Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP bir sol parti midir?
duygugemisi 01.04.2006, 14:13 Chp bir yandan iri ve hantal cüssesiyle yelpazenin solunu işgal etmekte diğer yandan solun program ve politikalarından uzak durmaktadır.
Sol;değişimden yana olmayı,statükoya meydan okumayı ve toplumun yoksul kesimlerinin sözcülüğünü yapmayı telakki eder.Ne var ki Chp;bunların hiçbirine sahip olmadığı gibi kendisini de sosyal demokrat parti olarak görmekte ve tanımlamaktadır.
Peki Chp;hiç sol bir parti hüviyetine,tabii gerçek anlamda,büründü mü?Evet,rahmetli İsmet İnönü'nün Chp'yi ortanın soluna yerleştirmesi,gerçekten sol bir parti olarak yelpazeye yerleşen Türkiye İşçi Partisi'nin önünü kesmek içindi.Aynı Chp;1973 ve 1977'de tarihinin en yüksek oyunu almış ve Ecevit'in karizması sayesinde sola yaklaşabilmeyi başarmıştır.
Chp şuan soldan çok uzaktır ve milliyetçi bir sağ partidir.Keza rejim tartışmalarını oyunu artırabilecek bir argüman olarak gören partiden de solculuk beklenemez.
Chp'ye sol parti etiketinin yapıştırılması tamamen alışkanlıkların getirmiş olduğu bir durumdur.Chp marjinal olduğu halde sola taş atmakta ve onların politikalarını eleştirmektedir....
Serkan_Devrim 01.04.2006, 15:55 CHP hakkında bende pek olumlu düşünmüyorum. kemaist değerlerini yitirmekte olmasıyla, devletçilik ilkesini uygulamamakla vb hatalarıyla yüzleşemeyen bir parti. ancak eleştirmek dünyanın en kolay işidir. değiştirmek ise dünyanın en zor işidir. mesela siz uygun bir sol parti önerebilir misiniz? tahmin ettiğim parti ise yani siz dehapı önerecekseniz dehapa oy vermenin ideolojik olarak MHP ye oy vermekten tek farkı vardır. oda birinin türk milliyetçiliği yapması karşısında diğerinin kürt milliyetçiliği yapmasıdır. ben ise her türlü ırkçı yaklaşımların, bir ırkı savunma tarzında ki milliyetçiliklerin soldan uzak olduğunu düşünüyorum. sol asla milliyetçilik(ırkçılık) yapmaz.
tolga_62 01.04.2006, 16:10 CHP hakkında benimde pek olumlu düşüncelerim yok ama chp'yi milliyetçi sağ parti olarak görmek de yanlış, chp şuan gerçek kimliğini bulacak kişilerin elinde değil,şu an sol düşünceye sahip olmayanlar parti içerisinde, bu da milliyetçi bir izlenim veriyor olabilir.Bence Türkiye'nin batılı ve aydın sosyalistlerin izinde gidebilecek yeni bir partiye ihtiyacı vardır, bir an önce ırkçı,dindar konumdan ülkenin uzaklaşması gerek diye düşünüyorum
bu oluşumun içinde olmayan bilemez canlar bu bir politikadır ve bu diger partıler tarafından birbirlerini karalama oyunundaki nedenlerdir chp dün oldugu gibi bugunde aynıdır ha oluşumlarında yanlışlar var tabiki tavsip edilmeyen kişilerde var ama ben inanıyorumki kısa bir surede chp bu içindeki kişileri eleyip layık oldugu yere gelecektir örnekse deniz baykalın yerine zülfü livaneli bu partiyi daha iyi yerlere getirir diye düşünüyorum.....
bu oluşumun içinde olmayan bilemez canlar bu bir politikadır ve bu diger partıler tarafından birbirlerini karalama oyunundaki nedenlerdir chp dün oldugu gibi bugunde aynıdır ha oluşumlarında yanlışlar var tabiki tavsip edilmeyen kişilerde var ama ben inanıyorumki kısa bir surede chp bu içindeki kişileri eleyip layık oldugu yere gelecektir örnekse deniz baykalın yerine zülfü livaneli bu partiyi daha iyi yerlere getirir diye düşünüyorum.....
size yalnız bir konuda katılmıyorum ki doğan, o da Livanelinin gelmesi konusunda..
Sosyal demokrat mı Yalaka mı ne olduğu belli olmayan Deniz Baykal ne kadar CHPye yakışmıyorsa, Liboş Livaneli de en az o kadar CHPye yakışmıyor..
ancak CHPnin temizlenip ve kedine geldiği zaman, görmek istediğimiz chp haline geleceğinden sizin gibi benim de kuşkum yok.
Chp bir yandan iri ve hantal cüssesiyle yelpazenin solunu işgal etmekte diğer yandan solun program ve politikalarından uzak durmaktadır.
Sol;değişimden yana olmayı,statükoya meydan okumayı ve toplumun yoksul kesimlerinin sözcülüğünü yapmayı telakki eder.Ne var ki Chp;bunların hiçbirine sahip olmadığı gibi kendisini de sosyal demokrat parti olarak görmekte ve tanımlamaktadır.
Peki Chp;hiç sol bir parti hüviyetine,tabii gerçek anlamda,büründü mü?Evet,rahmetli İsmet İnönü'nün Chp'yi ortanın soluna yerleştirmesi,gerçekten sol bir parti olarak yelpazeye yerleşen Türkiye İşçi Partisi'nin önünü kesmek içindi.Aynı Chp;1973 ve 1977'de tarihinin en yüksek oyunu almış ve Ecevit'in karizması sayesinde sola yaklaşabilmeyi başarmıştır.
Chp şuan soldan çok uzaktır ve milliyetçi bir sağ partidir.Keza rejim tartışmalarını oyunu artırabilecek bir argüman olarak gören partiden de solculuk beklenemez.
Chp'ye sol parti etiketinin yapıştırılması tamamen alışkanlıkların getirmiş olduğu bir durumdur.Chp marjinal olduğu halde sola taş atmakta ve onların politikalarını eleştirmektedir....
sevgili arkadaşım
sen başlıktaki yazında """chp bir sol partimidir""" diye soruyorsun.fakat sen zaten kafanda işi bitirmişsin.
yukardaki yazın tamamen çamur at izi kalsın hesabıdır.çünkü chp'yi bir sol parti olarak görmüyorsun ama şu anda mecliste bulunan tek sol partidir.
ayrıca chp sol parti olarak görmeyip sağ bir parti olarak görüp başta ben olmak üzere chp oy vermiş milyonlarca insanı sağcı sayman haksızlıktır.
yazında chp'yi milliyetçi olarak görmüşsün.
bak güzel arkadaşım
birinci olarak cumhuriyet halk partisini ulu önder M.K.ATATÜRK'ün kurduğunu ve parti bayrağının ise altı ok olduğunu sana söylemem gerek yok sanırım.
ikinci olarak altı ok derken bunların
Cumhuriyetçilik,Halkçılık,Laiklik,Devrimcilik,Devl etçilik ve Milliyetçilik tir.
senin bizim yani chp'nin yapmakla suçladığın milliyetçilik ilkesi ne anlama gelmektedir istersen sana söyleyeyim.
