Orijinalini görmek için tıklayınız : bir tecavüzün düsündürdükleri
Hüseyin69 27.03.2006, 23:52 Haberi 8 Ocak tarihli Radikal’de okudum. “Adana’da büyük ayıp” diyordu manşette. Sekiz aylık hamile olan 11 yaşındaki B.O, son üç yıldır çok sayıda kişinin kendisine tecavüz ettiğini açıklamış. Gazetenin yazdığına göre; “Tarlada çalışırken bize el işareti yapıp yanına çağırıyordu. 250 bin ya da 500 bin lira isteyip ilişkiye giriyordu. Kendi isteğiyle oldu zorlamadık” diye ifade vermiş zanlılardan bazıları. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 13 yaşındaki N.Ç’nin, aralarında “kamu görevlilerinin” de bulunduğu 28 kişiye satıldığı yollu haberin mürekkebi kurumamış gibi geldi bana. Kirletenin kirleneceğini düşündüm ister istemez.
Kirli Savaş’ın kurbanlarından Ş.E’nin öyküsünü anımsadım. Ş.E, Mardin Ağır Ceza Mahkemesinin aralarında rütbelilerin de bulunduğu 405 asker hakkında açtığı davanın “mağduru” olarak biliniyor. İlk kez 1993 Kasım’ında göz altına alınıyor. İşkenceden geçiriliyor. Onu bir araba lastiğinin içine koyup, ellerindeki sopayı cinsel organına sokuyorlar. Daha sonra defalarca tecavüz ediyorlar. Gözaltı sonrası tutuklanması bile istenmeden serbest bırakılıyor. Dört ay sonra evi basılarak tekrar gözaltına alınıyor. Bu kez 15 gün süreyle tecavüze uğruyor. Olanları anlatmaya kalkarsa kız kardeşlerini de aynı muamelenin beklediği tehdidiyle gene salıveriliyor.
Yaklaşık dört ay sonra bu kez tarlada çalışırken geliyor gözaltı. Köydeki boşaltılmış evlerden birine sokuluyor. Dayak yiyor, ağzına tuz dolduruluyor. “İri yeşil gözleri olan bir subay vardı. Beni çırılçıplak soyup üzerimden geçti. İşini bitirdikten sonra oradaki askerlere dönüp; ‘Siz de serbestsiniz’ deyince bu kez de onlar üzerime saldırdı. Bayılana kadar dört kişi daha tecavüz etti” diye anlatıyor yaşadıklarını. Sonra silah dipçiğiyle dövülüp öldü sanılarak oracıkta bırakılıyor. Babası, “yardım ve yataklıktan” tutuklanan Ş.E’nin annesi de tecavüz mağduru.
Ş.E, tüm yaşadıklarını daha sonra kaçmak zorunda bırakıldığı Almanya’da “Kadına Yönelik Devlet Kaynaklı Şiddet” konulu panelde açıklıyor. Devlete karşı mücadelesi ondan sonra başlıyor. Zamanın Derik Karakol Komutanı tecavüz ve işkenceden sabıkalı Musa Çitil. Karakolda askerlerin cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için mutlaka göz altına alınmış bir kadın kurban bulundurduğu yollu yoğun iddialar varmış hakkında. AİHM’de, Türkiye’nin insan hakları ihlali nedeniyle 25 bin sterlinlik ceza ödemeye mahkum edilmesine neden olan tescilli bir işkenceci.
Radikal yazarı Yıldırım Türker Ş.E olayı ile ilgili yazısında;
“Solcu diye, Kürt diye, yoksul diye, fahişe diye, kocasının karısı diye, onun yeğeni bunun baldızı diye ve daha bütün insanlık hallerini sıralasak onlar diye, her şeyden geçtim kadın diye, ‘kirletilmek fiiliyle’ peçelenmiş diye her gün kaç kadın tecavüze uğruyor diye sormuşluğunuz var mı?” diye seslenmişti. Ş.E. Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı açıklamada; “… bölücü örgüt ve işbirlikçilerin propaganda amaçlı gayelerinin bir parçası” olarak değerlendirmişti gazetelere yansıyan olayı. Tekeller burjuvazisin iştahlı ve ‘uygar’ sözcüsü Ertuğrul Özkök aşağı kalmadı; Türker’i ilgili yazısından ötürü; “Bölücü örgütün Goebbels’i” diye tanımlayarak dahil oldu tecavüzcüler listesine.
devami:http://www.dersimcity.com/
astokomlu 27.03.2006, 23:57 bunlar insan olamaz...eğer onlar insan sa,ben insanlık sıfatını kabul etmiyorum..yazık çok yazık...
bunlar insan olamaz...eğer onlar insan sa,ben insanlık sıfatını kabul etmiyorum..yazık çok yazık...
sana tamamen katılıyorumm..
bu nasıl insanlık; bu insanlar yaptıkları yüzünden hiç mi acı çekmez. Benimde anam var bacım var diyede mi düşünmez...insanın donup kaldığı anlardan bu an ama şaşıyorum benim okurken tüylerim ürperiyooo bunlar bunu hangi vicdanla yapıooo?
