye.

M.Kemal üzerine; Yasar Kemal´inkine benzer görüsler, yakin tarihlerde Yalcin kücükten de gelmistir.

BILGI EDINMEDEN BILGI SAHIBI OLMAMAK GEREK DEGIL MI ??
saygilar

sonerk
05.05.2006, 13:38
Bazı arkadaşlar Atatürkü sevmediklerini açıkça dile getiriyorlar Türkiye afganistan gibi olsa iyi mi olacaktı osmanlı gibi dinin buyruğunda olsak iyi mi olacaktı böyle tuhaf tuhaf konuşuyorlar ...Elbette Atatürkünde hataları olmuştur sonuçta o da insan ama hep bardağın boş tarafına bakmak niye onu anlamadım..

dilemma
14.06.2006, 13:40
arkadaşım çok teşekkürler böyle 1 yazıyı bizimle paylaştığın için ya canerzincan gbiler olmasa bzm gbiler anlaşılamaz evet böle bağnaz düşüncede olduu için teşekkürler devam etsin zaten atatürke karşı olan kesin ulu ortada belli bağnaz kesim zaten atatürk olmasa o da buraya böle 1 şey yazabilirmiydi olurmuydu bu da ayrı 1 mesele ama devam etsin böle akın yanına kara da gerekli arkadaşım ahmet taner kışlalıyı ugur mumcuyu unutmayalım çünkü bz çok unutkanız sivası unutmayalım arkadaşım sana tekrar tekrar teşekkür ederim böle hatırlatmalar yapılmalı çok saol:D

izem
14.06.2006, 19:28
ben de size teşekkür ederim dilemma..

ercandost
04.07.2006, 02:54
Eline saglık guzel bi yazı eklemişsin foruma dostum birçok şeyin cevabı 1994 te verilmiş sanki,belkide bu ileri görüş yüzünden aramızda olmamana sebep olanları nefretle kınıyorum, nur içinde yat Kışlalı..

Gannush
04.07.2006, 05:24
Evet, İkinci Mahmut suçludur.
Okullar açmış, modern batı eğitim sistemini Osmanlıya getirmiştir.
Memlet dahilinde nüfus sayımı yapmış, vatandaşlık rejiminin temellerini atmıştır.
İlk defa gazete çıkarılmasına ön ayak olmuştur.
Posta teşkilatını oluşturmuştur.
Evet, İkinci Mahmut suçludur.......
.................................................. ........

Bu mesajı okuyan arkadaşlar eminim, ne kadar saçma bir mesajdır diye içinden geçireceklerdir. "Evet, Atatürk suçludur" yazısı da bir o kadar gereksiz. Tarihte hiç bir yenilik geri çevrilemez, Atatürk devrimleri de öyle. Ne cumhuriyet yıkılır ne de bir şey. Ahhh şu goygoycu Atatürkçüler yok mu.... Drama queens.

seher.yeli
04.07.2006, 10:40
ellerine saglik

alevi_murat24
04.07.2006, 14:03
selam Atatürkün hitlere benzetilmesi kadar boş bogazlık olamaz .. Atatürke kara çalmak için onu ögrenmeli onun anlamalısınız .arkadaşlar dersim katliyamı diyorlar(ayaklanması ki kürt ayaklanmasıdır . ) o tarihte anadolunun çok yerinde alevi nüfusu bulunurken diyeryerlerde alevilere karsı bir soykırım varmıdır bununla ilgili bir kanıtı olan varsa bizde ögrenelim .. bir arkadaş ise sivası maraşı v.s katliyamın sebebi olarak Atatürkü suçlu yorlar .sivasta oysa atılan sloganlardan birkacı " kemalist devlet yıkılacak elvet " ölmeye ölmeye geldik kemalist devleti yıkmaya geldik " yaşasın şerihat" v.b ben burda atatürkle ilgili olarak atatürkün yok etmek istedigi yobazların halen var oldugu " sivasta ataürk büstününde tarip edildiginide unutmadan söyleyeyimm. "
arkadşlar Atatürke kara çalanların yaşadıkları yerlere bakın bunlar avrupada yaşayanlar zaten türkiyeden uzak duran insanlar ben bekliyorum çünkü asimile olmuşlar artık ( avrupadakinler hepsini genellemiyorum ) kendi tanıdıklarımdan kendilerini kürt kabul ediyorlar aslen asılları türkmrn olduklarını bildikleri halde . özellikle avrupada özellikle terör örgütü pkk nın bu konu üzerinde çalışmalrı oldugunu duymuştum gecen gün ise bir başka alevi sitesinde bununla ilgili konular vardı busite oyunu ortaya cıkarmış durumda okumak isteyenler için ***.*******.*** sitesinden pkk nın alevi streşisi diy bulacaklardır benim canımı sıkan aleviligin terör örgütü ile anılmasıııydı .. NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENE

