Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne Oluyor Çocuklarımızaaa....???

astokomlu
01.04.2006, 11:31
Ne oluyor çocuklarımıza??

Günlerdir haberlerde çıkıyor ilköğretim çağındaki çocukların şiddete yönelik yaptıkları. Bıçaklamalar, yaralamalar, kavgalar ne oluyor çocuklarımıza. Neden neyi paylaşamıyorlar onları bu derece agresif yapan nedir??
Kurtlar vadisi vs.. tarzındaki dizilerden etkilendiğini söyleyen çocuk sayısı çok fazlayken neden tekrar yayınlanıyor. Neden her çocuk kendini mafya zannetmeye başlıyor..
bizlerinde kardeşleri,yeğenleri,yakınları var.açıkçası bu tür olaylar nedeniyle okula göndermeye bile çekinir hale geldik..
bizle bu konuda neler yapabiliriz..??

tolga_62
01.04.2006, 13:23
Zaten kimlik arayışında olan ilköğretim ve lise çağındaki çocukların,gençlerin,Deli Yürek filmiyle başlayan ve en son Kurtlar vadisi filmiyle son bulan,şiddeti pekiştirmeye yönelik ve bunları henüz kendisini tam olarak çözemeyen çocuklara empoze eden fimler,diziler yayın kuruluşlarının bitmez tükenmez reyting aşkı yüzünden daha da kötü bir durum ortaya çıkıyor, çocukların şimdiden bu durumu alması ülkenin gençlik geleceği hakkında karamsarlık yaratıyor, bu dizilerin ortadan kaldırılması da yetmiyor, çünkü aile büyüklerinin bile bu dizileri izlemesi, ve karne hediyesi olarak çocuklarını bu filmelere götrmesi de ailenin sorumsuzluğunu ortaya koyuyor, aile eğitimi ne kadarsa, kişşilik seviyesi de o kadardır...

astokomlu
01.04.2006, 14:33
radyo televizyon üst kurulu,artan şiddet olayları nedeniyle tekrarı yayınlanan kurtlar vadisinin yayından kaldırılmasını istemiş...geçte olsa ii bi adım bence ..ama ne kadar etkili olur bilinmez..

PirO_62
01.04.2006, 15:33
radyo televizyon üst kurulu,artan şiddet olayları nedeniyle tekrarı yayınlanan kurtlar vadisinin yayından kaldırılmasını istemiş...geçte olsa ii bi adım bence ..ama ne kadar etkili olur bilinmez..

evet istemekle kalmamışlar herhalde yasaklanmıs

teşekkürler astokomlu yine çok güzel bir konuya değinmişsin ne oluyor çocuklarımıza şiddet ten başka bir şey düşünemez oldular biz ne yapabilirizki bir kere kafasına yerleştimi tamam artık bilinçaltında hep varoluyor

izem
01.04.2006, 15:38
Aman çok iyi oluyor.Yesinler birbirlerini veletler!:sarkazm
Babaları, ağabeylerine özendiler tabi!..
İşin anlamadığım yani, bi yerde bitince başka bir yerde başlıo bu tür olaylar hemen..Kuzenim okulunda da birbirlerini deşmişler..
Allah ıslah etsin ne diyim!..
Gençlik ateşi midir, ağalık özentiliği midir nedir!..

PirO_62
01.04.2006, 15:43
Aman çok iyi oluyor.Yesinler birbirlerini veletler!:sarkazm
Babaları, ağabeylerine özendiler tabi!..
İşin anlamadığım yani, bi yerde bitince başka bir yerde başlıo bu tür olaylar hemen..Kuzenim okulunda da birbirlerini deşmişler..
Allah ıslah etsin ne diyim!..
Gençlik ateşi midir, ağalık özentiliği midir nedir!..

öyle deme izem bence yanlız birbirlerini yeseler neyse ama yarın o birgün suçsuz günahsız çocuklarada zarar verirler bunlar ve veriyorlarda ateş düştüğü yeri yakar hiç kimse bilemez bizim başımıza ve sevdiklerimizin başınada gelebilir yani bunlar neden aramazlar cana zarar vermek için

izem
01.04.2006, 15:44
öyle deme izem bence yanlız birbirlerini yeseler neyse ama yarın o birgün suçsuz günahsız çocuklarada zarar verirler bunlar ve veriyorlarda ateş düştüğü yeri yakar hiç kimse bilemez bizim başımıza ve sevdiklerimizin başınada gelebilir yani bunlar neden aramazlar cana zarar vermek için

kendileri de suçsuz piro..el kadar sübyan hepsi:uhhm:
etkileniyorlar bir yerlerden birilerinden veee bummm!

