Orijinalini görmek için tıklayınız : batmandaki olaylar hakkında...

celalkocairi
31.03.2006, 21:49
arkadaşlar bugün gazetelerde görmüşünüzdür. bir grup ellerinde sopalar başlarında kırmızı,yeşil,sarı renklerle, PKK LEHİNE sloganlar atarak yürümüşler. ayrıca etraftaki esnaflarla kavga etmişler.
ve vali roj tvde açıklama yaparak tüm kürtleri bu yola çağırmıştır.
bu resmen pkk yanlısı olmak,bunun yanında vatanı bölme girişimi değil midir?

şimdi soruyorum bunun sebebi nedir veya görüşleriniz nelerdir???...

antichrist
01.04.2006, 01:20
Kötü olaylardır bence de ama bence PKK'nın bölge halkı yani kürtler arasındaki popülerliğini göstermiştir. Umarım yanılıyorumdur ama buna benzer olaylar gelecekte de yaşanacak ve artarak yaşanacak gibime geliyor. Zira, bu ilk değil son da olmayacak. Umarım bir kürt/türk çatışması başlamaz.

Hüseyin69
01.04.2006, 03:04
arkadaşlar bugün gazetelerde görmüşünüzdür. bir grup ellerinde sopalar başlarında kırmızı,yeşil,sarı renklerle, PKK LEHİNE sloganlar atarak yürümüşler. ayrıca etraftaki esnaflarla kavga etmişler.

benzeri görüntüler almanyada avrupada da yasaniliyor ama bir halk tir ayni davranisi türk güvenlik gücü neden beyazitta kiyamet koparanlara neden üniversitelerde fasistlere göstermiyor yok kirmizi yesil sari renkmis yok apo psoteriymis yok apo sloganiymis daha neler neler gazide öyle olmustu sol görüse mensup örgütler gazi halki ile dayanisma ve protestolarinda yanliz birakmadilar diye gazinin tüm alevi halki pkk ci dhkpcvs vs olmustular adina ister terörist diyin ister bölücü diyin hatirlarmisiniz bilmem güner ümit star da cirkince sarf ettigi sözlerde dolayi hem stari hemde güner ümiti protesto edenlerde halk idi ama medyamiz yine görevde idi o halk icin yasadisi örgüt üyesi bölücüler diye gösterdi aranizda kac kisi medyanin bu tutumuna onay verdi bilmem ama ben yine herzamanki gibi asil terörist asil bölücü medyadir demistim ve yine bugünde söylüyorum heledurun bu dahabaslangictir doguda böyle kitleye silahla karsilikverilmisse mutlaka aleviler yine arada gitmistir biraz geriye dönün ve cok degil 1992 lere gidin gelin bakalim gözlerinizin önünde ne filim seritleri gececek

Dogan24
01.04.2006, 03:16
sevgili kardesimkimsenin ülkeyi böldügü falan yok ve o dediginiz bir grup yüzbinlerce insandi bu bir parti degil bir halkk sevgili canlar.....

buradan gunlece yazıldı anlatıldı ama şunu anlamakda ısrarcı yaklaşımlarınızada anlam veremedim zaten bu ulkeyi bölmeye hiç bir güç yetmez bunu aklınıza yazın gizli kapaklı konuşmalar yapmayın varsa yüreğiniz kendinizi deşifre edin ve konuşun yoksa bu tür kelime oyunları sergilemeyin o haberi bende biliyorum ve ellerindekide pkk bayragıdır hiç kimse kimliklerin arkasına sıgınmasın ayrıca burası ALEVİ FORUM buradan hiç bir şeyin yandaşçılığı yapılmadı yapılamaz bizler tum topluma saygıyla yaklaşıyoruz ama törör eylemleri yapanlara değil bebek katillerine degil kaçırılan kızlara tecavuz edip hamile kaldı diye öldurenlere degil bizZALİM OLANIN KARŞISINDAYIZ bu böyle bilinsin duyarlı olun o eylemlere çocukları öne cıkartıp geriden seyreden çehaletli zatlar o toplumu kullanmadaki başarısını beş kişinin ölmesiyle kanıtlamıştır kürt ol ama vatançı ol ermeni ol ama vatançı ol laz ol ama vatançı ol ne olursan ol önçe vatan gelir geçmişdeki hatalara düşmemek için gayretçi ol çünkü sen bu vatan topraklarında doğdun yüreğin biri için bu toprakda attı burda sevdin burda çocuklar büyüdü aynı topraklar sevgiyle ekildi ve bu vatana destek verildi savaşıldı niçe yiğitlere mezar oldu bir iki çabulçu gelip bunları çıgnıyemez çığnettirmeyiz HER KEZ HATTİNİ BİLECEK YİYEMİYECEGİ LOKMAYIDA AĞZINA ALMIYACAK buradan etnik bir ayrımçılık olmuş görundusu verenler biz ALEVİYİZ bizler kimseleri kınamıyor desteklemiyoruz kürt türk alevi çerkez laz demiyoruz insaniz insança yaşıyalım diyoruz bizimle elle yürek yürege vatanımıza sahip çıkalım diyoruz.....

