Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi Sporcular
Yusuf Eroglu 14.11.2006, 02:22 ümit özat alevi deildir
Ümit Özat kendisi alevidir.Hemide fenerbahce sdatinda alevi diye assagilayarak seyircileri bagirtiyorlar.
Kaynak:Alevi Birlikleri Federasyonu Dergisinde Yazilar yazildi.
Selam.
Yusuf Eroglu 14.11.2006, 02:28 ümit davala Alevi mi??? hiç sanmam..
Ümit Davala ni alevi olduguna Bende inanmiyorum.Katiliyorum size.
barkeles 14.11.2006, 06:29 Tokat-Turhalda yaşarken 6-7 yaşlarındayken en samimi arkadaşım bana gel Beşiktaşı tutalım orda oynayan Rıza annemin köylüsü hemde alevi dedi ve böylece Beşiktaşı tutmaya başladım. Yani Benim Beşiktaş'ı tutma sebebim Rıza Çalımbayın Sivasın Yıldızeli ilçesinin Topulyurt köylü ve alevi olmasıdır. Alevi futbolculara gelince her ne kadar inanmayanlar olsada Ümit Özat alevidir. Sivasın Divriği ilçesinin göndüren köyünden olduğunu bazı arkadaşlar zaten belirtmiş. Yıllar önce şimdiki başbakan ozamanki belediye başkanı Tayyip Erdoğanın İstanbuldaki Karacaahmet Cem Evini yıkmaya çalışması ve bir kısmını yıkması sonucunda bir toplu direniş olmuştu. ve bir gecede orasını oraya gelen canlarımızla 1 gecede yaptık. Adnan Polat'ta 2 kamyon dolusu seramik ve gerekli malzemeleri göndermişti. Aleviliği tartışılmayacak biridir Adnan Polat. Rıza Çalımbay'ın köyüne yaptığı yardımları görseniz helal olsun der hayran kalırsınız. Dayımın oğlu İzmirsporda oynuyordu sonra Sakaryaya gitti. Sakaryanın kaza geçirdiği sene şansızlık yaşadı şimdide 3 ligde bir takımda oynuyor. Halamın oğlu yıllarca 2 ligdeyken Kayseride ve erciyeste oynadı. Alevi olduğu için ne oynatıldı nede transferine izin verildi. Oda futbolu bıraktı. Uğur Boral Tokat-Zile Büyükkarayün köyünden ve iyi bir alevi aileden geliyor. Kısaca şunu söylemek gerekirse her an heryerde karşınıza "aaa budamı aleviymiş" diyeceğiniz biri çıkabilir... Hasan Şaş 2. fatih terim döneminde sırf alevi olduğu için ve hakan şükür istediği için futbol hayatı bitirilme safhasına gelmedimi? keza aynı şekilde ümit karanda sırf alevi olduğu için aynı şeyleri yaşamadımı? Kemalettin yine aynı şekilde Levent Kırcaya yapılan siyasi bir engellemeyi bir programda bende protesto ediyorum ve Levent Kırcayı eylemlerinden dolayı destekliyorum dediği için Fenerbahçeden dışlanmadımı? Yine o dönemlerde Rüştü kaptandı ve maçlara üzerinde 3 hilal olan kaptanlık pazubantıyla çıkmadımı. bu cesareti aldığı güven sazak başkanlığındaki ve cemil turanın olduğu yönetim seçildiğinde gazetelere, tvlere bozkurt işareti yaparak poz vermedimi?
Süleyman Seba sağlam duran bir sosyalist yapısıyla güçlenendirdiği ve ayrım yapmadan hakedenin oynadığı bir beşiktaş yaratıp metin ali feyyazlı döneminde 4-5 yıl boyunca hiç yenilmediği güven sazaklı fenerbahçenin oyununa gelip beşiktaşlı taraftarların provake edilmesiyle 16 yıldan sonra alaşağı edilmedimi? Milli Güreş takımında oynanan oyunlar, sırf alevi olduğu için doping yaptığı iddiasıyla güreşten uzaklandırılanlar olmadımı bu memelekette? O yüzden kim aleviymiş neden gizliyormuş gibi safsatalarla yormayalım kendimizi... Aleviler olarak dik duralım sırf alevi olduğu için yanlışlıklara uğrayan sporcularımıza her zaman arkalarında olduklarını hissettirelim...
hasan şaş ve yıldıray basturk 2002 dunya kupasında cuma namazı ıcın hoca getırtmıs sporculardır alevılık ustune yorumu bıle yapılmaz ama rıza calımbaydan emınım kendısı arkadasımın dayısı olurr
ilkay123 26.11.2006, 16:07 Arkadaslar namaz kilan bir kisiyi (alevi olsada)ALEVI DEGILDIR DEMEK SACMADIR:hz.ALI ve alevilik ISLAMIYETin temel tasidir,aleviligin temelidir Islamiyet.Hz.Ali s.a sayesinde Islamiyet in hosgörü kanatini aleviler olusturur.Kuran-i Kerim bizim kitabimiz HZ.Muhammet bizim peygaberimiz Hz.ALI de bizim nurumuz,isigimizdir.Unutmayalim ISLAMIYET sayesinde ALEVILIK olusmustur.Hasan alevidir,alevi bir anne babadan olmadir.Namaz kilmasindan dolayi da onu tebrik ediyorum...Gercek alevilik budur bence .saygilar
Anatolianman 27.11.2006, 16:50 bana göre en iyi futbolcu Rıdvan Dilmen'di
enahasan 02.12.2006, 10:27 hasan şaş ve yıldıray basturk 2002 dunya kupasında cuma namazı ıcın hoca getırtmıs sporculardır alevılık ustune yorumu bıle yapılmaz ama rıza calımbaydan emınım kendısı arkadasımın dayısı olurr
arkadaşım birini eleştirirken lütfen dikkatli olalım... Hasan Şaş'ın kişiliğini bilmem (ki konu başlığı gereği bu okadar önemli değil zaten) saf bir NUSAYRİDİR... Cuma namazı için hoca getirtmeside bence uydurmadır ki getirtmeside kendisini ilgilendirir... imamımız cafer_i ssadık kendisi bizzat zahir namazı öğretmiştir kılmıştır,kıldırmıştır.....
benim emin olduğum sporcular şunlar:
Nihat TÜMKAYA (ulusal takımın ve trabzonsporun kalecisi.... ünal karamanın kovdurduğu.... nusayri şeyhinin oğludur.)
yusuf (beşiktaşta şifo mehmetin yerine geçecek kişi deniyordu o zamanlar)
ender tıraş (trabzona transfer olduğunda en yüksek nakit para alan futbolcuydu..... nusayri olduğu için oynatılmadı.)
gökhan zan antakyalı nusayridir.
teşekkür ederim emeği geçen herkese
domanı_dersim19 02.12.2006, 11:30 hımm hiç bilmediğim şeyleri öğrendim sayenizde saolun :)
arkadaşlar hepimiz Hz.Ali ve Hz Hasan ve Hz Hüseyin'e inanıyoruz ve bu inandıklarımız namaz kılıyorlardı ve bu uğurda ne zorluklarla mücadele ettiler ve bu uğurda hayatlarından oldular biz bu ehlibeyt torunları olarak niye namaz kılanları bizden değilmiş gibi lanse ediyoruz.İsteyen namaz kılar isteyen kılmaz bu benim görüşüm.
