Orijinalini görmek için tıklayınız : Ulus Kavrami
ulus nedir ve yıllardır süregelen şovenist politikalar:
ulus:ulusun tanımı;yerleşik yaşayan,dil ve kültür birliği,toprak bütünlüğü olan geniş insan topluluklarıdır.
ulus kavramıyla milliyet kavramı aynı anlama gelmez,örneğin feodal toplumlarda kabileler vardır.ve çoğu göçebe yaşayan bu kabileler ulusal bir anlam içermez ulus özelliği 19.yy.dan itibaren kapitalizmin gelişmesiyle başlamış, ortaya çıkmıştır.bu yönüyle ele alacak olursak;feodal toplumlarda milliyet değil,dinsel ayniyat önemlidir.osmanlı imparatorluğunda her milliyete mensup sünni-müslüman kesimler kendi anadillerini serbestçe konuşmaktaydılar.
bu gün ülkemiz topraklarında yaşayan iki ulus vardır:türkler ve kürtler
kürtler kendi yaşadıkları coğrafyanın en eski halklarındandır ve kökenleri mezopotamyaya dayanmaktadır eski med uygarlığı bir kürt uygarlığıdır.kürtlerin islamiyet öncesi inançları zerdüşt dinidir.
anadoludaki türklerin varlığı ise selçuklu ve osmanlılardan daha öncedir.eski dönemlerde bizans beyliklerinin egemenliği altında yaşayan,çiftliklerde bahçıvanlık,çiftçilik ve bizans ordularında askerlik yapan hristiyanlığa inanan kıpçak,kaman ve peçenek türkleri yaşıyordu ve bu kavimlere mensup hristiyan türkler bizans imparatorluğuna hizmet etmek amacıyla, kimileride topluca anadoluya müslüman türklerden çok önce gelmiş türk topluluklarıydı.
selçukluların anadoluya gelişinden önce doğu anadoluda çoğu islamiyeti seçmiş olan kürtler yaşıyordu.bunlar malazgirt savaşı olduğu dönemlerde müslüman selçuklulara dinsel yakınlığı olduğu için sınır kapılarını açtılar ve yardımcı oldular,alpaslanın en sadık komutanlarından olan saadettin köpek b ir kürt beyiydi.
osmanlı döneminde ise sünni kürt beyleri osmanlı ve safeviler arasındaki savaşta tamamen osmanlılardan yana oldular,kimi kürt beylerine osmanlıya asker yetiştirmesi için görev verildi.osmanlının safevileri yendiği savaşta osmanlı ordusunun önemli bir bölümü kürt,venedikli ve gürcülerden oluşuyordu.(o tarihlerden önce doğu anadolu bölgesinde ve özellikle dersimde şah ismailin dedesi şeyh cüneyt ve babası şeyh haydar çalışmalar yapıyordu.şeyh haydarın yoğun propaganda çalışmaları dersimde sonuç vermiştir ve sünni müslümanlıkla tanışmamış olan bu yöre insanları topluca safevilerin yanında yer almıştır.)
safevi orduları ise o dönemin teknolojisinden yoksun olarak türkmen,gönüllü savaşçılardan oluşuyordu.
19.yy kadar osmanlıdaki ayaklanmakların nedeni, hemen hemen tamamı yoksulluk ve alevi kesimlerin baskılara baş kaldırmasından oluşuyordu.
19.yy dan itibaren tarih sahnesinde bazı kürt ayaklanmalarıda olmuştur.
cumhuriyet dönemine yakın tarihlerden itibaren başlamak üzere anadoluda yaşayan kürt kökenli insanlarda kürtlük bilinci gelişmeye başlamıştır.bunun üzerine bir dönem, ırkçı-kafatasçı düşünce ideologları kolları sıvamış kürtlerin aslında türk olduğu,karda yürürken ayakkabılardan çıkan kart,kurt sesinin zamanla kürt'e dönüştüğü saçmalığını teorize etmeye çalıştılar.çabaları sonuçsuz kaldı;çünkü karşılarında ulusal uyanışa geçmiş bir ulus vardı.
her türden miliyetçilik insanlık açısından zararlıdır.cumhuriyet döneminin bazı yıllarında konuş**** her kürtçe kelime için para cezası uygulandı.
günümüzde en doğru yaklaşım tarzı ulusların kaderini tayin hakkını savunmak ve eğer birlikte yaşanılacaksa eşit,gönüllü bir birliktelik olmalıdır.bu açıdan söz ve hak sahibi ezilen ulus olan kürt halkıdır.
pkk ve devlet politikaları hiç bir biçimde gerçekleri savunan ilerici-sosyalist insanlar için bağlayıcı değildir.
o açıdan yazdığım yazıyla ilgili olarak kimi misak-ı millici eleştirmenlere şimdiden duyurulur:pkk hiç bir biçimde beni bağlamaz bu şekilde eleştiri yapmak isteyenler yapmasın.
burada sorun yıllarca yok sayılmış,köyleri boşaltılmış,mağdur edilmiş,sürgün ve baskılara mağruz kalmış olan kürt halkıdır.bu insanım ve insanları olduğu gibi bütün etnik özellikleriyle kabul ediyorum diyen herkesin sorunudur.
ülkemizde insanlar etnik-dinsel kutuplara bölünüp egemen sınıflar tarafından bir halklar arası çatışma ortamı yaratılmak istenmektedir.
tarihe hesap vermek istemeyen her insan,siyasi düşüncesi,dinsel inancı,etnik kökeni ne olursa olsun bu tür ırkçı,şovenist propaganda ve provakasyonlara duyarlı olup,egemenlerin başarmaya çalıştıkları oyunun önüne geçmeye çalışmalıdır.
TÜRK-KÜRT,SÜNNİ-ALEVİ HEPİMİZ EZİLİYORUZ VE HEPİMİZİN KURTULUŞU ORTAKTIR.VE TÜRK-KÜRT,AZINLIK MİLLİYETLERE MENSUP DİĞER İNSANLAR:KURTULUŞUMUZ ORTAK MÜCADELEDEN GEÇER.
YAŞASIN HALKLARIMIZIN KARDEŞLİĞİ.
Ali GÜZEL 02.04.2006, 12:33 NE EZİLME NE EZİLME....
BENİM ANLAMADIĞIM ŞU KÜRT SORUNU NE DEMEK
istediğinix gibi konuşuyordunuz hala konuşuyorsunuz.istediğiniz işlerde çalışıyordunuz hala çalışıyorusunuz.fakirlikten yakınıyorsunuz.bakın güney anadolunun fakir birçok köyü var.
böyle sokağa dökülerek ,çocukları piyon gibi öne sürerek mi davanızı güdeceksiniz yada sorun halledilecek.
ben kürtlere karşı bir insan değilim . yıllardır bu ülke başkalarının çomak sokması yüzünden yaşanmaz hale geldi.karşıyı sorgulamadan önce birazda kendimize bakmamaız lazım . anlıyorum bedava yaşamak varken niye çalışasınızki....
dediğiniz gibi herkez haksızlığa uğradı ama bu haksızlıkları orayı burayı taşlayarak yapamayız.gerekli zmanda gerekli yerlerde sesimizi duyurmamız lazım.
NE EZİLME NE EZİLME....
istediğinix gibi konuşuyordunuz hala konuşuyorsunuz.istediğiniz işlerde çalışıyordunuz hala çalışıyorusunuz.fakirlikten yakınıyorsunuz.bakın güney anadolunun fakir birçok köyü var.
böyle sokağa dökülerek ,çocukları piyon gibi öne sürerek mi davanızı güdeceksiniz yada sorun halledilecek.
ben kürtlere karşı bir insan değilim . yıllardır bu ülke başkalarının çomak sokması yüzünden yaşanmaz hale geldi.karşıyı sorgulamadan önce birazda kendimize bakmamaız lazım . anlıyorum bedava yaşamak varken niye çalışasınızki....
dediğiniz gibi herkez haksızlığa uğradı ama bu haksızlıkları orayı burayı taşlayarak yapamayız.gerekli zmanda gerekli yerlerde sesimizi duyurmamız lazım.
sayın ali güzel siz yazıda galiba nedemek istendiğini anlamamışsınız,zannettiğiniz,yada suçlamak istediğiniz gibi karşınızda bir kürt milliyetçisi yok.ayrıca ben kürt değil,türk'üm.memleketteki bir çokları gibi devşirmede değilim,türkmen-alevi ayaklanmacıların soyundan geliyorum.türk miliyetçiliğine ne kadar uzaksam, kürt miliyetçiliğinede o kadar uzağım.ancak benim anlayamadığım,insanların etnik kökenleri neden objektif bakmalarına engel oluyor?birde yazının son bölümünde bu tür suçlamaların,asılsız ve havada kalacağını yazdım.faşist franko bask bölgesinin geleneksel başkenti olan guernika kasabasında,2000 den fazla sivil,silahsız insanı öldürdüğü zaman buna karşı çıkan tepki gösteren ispanyol kökenli ilericiler,sosyalistler bask milliyetçisimi oldular?tamam bu gün ülkemizdeki kürt hareketi etnik bir temelde gelişiyor oda yanlış.ancak :''hiç bir şey nedensiz değildir''.her şeyi varlık nedenleriyle değerlendirmek gerekiyor.saygılarımla
izmirksk 11.04.2006, 17:23 çok güzel bir yazı idi sayın garcia
sonsuz teşekkürler
çok güzel bir yazı idi sayın garcia
sonsuz teşekkürler
bende teşekkür ederim.insanlarımız ezenler tarafından bir etnik çatışma ortamına sürüklenmek isteniyor.insanım diyen herkesin bu oyunu boşa çıkarması gerek.keşke bütün ırklar,bütün ten renkleri,bütün insanlar hepsi etnik açıdan karman çorman olsaydıda yada bütün insanların anlayabileceği ortak dilleri olsaydı diyorum.belki o zaman beyaz amerikalılar amerika işgal edip milyonlarca kızlderiliyi hem ateşli silahlarla, hemde onların temel besin kaynakları olan bufaloları katledip aç bıraktıkaları zaman kendi topraklarını savunan kızıl-derililere diğer beyazların çoğu hak verirdi.belki ozaman,kızıl-derililerin katledilmesine karşı çıkan beyazları,kızıl-derilileri katledenler ''vatan haini'',''bölücü'' diyemizdi yüreğimizden yükselen bu insani çığlığa. ve belkide küçücük çocuklar parkta oynarken polis kurşunlarıyla ölmezdi.saygılarımla
@garcia
çok güzel bir yazı.
doğu sorunun çözümünde belirli bir aşamaya gelindi.. türkiye'nin durduğu yer oldukça tehlikeli. şu ayan oldu (anlayanlara tabii) : bu sorun silahla çözülemez.
artık top bence kürtlerin tarafında.. ne istediklerini netleştirip, pkk nın da silah bırakması için çalışmaları gerekiyor...
@garcia
çok güzel bir yazı.
doğu sorunun çözümünde belirli bir aşamaya gelindi.. türkiye'nin durduğu yer oldukça tehlikeli. şurası kesin ayan oldu herkese (anlayanlara tabii) : bu sorun silahla çözülemez.
artık top bence kürtlerin tarafında.. ne istediklerini netleştirip, pkk nın da silah bırakması için çalışmaları gerekiyor...
artık bunun adını koymak gerekiyor.çünkü doğu ve güneydoğu anadoluda sadece kürtler yaşamıyor.bu ülkede doğu sorunu yoktur,kürt sorunu vardır ve yalnızca halkların kardeşçe yaklaşımları ve gönüllü birlikteliğiyle çözülebilir.iyi günler,teşekkürler.
artık bunun adını koymak gerekiyor.çünkü doğu ve güneydoğu anadoluda sadece kürtler yaşamıyor.bu ülkede doğu sorunu yoktur,kürt sorunu vardır ve yalnızca halkların kardeşçe yaklaşımları ve gönüllü birlikteliğiyle çözülebilir.iyi günler,teşekkürler.
sevemiyorum bu ifadeyi affedin..
halkların kardeşliği nedir?..
ve tek bir millet olarak görmek kendimizi çok mu zordur?..
sevemiyorum bu ifadeyi affedin..
halkların kardeşliği nedir?..
ve tek bir millet olarak görmek kendimizi çok mu zordur?..
yaşasın halkların kardeşliği :bunu görebilmek için önce gözlerinizdeki simsiyah gözlükleri çıkarmak gerekir,yada göz bandını.siz ister görün ister görmeyin bazı gerçekler bizim gözümüzün göremediği dışındada vardır.birde merak ettim hangi ülkede,hangi dünyada yaşıyorsunuz?bütün sorunlar çözüldüde,yani yoksulluk,yani işkence,yani zorbalık,yani sömürü?sadece kendimizi tek millet olarak kabul etmekmi kaldı?size zorla(yani sizin gibi düşünenler)rumsun,almansın,ingilizsin sizi kabul etmiyorum bunları kabul et deyip kafanıza asker postallarını dayasaydı bunun adı ne olurdu?birazda başkalarına yapılanları kendinize yapılmış sayarsanız belki gerçekleri görebilirsiniz. saygılar.
acımasız olma şimdi bu kadar, kum gibi kum gibi, ezip geçme..
provakatör bi hava sezdim siz de tartışmaya girmeyeceğim..saygılar..