ARKADAŞIM A.T. KIŞLANININ MAKALESİN YAZDIGIN İÇİN TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAGLIK . UNTMAYINKİ M. AKSOY, B.ÜÇOK,A.T.LIŞLALI. U.MUMCU ' LAR ATATÜRK CUHURİYETİNİ SAVUNDUKLARI İÇİN ŞEHİT EDİLDİLER

Edit
sayın alevi_murat24 forum kurallarını okuyun lütfen.
Kemal
12. Genel olarak reklam yapmak (Başka sitelerinin linkini eklemek ve 'herşey burda' 'mükemmel site' gibi tanıtımları yapılan eklentiler reklam olarak görülür) yasaktır. Görevliler kişisel görüşüne göre bu linkleri çıkarabilirler.

kızılcan
04.07.2006, 14:57
bugün annemizin bacılarımızın saçları tesetürlü degilse atatürk sayesindedir bugün biz erkekler cumaları toplatılıp zorla camiye götürülmüyorsak bu atatürk sayesindedir laik cumhuriyet özgürlügümüzün teminatıdır onu ölümüne koruyacagız yaşatacagız

çiğerparem
04.07.2006, 18:31
Okullar açmış, modern batı eğitim sistemini Osmanlıya getirmiştir.
Memlet dahilinde nüfus sayımı yapmış, vatandaşlık rejiminin temellerini atmıştır.
İlk defa gazete çıkarılmasına ön ayak olmuştur.
Posta teşkilatını oluşturmuştur.
Evet, İkinci Mahmut suçludur.......
.................................................. ........

Bu mesajı okuyan arkadaşlar eminim, ne kadar saçma bir mesajdır diye içinden geçireceklerdir. "Evet, Atatürk suçludur" yazısı da bir o kadar gereksiz. Tarihte hiç bir yenilik geri çevrilemez, Atatürk devrimleri de öyle. Ne cumhuriyet yıkılır ne de bir şey. Ahhh şu goygoycu Atatürkçüler yok mu.... Drama queens.

çok güzelde ikinci mahmut neden cumhuriyet rejimini kurmamış

Gannush
04.07.2006, 19:12
Atatürk neden tek parti yönetimini tercih etti? ... Aynı soru tersten de sorulabilir.

Atatürk ün sevapları ve günahları ile gerçekçi bir değerlendirmesi, cumhuriyet kazanımlarını kökleştirecektir. Eleştirinin önünü kapatan kişiler yüzünden cumhuriyet fikri 1920lerde dondu kaldı.
Dini sömürenler ile Atatürk'ü sömürenler başbaşa yarışır herhalde..

pastoralsenfoni
04.07.2006, 20:34
tek kelime ile harika.kışlalı gibi aydınlarımızı yitirdik ne yazık ki.artık parmakla sayılacak kadar.zaten onların yokluğundan bilgisiz insanların diline düştü atatürk.atatürk ü hitlre benzetmek tamamen tarihi bilgisizliktir,lütfen tarihi iyi okuyun,hitler ne yapmış öğrenin.atatürk tek partili düzeni cumuhuriyet sorgulanmasın diye getirmiştir,yoksa 1950 lerde çok partili dönemde ne olduğunu hepimiz biliyoruz.cumhuriyet insanlara benimsetilmeseydi şu an bir şeriat ülkesi olurduk.o zaman ki dönemin koşullarını düşünün.konuşmak kolaydır bilmeden.
insanın bazı şeyleri konuşuken ölçüp tartması gerekir.

