Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır Büyükkadı Köyü

emrah1964
27.03.2006, 23:02
ArkadaŞlar Bİz Alevİler Kendİmİzİ Hep İlerİcİ GÖrÜrÜz Ama ÜzÜlerek GÖrÜyorumkİ Bİzler Bİraz Teknolojİnİn Gerİsİnde KalmiŞiz Bunu Şunun İÇİn Dİyorum Ben Burda Bİr Tane Bİle KÖylÜmÜ GÖremİyorum Yanİ Bu Sİteye GİrdİĞİmde Almanyadan Faransadan Hatta Kanada'dan KÖylÜlerİmden Bİrİlerİnİ GÖrebİleydİm Yada YaziŞabİlseydİm Bu Bİzİm KÖye Has BİrŞeymİ Yoksa Genelİ BÖylemİ Bİlemİyorum Neyne İŞallah Dİyarbakir BÜyÜk Kadi KÖyÜnden Bİrİ Sesİmİ Duyar Şarabi'lilarda Olabİlİr Herkese Selamlar Turap Çakar OĞlu Emrah Çakar

inanc
30.03.2006, 08:13
selam kardes ben Asagi Darliliyim yakiniz ve umarim yazdigim konuyuda okumussundur. Alamanyadan Fikret Inanc

gülsün
01.04.2006, 16:51
merhaba bende büyükkadı köylüyüm gülsün.vandan görebilirsin fate teyzenin oglu burda karaca hüseyin amcanın oglu burada her biri bir yere dagılmış

gülsün
01.04.2006, 18:15
merhaba canlar diyarbakır merkeze baglı olup.önceden müslüm kadı yani müslüman kadı köyü küçük kadı köyünede gayrimüslüm denilirmiş.kürtler ise kadıya turka derlermiş yani kadı türk şimdi 7 ev var diger köylüler kürtlerdir.köyümüz daha çok gençleri okudugundan tahsilden dolayı dagılmıştır.izmir narlıdereye yerleşmişlerdir.bizim köyümüzde diyarbakırın son 3 ermeniside yaşamışlardır.ermeni kıyımdan kaçıp bizim köyümüze yerleşmişlerdir.köy dagıldıktan sonra onlarda kiliseye gitmişlerdir.şarabi köyü de 3 km uzaktadır.ziyaretlerimizde büyükkadı köyünde deveboynu,dolu baba sarabi köyünde kuyu damı ziyaretleri bulunur.ayrıca diyarbakırda alevilerin yaşadıgına dair yani bir kanıt daha var kırklar dagı ziyaretidir.ve ali pınar köyüdür.kıyımdan sonra orayı hava alanı oldu.

inanc
02.04.2006, 01:49
Eyvallah dost cok tesekkür ederim

pirimunzur
03.04.2006, 18:34
ben diyar bekirde ve vanda alevilerin oldugnu daha once bilmiyordum bu formda ogrendim bunu siz degrli canlarada teşkkurler.bilginin iyisi kotusu olmaz diyorm ve ellerine saglk

Urfalı
05.04.2006, 22:07
merhaba canlar diyarbakır merkeze baglı olup.önceden müslüm kadı yani müslüman kadı köyü küçük kadı köyünede gayrimüslüm denilirmiş.kürtler ise kadıya turka derlermiş yani kadı türk şimdi 7 ev var diger köylüler kürtlerdir.köyümüz daha çok gençleri okudugundan tahsilden dolayı dagılmıştır.izmir narlıdereye yerleşmişlerdir.bizim köyümüzde diyarbakırın son 3 ermeniside yaşamışlardır.ermeni kıyımdan kaçıp bizim köyümüze yerleşmişlerdir.köy dagıldıktan sonra onlarda kiliseye gitmişlerdir.şarabi köyü de 3 km uzaktadır.ziyaretlerimizde büyükkadı köyünde deveboynu,dolu baba sarabi köyünde kuyu damı ziyaretleri bulunur.ayrıca diyarbakırda alevilerin yaşadıgına dair yani bir kanıt daha var kırklar dagı ziyaretidir.ve ali pınar köyüdür.kıyımdan sonra orayı hava alanı oldu.