Ne mutlu Türküm diyene..
acımasız olma şimdi bu kadar, kum gibi kum gibi, ezip geçme..
Ne mutlu Türküm diyene..
yaşadığınız ve savunduğunuz devleti çeteler,provakatörler yönetiyor.galiba provakatör cümlesinin anlam ve içeriğini bilmiyorsunuz.
birde alta not düşmüşsünüz:ne mutlu türküm diyene diye bu sizin insanlara bakış açınızı ortaya koyar.bende özbe öz türküm ama siz,beni türklüğümden utandırdınız.tebrikler,ırkçılığınızla beni utandırdığınız için
[quote=izem]acımasız olma şimdi bu kadar, kum gibi kum gibi, ezip geçme..
Ne mutlu Türküm diye
birde alta not düşmüşsünüz:ne mutlu türküm diyene diye bu sizin insanlara bakış açınızı ortaya koyar.bende özbe öz türküm ama siz,beni türklüğümden utandırdınız.tebrikler,ırkçılığınızla beni utandırdığınız için.yani başka bir insan başka bir milliyete mensup diye mutsuz olmalı öylemi?yani türküm demediği için,yani gerçekten türk değilse türküm yalanını söylemediği için mutsuzluğu hak etmiştir.öylemi?ben doğru bildiklerimi bütün alternatifleriyle yazıyorum,şimdi sizin doğrunuz nedir?merak ettim?eğer sizin doğrunuz buysa ben iyi niyetle yanlışlığını ifade etmeye çalıştım.bir insan yanlışlerını görebilirse,eğerki başka bir insan ona yanlışını görmeye yardımcı olmuşsa kötü bir şeymi?ayrıca yanlışını görüp kabul etmek küçüklük değil BÜYÜKLÜKTÜR.saygılarımla
yaşadığınız ve savunduğunuz devleti çeteler,provakatörler yönetiyor.galiba provakatör cümlesinin anlam ve içeriğini bilmiyorsunuz.
birde alta not düşmüşsünüz:ne mutlu türküm diyene diye bu sizin insanlara bakış açınızı ortaya koyar.bende özbe öz türküm ama siz,beni türklüğümden utandırdınız.tebrikler,ırkçılığınızla beni utandırdığınız için
Beyefendi,
yaşadığınız sorunlar nelerdir bilemem, neler gördünüz geçirdiniz bilemem..
Ancak bildiğim bir şey var ki, beni ırkçılıkla itham edemezsiniz..
Ne murlu Türküm demek eğer sizce faşistlikse evet ben faşistim!
Siz burada gelmiş halkların kardeşliğinden bahsediyorsunuz ve biri çıkıp Türklüğünden bahsedince, faşist damgaı atıyorsunuz?..
Allah aşkına asıl siz nerde yaşıyorsunuz?..
Beylik laflardan kaçının lütfen, duvarlara asılmış afiş lügatları değil..
Akıl süzgecinden geçmiş mantıklı üsluplar istiyorum..
Tartışmanın da adabı vardır..
Hakaret etmeden, güzellikle..
Beyefendi,
yaşadığınız sorunlar nelerdir bilemem, neler gördünüz geçirdiniz bilemem..
Ancak bildiğim bir şey var ki, beni ırkçılıkla itham edemezsiniz..
Ne murlu Türküm demek eğer sizce faşistlikse evet ben faşistim!
Siz burada gelmiş halkların kardeşliğinden bahsediyorsunuz ve biri çıkıp Türklüğünden bahsedince, faşist damgaı atıyorsunuz?..
Allah aşkına asıl siz nerde yaşıyorsunuz?..
Beylik laflardan kaçının lütfen, duvarlara asılmış afiş lügatları değil..
Akıl süzgecinden geçmiş mantıklı üsluplar istiyorum..
Tartışmanın da adabı vardır..
Hakaret etmeden, güzellikle..
ben size hakaret etmedim bu bir.ikincisi ben yazdığım hiç birşeyi havada bırakmayan, deteylarla açıklamaya çalışan bir insanım.üç yazdığım bütün yazıları az çok mantığı olan ve zeka problemi olmayan herkesin anlayacağı şekilde yazıyorum.dördüncüsü türküm demekle ırkçı olunmaz ama türkçüyüm demekle ırkçı olunur.bana sorduklarında bende türk olduğumu söylüyorum.ama başka bir milliyetten gelseydim onuda söylerdim. saygılar.
Türklük lafının içerisine: sizin o bahsettiğiniz halklar da girer..
Halklar kardeşliği gafının içerisine ise : üzgünüm ama ne girdiği ortada..
Türkçüyüm lafım nerede?..
Öncelikle sevgili arkadaşlar tansiyonu biraz düşürseniz nasıl olur...
Bu arada sevgili galicya biraz önce iki mesajınızı birleştirdim aynı konunun devamı olduğu için ve kısa aralıklarla yazıldıgı için. Hemen arkasından ilk iki mesajıda kapsayan bir üçüncü mesaj yazdınız... Forum kurallarına uyalım konu içerinde kirlenmeye gereksiz tartışmalara meyil vermeyilim lütfen....
Saygılar....
Türklük lafının içerisine: sizin o bahsettiğiniz halklar da girer..
Halklar kardeşliği gafının içerisine ise : üzgünüm ama ne girdiği ortada..
Türkçüyüm lafım nerede?..
insanları kardeşliğe davet etmek,türk olmayana zorla türklüğü kabul ettirmekten çok daha mantıklı vede çok daha doğrudur.siz sizi yönetenlerin istediği gibi düşünüyorsunuz.birde türkiye vatandaşı olmakla türk olmak aynı değildir.müslüman olmakta türk olmak demek değildir.başka insanları ayrı etnik özellikleriyle kabuk edemediğiniz sürece beraberlik olmaz.ben kardeş diyorsam ve anadilim olan türkçeyi özgürce konuşabiliyorsam,okullarda ana dilimde eğitim görebiliyorsam,türkçeden farklı anadili olan insanlarda aynı haklara sahip olmamlılar,unutmayınki iİNSAN;KENDİNE TANIDIĞI ÖZGÜRLÜĞÜ BAŞKALARINADA TANIDIĞI KADAR İNSANDIR.
Öncelikle sevgili arkadaşlar tansiyonu biraz düşürseniz nasıl olur...
Bu arada sevgili galicya biraz önce iki mesajınızı birleştirdim aynı konunun devamı olduğu için ve kısa aralıklarla yazıldıgı için. Hemen arkasından ilk iki mesajıda kapsayan bir üçüncü mesaj yazdınız... Forum kurallarına uyalım konu içerinde kirlenmeye gereksiz tartışmalara meyil vermeyilim lütfen....
Saygılar....
tamam yardımcı olduğun için teşekkürler lamekan.uyardığın içinde
insanları kardeşliğe davet etmek,türk olmayana zorla türklüğü kabul ettirmekten çok daha mantıklı vede çok daha doğrudur.
Türk ne demektir?..
Türklükten anladığınız nedir?..
Kafatası milliyetçiliği ya da kan milliyetçiliği yaptığınız değil mi?..
Ne mutlu Türküm diyene lafımdan gocundunuz..
Peki ama ne mutlu Türküm diyene sizce ne demek?..
İt ürür, kervan yürür..
Kimse cebren hiç bir milliyete bağlanamaz ancak kimse zorla bölücü de olamaz..
İsteyerek olur..
Halkların kardeşliğini sevmiyorum, sevemiyorum..
Çünkü bir tek millet vardır ki bu topraklarda o da Türk milleti..
Peki ama kimdir bu Türk milleti?..
Kendini Türk hisseden, dilde ve hedefte birleşmiş ortak sevinç ve hüzünlere sahip insan topluluğu..
siz sizi yönetenlerin istediği gibi düşünüyorsunuz.birde türkiye vatandaşı olmakla türk olmak aynı değildir.
Beni kimse yönetmiyor..
Çünkü ben koyun değilim, sürüden hiç değilim..
Eğer yönetimden kastınız AKP hükümeti ise, lütfen Kemalizm tarihine tekrar bir göz atın derim..
Türkiye vatandaşı olmak, Türk olmak..
Açılımını rica ediyorum..
Sanırım sonu halkların kardeşliğine çıkacak..
müslüman olmakta türk olmak demek değildir.başka insanları ayrı etnik özellikleriyle kabuk edemediğiniz sürece beraberlik olmaz.
Müslümanlık ne alaka şimdi?..
Bakın Turanizme yöneldiniz...
Kemalizm bu değil..cıks cıks..
ben kardeş diyorsam ve anadilim olan türkçeyi özgürce konuşabiliyorsam,okullarda ana dilimde eğitim görebiliyorsam,türkçeden farklı anadili olan insanlarda aynı haklara sahip olmamlılar,unutmayınki iİNSAN;KENDİNE TANIDIĞI ÖZGÜRLÜĞÜ BAŞKALARINADA TANIDIĞI KADAR İNSANDIR.
Bunu kabul edemem..
Bir milletin varlığının temeli dilidir..
izem kardeşim boş konuşuyorsun..... :)
insanları kardeşliğe davet etmek,türk olmayana zorla türklüğü kabul ettirmekten çok daha mantıklı vede çok daha doğrudur.
Türk ne demektir?..
Türklükten anladığınız nedir?..
Kafatası milliyetçiliği ya da kan milliyetçiliği yaptığınız değil mi?..
Ne mutlu Türküm diyene lafımdan gocundunuz..
Peki ama ne mutlu Türküm diyene sizce ne demek?..
İt ürür, kervan yürür..
Kimse cebren hiç bir milliyete bağlanamaz ancak kimse zorla bölücü de olamaz..
İsteyerek olur..
Halkların kardeşliğini sevmiyorum, sevemiyorum..
Çünkü bir tek millet vardır ki bu topraklarda o da Türk milleti..
Peki ama kimdir bu Türk milleti?..
Kendini Türk hisseden, dilde ve hedefte birleşmiş ortak sevinç ve hüzünlere sahip insan topluluğu..
siz sizi yönetenlerin istediği gibi düşünüyorsunuz.birde türkiye vatandaşı olmakla türk olmak aynı değildir.
Beni kimse yönetmiyor..
Çünkü ben koyun değilim, sürüden hiç değilim..
Eğer yönetimden kastınız AKP hükümeti ise, lütfen Kemalizm tarihine tekrar bir göz atın derim..
Türkiye vatandaşı olmak, Türk olmak..
Açılımını rica ediyorum..
Sanırım sonu halkların kardeşliğine çıkacak..
müslüman olmakta türk olmak demek değildir.başka insanları ayrı etnik özellikleriyle kabuk edemediğiniz sürece beraberlik olmaz.
Müslümanlık ne alaka şimdi?..
Bakın Turanizme yöneldiniz...