izmirksk
04.07.2006, 21:33
Eleştirinin önünü kapatan kişiler yüzünden cumhuriyet fikri 1920lerde dondu kaldı.
Dini sömürenler ile Atatürk'ü sömürenler başbaşa yarışır herhalde..
sence çok az farklada olsa Atatürk ü sömürenlermi önde dini sömürenler mi:)

çiğerparem
04.07.2006, 21:49

dini kullananlar daha fazla peki aynı durumda bugün sosyalizm yada kominizm kullanılmıyormu?

izmirksk
04.07.2006, 22:06
TÜRKİYE yi kastediyorsan , elbette çok fazla kullanılmıyor..maalesef halkımız sosyalizme rağbet etmiyor....sosyalist olmak insanı belli şeylerden korumuyor..insana çıkar sağlamıyor..tam tersine soruşturmalar gözaltılar işkenceler hep sosyalistlere .. .(bir kısım apo cuların sosyalistlerin içine sızması hariç..orada kendi amaçalrına alet etmeye çalışıyorlar.)

ama Atatürk mü çok kullanılıyor yoksa din mi?bu sorunun yanıtını hala veremedim..

Gannush
04.07.2006, 22:53

Kemiyette dinciler, keyfiyette Atatürkçüler önde :)

çiğerparem
04.07.2006, 23:15
TÜRKİYE yi kastediyorsan , elbette çok fazla kullanılmıyor..maalesef halkımız sosyalizme rağbet etmiyor....sosyalist olmak insanı belli şeylerden korumuyor..insana çıkar sağlamıyor..tam tersine soruşturmalar gözaltılar işkenceler hep sosyalistlere .. .(bir kısım apo cuların sosyalistlerin içine sızması hariç..orada kendi amaçalrına alet etmeye çalışıyorlar.)

ama Atatürk mü çok kullanılıyor yoksa din mi?bu sorunun yanıtını hala veremedim..
günümüzde Atatürkçülük kullanılıyor fakat sosyalizm adını kullanarak bir takım insanlarda belli yerlere gelince birden kemalist olup çıkıyorlar.

izmirksk
04.07.2006, 23:25
belki gerçekten kemalist oluyorlardır....
bilemiyorum tabi ..Elbette sosyalizmi kullanan kemalizmide kullanır...ama sosyalizmle pek bir yerlere gelinmez..Türkiye de özellikle..ama dini siyasete edersen yada Atatürk e sığınırsan çok iyi yerlere gelebilirsin....
öyle bir memlkette yaşıyoruzki kimileri ATATÜRKÇÜLERE İNAT DİNCİ OLUYOR..
KİMİLERİDE DİNCİLERE İNAT ATATÜRKÇÜ...

tolga_62
04.07.2006, 23:40
kimi de her ikisine inat sosyalist, işte bilmeden inat uğruna yapan sahte sosyalistlere sinir oluyorum...onlarla konuşunca anında sosyalist olmayıp takım tutar gibi geçindiğini görüyorum,bu da deli ediyor beni...

türküdostu
07.07.2006, 15:37
kimi de her ikisine inat sosyalist, işte bilmeden inat uğruna yapan sahte sosyalistlere sinir oluyorum...onlarla konuşunca anında sosyalist olmayıp takım tutar gibi geçindiğini görüyorum,bu da deli ediyor beni...
kesinlikle katılıyorum. sana dost. ayrıca kendini devrimci sanan arkadaşlarımız sırf aykırılık olsun diye yersiz türkdüşmanlığı,kürt milliyetçiliği yapıyor.atatürke küfrediyor.sorsan atatürkü bile tam bilmez .ama yok arkadaşlarımız ibocuya. o da mustafa kemal faşist emiş ya. bitti. kaypakkaya demiş şartsız kabul ederiz. böle şeymi olur ya. emperyalizme karşı verilmiş en büyük mücadelelerden biri olan kurtuluş savaşşınnı sahiplenmiyor sonra başımıza devrimci kesiliolar. bu da beni solculuktan soğutuyo. ayrıca mustafa kemal faşist falan değildir. ayaklanma bastırdı diye faşist olunmaz. insan öldürdü diyosanız stalin de faşist.
herkese sevgiler

ezirek
09.07.2006, 13:33
(türkü dostuna) katılıyorum
ayrıca deniz gezmiş olaylarını bir inceleyin .gezmiş atatürkçümü değilmi
yada kaç tür gezmiş var ,kürtçü ,türkçü,kominist,milliyetçi,mahocu,leninist,tkpli, emepli,dhpli,....
kendisi olsa ben neymişim derdi

izem
10.07.2006, 14:48
Deniz Gezmiş Atatürkçü idi..

