Orijinalini görmek için tıklayınız : Banaz - Pir Sultan'ın Köyü
Alevimen 26.02.2005, 00:29 Pir Sultan, Sıvas'ın Yıldızeli ilçesinin Çırçır bucağına bağlı Banaz köyünde yaşamışıtr. Köy, Yıldız Dağı eteklerinde, Çırçır'a 48 kilometre uzakta olup denizden yüskseliği 1700 metredir. Evleri kerpiç, damları toprak, içi dışı ak toprakla sıvanmış, çoklukla tek katlı, soğuğua karşı birkaç metre yere gömülüdür.
Tahminlere ve araştırmalara göre Pir Sultan'ın oturduğu ev şimdi de durmaktadır. Evin önünde, Pir Sultan'ın asasının ucuna takarak Horasan'dan getirdiği bir değirmen taşı, bir söğüt ağacı vardır. Bu ev, ağaç kutsal sayılır, ziyaret edilir. Pir Sultan yaz aylarında, havaların iyi olduğu günlerde, ağacın altındaki Horasan'dan getirdiği taşın üstüne oturup karısı ile sohbet etmeyi pek severmiş. Evinin yanında bir de bahçesi varmış.
Alevi_cocuk 11.04.2005, 08:47 Pir sultan ı tekrar sonsuz saygıyla anıyoruz,
Pir sultan uğruna daha nice söğüt ağaçları dikilecek...
YOLGEZER1984 11.04.2005, 11:32 inadına pirsultanabdal diyeceğim hep.
yazıyı bizlerlen paylaştığın için saol..
Yillardan beri hep Pir Sultan Abdal rozeti tasirim büyük bir zevkle ve gururla aslada cikarmayacam. Paylasimin icin cok sagol güzel dost.........
alisoznur 10.07.2006, 15:38 Pir Sultan gibi dara çekilsekte Mansur gibi lime lime olsakta Madımaklarda 30 ar 30 ar yansakta bitmeyecek sevdamız ne Pir Sultan Ne MAnsura Nede Ali'ni yoluna
pelegozlu 08.04.2007, 18:03 Pir Sultan, Sıvas'ın Yıldızeli ilçesinin Çırçır bucağına bağlı Banaz köyünde yaşamışıtr. Köy, Yıldız Dağı eteklerinde, Çırçır'a 48 kilometre uzakta olup denizden yüskseliği 1700 metredir. Evleri kerpiç, damları toprak, içi dışı ak toprakla sıvanmış, çoklukla tek katlı, soğuğua karşı birkaç metre yere gömülüdür.
Tahminlere ve araştırmalara göre Pir Sultan'ın oturduğu ev şimdi de durmaktadır. Evin önünde, Pir Sultan'ın asasının ucuna takarak Horasan'dan getirdiği bir değirmen taşı, bir söğüt ağacı vardır. Bu ev, ağaç kutsal sayılır, ziyaret edilir. Pir Sultan yaz aylarında, havaların iyi olduğu günlerde, ağacın altındaki Horasan'dan getirdiği taşın üstüne oturup karısı ile sohbet etmeyi pek severmiş. Evinin yanında bir de bahçesi varmış.
teşekkürler.. emeğine sağlık..
Sevgili dost açtığın konu gerçektende çok güzel.Bakalım nasip olsa da bu yaz askerlik bittikten sonra Pir Sultan Abdal anma şenliklerine katılabilsem.
halitseyfi 08.04.2007, 19:41 "Pirsultan'ım arşa çıkar ünümüz
O da bizim ulumuzdur pirimiz
Hakka teslim olsun garip canımız
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan."
Sen yolundan dönmedin, bizlerde senin yolunu izliyoruz.
Bizim koy, Banaz'a cok yakin. Her yaz orda, koyun hemen ust tarafinda senlikler de olur. Pis Sultan heykelinin hemen yaninda. Cok uzaklardan gorulen Pir Sultan heykeli de butun heybetiyle Yildiz Dagini, yaylasini selamlar.
Birgün bende gitmek isterim hemşerim Pir Sultan Abdal'ın Köyüne...
Selam olsun ona, Selam olsun Pir Sultan'ımıza..
meymane_usari 09.04.2007, 20:52 Abim 2 sene üstüste gitmişti ve Banaz'daki etkinliğe bana devamlı olarak anlatıyordu bir aksilik olmazsa bu sene beni de götürecek bakalım....
İnadına Pir Sultan Abdal...
slm canlar ben banazlıyım pir sultan abdalın evi şu an halen ayakta durmaktadır ve benim ailem bu evde ikaamet etmektedir ama bunu yalnızca ziyarete gelen kişiler görmüştür zaten nedense fazla konusu da edilmemektedir insanlar ziyarete gelipte görmek isteyince kimi insanlar tarafından yanıltılmaktadır hem seviyoruz hemde bunun gibi değerli şeylerin gün ışığına çıkmasını istemiyoruz nedense
|
|