Kemalizm bu değil..cıks cıks..
ben kardeş diyorsam ve anadilim olan türkçeyi özgürce konuşabiliyorsam,okullarda ana dilimde eğitim görebiliyorsam,türkçeden farklı anadili olan insanlarda aynı haklara sahip olmamlılar,unutmayınki iİNSAN;KENDİNE TANIDIĞI ÖZGÜRLÜĞÜ BAŞKALARINADA TANIDIĞI KADAR İNSANDIR.
Bunu kabul edemem..
Bir milletin varlığının temeli dilidir..
,
yazdığınız yazıda mantık yok,herşeyi temcit pilavı gibi ısıtıp,gene aynuısını yazmışsınız,ayrıca kaseti başa sarmaya gerek yok.yalnız bir şey soracağım:it ürür kervan yürür derken,buradaki ''it''ibaresini kimin için ve neyle ilgili olarak kullandınız?benim size birşeyleri kabul ettirmek gibi bir derdimde yok.kabul etmek istemediğiniz her şeyi kabul etmemekte özgürsünüz.müslüman olmakla türk olunmaz derken,ikisinin karıştırıldığını hatırlatmak için yazdım.örneğin trabzonda az sayıdaki çepniler dışında halkının çoğunluğu rumdur.pontus imparatorluğundan kalma,ben bu insanları rumluğuyla kabul ederim(çünkü bazı köylerde hala rumca konuşuluyor).
canikocan 13.04.2006, 14:30 NE EZİLME NE EZİLME....
sokağa çocukalrı süren acaba bütün kürtler mi sadece sana bunu sormak istiyorum. eğer çıkan olaylara bütün kürtler destek vverseydi nele olurdu diye bi düşün bence. en üzüldüğüm nokta pkk yüzünden bütün kürtlerin suçlanması
sorularıma cevap vermediğiniz,
saygıyı esirgediğiniz,
sözlerimi dikkate almadığınız
müddetçe...
bu tartışmada benim tarafımdan kapanmıştır..
saygılar..
sorularıma cevap vermediğiniz,
saygıyı esirgediğiniz,
sözlerimi dikkate almadığınız
müddetçe...
bu tartışmada benim tarafımdan kapanmıştır..
saygılar..
saygılar demekle saygı göstermiş olmuyorsunuz izem hanım,ayrıca ''it ürür,kervan yürür''cümlesindeki ''it'' ibaresini kimin için ve neyi kastederek kullandınız,size bu soruyu sordum ve hala yanıt alamadım.açıkçası bu konuda sizden açıklama bekliyorum.sorularına yanıt verilmediğini söylüyorsunuz ,yazının bütününü anlamak için okuduğunuzda bütün soruların yanıtını bulacaksınız.ben burda ülke sorunlarından bahsediyorum,siz sanki şahsi sorunları anlatıyormuşum gibi''neler yaşadınız,neler geçirdiniz bilemem ama''cümlesiyle yazıya başlıyorsunuz.bu sizin okuduklarınızdan ne anladığınızı gösteriyor.size soru yöneltince yanıt veremediğinizde ''provakatörlük''suçlaması getiriyorsunuz, hele cümbüşe eğlenceye bakın.ve birde karşınızdakinden hiç haketmediğiniz halde saygı bekliyorsunuz,genede saygısızlık yapmadım,o ayrı bir konu çünkü kendi seviyemi bozmak istemedim.aynen söylediğim gibi ''it' ibaresiyle ilgili olarak açıklama bekliyorum.
Beklediğin yanıtı söylemeyeceğim boşuna ümitlenme..
Ancak gocunuyorsanız, onu bilemem..
İt ürür, kervan yürür..Bir deyimdir bir Atasözüdür..
Birileri bir şeyleri dese de yol ve hedef gidişatı bozulmaz anlamındadır..
Siz bu kelimeleri gerçek anlamıyla almak veya alınmak istiyorsanız alın..
Ben size saygı da kusur etmedim, siz de şimdi bana saygı da kusur etmeyin..
Ve "?" ünlemini gördüğünüz sorularımı lütfen yanıtlayın..
Serkan_Devrim 13.04.2006, 16:58 konu özüne dönerse sevinirim. polemikler ve kişisel tartışmalar içinÖM yi tavsiye ederim.
saygılar
Beklediğin yanıtı söylemeyeceğim boşuna ümitlenme..
Ancak gocunuyorsanız, onu bilemem..
İt ürür, kervan yürür..Bir deyimdir bir Atasözüdür..
Birileri bir şeyleri dese de yol ve hedef gidişatı bozulmaz anlamındadır..
Siz bu kelimeleri gerçek anlamıyla almak veya alınmak istiyorsanız alın..
Ben size saygı da kusur etmedim, siz de şimdi bana saygı da kusur etmeyin..
Ve "?" ünlemini gördüğünüz sorularımı lütfen yanıtlayın..
it ibaresiyle ilgili o bildik manevranızı yapmışsınız,kusura bakmayın ama tartışmanın tarafları biziz,yazdıklarınız düşünerek yazsanız fena olmaz.
her neyse genede kem söz sahibine aittir.yazıda bütün soruların yanıt var izem hanım var.bu ülkede kürtlere insan ve hayvan dışkısı yedirilirken(avrupa insan hakları mahkemesi kayıtlarında var ve türkiyeye ceza verildi,konuyla ilgili),3000den fazla köy devlet tarafından boşaltılırken,buna karşı çıkan her insan pkklı yada bölücü olmakla suçlanırken,haklarını almak için yürüyen işçiler memurlar,hatta bir dönem zonguldaklı madenciler bile bölücülükle suçlanırken,ülkemizde yüzbinlerce insan işkeceden geçip,on binlercesi işkence tezgahlarında öldürülmüşken,siz hala hangi taraftasınız asıl önemli olan bu.tekrar söylüyorum yazının bütününü muhalefet yapmış olmak için değilde anlamış olmak için okursanız o yazılarda herşeyin yanıtı var.ama genede farklı bir şey soracaksanız ben tarafımdan açık yüreklilikle ve sabırla yanıtlamaya hazırım.
yok arkadaşım yok..
soracağım bir şey yok..
bilirsin ağzı olan konuşur..bak bu sevdiğim bir deyimdir..
saygılar sevgiler..
siyasiyabend 15.04.2006, 22:07 Biz bir ulus devletiyiz ve Atatürk'ün Türk halkı için yaptıklarını biraz olsun anımsayalım derim bir örnekle.
Bilindiği üzere Osmanlı'da Türk denilince ilk akla gelen köylü,tarımla uğraşan,ekonomik durumu iyi olmayan ve aşağılanan anlamlarına geliyordu.Atatürk bunu ortadan kaldırmak ve türklere gerçek mahiyetini bilmeleri için bilinçlendirme çabasına gitmiştir ve şu sözü söylemiştir;
Ne Mutlu Türk'üm Diyene.
ve Türk kelimesinin anlamını şöyle tanımlamıştır.
Türk; Sakarya Meydan Muharebesinde, Çanakkale Savaşında yani ulusal mücadele savaşlarımızda birlikte göğüs gerdiğimiz kürdü,türkü,lazı,çerkezi v.s. v.s bunların tamamına türk denir.
Tabiki yıllar yılı bu kelime asimile olmuş ve türk - kürt ayrımına girmiştir.1937'den beri kürtler bir etnik grup olarak görülmektedir ama düşünülmemiştir neden kürtler etnik grup olarak anayasaya geçmiştir.Yukarıda ki yazımdan yola çıkarak birşeyleri anlayacağınızı umuyorum.
Sevgiler.
Biz bir ulus devletiyiz ve Atatürk'ün Türk halkı için yaptıklarını biraz olsun anımsayalım derim bir örnekle.
Bilindiği üzere Osmanlı'da Türk denilince ilk akla gelen köylü,tarımla uğraşan,ekonomik durumu iyi olmayan ve aşağılanan anlamlarına geliyordu.Atatürk bunu ortadan kaldırmak ve türklere gerçek mahiyetini bilmeleri için bilinçlendirme çabasına gitmiştir ve şu sözü söylemiştir;
Ne Mutlu Türk'üm Diyene.
ve Türk kelimesinin anlamını şöyle tanımlamıştır.
Türk; Sakarya Meydan Muharebesinde, Çanakkale Savaşında yani ulusal mücadele savaşlarımızda birlikte göğüs gerdiğimiz kürdü,türkü,lazı,çerkezi v.s. v.s bunların tamamına türk denir.
Tabiki yıllar yılı bu kelime asimile olmuş ve türk - kürt ayrımına girmiştir.1937'den beri kürtler bir etnik grup olarak görülmektedir ama düşünülmemiştir neden kürtler etnik grup olarak anayasaya geçmiştir.Yukarıda ki yazımdan yola çıkarak birşeyleri anlayacağınızı umuyorum.
Sevgiler.
her şeyden önce merhaba
arkadaşım herkes mustafa kemal'in demeç ve söylevlerini işine geldiği gibi yorumluyor ve tabii devlette o şekilde yorumluyor. o zaman sizin gibi düşünen herkese soruyorum:neden mustafa kemail'in cumhuriyet kurulmadan önce vermiş olduğu demeç,söylev ve konuşmaları resmi kaynaklarca ve resmi gazetede yayınlanmıyorda sadece bu günkü yönetimin işine yarayacak olan söylevleri,işlerine yarayacak şekilde yorumlanıyor?siz kurtuluş savaşı sırasında mustafa kemal'in kürtlerin yaşadığı bölgelerde:''kurulacak olan cumhuriyet sadece türklerin devleti olmayacaktır.hem türklerin hemde kürtlerin ,ikisinin ortak devleti olacaktır''.dediğini biliyormuydunuz?cumhuriyetten sonra kürtlerin esamesi bile okunmadığı gibi,cumhuriyetin ilk yıllarında kürtçe konuş**** her kelimeye para cezası veriliyor.mustafa kemal kurtuluş savaşı sırasında kuvvayi-milliyeci urfalı bir kürt mebusundan kürt milli kıyafetleriyle meclise gelmesini istiyor,oda mustafa kemal'i kırmıyor.ancak cumhuriyet ilanından sonra kürt ayaklanmaları başlıyor ve mustafa kemalin istediğini yerine getirmekten başka hiçbir günahı olmayan ve hiçbir kürt ayaklanmasına destek vermeyen bu urfalı kürt mebus,yıllar önce mustafa kemal'in isteği üzerine giydiği milli kürt kıyafetleri yüzünden,kürtleri teşvik etmek suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılıyor ve cezaevinde yatıyor.arkadaşım;profilinize baktım tuncelilisiniz,kürt milliyetçiliğinden uzak olmanıza sevindim,ancak egemen ideolojinin etkisinde olmanıza üzüldüm açıkçası,konuyla ilgili araştırma yapmanızı sizden rica ediyorum.çünkü kürt ve ya türk olmanız hiç önemli değil ancak 1938lerde katliamlara ve sürgünlere uğramış bir yörenin insanı olduğuzu unutmayın.saygılarımla
siyasiyabend 15.04.2006, 23:22 Sevgili garcia,
Ben bu konular üzerine birçok üniversite de demeç veriyorum.Araştıracağımdan öte sınamaya gerek duyulması daha olgun bir davranış olur sanırım.
Dünya hegomonyaları bir çok ulusu yok saymaya itmiştir ama şu unutulmamalıdır ki ideoloji bağlamında bir ulusu yok saymak bir lidere yakışmaz.
Tunceli 38 katliamlarını güzel bir şekilde size anlatabilirim.Atatürk'ün Pertek'te açtığı Halk Evini de size anlatabilirim.Atatürk'ün bu durumun arkasında olduğunu da anlatabilirim.Atatürk güdümünde yapılmadığını da ispatlayabilir.
Tarihte mutlaka ki birçok hatalar yapılmıştır ama bunu başkasının üzerine yıkmak ve ebediyetin ellerine salıvermek ve bunları böyle olmuş gibi algılamak değildir görünenler.
Kürtler bu ülkeye hep ihanet ettiler.Benim şahsi görüşüm,fikrimdir.Kürt düşmanı birisi değilim.Bunu bilmenizi isterim.Ermeni Soykırı mı iddaları ortada,görüyorsunuz.Şafî kürtlerin bu soykırım iddalarında ki rolü nedir bir bakın derim.İhaneti seven bir millet, DEHAP sehpalarında bunları gördük.Ağır konuşuyorum kusura bakmayın ama acımız var.Bu ülke Ermeni Soykırımının tartışılacağı bir ülke değildir.