Ancak Marksist bir alana kaydı, Ancak ve Ancak Gezmişe ve diğer 78lilere saygı duyuyor..Ve denizlerin ölmediğini belirtmek istiyorum..

karizma serko
29.08.2006, 11:34
atatürk düşmanlarına kapak olacak bir yazı
emeğine sağlık kardeşim
saygılarımla

bolşevik_1917
22.09.2006, 23:02
cerzincan rumuzlu arkadaşım gerçekten çok doğru söylemişsin atatürk savaş zamanında millet sefalet içinde kıvranırken o bir servet yapmıştır.ayrıca halkın kalkınmasıymış o sadece burjuvazinin,kapitalizmin gelişmesine yardımcı oldu ki liberalizmde parası olana fabrika açması buna bir örnektir ayrıca hepinizin kınadığı adolf hitlerin bi sözü vardır;atatürkün 1.talebesi benim 2. ise mussolinidir der burdan faşist olduğunu görmek zor deil

diablo21
28.09.2006, 13:54
Ellerine saglık cok guzel bı yazı.Paylasım ıcın tskrlr.

İnsan Ölünce Unutulmaz. UNUTULUNCA Ölür...

:thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

zohre-35
30.09.2006, 17:47
çok güzel yazılar katılan herkese teşekürler

dede_27
30.09.2006, 19:28
Eywallah...Emeğine sağlık...

gulbas44
30.09.2006, 22:56
cerzincan rumuzlu arkadaşım gerçekten çok doğru söylemişsin atatürk savaş zamanında millet sefalet içinde kıvranırken o bir servet yapmıştır.ayrıca halkın kalkınmasıymış o sadece burjuvazinin,kapitalizmin gelişmesine yardımcı oldu ki liberalizmde parası olana fabrika açması buna bir örnektir ayrıca hepinizin kınadığı adolf hitlerin bi sözü vardır;atatürkün 1.talebesi benim 2. ise mussolinidir der burdan faşist olduğunu görmek zor deil
faşist arıyorsan arada bir aynaya bak kendini görürsün kendini göremezsen aponun resmini görürsün onuda göremezsen o çok sevdiğine inandığım terörist lerin yüzlerini görürsün çünkü onlarda tıpkı sizin gibi boş kafalıydı hiç bir zamanda dolmayacakayrıca can erzincan arkadaşıda yanına bak onun yüzünüde görürsün yanında sizler kürt faşisti olarak alevi olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama kürtler hiçbir zaman alevi olamazlar çünkü siz istediğiniz şeyi hemen kürt dünyasıyla ilgili bir şeye çekiyorsunuz sanki türkiyede başka hiçbir odlay yokmuş gibi
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
ayrıca banlamak isterseniz banlamak isterseniz mühim değil çünkü kürtlerin aksine yazı yazan herkesi nasıl olsa banlıyorsunuz

Kemal
30.09.2006, 23:23
ayrıca banlamak isterseniz banlamak isterseniz mühim değil çünkü kürtlerin aksine yazı yazan herkesi nasıl olsa banlıyorsunuz

yorum yaparken forum kurallarını göz önünde bulundurun...

adaptasyondasınız...