Hüseyin69 28.03.2006, 00:09 “Solcu diye, Kürt diye, yoksul diye, fahişe diye, kocasının karısı diye, onun yeğeni bunun baldızı diye ve daha bütün insanlık hallerini sıralasak onlar diye, her şeyden geçtim kadın diye, ‘kirletilmek fiiliyle’ peçelenmiş diye her gün kaç kadın tecavüze uğruyor diye sormuşluğunuz var mı?”
sadece bu alinti mazeret(i) ile binlerce kadin kiz doguda neler cekiyor
bir bilseniz
hele birde karakollarda nezarethanelerde
izmirksk 28.03.2006, 00:12 evet ortalıkta adam kılığı ile dolaşan ama adam olmayan o kadar çok kişi var ki
ne insanlar gördüm üstünde elbisesi yok
ne elbiseler gördüm içinde insan yok
...
bunlar bu 2.sınıfa giriyor...ne diyeyim
Hüseyin69 28.03.2006, 00:17 yahu ben niye bu yaziyi buraya tasidimki
ne güzel moraller yerindeydi havadan sudan basliklar almis basini gidiyordu
ikide bir böyle yazilarla güllük gülistanlik dünyasinda insanlari koparmaya ne hakim varki :S
astokomlu 28.03.2006, 00:21 yok can.. asıl bize lazım olan bu tür yazılar... toz-pembe yazılar zaten yazılıyo... biraz için acıyacak ki gerçekleri göresin..
Nefret ve umutsuzluk getiriyor bu portreler, bunlar olmasa belki hayata daha pembe bakacağız, ama bunların olması bizi daha realist kılıyor. Hasta bunlar o yüzden öfkemi dizginleyebiliyorum, ama işin kötü yanı çevremizde o kadar çok hasta varki sağlıklı olmak bile belli bir süreden sonra hastalık gözüyle bakılabilir.
Kahrolası pislikler bunlara işkence yapacaksın öldürmeden :22:
uykum gelir diye oturdum pc nin başına bunları duydum iyice kaçtı.napıcam şimdi:uhhm:
Hüseyin69 28.03.2006, 02:01 Kahrolası pislikler bunlara işkence yapacaksın öldürmeden :22:
olurmu öyle birsey berfin
onlar türkiyenin onuru türkiyenin gurur kaynagidir
onlar olmasa biz nasil misil misil uyuruz dimi ama
ALPerenShad 28.03.2006, 03:27 olurmu öyle birsey berfin
onlar türkiyenin onuru türkiyenin gurur kaynagidir
onlar olmasa biz nasil misil misil uyuruz dimi ama
Bir olay buldunya artik Kahraman Türk askerine , onlar diyerek genelleme yaparak camur atar durursun.
Her kim bir insanevladina tecvüz etmisse , benim nazarimda cezasi ölümdür.
Ammavelakin senin amacin tecvüz vahsetini kinamak deyil canerzincan,
SENiN AMACIN Bütün Türk Askerlerine camur atmak, Senin amacin genelleme yaparak yok, Türk ordusu icin efendim onlar türkiyenin gururkaynagi güven kaynagi diyerekten asagilamaktir.
Ayrica corbaya tuz eker gibi, Bu konuyada kürtcülük ekmissin bravo. Hayrani oldugun Kürtcü Ozan Emekcinin yolunda ilerliyorsun tebrikler.
Güzel bir taktik ama ben kül yutmam.
Hüseyin69 28.03.2006, 04:11 Bir olay buldunya artik Kahraman Türk askerine , onlar diyerek genelleme yaparak camur atar durursun.
SENiN AMACIN Bütün Türk Askerlerine camur atmak, Senin amacin genelleme yaparak yok, Türk ordusu icin efendim onlar türkiyenin gururkaynagi güven kaynagi diyerekten asagilamaktir.
