Orijinalini görmek için tıklayınız : Alevi dostlar yokmu bu işin bir çaresi.

yusufçukgecegez
30.03.2006, 00:40
alevi dostlar,yokmu bu işin bi çaresi.ben 32 yaşındayım ve şu yaşıma kadar öğrendiğim bişey varsa oda hiçbirşeyin imkansız olmadığı. bir sünniyim.şu an bir sünni olarak,kendi adıma sünniler tarafından yapılan haksızlıklar için özür diliyorum tüm alevilerden.belki bu özür hiçbir kaybı geri getirmez ama umarım bir başlangıç olur.ben önce biraz kendimden bahsetmek istiyorum.ben samsunun bir dağ köyündenim.köyümüz tokata yakındır.soyadım tokatlı.ailem yaklaşık iki yüzyıl önce tokattan göçetmiş ve orda herhangi bir akrabamız varmı bilinmiyor.bir rivayete göre biz aleviydik,sonra sünnileştik.bu çok zayıf bir ihhtimal,çünkü dedemin babası büyük bir imammış.ben imamhatip okulunun orta kısmını bitirdim.bundan 12 sene sonra liseyi dışardan verip .mimarsinan güzel sanatlar üniversitesi resim bölümünü kazandım şu an son sınıftayım...bunları şunun için anlatıyorum.10 senede hayat görüşüm okadar değiştiki,şimdi tüm insanlığı kardeşim kabul edebiliyorum.imam olma ihtimalim varken şu anda sanatçı adayıyım...

uzağımda olan aleviliği,aşık olduğum bir alevi kızı sayesinde bir anda hayatıma soktum ve alevilik hakkında meraklandım.aşık olduğum kız aramızın çok iyi olduğu bir dönemde,beni terketti ve halen daha görüşmek istemiyor.ben onun aramızdaki inanç farklığını kendine problem yaparak ve geleceğin olamıyacagını düşünerek terkettiğine inanıyorum.oysa ben bunu problem olarak hiç görmüyordum.o gitti ve birdaha döneceğinden ümidimde yok.ama benim aşkım hiç eksilmedi ve şu an en çok istediğim şey başkalarının bu acıyı yaşamaması.insanlar inaçları yüzünden aralarına mesafe koymamalı.burda maksadım yeni bir alevi sünni evliliği forumu açmak değil.buurada maksadım,aslında kardeş olan alevi ve sünnüler arasındaki problemleri tartışmak ve çevremdeki sünnilere bunu aktarmak.sünnilere aleviliği anlatarak dostluk için bir adım atmak.benim tek başıma elimden gelebilecek sadece bu.bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum,saygılarımla.

Mirioglu
30.03.2006, 16:35
Günüzde bu tür olaylara çok sık karşılaşıyoruz kardeş!
Evet bunun çözümü birbirimizi daha iyi tanımak ve saygı göstermektir!
Ama korkarım bunu aşmamız birzaz zman alır ve bu süre içinde bu tür ayrılıkların yaşanması kaçınılmaz olacaktır!
Belkide bunun farkına varıp önceden ilişkileri kontrol etmek gerekir ne dersiniz?

Şoreş
30.03.2006, 16:56
Kardeş darılma ama sünni vatandaşlar bizi karalama yerine yolumuzun güzelliğini gerçekten görselerdi bugün Aleviler sünnilere daha yakın olurdu ;) ve evliliklerde sorun olmazdı.Bizim uzun bir süre kendimize ihtiyacımız var bunu gerçekten hiçkimse anlayamaz.Anlaması için gerçekten kendini ve geçmişini bilen bir Alevi olması gerekiyor.Bu duyguyu kimse anlamaz.

Bende Sünnilerden kaçınıyorum kuzenleriminde kardeşiminde evlenmesini çok uzun bir süre istemeyeceğim.Yolumun yeni nesillere ihtiyacı var.Sünnilerle karışarak asimile olamayız.Ben böyle düşünüyorum.

Senin içinde umarım hayırlısı olur.Toplumunda bazı at gözlüklü iftiracı kesimler olmasaydı sevgilinde mutlu olup yuvanı kurardın.

Balta
30.03.2006, 16:57
Nedense aşkta keramet var, bütün aşık olan sünniler birden aleviliği çok seviyor. Yaw nedir bu bu kaçıncı topic. Var olanda sende sorununu dile getirseydin yeterliydi.

Peki bir alevi kızın sevdin bütün alevileri seviyor oldun. Ya boşandığınızda ne olacak bütün alevilerden mi nefret edeceksin.

Kız kararını vermiş ve daha mantıklı düşünüyor şimdi bitirmesi ilerde bitirmesinden daha az tahribat yaratır. Ama keşke hiç başlamasaydı demek içimden geliyor ya neyse ben bu konulardan artık sıkıldım arkadaşlar.

Bir Aleviyi seven bu konularda tüm alevileri ortak ediyor nedense.
Ben bir sünniyi sevsem (sevemem ya benim kimyam kabul etmez) çünkü herşey beyinle alakalıdır kim ne derse desin, gelipte bir sünni platformda dersime bir çare demem. Ne yapabilir burdakiler bu konudaki topiclerde yazılanlara bak, farklı farklı ama gerçek olan o kişinin kararı. Niye o kişinin kararını kabul etmek yerine farklı arayışlar içindesiniz anlamam. Alevilikte ağlama duvarı yok. O Yahudilikte var. Karışmasın lütfen.

Ya arkadaşlar gerçekten kusura bakmayın nedir bu saçmalıklar.

Adam gibi bir anket yapalım ve kapatalım bunu Alevi-Sünni evliliğini onaylıyormusunuz evet yada hayır bitsin bu konular.

colddream
30.03.2006, 17:06
alevi dostlar,yokmu bu işin bi çaresi.ben 32 yaşındayım ve şu yaşıma kadar öğrendiğim bişey varsa oda hiçbirşeyin imkansız olmadığı. bir sünniyim.şu an bir sünni olarak,kendi adıma sünniler tarafından yapılan haksızlıklar için özür diliyorum tüm alevilerden
belki bu özür hiçbir kaybı geri getirmez ama umarım bir başlangıç olur..

sayın dostum özürdilensini istemiyoruz insanlara sadece bir gerçegi asırlardır anlatmaya çalıştık ki bunu anlayan bir çok sünni arkadaş var onlarda senin gibi nasıl çözülür diyorlar. Bunu hadislerde anladığımız kadarı ile sadece mehdi çözecek. Bu kan asırlardır akıtılıyor ve akan kanın seyitlerin kanı olduğuda biliniyor ama müslümanım diyenler bu kanı durdurma çabasını göstermemişlerdir. Son olay sivasda diri diri yanan insanlar Allah onların mekanını cennet eylesin...siz içinizde duygusal olrak bir karasıklık yaşamışsınız Diyecegim şu ben de çok sevdigim kız arkadaşımı aleviyim diye kaybettim. halbuki bende bir insandım sende bir insansın içindeki sızının farkındayım. Lakin bu zihniyetler devam ettikce bunu kimse engelleyemez. Sana sabırdilerim.
sayğılarımla

Şoreş
30.03.2006, 17:19
Bir şarkı vardır tam bu topiğe uygun.Alay etmiyorum sakın yanlış anlaşılmasın ama durum bu ;)

_
_
_
Gecenin en siyahında
Umudun bittiği yerdeyim
Köşeyi dönsem ölüm
Düz gitse hayat
Gölgeler içindeyim

Sen İmkansızsın
Sensizlik imkansız
Aşk imkansız

Çemberin en dışında
En çıkmaz sokaktayım
Çığlık atsam sessiz
Sussam gene çaresiz
Gölgeler içindeyim
_
_
_
_

kirshof
30.03.2006, 17:32
Büyük konuşmayım.Bakın ben aklımla yaşarım diyorsunuz.Ama sakın aşık olmayın.Hele bide Sünni birine.O zaman bu site hep beraber size güler.
Şaka bir yana anlaşılan şuki sünnilerle alevilerin anlaşması için en az 7 kuşak geçmesi lazım.o aradada kimsenin konuşmaması lazım.böylece herşey unutulur ve barışılr.Yoksa bundan sonra böyle birşey olabileceğini düşünmüyorum.
Hepimiz önyargılıyız.
ben sen o biz siz onlar hepimiz.

Şoreş
30.03.2006, 17:34
Önyargıya karşılık bizde de önyargı oluştu..

Hüseyin69
30.03.2006, 18:54
götürün aslanim götürün alevi kizlarinin analari sag oldukca götürün
katletiniz tükenmediler yaktiniz tükenmediler türlü ifitralara alcakca saldirilarinizdan bile tükenmediler
ben suni bir erkegim alevi bir kizi seviyorum
belki bu yolla aleviler tükenir
ki taktigini dünyadaki dag gerillalarin taktigine bile bes ceken bir taktiktir

keske alevilere yapilanlarin az birazi fazla degil az birazi sunnilere yapilsaydi
bakalim yeryüzünde alevi inancindan hic bir canli yaratik kalirmiydi

karsi köyden davul sesi geliyor
davul sesi kulagimi deliyor

hos geldigi icindir yoksa gürültüden degildir:)

yusufçukgecegez
26.04.2006, 23:26
katletiniz tükenmediler yaktiniz tükenmediler türlü ifitralara alcakca saldirilarinizdan bile tükenmediler

keske alevilere yapilanlarin az birazi fazla degil az birazi sunnilere yapilsaydi

düşüncene saygı duyuyorum,ben böyle düşünüyorsam eğer,itham ettiğin gibi,cehennemin en dibinde olsun yerim,benim tek bildiğim,tek inandığım sevgim,tek inanılmasını istediğim,sevgi.saygılarımla

KoCGiRiLi_
27.04.2006, 00:01
alevi dostlar,yokmu bu işin bi çaresi.ben 32 yaşındayım ve şu yaşıma kadar öğrendiğim bişey varsa oda hiçbirşeyin imkansız olmadığı. bir sünniyim.şu an bir sünni olarak,kendi adıma sünniler tarafından yapılan haksızlıklar için özür diliyorum tüm alevilerden.belki bu özür hiçbir kaybı geri getirmez ama umarım bir başlangıç olur.ben önce biraz kendimden bahsetmek istiyorum.ben samsunun bir dağ köyündenim.köyümüz tokata yakındır.soyadım tokatlı.ailem yaklaşık iki yüzyıl önce tokattan göçetmiş ve orda herhangi bir akrabamız varmı bilinmiyor.bir rivayete göre biz aleviydik,sonra sünnileştik.bu çok zayıf bir ihhtimal,çünkü dedemin babası büyük bir imammış.ben imamhatip okulunun orta kısmını bitirdim.bundan 12 sene sonra liseyi dışardan verip .mimarsinan güzel sanatlar üniversitesi resim bölümünü kazandım şu an son sınıftayım...bunları şunun için anlatıyorum.10 senede hayat görüşüm okadar değiştiki,şimdi tüm insanlığı kardeşim kabul edebiliyorum.imam olma ihtimalim varken şu anda sanatçı adayıyım...

uzağımda olan aleviliği,aşık olduğum bir alevi kızı sayesinde bir anda hayatıma soktum ve alevilik hakkında meraklandım.aşık olduğum kız aramızın çok iyi olduğu bir dönemde,beni terketti ve halen daha görüşmek istemiyor.ben onun aramızdaki inanç farklığını kendine problem yaparak ve geleceğin olamıyacagını düşünerek terkettiğine inanıyorum.oysa ben bunu problem olarak hiç görmüyordum.o gitti ve birdaha döneceğinden ümidimde yok.ama benim aşkım hiç eksilmedi ve şu an en çok istediğim şey başkalarının bu acıyı yaşamaması.insanlar inaçları yüzünden aralarına mesafe koymamalı.burda maksadım yeni bir alevi sünni evliliği forumu açmak değil.buurada maksadım,aslında kardeş olan alevi ve sünnüler arasındaki problemleri tartışmak ve çevremdeki sünnilere bunu aktarmak.sünnilere aleviliği anlatarak dostluk için bir adım atmak.benim tek başıma elimden gelebilecek sadece bu.bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum,saygılarımla.

aleviyle evlenen sunnı bır hanım dilediği gibi yasıyor yediği onunde yemedığı arkasında. ailesi darlık ıcınde dahı olsa ona karsın bırsey hıseettırılmes o dıledığı gıbı yasar. fakat alevi bir hanım sunnıyle evlendığı zaman hersey zorla yaptırılıyor. bugun sunnıyım demeklede bıtmıyor ne sunnıler gordum hatırı sayılır kısıler ama iclerinde öylelerı var kı alevi veya caferi bir insanın kanı helal namusu helal onları öldürmek sevap onlarla savasarak ölenler şehit biliniyor.

gelelim sana

sen gelmişsin 32 yasına bu gune kadar ehlıbeytten ne öğrendın kı bır hanım yusunden ıcın ısındı bu yola ?
böylesi demogojileri cok gördük ve yasadık bırde forumlara yansıtıpta mılletle dalga gecmeyin. cunkı yeter...

siz gidin hz peygamberin cenazesini kaldırıldıktan sonra gelip cenazeyi yeniden yıkayıp tekrar defnetmeyi isteyenlere hazreti deyin.

siz gidin kendini peygamber ilan eden kişiye hazreti unvanı takın.

siz gidin hz peygamber hastayken bize kuran yeter bu adam hastadır ne
söylediğini bilmiyor diyene. ayrıyetten hz fatıma yı dövüp kaburgasını kırıp karnındakı cocuğunu öldüren kişiye hazreti deyin.

siz gidin şamdaki akrabalarını zenginlik içinde yasatan insana hazreti deyin

siz gidin imam hasan ın cenazesini oklatana anamız deyin.

siz gidin imam aliyle savasan kisiye hazireti deyin.

siz gidin imam huseyni şehit eden kişiye saygı duyun.