saygılar...

ALPerenShad
01.04.2006, 04:20

Yine meshur takiyelerimden bir demet sunayim: Bence cok önyarglisiniz sayin celal kacairi bey, Kürt halki anadolu topraklarinda yillarca eziyet cekmisdir, bu isyanlar eziyetlerin mahsülüdür. Bakin üniversitelere hic kürt kardeslerimizin okumasina izin veriyorlarmi, soruyorum.? Bakin politikayi örnek alalim, misal gündemdeki meclis baskani veya ic islerina bakani vs. niye bir tane kürt asilli milletvekili yok.

Cünki kürtlere karsi bu ülkede korkunc bir ezme stratejisi uygulaniyor, en basitinden bir antalyaya veya mersine gidin, orada kürt halkina yapilan baskiyi isgenceyi görseniz bu isyani anlarsiniz. Hatta mersinde nerdeyse bir tane bile türk esnafi kalmamisdir, cünki ordaki türkler bu kürt kardeslerine yapilan bu iskencece dayanamayip kepenk indirmislerdir.

Yani nevruz arifesindeki bu isyanlar kesinlikle avrupadan güdümlü degildir.

Misal Ne büyük ve ne millî bir talihsizliktir ki; Nevruz’da bir ayaklanmanin baslatilabilecegine dair haberler alinmasina ragmen, Hilmi Bey “borsanin düsmesinden endise ettigini” ileri sürerek sükûtu tercih etmemistir!

Veyahut basbakanlik makaminda oturan zat da zaten “eyalet sistemini çözüm teklifi olarak” Türkiye’nin gündemine getiren kisi degildir!

Zaten birde kanal 7 iktidara yakinligi ile bilinen bir televizyon kanalidirki, bölücü terörün önlenebilmesi için özerkligin veya federasyonun kabul edilmesi gerektigini telkin etmeye baslamamisdir.

Yani bosuna isyan eden kürt halkinahaksizlik yapmayin efemdim.

alihaydar_22
01.04.2006, 17:21
sevgili canlar.....

buradan gunlece yazıldı anlatıldı ama şunu anlamakda ısrarcı yaklaşımlarınızada anlam veremedim zaten bu ulkeyi bölmeye hiç bir güç yetmez bunu aklınıza yazın gizli kapaklı konuşmalar yapmayın varsa yüreğiniz kendinizi deşifre edin ve konuşun yoksa bu tür kelime oyunları sergilemeyin o haberi bende biliyorum ve ellerindekide pkk bayragıdır hiç kimse kimliklerin arkasına sıgınmasın ayrıca burası ALEVİ FORUM buradan hiç bir şeyin yandaşçılığı yapılmadı yapılamaz bizler tum topluma saygıyla yaklaşıyoruz ama törör eylemleri yapanlara değil bebek katillerine degil kaçırılan kızlara tecavuz edip hamile kaldı diye öldurenlere degil bizZALİM OLANIN KARŞISINDAYIZ bu böyle bilinsin duyarlı olun o eylemlere çocukları öne cıkartıp geriden seyreden çehaletli zatlar o toplumu kullanmadaki başarısını beş kişinin ölmesiyle kanıtlamıştır kürt ol ama vatançı ol ermeni ol ama vatançı ol laz ol ama vatançı ol ne olursan ol önçe vatan gelir geçmişdeki hatalara düşmemek için gayretçi ol çünkü sen bu vatan topraklarında doğdun yüreğin biri için bu toprakda attı burda sevdin burda çocuklar büyüdü aynı topraklar sevgiyle ekildi ve bu vatana destek verildi savaşıldı niçe yiğitlere mezar oldu bir iki çabulçu gelip bunları çıgnıyemez çığnettirmeyiz HER KEZ HATTİNİ BİLECEK YİYEMİYECEGİ LOKMAYIDA AĞZINA ALMIYACAK buradan etnik bir ayrımçılık olmuş görundusu verenler biz ALEVİYİZ bizler kimseleri kınamıyor desteklemiyoruz kürt türk alevi çerkez laz demiyoruz insaniz insança yaşıyalım diyoruz bizimle elle yürek yürege vatanımıza sahip çıkalım diyoruz.....