Ayrica corbaya tuz eker gibi, Bu konuyada kürtcülük ekmissin bravo. Hayrani oldugun Kürtcü Ozan Emekcinin yolunda ilerliyorsun tebrikler.
iste sanalin bu tarafini seviyorum
sayet disarda bu olaylari anlatsaydim medyaniza söyle bir alt yazi gecerdi
falan terörist falan yerde küstahca bayragimizi yere atti cignedi flash haber görüntüler az sonra....
ve daha haberin dogru olup olmadigini anlamaya gerek kalmadan cenaze namazim bile kilinirdi
ayrica ozan emekcinin kürt olmasi türk olmasi benim icin hic bir anlam tasimaz benim icin önemli olan ozan emekcinin yüregidir
hayde kocum aslinda yazmiycaktim ama neyse ben yatiyorum
yahu ben niye bu yaziyi buraya tasidimki
ne güzel moraller yerindeydi havadan sudan basliklar almis basini gidiyordu
ikide bir böyle yazilarla güllük gülistanlik dünyasinda insanlari koparmaya ne hakim varki :S
duyarlı bir insan olarak bu konuyu yazmışsın,duyarsızlık bu halkı ne kadar etkilediyi deyinmeme gerek yok,gülük gülistanlık nereye kadar gidecek?beni ısırmiyan yılan bin yıl yaşasın edebiyatı ile yaşamak insanlığa ihanettir,bu ihaneti yapıpta yaşamı sürdürenler ergeç bir gün yaptıklarından utanç duyacaklar.
srdr_ist 28.03.2006, 05:26 Bu nekadar doğruda olsa günlerce çatışmada her yerinden yaralanan vede kurtlanmış bedeni ile ölümü beklerken askerler tarafında kurtarılan terörist kadında var .
Ama anlatılan yukardaki olaya sinir krizi geçirmemek elde değil insanlık insan dışına çıkınca nasıl acımasız bir canavar olduğunu görmemek elde değil.
Mehmetçik gözümüzün nuru ama bunların yaptıkları herkesin yapabileceği bişey değil.
Radikal yazarı Yıldırım Türker Ş.E olayı ile ilgili yazısında;
“Solcu diye, Kürt diye, yoksul diye, fahişe diye, kocasının karısı diye, onun yeğeni bunun baldızı diye ve daha bütün insanlık hallerini sıralasak onlar diye, her şeyden geçtim kadın diye, ‘kirletilmek fiiliyle’ peçelenmiş diye her gün kaç kadın tecavüze uğruyor diye sormuşluğunuz var mı?” diye seslenmişti. Ş.E. Jandarma Genel Komutanlığı yaptığı açıklamada; “… bölücü örgüt ve işbirlikçilerin propaganda amaçlı gayelerinin bir parçası” olarak değerlendirmişti gazetelere yansıyan olayı. Tekeller burjuvazisin iştahlı ve ‘uygar’ sözcüsü Ertuğrul Özkök aşağı kalmadı; Türker’i ilgili yazısından ötürü; “Bölücü örgütün Goebbels’i” diye tanımlayarak dahil oldu tecavüzcüler listesine.
Dost, bunlar sadece yakın tarihte ve nasıl olmuşsa medyaya takılan haberler ama bu sadece işin bir bölümü; Gerek Asker gerek polis tüm kolluk kuvvetlerinde işkence ve yaptırım sistemli halde devam ediyor etmektedir. özellikle kadınların değil, erkekler ve çocuklarında farkı gözetmeksizin devam eden kurumlaşmış ve her koşulda kendi mentalitesi içinde yaşamaktadır. Daha bundan birkaç ay önce şehrin göbeğinde bir Devrimci sanatcı güpegündüz Polis tarafından kaçırılıp tecavüz edilmiştir.
Burda bazı ırkçı arakadaşlar nedense bu olayı yine orduya dil atma olarak algılayıp konuyu yıpratmama temelinde ağa babalarından öğrendikleri mantıkla tersyüz edeceklerdir. Unutmayalım ki bu tür yaklaşımlar tecavüzcüleri cesaretlendirecek ve onlara meşriyet kazandıracaktır. Bunu yapan kişiler her ne kadar bu insanlara insan denmez mantığıyla hareketle aslında bu sistemin bekaası için kurumları gösterme telaşındadırlar.
Ve böyle davranıldığı için tecavüz edenin yaptığı pisliğe ortak olduğunu hatırlatmak isterim. Benim vergilerimden hayatını devam ettiren kişi kurumun gücünden faydalanarak ilahlaştırılamaz kim olursa olsun isterse şah olsun isterse padişah. Tecavüzcü kişi Kahraman Asker olamaz, Kahraman Polis olamaz olsa olsa aşağılık bir yaratık olur. bizimde çoluğumuz çocuğumuz var. Ben onların sapık duyguları için için yetiştirmiyorum onları. Kurumların dokunulmazlığı arkasında tabulaştırılamaz.