Ben basiretten sonra körlükten, hidayetten sonra sapıklıktan, tehlikeli amel ve fitnelerden Allah'a sığınıyorum. Allah Teala buyuruyor ki: "Elif lam Mim. İnsanlar yalnızca iman ettik diyerek sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar

manifesto
27.04.2006, 00:30
öylelerı var kı alevi veya caferi bir insanın kanı helal namusu helal onları öldürmek sevap onlarla savasarak ölenler şehit biliniyor.
??? Komik iddia,sünnilerde böyle bir düşünce yok.Sen öyle görmek istemişsin o yüzden yazıyorsun.Kişilerin hataları kişileri bağlar sünni başlığı altında bunu genelleyemezsin çok anlamsız olur.Sünni olupda dağda devletine silah çekmiş insanlar var ben şimdi sünniler devlet düşmanı mıdır diyeyim????
siz gidin hz peygamberin cenazesini kaldırıldıktan sonra gelip cenazeyi yeniden yıkayıp tekrar defnetmeyi isteyenlere hazreti deyin.
Ne o gene muaviye makarasına mı sarıyoruz sonu yok ki bunun.
siz gidin hz peygamber hastayken bize kuran yeter bu adam hastadır ne söylediğini bilmiyor diyene. ayrıyetten hz fatıma yı dövüp kaburgasını kırıp karnındakı cocuğunu öldüren kişiye hazreti deyin.
Sizde gidip Hz.Aliye bu hadiseyi sinesine çekmiş korkak diyin.
Komik ya bir kimse gelicek evimi barkımı kırıcak doğmamış çocuğumu öldürücek sonrada gidip ona biat edicem.İkisinden biri yalan ve aramızda yalandan medet umanlar var.Hz.Ali deği doğmamış çocuğunun öldürülmesi Hz.Fatımanın kılına dokundurtmaz dokunana dünyayı zindan eder.Bu şii propagandasını iyi yemişsiniz gibi geliyor bana...

Yezid yeziddir, imam hüseyin imam hüseyindir seni fazla doldurmuşlar,

Şoreş
27.04.2006, 00:33
manifesto bu gidişin hayırlı değil manifestoooo

manifesto
27.04.2006, 00:38
manifesto bu gidişin hayırlı değil manifestoooo
Onu bana değil şii propagandalarına kananlara söyle soreş.
Hz.FATIMANIN Karnındaki çocuğu öldürmüşlermiş miş.
Hz.Alide seyrediyor öylemi,buna .... bile inanmaz kardeş iddianın biraz akla mantığa uygun yanı olur yani olurda bukadarı olmaz.
İnanan inansın buna Yezid edebiyatı Laik yobazların edebiyatına döndü.
Banane yezidden muaviyeden yaptıysalar bulurlar.
Ben dinimi inançlarımı onlardan öğrenmiyorum.
Kur'an ve sünnet var aramızda hakem olsun.
Yarın mahşerde hak ile batıl nasıl olsa ortaya çıkar.
Dün ebubekiri kılıç zoruyla müslüman yaptılar bugün ömeri Hz.Fatımanın evladının katili yarın ne var?

Bir Zeynep
27.04.2006, 01:01
Yusuf can, yazini okudum. Kizin seni sevip sevmemesi ile sadece alakali olan bir konu degil bu. Alevi-Sunni evliligi konusu altinda okuyabilecegin bayagi bir cok yazilar paylasildi. Bende her zaman tekrarlarim: bir ALEVI bir kiz icin cok zordur sunni bir damat getirmek. Alevi erkeklerimiz sunni kizi "problemsiz" alabilir, bunu dikkatli söylüyorum cünkü belki aileden aileye degisebilir, benim ailemde ve cevremde /tanidiklarimda aynisi gecerli cünkü. Kizin ailesi belki onu zorlamistir veya zorlamak degilde belki "gözünü acmisitr"?? Belki kiz kendiliginden caymistir, orasini hic kimse bilemez, sana bu cevabi veremez. Derdime derman istiyorum, sizinle acimi paylasmak istiyorum demissin, o baska. Tabiki seni anliyoruz. Kim aci cekmesini ister sever ki? Allah hic kimseye ask acisini yasatmasin insallah bana kalirsa ama yasatiyo iste malesef v e böyle bir neden varsa arada (alevi-sunni konusu) tabiki dahada bir baska aci bu. Basimdan gecmedi Allaha sükür ama yinede anlayabiliyorum seni sanirim.
Diger canlarin dedigine bir yönden katiliyorum, öbür yönden katilmiyorum. Sana diyolar ki: bi alevi kizi sevdin diye, hoppalaaaa artik tüm alevileri mi sevdin, birden bire? Böyle bisey olmaz. Cünkü bir alevi insanla iyi anlasmadigin bir an, tüm alevileri sevmemende yanlis olur cünkü. Ön yargida bulunup, tüm insanlari bir tasa atmis olursun. Ama sunuda görmeniz lazim canlar: bir sunni bir can hayatinda daha hic bir zaman pek yaklasimi olmadiysa bir alevi bir cana (ve mesela kulaktan duyma ile kötülükler esitmis ise) ve bbirden bir kizin sayesinde (yani asik olarak) alevilikle kontaka varirsa, yollar carpisirsa, hayatinda ilk defa, tabiki ilgi gösterip, ögrenmek ister, bilmek ister. Neyin nesi, nasil bisey, nerden gelmis, nereye gidiyo... ve bunu ögrenirken, simdiye kadarki duyduklarinin baska gercekler oldugunu görürse, tabiki bir toplumu, bir kültürü, bir mezhepeyi aniden baska gözlerle görebilir, aniden sevebilir (veya sevmeyebilirde), demekki yusuf canin ögrendikleri bilgileri onu bu cümleyi dedirtmis diye düsünüyorum.
Saygilar.

Hüseyin69
27.04.2006, 01:18
hele bir alevi delikanli gitsin sunni yada ülkücü bir sitede
yahu ben aleviyim birlikte arkadasligim olan bir kiz var
birbirimizi deliler gibi seviyoruz
sonra duydumki kiz sunni imis ailesi demokrat ileri görüslüdür
ama yinede beni istemyorlar
bana yardimci olabilirseniz cok sevinirm vsvs
bakalim o sitede o alevi delikanlisini nasil karsilayacaklar forum üyelerini cogunun dedigi gibi
önemli olan birbirinizi sevmektir gerisi bostur mu diyecekler
yoksa hele sen anani bacini getir biz sevelim gerisi kolaydir mi diyecekler

moycan
27.04.2006, 01:37
İnanan inansın buna Yezid edebiyatı Laik yobazların edebiyatına döndü.
Banane yezidden muaviyeden yaptıysalar bulurlar.
Ben dinimi inançlarımı onlardan öğrenmiyorum.
Kur'an ve sünnet var aramızda hakem olsun.
Yarın mahşerde hak ile batıl nasıl olsa ortaya çıkar.
Dün ebubekiri kılıç zoruyla müslüman yaptılar bugün ömeri Hz.Fatımanın evladının katili yarın ne var?

Valla manifesto can Hz.Fatma ve Hz.Ebubekir konusunda ki isyanın belki doğrudur.

Kuran ve sünnet hakem olsun da nasıl. Hakem olayına dönmesin:)
Ki aleviyim ama aleviler adına konuşmam doğru olmaz ama Benim bildiğim alevilerin Kuranı yorumlaması ve sünnet anlayışı Sizin yorumlayışınızdan ve sünnet anlayışınızdan farklıdır.

Banane bunlardan demişsin inşallah bu bananeciliğin mahşerde hak ile batıl ortaya çıktığında karşına çıkmaz.

Konuyu açan arkadaştan özürdilerim ama ne yapayım okuyunca dayanamadım.

Bir Zeynep
27.04.2006, 20:32
bakalim o sitede o alevi delikanlisini nasil karsilayacaklar forum üyelerini cogunun dedigi gibi
Abo abim beeeee, sende ne acimazsiz sin böyle? Hakaret etti sanki. Hani kiza bilmem ne etse, tamam haklisin insan der, sen hele baini anani bize getir diye. Ama ne bilim, bunlar berabermis, birbirlerini seviyolar, kizda gönüllüymüs. Sen hele git de madem öyle kizin sacini basini yolsana ya (benim düsüncem degil bu, ama yani... diyorum ki hatayi birazda kizda ara, tek tarafli olmaz böyle iser) Oglanin anasini bacisini ne karistiriyon, kiza baksana kizaaaa.

garcia
27.04.2006, 21:29
merhaba arkadaşlar her insanın dürüstçe ifade ettiği duygularını,hafife almayalım.ayrıca demokrat ileri görüşlü bir insan karşısındaki insanın mezhebine bakmaz,bu açıdan bende bakmıyorum.yusufçukgecegez arkadaşım,eğerki sevdiğin insanla duygularınız karşılıklıysa,yani platonik ve ye yanılgı değilse bu durumu sadece sizler yani ikiniz çözüme kavuşturabilirsiniz.bizim söyleyeceklerimiz,sadece,görüşbelirtmekten,tavsiye den ve en iyimser yönüyle teselliden öteye geçmez.tabiiki sorununuzu bizimle paylaşmış olmanızda güzel birşey.arkadaşım sevgi,yaşamın zorluklarına,tabulara karşı birlikte direniş gösterildiği kadar,güzeldir emek verildiği,kadar yücedir.bak devrimci bir şair cezaevinde yazdığı bir şiirde şöyle der''aşkların en güzeli,en uzun sürenidir.iyi günler sevdiğin insanla konuş yeniden.

KoCGiRiLi_
27.04.2006, 22:56

sen ne olduğunu belli etmişsin saten.bir gercek varsa oda kuran ve ehlibeyt tir. sunnet nerden cıktı ?

cennetle mujdelenenler dıyerek bu zamana kadar mılletın aklını yıkamıslar gelipte sende bana bır örnek olma kardesim ok ?

senın değil canına kılına dokunsalar ortalığı yıkarsın dunyaya meydan okursun ama unutma ki imam ali ne sana benzer ne bana imam ali kımseye benzemez cunki 23 sene sabretmiştir ve senın o cennetle mujdelenmıs olan kişilerinede biat etmemiştir.

sen buharini muslimini felanini fistanini oku ve bu dusunceyle bizim aramızda durma durdukca ehlibeyti kabul edersın sonrada ailenden cevrenden dayaklar yersin. uyarmadılar deme sonra ok ?

KoCGiRiLi_
27.04.2006, 23:47
Ne o gene muaviye makarasına mı sarıyoruz sonu yok ki bunun.

Komik ya bir kimse gelicek evimi barkımı kırıcak doğmamış çocuğumu öldürücek sonrada gidip ona biat edicem.İkisinden biri yalan ve aramızda yalandan medet umanlar var.Hz.Ali deği doğmamış çocuğunun öldürülmesi Hz.Fatımanın kılına dokundurtmaz dokunana dünyayı zindan eder.Bu şii propagandasını iyi yemişsiniz gibi geliyor bana...

Yezid yeziddir, imam hüseyin imam hüseyindir seni fazla doldurmuşlar,

Ebu Bekir ve Ömer Hz. Fatıma'nın ziyaretine gelince, İmam Ali (a.s) Hz. Fatıma’ya: “Ebu Bekir ve Ömer kapının arkasında seninle görüşmek için izin bekliyorlar ne dersin?” deyince Hz. Fatıma şöyle dediler: “Ya Ali! Ev senin evin, ben de senin eşinim ne dilersen onu yap

Hz. Fatıma (a.s) birinci ve ikinci halifeye hitaben şöyle buyurdular: “Acaba Resulullah (s.a.a)’den size bir hadis nakledersem onu doğrular mısınız?” Evet dediklerinde şöyle buyurdular: “Allah aşkına söyleyin, acaba Resulullah’ın şöyle buyurduğunu duymamış mısınız?: 'Fatıma’nın hoşnutluğu benim hoşnutluğumdur, Fatıma’nın öfkesi benim öfkemdir; öyleyse kim kızım Fatıma’yı severse beni sevmiştir, kim Fatıma’yı öfkelendirirse beni öfkelendirmiştir.' Onlar: 'Evet bu hadisi Resulullah’tan duymuşuz' dediler. Bunun üzerine buyurdular ki: 'Ben Allah’ı ve meleklerini şahit tutuyorum ki, sizin ikiniz beni öfkelendirdiniz, beni hoşnut etmediniz, Peygamberi mülakat ettiğimde mutlaka ikinizi ona şikayet edeceğim."

yusufçukgecegez
28.04.2006, 23:47
aleviyle evlenen sunnı bır hanım dilediği gibi yasıyor yediği onunde yemedığı arkasında. ailesi darlık ıcınde dahı olsa ona karsın bırsey hıseettırılmes o dıledığı gıbı yasar. fakat alevi bir hanım sunnıyle evlendığı zaman hersey zorla yaptırılıyor. bugun sunnıyım demeklede bıtmıyor ne sunnıler gordum hatırı sayılır kısıler ama iclerinde öylelerı var kı alevi veya caferi bir insanın kanı helal namusu helal onları öldürmek sevap onlarla savasarak ölenler şehit biliniyor.

gelelim sana

sen gelmişsin 32 yasına bu gune kadar ehlıbeytten ne öğrendın kı bır hanım yusunden ıcın ısındı bu yola ?
böylesi demogojileri cok gördük ve yasadık bırde forumlara yansıtıpta mılletle dalga gecmeyin. cunkı yeter...

siz gidin kendini peygamber ilan eden kişiye hazreti unvanı takın.

siz gidin hz peygamber hastayken bize kuran yeter bu adam hastadır ne
söylediğini bilmiyor diyene. ayrıyetten hz fatıma yı dövüp kaburgasını kırıp karnındakı cocuğunu öldüren kişiye hazreti deyin.

siz gidin şamdaki akrabalarını zenginlik içinde yasatan insana hazreti deyin

siz gidin imam hasan ın cenazesini oklatana anamız deyin.

siz gidin imam aliyle savasan kisiye hazireti deyin.

siz gidin imam huseyni şehit eden kişiye saygı duyun.