barısarock 07.12.2006, 00:26 valla bilmiyordum bu kadar alevi futbolcunun oldunu sadece fenerbahçeli oldum için umit ve selçuk alevi oldunu biliyorum hasan şaşın alevi olmasına şaşırdım da hiç tahmn etmemişdim alevi olacanı
neyise eger doruysalar bu isimler gerçekten sevindim
özgür_denizim 07.12.2006, 11:47 ümit karan
ve milli takıma bile almıyorlardı alevi olduğu için
insan hakta hak insanda
Beşiktaşli58 08.12.2006, 13:05 Tokat-Turhalda yaşarken 6-7 yaşlarındayken en samimi arkadaşım bana gel Beşiktaşı tutalım orda oynayan Rıza annemin köylüsü hemde alevi dedi ve böylece Beşiktaşı tutmaya başladım. Yani Benim Beşiktaş'ı tutma sebebim Rıza Çalımbayın Sivasın Yıldızeli ilçesinin Topulyurt köylü ve alevi olmasıdır. Alevi futbolculara gelince her ne kadar inanmayanlar olsada Ümit Özat alevidir. Sivasın Divriği ilçesinin göndüren köyünden olduğunu bazı arkadaşlar zaten belirtmiş. Yıllar önce şimdiki başbakan ozamanki belediye başkanı Tayyip Erdoğanın İstanbuldaki Karacaahmet Cem Evini yıkmaya çalışması ve bir kısmını yıkması sonucunda bir toplu direniş olmuştu. ve bir gecede orasını oraya gelen canlarımızla 1 gecede yaptık. Adnan Polat'ta 2 kamyon dolusu seramik ve gerekli malzemeleri göndermişti. Aleviliği tartışılmayacak biridir Adnan Polat. Rıza Çalımbay'ın köyüne yaptığı yardımları görseniz helal olsun der hayran kalırsınız. Dayımın oğlu İzmirsporda oynuyordu sonra Sakaryaya gitti. Sakaryanın kaza geçirdiği sene şansızlık yaşadı şimdide 3 ligde bir takımda oynuyor. Halamın oğlu yıllarca 2 ligdeyken Kayseride ve erciyeste oynadı. Alevi olduğu için ne oynatıldı nede transferine izin verildi. Oda futbolu bıraktı. Uğur Boral Tokat-Zile Büyükkarayün köyünden ve iyi bir alevi aileden geliyor. Kısaca şunu söylemek gerekirse her an heryerde karşınıza "aaa budamı aleviymiş" diyeceğiniz biri çıkabilir... Hasan Şaş 2. fatih terim döneminde sırf alevi olduğu için ve hakan şükür istediği için futbol hayatı bitirilme safhasına gelmedimi? keza aynı şekilde ümit karanda sırf alevi olduğu için aynı şeyleri yaşamadımı? Kemalettin yine aynı şekilde Levent Kırcaya yapılan siyasi bir engellemeyi bir programda bende protesto ediyorum ve Levent Kırcayı eylemlerinden dolayı destekliyorum dediği için Fenerbahçeden dışlanmadımı? Yine o dönemlerde Rüştü kaptandı ve maçlara üzerinde 3 hilal olan kaptanlık pazubantıyla çıkmadımı. bu cesareti aldığı güven sazak başkanlığındaki ve cemil turanın olduğu yönetim seçildiğinde gazetelere, tvlere bozkurt işareti yaparak poz vermedimi?
Süleyman Seba sağlam duran bir sosyalist yapısıyla güçlenendirdiği ve ayrım yapmadan hakedenin oynadığı bir beşiktaş yaratıp metin ali feyyazlı döneminde 4-5 yıl boyunca hiç yenilmediği güven sazaklı fenerbahçenin oyununa gelip beşiktaşlı taraftarların provake edilmesiyle 16 yıldan sonra alaşağı edilmedimi? Milli Güreş takımında oynanan oyunlar, sırf alevi olduğu için doping yaptığı iddiasıyla güreşten uzaklandırılanlar olmadımı bu memelekette? O yüzden kim aleviymiş neden gizliyormuş gibi safsatalarla yormayalım kendimizi... Aleviler olarak dik duralım sırf alevi olduğu için yanlışlıklara uğrayan sporcularımıza her zaman arkalarında olduklarını hissettirelim...
Ümit Özat kesinlikle Alevidir. Aynisi Riza Çalimbay'a da geçerli (Yildizeli'li, koçum benim :w00t: )
Ümit Özat Ankaragücünde oynarken bizim aileden birisini istemeye gelmis (bizimkiler vermemis, bilmem niye) o yüzden 100% Alevi oldugunu biliyorum.
ilkay123 13.12.2006, 12:22 Arkadaslar bir futbolcunun alevi dir diye Milli takima alinmama diye bir sey söz konusu oldugunu düsünmüyorum.Dünya ücüncüsü oldugumuz dönemde Ünal antrönör olmasina ragmen Hasan SAS milli takimda idi unutmayalim.
ümit karan
insan hakta hak insanda
ümit karan ın ben milli takıma alınmamasını alevilikle bağdaşdırmıyorum şahsen.
gökhan zan alevi ve milli takımın stoperi..
hasan şaş alevi sağ kanadı.. ve 2002 dünya kupası en değerli oyuncularından..
ümit özat alevi 2002 dünya kupası kadrosu oyuncusu..FB kaptanı..geçen sene yine sol kanadıydı milli takımın..ama ibrahim üzülmez ve ardanın yüksek performansı kesti onu..
ümit karan milli takım çapında bir oyuncu diğil bence ... daha beleşci türk ligi için ideal ama hakan şükür le problemleri var..
yani milli takımda oynayıpta alevi olduğu için dışlanan kimse yoktur.sanmıyom..
takiii RIZA ÇALIMBAY atom karınca yıllarca milli takımın ve BJK nin kaptanlığını yaptı..
aklıma gelmeyen bir çok oyuncuu var.
castronomi 18.12.2006, 15:12 biz izmirdeki alevi taraftarlarıyız .şeriatcılarada en güzel cevabı böle veririz
Konu dışı yazılar silindi.
Konu başlığı harici yazılar yazmaya devam eden veya etmeye israrla devam eden hakkında yaptırıma mecbur etmeyin. Bu ciddi bir uyardırı.
castronomi 18.12.2006, 15:17 sinan kaloğlunu tanırım iyi bir alevidir ....altaylı haydar şimdi kocaelinde ....şu an izmir kluplerinde neredeyse cogu alevidir çünkü altyapıları o mahallelerden alırlar
castronomi 18.12.2006, 15:21 ahmet priştina balkan alevisidir .arnavut bektaşisi
eskiya44 30.12.2006, 20:04 tuncay şanli ,hasan şaş ramazanda full oruç tutanlardan bende hiç ihtimal vermiyorum alevi olduklarina saygilar...
cem1507 bu kadar emin konuşuyorsun yaa,nerden bildiğini merak ettim arkadaşım hasan şaş tamamda tuncay şalınlı nereden çıkardın...
gökhan zan antakyalıdır,iyi tanırım,alevinin hasıdır.
cem1507 bu kadar emin konuşuyorsun yaa,nerden bildiğini merak ettim arkadaşım hasan şaş tamamda tuncay şalınlı nereden çıkardın....HASAN ŞAŞ ADANANIN EN İYİ BİLİNEN ARAP ALEVİ AİLELERİNDEN BİRİNE MENSUPTUR.ANNESİ ANTAKYALIDIR.ORUÇ FALAN TUTTUĞU YOKTUR.
uğur boral (fenerbahçe) kendisi tokatlıdır.. komşum olur ..
Aziz yıldırım alevimi ???
eyvah eyvah...
Beşiktaşli58 31.12.2006, 13:59 Benim bildiklerim:
Fazli Ulusal (eski Besiktasli, Altaysporlu)
Ugur Boral
Hasan Sas
Gökhan Zan
Ibrahim Toraman
Ümit Özat
Sinan Kaloglu
Hüseyin Çimsir
Ümit Karan
Adnan Polat (yönetici)
Selçuk Sahin
Deniz Baris
Yalçin Ayhan
Riza Çalimbay (teknik direktör)
Suan aklima gelen bunlar, daha da çok var...
Mühim olan insanliktir, ama Alevi olmalara gurur verici :clap:
24Coskun24 08.01.2007, 16:33 ümit karan
insan hakta hak insanda
Vatan gazetesine verdigi bir röportajinda Ümit Karan kendisini MHP li ve Milliyetci olarak tanimliyor. Röportaji görmek isteyen arkadaslar tiklasinlar:
http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=gulumse_detay&hkat=1&hid=7967
Ümit Karanin alevi olup olmadigi da bu röportajdan sonra tartisilir.
AnGeNehM 10.01.2007, 14:37 SeLam arkadaşLar Fenerbehçede oynayan seLçuk Şahin tunceLiLidir.Yazın Mersin sİLifkede dayısı yeğeni iLe tanısma imkanım oLdu uzaktan kivram oLur
Neyse söylemek istediğim ben onunda 62 NumaraLı formayı giymesini istiyorum.İLgiLenmek isteyen varsa eğer coloturka@fenerbahce.org adresinden SeLcuk Sahine'e her türlü sorularınızı ve istekLerinizi aktarabiLirsiniz
İLginize teşekkürLer
aşkınla yandım 11.01.2007, 20:40 ben en cok ibrahim toramana sevindim nedense.. : p
ehranerz 25.01.2007, 15:04 walla aziz yıldırım diyarbakırlı ama alevimidir kürtmüdür yahudimidir orası bilinmez can...
SivanA SimyacI 27.01.2007, 06:51 Hasan Şaş var nusayri daha nolsun :) (Aslanım ADANALI)
Bende hep derdim bu adama niye bu kadar sempati duyarım meğer kan çekiyormuş :)
Zaten hepimiz yazmısız ezberlemişizdir bi de Ümit Karan yahu bu canların tamamı niçin Galatasarayda :)
Adnan Polatda dahil:) Galatasarayı bu yüzden seviyorum...
Gümüşkaşlı 28.01.2007, 16:11 Hasan Şaş var nusayri daha nolsun :) (Aslanım ADANALI)
Bende hep derdim bu adama niye bu kadar sempati duyarım meğer kan çekiyormuş :)
Zaten hepimiz yazmısız ezberlemişizdir bi de Ümit Karan yahu bu canların tamamı niçin Galatasarayda :)
Adnan Polatda dahil:) Galatasarayı bu yüzden seviyorum...
sivana simyacı kardeşim tabikikan çekecek yani:001_tt2: :001_tt2: :001_tt2:
birde oraya hasan kabze ile necatiyi ekleyin.
necetinin adananın araplarından olduğunu ve adanada ateş soyundan sünni çıkmayacağını duymuştum .ondan yani necatiyidi ekledim
saygılarımla....
ilkay123 02.02.2007, 18:03 uğur boral (fenerbahçe) kendisi tokatlıdır.. komşum olur ..