Suâlinizi sorun, her soruya cevap verilir.Yazarsam uzun yazacağım,eriniyorum bu saatte kusuruma bakmayın.
Sevgili garcia,
.
.
Suâlinizi sorun, her soruya cevap verilir.Yazarsam uzun yazacağım,eriniyorum bu saatte kusuruma bakmayın.
sayın siyabend herşeyden önce bilmenizi isterimki,ben kimseyi suçlamak niyetinde değilim,her yönüyle objektif olmaya çalışıyorum.dersim katliamıyla ilgili olarak mustafa kemalin tavrınıda tartışmıyorum,neden sonuç ilişkileri çerçevesinde değerlendirdiğimiz zaman,önemli olan bizim bakış açımızdır.birde merak ettim yaşınız burda 20 olarak görünüyor,üniversitelerde panelist olarakmı,yoksa düzenleyici olarakmı görev alıyorsunuz?vanda üniversitedemi okuyorsunuz yoksa?
Sevgili garcia,
Ben bu konular üzerine birçok üniversite de demeç veriyorum.Araştıracağımdan öte sınamaya gerek duyulması daha olgun bir davranış olur sanırım.
Dünya hegomonyaları bir çok ulusu yok saymaya itmiştir ama şu unutulmamalıdır ki ideoloji bağlamında bir ulusu yok saymak bir lidere yakışmaz.
Tunceli 38 katliamlarını güzel bir şekilde size anlatabilirim.Atatürk'ün Pertek'te açtığı Halk Evini de size anlatabilirim.Atatürk'ün bu durumun arkasında olduğunu da anlatabilirim.Atatürk güdümünde yapılmadığını da ispatlayabilir.
Tarihte mutlaka ki birçok hatalar yapılmıştır ama bunu başkasının üzerine yıkmak ve ebediyetin ellerine salıvermek ve bunları böyle olmuş gibi algılamak değildir görünenler.
Kürtler bu ülkeye hep ihanet ettiler.Benim şahsi görüşüm,fikrimdir.Kürt düşmanı birisi değilim.Bunu bilmenizi isterim.Ermeni Soykırı mı iddaları ortada,görüyorsunuz.Şafî kürtlerin bu soykırım iddalarında ki rolü nedir bir bakın derim.İhaneti seven bir millet, DEHAP sehpalarında bunları gördük.Ağır konuşuyorum kusura bakmayın ama acımız var.Bu ülke Ermeni Soykırımının tartışılacağı bir ülke değildir.
-Şafi Kürtler ve Ermeni soykırımı arasındaki bağ nedir açaiblrmisn bunu biraz?
-Ve kürtler ihanet etti yada etmedi sana sorsak ne yapmalı? Toptan kürtleri de ermeniler gibi başka diyarlara mı göçertmeyi düşünüyorsun? :)
siyasiyabend 15.04.2006, 23:45 Sevgili garcia,
Bugün çok kullandım bu kelimeyi yine kullanma ihtiyacı duyacağım.Bizim nesnel bir dış dünya gerçeğimiz vardır.Birde bunun yanında öznel gerçeklerimiz vardır,Mateyalizm'in zaten sıkıştığı,patlak verdiği noktalardır bunlar.Burdan şuraya geleceğim,geçmişin geleceğe etkisi tartışılma,çok büyüktür.Suyun içindeki eğik görünen bir çubuğu siz eğri olarak algılarsınız ama önceden çubuğu gören ben çubuğun bir yansıma,halisünasyon olduğunu anlarım.(sen,ben ilişkisi sadece bir benzetmedir.).
Bu konuların başlangıç noktası Atatürk'tür.Cümle burdan başlar ve devamı gelir.Konu Atatürk'tür herzaman.Yazınızda şunu gördüm,diyorsunuz ki, önemli olan bizim bakış açımızdır.Bakış açılarımız ayrımcılığa işaret ise objektif değil ise o elbiseyi çıkartmamız ve öyle girmemiz gerekir konuya.Neden,sonuçsal ise sonuç ta evrenseldir;) unutmayalım bunu.
Benim kim olduğum yada ne olduğum önemli değildir.İmgelere bakarak hareket etmek herzaman aldatıcıdır.İçsel deneyiminiz neyi işaret ediyorsa ona inanın.Ordaki van, 20 ibareleri keşkelerdir;)
Suâliniz var ise konu bütünlüğünü bozmadan cevap vermek isterim.
Sevgiler.
Serkan_Devrim 15.04.2006, 23:47 sayın siyasiyabend,
forumda ırkçı söylemlerin yasak olduğu artık aşikar. bu size ilk vede son uyarımdır. hiç bir milleti komple itham etmeyiniz.
saygılar
siyasiyabend 15.04.2006, 23:52 Sevgili ali ekber,
Bu size ilk vede son uyarımdır diyerek tehdit unsuru oluşturduğunuzun farkında değilsiniz.Söylevlerimden ırkçılığı nasıl gördünüz onu anlayamadım.Moderatör olarak yapmanız gerekenlerin bu olmadığını düşünüyorum.Moderatörlük, tehdit etmek değildir.Siteden atabilirsiniz de beni ama bu şekilde yaklaşmanız size değil bir moderatöre yakışmaz.
Irkçılık değildir.Ben kürtleri yeri geldiğinde savunur yeri geldiğinde de ön plana çıkarır hataları bunlardı derim.Bu kürtlere karşı bir anti patim yada ırk ayrımı yaptığım anlamına gelmez.Sizin böyle bir ithafta bulunma yetkiniz yoktur.Yazımla birlikte konunun bütünlüğünün bozulmaması adına yazınızın silinmesini istiyorum!!
Sevgiler.
Sevgili garcia,
.
Benim kim olduğum yada ne olduğum önemli değildir.İmgelere bakarak hareket etmek herzaman aldatıcıdır.İçsel deneyiminiz neyi işaret ediyorsa ona inanın.Ordaki van, 20 ibareleri keşkelerdir;)
Suâliniz var ise konu bütünlüğünü bozmadan cevap vermek isterim.
Sevgiler.
kim olduğunuz şahıs olarak elbette önemli değildir,ancak amcınız ve hedefleriniz,niyetiniz önemlidir benim için.birde bu ülkede ermeni katliamı olmuşsa,tabiiki bunlarında su yüzüne çıkarılması lazım.birde şafii kürtlerin bu günkü konumları,feodal geleneklere sahip olmaları onların suçu değildir.
Serkan_Devrim 16.04.2006, 00:03 Sevgili ali ekber,
Bu size ilk vede son uyarımdır diyerek tehdit unsuru oluşturduğunuzun farkında değilsiniz.Söylevlerimden ırkçılığı nasıl gördünüz onu anlayamadım.Moderatör olarak yapmanız gerekenlerin bu olmadığını düşünüyorum.Moderatörlük, tehdit etmek değildir.Siteden atabilirsiniz de beni ama bu şekilde yaklaşmanız size değil bir moderatöre yakışmaz.
Irkçılık değildir.Ben kürtleri yeri geldiğinde savunur yeri geldiğinde de ön plana çıkarır hataları bunlardı derim.Bu kürtlere karşı bir anti patim yada ırk ayrımı yaptığım anlamına gelmez.Sizin böyle bir ithafta bulunma yetkiniz yoktur.Yazımla birlikte konunun bütünlüğünün bozulmaması adına yazınızın silinmesini istiyorum!!
Sevgiler.imzamda ırkçılığa hayır kısmını tıklayıp kuralları okursanız ırkçı söylemlerde bulunan kişilerin sorgusuz sualsiz adaptasyona alınacağını görürsünüz. ama ben sizi yine de uyardım. bu tehdid değildi. kuralları uygulayacağıma dair ihbarname dir. ayrıca şikayetlerinizi ÖM den yapın. foruma yazmayın. kürtleri komple vatana ihanet edenler olarak yorumlamanız ise ırkçı söylemdir.
saygılar
siyasiyabend 16.04.2006, 00:05 Size bu hususta katılıyorum şafîî kürtlerin bugünkü konumlarında etki altında kaldıkları gelenekleri asla ama asla bunların bir suçu değildir.Hal bu dur ki, yaşamsal temelleri üzerinde bir inceleme ele alındığında görünmeyen gerçekleri görüyoruz.Ermeniler bilindiği üzre o zamanlar bağımsızlıklarını kazanamamış bir toplum olarak biliniyordu.Ermenilerin bir maddeyi göz önünde bulundurarak, bir topluluk bulunduğu alanda çokluk ise orada bir devlet kurabilir ilkesi ve rus kışkırtmaları ile büyük gariyanlara gelmiştir.Bunun temelinde de cahiliyet yatar.Cahil insana ne dersen onu yapar.Mantık unsurlarını asla ama asla kullanmaz.Emredilen zulmedilen olsa bile.
Şafîî kürtlerin burdaki rolü Güney Doğu Anadolu bölgesinde büyük katliamlara yol açmalarıdır.Detayları göz ardı edilemez.Bunun yanında toros dağları üzerinde ki eşkiyalarında rolü büyüktür.
Not: Amacımız bir rütbe,bir etiket olmasın.
De gorgia ne der,
Niyet, yöntem, sonuç...
Niyetimiz, birini alçaltıp birini yükseltmek değildir.Niyetiniz yaşımı baz almanız olmasın.
Yöntem farklıdır öznel gerçeklerimiz farklı
Sonuç bir sonuçtur.Tek nesnel görüşe sahip olmak.çünkü tarih yaşanmıştır.Bir yaşantı bir sonuç vardır.
Sevgilerimle.
siyasiyabend 16.04.2006, 00:14 sevgili ali ekber, isminiz güzel bir isimdir.Saygı duyarım.
Uyarınızı, moderatör kurallarından okuyunuz,yaptığım bir ırkçılık ise ve beni uyarıyor iseniz bağlı olduğum konudan ve bunun yanında bana ÖM ile cevap veriniz diyorsanız,sizin üstünlüğünüz olan moderatörlüğünüzüb arkasına saklanmaktır.Nasıl ki bana buradan yazabiliyorsanız eleştirinizi(hatamı), bende hak etmediğim cümlelere buradan cevap vermek isterim.
Söyleviniz;
''kürtleri komple vatana ihanet edenler olarak yorumlamanız ise ırkçı söylemdir.'''
Benim yazdıklarım aslî, hukukî yazılardır.Size ispatı müstecirdir.Yazılı bir Devlet yayını önünüze sunabilirim.
Alevilikte ayrım yoktur, olamazda!Alevilik bir yaşam tarzıdır.İnsani duyguları hedef alır.Irk,dil,din ayrımını yapsa idi zaten herkes bilir ve sahiplenirdi bu kirlenen dünyada.
Not: Eğerki ırkçılık yapmış isem siteden uzaklaştırmamı istiyorum.Aleviliğin bir unsurunu unutmayınız.Alt kimlik, üst kimlik yoktur.bu yazınızla bana dolaylı yollardan şunu diyorsunuz;
Ben,size forumdan hatalarınızı, uyarı makamında yazarım ama siz bana bu şekilde hitap edemezsiniz...
Ben bunu kabul etmem!Size az evvel ki dediğim gibi siteden uzaklaştırma verin yada yazımla birlikte sizin yazılarınızı da silin.(konu bütünlüğünün bozulması ne sizin ne de benim hakkımdır.)