Milliyetçilik:
Cumhuriyet devrimi ayrıca milliyetçi bir devrimdir. Bu milliyetçilik
ırkçı bir yapıda değildir; yurtseverlikle sınırlıdır. Bu devrimin amacı, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığının korunması ve ayrıca Cumhuriyetin siyasal yönden gelişmesidir.
Bu milliyetçilik, tüm diğer ulusların bağımsızlık haklarına saygılıdır; sosyal içeriklidir;
yalnızca anti - emperyalist olmayıp, aynı zamanda gerek hanedan yönetimine,
gerekse herhangi bir sınıfın Türk toplumunu yönetmesine de karşıdır ve nihayet bu milliyetçilik
Türk devletinin vatanı ve halkı ile bölünmez bir bütün olduğu ilkesine inanmaktadır.
işte sevgili arkadaşım chp'nin yapığı milliyetçilik anlayışı budur.chp hiç bir zaman diğer özendiğin sol partilerin çoğunluğunun yaptığı devlete karşı eylemlerde bulunmamış,insanlar arasında ayrım yapmamış,bu vatanın bir karış toprağını bölmek istememiştir.
bu vatanı,bu milleti sevmek milliyetçilikse evet milliyetçidir.
şimdi sana bir soru sorayım.peki şimdi bende kalksam ve başka bir topik açıp hadep terörü diye bir konu açsam nasıl olur.
saygılarımla
tolga_62 01.04.2006, 18:55 size yalnız bir konuda katılmıyorum ki doğan, o da Livanelinin gelmesi konusunda..
Sosyal demokrat mı Yalaka mı ne olduğu belli olmayan Deniz Baykal ne kadar CHPye yakışmıyorsa, Liboş Livaneli de en az o kadar CHPye yakışmıyor..
ancak CHPnin temizlenip ve kedine geldiği zaman, görmek istediğimiz chp haline geleceğinden sizin gibi benim de kuşkum yok.
Zülfü Livaneli ülkenin en saygın sanatçılarından biridir, yıllarını müziğe hizmet için harcamıştır,çok güzel eserleri vardır,ona karşı tavrınız bence yanlış. Livaneli Chp'de olmaması gerekirdi, ya da şöyle söyliyeyim siyasete atılmaması daha doğru olurdu, ayrıca şu an Zülfü Livaneli'nin chp'nin başına geçmek istediğini sanmıyorum
derviscemal 01.04.2006, 19:04 size yalnız bir konuda katılmıyorum ki doğan, o da Livanelinin gelmesi konusunda..
sevgili izem,
bence Zülfi Livaneli kendini kanıtlamış bir sanatcı ve aydındır livaneli ile ilgili görüşlerine katılmıyorum..
size yalnız bir konuda katılmıyorum ki doğan, o da Livanelinin gelmesi konusunda..
ancak CHPnin temizlenip ve kedine geldiği zaman, görmek istediğimiz chp haline geleceğinden sizin gibi benim de kuşkum yok.sevgili izem sizin gerçekden bu insan ve insalçıl olan bu kişiyi tanımıyor kanatindeyim ama acıkcası üzüldüm zülfü livaneli sadece sanatcı kımliğiyle degil insançıl yaklaşımları ve aleviliğe ve alevilere verdigi degerlerden asla ödun vermeyen bir candır sen tanımasanda ben senin vesilenle sayın zülfü livaneliye sevgi şükranlarımı yolluyorum.......
sanatçı kimliğine laf attığımı düşünmüyorum..
edebi kişiliğini ve müziğini takdir ediyorum..
ancak siyasi anlamda chpye o da yakışmıyor..
sanatçı kimliğine laf attığımı düşünmüyorum..
edebi kişiliğini ve müziğini takdir ediyorum..
ancak siyasi anlamda chpye o da yakışmıyor.. sen kimi tavsiye edersin..?
duygugemisi 01.04.2006, 20:54 Sevgili arkadaşım biz milliyetçiliğin yada Türkiyede'ki milliyetçiliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz.Bu konuda açıklama yapmana gerek yok.Ne acaba dediğini duyar gibiyim;"Türk hür doğdu hür yaşar,devletin kurucusu Türklerdir(tabii bu söylenirken maraş,antep,urfa savunması ve çanakkale unutuluverdi),diğerleri mi hh onlar ülkenin ikinci sınıf vatandaşı olmakla yükümlüdürler ve onların birşey söylemeye hakkı yok aksi takdirde vatan haini etiketini yapıştırırsınız"....Nasıl biliyoz dimi?
Sevgili arkadaşım biz milliyetçiliğin yada Türkiyede'ki milliyetçiliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz.Bu konuda açıklama yapmana gerek yok.Ne acaba dediğini duyar gibiyim;"Türk hür doğdu hür yaşar,devletin kurucusu Türklerdir(tabii bu söylenirken maraş,antep,urfa savunması ve çanakkale unutuluverdi),diğerleri mi hh onlar ülkenin ikinci sınıf vatandaşı olmakla yükümlüdürler ve onların birşey söylemeye hakkı yok aksi takdirde vatan haini etiketini yapıştırırsınız"....Nasıl biliyoz dimi?
Ya duygu gemisi seni takip ediyorum gerekli gereksiz her forma girip konuyla alakalı olmayan her yere Türkleri örnek vererek kürtçülük yapmaya çalışıyon. Bunun özel bir amacımı var? bu şartlanmışlığın daha ne kadar sürecek sanki insanlar sadece bu konuyu konuşsun diye özel bir çaban var. Konuyu hatırlatayım
CHP bir sol partimidir.
Chp Anapdan, Dypden farkı olmayan bir partidir. Ben icraatlarında pek farklılık göremiyorum.
Sevgili arkadaşım biz milliyetçiliğin yada Türkiyede'ki milliyetçiliğin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz.Bu konuda açıklama yapmana gerek yok.Ne acaba dediğini duyar gibiyim;"Türk hür doğdu hür yaşar,devletin kurucusu Türklerdir(tabii bu söylenirken maraş,antep,urfa savunması ve çanakkale unutuluverdi),diğerleri mi hh onlar ülkenin ikinci sınıf vatandaşı olmakla yükümlüdürler ve onların birşey söylemeye hakkı yok aksi takdirde vatan haini etiketini yapıştırırsınız"....Nasıl biliyoz dimi?ne bu şimdi ne kardeş harman dalımı ama sen harman dalı çalıyonda horon tepiyon gibi geliyor yanı kendin çalıp oynama kime cevap veriyon kimi eleştiriyon belli degil konu denildigi gibi CHP yle ilgili....
sevgili arkadaşım duygugemisi
sana yazımda bir soru sordum.dedim ki bende hadep terörü diye bir topik açsam hoşuna gider mi diye?
sadece bazı insanlara başka düşüncedeler diye karalamak hoş değil.
ben burda chp yetkilisi değilim.ama şunu iyi bilki senin desteklediğin partinin geçmişi lekeli olabilir ama chp geçmişi temizidir.bunu böyle bil.
sorumun yanıtınıda bekliyorum.
saygılarımla.