Bende uGUR bORAN COK SEVINDIM...Cünkü Alevi kökenli olupta Aleviliginden ödün vermeyenler hep FENERBAHCE de ondan dolayidir ki FENERBAHCELIyim...Adnan Polat a cok saygi duyardim ancak bazi duyumlarimdan dolayi bu saygiya layik olmadigina kanat getirdim saygilar...
Gümüşkaşlı 02.02.2007, 20:19 Bende uGUR bORAN COK SEVINDIM...Cünkü Alevi kökenli olupta Aleviliginden ödün vermeyenler hep FENERBAHCE de ondan dolayidir ki FENERBAHCELIyim...Adnan Polat a cok saygi duyardim ancak bazi duyumlarimdan dolayi bu saygiya layik olmadigina kanat getirdim saygilar...
bir fenerli olarak adnan polata saygı duymaman çok normal ama bir alevi olarak herzaman saygı duyman gerekir adnan babaya..
ewet adam doğruya doğrun konusuyo saat 20,45 te şampiyonuz dedi ve oldk.tüm fenerler bun olaydan sonra pek sevmazler onu :clown: :clown: :clown: :clown: :clown: :clown:
birde alevi kökenli olupta alevilikte ödin vermeyen ler fenerde demen çok saçma.. bunu sen bilemezsin veripi vermediklerini
saygılarımla..
Hasan Şaş kesinlikle alevidir zaten oğlunun adını da Yusuf Deniz koymuş
Alevi_Fenerli 05.02.2007, 12:10 bende adnan polatı sevmiyom, alevi olabilir ama kışkırtıcı açıkmalar yapıyor fenerlilere karşı, son FB-gs maçındada gördünüz bu olayın tohumlarını ;)
ilkay123 06.02.2007, 13:10 bir fenerli olarak adnan polata saygı duymaman çok normal ama bir alevi olarak herzaman saygı duyman gerekir adnan babaya..
ewet adam doğruya doğrun konusuyo saat 20,45 te şampiyonuz dedi ve oldk.tüm fenerler bun olaydan sonra pek sevmazler onu :clown: :clown: :clown: :clown: :clown: :clown:
birde alevi kökenli olupta alevilikte ödin vermeyen ler fenerde demen çok saçma.. bunu sen bilemezsin veripi vermediklerini
saygılarımla..
Dogru söylüyorsunuz insan dünyaya kendi gözlügü ile bakarsa sonumuz Türkiye gibi olur...saygilar
ulan senin ne işin var kerkükle merkükle..işime bak.siyaset karıştırma bu siteye
Bu futbolcuları duymak çok sevindirdi.
Özellikle Hasan Şaş,Ümit Karan ve Deniz Barış.Ümit Özat'ı zaten biliyordum.BEnde Divriğliyim :D
aliekbercelik 07.02.2007, 10:01 verdiğin bilgiler için bir galatasaray'lı olaraka tesekkür ederim ozgurovic80 :)
ilkay123 07.02.2007, 13:07 Adnan Polata FENERBAHCE li olarak Fenerbahce -4-gs-=0 MACINDAN SONRA yapilan gösterilerden (HINDI OLAYI)DOLAYI ÖZÜR DILEYEN BIR mesaj gönderdim .Adnan Polat her zaman taktir ettigim (ALEVI OLDUGU ICIN)bir kisi idi ama son zamanlardaki tutum ve davranislari ne bir aleviye yakisiyor nede bir gs liye .eskiden duydugum sempatiyi ne bir alevi olarak nede bir FENERBAHCEli olarak saygi duymuyorum.Bu benim hayat felsefem.Hayatta kimseye belden asagi vurulmaz vurdunuzmu bu sizlerin kisiligini yansitir.Malesef Adnan Polat böyle bir davranistan dolayi F.B.Lilerin nefretini kazanmistir....saygilar...ne derseniz deyin benim gönlümde degerleri ile renkleri ile en büyük FENERBAHCE dir...saygilar...
tercanlı24 08.02.2007, 05:03 [QUOTE=ozgurovic80;4298]ümit karan
ümit özat
hasan gökhan sas
ümit davala
serhat akin
cafer (eski ankaragüclü deli cafer)
yildiray bastürk
selcuk çetin
sinan kaloglu
hasan salih kabze
riza çalimbay (eskilerden)
zafer (ankaragücü kalecisi)
değerli dostum ümit davala izmir akp üyesidir. Eğer aslını unutmuşsa bilmem ama alevi olmadığını düşünüyorum bu arada FB eski futbolcusu Kemallettin vardı onunda alevi olduğu söylenirdi.
Alevimen 08.02.2007, 05:32 hep aynı isimler tekrarlanıyor, aynı şekil hasan kabzenin defalarca çerkez olduğuda söyleniyor..
Karar verin :)
Alevi_Fenerli 08.02.2007, 08:53 saydıklarından yıldıray baştürkün koyu bi ülkücü hasan kabzenin ise Alevimen'in dediği gibi çerkez olduğunu biliyom
Alevi_Fenerli 08.02.2007, 10:11 serhat akın erzincanlı ( eski fenerli ), deniz barış erzincanlı ( fbli ), ümit özat sivaslı ( fbli ), uğur boral tokatlı ( fbli ), aziz yıldırım diyarbakırlı türkmen alevi bildiğim kadarıyla ( büyük başkan ), hasan şaş adanalı arap alevi ( gsli ), ümit karan nereli onu bilmiyom ( gsli ), adnan polat erzurumlu ( gs idarecisi ), ibrahim toraman sivaslı (bjkli ), rıza çalımbay sivaslı ( eski bjkli ), sinan kaloğlu tuncelili ( eski bjkli ), ankaragüçlü deli cafer nereli bilmiyom.. ve hasan kabze sivaslıdır ama alevi değil çerkezdir, yıldıray baştürk milli takımda selamlaşmalarına iyi dikkat edin ülkücüdür....
24Coskun24 09.02.2007, 13:36 Bende uGUR bORAN COK SEVINDIM...Cünkü Alevi kökenli olupta Aleviliginden ödün vermeyenler hep FENERBAHCE de ondan dolayidir ki FENERBAHCELIyim...Adnan Polat a cok saygi duyardim ancak bazi duyumlarimdan dolayi bu saygiya layik olmadigina kanat getirdim saygilar...
Bence Ugur Boralin alevi olduguna pek fazla emin olma . Fenerbahcede namaz kilan futbolcularin basini cekiyo ugur boral. gecenlerde bir haber vardi internethaber de bakiniz:
"Fenerbahçe cuma namazında
26 Ocak 2007 Cuma 14:19
ERCİYESSPOR’la oynayacakları maç için dün Kayseri’ye gelen Fenerbahçeli futbolculardan 9’u, Mimar Sinan’ın 500 yıl önce yaptırdığı tarihi Kurşunlu Camisi’nde cuma namazı kıldı.
Fenerbahçeli oyuncular, öğle namazı için Mimar Sinan’ın kalfalık döneminde yaptığı Kurşunlu Camisi’ne gitti. Tuncay, Olcan, Volkan, Tümer, Serkan Balcı, Semih, Kemal, Uğur Boral ve kaleci Serdar, camiye gelişleri sırasında medya mensuplarının görüntü almasına karşı çıktı.
Eşofmanlarıyla camiye girerek cemaatle birlikte cuma namazını kılan sarı lacivertli oyuncular, gençlerin çalışması, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını anlatan hutbeyi dinledikten sonra çıkışlarında sevenlerinin ısrarlı imza istekleriyle karşılaştı.
Tümer ve Kemal, ısrarlara dayanamayıp imza verdiler. Bu arada hayranları cep telefonlarıyla Fenerbahçeli futbolcuların fotoğraflarını çektiler. Sarı lacivertli oyuncular, daha sonra koşarak 20 metre uzaklıktaki Hilton Oteli’ne döndüler.
Kaynak : internethaber, 26.01.2007"
entity_trx 09.02.2007, 13:38 Selcuk Şahin ve Sinan Kaloğlu Tunceli'lidirler:)
ilkay123 10.02.2007, 20:34 Bence Ugur Boralin alevi olduguna pek fazla emin olma . Fenerbahcede namaz kilan futbolcularin basini cekiyo ugur boral. gecenlerde bir haber vardi internethaber de bakiniz:
ERCİYESSPOR’la oynayacakları maç için dün Kayseri’ye gelen Fenerbahçeli futbolculardan 9’u, Mimar Sinan’ın 500 yıl önce yaptırdığı tarihi Kurşunlu Camisi’nde cuma namazı kıldı.