Pir Sultan'ın deyimi ile;
Adil Dükkanda pazarlık olmaz...
türkler bu ülkede ne kadar özgürdür(bazı örnekleri bir türk olarak kendimden pay biçiyorum):
milyonlarca işsizi olan türkiyede,akşam işten çıktıktan sonra uyumak için yattığında,acaba yarın işsiz kalabilirmiyim düşüncesiyle uykuları kaçacak kadar özgürdür.
büyük çoğunluğu asgari ücretten çalışan insanların,bu ayı nasıl atlatayım düşüncesiyle saçını,başını yolacak kadar özgürdür.
sustukça yaşam alanları daralan,gürleyince kafasına copu yiyecek kadar özgürdür.
yarın aç kalabilirmiyim düşüncesiyle,bu günü tok geçirmişse haline şükredecek kadar özgürdür.
yüksek sağlık masrafları yüzünden,vahim bir hastalığa yakalanınca hastanede esir edilecek,hasta yatağında ölümle randevulaşacak kadar özgürdür.
ailesini güç bela geçindirp,çoğunu sevindirmak için küçükde olsa bir hediye alamamışsa bunun ezikliğini,iliklerine kadar hissedecek kadar özgürdür.
eğitimin ticarethaneye dönüşmesiyle birlikte çocuğunu üniversite kapılarına atabilirmiyim,üniversiteyi kazanırsa bu yoklukla nasıl okuturum diye,çözüm yolları arayacak kadar özgürdür.
her yıl milyonlarca lise mezununa üniversite kapılarının bir buçuk saatlik bir zaman diliminde kapatılması kadar özgürdür.
doğrular hayata geçirmak için çaba sarfettiğinde nazım hikmet gibi,vatan haini ilan edilecek,f tipi cezaevlerinde ömür çürütecek kadar özgürdür.
arkadaşlar bir ulusun devlet sahibi olması demek,o ulusun özgür olduğu anlamına gelmez.
özgürlük burjuva sınıfına ve para babalarına hak olarak tanınmıştır.yani ülkemizde paranız kadar özgür olabilirsiniz.
türkler bu ülkede ne kadar özgürdür(bazı örnekleri bir türk olarak kendimden pay biçiyorum):
milyonlarca işsizi olan türkiyede,akşam işten çıktıktan sonra uyumak için yattığında,acaba yarın işsiz kalabilirmiyim düşüncesiyle uykuları kaçacak kadar özgürdür.
büyük çoğunluğu asgari ücretten çalışan insanların,bu ayı nasıl atlatayım düşüncesiyle saçını,başını yolacak kadar özgürdür.
sustukça yaşam alanları daralan,gürleyince kafasına copu yiyecek kadar özgürdür.
yarın aç kalabilirmiyim düşüncesiyle,bu günü tok geçirmişse haline şükredecek kadar özgürdür.
yüksek sağlık masrafları yüzünden,vahim bir hastalığa yakalanınca hastanede esir edilecek,hasta yatağında ölümle randevulaşacak kadar özgürdür.
ailesini güç bela geçindirp,çoğunu sevindirmak için küçükde olsa bir hediye alamamışsa bunun ezikliğini,iliklerine kadar hissedecek kadar özgürdür.
eğitimin ticarethaneye dönüşmesiyle birlikte çocuğunu üniversite kapılarına atabilirmiyim,üniversiteyi kazanırsa bu yoklukla nasıl okuturum diye,çözüm yolları arayacak kadar özgürdür.
her yıl milyonlarca lise mezununa üniversite kapılarının bir buçuk saatlik bir zaman diliminde kapatılması kadar özgürdür.
doğrular hayata geçirmak için çaba sarfettiğinde nazım hikmet gibi,vatan haini ilan edilecek,f tipi cezaevlerinde ömür çürütecek kadar özgürdür.
arkadaşlar bir ulusun devlet sahibi olması demek,o ulusun özgür olduğu anlamına gelmez.
özgürlük burjuva sınıfına ve para babalarına hak olarak tanınmıştır.yani ülkemizde paranız kadar özgür olabilirsiniz.
Ulus, devlet teşkilatlanması ile oluşmuş halk topluluğu anlamına gelmektedir..
Biz Türkler (ulus olarak) bağımzsız karakterimizle tanınırız..
Sizin bahsettiğiniz özgürlük anlamı ile ulus özgürlüğü farklı olaylardır..
Bir ulusun esir olabilmesi için , başka bir ulusun esareti altına girmesi gerek..
Özgürlük, şu an kapitalizm tuzağının eline düşmüşse bunu sosyalist düşünce akımları ve özgür hür beyinler ile düzeltebiliriz...
Ulus, devlet teşkilatlanması ile oluşmuş halk topluluğu anlamına gelmektedir..
Biz Türkler (ulus olarak) bağımzsız karakterimizle tanınırız..
Sizin bahsettiğiniz özgürlük anlamı ile ulus özgürlüğü farklı olaylardır..
Bir ulusun esir olabilmesi için , başka bir ulusun esareti altına girmesi gerek..
Özgürlük, şu an kapitalizm tuzağının eline düşmüşse bunu sosyalist düşünce akımları ve özgür hür beyinler ile düzeltebiliriz...
izem hanım ben türk ulusuna mensup insanlardan bahsediyorum.her ne kadar bağımsız devlet görünsekde herşeyden önce abd emperyalizminden bağımsız değiliz.bizim bağımsızlığımızda bu kadar.
Ben de o cümleyi düzeltin diyorum..Farklı bir şey demiyorum ki..
Sözde mandacılık ya da gizli emperyalizm olabilir, ancak hiç bir zaman hiç bir devletin himayesine girmeyeceğiz..
Ben de o cümleyi düzeltin diyorum..Farklı bir şey demiyorum ki..
Sözde mandacılık ya da gizli emperyalizm olabilir, ancak hiç bir zaman hiç bir devletin himayesine girmeyeceğiz..
o sizin söylediğiniz,yani bir ülkeyi himaye altına alıp yönetmek,buna sömürgecilik deniyor.ama günümüzdeki emperyalizm uygulamaları gizli,gizemli ve sırlı bir şey değildir,aleni, açıktan açığadır yani adamlar kendi himayesi altındaki ülkeleri ,çok gerekli olmadığı zaman(vietnam,kore,ırak gibi örnekleride var)işgal etmeye gerek duymazlar.binlerce kilometre öteden doğal kaynaklarını ve ekonomisini sömürdükleri ülkeleri,o ülkelerdeki yerli işbirlikçileri olan yöneticiler sayesinde yönetirler.bu gün ülkemizdeki bor madenleri(dünyadaki bor madeni rezervlerinin%70'i ülkemizde)amerika işletiyor,abd nin elde kalmış olan mısır şekeri tatlandırıcılarının türkiyeye satılması için çiftçilerimizin ürettiği şeker pancarına kota uygulanıyor,keza tütün gene kotalı,haşhaş ise abd nin koymuş olduğu uygulamayla çok sınırlı bir biçimde,sadece bir kaç ilde izinli olarak üretilebiliyor,asgari ücrete yapılacak zam ve asgari ücretin miktarı imf tarafından belirleniyor.örnekler saymakla bitmez.emperyalizm açıkça alenen faaliyetlerine devam ediyor.
Serkan_Devrim 16.04.2006, 17:01 sevgili ali ekber, isminiz güzel bir isimdir.Saygı duyarım.
Uyarınızı, moderatör kurallarından okuyunuz,yaptığım bir ırkçılık ise ve beni uyarıyor iseniz bağlı olduğum konudan ve bunun yanında bana ÖM ile cevap veriniz diyorsanız,sizin üstünlüğünüz olan moderatörlüğünüzüb arkasına saklanmaktır.Nasıl ki bana buradan yazabiliyorsanız eleştirinizi(hatamı), bende hak etmediğim cümlelere buradan cevap vermek isterim.sizi anlamakta zorluk çekiyorum. ben moderatörlüğün arkasına nasıl saklanayım? moderatörlük üstünlük değildir. sadece forumda asayiji, düzeni sağlamakla görevlidir. bende sizi moderatör olarak uyardım. ayrıca şikayetlerinizi ÖM'den yapmanızı istememe rağmen ısrarla neden foruma yazıyorsunuz anlamıyorum. ne kanıtlamaya çalışıyorsunuz?
Söyleviniz;
''kürtleri komple vatana ihanet edenler olarak yorumlamanız ise ırkçı söylemdir.'''
Benim yazdıklarım aslî, hukukî yazılardır.Size ispatı müstecirdir.Yazılı bir Devlet yayını önünüze sunabilirim.hukuk ve devlet yazıları devletin bakış açısını yansıtır. bu doğru demek değildir. tarihi her zaman devletler yazar ve kendi bakış açılarından yazarlar. eğer devletten bakacak olursak Yavuz Sultan Selim hiçte kötü biri değildi ve 40000 aleviyi katletmedi dememiz gerek. ama bu doğru değildir.
Alevilikte ayrım yoktur, olamazda!Alevilik bir yaşam tarzıdır.İnsani duyguları hedef alır.Irk,dil,din ayrımını yapsa idi zaten herkes bilir ve sahiplenirdi bu kirlenen dünyada.
Not: Eğerki ırkçılık yapmış isem siteden uzaklaştırmamı istiyorum.Aleviliğin bir unsurunu unutmayınız.Alt kimlik, üst kimlik yoktur.bu yazınızla bana dolaylı yollardan şunu diyorsunuz;demişsiniz peki bu yazıyı ben mi yazdım?
Kürtler bu ülkeye hep ihanet ettilerbütün kürtleri komple itham eden bu yazınız ırkçı bir söylem değilde nedir? ayrıca ben size ırkçısınız, ırkçılık yapmayın demedim. iyi okuyun. size ırkçı söylemlerde bulunmayın dedim.
Ben,size forumdan hatalarınızı, uyarı makamında yazarım ama siz bana bu şekilde hitap edemezsiniz...
Ben bunu kabul etmem!Size az evvel ki dediğim gibi siteden uzaklaştırma verin yada yazımla birlikte sizin yazılarınızı da silin.(konu bütünlüğünün bozulması ne sizin ne de benim hakkımdır.)size olan hitabımda sorun olan yeri gösteriniz. ben size karşı anlayışlı oldukça siz daha da ileri gidiyorsunuz. kurallar gereği;Kürtler bu ülkeye hep ihanet ettilerbu yazınızdan dolayı sorgusuz sualsiz adaptasyona alınmanız gerekirdi. ben ise sizi uyardım. size henüz hiç bir yaptırım uygulamadım.
ayrıca son kez söylüyorum kişisel tartışmaları ÖM'den yapınız.
saygılar
o sizin söylediğiniz,yani bir ülkeyi himaye altına alıp yönetmek,buna sömürgecilik deniyor.ama günümüzdeki emperyalizm uygulamaları gizli,gizemli ve sırlı bir şey değildir,aleni, açıktan açığadır yani adamlar kendi himayesi altındaki ülkeleri ,çok gerekli olmadığı zaman(vietnam,kore,ırak gibi örnekleride var)işgal etmeye gerek duymazlar.binlerce kilometre öteden doğal kaynaklarını ve ekonomisini sömürdükleri ülkeleri,o ülkelerdeki yerli işbirlikçileri olan yöneticiler sayesinde yönetirler.bu gün ülkemizdeki bor madenleri(dünyadaki bor madeni rezervlerinin%70'i ülkemizde)amerika işletiyor,abd nin elde kalmış olan mısır şekeri tatlandırıcılarının türkiyeye satılması için çiftçilerimizin ürettiği şeker pancarına kota uygulanıyor,keza tütün gene kotalı,haşhaş ise abd nin koymuş olduğu uygulamayla çok sınırlı bir biçimde,sadece bir kaç ilde izinli olarak üretilebiliyor,asgari ücrete yapılacak zam ve asgari ücretin miktarı imf tarafından belirleniyor.örnekler saymakla bitmez.emperyalizm açıkça alenen faaliyetlerine devam ediyor.
farklı bi şey söylemiyorum ki..
sadece takıldığım noktayı üstte bi yerlerde araya sıkıştırdım..
her neyse kafam karışık -ama sebep bu konu değil-..
saygılar sevgiler..
siyasiyabend 16.04.2006, 19:20 Diyor ya,
Bre at sidiğindeki saman çöpüne konmuş sinek, kendini deryanın kaptanımı belledin.
Susuyorum, denilecek bir ''şey'' yoktur.
(Kimseye atılan bir atıf değildir, Kimseye)
Diyor ya,
Bre at sidiğindeki saman çöpüne konmuş sinek, kendini deryanın kaptanımı belledin.