CHP kuruluş itibariyle bir kitle partisidir. Ancak CHP İnönü ile birlikte Menderes'in de kışkırtmasıyla bu yapısından uzaklaşarak devletin partisi konumuna geldi. Evet Atatürk zamanında da devletin partisiydi ama halkı devletle bütünleştirmeye çalışan bir partiydi. Özellikle DP'nin CHP'nin parçalanmasıyla CHP farklı görüşleri bir arada toplamayı başaran yapısını kaybetti.Ama bu demek değil ki CHP tamamiyle bitti! Bitemez, bitmemeli de.Çünkü CHPnin olmaması Türkiye için büyük bir kayıp olacaktır..
Atatürk'ün Konuşmaları - CHP 1935 Kurultayı Açılış Konuşması
Karsilarinda bulunmakla haz duydugum delege arkadaslarimi selâmlarken; yüce ulusumuzu saygi ile anarim.
Bu anda, bundan önceki kurultaylari ve partimizi doguran ilk Sivas Kurultayini -ki dis ve iç düsmanlarin süngüleri altinda kurulmustur- hatirlatmak, geçen on alti yilin bütün hadiselerini göz önüne getirmegi kolaylastirir.
Uçurum kenarinda yikik bir ülke. . . türlü düsmanlarla kanli bogusmalar . . . yillarca süren savas . . . ondan sonra, içeride ve disarida saygi ile taninan yeni vatan, yeni sosyete, yeni devlet ve bunlari basarmak için arasiz, devrimler . . . iste Türk genel devriminin bir kisa diyemi. . .
Bayanlar, Baylar!
Partimizin her kurultayi, denebilir ki, bir dönüm basinda toplanmistir. 1927 kurultayi, doguda kopan aziyi yenerek cumhuriyetin sarsilmaz temelde oldugunun anlasilmasina; 1931 kurultayi güvenlik ve sükûnun kesin olarak kurulmasina rasgelir. Bu kurultayimiz ise, genis ölçüde gelisim devri içinde bulundugumuz günlerde toplanmis oluyor.
Kurultayin, yeniden alacagi ilerleme ve yükselme tedbirleriyle; vatanin yüksek yönetimini erdemli ellerinde tutan Partimizin serefli tarihini zenginlestirecegine, süphe yoktur.
Geçen kurultaydan bugüne kadar, kültürel ve sosyal alanda basardigimiz isler, Türkiye Cumhuriyetinin ulusal çehresini, keskin çizgileriyle, ortaya çikarmistir. Yeni harfleri, ulusal tarihi, öz dili, ar, ilimsel müzik ve teknik kurumlariyle kadini, erkegi her hakta esit, modern Türk sosyetesi bu son yillarin eseridir.
Türk ulusu ancak varligini derin ve saglam kültür sinirlari ile çevreledikten sonradir ki, onun yüksek kapasitesi ve erdemi, uluslar arasinda tanilir. Türk ulusuna dogunsal rengini veren bu devrimlerden her biri, çok genis tarihsel devirlerin ögünebilecegi büyük islerden sayilsa yeridir. Bütün bu isler, Partimizin programini, özenle göz önünde tutarak basarilabilmistir.
Tüzel, saglik, sosyal, finans, ekonomi ve bayindirlik islerimizde, hiç durmadan aldigimiz yeni tedbirlerin iyi ve yerinde olduguna kani bulunuyoruz.
Akdeniz'i, Karadeniz'e demirle bagladik. Anadolu'da özel sirketler elindeki bütün yollari satin aldik; Istanbul ve Izmir'de liman ve rihtim isleri devlet eline geçti; Diyarbekir kapisindayiz. Antalya'ya, Erzurum 'a kömür yurduna durmadan gidiyoruz.
Devlet Demiryollari Kurumu, bugün kendi malimiz olan bes yüz milyon liralik bir isi çevirmektedir.
Sayin Arkadaslar!
Geçen dört yilin baslica islevi ekonomi alaninda olmustur. Bir çok ülkeler, acunsal buhran karsisinda sarsilmis ve umutsuzluga düsmüsken biz, bu kapsal felaket önünde cuda irkilmedik. Yurdun ekonomisini yeni bir düzene yönetlemis bulunuyoruz. Arsiulusal tecimi denklestirerek, iç pazari harekete getirerek kendimizi korunmagi basardik. Asil önde tuttugumuz is, genis bir endüstri programini gerçeklestirmege baslamak olmustur. Bu program, tamamiyle gerçeklestigi gün, süphesiz yurtdasin geçimi hissolunacak derecede genisleyecektir.
Tarim ve endüstri hareketlerimiz birbirini kollayan tedbirlerle yapilmaktadir. Maden ürünlerimiz, son zamanlarda bir gelisim gösterdi. Umudumuz odur ki gelecek Kurultay maden isleriyle beraber deniz ekonomisinde bugün almakta oldugumuz tedbirlerin verimli sonuçlarini vermis olarak, toplanacaktir.
Görüyorsunuz ki arkadaslar; yepyeni bir güdümlü ekonomi düzeni kurmakla ugrasiyoruz. Partimizin ekonomik anlayisi; bu yöndeki programimizin, yurdun ihtiyaçlarini karsilayacak ve onu az zamanda gelismiye ve genislige erdirecek en iyi program oldugunu gösterecektir. Yeni ögütleriniz ve direktiflerinizle, yeniden ilerleme ve yükselme tedbirlerimizi kolaylastiracaginiza süphe yoktur.
Bayanlar, Baylar!
Cumhuriyetin dis siyasada özenle güttügü amaç arsiulusal barisi korumak ve güven içinde yasamaktlr. Komsularimizla dostluk ve iyi geçinme yolunda her gün biraz daha ilerlemekteyiz.
Sovyetlerle dostlugumuz, her zamanki gibi, saglamdir ve içtendir. Kara günlerimizden kalan bu dostluk bagini, Türk ulusu unutulmaz degerli bir hatira bilir. Iki memleket arasinda her yönden degerler, siklasmakta ve genislemektedir. Sovyetler, Cumhuriyetimizin onuncu yilinda, yüksek delegeleriyle senliklerimizde hazir bulundular.
Devletlerimiz, hükümetleriyle ve uluslariyla, her firsatta birbirlerine nasil inandiklarini ve ne kadar güvendiklerini bütün dünyaya göstermektedirler. Son günlerde Bogazlar meselesini ortaya koydugumuz zaman, Sovyetlerin, bizim tezimizdeki dogrulugu ve hakliligi bildirmis olmalari, Türk ulusunda yeniden derin dostluk duygulari uyandirmistir. Türk - Sovyet dostlugu arsiulusal baris için simdiye kadar yalniz hayir ve fayda getirmistir. Bundan sonra da yalniz hayirli ve faydali olacaktir.