Kahrolsun, din,dil,ırk cinsiyet ayrımcılığına dayanan her türlü düşünce ve ideolojiler ister yasal ister yasadışı.
derviscemal 28.03.2006, 07:56 İnsanlık erdemir dir diye biliyorum bende bu yazıya nasıl tepki göstersemde boş bunların yaşlanmaması lazım. arkadaşların dediği lanet olsun bunlar insan olamaz..
yuzcicek 28.03.2006, 08:15 bunlar ne biçim insanlar böyle hiçmi acıma duyguları yok vicdansızlar
nefesimin kesildiği an korkunç
Serkan_Devrim 28.03.2006, 13:44 Tanrım! lütfen beni insan kılığından çıkar! insan olmaktansa hayvan olmayı tercih ederim!
Kahrolsun, din,dil,ırk cinsiyet ayrımcılığına dayanan her türlü düşünce ve ideolojiler ister yasal ister yasadışı.
Aynen..
İnsan bu kadar aşaglık bir mahluk iste.O allah nerde tüm bunlar olurken arkasınımı DÖNmüş
insan olan bunu yapamaz insan olan kıyabilirmi dokuna bilirmi mahsuma yıka bilirmi umutları yıkabilirmi geleceklerini insanlıkdan bir nevze almamış hayvan diyecem hiç yokdan onlarda satıklar bunu nereye nasıl sıfatlandırmak gerekir bilmiyorum çümkü hiç bir sıfat yakışmaz ş.....f..s........
ALPerenShad 29.03.2006, 05:12 İnsan bu kadar aşaglık bir mahluk iste.O allah nerde tüm bunlar olurken arkasınımı DÖNmüş
Bize niye soruyorsun, öldükten sonra mahserde Allaha sorarsin artik neden duruma müdahele etmedigini.
Yaratilan Yaratandan hesap soruyor..... ne günlere kaldik.....
ALBAY_KAWA 29.03.2006, 05:28 Bir olay buldunya artik Kahraman Türk askerine , onlar diyerek genelleme yaparak camur atar durursun.
sen kimsin , her türlü pisligi yapan t.c savunucularinin bir parcasimi, kendine gel, bu olaylar ynei seyler degil, sana duymadiign okadar sey sayarim ki, ama degmez, cünkü anlamazsin, basin yayin organlari birazdaha serbest birakilsin, bak bakalim o gastelerde daha neler cikacak...
Ukalalikta bir numarasiniz, gercekler söylendiginde, hemen kahraman türk evladi kesiliyorsunuz, gerci kahramanlar türkiyedeki psilikten basa seyler yapmiyorlar ya...Size uyan bu tür seylerde nasilda savunuculuga geciyorsunuz...
canerzincan bra dikkat et ha, bu kiside onlardan biri olabilir...
pirimunzur 29.03.2006, 14:24 insan şeytanin en iyi dostudur.
Berfo101 29.03.2006, 15:47 yazacak bir laf bullamiyorum
allaha havalle etmekten baska ellden ne gelir bizim bilmedigimiz o kadar olay varki bu sadece bir tanesi
allahindan bulsunlar
ya bu ne kadar büyük bir insalık ayıbı ya okuyunca insan olduğum için kendimden utandım allahım ya nasıl insna bunlar daha doğrusu insna demeye dilim varmıyo yok böyle varlıklar ya
ne yazık ki bunlar yaşanıyor çocuk denecek yaşta kişilerin bedenlerinden zevk almaya çalışanlara ÇUKUR demekten başka birşey gelmiyor içimden.İşin ilginç tarafıda bu çukurlar orda burda insanlara namustan insanlıktan dürüstlükten bahsederler bazı embesillerde bunların arkasından gidip alkışlarlar.BU ülkede hukuk adil olarak işlenmiyor.insanlar işlediklerin suçun yaptırımını göremedikleri için onların aralarına yeni ÇUKURlar katılıyor
.
Canerzincana katılıyorum bunlar medyaya yansıyanlar inanın ki doğuda daha kötülerini yüzlerce kadın ve çocuk yaşıyor.
okudukça tüylerim diken diken oldu.ama biz toplum olarak ezilene yardımcı olacağımıza bu tür olayları yaşayanları toplum dışına atarak birkezde biz cezalandırıyoruz.
ALPerenShad 30.03.2006, 03:18 sen kimsin , her türlü pisligi yapan t.c savunucularinin bir parcasimi, kendine gel, bu olaylar ynei seyler degil, sana duymadiign okadar sey sayarim ki, ama degmez, cünkü anlamazsin, basin yayin organlari birazdaha serbest birakilsin, bak bakalim o gastelerde daha neler cikacak...
Ukalalikta bir numarasiniz, gercekler söylendiginde, hemen kahraman türk evladi kesiliyorsunuz, gerci kahramanlar türkiyedeki psilikten basa seyler yapmiyorlar ya...Size uyan bu tür seylerde nasilda savunuculuga geciyorsunuz...
canerzincan bra dikkat et ha, bu kiside onlardan biri olabilir...