Susuyorum, denilecek bir ''şey'' yoktur.
kime sarf edilmiştir bu sözler merak ettim..
canikocan 17.04.2006, 16:22 Kürtler bu ülkeye hep ihanet ettiler..
bu ülke dediğiniz kürtlerin de ülkesi. sizin ya da bizim değil. bu ülke kendini bu ülkeli gibi hissedenlerindir(sadece türklerin değil)
Bütün kürtleri kullanmayın. çoğulculuk içinde ayrım yapmayın
siyasiyabend 17.04.2006, 20:22 Ben tarihsel süreçleri içersinde kürtleri yargıladım.Bu benim en temel hakkım.Kürtler hakkında öznel konuşmam için tek tek isimlerini mi yazayım.Genel itibariyle olanlar oldu.
Neden çanakkalede birlikte savaştık diyince sesiniz çıkmıyorda, hamidiye alaylarında şafii kürtler diyince sesiniz çıkıyor bunu anlamadım.
Gerçekler ortadadır, zoruna gidebilir kürtlerin ama geçmiş böyle idi.Düzeltmek yerine şiddete sokuyorlar.
Ben tarihsel süreçleri içersinde kürtleri yargıladım.Bu benim en temel hakkım.Kürtler hakkında öznel konuşmam için tek tek isimlerini mi yazayım.Genel itibariyle olanlar oldu.
Neden çanakkalede birlikte savaştık diyince sesiniz çıkmıyorda, hamidiye alaylarında şafii kürtler diyince sesiniz çıkıyor bunu anlamadım.
Gerçekler ortadadır, zoruna gidebilir kürtlerin ama geçmiş böyle idi.Düzeltmek yerine şiddete sokuyorlar.
sayın siyasi bend,bu gün koruculuk yapanlarda,en çok ulusal taleplerde bulunanlarda gene şafii kürtler,ülkemizde 80bin korucu var ve çok azı dışında çoğunlukla şafii.ancak bu korucular kendi istekleriylemi olmuştur?günümüzdeki hamidiye alayları şimdiki koruculuk sistemi,koruculuğu kabul etmeyipde boşaltılan binlerce şafii-kürt köyü var.unutmayalım.
ikincisi,bu insanların bir çoğu(bucak,jirki,şemiskan aşiretleri haricinde) devlet zoru ve baskısıyla korucu olmuş,koruculuğu kabul etmeyen köyler boşaltılmıştır,şimdi size soruyorum:hamidiye alaylarına katılanları eleştiriyorsunuzda bu hamidiye alayları gökten zembille inmedi,hamidiye alaylarını kuran zihniyeti neden eleştirmiyorsunuz?sizce hangisi daha çok suçludur?hamidiye alaylarına katılan bir kısım cahilmi?yoksa insanlardan kekliklik yapmasını isteyipde hamidiye alaylarını kuran devlet zihniyetimi?büyük suçlu hangisidir sizce?
huseyincem 17.04.2006, 20:50 katılıyorum kardeşim.elbet bir gün insanlar hakça yaşayacakları bir toplum yaratacaklardır.dostça kal.
siyasiyabend 17.04.2006, 20:59 Sevgili Garcia,
Van'ın Başkale ilçesinde bulunan bir aşiretin kendisine çalışan 9000 korucusu vardır.Bu aşiret reiside bilindiği üzere kürttür:)
Bunun gibi birçok örnek verebilirim.Şafî kürtler de koruculuk bakımından üstün değilllerdir.Sadece Mardin,Şırnak kesiminde buna rastlayabiliriz.:)
Tam olarak bilmiyorum ama 80.000'den daha fazla korucu var Türkiye'mizde.
Şimdi beyanınızda ki ikinci noktaya geliyor.
Bu devlet halkı alıp ta zorunlu olarak korucu olacaksın demedi.Ağalık rejimi bunu ön koşul olarak ileri sürdü ve gördüğümü üzere korucuların ne işle uğraştıkları da Türkiye'de bilinen bir yargıdır:)
Sayın garcia,:)
Anlamadığım nokta şu ki neden korucuları bu bağlamda ileri sürdünüz, Hamidiye Alayları ile ben bir bağlantı kuramadım.
Kaldı ki korucular zaten Kürt milliyetçilerine çalışıyor bu ülkede yada ağaların piyonudur.Eroin kacak mal tasıcılarıdır.:)Bu bilinen bir gerçektir.Bunu inkâr edemezsiniz.
Devlet zihniyeti hata yapmadı mı mutlaka yaptı.Bunu inkar da etmiyoruz ama ilkin özeleştiri yapalım sonra atıflarda bulunalım ki açığımız varsa karşı tarafta bizi açıklarımızla susturmasın öyle değil mi sevgili garcia:)
Sevgili Garcia,
Van'ın Başkale ilçesinde bulunan bir aşiretin kendisine çalışan 9000 korucusu vardır.Bu aşiret reiside bilindiği üzere kürttür:)
Bunun gibi birçok örnek verebilirim.Şafî kürtler de koruculuk bakımından üstün değilllerdir.Sadece Mardin,Şırnak kesiminde buna rastlayabiliriz.:)
Tam olarak bilmiyorum ama 80.000'den daha fazla korucu var Türkiye'mizde.
Şimdi beyanınızda ki ikinci noktaya geliyor.
Bu devlet halkı alıp ta zorunlu olarak korucu olacaksın demedi.Ağalık rejimi bunu ön koşul olarak ileri sürdü ve gördüğümü üzere korucuların ne işle uğraştıkları da Türkiye'de bilinen bir yargıdır:)
Sayın garcia,:)
Anlamadığım nokta şu ki neden korucuları bu bağlamda ileri sürdünüz, Hamidiye Alayları ile ben bir bağlantı kuramadım.
Kaldı ki korucular zaten Kürt milliyetçilerine çalışıyor bu ülkede yada ağaların piyonudur.Eroin kacak mal tasıcılarıdır.:)Bu bilinen bir gerçektir.Bunu inkâr edemezsiniz.
Devlet zihniyeti hata yapmadı mı mutlaka yaptı.Bunu inkar da etmiyoruz ama ilkin özeleştiri yapalım sonra atıflarda bulunalım ki açığımız varsa karşı tarafta bizi açıklarımızla susturmasın öyle değil mi sevgili garcia:)
bakın korucuların neyle uğraştıklarını zaten biliyorum,ancak bunun sadece eroin olduğunuda zannetmiyorum.çünkü korucular,bulundukları bölgelerde özel harekatla beraber hareket ediyor.özel harekat timlerine hangi zihniyetteki kişilerin alındığıda malum,öldürülen bayan cesetlerini iğfal edenler,kulak,burun kesenler,öldürdükleri militanların dişlerinden tesbih yapanlar,bu hayırlı,sarkık bıyıklı vatan evlatlarının maharetleri saymakla bitmez.ben gönüllü olarak korucu olanlardan zaten bahsettim,ancak çoğu yerlerde bu dayatıldı.birde size birşey soracağım;sayın siyasi bend devlet korucuların ne yaptığını bilmiyormu?yoksa kendi suç ortaklarına gözmü yumuyor?sedat bucak ağanın bir işkencehanesi ve de bir eroin imalat hanesi olduğunu bir televizyon programında aynı soyadı taşıyan bir akrabası açıkladı.
siyasiyabend 18.04.2006, 13:03 Sevgili garcia,
Öncelikle nickim ''siyasi bend ''değil ''siyasiyabend''dir.:)
Bakın dediklerime geliyorsunuz ve konunun bütünlüğünü farklı noktalara çekiyorsunuz.Devlet korucuların ne yaptığını çok iyi biliyor.Devlet zaten destekliyor bunları.Doğuda eroin işinden sorumlu insanımız Elazığ Millet vekili Mehmet Ağar'dır.Van bölgesindeki tüm aalarla iç içedir.Derin devletin baş sorumlusu da denilebilir.Yalnız şunu söylemekte fayda var bir devlet var bir de derin devlet var.Bu olguyu hepimiz biliyoruz.
Sedat Bucak zaten Susurluk olaylarından fişlenen birisi.Bucak Aşiretinin görünmeyen arka planda ki Reisi ve bunun yanında devletle zamanında Jitem adı altında faili meçhul birçok cinayet,bunun yanında sınır boyu eroin işi ve Kod adı Mahmut Yıldırım ile birlikte yaptığı cinayetler vardır.(örn: Doktor Baran)
Sonuçta Sedat Bucak kimdir.Bir kürt aşiretinin lideri.:)Ben kürtleri eleştirmiyorum.Kürtler bu bölgede çok zarar görmüştür, arka planda tutulmuştur.Devletin burada şu amacı vardır.Van ilinden konu açılmışken devam edeyim.30.000 insan bu bölgede Başkale'nin Albayrak köyünden aldığı kaçak mazotu civar illere dağıtıyor.Devlet bunu biliyor, görüyor ve kaçak mazot işine göz yumuyor.Bir de buna göz yumma sebebine bakalım.
Düşünelim devlet niçin böyle bir imtiyaz sağlıyor.
Öncelikle halk az bir salt çoğunluk değil.30.000 insan.Bir anda bu ticaretin önünü kapatacak olursanız halk aç kalır ve bir kaç insanla konuşmam esnasında söyledikleri söz aynen şu.
-Ne yapalım başka.
-Dağamı çıkalım
-pkk mı olalım.
:)
Yani durum bundan ibaret.
Bu ülkenin şu an ki durumunu ve kaçak mazot işinden Türkiye'ye ne kadar vergi kaçakçılığı apıldığı ortadadır.Gayrı ben susuyorum.Ulus devletiz ya.Hani birbirimizi tutmak,savunmak:)
Serkan_Devrim 18.04.2006, 13:20 Ben tarihsel süreçleri içersinde kürtleri yargıladım.Bu benim en temel hakkım.Kürtler hakkında öznel konuşmam için tek tek isimlerini mi yazayım.Genel itibariyle olanlar oldu.
kürtleri yargılama hakkını sana kim verdi? ayrıca yargıladığın ve genellediğin kürtlerin işçinde hiçmi masum yok? üç beş yalnış için masumlar mağdur edilemez. bu genelleme kafası ırk üstünlüğünüde düşünen kafadır. çünkü geneli iyi saydığı zaman o ırkı yüceleştirir. ama bu yalnıştır. genellemelerden özellikle milletler hakkında ki genellemelerden kaçının.
ayrıca kürtlerden kötü örnekler vermişsiniz. sedat bucak vb. türklerden yokmu kötü? üç beş örnekle bir milleti yargılamak ve kürtler bu ülkeye hep ihanet etti demek zavallılığın ötesinde bir düşüncedir. bu ülkeye ihanet edenlerden biride derin devletin tetikçiliğini yapan, Uğur Mumcu vb aydınları katleden vede kürt-türk ayrılığına sebep olan ülkücülerdir. ve bildiğim kadarıyla ülkücüler kürt değiller.
siyasiyabend 18.04.2006, 13:43 Misyonumu bilin ondan sonra yazın!
Ben bu ülkede milliyetçilerden korkarım.
Birisi türk milliyetçisi olan mhp dir
Diğeri ise kürt milliyetçisi olan pkk dir.
ve sevgili bir güzel insan,milliyetçilik yapıyorsun.Bak yazılarımdan da anlaşılabileceği gibi hepsi için konuşmuyorum.Kaldı ki benim genelleme yapsam da kürtlerin hepsi böyle olmadığını ilk okul çocuğuda bilir.Neyin çekememezliğidir bu.Kendi öznel gerçeklerinizden niye kaçıyorsunuz.Sosyal demokrat dediğin insan tartışır,hatalarını görür.
Uğur Mumcuları da katledenler türk milliyetçili yapan insanlardı.Bunu asla ama asla inkâr etmem.
Kürtleri yargılama hakkını, bana burda verilen yetkiler ve özgür bir platform verdi.Benim bağlamım ne bir yöneticidir,ne bir moderatördür nede bir başka kuvvettir.Tarihimi yargılıyorum,bunu kendinize göre çekmek,hatalarınızda dik başlı olmak sizin hatanızdır.Gerçekleri biliyorsunuz neden görmezden geliyorsunuz.