Arkadaslar !
Geçen dört yil içinde bir önemli hâdise de Balkan Pakti'dir. Dört devlet; kendi güvenleri için ve Balkanlarin, karisma ve karistirma konusu olmaktan çikmasi için içten bir kanaatle birbirlerine baglanmislardir. Balkanli baglasiklarimizla gittikçe artan bir beraberlik ve dayanisma siyasasi güdüyoruz.
Yükenlerimizin gereklerini, kesin bir bayrilikla gözetiyoruz. Asil dikkate degen, Balkan Pakti'nin, daha bir yil içinde, arsiulusal baris için büyük bir etke oldugunun anlasilmasidir. Balkan Pakti, gittikçe, Avrupa barisinin baslica temel taslarindan biri olmak yerindedir.
Geçen dört yilin serefli hâdiselerinden biri olmak üzere, Iran Sehinsahinin, sayin konugumuz oldugunu kivançla hatirlatirim. Bu sahsi tanismadan iki memleketin kazandigi faydalar pek genis olmustur. Iki kardes ulusun arasini açacak hiçbir mesele kalmadigi ilân edilmis ve birbirinin bahtiyarligindan kuvvetli olmalarindan baska dilekleri bulunmadigi anlasilmistir.
Afgan Devletinin Uluslar Sosyetesine girisini selâmlamakla bahtiyar olduk . Bu kardes ulus ile dostluk baglarimiz mutlu bir surette ilerlemektedir.
Yakin komsularimizla ve uzak devletlerle olan ilgilerimiz, genel olarak, normal ve dostçadir. Arsiulusal ilgilerin gerektirdigi bütün degerleri ve konusmalari kivançla kolaylastiriyoruz.
Arkadaslar !
Türkiye Cumhuriyeti arsiulusal ailenin, ancak faydali çaliskan ve iyi geçimli bir unsuru olmak amacindadir. Uluslar sosyetesinde ciddî baris ve elbirligi istegiyle çalisiyoruz.
Uluslar sosyetesinin, arsiulusal güveni artiracak, geçmisten kalma hastaliklari iyilestirecek, insani sonuçlara varabilmesi baslica dileklerimizdendir.
Arkadaslar !
Arsiulusal durum nazik bir buhran geçirmektedir. Eski ve büyük anlasmazlik, son çatismalarla heyecanli bir noktaya gelmistir. Bugünkü yüksek insanligin, uluslari birbirine yaklastirma çarelerini bularak, genel güvensizligi ortadan kaldirmasini ummak isteriz.
Bununla beraber bütün dünya gidisini gözönünde tutarak dikkatli, hazirlikli, uyanik bulunmak lüzumuna kaniiz. Gene bu kanaatlardir ki, dostluklarimiza bagli ve bütün ilgilerimizde iyicil bir siyasa ile elimizden geldigi kadar genel barisi kurmak istiyoruz.
Bayanlar, Baylar!
Size biraz da partimizin son yillardaki öz hayat ve kinavindan bahsedeyim. Son kurultayin parti örgütlerine vermis oldugu çalisma yöneti çok faydali ve verimli olmustur. Parti üyeleri, prensiplerimizi anlamak ve yaymakta ve bütün yurttaslarin sevgilerini, güvenlerini kazanmakta, kendilerinden beklendigi gibi hareket etmislerdir. Parti seçimlerinin canli ve özenli bir tarzda olusu, siyasal hayatimizda önemli bir ilerleyistir . Partimizin, Halkevleriyle bütün yurtdaslara kucagini açmasi vatanda sosyal ve kültürel bir devrim yapti.
Sevgili Arkadaslar;
Cumhuriyet Halk Partisinin esas düsünce ve dilegi vatandaslari her türlü ayriliktan korumak, onlari, kendileri ve büyük Türk ulusu için faydali kilmaktir.
Programimizda is bölümlerinin her birinde bulunan, yurtdaslarin özel ve genel asiglari ve genlikleri, ayrasiz gözönünde tutulmustur. Bu hakikatin bütün yurtdaslarca, yalin olarak, bilinmesi çok önemlidir. Bunu yurtdaslara anlatmak ve bu suretle onlarin sevgilerini ve güvenlerini kazanmak, parti üyelerinin kutsal ödevidir.
Türk ulusu kendisine hizmet edenleri, sürel bir surette, degerlemis ve onlara öngelme vermistir.
Son saylav seçiminde Partimizin ulusun güvenini kazanmasi bize, çalismamizda yeniden büyük sevk ve kuvvet vermistir.
Ulusa hizmet, ulusa hizmet yolunda bütün varligimizla çalismak, parti üyelerinin bozulmaz andidir.
M.K. Atatürk
9 Mayis 1935
cumhuriyet halk partisi bu anlayışıyla siyasi yaşamını devam ettirmektedir.
saygılarımla
ufuk44 can eline yüreğine sağlik bu aktarımın için sağolasın....
Bozkurrt 02.04.2006, 15:50 atatürkün kurdugu chp partisi bugünkü chp degildir, chpyi okadar degistirdilerki tamam solcu bir parti oldu halbuki atatürkün kurdugu parti solcu degildir
atatürkün kurdugu chp partisi bugünkü chp degildir, chpyi okadar degistirdilerki tamam solcu bir parti oldu halbuki atatürkün kurdugu parti solcu degildir
mhp den bahsetmiyoruz bozkurt.
chpden bahsediyoruz..
chp dün de solcuydu bugün de..
atatürkün kurdugu chp partisi bugünkü chp degildir, chpyi okadar degistirdilerki tamam solcu bir parti oldu halbuki atatürkün kurdugu parti solcu degildir haydı bu de şimdi mhp yle karıştırdın galiba nerde yaşadın sen bu zamandır CHP SOL PARTİDİR atatürk kurmuştur ve solun birleştigi tek partidir
boşverin doğan ya..
herkes bi şeyleri kendi taraflarına çekmeye çalışıyor, alıştık artık :D
bilmiyolar ki aslında Atatürk sağcııı:p
yarın böle de derlerse şaşmayalım.:sarkazm
Serkan_Devrim 02.04.2006, 16:11 boşverin doğan ya..
herkes bi şeyleri kendi taraflarına çekmeye çalışıyor, alıştık artık :D
bilmiyolar ki aslında Atatürk sağcııı:p
yarın böle de derlerse şaşmayalım.:sarkazmzaten adamın dediği bu. CHP eskiden sağcıymış ama şimdi solcu olmuş ve Atatürk'ün çizgisinden çıkmış. çünkü Atatürk sağcıymış. :yamukgul: komik bir iddia tabi.
atatürkün kurdugu chp partisi bugünkü chp degildir, chpyi okadar degistirdilerki tamam solcu bir parti oldu halbuki atatürkün kurdugu parti solcu degildir
sevgili arkadaşım şimdi merak ettim.