Iste tam üstüne bastin, "Her türlü pisligi yapan TC savunuculari" nedemek,
Bütün Askerlere hakaret etmeye utanmiyormusun.? Ar damarinizmi catladi sayin kawa. Bunebicim hakarettir böyle, ayrica ona TC demezler, Türkiye derler.
Seviyen yerlerde geziyor, Biz kimsenin namusuna göz dikmeyiz dagdaki yabani PKK militanlari gibi.
Kahraman Türk Askeri icine sizmis olan 5-10 densizi örnek vererek burada yaygara kopartanlarin gercek amacini, kalbinde azda olsa vatan sevgisi olan her türk anlar.
Sen madem kürdistan askeri olmaya niyetlisin ALBAY KAWA ,ozaman Türkce ALbay kelimesi yerine, kenide kürtce bir rütbe bulmalisin, böyle coban salatasi gibi rütbe olmaz. Olursada kürtce olmau, Albay öz türkcedir.
ALBAY_KAWA 30.03.2006, 03:39 ismime saldiran ilk densiz sen degilsin, aldirmiyorum o yüzden, ayrica tuzun kuru snein belli, askerlik ile ilgili hic bir bilgin olmaidignda ap acik ortada, pkk ninda ne yaptigini biliyorum, askerinde ne yaptigini biliyorum, yada ne yaptirdiklarini biliyorum, ama gercekelri göremeyecekkadar körsün malesef, kahraman türk askeirnn icine sizmis, 5 - 10 tane tip mis, küllahima, anlat, askeirn sinirlardan yaptigi kacakciliktan haberin yok sanirim, kilis cicarlarindaki sinirlardan, eroyin kokayin davasi yüzünden birbirlerini vuran askerlerden yada kopmuitanlardan haberin yok sanrim, bir gerillaya iskence edilirken, duygusal bakan askerleri bile öldürüldügünden habeirn yok sanirim, ama tabi 15 aylik askerlik sürecinde bunlari görmek mümkün degil, malesef bu isi, özel komondolar yaptiklariiicn, askerlik sonrasina bakiyor, kardesim, sen televizyondan kahraman, türk askeirni izle ve hayranblik duymaya devam et, ama dengesiz bir skeilde, kullandigim sifata bilip bilemden, kendin gibi davranma, istersen, ayrica, daha neyin türkce neyin olmadiigni bilmyirsun bile, simdi sana kalkip ünlü ünsüz uyumuna göre, tükce kelime olup olmaidigni anlatamam, bunun iicn edebiyat gerekir...Dogru ya alamnyada edebiyat degil, ayrimcilgii ve pisligi ögretiyorlar...
Saygilar !
Hüseyin69 30.03.2006, 03:41 canerzincan bra dikkat et ha, bu kiside onlardan biri olabilir...
abicim sen merak etme cok cok yasadigimiz su dünyada bize öbür dünya icin iki sene ise bir ay erken emekli ederler yani tas patlasa gelir canimizi alirlar cünki biz can almaktan korkariz en büyük korkumuz bir canliya zarar vermek korkusudur herseferinde zit din dil irk mezhep fikir ayriligi vs görüsten onlarca can gidiyor bizim canimiz gitmis cokmu
Hüseyin69 30.03.2006, 03:47 Zamanın Derik Karakol Komutanı tecavüz ve işkenceden sabıkalı Musa Çitil. Karakolda askerlerin cinsel ihtiyaçlarını karşılamak için mutlaka göz altına alınmış bir kadın kurban bulundurduğu yollu yoğun iddialar varmış hakkında.
hülya lar gamzeler sibeller handeler vs
saati 1000 dolar geceligi 10000dolar cok pahalidir
komutanda isini biliyor
ALBAY_KAWA 30.03.2006, 03:48 abicim sen merak etme cok cok yasadigimiz su dünyada bize öbür dünya icin iki sene ise bir ay erken emekli ederler yani tas patlasa gelir canimizi alirlar cünki biz can almaktan korkariz en büyük korkumuz bir canliya zarar vermek korkusudur herseferinde zit din dil irk mezhep fikir ayriligi vs görüsten onlarca can gidiyor bizim canimiz gitmis cokmu
haklisin bra, bu konuda korkulacak birsey yok, ama iste isnan oglu tas degilki, cok isindiginda kirilsin ,yada yuvarlanipta durdugu yerde, agirligini koysun...