saygılar...

Iyi guzel diyorsun 73 millete esit bakiyorsunuzda neden mesele kürtler geldigi zaman neden agresif oluyorsunuz bunu anlamis degilim.
Bence karsisinda durulmasi gereken bir zalimm var ve hepiniz buunu iyi biliyorsunuz

antichrist
01.04.2006, 19:45
Neden şöyle bir şey yapılmıyor:

Güneydoğuda referandum yapılsın, isteyen vilayetler ayrılsın ister Kuzey Iraktaki Kürt devletiyle birleşsin, isterse kendi başına bağımsız bir devlet kursun. Böylece, hem sorun kökünden çözülür hem de insanlar rahata kavuşur. Bu hem kürtler hem Türkler için iyi olur. Kürtler sürekli savaşa hazır bir şekilde yaşamazlar. Böyle coluk cocuk toplanıp olay çıkartmak için mazeret aramazlar ve çok istedikleri kürt devletine kavuşurlar. Türkler de askere gidenlerin arkasından acaba geri gelecek mi diye bakmazlar. Toplanan vergiler savaşmaya değil kalkınmaya harcanır. Bugün, bir PKK militanının devlete yükü yaklaşık 3 milyon dolar. Bu para, silaha değil de kalkınmaya harcansa düşünün bi nasıl bir ülkede yaşardık.

Ne dersiniz? Böyle bir surum herkesin işine gelmez mi?

derviscemal
01.04.2006, 19:58
Bu ülke bağımsızlığını ilan ederken savaşlar kazanırken kürt türk laz çerkez diye bir ayrım yoktu..

bu bir pravakatörlüktür. Hiç kimse biz haklı mücae veriyoruz diyerek milli servete zarar vermek doğru değildir. Ben kürt halkının sorunluları olduklarına katılıyordum arkadaşlar ama nevruz olaylarında istanbulda yakılan ateşlerin birinin yanından geçerken hiç bir neden olmadan arabam taşlandı zarar gördüm. ve benim gibi yüzlerce suçsuz insana zarar verildi nerede haklılar nerede ben yaptıkalrı hiçbirşeyi tasvip etmiyorum artık. böyle haklı olunmaz önce biraz insancıl olmayı öğrenmeliler sağa sola saldırarak hiçbirşey çözülmez insanlara zarar vererek yaptıkları tek şey diğer insanların tepkilerini almaktadırlar ve böyle yaptıkları sürece kürt sorunu çözülmez.

Alevi inancını taşıyan ve kendilerine kürt diyen arkadaşları bu söylediklerimin dışında tutuyorum çünkü alevi inancını taşıyan hiç kimse böyle galyanlara gelip insanlara zarar vermez bizim dünya görüşümüz faklıdır.

Kürtüm diye bir yeri taşlamak doğru değildir yaptıkları hiçbirşeyi tasvip etmiyorum..

saygılar.

celalkocairi
01.04.2006, 19:58
Yine meshur takiyelerimden bir demet sunayim: Bence cok önyarglisiniz sayin celal kacairi bey, Kürt halki anadolu topraklarinda yillarca eziyet cekmisdir, bu isyanlar eziyetlerin mahsülüdür. Bakin üniversitelere hic kürt kardeslerimizin okumasina izin veriyorlarmi, soruyorum.? Bakin politikayi örnek alalim, misal gündemdeki meclis baskani veya ic islerina bakani vs. niye bir tane kürt asilli milletvekili yok.