Ben basiretten sonra körlükten, hidayetten sonra sapıklıktan, tehlikeli amel ve fitnelerden Allah'a sığınıyorum. Allah Teala buyuruyor ki: "Elif lam Mim. İnsanlar yalnızca iman ettik diyerek sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar

dök içini kardeşim dök.ben o sizin hemşeriniz kızı o dar sevdimki,beni terkettiği halde alevileri kardeşim bildim,dök içini,istersen küfret,istersen aşağıla,hiç umrumda değil,ben alevi kızını nasıl seviyorsam,halkınıda öyle severim.zaten canım yarısı gitmiş,öbür yarısını ne yaparsanız yapın,ben bunlardan çokdan geçtim.ister inan,ister inanma,ne benim inandırma mecburiyetim var,ne senin inanma.ben sadece sevgiye inanıyorum.herkezi sevebilirsem ,o zaman insanım diyorum.saygılarımla

yusufçukgecegez
29.04.2006, 00:03

ne diyebilirim kardeş,onların yaptıkları onlara,sizin yaptıklarınız size,onlar yapıyor diye sizde yapmak istiyorsanız ne diyebilirimki.benim elimde olan ne,sevmeyelimmi,sevmemelimisiniz,o bahsettiğim kız artık beni tanımıyor bile,ben şimdi alevilere düşmanmı olayım,bu kadarmı benim insanlığım.ben bu kadar bayağı değilim,inanıp inanmamakda sizin bileceğiniz iş.elimden hiç bişe gelmez,ben çok yorgunum artık,ve de küskün,kimseye değil sadece kendime,saygılarımla.

yusufçukgecegez
29.04.2006, 00:08
merhaba arkadaşlar her insanın dürüstçe ifade ettiği duygularını,hafife almayalım.ayrıca demokrat ileri görüşlü bir insan karşısındaki insanın mezhebine bakmaz,bu açıdan bende bakmıyorum.yusufçukgecegez arkadaşım,eğerki sevdiğin insanla duygularınız karşılıklıysa,yani platonik ve ye yanılgı değilse bu durumu sadece sizler yani ikiniz çözüme kavuşturabilirsiniz.bizim söyleyeceklerimiz,sadece,görüşbelirtmekten,tavsiye den ve en iyimser yönüyle teselliden öteye geçmez.tabiiki sorununuzu bizimle paylaşmış olmanızda güzel birşey.arkadaşım sevgi,yaşamın zorluklarına,tabulara karşı birlikte direniş gösterildiği kadar,güzeldir emek verildiği,kadar yücedir.bak devrimci bir şair cezaevinde yazdığı bir şiirde şöyle der''aşkların en güzeli,en uzun sürenidir.iyi günler sevdiğin insanla konuş yeniden.

teşekkür ederim kardeşim,anlayışın için teşekkürler.malesef kızla konuştum ama bir sebep göstermeden ,sadece görüşmek istemiyorum cevabını verdi,sanırım yapılabilecek bişey yok.yinede teşekkürler.

Hüseyin69
29.04.2006, 00:14
valla düsüncelerimiz bir birine zit olsada
bazen manifestonun yazdiklarina katilmamak elde degil
ama bazen genel degil yani:)

Ezo
29.04.2006, 00:20
Ters anlasilmsin ama ben sunu merakettim neden hep sunniler alevi kizlarina asik oluyorlar? hiç bir alevigenci çikipta ben sunni kizina asigim diye bir konu açmiyor hep neden alevi kizlari sunni erkek oluyor.. Bizim alevi gençleri sunni kizlarindan uzakmi duyor yoksa....

Hüseyin69
29.04.2006, 00:27
ne diyebilirim kardeş,onların yaptıkları onlara,sizin yaptıklarınız size,onlar yapıyor diye sizde yapmak istiyorsanız ne diyebilirimki.benim elimde olan ne,sevmeyelimmi,sevmemelimisiniz,o bahsettiğim kız artık beni tanımıyor bile,ben şimdi alevilere düşmanmı olayım,bu kadarmı benim insanlığım.ben bu kadar bayağı değilim,inanıp inanmamakda sizin bileceğiniz iş.elimden hiç bişe gelmez,ben çok yorgunum artık,ve de küskün,kimseye değil sadece kendime,saygılarımla.

yusufcuk alevi sunni gerceginin geneli böyledir kardes kusura bakma ama sen su anda nettesin
paltalk gibi chat sistemlerine gir bak orda alevilere ve kürtlere karsi olan düsmanlik kin nefret vs nasil göze carpiyor en kücük bir örnk
alevi ve kürt kizlarin yatak odasi
bu bir ikinciyide gercek yani sanalin disindaki dünyada
dört bes kisilik bir zibidi ve deyyus grup kendi aralarinda **** alevi kizlari gibi kiz varmi be ben üc alevi kizla yattim ama ücüde müthisti vs buda bir örnek
yeryüzünde ne kadar alevi varsa bu tip olaylarda o kadar vardir
duman beni almasin bir degil bes degilki insan hakkindan gelsin birinde tatli tatli konusursun birinde sinirlenirsin
ama ücünde bicak kemige zonk diyor her seferinde onunla bununla kavga etmekten insan artik yorgun düsüyorr
ben burda alevi sunni kizi erkegi konusuna fazla önem vermem ama istememki kendi inancimdan bir bayanin baskalari tarafindan zor duruma düsürürülsün zaten allah kadar yada bir hükümet kadar güclü degilim
güclü olsaydim ilk isim alevileri yer yüzünden kaldirmak olacakti diyeceksinki niye
bu cevabida sen ve benim bu yazimi okuyanlar cevaplasin

Hüseyin69
29.04.2006, 00:31
Ters anlasilmsin ama ben sunu merakettim neden hep sunniler alevi kizlarina asik oluyorlar? hiç bir alevigenci çikipta ben sunni kizina asigim diye bir konu açmiyor hep neden alevi kizlari sunni erkek oluyor.. Bizim alevi gençleri sunni kizlarindan uzakmi duyor yoksa....

simdi bizim oralarda bir laf var

disi kuyruk sallamasa erkek pesine gitmez

demekki sorun bizim alevi kizlarindan kaynaklaniyor
yaniliyor olabilirimde

Ezo
29.04.2006, 00:34

yaniliyor olabilirimde

Bu çok agir oldu:(...

Ben biraz elstireyim ama sunniler bunu kasti yapiyor benim erkek kardesimin kiz arkadasi sunni o geçipte benim kiz arkdasim sunni diye haykirmiyor ben bir sunni kiziyla çikyiyorum diye konusmaz.. Ama sunni kesimde söyle bir anlayis var alevi kizlarini kücuk düsürmek biz cazip geliyoruz alevi kizlarina sanki bunu demek ister gibiler....ben çogunu samimi bulmuyorum...

Hüseyin69
29.04.2006, 00:45
Bu çok agir oldu:(...

Ben biraz elstireyim ama sunniler bunu kasti yapiyor benim erkek kardesimin kiz arkadasi sunni o geçipte benim kiz arkdasim sunni diye haykirmiyor ben bir sunni kiziyla çikyiyorum diye konusmaz.. Ama sunni kesimde söyle bir anlayis var alevi kizlarini kücuk düsürmek biz cazip geliyoruz alevi kizlarina sanki bunu demek ister gibiler....ben çogunu samimi bulmuyorum...

hafifide agirida böyledir ezo
o sözü söyleyen bosuna söylememis

gercekten benimde dikkatimden kacmamis basta yakin akrabam olmak üzere tanidigim bir sürü gencaleviler sunni hatta türbanli bayanlarla arkadasliklari ne zaman baslamis nerde nasil tanismislar kimsenin ruhu duymaz bir bakmisizki hersey bitmis. bekarken türban takan sunni inanisli tanidigim ve cokta sevdigim sevecen bir gelinizmide varsimdi türbani cikarmis. damata gizliden sürekli tembih ediyoruz gelinimize baski yapma nasil inaniyorsa öyle inansin namazmi kilar orucmu tutar vs zaten damat ve ailesi alevi oldugu icin gelinimiz zorluk cekmiyor

yusufçukgecegez
29.04.2006, 13:28

güzel bir konuya değinmişsin aslında,bu sitede böyle bir görüntü var,yokmu hiç sünni kızlara aşık olanlar.yoksa aleviler ne olursa olsun sünnileri içlerine sokmamak için aşklarına bile engel olacak kadar büyük bir milliyetçilik duygusunamı sahip.

yusufçukgecegez
29.04.2006, 13:40
yusufcuk alevi sunni gerceginin geneli böyledir kardes kusura bakma ama sen su anda nettesin
paltalk gibi chat sistemlerine gir bak orda alevilere ve kürtlere karsi olan düsmanlik kin nefret vs nasil göze carpiyor en kücük bir örnk
alevi ve kürt kizlarin yatak odasi
bu bir ikinciyide gercek yani sanalin disindaki dünyada
dört bes kisilik bir zibidi ve deyyus grup kendi aralarinda **** alevi kizlari gibi kiz varmi be ben üc alevi kizla yattim ama ücüde müthisti vs buda bir örnek
yeryüzünde ne kadar alevi varsa bu tip olaylarda o kadar vardir
duman beni almasin bir degil bes degilki insan hakkindan gelsin birinde tatli tatli konusursun birinde sinirlenirsin
ama ücünde bicak kemige zonk diyor her seferinde onunla bununla kavga etmekten insan artik yorgun düsüyorr
ben burda alevi sunni kizi erkegi konusuna fazla önem vermem ama istememki kendi inancimdan bir bayanin baskalari tarafindan zor duruma düsürürülsün zaten allah kadar yada bir hükümet kadar güclü degilim
güclü olsaydim ilk isim alevileri yer yüzünden kaldirmak olacakti diyeceksinki niye
bu cevabida sen ve benim bu yazimi okuyanlar cevaplasin

o sapık şerefsiz hayvan heriflerin allah belasını versin,herkezin kız kardeşi akrabası var,o şerefsiz herifler hiç bunu düşünmüyorlar,aynı şey kendilerine yapılsa,adam öldürmeye kalkarlar,ben beyle kişilerin insan olduğundan şüphe ederim,sizede kızıyor değilim,haklısınız,ama elden ne gelir,birileri kötülük yapıyor,birileri suçsuz yere cezasını çekiyor,...

yusufçukgecegez
29.04.2006, 14:17

yaniliyor olabilirimde

bu gerçektende ağır bir itham.bu kültürle alakalı bişey olabilir.sizin kızlarınız daha rahat,kendilerini daha iyi ifade ediyorlar ve daha serbestler.bir sünni kız kültürel olarak 18-20 yaşlara geldiğinde evliliği düşünür,hayalindeki mutlu sıcak bir yuvadır.sadece erkeğine bağlı olmak ister,başka erkeklerle çok fazla muhatap olmaz,genelde bir kişiye odaklanır.bu dediğim geneldir ve istisnalar olabilir.

sizin kızlarınız ,kendimden örnek verecek olursam,benim hiçte yeni bir aşkı istemediğim bir zamanda karşıma çıktı ve başlangıçlarda hiç ilgilenmedim bile,ama daha sonra sammimiyeti beni etkilemeye başladı ve defalarca her yaptığımı övgülerle doldurdu.bi şekilde beni kendine çekti.bu sünni bir kızın kolayca yapabileceği bişey değil,kültürel olarak erkekle arasında mesafe koyar ve ancak ciddi bir ilişkide çok fazla yakınlık gösterir ister istemez çünkü öyle yetişir kültürel olarak ve yakınlık gösterdiği erkek evlenmek istediği erkektir....bu konuda alavi kızların daha serbest ve özgür olduğunu düşünüyorum,onlar birazdaha hayatı yaşayıp ondan sonra evlenmek eğilimindeler,en azından benim tanıdığım birkaç alevi kız bu görüşte.benim aşık olduğum kız ise 27 yaşında olmasına rağmen evlilik düşünmüyordu ve özgürlüğünede çok düşkündü ki bende düşkünümdür bu yüzden uyuşmuştuk..erkeğin bazı deneyimler yaşadıktan sonra evlenmesi gerektiğini düşünüyordu .bu onun fikriydi ama bunu genelleyemem.ve hiç bir sünni kız erkeğini öncesinde başkalarıyla paylaşmak istenmez,bunu dile bile getirmekten müthiş rahatsız olur.sizin kızlarınızın rahatlığı sünni erkeklere daha cazip gelebilir.bana ise sammimiyeti cazip gelmişti.o tanıdığım en mükemmel insanlardan birydi,saygılarımla.

garcia
29.04.2006, 20:02
sayın yusufçukgecegez ben sünni kökenli bayanlarla evli olan çok alevi kökenli erkek tanıyorum,tabii alevi kökenli olupta sünni kökenli erkeklerle evli olan bayanlarda tanıyorum,ancak alevi kökenli olupta sünni kökenli bir kızla evli olan çok daha fazla öyleki,sünni aileden gelen bayanlarla evli olan olan akrabalarım dahi var.o konuda hiç bir sorun yaşamıyorlar,eşine baskı yapmıyorlar.benim bir arkadaşım var sünni kökenli dünya tatlısı bir insan,alevi bir bayanla evli ve kendisi aynen şöyle diyor''ben sünni bir aileden geliyorum,üç yaşında bir kızım var.onun kesinlikle sünni gibi yaşayan bir sünniyle evlenmesini istemiyorum,ama benim gibi düşünürse zaten sorun olamaz'' diyor.eşini istemeye gittiklerinde kızın ailesi,kızları istediği için gönüllü olarak vermişler,ancak arkadaşımı tanımadıkları için,çok üzülmüşler.daha sonra bizim arkadaşı tanıyınca ona çok ısınmışlar,çünkü benim sünni kökenli olan arkadaşım,evine dinle ilgili hiç bir şeyi sokmuyor,oda benim gibi inanmıyor,eşide onun gibi düşünüyor.yani yusufçukgecegez arkadaşım daha doğrusu, hangi kökenden gelirse gelsin,her iki tarafta ateist olunca hiçbir sorun yaşanmıyor,bu inanç ayrılığı her dinde var,daha doğrusu dinler dünya üzerinden kalkmadığı sürece bu tür sorunları hep yaşayacağız.

kazımBARAN
29.04.2006, 23:04
slm canlar ben birzamanlar sevmiştim istedim vermediler sonra kacırmaya karar verdim abileri baskı sonucu ögrenmişler benden önce davranıp kızlarını kaçırdılar yerini buldugumda başka biriyle evlendirmişlerdi başımdan geçen paylaşmak istedim yani aşk bu hiç bir şey tanımıyor

MetinK
30.04.2006, 04:34
yokmu hiç sünni kızlara aşık olanlar.yoksa aleviler ne olursa olsun sünnileri içlerine sokmamak için aşklarına bile engel olacak kadar büyük bir milliyetçilik duygusunamı sahip.