Fenerbahçeli oyuncular, öğle namazı için Mimar Sinan’ın kalfalık döneminde yaptığı Kurşunlu Camisi’ne gitti. Tuncay, Olcan, Volkan, Tümer, Serkan Balcı, Semih, Kemal, Uğur Boral ve kaleci Serdar, camiye gelişleri sırasında medya mensuplarının görüntü almasına karşı çıktı.
Eşofmanlarıyla camiye girerek cemaatle birlikte cuma namazını kılan sarı lacivertli oyuncular, gençlerin çalışması, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını anlatan hutbeyi dinledikten sonra çıkışlarında sevenlerinin ısrarlı imza istekleriyle karşılaştı.
Tümer ve Kemal, ısrarlara dayanamayıp imza verdiler. Bu arada hayranları cep telefonlarıyla Fenerbahçeli futbolcuların fotoğraflarını çektiler. Sarı lacivertli oyuncular, daha sonra koşarak 20 metre uzaklıktaki Hilton Oteli’ne döndüler.
Arkadaslar namaz kilmak en basta biz ehlil beyt gelenlerin temel görevidir.namaz kilan alevi olmaz zihniyeti cag disidir.Eger ben Alevi yim diyorsaniz eger ben ehlil beyt tenim diyorsaniz namaz kilmakta bizimdir,haca gitmekte...namaz in sekli semali yok derseniz o yönde size hak veririm.Bir alevi nin camiye gidip namaz kilmasi kadar normal bir sey olamaz,,,saygilar...
Alevi_Fenerli 10.02.2007, 21:03 ilkay alevi camiye gidebilir falan yazmışında, camilerde hz.ali'den bahsediliyormu? onun kahramanlıklarından bahsediliyormu? ne varsa ne yoksa ömer ebubekir osman! alevilerin camiye gitmemesinin nedenlerinden biride budur... aleviler cemevine gider allahı hz.muhammedi hz.aliyi 12 imamları saygıyla anarlar,, hz.muhammed, hz.ali, 12 imam ve alevi düşmanlarına yer vermezler en önemli nedenlerinden biri budur.. neyse konu dağılmasın alevi sporculardan bahsedin, kendi beğendiğiniz oyuncuları alevi yapma çabasına girmeyin! emin olduklarınızı yazın bence..
alevi_murat24 11.02.2007, 00:30 ankaragüçlü deli cafer nereli bilmiyom..
ankaragücünde bir aralar oynayan cafer aydın ise çorumlu ve şu anda erzincansporda oynuyor. devre arasıbda transfer oldu...
tuncereren 11.02.2007, 16:38 arkadaşlar yıldıray baştürk'ün alevi olduğunu nerden çıkardınız.ben sivas-yıldızeli liyim.yıldıray ın anneside bizim ilçeye bağlı olan "şeyhhalil tekkesi"beldesinden.bu beldede sünnidir,bilgilerinize...
ilkay123 12.02.2007, 16:58 [QUOTE=Alevi_Fenerli;354823]ilkay alevi camiye gidebilir falan yazmışında, camilerde hz.ali'den bahsediliyormu? onun kahramanlıklarından bahsediliyormu? ne varsa ne yoksa ömer ebubekir osman! alevilerin camiye gitmemesinin nedenlerinden biride budur... aleviler cemevine gider allahı hz.muhammedi hz.aliyi 12 imamları saygıyla anarlar,, hz.muhammed, hz.ali, 12 imam ve alevi düşmanlarına yer vermezler en önemli nedenlerinden biri budur.. neyse konu dağılmasın alevi sporculardan bahsedin, kendi beğendiğiniz oyuncuları alevi yapma çabasına girmeyin! emin olduklarınızı yazın bence..[/QUOTEarkadasim behs edilen futbolcunun alevi oldugunu vede akrabasi oldugunu söyleyen bir arkadasin yzdiklarindan etkilenerek yazmistim bahsi edilen futbolcuda fenerbahceli olunca yorum yaptim.Ben aleviyim alevi ligimlede gurur duyuyorum,camiye giden alevilerin olmasi ndan kimse ler rahatsizlik duymamali ibadedin sekli semali yoktur o andaki söylemler önemlidir.Bir alevinin nasil ibadet etmesi gerektigini bilm esinde fayda vardir.Ben yurt disinda yasiyorum yeri gelince komsularimin vefatindan dolayi kiliseye gitmem zorunlugum oluyor buradaki ibadeti onlarin yaptigi gibi yapmiyorum.Hos görü bizim hamurumuzda var dir bunu kulak ardi etmeyelim lütfen...saygilar...
Ümit Özat kendisi alevidir.Hemide fenerbahce sdatinda alevi diye assagilayarak seyircileri bagirtiyorlar.
Kaynak:Alevi Birlikleri Federasyonu Dergisinde Yazilar yazildi.
Selam.
anladığım kadarıyla fenerbahçe stadına hiç gitmemişsin...ayrıca öle bişey olamaz, fenerbahçe'de birçok alevi futbolcu var
sen biraz araştır bence..
Westside 13.02.2007, 16:08 Ümit Özat'ın alevi oldugu dogrudur arkadaşlar.
Can'lar Ümit Özat'in Alevi oldugu bu Forumda biçok kez kanitlanmistir hala inanmayanlar varsa eger köyünün websitesine bakabilirler link verilmis :) Ben ona 2 defa *** olarak ugradigi bir Türkü Bar'da rastladim samimiyetinden ve özel Aile yasantisindan dolayi takdir ettigim bir Futbolcu.
Ümit Karan Alevi degildir. Arkadasin biri Link vermis Lütfen o Haberi iyi okuyun bilmem bir ülkücü'den nekadar Alevi olabilir yorum sizin.
Tuncay Sanli Arnavut asilli ve Sünnidir.
Hasan Sas Nusayri dir bu kesinlesti. Namaz kilabilir siz hiç Bayram namazina gitmedinizmi can'lar Allah askina? Allah ile Kul'un arasina girilmez "Namaz" kelimesinden korkmayin.
Ugur Boral ALevi deniyor ve Cuma Namazina gitmis. Gidebilir efendim, ayrica bu Aleviligini gizlemek için bir yöntemdir belki kim bilir. Ayni bazi Türkücülerin Ramazan Orucu tutup iftar yemegi vermesi gibi.
Kemalettin Sentürk Dehap'a Oy verdigini açikladikdan sonra Kulüp'den uzaklastirildi diye okumustum Hürriyet'de. Solcu oldugu kesin ve kendisi Artvinlidir. Artvinde Alevi varmi bilmiyorum.
3 Büyüklerde ve diger Anadolu Kulüplerinde hiçde azimsanmayacak sayida Alevi Futbolcular var bu çok gurur verici bir olay bence. Hepsine basarilar.
Saygilar
munzur_62 18.02.2007, 12:11 bildiğim kadarıyla arap alevilerinin sünnilikten farkı yok namaz kılıyorlar oruç tutyorlar üstüne üstlük birde sünnilerde olmayan şıhları varmış
peki; schalke04 ' te oynayan halil-hamit altıntop kardeşlerin aslını bilen var mı?
nefizikci 18.02.2007, 20:22 Ben birkac sayfa okudumda göremedim ama mutlaka yazılmıstır.Gökhan Zan (bjk) kendisi antakyalı olup arap alevisidir.
nefizikci 18.02.2007, 20:31 Bu konuyla ilgili degil ama merak ediyorum bilen varsa cevaplayabilirse sewinirim.Cem yılmaz alevi mi?cünkü onun 12imam t-shirt'ü giymiş bi fotosunu gördüm.
arkadaşlar;
bu şekilde konulara girerseniz ayrımcılık yapmış olursunuz NİYEMİ;
Çünkü sünniler böyle bir şey yapmıyor.lütfen kendimizie gelelim.MİLİTARİZME KAYMAYIN.
Bu konuyla ilgili degil ama merak ediyorum bilen varsa cevaplayabilirse sewinirim.Cem yılmaz alevi mi?cünkü onun 12imam t-shirt'ü giymiş bi fotosunu gördüm.
Bazi Can'lar Sivasin Gürün ilçesine bagli bir Sünni köyünden oldugunu yazmislardi ama Resmi Forum'a ekleyebilirsen üzerinde tartisabiliriz.
Saygilar
bende ümit davala konusunda şüpheliyim.bence alevi değildir.