KomünistAlevi
30.09.2006, 23:32
faşist arıyorsan arada bir aynaya bak kendini görürsün kendini göremezsen aponun resmini görürsün onuda göremezsen o çok sevdiğine inandığım terörist lerin yüzlerini görürsün çünkü onlarda tıpkı sizin gibi boş kafalıydı hiç bir zamanda dolmayacakayrıca can erzincan arkadaşıda yanına bak onun yüzünüde görürsün yanında sizler kürt faşisti olarak alevi olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama kürtler hiçbir zaman alevi olamazlar çünkü siz istediğiniz şeyi hemen kürt dünyasıyla ilgili bir şeye çekiyorsunuz sanki türkiyede başka hiçbir odlay yokmuş gibi
Kısa zaman içinde ard arda mesaj yazıldığı için sistem tarafından mesajlar birleştirilmiştir (otomesajdır, Alevimen)
Bre Faşist...

Faşistler artık aynaya bak faşisti görceksin der olmuş...Nezamandan beri aynanın karşısına geçipte kendilere bakmadılar acaba...Aynanın karşısına geçipte saç baş taramayınız..Makyaj yapmayınız...Faşizmi elinize sözlük alınız ve öğreniniz...Ve kendi yüzünüzede çok iyi bir şekilde bakınız ozaman Faşistin kim olduğunu ve Faşistlerin nasıl bir yüze sahip olduğunu görceksiniz..

Çünkü aynadaki sizin yüzünüz...Sizde su katılmamış Faşistsiniz...
Kürt Halkını seviyoruz....Türk halkınıda seviyoruz...Biz bütün halkları seviyoruz...Yaşasın Halkların Kardeşliği diyoruz...
İnsanlara sevgiyle aşkla yaklkaşıyoruz...Biz çünkü Aleviyiz:D

Kürtler Alevide olur...Kürt Aleviler Türk Alevilerle yaklaşık olarak aynı sayıdadır hatta...Doğu illerine git gör bakalım...Alevilik siz Türklerin tekeli altında olamaz...

Kemal
30.09.2006, 23:36
konu dahilinde yorumlar yazılsın lütfen...

Bir_Mustafa
01.10.2006, 00:46

M.Kemal´e fasist demek, tarih bilgisinden yoksun olmayla es degerdir.

**I.Türk Tarih Kongresinde (2 Temmuz 1932) Ruslarin Valifov dedigi ünlü pantürkist irkci Zeki Velidoglu´nu, bu toplantida fasizm propagandasi yapmaktan tutuklatip hapse attirmistir fasist(!) M.Kemal:-) güldürmeyin

**Bakü´de yapilan, hatta Mustafa Suphi´nin dahi neden katildigi bilinmeyen Dogu Türkleri Büyük Kurultayi´na M.Kemal fasist oldugu icin mi katilmamistir:-) güldürmeyin.

** Fasist M.Kemal, kurtulus savasi döneminde nasil olmus ta Lenin´den büyük destek görmüstür:-)
Bos yere sacmalamaya gerek yoktur.

Berlin´de bir kac yil önce Yasar Kemal´in Baris ödülünü alirken yaptigi konusma , tarih bilmeyenlere iyi bir ders vermistir. Izledigimde ben de sasirmadim diyemem

Yasar Kemal´in konusmasindan kisa özet sunuyorum.
M.kemal icin izleyicilerden fasist Kemal suclamalarina karsi;
"Susun diyorum size, hic tarih bilmiyorsunuz !!!
Mustefa Kemal asla fasist degildir. kocgiri ayaklanmasini da bastiran M.Kemal degildir. Cumhuriyet kendini savunamamistir. Bunun nedeni, Evver pasanin teskilati mahsuse (bu günkü mit) calislamlari, gerici ittihatci kadrolarin, Abdulhamit döneminden bu güne dek devam etmesidir. Cumhuriyet dönemi islenen bütün suclar M.Kemal´e yüklenmistir.
Her sey M.Kemalin üzerine yiklmistir.
Ankara´dan cikan bir emir, doguya gidene dek, katliama dönüsür. Ben bu tarihi cok iyi inceledim.Telefon yok, radyo yok, medya yok, ulasim araci yok.
Gerici Ittihatcilarin cumhuriyet adina yapmadiklari zulüm kalmamistir bu ülkeye.

M.Kemal üzerine; Yasar Kemal´inkine benzer görüsler, yakin tarihlerde Yalcin kücükten de gelmistir.

BILGI EDINMEDEN BILGI SAHIBI OLMAMAK GEREK DEGIL MI ??
saygilar

Yazdığınız yazılar gerçekten güzeldi:)Teşekkür ederim...