seheryeli
01.04.2006, 15:44
çocukları suçluyoruz ama birazda eğitimcilere ve idarecilere iş düşmüyor mu?
bizim zamanımızda kimse kesici aletle giremezdi okula.ya şimdi?
okullardaki genel denetimsizlik ve okul disiplin kurullarının çalışmaması şiddeti doğuran sebepler arasında bence.Okul disiplin kurulları çalışmıyor. Müdürler başarısız görünmekten çekindiği, okulunun lekeleneceği gibi bir endişeden dolayı olayları örtbas ediyor.öğretmenler öğrencileri şikayetten çekiniyor.
yapılan araştırmalar ,kavga çıkaran, çeteleşme eğiliminde olan ve disiplinsizlik yapanların tamamına yakını sosyo-ekonomik düzeyi düşük, üniversite hedefi olmayan, ders çalışmayan, tembel ve başarısız öğrencilerden oluştuğunu gösteriyor.
Öğretmen ve idarecilerin de velilerle hareket etmeyi içselleştirmesi gerekiyor bence.Öğretmenler daha fazla sevgi ve ilgi göstermeli...eğitimcilere çok iş düşüyor.Öğretmen bu işi dert edinmedikten sonra bu problem çözülmez.

izem
01.04.2006, 15:47
yok cicim yoook..
çocuklar azdı azdıı..
okulda disiplin manasında elbetteki eskisi gibi değil ( şakk şukkk, kiraz dallarından falakalar..:o ) ama olmamalı da öyle..
medyanın suçu vardır diyebilirz, anne babanın suçu vardır diyebiliriz..
çocuklar tamamen suçlu demioyurm ama biz de çocuk olduk böyle etkilenmedik.yarın öbür gün kızlar da saç baş kavga ederlerse şaşırmam kuşum aydın programına döncek yakında okullar..:S

seheryeli
01.04.2006, 15:59
yok cicim yoook..
çocuklar azdı azdıı..
okulda disiplin manasında elbetteki eskisi gibi değil ( şakk şukkk, kiraz dallarından falakalar..:o ) ama olmamalı da öyle..
medyanın suçu vardır diyebilirz, anne babanın suçu vardır diyebiliriz..
çocuklar tamamen suçlu demioyurm ama biz de çocuk olduk böyle etkilenmedik.yarın öbür gün kızlar da saç baş kavga ederlerse şaşırmam kuşum aydın programına döncek yakında okullar..:S

izemciğim yanlış anlaşıldım sanırım.ben disiplin derken çocuklar falakaya yatırılsın demedim tabiki.öyle olsa onlarında şiddet uygulayan çocuklardan ne farkı kalır ki.hertürlü şiddete karşıyız biz.denetimsizlikten bahsediyorum..yoksa kesinlikle disiplin derken dayak olayını kastetmedim.yanlış anlaşılmak istemem..

izem
01.04.2006, 16:01
yok cicim ben senin ne dediğini anladım..
ben disiplin diyince hemen kötek anlıyorum :D
senin disiplin anlayışın elbetteki uygulanmalı ama çocuklarımız arsızlaşmış artık:sook

gulbas44
03.04.2006, 19:17
son günlerde meydana gelen olaylar yeni değil aslında öncedende oluyordu ama kurtlar vadisi gibi bir dizi yayınlandığı için farkına yeni vardılar bu tip olaylar dha çok kendin tanımlayamamış insanlar yapar kendini bir şekilde insanlara göstermek isterler ve çoğu zaman şiddeti seçerler ölen ise sadece o an için orda bulunduğu için ölmüştür. Önceleri sadece siyesi partiler için kavga ediliyordu ancak artık siyaset hiçbirşeye çare olmadığı için kendilerine başka yollar buldular ve polat alemdar adlı mafyayı seçtiler bunun sebebi ise mafyanın türkiyedeki etkinliği ve dokunulmazlığdır bence sevgive saygılarımla

Alpha_Phonixis
03.04.2006, 19:26
Medyayanın bu oLayLarda suçu % kaç ? OnLarda ticari kuruLuşLar . ELbette kendiLerine para kazandıracak şei yapıyorLar .

Bence bu oLayLarın kaynağında suçu birey üstLenmeLi . Hem yaşayan hem yaşatan hemde bizim gibi uzaktan konuşan tarafLar . Herkes kendine pay biçmeLi.

Acaba o çocuk sırf PoLat abisi miLLeti öLdürdüğü için mi karşısındakini öLdürdü veya bir başkası T.V de gördüğü kanLı bıçakLı fiLmLer için mi saLdırgan.

Önce hatayı kendimizde arayaLım derim.

TopLumumuz ne denLi refah seviyesinde. Genç nesiLe ne kadar güzel bir üLke bırakıLıyor. O genç insanLar dediğimiz kişiLer ne kadar kendiLerini geLiştirebiLiyor. SaLdırgan kişiLer neden öyLeLer . AiLe kurumu çocukLarına ne veriyorLar.