Merhaba arkadaşım
Sen kadıköylü müsün?

gülsün
06.04.2006, 16:19
evet kadı köylüyüm bir sorunuz varsa yanıtlamaya çalışacam.

deniz gibi
06.04.2006, 18:04
Arkadaşım önemli olan senin hissettiklerindir
Önemli olan bireysel fikirlerin ve kişiliğindir
şu anda yan yana ve yana yakıla berabersek sorun yok

Urfalı
06.04.2006, 18:41
evet kadı köylüyüm bir sorunuz varsa yanıtlamaya çalışacam.
Gülsün,
Ben Urfa'lıyım.
Kısas köyündenim ama çocukluğumdan beri de İstanbul'da yaşamaktayım.
Nüfus kütüğünde hala Kısas geçer.
Benim babamın dedesi, seyyit Ahmet Urfa'dan Kadıköy'e göçmüş. Dedem de Mehmet Akoğlu (akoğlan), o köye gidip gelmiş, hatta bir de halam varmış 2.eşinden orda. Adı da, Zöhre imiş.
Urfa'dan gelmiş birileirni bilen var mı acaba?
Bu konuda bilgin varsa rica ederim.
Saygılarımla

gülsün
08.04.2006, 15:36
bizim köylülülerimiz birbirlerini tanırlar babama köyün büyüklerine soracagım sana yardımcı olacagım inşallah halan yaşıyordur sunu da belirtiyim bizim büyükkadı köy alevi birde küçük kadı köy var sunni inşallah biizim köydendir.

Urfalı
10.04.2006, 11:27
bizim köylülülerimiz birbirlerini tanırlar babama köyün büyüklerine soracagım sana yardımcı olacagım inşallah halan yaşıyordur sunu da belirtiyim bizim büyükkadı köy alevi birde küçük kadı köy var sunni inşallah biizim köydendir.

Teşekkür ederim Gülsün.
Evet, Büyük Kadıköy, biliyorum.
Hatta, ben bunun farkına varmadan önca, 20 sene kadar önce, kitap pazarlaması yaptığım zamanlardan biliyorum o köyü. Gezdim oaralarda yani.
Şimdiden teşekkürleri bir borç bilrirm.
Saygıyla

gülsün
10.04.2006, 16:55
ögrendim yaşamışlar akraba olmuş lar bizim köyde haberleşmeye geçelim detaylı bilgiyi orda verecegim babam hemen tanıdı kısaslılarmış

Urfalı
10.04.2006, 18:44
ögrendim yaşamışlar akraba olmuş lar bizim köyde haberleşmeye geçelim detaylı bilgiyi orda verecegim babam hemen tanıdı kısaslılarmış

HARİKA.
Gülsün, beni habersiz bırakma lütfen.
Mayıs sonunda da Kısas'da bir şenlik-sempozyum gibi bir şeyler olacakmış. Gitmeyi düşünüyorum.
Cemevi, organize yapıyor ama AB destekli finansmanla olacak.
Ben de, gidince oradan da gerekirse sizin köye kadar da giderim. Bu sürede bir gelişme elde edersek çok sevinirim.
Sağolasın Gülsün
sevgiyle kal...

gülsün
15.04.2006, 17:02
sizizn köydegil orası seninde köyün gel babam yardımcı olur

Urfalı
20.04.2006, 17:24
Gülsün teşekküre derim
Şu sıralar yurt dışındayım. Şu an bile Kiev'den internete girebildim ve yazıyorum.
gerekli iletişim bilgilerini verebilirsen sevinirim
Benim adım
suat akoğlu

saygıyla

emrah1964
20.04.2006, 22:57
gülsün sen kimlerdensin veya şöyle sarayım baban veya deden adı nedir kadıköyün neresinde oturuyordunuz yani küçükpaara mı dogru büyük paara mı dogru yoksa mezarlığa mı dogru söylersen seni degil ama babanı veya dedeni tanırım ben turap çakar'ın oğlu emrah kizir mehmetin torunu
Selamlar

gülsün
21.04.2006, 12:50
merhaba ben ismail keanın torunu abdullah atlı nın kızyım yeni ev yaptık tarlamızın yanında babamın selamı var kendine iyi bak

çelebi
22.04.2006, 11:01
bende diyarbakırdanım ve diyarbakırdan diyoruz derismden diyoruz malatya veya tokat ama bakıyorum burada konuşanların hemen hemen tamamı yurt dışından katılıyor forumlara bu da beni üzüyor neden yurttan yazan sayısı az...

gülsün
26.07.2006, 14:50
merhaba çelebi sen hangi köydensin soy isim ne

PİRSU
14.01.2007, 17:18
ben Esmer ÇAKAR'ın torunuyum bence birlik olunmalı bu sitede bu açıdan çok iyi olmuş.

gülsün
17.01.2007, 16:51
merhaba esmer emrah abinin neyi geliyorsun bende kadı köylüyüm buda köyümüzün int sitesi www.buyukkadi.com dur

Balıyanlı
16.02.2008, 21:30
Diyarbakır'da Alevi olmasına çok sevindim.
Zaten Diyarbakırlılar'ı severim.
Aslında hemşeri sayılırız.
Ben Malatyalıyım.

gülsün
22.02.2008, 11:09
balıyanlı tşk ederiz

LaFetaİllaALi
12.03.2008, 20:34
Ben de Şarabılıyam :D :komik herkese merhaba

sirdas215
07.05.2008, 16:12
slm canlar ben sırdaş aslınmda bu foruma çok takılırdımda son zamanlarda fırsat bulamıyorum bende şarabı köyündenim