Muhakkak ki vardir Yusuf.Bir cok kimse sevmistir yada asik olmustur.Yüzde kaci basarabiliyor bunu,kaci sonuclandiriyor ki? Sonucunda bir ask bu.Saman alevi oluyor ömrü.
Ask dedigin zaten sonu genellikle ayrilikla biten bir macera.Büyüklügü de burada zaten.
Gercekler ve aileler karsina ciktiginda askin yerini sorunlar aliyor.Bence sen de vazgecmelisin bu sevdadan.
Biliyorum seviyorsun,hala askin tesirindesin ama hayat uzun.Üzülmeye degmez.
Olumlu yanlarini düsün birde.Evlenipte ayrilsaydin daha mi iyiydi?
Cocuklariniz olsaydi?Neye göre yetistirecektiniz onlari?Alevilige göremi yoksa Sünnilige mi?Yoksa ikisine göre mi?Yoksa hicbirisine mi?
Görüyorsun iste karsina bir sürü sorun cikiyor ister istemez.
Yazik degil mi o cocuklara?

Ezo
30.04.2006, 13:54
sizin kızlarınız ,kendimden örnek verecek olursam,benim hiçte yeni bir aşkı istemediğim bir zamanda karşıma çıktı ve başlangıçlarda hiç ilgilenmedim bile,ama daha sonra sammimiyeti beni etkilemeye başladı ve defalarca her yaptığımı övgülerle doldurdu.bi şekilde beni kendine çekti.bu sünni bir kızın kolayca yapabileceği bişey değil,kültürel olarak erkekle arasında mesafe koyar ve ancak ciddi bir ilişkide çok fazla yakınlık gösterir ister istemez çünkü öyle yetişir kültürel olarak ve yakınlık gösterdiği erkek evlenmek istediği erkektir....bu konuda alavi kızların daha serbest ve özgür olduğunu düşünüyorum,onlar birazdaha hayatı yaşayıp ondan sonra evlenmek eğilimindeler,en azından benim tanıdığım birkaç alevi kız bu görüşte.benim aşık olduğum kız ise 27 yaşında olmasına rağmen evlilik düşünmüyordu ve özgürlüğünede çok düşkündü ki bende düşkünümdür bu yüzden uyuşmuştuk..erkeğin bazı deneyimler yaşadıktan sonra evlenmesi gerektiğini düşünüyordu .bu onun fikriydi ama bunu genelleyemem.ve hiç bir sünni kız erkeğini öncesinde başkalarıyla paylaşmak istenmez,bunu dile bile getirmekten müthiş rahatsız olur.sizin kızlarınızın rahatlığı sünni erkeklere daha cazip gelebilir.bana ise sammimiyeti cazip gelmişti.o tanıdığım en mükemmel insanlardan birydi,saygılarımla.

Sunni bayanlar benimde bir çok tanidigim arkdaslardan yola çikarak yazayim. GIzli yasiyorlar onlar ormanda kenerda kösede sevgilerini yasarlar kimselerinin görmedigi yerlerde iliskilerini yasarlar ikincisi yazdikalarinizin çogu insandan insana farklidir..

Ben kisisel olarak karsiyim INSALLAH HIç bir Alevikizi bir sunniyle evlenmez nekadar iyi bir insan olsalarda....

saygilar
ezo

roro
30.04.2006, 14:04
sayın yusuf abi,Özel yaşadığın bir ilişkiyi burda dinlendirmen ne kadar doğrudur, bu tartışılır.İkili ilişkilerin,matematiksel bir sonucu olmadığı için, seni de çıkardığın sonuç doğru bir sonuç değildir.Sence çok iyi giden bir ilişkini sonucunda kız senden ayrılmış, Bir de kız cepheisni dinlemek lazım.(gerçi bizi hiç ilgilendirmez.).Sen çıkardığın sonuçtan başka şeyleri değerlendirsen daha iyi olur.Eminim başka şeyler de vardır.

Agop
30.04.2006, 14:39
arkadaşlar burda bir laf vardır " türkin canı tatacı haytı sırmaré yani sünni insanın canı alevi insanın kanını istermiş. şimdi bu sözü söyleyene bakmayın bu sözü söylemesine sebep olanlara bakın. benim yakın akrabalımdan çok değer verdiğm birisi bir sünniyi sevdi ve ona kaçtı. ama mutlu olamadı. köle gibi kullanıldı üstüne kumagetirildi ve 2 sene sonra geri gönderildi . daha bunun gibi bir sürü olay var mesela bir tanıdığım kız bir sünniye kaçtı ve kaçtığı adam onu pazarlamaya başlamış. o da direnince adam kıza iyice işkence ettikten sonra boynunu kesip öldürmüş. ve ölüsünü 3 gün sonra bulduk. daha neler neler. benim burda vurgulamak istediğim alevilerin sünnilere kız vermemesini sebeebi ve verenlerinde hali. ben şimdiye kadar sünniye varıpta mutlu olan alevi kızı göremdim

Agop
30.04.2006, 14:41
Ben kisisel olarak karsiyim INSALLAH HIç bir Alevikizi bir sunniyle evlenmez nekadar iyi bir insan olsalarda....

sana aynen katılıyorum ezo can allah kimsenin başına vermesin

Agop
30.04.2006, 14:45
yusufçukgecegez´isimli üyeden Alıntı
bu sünni bir kızın kolayca yapabileceği bişey değil,kültürel olarak erkekle arasında mesafe koyar ve ancak ciddi bir ilişkide çok fazla yakınlık gösterir ister istemez çünkü öyle yetişir kültürel olarak ve yakınlık gösterdiği erkek evlenmek istediği erkektir....bu konuda alavi kızların daha serbest ve özgür olduğunu düşünüyorum,onlar birazdaha hayatı yaşayıp ondan sonra evlenmek eğilimindeler

biz sizin kızlarıda çok gördük çarşaf altından neler neler. hadi hadi açtırma benim ağzımı içleirndekini onlar çok pis bir şekilde gerçekilerştiryor. ama göstermeden. kuytularda. benim bir arkadaşım bir kapalı kızla çıktı. dahailk haftadan kıız onu eve aldı. görüyoz sizleride görüyoz

canugur
30.04.2006, 17:29
Bu isin tek caresi sayin yusufcuk;
her iki tarafin da siddetle aydinlanmasi, bilgilenmesi.
Okudugum yorumlarin cogunun, alevi sünni karsitligindan ziyade, bilgisizlikten kaynaklandigini gördüm. Ilk neden mezhepselmis gibi görünse de, kara cahilligin etkisi ön plandadir.

Büyük kentlerde, egitimli insanlar arasinda bu ayrimin 30 yildir yapilmadigini biliyorum.Benim tanidigim onlarca cift var ki, biri alevi esi sünni.
Bunlarin aralarinda asla sorun olmadigi gibi bu ayrimi yapanlara da aciyan gözlerle bakmaktadirlar.
Kirsalda olan vahim olaylari genellestirirken, kendi kendimizi karanligin icine gömmemeye de dikat edelim arkadaslar.Okuduklarim beni üzdügü gibi, ortacag skolastik düsünce yapisi altinda ezilen halklarin sefaletini animsatti.

naki
01.05.2006, 13:35
"Yusufçukgecegez" nickli arkadaşım, seninle o kız arasındaki olay tamamen sizi ilgilendirir, kişiseldir. Bu konuda biz birşey diyemeyiz. Bunun için Alevi camiadan onay almana ya da yardım istemene gerek yok. Sonuçta bu bir gönül ilişkisidir. İki tarafı vardır. O iki taraf uzlaşırsa olur, uzlaşmazsa olmaz.

Ben asıl bu yazıya verilen tepkileri eleştirmek isityorum. Değrli canlar, bu Sünni arkadaşımız, samimi olarak duygularını ifade etmiş. Bazı arkadaşların verdiği tepkilerde ise bence çok olumsuz yaklaşımlar var. Biz Aleviyiz ama Sünni düşmanı değiliz. Bu arkadaşın duygusal olayının arkasında, komplo teorileri aramaya, paranoya boyutuna varan art niyetler bulmaya çalışmaya gerek yok. Ayrıca bu arkadaş bir Alevi kızına aşık olmuş diye Sünniler'e nefret kusmak, kıyaslar yapmak gereksiz. Ne demiş Hünkar: "İncinsen de incitme". Biz Aleviler çok incitildik, tamam ama Sünnilere ve diğer inançlara karşı olumsuz duygulardan ne kadar arınırsak o kadar Alevi olabiliriz. Çünkü Alevilik budur. Tüm insanları sevmek, 72 millete bir nazarla bakmaktır. Ayrıca insanları kategorize etmek de doğru değildir. Nasıl ki her Alevi aynı tornadan çıkmış gibi tıpatıp benzer değilse, her Sünni de öyle değil. Ben bu arkadaşı son derece samimi ve iyi niyetli gördüm. Lütfen kırıcı olmayalım...

sonerk
01.05.2006, 19:28
Yusufçukgecegez arkadaş güzelce duygularını yazmış bu toplu karalama niye anlamadım olumlu bakacağımıza hep bardağın boş tarafını görüyoruz Allah Allah heralde milletin zoruna gitti bir sünninin alevi kıza aşık olması sünnilere diyoruz ama bizim sünnilerden farkımız kalmamış bu yazılanları okuyunca şunu anladım ki tüm ideolojiler hikaye onun için bi ideolojinin peşine takılmak gibi anlamsız bişey yapmak dahada saçma ...

Herkese saygılar...

garcia
01.05.2006, 20:13
bende arkadaşın duygularını son derece normal ve olumlu karşıladım.demekki sünni bir insana sırf alevi kızını seviyor diye bu kadar tepki göstermek alevi kökenli insanlarında hoşgörüyü kaybetmeye başladıklarını gösteriyor.yusufçukgecegez adlı arkadaş,tarikatçı,dinci değil öyle olsaydı ben dincilerin kafa yapısını bildiğim için herkesten daha çok tepki duyardım.yani ben duygularında samimi olduğuna inanıyorum.en azından seviyesizlik yapmıyor,ölçülü bir şakilde derdini bizimle paylaşmaya çalışıyor arkadaşlar.sizlerden özelliklede alevi kökenli arkadaşlardan biraz daha hoş görülü olmalarını bekliyorum.gerçi aslında,anladığım kadarıyla bu durumun olağandışı bir çözümü yok,çünkü yusufçukgecegez arkadaş bahsettiği kişiyle diyalog kurma imkanı yok.yusufçukgecegez arkadaş;yaşam acılarla,zorluklarla doludur,acı çektiğini tahmin ediyorum,belkide o insanı ömrün boyunca unutamayabilirsin.ama yaşam bu, her istediğimiz olmuyor maalesef,yani demek istediğim,acı çekiyorsun ve göğüs germen gerek.bazen aşk tek kişilik bir yalnızlıktır insanlar için,paylaşım bittiği zaman yada paylaşacak şeyler kalmadığı zaman yada paylaşabileceğimiz insana ulaşamadığımız zaman.belki bir süre sizin için geceyle gündüzün bir farkı olmayacak,güneş doğmuş,batmış,farkına bile varamayabilirsiniz,belkide kaldırımlar,sokaklar insanlarla doluyken kendinizi çok yalnız hissedeceksiniz,ama buda geçer.eğerki sanalda değilde sizi yaşamda tanımış olsaydım,derdinizi sizinle paylaşır,sohbet ederdim.üzülmeyin....

yusufçukgecegez
01.05.2006, 21:04
Muhakkak ki vardir Yusuf.Bir cok kimse sevmistir yada asik olmustur.Yüzde kaci basarabiliyor bunu,kaci sonuclandiriyor ki? Sonucunda bir ask bu.Saman alevi oluyor ömrü.
Ask dedigin zaten sonu genellikle ayrilikla biten bir macera.Büyüklügü de burada zaten.
Gercekler ve aileler karsina ciktiginda askin yerini sorunlar aliyor.Bence sen de vazgecmelisin bu sevdadan.
Biliyorum seviyorsun,hala askin tesirindesin ama hayat uzun.Üzülmeye degmez.
Olumlu yanlarini düsün birde.Evlenipte ayrilsaydin daha mi iyiydi?
Cocuklariniz olsaydi?Neye göre yetistirecektiniz onlari?Alevilige göremi yoksa Sünnilige mi?Yoksa ikisine göre mi?Yoksa hicbirisine mi?
Görüyorsun iste karsina bir sürü sorun cikiyor ister istemez.
Yazik degil mi o cocuklara?

teşekkür ederim arkadaşım ,evet hala daha aşkın tesirindeyim belki sağlıklıda düşünemiyorum ama çok düşünüyorum,ve tek bir sonuç çıkıyor,bişeyler aşk ile başlar,onun bir alt kademesinde sevgi yer alır daha sonrada saygı.aşk bitebilir veya hafifler ama ya sevgi ya saygı bunlar bitmez,yteterki karşılıklı olsun ve bu ikili ile tüm engeller aşılır,ne kadar büyük olursa engeller aşılır.çünkü artık hayata öyle bir pencereden bakmaya başlarsınızki,herşeyi aşarsınız,o kadar pişersinizki sevgi ile hiç bir sıkıntı sevgi zırhını delip geçemez.buna inanmak lazım ,o zaman başarılır,yeterki karşılıklı olsun....sevgiliyi unutmaya çalışmak ölmeye çalışmak gibi bişeydir.sevdiğiniz sizin bir parçanız olur,sizin yarınz haline gelir,hücrelerinize işler,hücrelerinizin yaşamasını sağlayan bir parçası olur.işte unutmaya her çalışınızda,bu parçalar hücrelerden ayrılmak zorunda kalır ve ayrılan her parça beraberinde o hücreyide öldürür ve yavaş yavaş sende öldüğünü hissedersin.herşeyi zamana bırakırsın,bu zaman ne kadardır bilinmez,bazen birkaç ay bazen bir ömür.saygılarımla

Hüseyin69
01.05.2006, 23:48
bende arkadaşın duygularını son derece normal ve olumlu karşıladım.demekki sünni bir insana sırf alevi kızını seviyor diye bu kadar tepki göstermek alevi kökenli insanlarında hoşgörüyü kaybetmeye başladıklarını gösteriyor..