ÖZGÜRÜM MUTLUYUM ÇÜNKÜ ATATÜRKÇÜYÜM....

bu forumda Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edecen zavallılar dönünde bir kendinize bakınız...
Siz hakaret edenler bugün sosyalizmden dem vurabiliyorsanız,o bozuk plak olmuş ağız ile geçmişte yaşanmış hataları Atatürk ve Kuvayi Milliye'ye yüklemeye çalışıyorsan önce kendinizden utanmalısınız.Tarihte en büyük devrimci Mustafa Kemal'dir.Halkı için çalışmasını bilmiştir.Bugünün liberalleri eskinin devrimci geçinen 68 kuşağıdır.Köylü olan bir toplumu bir anda sanayi toplumu yapamk kolay değildir.Bunun için zaman gereklidir.Mustafa Kemal Türk toplumunu her yönüyle yenilemiştir.Bunun adına Türk devrimi denir.Dinde mehdi bekleyenler gibi dışardan devrimci düşünceyi ithal eden zihniyet bir bu ülkede var:) Kendi toplumunu tanımayan insanlar sosyalizmi bir ütopya olarak görürler...
Peki Kapitalizm,emperyalizm,faşizm gibi kelimeleri doğru dürüst bilmeden kalkıp sosyalizmi insanlara anlatmayınız....
Özellikle ırkını ön plana çıkartarak,bir takım eşkiyanın yaptığına göz yumarak fikir beyan etmeniz sizin ne kadar bilgisiz olduğunuzu gösteriyor.Halk dilinde buna cahil denir.Bu topraklarda özgürlükten bahsederken;sana bu özgürlüğü vereni de iyi bilmelisin...
Forum yöneticilerine de bir atıfta bulunmak isterim.Alevilik,Atatürk'e küfredeni yol düşkünü sayar...Eğer Atatürk'e küfürü serbest bırakıp,Atatürk'ün fikirlerini savunanı adaptasyona alıyorsanız;insanlara Alevilik anlatmayınız.....
Bu tarz hareketler belirli bir grubun Alevi toplumunu parçalamak için tezgahlanmış bir oyundur.

jakelamotta
01.10.2006, 01:17
ATATÜRK

Atatürk`ün dünyada `basögretmen' sifatli tek lider
Oldugunu Bir geometri
Kitabi yazdigi, Üçgen, açi, dikdörtgen gibi ve 48
Tane geometri teriminin
Türkçe) isim babasinin bizzat Mustafa Kemal
Oldugunu.

Norveççe`de `Atatürk gibi olmak` diye bir deyim
Oldugunu.

''Atatürk'' çiçegi'nin adini, çiçegi bulan Wanderbit
Üniversitesi
profesörlerinden doktor Kirk Landin`in koydugunu ve
Bu çiçegin tüm dünyada
Bu isimle üretilip satildigini.

Yunan baskomutani Trikopis`in, hiçbir zorlama ve
Baski olmadan her
Cumhuriyet bayraminda Atina'daki Türk büyükelçiligine
Giderek, Atatürk`ün
Resminin önüne geçtigini ve saygi durusunda
Bulundugunu.

''Mimber'' adinda bir gazete çikarttigini ve 52 sayi
Yayimlanan gazetede
Ilk defa sansür kelimesi geçtigini.

Kurtulus Savasinda rütbe Alan bir çok kadin
Askerlerimizin oldugu, dünya
Tarihine geçen tek bir üstegmenimizin oldugunu,
Üsttegmen Kara Fatma' nin
700 erkek, 43 kadindan olusan bir müfrezenin
Reiseligine bizzat Atatürk
Tarafindan atanmis oldugunu.

Bir röportajda Birlesmis Milletlere üye olmayi
düsünüyor musunuz?" diye
Soruldugunda "Sartlarimizi koyariz, kabullerine
Bagli. Biz müracaat
Etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düsünürüz"
Dedigini ve bunun üzerine
BM yasasinin degistirildigini ve üyelige davet edilen
Ilk ülkenin Türkiye
Cumhuriyeti oldugunu.