ALPerenShad 30.03.2006, 03:54 ismime saldiran ilk densiz sen degilsin, aldirmiyorum o yüzden, ayrica tuzun kuru snein belli, askerlik ile ilgili hic bir bilgin olmaidignda ap acik ortada, pkk ninda ne yaptigini biliyorum, askerinde ne yaptigini biliyorum, yada ne yaptirdiklarini biliyorum, ama gercekelri göremeyecekkadar körsün malesef, kahraman türk askeirnn icine sizmis, 5 - 10 tane tip mis, küllahima, anlat, askeirn sinirlardan yaptigi kacakciliktan haberin yok sanirim, kilis cicarlarindaki sinirlardan, eroyin kokayin davasi yüzünden birbirlerini vuran askerlerden yada kopmuitanlardan haberin yok sanrim, bir gerillaya iskence edilirken, duygusal bakan askerleri bile öldürüldügünden habeirn yok sanirim, ama tabi 15 aylik askerlik sürecinde bunlari görmek mümkün degil, malesef bu isi, özel komondolar yaptiklariiicn, askerlik sonrasina bakiyor, kardesim, sen televizyondan kahraman, türk askeirni izle ve hayranblik duymaya devam et, ama dengesiz bir skeilde, kullandigim sifata bilip bilemden, kendin gibi davranma, istersen, ayrica, daha neyin türkce neyin olmadiigni bilmyirsun bile, simdi sana kalkip ünlü ünsüz uyumuna göre, tükce kelime olup olmaidigni anlatamam, bunun iicn edebiyat gerekir...Dogru ya alamnyada edebiyat degil, ayrimcilgii ve pisligi ögretiyorlar...
Saygilar !
Ortada bir "pislik" varsa oda senin klavyenden cikiyor malesef. Anca hakaret ediyorsun, Ben 18 ay Hakkari semdillide askerlik yaptim, hic dediklerine rastlamadim, heralde sen bir hayal aleminde yasiyorsun. Yada türkiyeye öcalanin sana hediye ettigi gözlükten bakiyorsun.
Ayrica ALBAY kelimesi, AL ve BAY hecelerinden meydana gelir, AL kirmiziyi, bay eri temsil eder eski türkcede, köken olarak miralay dan gelir, oguzlarda paye olarak gecer.
Ben bu foruma aslinda alevi kardeslerimle konusmak paylasmak icin girmistim, pkk lilarla catismak icin degil, ama görüyorumki KAWA siz ve sen ve senin gibi kürtcülerin olmadigi ortam yok.
ALBAY_KAWA 30.03.2006, 04:00 malesef hayla bilip bilmeden atip tutuyorsun bende onu kast ettim iste, mecburi sürecteki askerlikte gördügün tek kötü sey cok cok komutanindan dayak yersin, yada küfür eder byöle seyler.... Neyse apocuda degilim, onun yarattigi bir gözlük olmadigi iicn, bakicak camida yok benim icin... Ayrica, bilmeden etmeden bari sen hayal kurma, bu ülkede dönen psiligi, en iyi bilen iki kamu kurulsuu vardir, birincisi polis ikincisi saglik...
Bu konu benim iicn kapanmistir...
Hüseyin69 30.03.2006, 04:06 Bu konu benim icin kapanmistir...
Bende imzaliyorum ve sitenin arsiv bölümüne yolluyorum
Ortada bir "pislik" varsa oda senin klavyenden cikiyor malesef. Anca hakaret ediyorsun, Ben 18 ay Hakkari semdillide askerlik yaptim, hic dediklerine rastlamadim, heralde sen bir hayal aleminde yasiyorsun. Yada türkiyeye öcalanin sana hediye ettigi gözlükten bakiyorsun.
Ayrica ALBAY kelimesi, AL ve BAY hecelerinden meydana gelir, AL kirmiziyi, bay eri temsil eder eski türkcede, köken olarak miralay dan gelir, oguzlarda paye olarak gecer.
Ben bu foruma aslinda alevi kardeslerimle konusmak paylasmak icin girmistim, pkk lilarla catismak icin degil, ama görüyorumki KAWA siz ve sen ve senin gibi kürtcülerin olmadigi ortam yok.
Bakıyorum AlperenShad başkasına söylerken sen hakaret etmektende vazgeçmiyorsun. Yazdıklarının son üç mesajını al yeniden oku. Başkasına Al-Bay tanımı yapacağına kendi ismindeki SHAD anlamın ayrı bir komedi ama öyle ya klavyende Ş harfi olmadığı içindir aynı Türkiyedeki tabelalar gibi "Gömlekchi, Kebabchi diye yazmışlardıda ben sorduğumda modern olmak için demişlerdi.
Sen burada Alevi kardeşlerinde görüşmeye gelmediğini herkes biliyor, yazdıklarının tamamında Alevilerin Türklüğünden öte birşey yazmadın. Ya Irkçıların bozkırındaki pirsultanın türkülerinden dem vurdun ya da illaki illa Aleviler türk dedin. Sohbet dediğin bu mudur?