atatürk'ün kurduğu parti sağcı olduğuna göre cumhuriyetin kurulmasında bu günümüze kadar gelen chp liler sağcı mı oluyo.o zaman ben sağcı bir aileden gelmişimide haberim yok.
bak güzel arkadaşım bu forumda zaten atatürk'e ve onun eserlerine söz söyleme moda oldu.bu modaya sende uyanlardansız.
eee artık modayı takip etmek lazım değil mi?
sen chp lilere sağcı iddasını ortaya atıyorsan bende sana şu sözü söyleyem.
ben şimdiye kadar hiçbir alevide veya sol görüşlü birisinin bozkurt lakabını taşıdığını görmedim.
saygılarımla.
erencan60 02.04.2006, 16:45 arkadaslar chp başkanı sayın Baykal solcu mu sizce...
sevgili arkadaşım bozkurrt
senin profiline bir bakayım dedim ve resim olarak üç hilal olan bayrağı koyduğunu gördüm.görüş olarak ülkücü olduğun belli.
ama kusura bakma bu forumda kendi düşünceni haklı çıkarmaya çalışmak için yanlış yöntemlere başvuruyorsun.
tabiki bu forumda ayrmcılık yapmıyoruz.ama sen sağ görüşlü olacan ve milyonlarca insanın oy verdiği sol bir partiye asılsız iddaalarda bulunacan.
bu düpedüz kendini bilmezliktir.
eğer atatürk'ün sağ görüşlü olduğuna inanmak istiyorsan inanabilirsin.
kimse sana niye böyle düşünüyorsun diyemez.
fakat bunu sanki gerçekmiş gibi göstermek ayıptır.
ulu önder M.K.ATATÜRK bu milletin atasıdır.türkiye cumhuriyetinin kurucusudur.
ayrıca bu milleti sevmek,bu vatanı sevmek ve atamızı sevmek sadece sağ görüşlülerin yaptığı birşey değil.bunu adam gibi adam olan herkes yapar.
lütfen bu forumda ideolojik davranışlarda bulunma.burda buna yer yoktur.
dikkat ettiysen burada rahatça bu davranışlarda bulunmanda alevilerin ne kadar hoşgörülü olduğunun bir kanıtıdır.
saygılarımla
arkadaslar chp başkanı sayın Baykal solcu mu sizce...
evet solcu..
ama bu sevdiğim anlamına gelmez tabi ki:uhhm:
erencan60 02.04.2006, 16:50 inan bende sevmiyorum:(
arkadaslar chp başkanı sayın Baykal solcu mu sizce...
sevgili arkadaşım erencan60
şimdi bu sözün sonundaki üç nokta zaten senin ne düşündüğünü ortaya koyuyor.
sayın denzi baykal bu ülkede yaşayan dürüst ve hiçbir zaman bu milletin üstünde siyaset yapmayan birisidir.
bana bir tane de olsa yanlış yaptığı hareketi gösterebilirmisin.bu milletin alehine olan bir davranış.
ulu önder M.K.ATATÜRK'e ve onun eserlerine yapılan saygısız davranışlar birşeye yaramayınca bu seferde o eserlerin yöneticilerine söz söylemek moda olacak sanırım.
benim anlamadığım şimdi burda insanlar arasında ayrımcılık yapan,halkı soyan,çetelerle bağlantısı olan,terör gruplarının sözcülüğünü yapan partiler değilde bu olaylarda siyasi hayatı boyunca uzak olmuş bir parti tartışılıyor.
saygılarımla.
CHPliyim ama Baykalı sonuna kadar eleştiririm..
CHPli olmam ama Baykalcı olmam anlamına gelmez..
Neden mi sevmem ben bu adamı?
-sadece eleştirir..icraat yok..sen kuran kursları kapatılmalı de sonrada git kudüste el bağla namaz kıl.. bu nasıl çelişkidir böyle..:uhhm:
-parti içinde tam bir diktatör.. parti başkanlığını kaybetmemek için parti delegeliğini gasp etmiş biri.. iyi bir muhalif ancak gününün propoganda şeklini kavrayacak organizasyonu kuramamış ve halka hep bu parti içi tutumları yansıtılmış olduğundan dolayı pozitif yönleri ortaya çıkmış değil..
-CHP Monarşisinin kralı..Atatürk yaşasaydı da ne yapardı görseydik..:uhhm:
-k.çı koltuğa yapışmış yüzsüz kişisi... :olmadi
daha nolsun yaa:garibbak:
erencan60 02.04.2006, 17:17 sevgili arkadaşım erencan60
şimdi bu sözün sonundaki üç nokta zaten senin ne düşündüğünü ortaya koyuyor.
sayın denzi baykal bu ülkede yaşayan dürüst ve hiçbir zaman bu milletin üstünde siyaset yapmayan birisidir.
bana bir tane de olsa yanlış yaptığı hareketi gösterebilirmisin.bu milletin alehine olan bir davranış.
ulu önder M.K.ATATÜRK'e ve onun eserlerine yapılan saygısız davranışlar birşeye yaramayınca bu seferde o eserlerin yöneticilerine söz söylemek moda olacak sanırım.
benim anlamadığım şimdi burda insanlar arasında ayrımcılık yapan,halkı soyan,çetelerle bağlantısı olan,terör gruplarının sözcülüğünü yapan partiler değilde bu olaylarda siyasi hayatı boyunca uzak olmuş bir parti tartışılıyor.
saygılarımla.
bak arkadasım ben chpye hiçbir şekilde saygısızlık yapmam yaptırmam da...
ayrıca baykala gelince o bizim oylarımızla o sandalyede oturdugu için bizim eleştrimize acık biri...sen chp dogmacılığı yapıyorsun...Atatürk chpnin yanlışını da gorebilen ve onu eleştirebilen bir gençlik isterdi bence..
bak izem arkadaşım
zaten sana sayın deniz bayka'ı sev diye zorlayan biri yok.o senin kişisel düşüncedir.saygı duyarım.
yanlız şu sözlerin """""-k.çı koltuğa yapışmış yüzsüz kişisi... """""
benim hep savunduğun karşındaki kim olursa olsun hangi düşünceye sahip olursa olsun onu kişiliğine saygı göstermelisin.
şu sözleri gerçekten kişiliğe söylenmiş sözlerdir.kendimize yapılmasını istemediğimiz hareketi başkasın aypma der haz.ali efendimiz.
saygılarımla.