1938'de, General McArthur'un en zor, en problemli, en
Buhranli döneminde,
Danisman, senatör ve bakanlarindan olusan yüz
Yirmiden fazla kisiye; "Su
Anda hiçbirinizi degil, büyük istidadi ile Mustafa
Kemal'i görmek için
Neler vermezdim" dedigini.

1938'de Ata`nin ölümünde Tahran gazetesinde
Yayinlanan bir siirde; "Allah
Bir ülkeye yardim etmek isterse onun elinden tutmak
Isterse basina Mustafa
Kemal gibi lider getirir" denildigini.

1996'da Haiti Cumhurbaskaninin vasiyetinde, mezar
Tasina yazilmasini
Istedigi metinde; "Bütün ömrüm boyunca Türkiye'nin
Lideri Mustafa Kemal
Atatürk'ü anlamis ve uygulamis olmaktan dolayi mutlu
öldüm" yazdigini.

2000'de ABD Baskani'nin milenyum mesajinda; ''
Milenyumun hiç süphe yoktur
Ki tek devlet adami Mustafa Kemal Atatürk'tür. Çünkü
O yilin degil asrin
Lideri olabilmeyi basarmis tek liderdir" denildigini.

2005'de Amerika'nin en ünlü ekonomistlerinden birisi
Olan Mr. Johns`un
önerisinin "Türkiye ekonomiyle savasta bir tek
Atatürk' ü örnek alsin
Yeter" oldugunu.

2006'da ise AB Uyum yasalari geregince devlet
Dairelerinden Atatürk
Resimlerinin kaldirilmasinin istendigini.

BILIYOR MUYDUNUZ!!!
ÖGRENDINIZ SIMDI SAHIP CIKINIZ VE BILMEYENLERE ÖGRETINIZ DUYURUNUZ

gulbas44
02.10.2006, 22:14
Bre Faşist...

Faşistler artık aynaya bak faşisti görceksin der olmuş...Nezamandan beri aynanın karşısına geçipte kendilere bakmadılar acaba...Aynanın karşısına geçipte saç baş taramayınız..Makyaj yapmayınız...Faşizmi elinize sözlük alınız ve öğreniniz...Ve kendi yüzünüzede çok iyi bir şekilde bakınız ozaman Faşistin kim olduğunu ve Faşistlerin nasıl bir yüze sahip olduğunu görceksiniz..

Kürt Halkını seviyoruz....Türk halkınıda seviyoruz...Biz bütün halkları seviyoruz...Yaşasın Halkların Kardeşliği diyoruz...

Kürtler Alevide olur...Kürt Aleviler Türk Alevilerle yaklaşık olarak aynı sayıdadır hatta...Doğu illerine git gör bakalım...Alevilik siz Türklerin tekeli altında olamaz...
kürtler nezamandan beri alevi olmuşlar da aleviliği yönetmeye çalışıyorlar acaba cevabın varmıdır önce pir sultan abdal derneğine el attınız onu bozdunuz bu senede kendi kendinize hacı bektaşdaki törenlerde ayrı tören düzenlemeye çalıştınız. Halkları kardeşleği nezamandan beri terörizmle eş oluyor ama siz alışkınsınız insan öldürmeye halkların kardeşliğiymiş yalanın önde gideni. hangi halklardan bahsediyorsun
bu arada sayın yönetime teşekkür ediyorum beni adaptasyona almışlar acaba neden diye merak etmiyorum çünkü onların hepsi birer kürt milliyetçisi ve yalancı kardeşliği savunan arkadaşlar

Bir_Mustafa
05.10.2006, 00:02
Bre Faşist...

Sen bu bilgiyi ezberden mi söylüyorsun:D bilgisizlik fışkırıyor...
Önce şunu bilesin.
1.)Aleviliği kürtlük gibi bir ırkın tekeline sokamazsın...Kürtler alevi değildir.Alevi kürt diye bir saçmlalık aponun ve onun isteği üzerine hazırlanmıştır....

2.)Bugün Atatürk'e hakaret eden bilgisiz cahil toplum:) Siz bu vatana bir hizmette bulunmadınız.Kalkıpta bir ülkenin kurucusunu lekeleyici yazı yazmayınız...