Yoksa tüm suçLu Polat ALemdar mı ?

zine
05.04.2006, 02:40
türkiyede insan olmanın ölçüleri
hırsızlık
yalan
dolandırıcılık
fuhuş
namussuzluk
adam öldürmek
gasp darp
zenginlik
insan emeği sömürmek
şöhret
politikacı olmak
vergi kaçırmak
hapis yatmak
kabadayı olmak
borç ödememk
kredi kartı sahibi olmak
tv deki yarışmalarda kendini teşhir etmek

bu özelliklerden en az üçüne sahip değilseniz kendinizi bu ülkede yaşamıyor sayın.
e bu çocuklar bakar kör değiller. neyin pirim yaptığını biliyorlar. eskiden mankenlik ve topçu furyası vardı. şimdi yukarıda saydıklarım.

Hüseyin69
05.04.2006, 02:46
son günlerde yine cocuklara birseyler oluyor

Hüseyin69
05.04.2006, 02:52
türkiyede insan olmanın ölçüleri
hırsızlık
yalan
dolandırıcılık
fuhuş
namussuzluk
adam öldürmek
gasp darp
zenginlik
insan emeği sömürmek
şöhret
politikacı olmak
vergi kaçırmak
hapis yatmak
kabadayı olmak
borç ödememk
kredi kartı sahibi olmak
tv deki yarışmalarda kendini teşhir etmek

bu özelliklerden en az üçüne sahip değilseniz kendinizi bu ülkede yaşamıyor sayın.
e bu çocuklar bakar kör değiller. neyin pirim yaptığını biliyorlar. eskiden mankenlik ve topçu furyası vardı. şimdi yukarıda saydıklarım.

evet türkiyede yasiyor olmak sadece yukarida saydiklarinin üc tanesi yetiyor

falcon0662
04.01.2007, 15:06
bunun sebebi kurtlar vadisiyle sınırlı degilki her yer de her kanalda siddet var savasin basladigi günden bu yana ırakta ortalama 100 insan oluyor cizgifilmlerin hepsinde siddet var ayrica turk toplumu dayagi dayatmayi baskıyı temel edine egitim anlayisina sahip tost icin birbirini bıcaklayan ilk okul cocuklari var erkek arkadasi kendisini terketti diye ortaokulda silah ceken kizlar var cozum egitimden geciyo ve egitim okulda degil ailede basliyo

onurtt
04.01.2007, 15:17
büyüklerini örnek alıyor çocuklar...

Beşiktaşli58
04.01.2007, 17:04
büyüklerini örnek alıyor çocuklar...

Evet haklisin ve o büyüklerde yanlis ögretiyorlar. :ohmy:

crewchif
04.01.2007, 17:40
herhes cocuğuna sahip çıksın kötü bir ortam var

çeşm-i naz
04.01.2007, 18:20
bence çocuklara bişey olduğu yok ortama ayak uyduruyor onlar da
çevreleriden ne görürseler onnu yapıyorlar yetiştirme şekillere aile yapıları yaşadıkları yerlerde ki şartlar arkadaşlar baksanıza ülke ne halde gelde böyle bir ortamda çocuğun sağlıklı veya düzgün olmasını bekle hergün haberlerde şiddet,hırsızlık,pislik dolu çocukların hiçbir suçu yok herşey medya aile ve çevreden geçer mesela biz artık yiğenlerime tv izletmiyoruz atıyoruz dvd ye çizgi film belgesel gelişim cd lerini onları izliyorlar kendi kendilerine oynuyorlar lego oyun hamuru derken hem kendilerini geliştirip eğleniyorlar hemde böyle ortamlardan uzak duruyorlar en iyisi bu......

usLanmaz62
04.01.2007, 18:38
bence çocuklara bişey olduğu yok ortama ayak uyduruyor onlar da
çevreleriden ne görürseler onnu yapıyorlar yetiştirme şekillere aile yapıları yaşadıkları yerlerde ki şartlar arkadaşlar baksanıza ülke ne halde gelde böyle bir ortamda çocuğun sağlıklı veya düzgün olmasını bekle hergün haberlerde şiddet,hırsızlık,pislik dolu çocukların hiçbir suçu yok herşey medya aile ve çevreden geçer mesela biz artık yiğenlerime tv izletmiyoruz atıyoruz dvd ye çizgi film belgesel gelişim cd lerini onları izliyorlar kendi kendilerine oynuyorlar lego oyun hamuru derken hem kendilerini geliştirip eğleniyorlar hemde böyle ortamlardan uzak duruyorlar en iyisi bu......

tamamen katılıyorum.sokak kültürünün içinde olan biri olarak gençlere ve çocuklara yüklenmek yanlış.onları teşvik eden düzene yüklenmek gerekir.Medya bu işin en büyük teşvikçisidir...