3 hilalli bayrak bana iyi şeyler hatırlatmadı hiç hoşuma gitmedi bu durum. Çoğu Alevi de hoşlanmaz bundan
bak arkadasım ben chpye hiçbir şekilde saygısızlık yapmam yaptırmam da...
ayrıca baykala gelince o bizim oylarımızla o sandalyede oturdugu için bizim eleştrimize acık biri...sen chp dogmacılığı yapıyorsun...Atatürk chpnin yanlışını da gorebilen ve onu eleştirebilen bir gençlik isterdi bence..
sevgili arkadaşım
ben chp'ye laf söylemem ve söylettirmem diyorsun ama partiyi temsil eden bir şahsın solculuğunu tatırşıyorsun.
elbetteki chp eleştirilebilir.yanlız burası yeri değil.
saygılarımla.
tolga_62 02.04.2006, 17:23 Ufuk güzel açıklamış, aynı düşünceleri paylaşıyorum
erencan60 02.04.2006, 17:28 burası yeri değil mi sanırım burası herkesin dusuncesini ortaya koydugu bir siyasal ortam su anda...bu arada bayalı eleştiririm ama chpyi eleştirmem demedim ki..ben herkesi eleştircem tabii ki de....sayın baykal diyorum ben kişisel bi derdim yok kendisiyle ama bence yakışmıyo olabilir o koltuga bu benim dusuncemse bana doğrudur ha...ben tutar da sen de bunu doğru kabul edeceksin dersem o zaman senin yazı hakkın doğar
Arkadaşlar Chp kurulduğu zaman sol bir parti değildi, sağa daha yakın bir konumdaydı. Chp'yi sol yapan en önemli etkenlerden biri olan devletçilik politikası sonradan Chp'ye girmiştir. Chp hiç bir zaman radikal uçlarda olmamıştır. Fakat uzun bir süre ortanın sağındayken İnönüyle birlikte ortanın soluna kaydırılmıştır. Günümüzde ise ortanın bir solundadır, bir sağında. Fakat bu onun ilkesiz olmasından kaynaklanan bir olay değildir. 6 temel ilkesinden biri sağ ideoloji merkezli biri sol ideoloji merkezlidir. Bunun yegane sebebi budur. Devletçilik ilkesi ise uygulamadan kalkmış olmasına rağmen, teorik olarak hala ilkeler arasında yer almaktadır.
Saygılar
erencan60 02.04.2006, 18:19 bence de....atatürkçülük sol ile sağı birleştiriyor..bu arada bir son "nokta" koydugunuz için teşekkür ederim
duygugemisi 02.04.2006, 18:39 Ya duygu gemisi seni takip ediyorum gerekli gereksiz her forma girip konuyla alakalı olmayan her yere Türkleri örnek vererek kürtçülük yapmaya çalışıyon. Bunun özel bir amacımı var? bu şartlanmışlığın daha ne kadar sürecek sanki insanlar sadece bu konuyu konuşsun diye özel bir çaban var. Konuyu hatırlatayım
CHP bir sol partimidir.
Arkadaşım daha önce milliyetçilik konusuna değinen kişiye cevap vermiştim.Alıntı yapmadığım için tabii yanlışlıkla oldu yanlış anlaşıldı.Özür diliyorum bu yanlışlığa sebebiyet verdiğim için...
duygugemisi 02.04.2006, 18:42 ne bu şimdi ne kardeş harman dalımı ama sen harman dalı çalıyonda horon tepiyon gibi geliyor yanı kendin çalıp oynama kime cevap veriyon kimi eleştiriyon belli degil konu denildigi gibi CHP yle ilgili....
Yanlışlığa sebebiyet verdiğim için sizden de özür diliyorum.Arkadaşa cevap verdim ama alıntı yapmadığım için konunun farklı mecralara kaydığı izlenimi oluştu.Tekrar özür diliyorum
duygugemisi 02.04.2006, 18:47 Arkadaşlar,yorumlarınız için teşekkür ederim ama Chp sol parti mi değil mi?Mecrası içerisinde,kişisel atışmalara yer vermeyecek şekilde yorum yaparsak sevinirim.Teşekkür ederim
Sol parti ya sol parti.. ufff :(
CHP kesinlikle sol parti degildir.... ben sahsen yillarca CHP ye oy verdim . hatta o partinin genclik kollarinda üyeli yaptim ama sonra anladim mki CHP nin solla yakina uzaktan bir alakasi yok
hele hele deniz BAYKAL dönrminde soolan ilgisini tamamen kesmistir ve saga kaymistir sayin DENIZ BAYKAL demedimi ki ben istanbulu alevilerden kurtardim.. evet aynen böyle demisti....
aslinda CHP hakkinda yazilacak cok sey var ama bence degmez onun icin kisa kesiyorum
saygilarimla
sevgili izem livaneli ustaya liboş demeni yakıştıramadım.Arkadaşlar chp li değilim ama bizlerin yaptığı sadece birbirimizi eleştirmek chp nin içerisinde iyi insanlar çok.Chp ile uğraşacağımıza sağ partiler ve en önemlisi şeritçı akıma karşı birleşirsek daha doğru olur.Pir sultanın dediği gibi bir olmamız lazım
erencan60 02.04.2006, 20:29 livaneli saygı duyulacak bir insan bence de başka partileri eleştirelim birbirimizi yemeyelim boyle:(
livaneli saygı duyulacak bir insan bence de başka partileri eleştirelim birbirimizi yemeyelim boyle:(
dostum teşekkürler düşüncen için bencede biribirimizi yemeyelim şeriata karşı birleşelim ve Atatürkçülükten taviz vermeyelim.
CHP kesinlikle sol parti degildir.... ben sahsen yillarca CHP ye oy verdim . hatta o partinin genclik kollarinda üyeli yaptim ama sonra anladim mki CHP nin solla yakina uzaktan bir alakasi yok
hele hele deniz BAYKAL dönrminde soolan ilgisini tamamen kesmistir ve saga kaymistir sayin DENIZ BAYKAL demedimi ki ben istanbulu alevilerden kurtardim.. evet aynen böyle demisti....
aslinda CHP hakkinda yazilacak cok sey var ama bence degmez onun icin kisa kesiyorum
saygilarimla
sevgili arkadaşım
lütfen bunu kanıtınıda bizlerle paylaşırmısınız.
saygılarımla
zeynel_can 02.04.2006, 20:46 Deniz Baykal orda oturduğu sürece neyazıkki bu partide hiçbirşey düzelemez. Olması gereken deniz baykalın istifa etmesi ve partiyi gençlere teslim etmesidir. Patinin yükselişi için gençlerle ve halkla buluşmak şarttır. Yenileme süreci gerekli ve bazı insanların sırf koltuk sevdası için partiye zarar vermeleri engellenmelidir. Yeni yapılanma Atatürk ilkelerinde buluşmalı vede uygulanmalıdır. Bu süreç sağlanırsa Halk desteğiyle bu parti iktidara yürür ama önemli olan şu kısırlaşmış yapının bitirilmesi vede halkla buluşulmasıdır. Eğer alttan gelecek bir hareketle yürünmezse hiçbir sonuç alınamaz. Üstten yapılacak değişim hareketleri sonuçsuz kalacaktır. Gençlerle birlikte alttan gelecek bir yapılanma şarttır....
Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar.
M.K.ATATÜRK
canikocan 02.04.2006, 21:42 bence chpden ayrılması gerekenler var. düzelmesi için bu gerek. şu an chp sol parti olarak görünüyor ama pek öyle davranmıyor.
izem arkadaş. Zülfü livaneliye laf söylemiş eleştirmiş.
