Orijinalini görmek için tıklayınız : Atatürk'ün sözleri...

celalkocairi
30.03.2006, 21:32
GERÇEK KURTULUŞ İSTEYENLERİN PAROLASI !
Temel ilke, Türk ulusunun onurlu ve şerefli bir ulus olarak yaşamasıdır.

Bu ilke, ancak tam bağımsız olmakla sağlanabilir.

Ne denli zengin ve gönenmiş olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir ulus, uygar insanlık karşısında uşak olmaktan daha yüksek bir işlem görmeye layık olamaz.

Yabancı bir devletin koruyuculuğunu istemek, insanlık niteliklerinden yoksunluğu, güçsüzlük ve beceriksizliği açığa vurmaktan başka bir şey değildir.

Oysa Türk'ün onuru, kendine güveni ve yetenekleri çok yüksek ve büyüktür.

Böyle bir ulus tutsak yaşamaktansa, yok olsun daha iyidir !

Öyleyse YA BAĞIMSIZLIK, YA ÖLÜM !

İşte gerçek kurtuluş isteyenlerin parolası bu olacaktır

Milli varlığımıza düşman olanlarla dost olmayalım

İdealimize, geleceğimize yan bakan her ferdi düşman kabul ettiğimiz gün, milli benliğimize uzanacak her eli şiddetle kırdığımız, milletin önüne dikilecek her engeli derhal devirdiğimiz gün, gerçek kurtuluşumuza ulaşacağız

(ADD nin sitesinden alıntıdır)

Dogan24
30.03.2006, 21:43
eline yüreğine sağlık can güzel bir aktarım paylaşımın içinde sağolasın.....

ufuk44
30.03.2006, 22:00
sevgili kardeşim

bu sözler üstüne söyleyeck bir şey yok.

ellerine sağlık.sağolasın

celalkocairi
30.03.2006, 22:20
siz de sağolun arkadaşlar

ayrıca buraya diğer sözlerini yazabiliriz heralde...

ecem_m
04.04.2006, 22:19
***Benim naciz vücudum birgün elbet toprak olacaktır.Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.
***Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir.
***Milli egemenlik öyle bir nurdur ki,onun karşısında zincirler erir,taç ve tahtlar batar,mahvolur.Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdur.
***Cumhuriyet fikir serbestliği taraftardır.
***Gerçi bize milliyetçi derler.Ama,biz öyle milliyetçileriz ki,iş birliği eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz.Onların milliyetlerinin bütün icaplarını tanırız.Bizim milliyetçiliğimiz herhalde hodbince ve mağrurca bir milliyetçilik değildir.

***Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar.
***Milli mücadelelere şahsi hırs değil,milli ideal,milli onur sebep olmuştur.
***Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

sevilkipirti
10.04.2006, 21:42
siz de sağolun arkadaşlar

ayrıca buraya diğer sözlerini yazabiliriz heralde...

celalkocairi; öncelikle konu için teşekkürler...

atatürk ün herkese ders olabilecek binlerce güzel sözü var aslında. ben bunlarla ilgili birkaç kitap okudum en güzelini sizinle de paylaşmak isterim:

ADNAN NUR BAYKAL; yöneticiler için yeni bir bakış, Mustafa Kemal Atatürk'ün Liderlik Sırları

"bir gün Mısır'da bağımsızlık davası için çalışan liderlerden biri, mustafa kemal'i görmeye gelmişti. kendisine:
- bizim hareketin de başına geçmek istemez misiniz? diye sorar.

olabilecek şey değildi ama insan yoklamalarını pek seven mustafa kemal:
- yarım milyonunuz bu uğurda ölür mü? diye sorar.

adamcağız yüzüne bakakalır:
- fakat paşa hazretleri yarım milyonun ölmesine ne lüzum var? başımızda siz olacaksınız ya... der.
- benimle olmaz, beyfendi hazretleri, yanlız benimle olmaz. nezaman halkınızın yarım milyonu ölmeye karar verirse, o vakit gelip beni ararsınız."

bu da Adnan nur baykal'dan :)

Şah-Mat
16.04.2006, 16:38
Değerli Arkadaşlar..,

Bende şu güzel sözü paylaşmak istiyorum..çünkü halen sömürgeyiz.

"Bir ülkenin tam bağımsız olabilmesi içinm,askeri,kültürel,ekonomik,mali,siyasi açıların tamamında tam bagımsız olması Gereklidir.

Bunların herhangi birisinde tam bagımsızlık yoksa o ülke Sömürgedir."

Mustafa Kemal Atatürk