Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye Güvenli Değil!


dionysos
01.04.2006, 03:23
TÜRKİYE GÜVENLİ DEĞİL
Güvenlik birimleri son zamanlarda Türkiye’nin çok güvenli olduğunu iddia ediyorlar. Bu söylemi neye dayanarak söylediklerini anlamış değilim. Anlayan varsa bana da anlatsın. Ya onlar Türkiye de yaşamıyorlar. Ya da bizler başka bir ülkede yaşıyoruz.


Canımızı Kimlere Emanet Etmişiz?

Gün geçmiyor ki; içinde yüksek rütbeli asker ve polislerin yer aldığı çete ortaya çıkmasın. Sokaklarda kapkaç kol geziyor. Çelik kapılı evlerde bile güvenle kalamıyorsunuz. Adliyelerde mağdurlar mahkeme kapılarında kendi adaletlerini kendileri uyguluyorlar.Okullar zaten her gün bıçaklı saldırıların yapıldığı eğitim kurumları haline dönüşmüş.Televizyonlar Kurtlar Vadisi ve benzeri dizilerle toplumun beynini yıkamaya devam ediyor.Haber bültenleri ortada. Büyük bölümü şiddet ve kan içerikli. Geri kalan bölümünü ise Hülya Avşar ve hükümet icraatları kapsıyor.

Başbakan’ın vatandaşa davranış biçimi ”Lan” ı ve Kasımpaşalı yürüyüşü, tarzı ortada. Paşalarımızın bizi ve ülkeyi ''paşa paşa'' koruma ve kollama durumları malum. Bizi mi koruyorlar kendi vaziyetlerini mi belli değil.

Yargı bağımsız mı?
Bağımlı mı?
Belli değil.
Bağımsızsa Van savcısının durumu neyin nesi?
Bağımlıysa kime bağlı?
Hükümete mi?
Hüseyin Çelik’e mi?
Adalet bakanına mı?
Yoksa bilmediğimiz başka güçlere mi bağlılığı var belli değil.

Başbakan diyor ki; ” Paşamızın Şemdinli iddianamesi ile bir bağlantısı yok” Acaba bu söylem Başbakan’ın gerçek görüşümü yoksa resmi görüşümü söylemde netlik yok ortada.Halk arasında bu durumu anlatan bir fıkra var.”Vatandaşın biri PKK aleyhinde kaymakamlıkta ileri geri konuşuyor. Daha sonra bir yol çevirme esnasında vatandaşa soruyorlar örgüt üyeleri. Sen nasıl aleyhimize konuşursun. Vatandaş son derece rahat bir tavırla siz o söylediklerimi ciddiye almayın çünkü o benim gerçek görüşüm değil resmi görüşümdü.”
Bence Başbakan Paşayla ilgili kendi görüşü olmayan resmi görüşünü açıklamıştır. AKP ve bal kaymak ekibi her konuda olduğu gibi bu konuda da takkiye yapmaya devam ediyor.

Türkiye güvenlidir diyen zihniyete tavsiyem halkın arasına korumasız insinler de görsünler güvenliği.

Ankara’nın herhangi bir hastanesine ziyarete gitsinler park mafyasına para vermeden araçlarını park edebilecekler mi?

Ankara başkent olması hesabı ile ülkemizin önemlilerinin yaşadığı bir kent.

Bütün devlet daireleri kameralı ve güvenlik bariyerli birer kaleye dönüştürülmüş durumda.

Daha iki gün önce RTÜK’ e uğramıştım. Yeni yönetim binlerce sorunu olan kurumun sorunlarını bir kenara iterek her koridoruna kameralar yerleştirmiş, Kendi katlarına ve ayak bastıkları her yere kırmızı halılar kaplatmışlardı. Bunlar yetmiyormuş gibi bir de ana girişi yıktırıp, Saddam dönemi sarayların güvenliğini andıran koruma bariyerleri oluşturarak ulaşılmaz bir hava yaratmışlar.

Kendilerine kırmızı halılar döşeten RTÜK yönetimi çalışanlarına çay yapmayı da yasaklayarak eski yönetimi aratır duruma getirmişler. Önemli sorunları ikinci plana itip, küçük yayıncıları görmezden gelen yeni yönetim çay yasağını duyuruyla yetinmeyip, tüm çalışanlardan imza alarak, yasak ve baskı politikaları ile güven bunalımına da yol açmış durumdalar.

Zaten holdingler hariç bütün yayıncılarda güven bunalımı yaşayan RTÜK şimdi de çalışanlarına karşı imza karşılığı yasak getirerek güven sorunu yaşamakta. Kendilerine ve holdinglere Müslüman olan RTÜK yönetiminin hiç olmazsa bu hatasından dönmesi hayrına olacaktır.

Elektrik faturasını, işçisinin parasını ödeyemeyen yayıncılardan kesilen paraları RTÜK yönetiminin böylesine çarçur etmeye hakkı yok. Birilerini zengin etmek için böyle saçma sapan harcamalar yapmasınlar. Bu ülkede milyonlarca aç ve işsiz insanımız varken bu şatafat niye?

Sanmasınlar ki, yapanın yanına kar kalacak. Bu hükümet fakirin fukaranın hakkını sormazsa elbet soracak birileri çıkar. Birileri çıkmasa bile Allah yedirmez.

Bu ülke güvenlidir diyenler bunları görmüyorlar mı? Bu kadar çelişkinin ve de adaletsizliğin olduğu bir ülke nasıl güvenli olur?

Açlığın adam kayırmanın diz boyu olduğu bir ülkede hangi kamera hangi güvenlik kimi ne kadar koruyabilir? RTÜK’ te olduğu gibi bir gecede bir yönetmelikle birkaç holding iki milyar dolarlık haksız ve usulsüz servet sahibi yapılıyorsa hangi güvenlikten bahsedilebilir? Bu yolsuzluğu belgelememize rağmen RTÜK başkanı ve yönetimi, yolsuzluğa damardan girdik diyen hükümet ve ilgili Bakan’ı dahil kimselerden tık çıkmıyorsa bu ülke nasıl güvenilir olur?

Bu ülke kimler için güvenilir biliyor musunuz?

Hırsızlar için, kapkaççılar için, psikopatlar için, caniler için, hortumcular için ve de her iktidarın yandaş ve yalakaları için güvenlidir.

Bu ülkede insanlar zincire bağlanmış köpekler salıverilmiş. Gerisini siz düşünün…

Manşet Haber - Adnan YÜCE
www.mansethaber.com

Hüseyin69
01.04.2006, 03:31
bu basligi ben yazmis olsaydim yine üzerime cullanirlardi

spartakus
01.04.2006, 18:01
devir thai-yeap beyg devri malesef, bu adamlari yönetimden kovana dek
insanlar sabir etmek zorundalar.
Arabesk bir yasam ve yönetim bicimini secenlerin ,icratlarida böyle oluyor.

zine
09.04.2006, 01:41
sevgili spartaküs aslında geçmişten günümüze değişen sadece lider ve parti isimleri oldu. hiç zannetmiyorumki gelecek olanlar birşeyleri değiştirecekler.
aynı filmi izleyip duruyoruz. biz bıkmadıkki onlarda bıksınlar.
heyecanla seçimleri bekleyen bizleriz başkası değil.

Nesimi
09.04.2006, 01:46
her an bir faili meçhule gidebilirsiniz. sisteme muhalifseniz o zaman işinizde zor :)