Yanlışsın bu konuda. ZÜlfü livaneliye gelinceye kadar yüzlerce insan var onları neden söylemiyorsun? çok temiz namuslu insanlar mı onlar?
Zülfü livaneli sağlam karakteriyle bu güne kadar hiç bir pisliğe bulaşmamış, halkçı karakteriyle tanınmış bir insandır. Ben burdan CHP'yi desteklediğim sanılmasın ama yapılan haksızlığa karşıyım.
Gazi mahallesi olaylarında halkı yatıştırmak için insanların içine kadar geldi. Ölüm oruçları sürecinde tutsaklarla hükümet arasında çözüm yolları üretmek için aracı olan aydın insanlardan biridir.
Zülfü Livaneliye bu hakareti yaptığın için kınıyorum seni...
BesiktasliBABA 03.04.2006, 04:16 sevgili arkadaşım
lütfen bunu kanıtınıda bizlerle paylaşırmısınız.
saygılarımla sevgili ufuk44 yoldas,maalesef okan2 arkadasimin dedigi dogrudur,tam olarak tarihini bende hatirlamiyorum ama,bi istanbul kongresiydi,il baskani secilecekti .eski baskan (adini tam hatirlayamadim,ama galiba sivasliydi).eski baskanin karsisina ahmet guryuz ketenciyi koymustu baykal, vede kazanmisti,secim sonrasi a.guryuz ketenciyi tanitirken soyle soylemisti "iste size bir aday hem turk,hem sunni".ama ben iyi bi ataturkcu olarak,chpye sahip cikmak konusunda israrciyim,baykala inat,baykalin karsina kim cikarsa ciksin onu destekleyerek yine chpliyim.bu konu tamamen chpyi kotulemek icin acilmistir,cunku konuyu yazan arkadasimin solcu oldugundan eminim ama birde kendisinin ilgi duydugu sol partiyi aciklasada neden hala sol oldugu halde chpyi gecememis onu konusalim.:yorgun:
izem arkadaş. Zülfü livaneliye laf söylemiş eleştirmiş.
Yanlışsın bu konuda. ZÜlfü livaneliye gelinceye kadar yüzlerce insan var onları neden söylemiyorsun? çok temiz namuslu insanlar mı onlar?
Zülfü livaneli sağlam karakteriyle bu güne kadar hiç bir pisliğe bulaşmamış, halkçı karakteriyle tanınmış bir insandır. Ben burdan CHP'yi desteklediğim sanılmasın ama yapılan haksızlığa karşıyım.
Gazi mahallesi olaylarında halkı yatıştırmak için insanların içine kadar geldi. Ölüm oruçları sürecinde tutsaklarla hükümet arasında çözüm yolları üretmek için aracı olan aydın insanlardan biridir.
Zülfü Livaneliye bu hakareti yaptığın için kınıyorum seni...
yaaa niye hep ben yanlış şey ediliyorum:pisman
arkadaşım Zülfü Livaneliden konu açıldığı için öyle yorum yaptım..
Yoksa bence hepsi toptan gitsin, parti temizlensin..:mahsum
yaaa niye hep ben yanlış şey ediliyorum:pisman
arkadaşım Zülfü Livaneliden konu açıldığı için öyle yorum yaptım..
Yoksa bence hepsi toptan gitsin, parti temizlensin..:mahsum
hehehe peki :)
tolga_62 03.04.2006, 19:45 Mesele Livaneli hakkında yorum yapman değil, Livaneliye karşı olan üslubunla ilgilidir, Livaneli CHP'ye yakışmıyor demeyelim de, siyaseti bırakıp güzel eserlerine geri dönsün diyelim bence...:o
Alpha_Phonixis 03.04.2006, 19:50 CHP an itibariyLe LiberaL bir parti . Yani "vereceğiniz her oy ona para oLarak geri döner"saL bir görüşe sahip . Bunun dışında ne yönde bir siyasi duruşa sahip oLdukLarınaysa ... yok vaLLa. Deniz BaykaL varken bir siyasi duruşu oLduğuna inanmıyorum :D
Zaten bu LiberaLLik ondan kaynakLanıyor. Adam hiçmi haLkada ara-sıra yardım edeyim demez yafs :P
tolga_62 03.04.2006, 20:04 Liberal, dar anlamda muhafazakarlıkla sosyalizm arasında yer alan, geniş anlamda ise komünizme ve faşizme karşı olan bir siyasal tarzdır,CHP'nin liberal bir parti olması mümkün değildir, chp kökü sosyalizme dayanan bir partidir(her ne kadar şimdi gösteremese de), muhafazakarlıktan söz edilemez...
Alpha_Phonixis 03.04.2006, 20:09 LiberaLizm daha çok ekonomik aLt yapısı oLan bir ideoLoji . Ben gönderme yapmak maksatLı söyledim . Çünkü sizinde söyLediğiniz gibi ne sosyaLizm ne de muhafazakar bir parti ( An itibariyLe ) .. Ayrıca kökLeri tartıştığımızı sanmıyorum . KabuL edersiniz ki şu anda ki CHP yi tartışıyoruz. Bunda da benim dediğime çıkarız efenim. : )
tolga_62 03.04.2006, 20:16 Evet dediğin gibi "şu anki" chp de ben sosyalizm göremiyorum, ama muhafazakarlıkta yok, chp'nin de devrime ihtiyacı var:)
Alpha_Phonixis 03.04.2006, 20:22 Kurduğun cümLeyLe konunun özetini ve sorunun tam cevabını yapmış buLunmaktasın hocam :D
sevgili ufuk kardesim neyin kanitini istiyorsunuz bilmiyorum ama sanirim deniz baykalin söylediklerinin ispatini istiyorsunuz
chp istanbul il baskanligini cok uzun yillardan beri devamli aleviler kazaniyordu... yani alevi adaylar kazaniyordu
taa ki tarihini hatirlayamadigim son il kongresine kadar.. biliyorsun son secimlerde bir sünni kazanmisti. iste sünni adayin kazanmasinda hemen sonra deniz baykal o meshur sözünü söylemisti
istanbulu alevilerden kurtardim diye....
gazete arsivlerine bakarsaniz bu demeci mutlaka buluirsunuz
saygilarimla
KURŞUNveli 09.04.2006, 20:06 arkadaşlar bende Zülfü LİVANELİ`yi enaz sizin kadar severim ama neden illa bir sanatcı.bu ülkede ekonomist veya siyaset okumuş işini bilen bu işi meslek edinmiş solcular varken illa sanatcılardan bu görev bekleniyor.Ben LİVANELİ`yi sanatcı olarak seviyorum ve hep öyle kalmasını destekliyorum.Çünkü siyasete ciddi olarak girdiği anda bu değerini diğer siyasiler gibi yitirecek ve şahsen cok iyi biri dahi olsa toplum o şekilde bakmayacak..en küçük bir başarısızlıkta kişiliğine ve sanatcı kimliğine gölge düşürecektir..
ayrıca CHP de yerini korumak amacıyla duruma göre davranıyor ve siyaset yapıyor ...en radikal partiler dahi günün şartlarına göre davranıyor.örnek iktidardaki parti.dün nasıldı bugün nasıl gerçi onların ki göz boyama ama...umarım insanlar bu hataya bidaha düşmez..