HoZaTLi_62 22.02.2007, 15:01 Arkadaslar namaz kilmak en basta biz ehlil beyt gelenlerin temel görevidir.namaz kilan alevi olmaz zihniyeti cag disidir.Eger ben Alevi yim diyorsaniz eger ben ehlil beyt tenim diyorsaniz namaz kilmakta bizimdir,haca gitmekte...namaz in sekli semali yok derseniz o yönde size hak veririm.Bir alevi nin camiye gidip namaz kilmasi kadar normal bir sey olamaz,,,saygilar...
kısaca dönen dönsün ben dönmezem yolumdan. herkese saygılar
ümit karan
ümit özat
hasan gökhan sas
ümit davala
serhat akin
yildiray bastürk
selcuk çetin
sinan kaloglu
hasan salih kabze
ögrendiklerimi buraya ekleyecegim..
doğrudur hasan şaş aslen karataşli ve arap alevisidir bizim antakyada akrabasi çok
haluk leventte adanali arap alevilerındendir
munzur_62 22.02.2007, 16:15 haluk leventte adanali arap alevilerındendir
Arkadaşım konun başlığı Alevi sporcular haluk levent şarkıcı yanlış yere yazmışsın
Arkadaslar namaz kilmak en basta biz ehlil beyt gelenlerin temel görevidir.namaz kilan alevi olmaz zihniyeti cag disidir.Eger ben Alevi yim diyorsaniz eger ben ehlil beyt tenim diyorsaniz namaz kilmakta bizimdir,haca gitmekte...namaz in sekli semali yok derseniz o yönde size hak veririm.Bir alevi nin camiye gidip namaz kilmasi kadar normal bir sey olamaz,,,saygilar...
arkadaşlar böyle bir topik var orada yazsaydınız dahi da iyi olur.ama alevilikte namaz yoktur olmayan birşeyin uygulanması terslikler doğurur.alevilerin ibadet yerleri cem evleridir ibadet sekilleri de semahtır.asimilasyon çalışmalarınızı başka bir yede sürdürün isterseniz yada namaz kuranın neresinde ne kadar gecer nasıl kılınız diye bir bolüm varsa bizlere de iletin.
şimdi ben kalkıp sunniler cem evine gelsin desem doğru mudur.
ümit karan
ümit özat
hasan gökhan sas
ümit davala
serhat akin
yildiray bastürk
selcuk çetin
sinan kaloglu
hasan salih kabze
Arkadaşıma katılıyorum aklıma gelmiyo bende aklıma gelince ilawe edicem......
Ümit Karan'in Alevi olmadigi kesinlesmistir arkadaslar bunu aksini israrla idda etmenize gerek yoktur, bu Link deki haberi okuyup sakin kafayla birdaha düsünün:
http://www.vatanim.com.tr/root.vatan...kat=1&hid=7967
Lütfen Yorum yapmadan önce diger sayfalari inceleyin çogu isimler orada verilmistir zaten.
ilkay123 26.02.2007, 12:46 arkadaşlar böyle bir topik var orada yazsaydınız dahi da iyi olur.ama alevilikte namaz yoktur olmayan birşeyin uygulanması terslikler doğurur.alevilerin ibadet yerleri cem evleridir ibadet sekilleri de semahtır.asimilasyon çalışmalarınızı başka bir yede sürdürün isterseniz yada namaz kuranın neresinde ne kadar gecer nasıl kılınız diye bir bolüm varsa bizlere de iletin.
şimdi ben kalkıp sunniler cem evine gelsin desem doğru mudur.
aleviligin baslangicini düsünerek yorum yapmak gerek...aleviligin ilk olusumundan bügüne varilan noktayi irdeleyin.Alevilik nereden?nasil?hz.Ali ye dayaniyorsa hz.Ali kimdir ?müslümanmiydi ?GIBI SORULARA YANIT BULUP YORUM YAPMAKTA YARAR VARDIR .Aleviligin temelini arastirip ibadetin olup olmadigini arastirip mantik kurallari dogrultusunda yorum yapilsa daha iyi olur...ilk müslümanlar biz Alevilerdir...biz sonradan kilinc altinda müslüman olmadik selamlar...
burası yanlış topikl oldugundan özel mesaj atıcam oradan devam edelim.diger canalra da iyi topikler.
fenerbahçe: ümit özat, selçuk şahin, deniz, serhat akın(eski fb'li), yöneticilerden aziz yıldırım, nihat özdemir
galatasaray: yönetici adnan polat, ümit karan
beşiktaş: rıza erdem,
benim bildiklerim
gokhankgk 26.02.2007, 15:09 arkadaşlar anca sallıyorsunuz kaynak göstererek bilgi verin lütfen forumun seviyesini düşürüyorsunuz biriniz alevi diyor diğeri değil diyor lütfen kaynak yazalım kafamızdan uydurma isimler yazmayalım
ilkay123 03.03.2007, 22:48 burası yanlış topikl oldugundan özel mesaj atıcam oradan devam edelim.diger canalra da iyi topikler.
arkadasim alevi bir sporcun ibadetinden yorum yapilarak bu düzeye gelindi,,...namaz kilan bir sporcunun alevi olamayacagi tezini cürütmek acisindan yorum yaptim.....hataliyim kabul ediyorum yeri burasi degil ancak alevi sporcularinda kendileri ni ezdirmemeleri acisindan bu durum normaldir...Hasan SAS ve bjk li GÖKHAN zan nusayri alevidir...bu iki takimi sevmiyorum ancak milli formada HASAN SAS YAZILI milli formam var....önemli olan alevi sporcularin kendilerini kanitlamalaridir...kendini kanitlayan her alevi sporcudan gururlanirim....hele aleviligi rencide etmeyen alevi sporcular benimbas tacimdir...saygilar...
arkadasim alevi bir sporcun ibadetinden yorum yapilarak bu düzeye gelindi,,...namaz kilan bir sporcunun alevi olamayacagi tezini cürütmek acisindan yorum yaptim.....hataliyim kabul ediyorum yeri burasi degil ancak alevi sporcularinda kendileri ni ezdirmemeleri acisindan bu durum normaldir...Hasan SAS ve bjk li GÖKHAN zan nusayri alevidir...bu iki takimi sevmiyorum ancak milli formada HASAN SAS YAZILI milli formam var....önemli olan alevi sporcularin kendilerini kanitlamalaridir...kendini kanitlayan her alevi sporcudan gururlanirim....hele aleviligi rencide etmeyen alevi sporcular benimbas tacimdir...saygilar...
tamam anlıyorum can benimarmaktı. iyi topikler.bu arada bu söylediklerine de katılıyorum.saygılar.
engin aras 05.03.2007, 22:30 arkadaslar hasan sas,hasan kabze,ümit özat,ümit karan,serhat,servet kesinlikle alevi degil.selcuk,sinanve ts de oynayan cem demir,sivasta oynayan cem can,sakaryada oynayan yalcin alevidir.
can sezer 25.03.2007, 15:49 abi yuh artık hasan şaşa alevi diyen demeyen ortalık toz duman bırakalım bu tartışmaları artık yaa..
broker_6856 25.03.2007, 21:59 f.b li uğur boral war annemin köylüsü(tokat/zile/büyükkarayün)
E_f_e_44 26.03.2007, 14:16 arkadaslar bu bılgılerın yarısından fafazlası (mış) lı bılgı yanı kulaktan duyma bılgıler size gercek ALEVİLERİN kim oldugunu söylıyeyım mı (GERÇEK ALEVİLER BİZLERİZ)
adige_46 26.03.2007, 14:18 desenize milli takımı coşturanların çoğu alevi
ümit karan
ümit özat
hasan gökhan sas
ümit davala
serhat akin
yildiray bastürk
selcuk çetin
sinan kaloglu
hasan salih kabze
yukarıdaki isimlerden hepsini kabul ederim ama ümit davalayı etmiyorum alevi değildir bence kaldı ki onun gibi akpli biri alevi olsa ne yazar olmazsa ne yazar. şimdi akpli olduğunu nerden çıkardın diyenleriniz varsa eğer izmirde bunu bilmeyen yoktur
selçuk şahin ve sinan kaloğlu kesinlikle alevidir. selçuğun teyzesi komşumuzdur. her ikiside tuncelili.
onur melis 28.03.2007, 00:07 GÖkhaz Zan BeŞİktaŞin Oyuncusu Arap Alevİdİr Vede Hataylidir
ismailgokhan 31.03.2007, 13:07 Ama Selçuk ismini genelde Aleviler hic takmaz, nedeni bilirsiniz galiba.
Aynen ómer veya Akin isimler gibi.
selçuk isimli benim tanıdğım bir çok alevi var ayrıca selçuk ismi türk milliyetçiliği için önemli bir yeride olsa kürt ve zaza alevilerinde selçuk isimli arkadaş ve akramam var
Neden sporcu denince akla hemen futbolcu geliyor ki .Bakın sporcu bir arkadaş ve dünya şampiyonlukları var.Baktım ama belki ben göremedim bir kişi bile adını yazmamış.Birol TOPUZ
http://www.topuzyapim.com/web/biroltopuz.htm
keklikoluk46 31.03.2007, 15:10 ümit karan kesinlikle alevi değil.gazetede okudum.MHP'liymiş kendisi.Ümit davalada alevi değil.Kocaelinde AKP nin gençlik kollarına üye olmuş bunuda gazeteden okudum
arkdaşlar ben konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum.
bunca sayfa sonunda bizim için faydalı birsey cıktımı ortaya.. bırısı alevı dıyo bhırısı degıl dıyo.. hakan şükür vs futbolcular gıbı gıdıp kendı ınancı geregı fettullah gulenın elını operken resım cektırebılıyomu? sorun burda..
yanı bızım unlulerımız dıyım sadece futbolcuyla sınırlamayayyım..
alevi olması yeterlımı sızce.. alevılık adına ne yaptıgı, kendısını boyel kanıtlaması
bizler için daha ii olamzmı..
her türlü yorumunuza saygı duyuorum...
tercanlı_zaza 13.04.2007, 15:17 tam bi fikirim yok ama servet çetinin bi röportajını dinlemiştim.Bi türkü felan söylemişti ve mahsuni şerifin hastası oldugunu söylemişti.kesin değil ama o roportajda kanım ısındı.ama sadece icgüdü kardeşlerim bu...
ilkay123 16.04.2007, 21:39 Vestel Manisali Selcuk Inan nuseyri alevidir...saygilar...Iskenderun ludur...
