Orijinalini görmek için tıklayınız : KontrollÜ Bunalim Stratejİsİ

EŞİTLİK PARTİSİ
31.03.2006, 21:55
EMPERYALİZMİN OYUNLARI

Hep söylediğimiz gibi ülkemizin,gerek dünya doğal kaynaklarının büyük bölümünün bulunduğu bölgeye yakın olması,gerek PETOROLDEN sonra en önemli hammadde olacağı tüm ilgili bilim adamlarınca teyit edilen BOR madenleri dünya rezevlerinin tamamına yakının ülkemiz topraklarında bulunması ve enerji nakil yollarına yakınlığı nedeni ile emperyalistlerin özellikle üzerinde durduğu en önemli ülkelerden biridir...
Bu nedenle,10/11/1938 den beri,daha önce çok gizli bir şekilde planlandığı ortaya çıkan ve başını İNGİLTERENİN çektiği ülkemiz üzerinde oynan oyunları planlanlandığı türlü biçimlerde ortya çıkmaya başladı...
Bu öyle bir plan ki bir bütün içerisinde yürütülüyor,yani ekonomik,sosyal ve siyasal boyutları var,bu ayrışımları sitemizde bazı arkadaşlar değişik yönlerini dile getirdiler...
Emperyalistler ve ülkemizdeki yerli işbirlikçiler,diğer ülkelerde olduğu gibi özellikle etnik ve dini argümanları kullanmaları gayet doğal...önemli olan bu zemini hazırlayacak siyasi erkin elde edilmesi,nitekim bunu belirttiğimiz tarihten itibaren çok güzel uyguladılar,klasik anlamda,sağ sol ayrışımı,mezheplere dayalı ayrışımlar ve şimdi de ve son aşaması etnik temele dayalalı,yani ırkçılığa dayalı ayrışımlar...tabi bu bir günde oluşmadı...
Özellikle 10/11/1938 den sonraki iktidarlar bu bölgemizin ağalık ve aşiret düzenini yok edecek TOPRAK REFORMUNU bir türlü yapmadıkları gibi,bu ağalık düzenini diğer anlamda yok edecek AĞIR SANAYİİ bu bölgeye kurmamakta özel bir çaba harcadılar...
Bilmem dikkatiniz çektimi,kendi memleketim de olan MALATYA'da,bu gün darmadağın edilsede geçmişte,şeker,mensucat ve tütün fabrikaları vardı ve bu fabrikalar sayesinde daha doğumuzda olan illerde uygulanan mezhep çatışma belli oranda oldu ama,asla güney doğumuzda yaşanan olaylar olmadı...çok denendi ama olmadı...bu örnek bile bazı şeylerin ne derece önemli olduğunu ortaya koyuyor...
Bu fabrikalar yerli yersiz batı bölgelerimizin güzel doğal yapısı da bozularak buralara yapılacağına acaba,Diyarbakıra,Urfaya ne bileyim diğer illerimize dengeli bir kalkınma planı ile yapılamazmıydı,elbette yapılırdı...efendim ulaşım...peki İskenderun ne güne duruyor...
Sadece bugün ki olaylara neden olan bir örneği anlattık...
Yaşamdan bir örnekle yazımızı noktalayalım,kendisi Tuncelili olan bir arkadaş 1960 öncesi öğretmen olarak Bitlis ilimizin bir köyüne Öğretmen olarak tayin olur,İlk Öğretim kanunu gereği belli yaşta çocuklarını okula göndermekle görevli ekonomik durumu ağaya bağlı veliler çocuklarını okula değil,o köylerden ''sorumlu'' ağanın şatoya benzer evinde hiç bir yetkisi olmayan ve tahsili dahi olmayan bir ''imam'' nezaretinde eğitime tabi tutulur...ama ağanın çocukları ilginçtir bağlı ilçede normal eğitim görür...bir gün gelen bir ilk öğretim müffetişine konuyu açan bu öğretmenimiz,müfettşin,canım boş ver...sonra bu işlere buralarda fazla karışma sözüyle karşılaşır...
Evet enerjiyi doğudan al,fabrikaları batıya yap,krediyi doğuya sanayii tesisi kuracağım diye al,batıya villalar yap...
Ha diyeceksiniz ki,başka bölgelerimizde ekonomik sorunlar yok mu,var, varda,ama bu bölgelerimiz bu denli etnik yoğunluk içerisinde değil...
Evet BU GÜN ADINA NE DERSENİZ DEYİN,KONTROLLU BUNALIM DEVREDE...
Ama nafile,bu bölge halkımızı artık kandıramayacaklar ve emellerine kavuşamayacaklar çunki VATANDAŞLARIMIZ bunu farkında...biraz uç hayal gibi de gelse,aslında,TÜRKİYE,SURİYE,IRAK,İRAN,ERMENİSTAN, AZERBAYCAN EV GÜRCİSTANI ''birleşmeye'' zorluyorlar...hani derlerya KAZDIĞI KUYUYA DÜŞMEK...SAYGILKARIMIZLA.

Bektaş ÇELEBİ

Dogan24
31.03.2006, 23:42
elinize sağlık bektaş bey türkiye gerçegi bunlar gizli oyunların oynandıgı bir gerçek eline sağlık dostum ....