ALPerenShad 30.03.2006, 04:16 Bakıyorum AlperenShad başkasına söylerken sen hakaret etmektende vazgeçmiyorsun. Yazdıklarının son üç mesajını al yeniden oku. Başkasına Al-Bay tanımı yapacağına kendi ismindeki SHAD anlamın ayrı bir komedi ama öyle ya klavyende Ş harfi olmadığı içindir aynı Türkiyedeki tabelalar gibi "Gömlekchi, Kebabchi diye yazmışlardıda ben sorduğumda modern olmak için demişlerdi.
Sen burada Alevi kardeşlerinde görüşmeye gelmediğini herkes biliyor, yazdıklarının tamamında Alevilerin Türklüğünden öte birşey yazmadın. Ya Irkçıların bozkırındaki pirsultanın türkülerinden dem vurdun ya da illaki illa Aleviler türk dedin. Sohbet dediğin bu mudur?
sad dan ne anliyorun.? shad dan ne anliyorsun.? utf8 charsetini kabul etseyti nickname yerinde (php ve mysql) bende Alperenşad rumuzunu alırdım, Ayrica sana kizmiyorum balta, albay kawa yi görünce, seninle kendimi sanki ayni cizgide gibi hissettim.
Sen beni bosver balta kerdes, sen kendi sinifinla ilgilenirsin.
bunları dile getirmek orduyu kötülüyüp yermek anlamına gelmiyor.bu tür insanların ordu kimliği altında her istediklerini yapması orduya itibar değil zarar veriyor.bu canavarları korumak yerine çok ağır bir şekilde cezalandıracaksınızki bu ülkede kötülükler değil iyi olanlar ön plana çıksın.hiç kimse o üniformayı kirletmemeli.üniforması üzerinde diye hoş görenlerinde insanlığından şüphe ederim.yalnız pkk değil bu tür işleri yapanlarında bölücülük yaptıklarını düşünüyorum
Hüseyin69 07.04.2006, 17:15 bunları dile getirmek orduyu kötülüyüp yermek anlamına gelmiyor.bu tür insanların ordu kimliği altında her istediklerini yapması orduya itibar değil zarar veriyor.bu canavarları korumak yerine çok ağır bir şekilde cezalandıracaksınızki bu ülkede kötülükler değil iyi olanlar ön plana çıksın.hiç kimse o üniformayı kirletmemeli.üniforması üzerinde diye hoş görenlerinde insanlığından şüphe ederim.yalnız pkk değil bu tür işleri yapanlarında bölücülük yaptıklarını düşünüyorum
birileri bir pislik yapiyor cirkinlik yapiyor biz sadece o birilerini sucluyoruz basimizi önümüze egipte acaba bu birilerinin arkasinda kim var acaba bu birileri yanlizmi bu cirkinlikleri yapiyor diye düsünmeyiz düsünme kapasitemiz bunlara elversili degil bir ailenin bir bireyi suc isliyor biz sadece o bireyi yargiliyoruz o bireyin yetistigi dogup büyüdügü yani ailesini yargilamak bizim isimize gelmez neden ortada
biri bir suc isledi diye tüm aile suclu olamaz mantik bu zihniyet bu bunlar devam ettikce daha cok görecegimiz duyacagimiz cirkinlikler devam edecektir
selva kardes ne korkuncki askerlerin cinsel ihtiyaclarini karsilamak icin babasi dedesi dayisi bilmem nesi yasa disi örgüt üyesi oldugu bahanesiyle kadinlara kizlara zorla tecavüz yapiliyor bir ara doguda kadinlarin intihar sebebi
yasca büyük biriyle evlenme vs gibi uyduruklarla insanlara yutturmaya kalkmisti medya tabiki töre kültürü yok diyemeyiz ama ama malesef böyle iskenceler türe cinayeti gibi adli vakalarin icinde yok olup gidiyor
güldestim 07.04.2006, 17:36 Bu tarz olayları duyunca insan olmaktan utanıyorum.Hiç mi vicdanları yok.Ahlaksızlar.Allah'a havale etmekten başka çıkar yol yok.Umarım belalarını bulurlar.
canikocan 10.04.2006, 17:48 tek söyleyeceğim şu hepsi lanetolası insanlar. umarım kendi anası karısı kızı da... ya ne kadar acı bir tablo bu ya. birinin vücudunu ele geçirmek nedemek ya?? ayıp insanlıktan hiç mi nasip almamıştır bunlar. ihtiyaç gidereceklerse gitsinler kendilerini... ya özür dilerim terbiyesiz bi konuşma gibi oldu ama hayattaki en nefretlik şey bu ya
Her pisliği yapıyorlar sonrada niye terörist oluyor diyorlar buyur işte. Asıl terörist kim biz biliyoruz.!