Gümüşkaşlı 18.04.2007, 20:20 bence Türkiye' de alevi futbolculara değer verilmiyo.Özellikle milli takımlarda.Örn:Ümit Karan
kahraman76 18.04.2007, 23:46 necati ates (GS) eyer adanali ise buyuk bir itimal olarak alevi'dir. adanada ates soyadinda buyuk bir asiretmi dersiniz sulalemi dersiniz varmis. 100% emin degilim birilerinden duydum.[/QUOTE]
necati ates aslen sivasli ama izmir narlidere dogumlu
necati ates (GS) eyer adanali ise buyuk bir itimal olarak alevi'dir. adanada ates soyadinda buyuk bir asiretmi dersiniz sulalemi dersiniz varmis. 100% emin degilim birilerinden duydum.
necati ates aslen sivasli ama izmir narlidere dogumlu
Doğru tahmin yapmışsın kardeşim.Necati ATEŞ'te bizden...
ümit karan kesinlikle alevi değil.gazetede okudum.MHP'liymiş kendisi.Ümit davalada alevi değil.Kocaelinde AKP nin gençlik kollarına üye olmuş bunuda gazeteden okudum
Ümit DAVALA'yı bilmiyorum ama Ümit KARAN'ın kesinlikle alevi olduğunu biliyorum.Ayrıca bunları hangi gazeteden okudun.Ben bir çok yerde Ümit DAVALA'nın sıkı bir solcu olduğunu okumuştum...
bence Türkiye' de alevi futbolculara değer verilmiyo.Özellikle milli takımlarda.Örn:Ümit Karan
Ayrıca Hagi dönemindede Yobaz Hakan ŞÜKÜR yüzünden Galatasarayımızdan sürgün edilmiştir.
Vatan gazetesine verdigi bir röportajinda Ümit Karan kendisini MHP li ve Milliyetci olarak tanimliyor. Röportaji görmek isteyen arkadaslar tiklasinlar:
http://www.vatanim.com.tr/root.vatan?exec=gulumse_detay&hkat=1&hid=7967
Ümit Karanin alevi olup olmadigi da bu röportajdan sonra tartisilir.
Valla bir insan alevi diye illaki solcu olacak diye bir şart olduğunu sanmıyorum.Örneğin benim okuduğum lise tamamen ülkücülerin elinde idi.Okulda benim bildiğim bir kaç alevi arkadaşımda rahat etmek için ocaklara giderlerdi.Okul bitince çoğu ülkücülere takılmayı bıraktı.1-2 tanesi hala aralarında.
Bir insanın düşünceleri soyuna,dinine veya mezhebine göre olacak diye bir şart dünyada yoktur.Ayrıca ben de depolitizasyonistim.Şimdi ben sana göre alevi olmuyormuyum?
Son söz Ümit KARAN alevidir.
Bir sporcu olarak bende aleviyim!! :)
ForZaSLaN 24.04.2007, 16:21 Türkiyenin en büyük golcüsü Ümit karan alevi'dir, ne kadar gurur duysak az.Ayrica necati alevi değil hatta yobaz oldugu ıcın hakan sukurle iyi anlasirlar.
aykudgöksun 24.04.2007, 17:04 yav herkes birşey diyor..biri o alevi bu yobaz diyor..biri hayır alevi dediğin yobaz yobaz dediğin alevi diyor..yav kesin olan yok mu ali aşkına??
Bence Ugur Boralin alevi olduguna pek fazla emin olma . Fenerbahcede namaz kilan futbolcularin basini cekiyo ugur boral. gecenlerde bir haber vardi internethaber de bakiniz:
Bence Ugur Boralin alevi olduguna pek fazla emin olma . Fenerbahcede namaz kilan futbolcularin basini cekiyo ugur boral.
ben eminim çünki kaç senedir aynı mahalledeyiz uğur boralla tokat zileli... alevi olupta namaz kılan çok.hatta annesi muharrem aylarında cem ewinde mersiye okuyo ... !.
haciyannis 05.06.2007, 19:34 Çok saçma namaz kılan alevi olamaz mı yani?
Kendimi alevilerin yerine koyuyorum ,sunniler namaz kılıyor ben kılmam düşüncesini kendimce tartıyorum ama şöyle bişey de var sunniler cennete girerse ben girmeyeyim mi?
2004 atina olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil eden milli boksör Mustafa Karagöllü'de sivas alevisidir. Bir kaç yıl önce profesyonel boksa geçti, hatırladığım kadarıyla şu an kick boks yapıyor.
ali_erdem 04.07.2007, 03:34 ümit karan
ümit özat(kesin)
deniz barış
gökhan zan
ayrıca hasan şaş ın oğlunun adı yusuf hüseyin değil.yusuf deniz şaş
Hakan Şükür de kesin Alevidir :D , tabiki şaka alakası bile yok !
eldorado 04.07.2007, 10:25 benim amcam dünya asker olimpiyatlarında yüzme dalında birinci oldu ( askerlik yaptığı zamanlar)...başbakan,genelkurmay ve cumhurbaşkanı tarafından ödüllendildi...tokat a geldi hiçbir kamu görevlisi ne karşıladı nede tebrik etti.....antrenörlük lisansı için başvurduğunda alevi olduğu için verilmedi..ankaradan aldı...tokatın son zamanda çıkardı en iyi sporcuydu,ama malum alevi kimliiğini ön planda tutanlar tarafından dışlandı..şimdi bodrumda çalışıyor..özel dersler veriyor...
özgür Bingöl 15.07.2007, 23:47 selam benim bildiğim kadarıyla eski gs li bülent korkmazda alevidir
özgür Bingöl 15.07.2007, 23:48 benim bildiğim kadarıyla bülent korkmazda alevi
özgür Bingöl 16.07.2007, 00:04 selam denizli sporda murat karakoç oda alevidir kars molla mustafalıdır
özgür Bingöl 16.07.2007, 00:11 denizli sporlu murat karakoç
xolxol_12 16.07.2007, 21:42 Bülent Korkmaz malatyalıdır. Ama alevimi bilmiyorum
E_f_e_44 01.08.2007, 15:47 ben malatyalıyım bulent korkmez ve mert korkmaz ALEVİ degıller onlar ALEVİ olamazlar hepsi mhp liler.Hepsi it onların
ilkay123 01.08.2007, 19:45 ben malatyalıyım bulent korkmez ve mert korkmaz ALEVİ degıller onlar ALEVİ olamazlar hepsi mhp liler.Hepsi it onların
Fenerbahce li olmama ragmen yazdiklariniz beni rahatsiz etti.ne olursa olsun böyle yorum yapmak alevi kesimine hic bir zaman yakismamaktadir.böyle söylevler aciz insanlarin siginagidir...saygilar..
ilker_che 01.08.2007, 19:59 bülent ve mert korkmaz kardesler malatyalılar.ama alevi değiller.mert korkmaz gaziantepspor da oynarken takım arkadaslarıa zorla namaz kıldırıyomus.ögrenilince kadro dısı bırakıldı.kaleci ömer gibi o da mhp li...