Hemen atıflarda bulunulmuş:)
Türkler de yokmu kötü olan.Türklerde olmaz olurmu güzel kardeşim.Yazalım onlarıda tartışalım.Türklerden Mehmet ağarları örnek verdik ama nedense göze görükmüyor bunlar:)
Şunu da belirtmek isterin sevgili kardeşim yöneticisin istediğini yaparsın,site senin sorumluluğunda,
Hitabına karşı şu atıfı yapmaktan kendi mi alamıyorum,artık:
''Basma kalıp sözlerle nutuk atanlar çok oldu''
bu ülkede ve denizlerin sonu ortadadır.
Bir pkk'lı artık denizlerimizi aynı saflarına çekti.Halbu ki Türkiye Sosyal Demokratik yasaların adı altında ülküler neydi acaba.Denizlerimiz neyin amacını güdüyordu bu ülkede.Bakın Denizlerimizin 68 yılında verdiği mücadeleyi şimdi kucaklayanlarız.Yanlışsak yalanlayın.
Gerçekleri görmek dileğiyle ve hatalarımızı görmek dileğiyle.BU ERDEMDİR.
Sevgiler.:)
Bakalım siteden ne zaman sürgün yiyeceğiz.:)
Hitaba atıfta bulundum bu suçtur sevgili güzel insan,değerlendir derim.
Serkan_Devrim 18.04.2006, 14:47 Misyonumu bilin ondan sonra yazın!
Ben bu ülkede milliyetçilerden korkarım.
Birisi türk milliyetçisi olan mhp dir
Diğeri ise kürt milliyetçisi olan pkk dir.
ve sevgili bir güzel insan,milliyetçilik yapıyorsun.Bak yazılarımdan da anlaşılabileceği gibi hepsi için konuşmuyorum.Kaldı ki benim genelleme yapsam da kürtlerin hepsi böyle olmadığını ilk okul çocuğuda bilir.Neyin çekememezliğidir bu.Kendi öznel gerçeklerinizden niye kaçıyorsunuz.Sosyal demokrat dediğin insan tartışır,hatalarını görür.
Uğur Mumcuları da katledenler türk milliyetçili yapan insanlardı.Bunu asla ama asla inkâr etmem.
Kürtleri yargılama hakkını, bana burda verilen yetkiler ve özgür bir platform verdi.Benim bağlamım ne bir yöneticidir,ne bir moderatördür nede bir başka kuvvettir.Tarihimi yargılıyorum,bunu kendinize göre çekmek,hatalarınızda dik başlı olmak sizin hatanızdır.Gerçekleri biliyorsunuz neden görmezden geliyorsunuz.
Hemen atıflarda bulunulmuş:)
Türkler de yokmu kötü olan.Türklerde olmaz olurmu güzel kardeşim.Yazalım onlarıda tartışalım.Türklerden Mehmet ağarları örnek verdik ama nedense göze görükmüyor bunlar:)
Şunu da belirtmek isterin sevgili kardeşim yöneticisin istediğini yaparsın,site senin sorumluluğunda,
Hitabına karşı şu atıfı yapmaktan kendi mi alamıyorum,artık:
''Basma kalıp sözlerle nutuk atanlar çok oldu''
bu ülkede ve denizlerin sonu ortadadır.
Bir pkk'lı artık denizlerimizi aynı saflarına çekti.Halbu ki Türkiye Sosyal Demokratik yasaların adı altında ülküler neydi acaba.Denizlerimiz neyin amacını güdüyordu bu ülkede.Bakın Denizlerimizin 68 yılında verdiği mücadeleyi şimdi kucaklayanlarız.Yanlışsak yalanlayın.
Gerçekleri görmek dileğiyle ve hatalarımızı görmek dileğiyle.BU ERDEMDİR.
Sevgiler.:)
Bakalım siteden ne zaman sürgün yiyeceğiz.:)
Hitaba atıfta bulundum bu suçtur sevgili güzel insan,değerlendir derim.derdiniz nedir anlamıyorum. bakalım siteden ne zaman sürgün yiyeceğiz vb sözlerle masum kılığına girip kendinizi sağlama almaya çalışıyorsunuz. halbuki ben daha size her hangi bir yaptırım uygulamadım. sadece ırkçı söylemlerinizden dolayı uyardım. bütün kürtlerin öyle olmadığını çocuklar bile bilir diyorsunuz ama genelleme yapan, hepsinin ismini tek tek miyazayım genelledim diyen ve kürtler bu ülkeye hep ihanet etti diyen sizsiniz. çelişkiler abidesi gibi duruyorsunuz. madem türk milliyetçilerininde bu ülkeye ihanet ettiğini reddetmiyorsunuz ne diye sadece kürtler üzerinde durup kürtler bu ülkeye hep ihanet etti diyorsunuz? sadece kürtler üzerinde durmayın o zaman. mehmet ağar örneğini gördüm. ama kalkıp kürt aşiret önderlerini örnekleyerek kürtleri komple eleştirmek ne derece sağlıklıdır? genelleme yapan sizsiniz ama sonrada hepsi kötü değil tabi diyorsunuz. o zaman genelleme yapmayacaksınız. türkçede kelime mi yok? bazı kürtler, çoğunluk olarak, bir kızım şafi kürtler vb kullanımlar var dilimizde. türkçeniz zayıf galiba. denizleri örnek vermeniz ise tam bir gaf olmuş. kürler bu ülkeye hep ihanet etti diyen zihniyet ile denizler yanyana nasıl gelir? onlar ölürken yaşasın türk-kürt halklarının kurtuluşu diye bağırmışlardır. kısacası genellemelerden kaçınmanız gerek. bir kürt çıkıp türkler hep katliam yaptılar derse bu doğru olurmu? hem bütün türkleri yargılamış olmazmı? hemde hep lafı ile bu işi daimi göstermiş olmaz mı? kürtler bu ülkeye hep ihanet etti lafıda bütün kürtleri yargılamak değilmidir? hep lafını kullanırsanız kürtlerin daimi olarak böyle olduklarını söylemiş olmazmısınız?
saygılar
siyasiyabend 18.04.2006, 15:06 Sevgili ali ekber,
Artık anlayışınız kıt demek kaldı buna:)Kusuruma bakmayın çünkü, takıntılı olduğunuz nokta benim genelleme yapmam olmuş:)Sözün ne anlamda olduğu ortadadır.Niye kalkıpta ortalığı bulandırma çabasındasınız anlamıyorum.Burada herkes memnun ilen sizinle bir sürtüşmemiz gölgeleri neden benim üstüme çekiyor hala anlamış değilim.
---
derdiniz nedir anlamıyorum. bakalım siteden ne zaman sürgün yiyeceğiz vb sözlerle masum kılığına girip kendinizi sağlama almaya çalışıyorsunuz.
Masum kılığına girdiğimi söylüyorsunuz yani hatalarım var demek istiyorsunuz.Görüşünüze tersim bu noktada, uzaklaştırma verin bu zor değil:)
ve genelleme diye tabir ettiğiniz noktayı tekrar dile getiriyorum.Bu seferde farklı bir açıdan ağır ele alıyorum!
Bu ülkede 350 kürt millet vekili var,
Bu ülkede eroin kürtlerin elinde
Bu ülkede çocuk mafyası kürtlerin elinde
Bu ülkede otopark mafyası kürtlerin elinde
Bu ülkede akdeniz sahil kıyı şeridi belediye mafyası kürtlerin elinde.
Bu ülke zaten sizin:)Neyin müdafaâsı bu anlamadım ki.
Bu ülkeye kürtler hep ihanet etti.(anlayan nasıl anlıyorsa anlasın!)
Tüm kürtlerin böyle olmadıklarını çocuklar bilir iken çocukca bir davranış sergileyip bana saçma sapan sorular sormayın.Genelleme yapıyorum evet ama genellememin öznel gerçeğini kavrayamıyor isen ya kavrayamıyorsundur yada sataşıyorsundur.
Başladığı yerde biter güzel kardeşim.
Denizler ile kürtleri ben kürt milliyetçileri olarak aldım.Bakınız laflarımı değiştirip önüme sürmeyin.Kürtler vardır, kürt milliyetçileri vardır.
dhkp-c vardır pkk vardır.İşte bunlar iki zıt kutupturlar.(bu kadar somutladım umarım anlamışsındır)
---
onlar ölürken yaşasın türk-kürt halklarının kurtuluşu diye bağırmışlardır.
Ben bunun ksini söylemedim ki.Bu ülkede çanakkale savası,sakarya meydan muharebeleri oldu.Ben konuya burdan girerim sen bunu soyler isen.Kürt- Türk olayları dıs güçlerin güdümüyle basladı bu ülkede.Kürtlerin,türklerin kardeşliği hale devam eder.(bilinçli kesimde)
Sevgili kardeşim, biz çok insan gördük çok bağıran insan gördük, diksiyonuyla kullandıgı kelimelerle işinin önüne düştük ama boştular boş.
Benim bir genelleme yapmış olmama alınmışsan.görevindir, yazdıklarımı düzeltiver,düzelteyim.hepsini birer birer düzelteyim.
Boş işler peşinde koşuyorsun,konuyu saptırmak adına yapılan ikili düellodan başka birşey değildir bu.!
Sevgiler.
canikocan 18.04.2006, 15:21 Sevgili ali ekber,
Artık anlayışınız kıt demek kaldı buna:)Kusuruma bakmayın çünkü, takıntılı olduğunuz nokta benim genelleme yapmam olmuş:)Sözün ne anlamda olduğu ortadadır.Niye kalkıpta ortalığı bulandırma çabasındasınız anlamıyorum.Burada herkes memnun ilen sizinle bir sürtüşmemiz gölgeleri neden benim üstüme çekiyor hala anlamış değilim.
---
derdiniz nedir anlamıyorum. bakalım siteden ne zaman sürgün yiyeceğiz vb sözlerle masum kılığına girip kendinizi sağlama almaya çalışıyorsunuz.
Masum kılığına girdiğimi söylüyorsunuz yani hatalarım var demek istiyorsunuz.Görüşünüze tersim bu noktada, uzaklaştırma verin bu zor değil:)
ve genelleme diye tabir ettiğiniz noktayı tekrar dile getiriyorum.Bu seferde farklı bir açıdan ağır ele alıyorum!
Bu ülke zaten sizin:)Neyin müdafaâsı bu anlamadım ki.
Bu ülkeye kürtler hep ihanet etti.(anlayan nasıl anlıyorsa anlasın!)
Tüm kürtlerin böyle olmadıklarını çocuklar bilir iken çocukca bir davranış sergileyip bana saçma sapan sorular sormayın.Genelleme yapıyorum evet ama genellememin öznel gerçeğini kavrayamıyor isen ya kavrayamıyorsundur yada sataşıyorsundur.
Denizler ile kürtleri ben kürt milliyetçileri olarak aldım.Bakınız laflarımı değiştirip önüme sürmeyin.Kürtler vardır, kürt milliyetçileri vardır.
dhkp-c vardır pkk vardır.İşte bunlar iki zıt kutupturlar.(bu kadar somutladım umarım anlamışsındır)
---
Ben bunun ksini söylemedim ki.Bu ülkede çanakkale savası,sakarya meydan muharebeleri oldu.Ben konuya burdan girerim sen bunu soyler isen.Kürt- Türk olayları dıs güçlerin güdümüyle basladı bu ülkede.Kürtlerin,türklerin kardeşliği hale devam eder.(bilinçli kesimde)
Sevgili kardeşim, biz çok insan gördük çok bağıran insan gördük, diksiyonuyla kullandıgı kelimelerle işinin önüne düştük ama boştular boş.
Benim bir genelleme yapmış olmama alınmışsan.görevindir, yazdıklarımı düzeltiver,düzelteyim.hepsini birer birer düzelteyim.
Boş işler peşinde koşuyorsun,konuyu saptırmak adına yapılan ikili düellodan başka birşey değildir bu.!
Sevgiler.
galiba sizden başka kimse bu olayları kavramıyor bir tek siz anlıyorsunuz.
kürtleri ikide bir kötüleyip durmakla elinize ne geçiyor anlamıyorum. kırmızıyla işaretlediğim yazılarda mantıksız ifadeler var.