RevoLt_Blue 15.06.2006, 05:39 Bu yazılanların gerceklık payı nedir biri cıkmıs almanayda anlatmıs ne kadar dogrudur.. Diyelımkı yazdıklarınız dogrudur hepsı dogrudur. size Tum Turkiye ordusuna pislik deme hakkını kım verıyor. sozde bu olaya tepkınızı koyarken altan kürtculerı ve boluculerı destekleme hakkını kım verıyor onlara gerilla deyıp Turk ordusuna pislik deme hakkını kım vermıs?.. Irkcılıga ve bolucuge her defasında karsı olan arkadaslar neden kürt milleyetcılıgıne destek veriyor?.. pkk bu konuda ne kadar masum?. besıktekı bebekten ne zamandır vatan ıstenır oldu?.. iyi o zaman bu olayları biri soylemıs sızde buraya aktarmıssınız.. pekı bu ulkeyı bolmeye calısan o sızın gerilla dedıgınız cabulcular hakkında benım duyduklarım ne olacak?.. apdullah ocalen kac eşli?:. bizzat sılah arkadası begendıgı kızları haremıne alıyordu dıyor bu nasıl ıs?: bizzat apdullah ocalan tarafından tecavuze ugradıgını soyleyenler var bu nasıl ıs.. daglarda kadınlara tecavuz edıldıgını soyleyen pkk dan ayrılan kadınlar var buna kım ne dıyecek?.. pekı sımdıde tum pkk lılar pıslıktır dıyebilecekmı sevgılı arkadasım Turk askerıne hiç cekınmeden bunu soyleyebılıyorsa?.. burda böluculerı savunup tepkı geldımıde kahrolsun tum etnık ırkcılık demeye sıgınan arkadaslar ne dıyecek?:. kendını esitlikcı gorup el altından kürt etnık mıllyetcılıgı yapan ve pkk yı destekleyenler nereye kadar boyle devam edecek?:. herkes laflarına dıkkat edecek. Tum Turk ordusuna pislik deyıp ondan sonrada yok ben sadece bu olayı yapana dedım diye kıvırtmayacak.. kımılerını haklı davası ugruna savasıyor goreceksenız eger. Turk ordusuda haklı olarak vatanı ıcınde devlet kurmaya calısan kendını bılmezlere ızın vermeyecektır.. ayrıca dıyelımkı bir kac kendını bılmez boyle yaptı ama dusman gordugune yaptı bu nasıl kandır bu nasıl onursuzlukturkı sen senınle daglarda sozde ozgurluk savası vermeye cıkan sılah arkadasına tecavuz ediyorsun?:. Kımse bosuna konusmasın kımse el altından böluculuk yapmasın kımse benım orduma hakaret etmesın.. Bu son sozumdur bu konuda. Biz bunları yazdıkmı etnık mılleytcı goruluyoruz.. vatanını ve vatan topraklarını savununca ırkcı oluyoruz.. ama nedense el altından kürtculuk yapana laf yok.. ırkcılıga karsı olunacaksa her turlusune olunsun.. Bu ulke cagdas bir hukuk devletidir ve bir Türkun ne kadar hakkı varsa Kürdünde o kadar vardır.. hangı okula kürtler alınmıyor hangı sehırde kürtlerın sahıp oldugu dukkan yok. bu ulkenın ıc isleri bakanı hangı mılletten?. cumhurbaskanı hangı mılletttendı?:. biz cagdas sosyal bir hukuk devletiyiz. biz 6 ılke ızınden giden Atatürk mıllyetcılerıyız.. ne mhp lıyız ne chp lıyız..
bu tür davranışları herşekilde hernerde olursa olsun knıyorum ve askerin içine girmiş 3-5 insanlıktan yoksun insan topluluğu olarak görüyorumm..ayrıca bunu bütün askerlere mal ederek onları karalayanında emellerini anlamaya çalışıyorum..herşey bukadar ucuz ve kolay değil..
İnsan bu kadar aşaglık bir mahluk iste.O allah nerde tüm bunlar olurken arkasınımı DÖNmüş
unutma O Allahtır bu adilere cezasını bildirecek varmı ondan başka ümidimiz herşey ortada bunu yapanlar elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar tabii bu dünyada unutma ALLAH ceza verirken aceleci değildir. eğer aceleci olsaydı dünyanın kıyameti çoktan kopmuştu
cigdem81 15.06.2006, 11:52 ben söyleyecek bişey bulamıyorum.sadece lanet olsun bu tür yaratıklara insan demiyorum çünkü insanlıkla alakaları yok bunların.
|
|