3.)bu ülkede eline kitap alıp, kitap okumaktan yoksun bozuk plak misali devrimden bahsedenler;Aleviliği de ancak hoşgörüsüzlükle algılayabilirler ve karşısındaki insan bu şekilde hitap edebilir...

4.)Alevilik doğuştan gelmediğine göre senin hoşgörüsüzlüğün ırkından gelmedir..İnsanlara kabalık edeceğine biraz medeni olda kendi noksanını gör ve insanlara senin fikrine katılmadıkları için faşist demeyi bırak...

5.)Atatürk'e hakaret edenler adaptasyona alınmalıdır.Bu kadar vatan hainliği bir aleviye yakışmaz...
kürtler nezamandan beri alevi olmuşlar da aleviliği yönetmeye çalışıyorlar acaba cevabın varmıdır önce pir sultan abdal derneğine el attınız onu bozdunuz bu senede kendi kendinize hacı bektaşdaki törenlerde ayrı tören düzenlemeye çalıştınız. Halkları kardeşleği nezamandan beri terörizmle eş oluyor ama siz alışkınsınız insan öldürmeye halkların kardeşliğiymiş yalanın önde gideni. hangi halklardan bahsediyorsun
bu arada sayın yönetime teşekkür ediyorum beni adaptasyona almışlar acaba neden diye merak etmiyorum çünkü onların hepsi birer kürt milliyetçisi ve yalancı kardeşliği savunan arkadaşlar

kardeş senin yazın güzeldi
ama adaptasyona alınmanı kınıyorum....

Özgür-Taylan
05.10.2006, 00:22
bence IRK'tan sözetmek çok saçma ve bana ters geliyor... TÜRK halki var, KÜRT halki var, LAZ halki var, CERKEZ halki var vs vs vs... IRK diye birsey yok benim için.. bu halkarin hepsi TÜRK MiLLETini olusturuyor, Ata'mizin dedigi gibi..

kaldi ki Alevilikte IRKCILIGA hiçbir sekilde yer yoktur... nankörlüge olmadigi gibi !! Atatürk tüm Alevi inancini yasayan canlar için önemli bir sahistir, ona dil uzatani anlamakta güç çekerim!

saygilar

Hüseyin69
05.10.2006, 00:22
Bre Faşist...

Sen bu bilgiyi ezberden mi söylüyorsun:D bilgisizlik fışkırıyor...
Önce şunu bilesin.
1.)Aleviliği kürtlük gibi bir ırkın tekeline sokamazsın...Kürtler alevi değildir.Alevi kürt diye bir saçmlalık aponun ve onun isteği üzerine hazırlanmıştır....

2.)Bugün Atatürk'e hakaret eden bilgisiz cahil toplum:) Siz bu vatana bir hizmette bulunmadınız.Kalkıpta bir ülkenin kurucusunu lekeleyici yazı yazmayınız...

3.)bu ülkede eline kitap alıp, kitap okumaktan yoksun bozuk plak misali devrimden bahsedenler;Aleviliği de ancak hoşgörüsüzlükle algılayabilirler ve karşısındaki insan bu şekilde hitap edebilir...

4.)Alevilik doğuştan gelmediğine göre senin hoşgörüsüzlüğün ırkından gelmedir..İnsanlara kabalık edeceğine biraz medeni olda kendi noksanını gör ve insanlara senin fikrine katılmadıkları için faşist demeyi bırak...

5.)Atatürk'e hakaret edenler adaptasyona alınmalıdır.Bu kadar vatan hainliği bir aleviye yakışmaz...

tencere dolasmis kapagini bulmus

kendinize ceki düzen verene kadar

izmirksk
05.10.2006, 00:39
u arada sayın yönetime teşekkür ediyorum beni adaptasyona almışlar acaba neden diye merak etmiyorum çünkü onların hepsi birer kürt milliyetçisi ve yalancı kardeşliği savunan arkadaşlar
saçmala ya..senin gibi faşsitlerin iftiralarına alıştık...

her ırktan alevi vardır ama aklı olana söylenir faşistlere ait site çok oralara gidebilrisin..sana yakışır..sırıtmazsın orada