degerli protest müzigin ölümsüz yorumcusu ahmet kayanin bir cümlesi aklima geldi

söyle diyordu
simdiye kadar türk idim ne verdiler bana
kandan katliamdan zulumdan baska

kusura bakma ama simdiye kadar tek din tek irk tek dil tek kültür arasina zorla SIKISTIRLDIM bana katliamaci gözyasi veren bir zihniyetle ben nasil bir masada oturabilirim
ssence amerika irana zeytin dalini uzatmasi mümkünmü
kusura bakma ama senin cümlelerin alip sakliycam
lazim oldugunda kullanacam insallah son kullanma tarihi uzun olur bu cümlelerinin
sunuda söylim ben kendi adima yazarim kimseyi temsil etmem benim
artik hosgörü vs gibi safsatalari alacak kadar beynimde o büyüklükte bir kapasite yok yok
hangi alevi kizi sunniye gidiyorsa buyrsun gitsin daha önce söyledigim gibi hem imamlar hemde memurlar nikah kilmak icin sinek avliyorlar

hic unutmam namazinda niyazinda biri bir gün bir rus kadinla yakalaniyor
senin gül gibi hanimin var cicekler gibi üc cocugun var nasil böyle bir igrenc bir pislige kendini bulastiyoryorsun
adam demezmi abi hergün ayni yemegi yemekten insan bikiyor
demekki allah bir kari dört sözü yabana atilmasi icin söylenmemis

Hüseyin69
02.05.2006, 00:00
"

Ben asıl bu yazıya verilen tepkileri eleştirmek isityorum. Değrli canlar, bu Sünni arkadaşımız, samimi olarak duygularını ifade etmiş. Bazı arkadaşların verdiği tepkilerde ise bence çok olumsuz yaklaşımlar var. Biz Aleviyiz ama Sünni düşmanı değiliz. Bu arkadaşın duygusal olayının arkasında, komplo teorileri aramaya, paranoya boyutuna varan art niyetler bulmaya çalışmaya gerek yok. Ayrıca bu arkadaş bir Alevi kızına aşık olmuş diye Sünniler'e nefret kusmak, kıyaslar yapmak gereksiz. Ne demiş Hünkar: "İncinsen de incitme". Biz Aleviler çok incitildik, tamam ama Sünnilere ve diğer inançlara karşı olumsuz duygulardan ne kadar arınırsak o kadar Alevi olabiliriz. Çünkü Alevilik budur. Tüm insanları sevmek, 72 millete bir nazarla bakmaktır. Ayrıca insanları kategorize etmek de doğru değildir. Nasıl ki her Alevi aynı tornadan çıkmış gibi tıpatıp benzer değilse, her Sünni de öyle değil. Ben bu arkadaşı son derece samimi ve iyi niyetli gördüm. Lütfen kırıcı olmayalım...

kardes kusura bakma benim aleviligim incinsende incitme ,
72 millete bir gözle bak insanlari sev mekse
kusura bakma ama ben alevi degilim
incitildik diyorsun sonrada olumsuluklardan arinmak lazim diyorsun
o zaman sunun adini koyalim caldirandan sivasa kadar incitildik gelin bunlari unutalim el ele verelim sarki türkü esliginde halay cekelim
daha dün sultanbeyli beledyesi cem evi insatinda calisan makinelere mühür vurmus demekki bu incitmemis bizi sadece saka yolu ile gidiklanmisiz
diyeceksinki sultan beyli ile konumuz arasinda ne ilgi var
buna simdi cevap vermek cok erken istersen zamana birakalim

ustaclu han
02.05.2006, 01:07
arkadaşlar..bakın erkeğin dominantlığı inançlarda da etkili oluyor..benim bir sünni bir arkadaşım kanım,canım olan alevi bir kızla çıkıyor ilk başta alevi olduğunu öğrendiğinde ayrıldı ondan..bu çok aşağılayıcı birşeydi ben onu çok tatlı bir dille uyardım bir daha olursa ben onu çok daha tatlı bir şekilde uyaracağım ama şu anda kız ramazan orucu tutma çabasında falan buna çok üzüldüm..

ayrıca çevremdeki sünni insanların çoğu üniversite okuyor olmalarına rağmen ilerde eşlerinin bırakın alevi olmalarını başörtülü olmalarını bile arzuluyorlar..

yusufçuk arkadaşım bu anlattıklarımın seninle bir alakası yok sadece konunun ilerleyen noktalarında gelişmiş olan bazı düşüncelere bende yorum katayım dedim...benim senin bu durumun hakkındaki düşüncelerim naki isimli arkadaşın ki ile aynı..o size ait bir sorun..bunu kendi aranızda çözebilirsiniz...

bu arada canerzincan kardeşim ne kadar da alevilere yapılan sayıgısızlıklar konusunda bazı noktalarda çok çok doğru olsanda..bu kadar düşmanca tavır takınma can bize yakışmaz..

naki
02.05.2006, 09:41
kardes kusura bakma benim aleviligim incinsende incitme ,
72 millete bir gözle bak insanlari sev mekse
kusura bakma ama ben alevi degilim
incitildik diyorsun sonrada olumsuluklardan arinmak lazim diyorsun
o zaman sunun adini koyalim caldirandan sivasa kadar incitildik gelin bunlari unutalim el ele verelim sarki türkü esliginde halay cekelim
daha dün sultanbeyli beledyesi cem evi insatinda calisan makinelere mühür vurmus demekki bu incitmemis bizi sadece saka yolu ile gidiklanmisiz
diyeceksinki sultan beyli ile konumuz arasinda ne ilgi var
buna simdi cevap vermek cok erken istersen zamana birakalim

Güzel kardeşim. Zaten Aleviliğin Özelliği bu. Alevi olmak dolay değildir. Demirden leblebi...Yiyebiliyorsan buyur. Ancak benim savunduğum; haksızın karşısında eğilmek değil tabiiki, asla. Ama burdaki olay farklı. Cemevi inşaatını kasıtlı olarak aksatan yapımını engelleyenlerle, burada masum duygularını dile getiren Sünni arkadaşın durumu aynı mı? Sivas olayını tasvip eden kaç tane Sünni vardır? Ben diyorum ki haksıza karşı duralım, Sünni olsun, Alevi olsun. Ama insana değer verelim, hangi inançtan olursa olsun. Biz Aleviler olarak insanlık timsali olalım, herkes bize saygı duysun. Kırıp dökerek, bağırıp çağırarak sorunları çözemeyiz. Kin, nefret bize bir yarar sağlamaz. "Biz kimseye kin tutmayız, Düşmanımız kindir bizim"(Yunus Emre). Alevi ana babadan doğmak Alevi olmak için yetmez. Bu yola hizmet edelim, kendimizi yetiştirerek gerçek Alevi olalım, insanı kamil olma yolunda ilerleyelim. Doğru nerdeyse onun yanında olalım, haksızın zalimin karşısına duralım. İnsanlara karşı tavrımızı, Alevi-Sünni, Müslüman-Hristiyan oluşlarına göre değil, iyi-kötü, doğru-yanlış, haklı-haksız oluşlarına göre değerlendirip, ona göre belirleyelim. "Sünniler kötüdür", "Şunlar böyledir" gibi kalıp yargılardan, önyargılardan arınmamız lazım, o zaman "Kızılbaşlar şöyle kötüdür, böyle kötüdür, kestiği yenmez...." falan diyen yobazlardan ne farkımız kalır. Bir insanı, hayvanı ya da çiçeği severseniz onda pozitif gelişmeler meydana getirirsiniz. Tüm sorunların çözümü sevgidir. Bizim inancımızın özü sevgidir. "Sevgi bizim dinimizdir, Başka dine inanmayız"(Aşık Hudayi)

garcia
02.05.2006, 19:24
degerli protest müzigin ölümsüz yorumcusu ahmet kayanin bir cümlesi aklima geldi

söyle diyordu
simdiye kadar türk idim ne verdiler bana
kandan katliamdan zulumdan baska

kusura bakma ama simdiye kadar tek din tek irk tek dil tek kültür arasina zorla SIKISTIRLDIM bana katliamaci gözyasi veren bir zihniyetle ben nasil bir masada oturabilirim
ssence amerika irana zeytin dalini uzatmasi mümkünmü
kusura bakma ama senin cümlelerin alip sakliycam
lazim oldugunda kullanacam insallah son kullanma tarihi uzun olur bu cümlelerinin
sunuda söylim ben kendi adima yazarim kimseyi temsil etmem benim
artik hosgörü vs gibi safsatalari alacak kadar beynimde o büyüklükte bir kapasite yok yok
hangi alevi kizi sunniye gidiyorsa buyrsun gitsin daha önce söyledigim gibi hem imamlar hemde memurlar nikah kilmak icin sinek avliyorlar

hic unutmam namazinda niyazinda biri bir gün bir rus kadinla yakalaniyor
senin gül gibi hanimin var cicekler gibi üc cocugun var nasil böyle bir igrenc bir pislige kendini bulastiyoryorsun
adam demezmi abi hergün ayni yemegi yemekten insan bikiyor
demekki allah bir kari dört sözü yabana atilmasi icin söylenmemis

sayın canerzincan arkadaşım,bir zihniyete karşı olmakla bir topluluktan gelen insanlara karşı olmak neden karıştırılıyor?baskıcı sünni-islam felsefe ve yaşam tarzına karşı olmak sünni aileden gelen insanlara karşı olmamızı gerektirirmi?ayrıca bir örnek vermek istiyorum;köleci toplumlarda esir edilen çocuklar gladyatör olarak yetiştirilen insanlar kral,saray çevresi ve ylakalrının seyirci olarak katıldıkları bir arenada sonucu ölüm olan bir kurala bağlı olarak birbiriyle dövüştürülüyordu.o dövüş esnasında kimi ölürken,kimi yaralar içinde kan kaybederken kral ve saray çevreleri olup bitenleri neşeyle ve kahhkahayla izliyorlardı.sonuçta ölende öldürende gladyatör olarak yetiştirilen kölelerdi.şimdi gerçek suçlu kimdir?soruyorum size.bizler gerçek suçluları göremediğimiz sürece arenalarda daha çok kavgalar ederiz.unutmamak gerekirki bu gün aleviliğe ve alevilere yapılan baskıların sorumlusu aynı koşullarda yaşayan sünniler değildir,sıradan yoksul,ezilen bizim durumumuzda olan sünni kökenli bir insanı sorumlu ve düşman ilan etmek mantıklımıdır?yanıt:o şekilde görmek,bakmak sadece gerçek düşmanı ve hepimizin ortak düşmanını görmemizi engeller,gerçek düşman gene yapacaklarını kahkahalar eşliğinde sürdürür.birde şeyhbedretin'sünni aile çocuğuydu.atçalı kel memette.deniz gezmişte,mahir çayanda bunlar gerçek düşmanı gören insanlardı.birde çorum olaylarını yaşayan bir insan bazı sünni köylerinden insanların çorum direnişinde alevilerle birlikte olduklarını ve traktörlerle direniş merkezine geldiklerini ve''alevi-sünni kardeştir.alevilere uzanan elleri kıracağız.kahrolsun ırkçı faşistler''diyerek direnişe geçtiklerini anlattı.şimdi bu insanlara sadece sünni kökenli oldukları için,kendimizden farklı, ayrı görebilirmiyiz?

mesut60
02.05.2006, 22:46
merhaba canlar garcia arkadaşımız çok güzel açıklamış aynı zulüm her iki taraftada olduğu sürece ve gerçek düşman kimdir sorusu sorulmadıkça biz daha çok katledilir daha çok sömürülür ve birbirimizi kırıp geçiririz aydınlanma olmadığı sürece yapabileceğimiz hiç bişey yoktur alevi sünni evliliği karşı çıklacak bir olgu yada olay değildir kişisel gelişimiz aydınlanma yolunda olmalı bizim felsefemiz bunun bir göstergesidir bence insanı insanca sevmek mezhebiyle değil düşüncesiyle yargılamak

Hüseyin69
02.05.2006, 23:20
sayın canerzincan arkadaşım,bir zihniyete karşı olmakla bir topluluktan gelen insanlara karşı olmak neden karıştırılıyor?baskıcı sünni-islam felsefe ve yaşam tarzına karşı olmak sünni aileden gelen insanlara karşı olmamızı gerektirirmi?ayrıca bir örnek vermek istiyorum;köleci toplumlarda esir edilen çocuklar gladyatör olarak yetiştirilen insanlar kral,saray çevresi ve ylakalrının seyirci olarak katıldıkları bir arenada sonucu ölüm olan bir kurala bağlı olarak birbiriyle dövüştürülüyordu.o dövüş esnasında kimi ölürken,kimi yaralar içinde kan kaybederken kral ve saray çevreleri olup bitenleri neşeyle ve kahhkahayla izliyorlardı.sonuçta ölende öldürende gladyatör olarak yetiştirilen kölelerdi.şimdi gerçek suçlu kimdir?soruyorum size.bizler gerçek suçluları göremediğimiz sürece arenalarda daha çok kavgalar ederiz.unutmamak gerekirki bu gün aleviliğe ve alevilere yapılan baskıların sorumlusu aynı koşullarda yaşayan sünniler değildir,sıradan yoksul,ezilen bizim durumumuzda olan sünni kökenli bir insanı sorumlu ve düşman ilan etmek mantıklımıdır?yanıt:o şekilde görmek,bakmak sadece gerçek düşmanı ve hepimizin ortak düşmanını görmemizi engeller,gerçek düşman gene yapacaklarını kahkahalar eşliğinde sürdürür.birde şeyhbedretin'sünni aile çocuğuydu.atçalı kel memette.deniz gezmişte,mahir çayanda bunlar gerçek düşmanı gören insanlardı.birde çorum olaylarını yaşayan bir insan bazı sünni köylerinden insanların çorum direnişinde alevilerle birlikte olduklarını ve traktörlerle direniş merkezine geldiklerini ve''alevi-sünni kardeştir.alevilere uzanan elleri kıracağız.kahrolsun ırkçı faşistler''diyerek direnişe geçtiklerini anlattı.şimdi bu insanlara sadece sünni kökenli oldukları için,kendimizden farklı, ayrı görebilirmiyiz?

