Orijinalini görmek için tıklayınız : SSK ve Genel Sağlık Sigortası Yasası

Saygılı
31.03.2006, 09:08
Herbirimizin bugününü ve yarınını doğrudan ilgilendirmektedir.Hükümet bu yasa tasarısını IMF'nin ve Dünya Bankası'nın isteğine uygun biçimde hazırlamıştır.Eğer bu yasa TBMM'DE kabul edilirse emeklilik ücretimiz düşecek ve öngörülen emeklilik yaşına gelinceye dek emeklilik maaşı alamayacağız.Çocuklarımız için emeklilik hayal olacaktır.Sağlık hizmetlerinde ise hastaneler sağlık işletmelerine,hastalar da müşteriye dönüşecektir.Kısaca bu yasa ile; EMEKLİLİKTE: *Emeklilik yaşı 68'e prim ödeme gün sayısı 9.000'e çıkacak. *Emeklilik maaşları %23-33 oranında azaltılacaktır. SAĞLIK HİZMETLERİNDE : *Aylık geliri 127 YTL olan herkesten 64 YTL sağlık sigortası primi alınacak *Memur aylıkları GSS prim kesintisi dolayısı ile%5 oranında düşecek *Prim ödeyemeyenlere sağlık hizmeti verilmeyecek *Muayene,tetkik,ve tedavinin her evresinde katkı payı adı altında ek ödeme istenecek *Teminat paketi adı altında bazı hastalıklar sigorta kapsamı dışına çıkartılacak *Parası olan parası kadar sağlık hizmeti alacak *Sağlık hak olamaktan çıkartılacaktır. TBMM'DE bulunan ve bulunamayan birçok siyasi parti bu yasa tasarısını eleştirmektedir.Ayrıca sendikalar,meslek ve sivil toplum örgütleri bu yasa tasarısına karşı çıkmaktadırlar.Son söz hakkı toplumda yani bizde olmalıdır. Bu durumda "REFERANDUM 2006" ile yasa tasarısına ilşkin kendi
kararımızı ilan etmeliyiz.Herkesi bugününe,geleceğine ve Referanduma oy vermeye çağırıyoruz.Referandum için 27 Mart- 1Nisan tarihleri arasında 6 gün süre ile Türkiye'nin birçok yerinde sandıklar bulunacak,yaş sınırı olmaksızın, TC vatandaşı olan herkes oy kullanabilecektir. <http://www.ttb.org.tr/referandum2006 http://www.ttb.org.tr/referandum2006 adresinden de oy kullanabilirsiniz!!!! KENDİ GELECEĞİMİZE VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKALIM REFERANDUM
2006 YA HAYIR OYU KULLANARAK KATILALIM!!!!!!!!!

Saygılı
06.04.2006, 11:48
umarım okuyan 18 kişi oy kullanmıştır..ve yine umarım bu saçma yasa yürürlüğe girmez..

tolga_62
06.04.2006, 15:13
Ben bunu yazmıştım aynı bölüm içinde Akp ve sağlık sistemi diye geçiyor, baya tartışma çıkmıştı:garibbak:

seheryeli
07.04.2006, 09:38
Türk Tabipleri Birliği, DİSK ve KESK, tarafından düzenlenen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Referandumunda 2.228.592 kişi "Hayır" oyu kullandı.
Türkiye Geneli ve İllere Göre Sonuçlar için ;

http://www.ses.org.tr/guncelhaber/referandum1.htm

TTB ikinci Başkanı Metin Bakkalcı, halka rağmen bu gayri insani yasa tasarısının çıkarılamayacağını, aksi halde hükümetin sonu olacağını dile getirdi.
Süleyman Çelebi ise, Türkiye’de bir oyun oynandığını ve bu süreci izleyenlerin artık bu oyuna bir son verme zamanlarının geldiğini kaydetti.
İsmail Hakkı Tombul da, iradesini ortaya koyanların iradesine sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Halkın söylediği söze saygı göstermek gerek, artık vekillere söz düşmez" dedi.
Mehmet Soğancı ise, bu referandumun çıkarılmak istenen yasa tasarısının meşru olmadığını ortaya koyduğunu kaydetti.

HÜRRİYET-07/04/2006

Urfalı
07.04.2006, 10:42
Öteden beri özel sektöre peşkeş çeklilip durdu bu konu.
İnsan sağlığına, ticari bir emtea gibi bakan zihniyet sistematik bir şekilde oturtuldu. Muhalefet partileri de zaten oldum olsaı beceriksiz ve dağınıklar.
Benim işim sigorta acenteliği, bu yasa biryesel olarak bana çok katkıda bulunacak ama sosyalist bir gözlemle değerleme yaparsak, bireysel olarak benim kurtuluşum çözüm değil. Bu yasanın belirli bir azınlığı mutlu edeceğini bilmek beni rahatsız ediyor.
Bireysel emeklilik Sistemin getirdiler çünkü, emeklilik ile sağlığı ayıracaklar. Bir kaç yıl sonra emekliliğie giriş belki de bu yeni emeklilik sistemi ile başlayacak. Sağlık ayrılınıca da, paraya göre hizmet dönemi başlayacak. İyi para iyi hastane dönemi başlamış olacak. Sol, her zamanki gibi aymazlık içinde.
Saygıyla

güldestim
07.04.2006, 17:43
Dilerim bu tarz saçma bir yasa uygulamaya geçmez.Gerçi burası Türkiye ne olcağı hiç belli olmaz.