Westside 02.08.2007, 16:29 Köln alevi takımı olmus desenize :biggrin:
E_f_e_44 06.08.2007, 17:12 Fenerbahce li olmama ragmen yazdiklariniz beni rahatsiz etti.ne olursa olsun böyle yorum yapmak alevi kesimine hic bir zaman yakismamaktadir.böyle söylevler aciz insanlarin siginagidir...saygilar..
malatya da pek çok ALEVİ vatandaşlarımız var.eger cevrenizde varsa gıdın sorun bulent ve mert korkmaz buradakı ALEVİ arkadaşlarımıza neler yaptıklarını duyarsanız kendı kulagımla duydum alevilere (onlar it ) dedi.O öyle dıyınce 3 arkladas buna çöktük bızı karakola goturduler ama o haklı cıktı neden artık bunu da sen düşün arkadaşım ALEVİ OLARAK BÜTÜN SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM ......saygılar
haydar.K 25.08.2007, 11:06 selam canlar bazı alevi olarak ismi geçen futbolcular daha önceki formlardan da biliyorum ne hikmetse cuma günleri camilerdene çıkmıyorlar gazetelerde boy boy resimleri çıkıyor. ama ümit özat'ı hiç görmedim.
cangüdaz 28.09.2007, 13:10 gökhan zan benim memleketlim alevidir.konuşmasından bile belli antakyalı olduğu...
ilkay123 30.10.2007, 18:50 malatya da pek çok ALEVİ vatandaşlarımız var.eger cevrenizde varsa gıdın sorun bulent ve mert korkmaz buradakı ALEVİ arkadaşlarımıza neler yaptıklarını duyarsanız kendı kulagımla duydum alevilere (onlar it ) dedi.O öyle dıyınce 3 arkladas buna çöktük bızı karakola goturduler ama o haklı cıktı neden artık bunu da sen düşün arkadaşım ALEVİ OLARAK BÜTÜN SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM ......saygılar
Kisiliksiz birini kisiliksizce elestirmek bizi onun seviyesine indirmezmi?biz Alevi isek ayricaligimiz var demektir..yoksa bizde onlarin seviyesine inip aleviligi tam anlami ile yasatmamis oluruz..BIZ ALEVILERI bir cok seyle itham ettiler..itham ettikleri her seye cevap verecek olursak onlarin seviyesine inmis oluruz...kötü söz sahibine aittir...o anda kendi soylarinin nereden geldigini animsamis olmalari gerek ki öyle bir söylevleri olmus...saygilar..,
ilkay123 30.10.2007, 18:53 gökhan zan benim memleketlim alevidir.konuşmasından bile belli antakyalı olduğu...
bildin can Gökhan Zan Iskenderunlu..Alevidir..Benim gibi ISKENDERUNludur,,.Antakyali degildir...bunun yaninda Vestel Manisali Selcuk INAN Da alevidir...Iskenderun Karaagac tan dir...taninan bir ailedendir...saygilar,,
yoldaş24 30.10.2007, 22:19 Eskiden compela vardı oda alevi gibi gelirdi bana kara kaş kara göz demi...
cangüdaz 31.10.2007, 10:13 bildin can Gökhan Zan Iskenderunlu..Alevidir..Benim gibi ISKENDERUNludur,,.Antakyali degildir...bunun yaninda Vestel Manisali Selcuk INAN Da alevidir...Iskenderun Karaagac tan dir...taninan bir ailedendir...saygilar,,
aa yapma can!!!iskenderun sonuçta antakya'ya bağlı.iskenderunlular kabul etmez antakyalı olduklarını(tovuk meselesi bilirsin):biggrin: ama kanunlara uymak gerekir :p
yaralı gölge 04.11.2007, 00:24 evet o avnemim dayısının oglu 100%1milyon alevidir kendisi sivas yıldızelin tobulyut köyünden (rıza calımbay)
ilkay123 07.11.2007, 12:11 aa yapma can!!!iskenderun sonuçta antakya'ya bağlı.iskenderunlular kabul etmez antakyalı olduklarını(tovuk meselesi bilirsin):biggrin: ama kanunlara uymak gerekir :p
Can Iskenderunlu lar biz Hatayli yiz yerine Iskenderunluyuz derken Antakya LILAR DA Hatay liyiz yerine Antakya liyiz demeyi yegliyorlar...Iskenderun ANTAKYA ya degil HATAY a baglidir..yani Hatay in ilcelerinden biridir..(Gurbet elde Harbiye yi vede Antakya daki köprü yanindaki künefecideki künefeyi özledim...ah Hatay im ah....gözümde tütüyor...)SAYGILAR...
cangüdaz 07.11.2007, 13:08 Can Iskenderunlu lar biz Hatayli yiz yerine Iskenderunluyuz derken Antakya LILAR DA Hatay liyiz yerine Antakya liyiz demeyi yegliyorlar...Iskenderun ANTAKYA ya degil HATAY a baglidir..yani Hatay in ilcelerinden biridir..(Gurbet elde Harbiye yi vede Antakya daki köprü yanindaki künefecideki künefeyi özledim...ah Hatay im ah....gözümde tütüyor...)SAYGILAR...
ımm kral künefeyi diyorsun sanırım.ata köprüsünün ordaki.az gitmedik oralara.bende 3 saat uzaktayım ama olsun hatay gibisi var mı?üzülme Allah kısmet ederse bir gün gelirsin yine yersin künefeden:)
ilkay123 09.11.2007, 12:26 Evet can ...Liglerde kaliteli futbolu bilen Alevi sporcular cogaldikca gururlaniyorum...Vestel li Selcuk Inan la gururlandigim gibi nede olsa hemserimdir...babasinida iyi tanirim,,,,saygilar...
temizkopat 19.12.2007, 00:30 Benim bildiğim kadarıyla aleviler futbol oynamyomuş bir arkadaşım öle demişti
ismailgokhan 19.12.2007, 01:28 arkadaşım birini eleştirirken lütfen dikkatli olalım... Hasan Şaş'ın kişiliğini bilmem (ki konu başlığı gereği bu okadar önemli değil zaten) saf bir NUSAYRİDİR... Cuma namazı için hoca getirtmeside bence uydurmadır ki getirtmeside kendisini ilgilendirir... imamımız cafer_i ssadık kendisi bizzat zahir namazı öğretmiştir kılmıştır,kıldırmıştır.....
benim emin olduğum sporcular şunlar:
Nihat TÜMKAYA (ulusal takımın ve trabzonsporun kalecisi.... ünal karamanın kovdurduğu.... nusayri şeyhinin oğludur.)
yusuf (beşiktaşta şifo mehmetin yerine geçecek kişi deniyordu o zamanlar)
ender tıraş (trabzona transfer olduğunda en yüksek nakit para alan futbolcuydu..... nusayri olduğu için oynatılmadı.)
gökhan zan antakyalı nusayridir.
teşekkür ederim emeği geçen herkese
nusayri Alevileri ne kadar milli takım oyuncucu çıkarmış tebrik etmek lazım demekki Genlerinde futbola yatkınlık var
Beşiktaşlı futbolcu Ali Tandoğan'ın gençlerbirliğinden beşiktaşa transfer olurken söylenen spekülasyonlardan alevi bir futbolcu olduğunu spor medyasını takip eden bir çoğunuz duymuşdur. Rıza Çalımbay'da o zaman beşiktaş'ın teknik direktörü olduğundan alevi olduğu için bu transferi istediği gibi komik söylentiler yayılmıştı.
Sünni bir teknik adam, sünni bir oyuncu aldımı nedense öyle bir söylenti olmuyor, normalde de olmaması lazım. Fakat algıdaki bu çifte standart böyle durumlarda açığa çıkabiliyor.
bildigim kadarıyla sporla demiyelim futbolla ugraşan ve futbol oynamış ve oynayanlar
1 adnan polat (erzurumun en tanınmış alevisidir bircok cem evlerinin fayans malzemesini yolamıştır ör erzincan ulalar cem evi)
2 cemel dogan (oda % 100 alevidir ordaki alevi köylerine yptıgı yardımlardan )
3 uğur boral
4 ümit karan
5 hasan şaş (nusayiri alevisi)
6 deniz barış
7 selçuk şahin
8 serhat akın
9 cem arslan
10 ümit özat
11 rıza çalımbay
12 âli eren
13 turgay ( erzincansorun golcüsüydü alevi oldugu için takımdan habire uzaklaştırıldı bildigim kadarıyla gurubun gol kıralı olmuştu birkaçkez şu nan nerde bilmiyom altınbaşaklıdır)
14 ibrahim toroman (sivaslı)
15 sinan kaloğlu (tunceli)
captive_ 04.02.2008, 21:35 hasan saş ( adana karataşlıdır ve bir arkadşımın köylüsüdür. ve alevidir)
sinan kaloğlu ( tuncelilidir ve alevidir)
selçuk şahin ( tuncelili ve alevidir)
ama ne hikmetse hiç birinin ağzından ben aleviym kelimesi çıkmıyor biz burda kendimiz yazip kendimiz oynuyoruz.. neyse ama bildiğim bunlar var...
Beşiktaşli58 04.02.2008, 21:48 Adamlar futbolcu, çikipta ''Ben Aleviyim'' dese ne kadar mantikli olur sizce? Konu futbol, din degil..
Besiktas'tan; Gökhan Zan, Ibrahim Toraman ve Ali Tandogan'da Alevidir..
cangüdaz 06.02.2008, 16:23 Adamlar futbolcu, çikipta ''Ben Aleviyim'' dese ne kadar mantikli olur sizce? Konu futbol, din degil..
Besiktas'tan; Gökhan Zan, Ibrahim Toraman ve Ali Tandogan'da Alevidir..
fenerbahçeden de kezman aleviymiş:p laf aramızda çok da yakışıklı:biggrin:
Kuzey Egeli 06.02.2008, 18:36 Eskilerden şifo Mehmet,te alevidir.
Eskilerden şifo Mehmet,te alevidir.
Şifo mehmet maraşlı koyu yobaz bir ailenin oğludur. Alevilikle uzaktan yakından alakası yoktur.
şenlik veysel 06.02.2008, 20:29 Servet Cetin De DuyduĞum Kadariyla Bizden Basada Bilmiyorum Hayatim Futbol Benim Ama Onu Hic Arastirmadim
1981-1982 -Almanya Baden würtemberg- 62 kilo amatör Box şampiyonu Özcan in....ci parasizliktan profösyonel olamadi .