bak gercia herkes dünyaya kendi gözleriyle farkli bakar benim dünyaya bakisim baskalarinin gözleriyle degil kendi gözlerimledir
baskalarinin gözleriyle hayata yasama bakarsak
...... mesih olduguna inanmak lazim cünki onunda etrafinda belirli bir topluluk var yani sonucta birileri inanmaz itibar etmesede baska birileri ona inanmistir kral yada kral secmistir
ikincisi
ben bir sunni kötüdür digerleri iyidir yada tüm sunniler kötüdür sadece bir tanesi iyi demiyorum
bu sadece sunniler icin degil aleviler icinde gecerlidir
örn forumdaki tüm aleviler iyidir canerzincan kötüdür diyebiliriz
yada canerzincan iyidir diger tüm alevi üyeler kötüdür
ama sonucta canerzincan da diger alevi üyelerde belirli bir inanca bagli kesimlerden gelmislerdir canerzincan sadece arti ve eksiyi bir birinden ayrit etmeye calisiyor

neyse konu uzanmasin
gelmisini gecmisini bilmeyenin yolu
düz olur
düz yolda ise insan gözleri kapali bile yürür
ulasacagi hedefe

yusufçukgecegez
06.05.2006, 21:30
Sunni bayanlar benimde bir çok tanidigim arkdaslardan yola çikarak yazayim. GIzli yasiyorlar onlar ormanda kenerda kösede sevgilerini yasarlar kimselerinin görmedigi yerlerde iliskilerini yasarlar ikincisi yazdikalarinizin çogu insandan insana farklidir..

saygilar
ezo

sünni kızlar hakkındaki görüşlerine katılmıyor değilim...allah gönlüne göre versin ne diyim..hayatta neyi asla yapmam dersen birden karşına çıkıyor ve yapmış oluyorsun,beyaz atlı prens sünni olabilir dikkat et ,sadece bir dost uyarısı:)

yusufçukgecegez
06.05.2006, 21:46
sayın yusuf abi,Özel yaşadığın bir ilişkiyi burda dinlendirmen ne kadar doğrudur, bu tartışılır.İkili ilişkilerin,matematiksel bir sonucu olmadığı için, seni de çıkardığın sonuç doğru bir sonuç değildir.Sence çok iyi giden bir ilişkini sonucunda kız senden ayrılmış, Bir de kız cepheisni dinlemek lazım.(gerçi bizi hiç ilgilendirmez.).Sen çıkardığın sonuçtan başka şeyleri değerlendirsen daha iyi olur.Eminim başka şeyler de vardır.

haklısın kardeşim,bende yaşdığım bgir şeyi böyle açıklamak istemezdim ama bu olay sayesinde bi şeyin farkına vardım,farkına vardım diyorum çünkü alevi ve sünni evliliğiine bu kadar tepkilerin olabileceğini hiç düşünmemiştim ve bunun ,bence derin bir yara olduğunun farkına vardım ve açıklamalar yapmak zorunda kaldım.ben kendi ilişkimin neden bittiğini inan bilmiyorum bu konuda bana kaçamak bir cevap verildi ve ben gelişen olaylardan sünni alevi ayrımcılığından bittiğini düşündüm ister istemez çok acılıydım çünkü.ama asıl derdim başka insanlar bunu yaşamasın.saygılarımla.

Şoreş
06.05.2006, 22:02

Müthiş bir yorum Müthiş! :36_1_55: :36_1_55:

yusufçukgecegez
06.05.2006, 22:21
biz sizin kızlarıda çok gördük çarşaf altından neler neler. hadi hadi açtırma benim ağzımı içleirndekini onlar çok pis bir şekilde gerçekilerştiryor. ama göstermeden. kuytularda. benim bir arkadaşım bir kapalı kızla çıktı. dahailk haftadan kıız onu eve aldı. görüyoz sizleride görüyoz

beni yanlış anlamışsın veya ben yanlış anlattım arkadaşım.ben sünni kızları övmek veya alevileri yermek istemedim.her toplumda her karakterde insan var,anlattığım genel olarak gözlemlediğimdi.senin dediğinde doğru,uzağa gitmeme gerek yok kendi köylün olan bazı kızların ailerini aldatarak dışarda neler yaptıklarını biliyorum,bunlarda kapalı kızlardı ama ,asıl duygularını aileden ve çevreden çekindikleri için gizliyorlar ve gizli gizli daha fena şeyler yapıyorlardı.ne yazıkki böyle örneklerde var.ayrıyeten hiç bir alevi kızına kötü bişey ima etmek istemedim ,öyle anlaşıldı ise kusura bakmayın.saygılarımla.

garcia
06.05.2006, 22:41
yusufçukgecegez arkadaşım benim yorumlarım hakkındaki düşüncelerini almak isterdim.

yusufçukgecegez
06.05.2006, 22:43
sevgili arkadaşlar burda bana destek veren ve vermeyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.hepinizden allah razı olsun.bir şekilde benim yüreğim ferahladı ve şu an ben ayrıldığım hemşerinize gerçekten minnet borçluyum,ona teşekkür borçluyum,benim bakış açımı ve ufkumu genişlettiğ için ve herşey için o benim başıma gelen en güzel şeydi ve bundan sonrada başımda olmasını çok isterim,bunun içinde çaba göstermek niyetindeyim,taki hayatını başka biriyle paylaşana kadar.hepinize teşekkürler.

Ezo
07.05.2006, 01:07
sünni kızlar hakkındaki görüşlerine katılmıyor değilim...allah gönlüne göre versin ne diyim..hayatta neyi asla yapmam dersen birden karşına çıkıyor ve yapmış oluyorsun,beyaz atlı prens sünni olabilir dikkat et ,sadece bir dost uyarısı:)

hehe bunu çok duymuya basladim:))) tahtaya vuruyum:p ...sizde beddua ettiniz herhalde:D
Buarada Canerzincan abiye de beddua et o beni costuruyor:)))) yine yazmis...
saygilar
ezo

Hüseyin69
07.05.2006, 02:37
hehe bunu çok duymuya basladim:))) tahtaya vuruyum:p ...sizde beddua ettiniz herhalde:D
saygilar
ezo

degerli ezo kardes basligi acan arkadasiniza bir önerim var
kendisine en yakin bir markete gitsin bir bira alsin ve yine kendisine en yakin köprüye dogru
istedim vermediler
sen sunnisin dediler
sarkisini söyleye söyleye gitsin
nasil iyi fikir dimi ama :)
gercekten üzüldüm
arkadasiniz burda allahin emriyle peygamberin kavliyle
gelmis bizden kiz istiyor
aranizda konusun bir karara varin beni alet ederseniz ben fikrimi söyledim
bakin ben ne kadar ileri görüslüysem o kadarda geri görüslüyüm
ona göre :)

bence bu ve buna benzer tüm basliklar topicler kilitlensin
yeni acilacak topiclerde aninda müdahale edilsin
af edersiniz ama böyle basliklar bana sürekli tilkileri hatirlatir

MetinK
07.05.2006, 03:05

Dügün görünüyor anlasilan kapida.:komik
Gelinin duvagi,arabanin süsü,damat trasi vs.
Bir de taki var tabii.Para mi takacagiz yoksa ceyrek altin mi?
Simdiden karar verelim de sonra pürüz cikmasin aramizda.:komik

yusufçukgecegez
07.05.2006, 11:28
saygilar
ezo

asla beddua değil,bakın sarkıda ne diyo;
-aşkı bir oyuna benzeten canım sevdiğim,
beddua değilbu sevde gör dilerim,
sende sev ben gibi aşkı tat dilerim.

allah herkeze gönlüne göre versin:)

yusufçukgecegez
07.05.2006, 11:46
bende arkadaşın duygularını son derece normal ve olumlu karşıladım.demekki sünni bir insana sırf alevi kızını seviyor diye bu kadar tepki göstermek alevi kökenli insanlarında hoşgörüyü kaybetmeye başladıklarını gösteriyor.yusufçukgecegez adlı arkadaş,tarikatçı,dinci değil öyle olsaydı ben dincilerin kafa yapısını bildiğim için herkesten daha çok tepki duyardım.yani ben duygularında samimi olduğuna inanıyorum.en azından seviyesizlik yapmıyor,ölçülü bir şakilde derdini bizimle paylaşmaya çalışıyor arkadaşlar.sizlerden özelliklede alevi kökenli arkadaşlardan biraz daha hoş görülü olmalarını bekliyorum.gerçi aslında,anladığım kadarıyla bu durumun olağandışı bir çözümü yok,çünkü yusufçukgecegez arkadaş bahsettiği kişiyle diyalog kurma imkanı yok.yusufçukgecegez arkadaş;yaşam acılarla,zorluklarla doludur,acı çektiğini tahmin ediyorum,belkide o insanı ömrün boyunca unutamayabilirsin.ama yaşam bu, her istediğimiz olmuyor maalesef,yani demek istediğim,acı çekiyorsun ve göğüs germen gerek.bazen aşk tek kişilik bir yalnızlıktır insanlar için,paylaşım bittiği zaman yada paylaşacak şeyler kalmadığı zaman yada paylaşabileceğimiz insana ulaşamadığımız zaman.belki bir süre sizin için geceyle gündüzün bir farkı olmayacak,güneş doğmuş,batmış,farkına bile varamayabilirsiniz,belkide kaldırımlar,sokaklar insanlarla doluyken kendinizi çok yalnız hissedeceksiniz,ama buda geçer.eğerki sanalda değilde sizi yaşamda tanımış olsaydım,derdinizi sizinle paylaşır,sohbet ederdim.üzülmeyin....

saolasın kardeş,halden anlıyorsun belli,yazılabilecek herşeyi yazmışsın aslında,duygularımın tarifini yapmışsın,derdimi paylaşma isteğinize çok teşekkür ediyorum.aslında artık derdimi paylaşma isteğim çokda fazla yok,çünkü bunu paylaştığım kişiler ilk önce dinliyor,ikinci sefer konuşmamızda,benden tamamen bu olayı unutmuş olmamı bekliyor,buda arkadaşlarımla aramdaki ilişkiyi zedeliyor.ben artık bunu kalbime gömmek zorundayım ve kendi içimde yaşamak zorundayım.artık kimseden,seni sevmeyeni sende svme unut gitsin sözünü duymak istemiyorum.sevgi benim yaşam kaynağım ve karşılk görmedende sevmesini öğrendim.muhabbete her zaman açığım.işte msn ademtoken@hotmail.com.

yusufçukgecegez
07.05.2006, 12:01
degerli ezo kardes basligi acan arkadasiniza bir önerim var
kendisine en yakin bir markete gitsin bir bira alsin ve yine kendisine en yakin köprüye dogru
istedim vermediler
sen sunnisin dediler
sarkisini söyleye söyleye gitsin
nasil iyi fikir dimi ama :)
gercekten üzüldüm
bakin ben ne kadar ileri görüslüysem o kadarda geri görüslüyüm
ona göre :)

bence bu ve buna benzer tüm basliklar topicler kilitlensin
yeni acilacak topiclerde aninda müdahale edilsin
af edersiniz ama böyle basliklar bana sürekli tilkileri hatirlatir

tilki bilmem ama arkadaşlar bezen beni kurt adama benzetirler,önerin için teşekkür ederim..ama nede olsa aşk insanı maymun eder,maymunada kız verecek değilsinizya,sende haklısın,kızı versenizde vermesenizde saolun,eee kız evi naz evii.:)

yusufçukgecegez
07.05.2006, 12:54
ne varlığa sevinirim,
ne yokluğa yerinirim,
aşkın ile avunurum,
bana seni gerek seni,

der yunus,

bende ondan aldım ilhamı,;

bem bir tarlayım,
bir sevgi tohumu bıraktın içime,
sarıp sarmaladı kalbim,
büyüttü sevgiyi yeşertti,
bir ağaç oldu,
koca bir çınar,
kökleri toprağa öylebir tutunduki,
ne bir sel,nede fırtına yıkar,
heyhat,
gelir uzaktan oduncu elinde baltası,
her darbesinde baltanın,
sarsılır acıyla,
içimdeki sevgi ağacı.
çok dayanamaz devrilir olduğu yere,
kesilir kolları bacakları,
canıda yanmaz artık,
kavuşacaktır sevgiliye.
odun yapıp atarlar ateşe,
ateş bir gül bahçesi ona,
aşkın ateşinden gelmiş,
sevdanın ateşinde yanmış,
kül olsada her zerresi,
topraktır sevgilisi.
topraktan geldi,
toprağa döndü,
halen yaşıyor aslında,
ne zamanki sevgisi bitti,
işte o zaman öldü.
bana sevgi gerek,
sevgi yoksa eğer,
gidiyorum ,
burada bana ne gerek.

Şoreş
07.05.2006, 13:51
Şiir çok güzel can ;) Teşekkürler.İşallah istediklerin olur ;)

Hüseyin69
07.05.2006, 22:45
ne varlığa sevinirim,
ne yokluğa yerinirim,
aşkın ile avunurum,
bana seni gerek seni,

der yunus,

bende ondan aldım ilhamı,;

bem bir tarlayım,
bir sevgi tohumu bıraktın içime,
sarıp sarmaladı kalbim,
büyüttü sevgiyi yeşertti,
bir ağaç oldu,
koca bir çınar,
kökleri toprağa öylebir tutunduki,
ne bir sel,nede fırtına yıkar,
heyhat,
gelir uzaktan oduncu elinde baltası,
her darbesinde baltanın,
sarsılır acıyla,
içimdeki sevgi ağacı.
çok dayanamaz devrilir olduğu yere,
kesilir kolları bacakları,
canıda yanmaz artık,
kavuşacaktır sevgiliye.
odun yapıp atarlar ateşe,
ateş bir gül bahçesi ona,
aşkın ateşinden gelmiş,
sevdanın ateşinde yanmış,
kül olsada her zerresi,
topraktır sevgilisi.
topraktan geldi,
toprağa döndü,
halen yaşıyor aslında,
ne zamanki sevgisi bitti,
işte o zaman öldü.
bana sevgi gerek,
sevgi yoksa eğer,
gidiyorum ,
burada bana ne gerek.

gercekten cok duygulandirdin beni nerdeyse aglayacagim :uzgunsok:

bu adam kendini yakinda minareden atacak

alevi_caferi
07.05.2006, 23:29
alıntı:manifesto
Hz ALİnin ilk 3 halifeye biat ettiği gerçek dışıdır.sunnilerin ortaya attıgı bir iddiadan öteye geçmez.ayrıca bu şii propagandası değildir.şii alimler bu tür hadisleri sunni alimlere dayandırarak açıklar.ayrıca sunnilerin ortaya attıgı diğer bir gerçek dışı iddiada hz alinin kızı ümmügülsümün ömerle evlendiği iddiasıdır.

yusufçukgecegez
08.05.2006, 14:25
gercekten cok duygulandirdin beni nerdeyse aglayacagim :uzgunsok:

bu adam kendini yakinda minareden atacak seni seviyorum arkadaşım ,asilik var sanırım senin huyunda,senide böyle bilmek lazım,saygım var herşeyden önce ,fikirlerinde sende haklısın ,senin açından bakınca.ben kimseyle atışmak niyetinde değilim,içimdeki kavgayla kavga ettim ve yendim,bir sevgi kaldı geriye.saygılarımla.