Çoğulculuk yapmayın. kürtler diyerek çoğul saçmalık. saydığınız bütün kürtler değil.
birçok kürt türkiyeyi yani kendi ülkesini sever
Serkan_Devrim 18.04.2006, 15:44 Sevgili ali ekber,
Artık anlayışınız kıt demek kaldı bunaKusuruma bakmayın çünkü, takıntılı olduğunuz nokta benim genelleme yapmam olmuşSözün ne anlamda olduğu ortadadır.Niye kalkıpta ortalığı bulandırma çabasındasınız anlamıyorum.Burada herkes memnun ilen sizinle bir sürtüşmemiz gölgeleri neden benim üstüme çekiyor hala anlamış değilim.demek iş hakarete geldi. saygısızlığınız belli. sizden şahsıma saygı beklemiyorum. siz bir millete bile saygısızlık yapmış birisiniz. kıt lafını size aynen iade ederim.
---
Masum kılığına girdiğimi söylüyorsunuz yani hatalarım var demek istiyorsunuz.Görüşünüze tersim bu noktada, uzaklaştırma verin bu zor değilsize görüş aykırılığından ceza vermedim vermem. konuyu bu noktaya çekerek masum numarası yapma. ırkçı söylemler yasak. bu tür söylemler veya şahsa hakaret adaptasyon sebebidir.
Bu ülke zaten sizinNeyin müdafaâsı bu anlamadım ki.
Bu ülkeye kürtler hep ihanet etti.(anlayan nasıl anlıyorsa anlasın!)bu ülkeden binlerce kahrolası milletvekili geldi geçti. büyük çoğunluğu türktü ama büyük çoğunluğu adam değildi. bu ülkede türk mafyasının önde gellenleri ülkücülerdi ki türktüler. mafyayı kürtlerin elinde göstermek zavallılıktır. madem ihanet ediyorlar ve mafyayada sahipler ne diye ülkelerini kurmuyorlar? bu kardarmı çelişki olur? paradokslarla yürüyorsunuz. bu ülkede üç genç asıldı ve bünlercesi üldürüldü. bunların içinde kürtlerde vardı. sinan yoldaş kürttü. ve daha nicesi.
Tüm kürtlerin böyle olmadıklarını çocuklar bilir iken çocukca bir davranış sergileyip bana saçma sapan sorular sormayın.Genelleme yapıyorum evet ama genellememin öznel gerçeğini kavrayamıyor isen ya kavrayamıyorsundur yada sataşıyorsundur.yarım akıllı diye düşünüyordum seni ama hiç aklın yok. hem genelleme yapacaksın. hemde öznelleri de var diyeceksin. genelleme fobisinden kurtulamadınız.
dhkp-c vardır pkk vardır.İşte bunlar iki zıt kutupturlar.(bu kadar somutladım umarım anlamışsındır) kürt milliyetçileri varda türk milliyetçileri yokmu? kürt milliyetçiliği ne kadar kötü ise türk milliyetçiliğide o kadar kötüdür. ve kürtler bu ülkeye hep ihanet ettiler genellemesinden daha ala bir türk milliyetçiliği mi olur? tük milliyetçisi olmak için illa kürtleri kesmenize gerek yok. bütün kürtleri kapsayan komle ithamlarda ırkçılıktır. ve ırkçılık insanlık suçudur.
---
Ben bunun ksini söylemedim ki.Bu ülkede çanakkale savası,sakarya meydan muharebeleri oldu.Ben konuya burdan girerim sen bunu soyler isen.Kürt- Türk olayları dıs güçlerin güdümüyle basladı bu ülkede.Kürtlerin,türklerin kardeşliği hale devam eder.(bilinçli kesimde)çanakkalede sakaryada sadece türkler mi savaştı? türklerle kurtuluş savaşı verek kürtler, zazaları, güneyde arap alevilerini hatta bir kısım rumları ve küçük bir kısım çerkezleri ne çabuk unuttun?
Benim bir genelleme yapmış olmama alınmışsan.görevindir, yazdıklarımı düzeltiver,düzelteyim.hepsini birer birer düzelteyim.kulladığın kelimeleri dikkatli seçmeyip genelleme hatasına düşüp birde bana mı sitem ediyorsun?
Sevgiler.
sadece bir uyarı yaptım. dedim ki ırkçı söylemler yapmayınız. yasaktır. ikili düelloya siz getirdiniz. bu son mesajınızla ırkçı söylemlerin sürdüğünü görüyorum. konuyu tasdikli üyeler seviyeli bir şeklide tartışsın diye kazana kaydırıyorum. seviyesizler yeterince forumu suistimal etti.
saygılar
şovenist politikaları boşa çıkaralım:
türk milliyetinden işçi ve emekçilere çağrımdır.
bu gün yaşadığımız ülkede faşistler ve burjuva egemenler asırlardır yok saydıkları,dillerini,kültürlerini yasaklayıp,asimile etmeye çalıştıkları kürt halkına uyguladığı baskı,katliam ve asimilasyon politikalarına ''vatan-millet-sakarya'' edebiyatı eşiliğinde türk milliyetine mensup yoksulları,işçi ve emekçileri alet edip yanına çekmeye çalışmaktadır.faşistlerinde kışkırtmasıyla bazı yerleşim birimlerinde provakasyonlar olmuş,kurt ulumaları ve köpek havlamaları eşliğinde kürtlere karşı linç girişimi ve saldırılar olmuştur.kürt halkının kaznacağı her türden demokratik kazanım türk işçi ve emekçilerinin yararınadır.burjuva egemenlerin vereceği her türden burjuva-demokratik taviz,bütün ezilen kesimlerin yararına olacak,başka talepler uğruna mücadele etmenin yolu bir adım daha açılacaktır.
özellikle türk milliyetinden olan ilerici,devrimci ve sınıf bilinçli işçiler;her milliyetten işçi,emekçi ve yoksulların beraber çalıştığı işyerlerinde özelllikle sınıf kardeşliğini anlatmalı,yıllardır işçi,emekçi ve yoksulların sınıf düşmanı olan,burjuva sınıf egemenlerinin halkları bir birine düşürme ve kırdırma politikalarını boşa çıkarmak için çaba sarfetmelidir.
faşist,şovenist zihniyete en anlamlı yanıt,sınıfsal mücadeleyle ve eylem pratiğinde birleşmiş türk,kürt ve diğer milliyetlerden işçi ve emekçilerin ortak karalırlı mücadelesi verebilir.
bir ulusun ulusal kimliğini istemesinin ve buna karşılık militarist baskı ve yok etme politikalarının vatan savunmasıyla uzak yakın hiçbir alakası yoktur.gerici,faşist zümrelerin kullandığı,vatan,bayrak demagojileri boşa çıkarılmalıdır.unutmamak gerekirki,tıpkı lenin'inde dediği gibi ''içlerinde ezilen ulus olan uluslar özgür değildir''.çünkü, ezilen ulusu ezen güçler,yani egemen olan burjuva sınıf; ezen ulusun(egemen ulusun) işçi ve emekçi kesimlerinide ezmektedir.bütün dünya halklarını yalnızca ve yalnızca sosyalizm kurtarabilir.
yaşasın devrim,yaşasın sosyalizm
yaşasın halkların kardeşliği
ulasirmola 01.02.2007, 22:32 iki tür sevgi vardır.
1. karşılıksız çıkarsız
2.düzenin gücünü kullanabilmek için güçlü olanı sevme
işte sosyalistler sol görüşlüler aleviler bu vatanı çıkarsız ve gerçek sevenlerdir.ama çatlılar ogün samastlar sevgi maskesi atında ülkeyi mahveden kan emicidir.
arkadaşlar kim tarafından ve kime karşı uygulanmış olursa olsun,insanın ana dili, etnik kültürü gibi kendisini en doğal biçimde ifade tarzına karşı çıkanlar yok sayanlara karşı durmak, her şeyden ama,herşeyden önce bir insanlık görevidir.
bu gün türk-kürt,sünni-alevi diye halkları bir birine düşürenler,halklar ve toplumlar arası düşmanlık tohumları saçan faşist güruh kınanmalı,protesto edilmeli ve ister türk,isterse kürt olsun kapitalist,faşist sistemin ezilenleri,sömürülenleri olan bizler tarafından çabaları boşa çıkarılmalıdır.şimdi birileri çıkıpta;mutlaka ''vatan-millet-sakarya'' edebiyatı yapacaktır.ama ben,emperyalist sistemin çıkar ilişkileri doğrultusunda çizilen haritaları,atlasları tanımıyorum...
bu gün binlerce kürt köyü faşizm tarafından boşaltılmış,kürt çocukları daha koşmayı,yürümeyi,aşkı,öğrenmeden namluları görmüş,bir çoğu dağ başında,silahsız savunmasız biçimde barbarca katledilmiştir.bu gün,kürt halkının içinde bulunduğu sosyal,politik durumun dışında yapıyorum bu yorumu.ancak ve ancak yoksul kürt emekçileri,şunuda görmek zorundalarki;kendi etnik,ulusal duygularını savunuyormuş gibi görünen,daha çok aşiret ağalarının soyundan gelen ve özünde bir ulus devlet kurup,kürt yoksullarından gelen ganimeti türk burjuvazisiyle paylaşmadan sadece kendi rantı olarak görmek isteyen,kürt burjuvazisi ve kürt orta burjuvalarınında dost olmadığını görmek zorundadır...aynı zamanda;türk işçi,emekçi ve yoksullarınında özünde dost olduklarını ve desteklerine ihtiyacı olduklarınıda unutmamak zorundadırlar..
yaşasın halkların kardeşliği
yaşasın proletarya enternasyonalizmi,yaşasın sosyalizm.
kürt yoksulları toprak ağalarına karşıda mücadele vermek zorundadır...
NE EZİLME NE EZİLME....
adı güzel arkadaş sen gerçekten kürt sorununu anlayamamışsın
art niyetli olduğunu düşünmüyorum
söylediklerin her insana öğretilendir,resmi makamların topluma yaydığı düşüncelerdir
türkiyedeki kürtler vay efendim biz neden fakiriz
vay efendim batıda kalanın yoları güzel,elektriği suyu var da,bizim neden az gibisinden düşünceler yüzünden bu tarz bir mücadeleye girişmemişlerdir
sorun tamamen türkiye cumhuriyetinin izlediği politikadan kaynaklanmıştır,
T.C nin izlediği şoven,türk ırkından ve kültüründen başka birşey tanımama ve müsade etmeme,farklılıkları göz ardı ederek kamusal alanda izlediği faşist
politikalardandır,
ve bu politikalar devam ettikçe bu sorun çözüme kavuşmayacaktır
öncelikle bunu anlamak gerekir
çünkü örneğin kendi dilini istediği gibi konuşamayan,konuşunca horlanan küfür yiyen,topraklarında dövülen,sövülen
ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören(daha bunu gibi birçok olumsuzlukları yazabiliriz)her insan elbet isyan bayrağını çekecekti
vay efendim doğuda fakirlik var,iş,aş olsaydı böyle olmazdı gibi demogojik laflar karın doyurmamaktadır
T.C sosyal hukuk devletinin gerekliliklerini yerine getirmeli ve yuttaşlık bilincini yükseltmelidir,aksi takdirde bu ülkedeki kavgalar bitmeyecektir,topluma empoze edilen tek ırk tek din anlayışından vazgeçilmelidir,
ki o zaman kardeşlik,barış ve hoşgörü hakim olsun anadolu topraklarında
unutmayalım,türkiye tğrklerin değil türkiye cumhuriyeti vatandaşlarınındır,
sakın bide ''türk''kelimesi kapsayıcıdır,türkiyede yaşayan her insan lazıyla,türküyle,kürdüyle türk ismi altında birleşir gibisinden sonradan uydurulma şeylerle de gelme
bide eline geçerse cezmi ersöz'ün ''bana türkçe bir ekmek ver'' yazısını okumanı tavsiye ederim
en azından türkiyede izlenen ırkçı politika hakkında bir fikir verir sana
Merhaba Canlar,
Paylaşım için teşekkürler garcia...
Güzel bir yazı olmuş...
|
|