Gs'den servet-ümit karan-hasan şaş .
Beşiktaşli58 06.02.2008, 22:47 fenerbahçeden de kezman aleviymiş:p laf aramızda çok da yakışıklı:biggrin:
Bak sen? Nerelimis bizim Kezban? :biggrin:
cangüdaz 07.02.2008, 15:54 Bak sen? Nerelimis biz Kezban? :biggrin:
nereli olduğunu biliyorum yavru kartal.sırbistan alevilerinden.hem balkanlarda aleviler yok mu vaar!:yaw2
Beşiktaşli58 08.02.2008, 21:14 nereli olduğunu biliyorum yavru kartal.sırbistan alevilerinden.hem balkanlarda aleviler yok mu vaar!:yaw2
Onlar Alevi degil, Bektasi düsüncesine inanan kisilerdir. Alevilik nedir bilmezler.. :biggrin:
geygel60 08.02.2008, 22:00 Arkadaşlar Uğur Boral Tokat zileli ve alevi Selçuk Şahin ,Deniz Barış, Ümit Özat,Can Arat,Servet Çetin,Ümit Karan,Hasan Şaş,Hasan Kabze,İbrahim Toraman,malesef Ümit davala
Rıza Çalımbayı çok iyi tanırım malesef alevidir ve bir cami yaptırmıştır bu yüzden malesef diyorum
geygel60 08.02.2008, 22:02 evet Ali Tandogan alevi kesin bizim arkadaşın akrabası
geygel60 08.02.2008, 22:07 Bence Ugur Boralin alevi olduguna pek fazla emin olma . Fenerbahcede namaz kilan futbolcularin basini cekiyo ugur boral.
ben eminim çünki kaç senedir aynı mahalledeyiz uğur boralla tokat zileli... alevi olupta namaz kılan çok.hatta annesi muharrem aylarında cem ewinde mersiye okuyo ... !.
O görüntüyü ben görmedim Uğur Zileden yakın köylümüz kesinlikle alevi can orda tesadüfen bulunmuş olabilir.
Bir kaç gün önce İsviçre milli takımı forması ile Wembley'de İngiltere'ye gol atan Basel takımının oyuncusu Eren Derdiyok'ta alevi.
evet Ali Tandogan alevi kesin bizim arkadaşın akrabası
Evet Ali Tandoğan Manisa Salihli alevilerinden.
Alevimen 08.02.2008, 22:58 1981-1982 -Almanya Baden würtemberg- 62 kilo amatör Box şampiyonu Özcan in....ci parasizliktan profösyonel olamadi .
sen misin o :pinch:
sen misin o :pinch:
:pinch::confused1
yil 1980-1985 eyalet Baden würtemberg,Sehir neckarsulm-Türklerden "Neuen stein 57 kilo Tüncay sipahi - 83 yilinda vahingenenz den Neckarsulm`a katilan 60 kilo Hakki aydin-ohringen den 62 kilo özcan in...ci Antrenör Karl Taubenberger- Neckarsulm Boxtafel cok iyi Türk boxer ler cikti
:pinch::confused1
yil 1980-1985 eyalet Baden würtemberg,Sehir neckarsulm-Türklerden "Neuen stein 57 kilo Tüncay sipahi - 83 yilinda vahingenenz den Neckarsulm`a katilan 60 kilo Hakki aydin-ohringen den 62 kilo özcan in...ci Antrenör Karl Taubenberger- Neckarsulm Boxtafel cok iyi Türk boxer ler cikti
Özcan bey, sanırım bu yazılanlar sorunun tam cevabı değil. Açıkcası ben de merak ettim 81-82 yıllarında 62 kiloda şampiyon boxer sizmiydiniz? Sizseniz memnun oluruz, bunu direkt belirtmekte bir sakınca yoktur sanırım.
Özcan bey, sanırım bu yazılanlar sorunun tam cevabı değil. Açıkcası ben de merak ettim 81-82 yıllarında 62 kiloda şampiyon boxer sizmiydiniz? Sizseniz memnun oluruz, bunu direkt belirtmekte bir sakınca yoktur sanırım.
Sevgili can; bunda utanilacak veya utanilmayacak bir sey göremiyorum.62 kiloda Neckarsulm dan Spayerde Hesene karsi takim halinde 12 Böxsör arkadasimla birlikte Sampiyon olduk Sinek siklet -- agir siklete kadar "27 macta 9 maglubiyet(3 nakavt) 4 beraber-14 galibiyetim var (6sayi) en son macim Spayer cubaliya karsi.(mactan önce tablet aldim ve yarim saat ip atladim 500 gram fazlam var diye) sene 1985 maclar Spayer de ben övünmek icin deyil öylesine yazmistim,Takimda ben en kötüydüm
1985 yilina kadar aldigim kupa ve madalyalarimin resmini kilerden cikarip cekip Alevi forumdaki albume ekleyeceyim.
saygilar
Sevgili can; bunda utanilacak veya utanilmayacak bir sey göremiyorum.62 kiloda Neckarsulm dan Spayerde Hesene karsi takim halinde 12 Böxsör arkadasimla birlikte Sampiyon olduk Sinek siklet -- agir siklete kadar "27 macta 9 maglubiyet(3 nakavt) 4 beraber-14 galibiyetim var (6sayi) en son macim Spayer cubaliya karsi.(mactan önce tablet aldim ve yarim saat ip atladim 500 gram fazlam var diye) sene 1985 maclar Spayer de ben övünmek icin deyil öylesine yazmistim,Takimda ben en kötüydüm
Bence de utanılacak birşey yok, aksine açık açık belirtilmesi daha net oldu. Tebrik ederim.
tosunoglu 09.02.2008, 04:21 tebrikler ozcan abi gurur duyariz
başkent_çarşı 09.02.2008, 07:13 eski beşiktaşlı Ali Eren şu an hangi takımda bilmiyorum..
ilkay123 05.06.2008, 11:30 Trabzon sporun yeni transferi SELCUK INAN Iskenderunlu dur.ve Nuseyri Alevi dir...
partizanksk 09.06.2008, 00:52 Ali Eren hemşomdur. Hatta babannemin köylüsü diye biliyorum. Eskişehir/Gökçeoğlu köyünden.
Gökhan Zan (BJK) alevidir yüzde yüz garanti veriyorum çokta iyi tanıyorum. Hatay'dan komşumuz olur.
aslan152 09.06.2008, 01:45 onur gokhan zan hatayın neresinden
onur gokhan zan hatayın neresinden
Yanıtı aşağıda bulabilirsiniz.
Gökhan Zan Iskenderunlu..Alevidir..Benim gibi ISKENDERUNludur..
Ufuk1990 01.07.2008, 14:26 Bende Aleviyim ama şuanlık kimse beni tanımaz pek :)
Bende Aleviyim ama şuanlık kimse beni tanımaz pek :)
ben tanışmak istiyorum senle tanıştırsana kendini bizle :smartass:
Ufuk1990 01.07.2008, 14:39 vitamin yazmış: Mesajı göster
ben tanışmak istiyorum senle tanıştırsana kendini bizle
__________________________________________________ ______________
Ben Ufuk Milli sporcuyum bakalım nasip olursa artık ilerleme kaydedicez...
Suskun Seyirci 01.07.2008, 14:41 ben tanışmak istiyorum senle tanıştırsana kendini bizle :smartass:
Evlat sende sporcusun , müsadenle ben senin ismini yaziyorum buraya
"Vitamin" bu yilki Dünya Champiyonumuz bizi ingilterede temsil edecek bizlerden biri ve bir alevi kardesimiz
dualarini ondan eksik etmeyin
Ufuk1990 01.07.2008, 14:43 vitamin
Siz hangi branştasınız ?
vitamin yazmış: Mesajı göster
ben tanışmak istiyorum senle tanıştırsana kendini bizle
__________________________________________________ ______________
Ben Ufuk Milli sporcuyum bakalım nasip olursa artık ilerleme kaydedicez...
memnun oldum kardeşim gururlandım senle hoşgeldin
Evlat sende sporcusun , müsadenle ben senin ismini yaziyorum buraya
"Vitamin" bu yilki Dünya Champiyonumuz bizi ingilterede temsil edecek bizlerden biri ve bir alevi kardesimiz
dualarini ondan eksik etmeyin
abi daha erken yazma şimdi:stuart:
Ufuk1990 01.07.2008, 14:46 memnun oldum kardeşim gururlandım senle hoşgeldin
abi daha erken yazma şimdi:stuart:
Bende memmun oldum,Siz hangi branştasınız ?
Bende memmun oldum,Siz hangi branştasınız ?
atletizm uzun mesafeciyim ben 5000m
Ufuk1990 01.07.2008, 14:50 Memmun oldum İnşallah olimpiyatlara beraber gideriz ...
Aramızda yine sporcular var ama açıklamıyorlar sanırım :)
|