Zeynelars
08.05.2006, 19:19

Ben Yaptım işte o hatayı can.1,5 senemi verdim bi sunni kızına.Benim için o zmanlar alevi olması sunni olması hiçbirşeyi değiştirmezdi.ama gel görki 1,5 yılın sonunda ailesinin beni istemediği ve gerçekte de onun da istemediğini söyledi bana.Ve akıllanmış oldum ben o gün bu gündür.Bir alevi kızıyla sunni erkeği veya alevi erkeğiyle sunni kızı birlikte olamazlar,evlenemezler.Bi kere Kültür farkı,yaşam tarzı farkı var ortada.Olmuyor ve olmayacaktır da.
yusuf can a da hattim olmayarak bi tavsiye de bulunayım.Bence sende biran önce at gitsin kalbinden.Daha fazla acı çekme.Ben öyle yaptım.Şuan çok mutluyum.Ve alevi bir kızla 1 ay sonra düğünüm var.(Herkesi Bekleri. :) )
Saygılar.

yusufçukgecegez
08.05.2006, 20:50
Ben Yaptım işte o hatayı can.1,5 senemi verdim bi sunni kızına.Benim için o zmanlar alevi olması sunni olması hiçbirşeyi değiştirmezdi.ama gel görki 1,5 yılın sonunda ailesinin beni istemediği ve gerçekte de onun da istemediğini söyledi bana.Ve akıllanmış oldum ben o gün bu gündür.Bir alevi kızıyla sunni erkeği veya alevi erkeğiyle sunni kızı birlikte olamazlar,evlenemezler.Bi kere Kültür farkı,yaşam tarzı farkı var ortada.Olmuyor ve olmayacaktır da.
yusuf can a da hattim olmayarak bi tavsiye de bulunayım.Bence sende biran önce at gitsin kalbinden.Daha fazla acı çekme.Ben öyle yaptım.Şuan çok mutluyum.Ve alevi bir kızla 1 ay sonra düğünüm var.(Herkesi Bekleri. :) )
Saygılar.

farklar olduğu bir gerçek,önemli olanda bu.farklıları ortada birleştirmek.bu herkeze göre bişey değil,zor tabiki.ama ben bir sanat öğrencisiyim.öyle olmam için kendimi aşmam gerekti.ve şunu gördüm.tek problem kafalarda.onu hallettiğinde hiçbir sorun kalmaz geriye.yeterki iki insan birbirini sevsin.sevgi ve saygı olmazsa olmaz.kesinlikle olmaz.

mali
16.05.2006, 22:11
bu sorunu ancak birbirimizi daha yakından tanıyarak aşa biliriz
bu is günümüzde zor görünüyo çünkü biz aleviliere herkez ön yargıyla bakıyo önce bunu çözmek lazım ...

yusufçukgecegez
18.05.2006, 23:37
son zamanlarda ,birçok alevi olduğunu söyleyen insanla tanıştım.herbirinin sünni lerle evlilik yapmış akrabaları vardı,ve evliliklerinde mutlu mesutlarmış.ben onların yalancısıyım.arkadaşlar bence sünni
lere kız vermek okadar kötü bişey değil.aşırı dindarlarda problem çıkabilir onda haklısınız.ama artık bişeyler değişmek üzere sanırım.evlilikte sorunlar her zaman olabilir.ben aşk evliliğinde problemlerin aşılacağına inanıyorum,inşallah gelecek nesiller bu konuyu tartışma gereği bile duymazlar.saygılarımla.

halitseyfi
19.05.2006, 21:44
BAzı sünni insanlarımız alevi bir kızla evlendikleri zaman "onu müslüman yaptık " sözünü kullanıyorlar.
Yani Sünni bir erkek bir alevi kızla evlenirse bir kişiyi daha müslüma yapıyorlar.
Bu sözleri duyan alevi bir baba kızını bir sünniye "verdim" demesinin nekadar zor olacağını tahamin edebilirmisiniz.
Bu sözleri duyan bir alevi kızının sünni bir erkeğe " evet " demesinin nekadar zor olacağınıda sanırım alevi kızlarımız daha da iyi yorumlarlar.

candostu
23.05.2006, 19:35
Saygıdeğer dostlar...!
Aşağıdaki alıntı yazı, bütan yukardaki sohbet eden dostlarımıza bir hatırlatmadır.

Hz.Ali’nin adaletinden ayrılmayan temelinde insan sevgisi bulunan her dine , mezhebe her inanca saygı duyan ve hoşgörü ile bakan, dil, din, ırk, renk , farkı gözetmeyen eline diline sahip olma ilkelerini şart koşan, gelmek isteyen, inançlı insanları çatısı altına alarak manevi susuzluklarını gideren, insanları yaşadıkları toplumda kendi istekleriyle kendi kendilerini yargılamalarını sağlayan, laik,demokrat, eiştlikçi, katılımcı, paylaşımcı düşünceyi savunan, zalime ve zulme karşı gelen, mazlumun yanında olan, şeriatın bağnaz kuralllarına bağlı olmayan, ve onu reddeden, İslam dinini kendine göre ve sunni inancın dışında yorumlayan, aslı doğruluk, kemali dostluk, cevheri, merhamet, görüşü eşitlik, hazinesi bilgi, meyvası sevgi hamuru ile yoğrulmuş, insanı Kamil ve erdemli insan yaratmayı ön gören, korkuyu aşıp sevgi ile tanrıya yönelen, Enel-Hak ile insanın özünde tanrıyı gören, yaradan ile yaradılan ikiliğinen Varlk Birliğine varan, edep ve ahlaklığı yaşamın temeline oturtan, insanı yücelten, hamurunda hem ilahiliğin hemde irfaniliğin mayası bulunan; kişinin ahlaklı ve karakterli yaşam ilkelerini belirleyen, Hz. Muhammed ve Hz. Ali’den gelen neslin imametini teberra ve tebelle ilkesi ile sahiplenen, dini biçim ve şekil olarak değil, gerçek anlamıyla algılayan, dini bağımsız bir irade gücü ve batını özelliği ile evrimleştiren akıl ve iman bütünlüğünde birleştiren ve tüm bunları Kırklar Cemi ile yürüten bir inanç sistemidir. Alevilik Aleviler için üst kavramı, Bektaşilik ve Kızılbaşlık ise alt kavramları oluşturur. (www.huizen-alevi.com.nl)

Bütün bu erdemlere sahip olan bir inancın sahipleri olarak. Neden hala etrafına
koza örüp, kendini gizlemeye çalışan ipek böceği gibisiniz hala anlamış değilim.
Bazı arkadaşlarımız alevi doğmayan kişiyi yanına bile yaklaştırmayacak kadar
sert davranıyorlar. Benim gibi düşünenler az değil. Unutma ki; senin atalarında
Alevi doğmadı Anadoluya nereden geldiniz? Arabistan'danmı?
Lütfen biraz daha esnek olun, sempati kazanın antipati değil.
Beni hoş görün ben bir candostuyum. Hoşça kalın...!

CaNCa
10.08.2007, 14:54

yusufçukgecegez bu konuda soreş'le aynı fikirdeyim, çok aydın sünnilerde mevcut benimde abimin eşi sünni, ama bizden daha fazla aleviliğe ve laikliğe düşkündür. alevilerle evlenen sunni bayanlar, zaten alevilerde mevcut dogmatik bir yapı olmadığı için hiç zorlanmazlar, istedikleri gibi yaşarlar ama alevi kızları için aynı şey geçerli değil. forumda ve çevremizde de mevcut olan bazı istisnasi sünni arkadaşlar dışında, sünni inancındaki insanlarımızın önemli bir kısmı ile bir noktada mutlaka çelişirler. bu anlamda bir alevi kızı belki bir hristiyan, budist veya ateistle bile daha rahat geçinebilir. ama özellikle imamhatip mezunu, sunni veya şii görüşün temelini almış biri ile evlenmesi o kız adına çok zor olurdu. şu an durumunuz ne bilmiyorum ama evlenmemeniz ikiniz adına hayırlı olmuş olabilir.

Kardeş darılma ama sünni vatandaşlar bizi karalama yerine yolumuzun güzelliğini gerçekten görselerdi bugün Aleviler sünnilere daha yakın olurdu ;) ve evliliklerde sorun olmazdı.Bizim uzun bir süre kendimize ihtiyacımız var bunu gerçekten hiçkimse anlayamaz.Anlaması için gerçekten kendini ve geçmişini bilen bir Alevi olması gerekiyor.Bu duyguyu kimse anlamaz.

Bende Sünnilerden kaçınıyorum kuzenleriminde kardeşiminde evlenmesini çok uzun bir süre istemeyeceğim.Yolumun yeni nesillere ihtiyacı var.Sünnilerle karışarak asimile olamayız.Ben böyle düşünüyorum.

Senin içinde umarım hayırlısı olur.Toplumunda bazı at gözlüklü iftiracı kesimler olmasaydı sevgilinde mutlu olup yuvanı kurardın.

Çok sunni can dostlarım var, örneğin bu forumda kendini alevi tanıtan bir çok kişiden çok daha aydınlar var içinde. Yinede hiç bir zaman büyük konuşmak istemem ama bende evleneceğim kişi müslüman olacaksa sünni veya şii inançları doğrultusunda yaşayan biri olmasını istemezdim. Çünkü bu mezhebi inançlar arasında, başka dinlerden bile fazla inanılmaz kültürel inanç farklılıkları var, her ne kadar onlar alevilerin içerisinde oldukça rahat etmiş olsalarda kendimden oldukça yabancı bir benlik içerisinde salt aşk gazı ile uzun süren bir beraberlik olabileceğini sanmıyorum..

onur melis
10.08.2007, 18:30
valla işin zor aşkını unutacaksın kendine yakışanla olacaksın karşındaki gerçek bir aleviyse zaten evliliyi asla düşünmez

alenya
10.08.2007, 19:28
Nedense aşkta keramet var, bütün aşık olan sünniler birden aleviliği çok seviyor. Yaw nedir bu bu kaçıncı topic. Var olanda sende sorununu dile getirseydin yeterliydi.

Peki bir alevi kızın sevdin bütün alevileri seviyor oldun. Ya boşandığınızda ne olacak bütün alevilerden mi nefret edeceksin.

Kız kararını vermiş ve daha mantıklı düşünüyor şimdi bitirmesi ilerde bitirmesinden daha az tahribat yaratır. Ama keşke hiç başlamasaydı demek içimden geliyor ya neyse ben bu konulardan artık sıkıldım arkadaşlar.

Bir Aleviyi seven bu konularda tüm alevileri ortak ediyor nedense.
Ben bir sünniyi sevsem (sevemem ya benim kimyam kabul etmez) çünkü herşey beyinle alakalıdır kim ne derse desin, gelipte bir sünni platformda dersime bir çare demem. Ne yapabilir burdakiler bu konudaki topiclerde yazılanlara bak, farklı farklı ama gerçek olan o kişinin kararı. Niye o kişinin kararını kabul etmek yerine farklı arayışlar içindesiniz anlamam. Alevilikte ağlama duvarı yok. O Yahudilikte var. Karışmasın lütfen.

Ya arkadaşlar gerçekten kusura bakmayın nedir bu saçmalıklar.

Adam gibi bir anket yapalım ve kapatalım bunu Alevi-Sünni evliliğini onaylıyormusunuz evet yada hayır bitsin bu konular.

cok radikal bi yaklaşım.neden aşık olan sünniler birden aleviliği çok seviyor diyorsunuz?alevilik hoşgörüdür.tanımaya anlamaya çalışıyorlar denmesi daha doğru olmazmı?bir aleviyi seven bütün alevileri konuya ortak ediyor demişsiniz.ortak etmek değil paylaşmak belkide ayrıldığı insanı anlamak adına.belki yaşanan ayrılıkları başkasıda yaşamasın diye.olayı kısırdöngüye cevirmiyelim içinden çıkamayız.forma katılan sünniler ayrılık yada aşk acısı için katılmıyor.ortak bi platformda buluşmak için adımlar atılıyor.kim kimle isterse onla evlensin.bu olguda insan haklarının bir parcası değilmidir?neden sorunu cözmek yerine kırıcı oluyoruz?

hevalim
10.08.2007, 19:48
karalamak yerine birazda alevileri anlasaydınız ozaman herşey çok farklı olurdu

CaNCa
10.08.2007, 20:05
cok radikal bi yaklaşım.neden aşık olan sünniler birden aleviliği çok seviyor diyorsunuz?alevilik hoşgörüdür.tanımaya anlamaya çalışıyorlar denmesi daha doğru olmazmı?bir aleviyi seven bütün alevileri konuya ortak ediyor demişsiniz.ortak etmek değil paylaşmak belkide ayrıldığı insanı anlamak adına.belki yaşanan ayrılıkları başkasıda yaşamasın diye.olayı kısırdöngüye cevirmiyelim içinden çıkamayız.forma katılan sünniler ayrılık yada aşk acısı için katılmıyor.ortak bi platformda buluşmak için adımlar atılıyor.kim kimle isterse onla evlensin.bu olguda insan haklarının bir parcası değilmidir?neden sorunu cözmek yerine kırıcı oluyoruz?

Sevgili alenya bence ordaki ifadeleri üzerine alınacak son kişilerdensiniz. Zaten sünni inancındaki insanlarımızın hepsi sizler gibi olsaydı, şu an çok daha farklı şeyleri tartışıyor oluyorduk. Yani toplum olarak etnik ve inanç bazında birbirimizi yemekten toparlanıp ayağa kalkmaya fırsat bulamamışız. gelişimin önüne hep dogmatist engelleri referans alarak hep bir kaç kuşak geriden takib edebilmişiz.