Cünki kürtlere karsi bu ülkede korkunc bir ezme stratejisi uygulaniyor, en basitinden bir antalyaya veya mersine gidin, orada kürt halkina yapilan baskiyi isgenceyi görseniz bu isyani anlarsiniz. Hatta mersinde nerdeyse bir tane bile türk esnafi kalmamisdir, cünki ordaki türkler bu kürt kardeslerine yapilan bu iskencece dayanamayip kepenk indirmislerdir.

Yani nevruz arifesindeki bu isyanlar kesinlikle avrupadan güdümlü degildir.

Misal Ne büyük ve ne millî bir talihsizliktir ki; Nevruz’da bir ayaklanmanin baslatilabilecegine dair haberler alinmasina ragmen, Hilmi Bey “borsanin düsmesinden endise ettigini” ileri sürerek sükûtu tercih etmemistir!

Veyahut basbakanlik makaminda oturan zat da zaten “eyalet sistemini çözüm teklifi olarak” Türkiye’nin gündemine getiren kisi degildir!

Zaten birde kanal 7 iktidara yakinligi ile bilinen bir televizyon kanalidirki, bölücü terörün önlenebilmesi için özerkligin veya federasyonun kabul edilmesi gerektigini telkin etmeye baslamamisdir.

Yani bosuna isyan eden kürt halkinahaksizlik yapmayin efemdim.

bütün bunlar pkk lehine slogan atıp sokaklarda dehşet saçmayı gerektirmez...

celalkocairi
01.04.2006, 20:00
sevgili canlar.....

saygılar...

ellerine sağlık güzel bi yazıydı. dediğin gibi herkez bir olup vatana sahip çıkmak varken böyle şeyler sonuna kadar yanlış...

Dogan24
01.04.2006, 20:02
Iyi guzel diyorsun 73 millete esit bakiyorsunuzda neden mesele kürtler geldigi zaman neden agresif oluyorsunuz bunu anlamis degilim.
Bence karsisinda durulmasi gereken bir zalimm var ve hepiniz buunu iyi biliyorsunuzbizler zalimleride biliriz mazlumlumlarıda ama maşa olanlarıda biliriz pkk pravakötörlügüne soyunanıda bizi ilgilendirmiyor ama ilgili oldugumuz taraf bu olayları alevileride içine çekme çabanıza karşı gelmemizdir ayrıca bizler burada aleviliği ögretip aleviliği ögreniyorken senin dayatmalarına hoşgörüyle baktıgımıza inanıyorum ama görunuyorki sizde bu iyi niyeti kötuya kullanma gayretindesiniz insanlara tepeden bakıp etnik kimliklere bölme gayretindesiniz bizler bu senaryoları yıllardır biliyoruz lütven diyorum kendi düşünçelerinizi bizlere yansıtma çabanızdan vaz geçin geçin ve gelin bizler gibi aleviliği ögrenip ögretelim öz olalın söz olalım.....

alihaydar_22
02.04.2006, 01:15
bizler zalimleride biliriz mazlumlumlarıda ama maşa olanlarıda biliriz pkk pravakötörlügüne soyunanıda bizi ilgilendirmiyor ama ilgili oldugumuz taraf bu olayları alevileride içine çekme çabanıza karşı gelmemizdir ayrıca bizler burada aleviliği ögretip aleviliği ögreniyorken senin dayatmalarına hoşgörüyle baktıgımıza inanıyorum ama görunuyorki sizde bu iyi niyeti kötuya kullanma gayretindesiniz insanlara tepeden bakıp etnik kimliklere bölme gayretindesiniz bizler bu senaryoları yıllardır biliyoruz lütven diyorum kendi düşünçelerinizi bizlere yansıtma çabanızdan vaz geçin geçin ve gelin bizler gibi aleviliği ögrenip ögretelim öz olalın söz olalım.....
Kimsenin bir dayatma falan yaptigi yok sadece konu üzerine tartisiyoruz.
Ve tabiki kendi gerceklikleerimi yaziyorum zorrunuza gittiyse özür dilerim.
Bu sizi memnun ederse birdaha özür dileye bilirim:)