Osmanlıdan bu yana egemen inanç olan sünniliğin alevileri yok sayması, katliamlar ve çeşitli asimilasyon politikaları, bilinçli alevi kesiminde normal bir şekilde bir çok açıdan kendi içlerine kapanmalarına ve ürkek refleksler geliştirmemize neden olmuş. Aleviliğin hoşgörü olduğunu anlayamam bir çok sunni-sağ inançtaki bir çok kişi tarafından ters ifadelerle dile getirildirilmiştir. Kadın, erkek her anlamda eşit, akıl ve insan bilincini ön plana çıkaran eylemleri bile çeşitli iftiralarla nitelenmiş.

Foruma katılan sünniler ayrılık acısı için katılıyor gibi bir ifade çok yanlış olur. Geneli kapsayacak böyle bir ifadeye hiç kimsenin katılacağını sanmıyorum. Ama istisnalar mutlaka olabilir. Alevi olmayan katılımcılarımız bir kısmı sizin gibi 'can', bazılarıda sağcılık propagandası yapmak adına giren 'afa-can'lar arasından çıkabiliyor..

gelin canlar...
11.08.2007, 18:52
kardeş seni anlayabiliyorum.zor bir durum gerçekten,ama kızlar ailerrini karşılarına alamıyorlar.benim başımdada aynısı bi olay var ben aleviyim,kız sünni,ikimizde üniw.okuyoruz.okul bitincede büyük bi ihtimal ayrılcaz.birbirimizi deliler gibi sewiyoruz dediğim gibi ama o ailesini karşısına alamıyoo,aileside tutucu ama olmıcak iştee..yani senin ayrılma sebebinde buuuu.başkaa hiç bişeyy değil.

yusufçukgecegez
11.08.2007, 20:07
bir hikaye vardır ve onun meşhur sözü.adamla yılan arasında geçer hikaye.yılan ve adam çok iyi dosttur.adamın bir oğlu vardır ve birgün kaza geçirip ölür.bunu gören yılan ise çocuğun yanına giderkurtarabilmek adına.fakat adam ölen oğlunun yanında yılanı görünce oğlunu yılanın öldürdüğünü düşünerek kuyruğunu kopartır.bir zaman sonra adam hatasını anlayıp yeniden dost olalım der yılana.yılan ise şu cevabı verir.bende bu kuyruk acısı,sende bu evlat acısı varken biz dost olamayız.

birmizde evlat acısı var birimizde kuyruk acısı.biz hikayelerle ve masallarla büyüdük.büyüdük ama hala daha masallara inanıyoruz.en büyük masal ise alevi ve sünniler birbirleriyle evlenmemeli masalı.

xolxol_12
14.08.2007, 14:26
Ne fark eder söyle Alevi Sunni
Enel Hak dedikce Vur beni beni

huseyincyr
25.08.2007, 12:17
kardeş bak senle benim bi ortak yanım var sen samsunlusun benim sevdiğim insan samsunlu.Fakat babası benim kızıyla olan ilişkimi öğrenince üstüne birde benim alevi olduğumu öğrenince bizi birbirimizden kopardı ama biz hala biribirimize çıktığımız zamanki güzel sözlerimizi söylemeye devam ediyoruz.hala birbirimizi seviyoruz ama tekrar bir araya gelmemiz imkansız bişey artık. unutmamak gerekir ki tamam ben bir aleviyim ama adem soyundan gelmekteyim madem alevi ve sünniler evlenemiyor peki yapılan akraba evliliklerine ne demeli bunuda bana birileri açıklasın ne olur msn adresimi de veriyorum karşılıklı her türlü konuşmalarınıza açığım kardeşlerim sonhickirik_ask@hotmail.com

Bedrana
31.08.2007, 22:56
kardeşim çok önemli gerçek ve çoğumuzun kaderini ilgilendiren bir konuya değinmişsin bunun için öncelikle sana teşekkür ederim...ilk mesajını okuduğumda üzüldüm gerçekten aslında aşılabilecek önem derecesi azaltılabilecek bir sorun yüzünden ayrılmışsın sevdiğinden...ben şuan sünni bir kızla beraberim 2 senedirde düzenli ve kararlı bir ilişki yürütüyoruz..seni en iyi anlayanlardan biride benim herhalde..ilk başlarda bizdede sorun oldu bu konu ve inanırmısın şuan öle bir duruma getirdikti bunun değil sorun olması konuşmalarımıza konu olması bile zorlaştı...aslında sorun ne biliyomusun sorun ne olduğumuz değil sorun kafamızın içindekiler kafamızda kurum bağlamış düşünceler önyargılar kulaktan duyma bilgiler kötü tanıtılmalar ailelerin iyi anlatamamaları v.s v.s......sana şunu söleyeyim zaman uzadıkça geçen günler arttıkça dahada siliniyor bu sorun.ama bunu atlatmasıda epey bir zaman almıyor değil..öncelikle yapılması gereken saygıyla düzenli bir üslupla birbirimize anlatıp dinlememiz..gerisi kendiliğinden çorap söküğü gibi geliyor..sana son birşey söleyeyim arkadaşım eğer bir daha bir alevi kızıyla tanışıp konuşmaya başlarsan mümkün olduğunca bu konuyu açmamaya çalış zamanla çözülecek bir sorun çünkü..zaten baştan açılırsa pek uzun ömürlü olmaz çünkü insanların bilinçlerinde iyi bir yer tutmuyor bu durum .....saygılarımla...

gunisigi
01.09.2007, 00:52
kardeş zor durum sana bir tavsiyem var aslında kesin çözüm işe yarıyo

birdaha asla ve asla aşık olma ben 5 yıldır azimle savaşıyorum

alenya
01.09.2007, 00:57
kardeş zor durum sana bir tavsiyem var aslında kesin çözüm işe yarıyo

birdaha asla ve asla aşık olma ben 5 yıldır azimle savaşıyorum

:thumbup1:

alimusa
01.09.2007, 01:08

alevilik elbette hoşgörüdür.ama bu hoşgörü herzman tek taraflı olmuşturr...burdaki alevi arkadaşların yazdıkları yorumların hepsinde(kendi adıma söylüyorum) ortak bir payda elbette vardır.bu da şu ki böyle bir durum bu yüzyıl içerisnde gerçekleşmeyeceği..çünkü yaşanmış örneklerimiz ortada.bile bile kimse kimseyi kuyuya atmak istemez..onun için sizlere kırıcı gibi gelbiliyoz.

nihallll
01.09.2007, 01:11
alevi sünni ayrımı yapıyoruz bu bi gerçek en azından ben alevi biriyle evlenmek isterim.ama insan aşık olunca mantığı işlemiyor galiba.aklı yıllık izine çıkıyor:tt1: ama alevileri biraz anlamaya çalışmak her şeyi olmasada aradaki bazı sorunlar çözer diye düşünüyorum.ama sünnilrin %95 i bence alevilere önyargıyla bakıyor.çevremde hep şunu gördüm.sünni bi kız alevi bi erkekle evlenince o evlilik sürüyor.ama alevi bi kız sünni bi erkekle evlenince evlilik evlilikten çıkıp kabusa dönüyor:crying: çünkü alevi kızı güya müslümanlaştırıp,islam dinine bir mensup daha kazandırmaya çalışan önyargılı sünni bir aile devreye giriyor.bu hiç bir alevi ailesinde yok.ve bu önyargı da kolayca halledilebilecek bi konu değil bence.

EyLüLüM
19.09.2007, 11:11
teşekkür ederim kardeşim,anlayışın için teşekkürler.malesef kızla konuştum ama bir sebep göstermeden ,sadece görüşmek istemiyorum cevabını verdi,sanırım yapılabilecek bişey yok.yinede teşekkürler.

merhaba öncelikle şunu söylemeliyimki verilen olumsuz cevaplardan (bazı yazılar çok ileri olmuş )biz alevi dostları olarak özür dileriz.Düşüncelerini yazmışsın ana bacı karışmış olaylara...Aslında her yerde var şu ön yargı .Biz alevi toplumu olarak yıllardır ve halen devam eden bir ezilmenin içindeyiz.Kimliğimizi sakladık,köylerimize giremedikvs....ezilmeler.tepki belkide ondan yıllarca iftira yakılmalar oldu bize karşı.Ama bir sünni kardeşin aleviligi bilmek istemesi .araştırması ne olursa olsun beni mutlu etti inanın...Herkezin doğruları kendine tabiki ..Şunu söylemek isterim mücadele et kim ne derse desin .biz derizki NE OLURSAN OL GEL.......SAYGIYLA

bir anlasam...
19.09.2007, 12:43

Sevgili Yusuf Arkadaşım,

Nasreddin Hoca hikayesinde de anıldığı üzere, damdan düşeni ancak damdan düşen anlarmış derler... Sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı şekilde olmasa da, aynı acıyı kısa bir süre önce ben de yaşadım, halen de yaşamaya devam ediyorum... :bitmisbu:

Bizde durum tam tersiydi, erkek arkadaşım Aleviydi, ben Hanefiyim. Birlikteliğimiz başladığında mezhebini sorma gereği duymadım, çünkü bu beni ilgilendiren bir konu değildi, Allah ile arasındaki meseleye ben karışamazdım.:no: Evlenme teklifini kabul etme aşamasında kendisi söyledi Alevi olduğunu ve bilerek kabul ettim. İkimiz de bu farklılığı sorun yapmıyor, birbirimize ve inançlarımıza karşı son derece saygılı davranıyorduk. Gelin görün ki, sorun ailede çıktı, yani benim ailemde... Bir seneyi aşkın süre boyunca mücadele ettik, aklınıza hayalinize bile gelmeyecek, duyduğunuzda pes artık dedirtecek yol ve yöntemlere başvurduk ancak yine de ikna edemedik. Beni hiç bir şekilde vazgeçiremeyeceklerini anladıklarında, tehdit girdi devreye. Sevdiğimi işinden attırmakla, şehirde barındırmamakla, canına zarar vermekle tehdit ettiler, ancak orada duraksadım. Sevgi iki kişilik düşünebilmektir sevgili Yusuf arkadaşım... Sevdiğinin canına zarar gelecekse orada durur düşünürsün, kıyamazsın saçının bir teline bile... :crying: Ona bir şey oldu mu geride kalmamın ne anlamı var ki, dersin... Hayatın boyunca yarım kalacağını; aldığın nefesten, içtiğin sudan, kısacası hayatının geri kalanından hiç bir tat alamayacağını bile bile geri adım atarsın; onun canı sağ, sıhhati yerinde olsun, bu da yeter bana dersin... Kimselerin günahını almak istemem ama belki sizin kız arkadaşınız da bu tarz bir sebepten dolayı geri adım attı?.. Belki o da ailesini ikna edemedi, onun ailesi de çok sert tepki verdi belki?.. :yapmabe Bu tarz şeyler dile getirilemiyor pek...

Sorduğunuz soruya gelecek olursak: Alevi-Sünni kesimler arasında önyargılar haricinde problem yaratıcı herhangi bir unsur göremiyorum ben... Bu önyargılar da yüzyıllar önce belli amaçlar doğrultusunda kasıtlı olarak yaratılmış önyargılar. Bunların sonucu olarak da onlarca insanın canı gitmiş, geride kalanların gözünde yaş dinmemiş, aslında dediğiniz gibi "kardeş" olan bu iki kesimin arasına düşmanlık ve aşılamayacak gibi gözüken mesafeler girmiş. Bence bu durumun düzeltilmesinde her iki kesime de görev düşüyor. Öncelikle Sünni kesim kendi yakın çevrelerinde önyargı yaratan hurafelerin doğrusunu anlatıp, öğretmeli. Özellikle aydın Sünniler kulaktan dolma, yalan yanlış şehir efsanelerinin daha fazla yayılmasına izin vermemeliler. Kendi adıma elimden geldiğince bunu yapmaya çalışıyorum, yakın çevremde Alevilik hakkında olumsuz konuşan herkese bu mezhebin aslında nasıl yanlış tanıtıldığını, bildiğim kadarıyla doğrularını anlatmaya, bilmediklerimi hep beraber araştırmaya; farklı olanın kötü olduğu anlamına gelmediğini, herkesi olduğu gibi kabul etmemiz gerektiğini açıklamaya çalışıyorum. Allah kısmet ederse ileride öğretmenlik veya öğretim görevlisi pozisyonunda görev alma ihtimalim var, o zaman çok daha fazla insana ulaşma şansım olacak. Alevi kesim de eğer kapalı toplum yapısını açmayı -ki yavaş yavaş bu gerçekleşmeye başladı, Alevi canlar artık toplumda çok fazla gizlenme gereği hissetmiyor, ayrıca Alevi medya kuruluşları da diğer kesimlerin Alevilik hakkında bir nebze bilgilenmesini sağlıyor- ve geçmişte yaşananlardan dolayı oluşan önyargı ve genellemeleri aşmayı başarırlarsa çok daha dengeli ve huzurlu bir toplum yapısına kavuşabiliriz gibime geliyor. Sivas'ta, daha öncesinde ve sonrasında kaybettiğimiz canlar Alevi olmanın yanı sıra, bizim insanlarımızdı, bizim canlarımızdı... Neden kardeş kardeşi incitsin ki? Zaman alacaktır ama imkansız değil, bizler ve bizim gibiler oldukça, bizim çocuklarımız torunlarımız bu anlayışla yetiştikçe zaman da alsa sonunda kesimler arası önyargılar bir şekilde son bulacaktır, benim buna dair inancım var.:gosterge

Güzel bir gün dileklerimle, hoşça dostça mutlu kalın...

ciGlik
25.01.2008, 22:02
Türk halkinin en büyük yanlisi ,görmeden yürümesi,anlamadan konusmasi,duymadan bilmesi ....

Bence Alevi ve sunni atismasi bilinclendigimiz anda yok olacaktir,lakin babaannelerden ,dedelerden kulak dolmasi rivayetlere inanirsak kolayi secmis oluruz.

Oku... denmis ilk vahiydir.
ögren,sonra düsün ve konus.

Gercegi görmeyi seven her yürek icimizden Biridir.

hoskalin