Artık chp Alevileri rahat bıraksın.Chp kendi yolarını belirlemiş bile.Takım tutar gibi artık parti tutmalanı istemiyoruz .Bırakın baykalı Alevi nin a'sını bile duymadım ne bekleyebilirizki.Alevilerden uzak dursun onun yeri akp, mhp,dsp'dir
Chp Aleviler için ne yapmış????????????
ben her seçim öncesi artık baykal a oy vermiyecem diyorum .. artık bir kenara çekilmeli ne muhalefet yapabiliyor nede sosyal demokrat çizgideki bir partinin yapması gerekenleri.......ben baykal oldukca sosyal demokrat iktidar olmaz diyorum................
chp kökü sosyalizme dayanan bir partidir(her ne kadar şimdi gösteremese de), muhafazakarlıktan söz edilemez...
Evet kökü sosyalizme dayanabilir ama nasyonal sosyalizm olmasin sakin...:D
En sag politikacilar bile Deniz Baykalin yaninda iliman kaliyor.
Solcular tasfiye edilmis ve parti icinde yasam sansi bulamiyorlar.Parti su anda dükalikla yönetiliyor.Muhalifler partiden ihrac ediliyor.Solun iktidardan önce CHP de iktidara gelmeleri gerekir...
Bir solcu bir solcuya bire solcu beri gelde beraber solculuk yapalim demis,hicbir solcu bir solcuya beri beri gelde beraber solculuk yapalim der mi ?
sevilkipirti 10.04.2006, 21:20 zülfü livaneli nin siyasete bulaşmış olmasını bende istemezdim çünkü bizim ülkemizde temiz siyaset yapılmıyor maalesef...
temiz insanlar da bu işlere bulaşınca çok fazla yıpratılıyorlar.
ama sonra düşünüyorum birileri elini taşın altına sokmalı galiba...
SivanA SimyacI 16.04.2006, 14:25 şunu belirtmek isterim alevi olarak kendimden de biliyorum çoğu insan CHP ye oy atıyor.bence de bu olmalı sol onun çatışında birleşmeli.evet sizlere katıllıyorum pek olumlu düşünmüyorum bende ama başka çare yok SHP DSP kötü durumdalar ve tek iyi durumda iyi derken onlara oranla demek isterim CHPDİR.ATATÜRKÇÜDÜR CHP VE SOL BİR PARTİDİR CHP yi çoğu insan deniz baykal dolAYI eleştiriyor onun yerine bir livaneli genel başkan olsa ne güzel olur kimbilir?YA DA BİZDEN BİRİ OLAN ADNAN POLAT.AYRICA SESLENİYORUM İSMAİL CEM,KARAYALÇIN VE SAYIN BAYKAL BİRLEŞŞİNLER CHP ALTINDA.
bu oluşumun içinde olmayan bilemez canlar bu bir politikadır ve bu diger partıler tarafından birbirlerini karalama oyunundaki nedenlerdir chp dün oldugu gibi bugunde aynıdır ha oluşumlarında yanlışlar var tabiki tavsip edilmeyen kişilerde var ama ben inanıyorumki kısa bir surede chp bu içindeki kişileri eleyip layık oldugu yere gelecektir örnekse deniz baykalın yerine zülfü livaneli bu partiyi daha iyi yerlere getirir diye düşünüyorum.....size katılıyorum cok haklısınız, nedendse sitemizde hep chp eleştiriliyor, hatta bir ara akp ve mhp ile aynı kefeye koyanlar oldu, günümüz siyasi partileri içinde chp en olumlu parti bana göre
saygılarımla
seher.yeli 17.04.2006, 00:16 bilmem ne oldigunu tam olarak anliyamadim
CHP nin MHP den AKP den pekde farkı yoktur. yeri geldiğinde hep beraber kolkola dolaşıyorlar
Koyun sürüsü olmayın arkadşlar
CHP nin MHP den AKP den pekde farkı yoktur. yeri geldiğinde hep beraber kolkola dolaşıyorlar
Koyun sürüsü olmayın arkadşlar
sevgili arkadaşım
şu söylemiş olduğun sözü kendine yakıştırıyorsan diyecek birşeyim yok.
her insan başka düşüncelere inanabilir.o siyasi düşünceye inandı diye aşağılamaya çalışman bence hoş birşey değil.
şunu da iyi bil chp başka oy verilecek bir sol partide görmiyorum.kişisel fikrim.
saygılarımla.
Koyun sürüsü olmayın arkadşlarsaygılı ol arkadaşım, kimseye bu yakıştırmayı yapamazsın, chp'nin mhp ve akp'den farkını göremiyorsan o senin sorunundur, kınıyorum seni
deniz gibi 17.04.2006, 00:55 chp de düzen partisidir...
nereye çekersen oraya gider seyyar...
CHP sol bir partidir hatta şu anda solun bence en güzel temsilcisi fakat başındaki kişi ve de son dönemlerde izlediği siyasi yol pek de hoşnut edici değil maalesef.Ben aslında Zülfi Livaneli'li ve Mustafa Sarıgül'lü bir CHP isterdim açıkcası.
arkadaş bence son derece haklı şu anda CHP nin de MHP nin de çok bir farkı yok. hepsi düzen partisi olmuş durumda. bütün işler rantla yürüyor. CHP de bayram meral kemal derviş (şimfdi gitti ama olsun)insanlar vardı. elbette şükrü elekdağ ve onur öymen gibi kaliteli insanlarda var ama CHP kabuğunu kıramıyor. o rant grubunun CHP den uzaklaşması ve partide deyim yerindeyse bir devrim yapılması lazım. Yoksa şu ankii gibi bir düzen partisi olarak kalır. MHP ye gelince devlet bahçeli gitmeden hiçbirşey değişmez. sonuçta ibugün çok eleştirilen ve ayrılıkçılığı körükleyen ikiz yasalara ve AB uyum yasalarına parmak kaldıran imza atan oydu. sözün kısası MHP de CHP de şu anda düzen partisi. Ama tabi AKP onlardan daha da fazla düzen partisi. tam bir kapitalist
colddream 25.04.2006, 12:57 İlk siyasal kimligini kaybetmiş olan bir chp şu an mecliste mevcuttur. İnsanlara hükmetme fikri güden bir sisteme dönüşmüş ve sadece liderlik hevesi olan ilerleme fikri taşımayan bir lidere sahiptir.
chp sosyal-demokratlık söyleminden bile uzak bir sistem partisidir.bunu görebilmek için chp nin ülkemizde ne yaptığıına bakmak lazım.demokratik hakların elde edilmesi için sadece sosyalistler mücadele etmez,anti-faşist olan sosyal demokrat olanlarda mücadele eder.bencede chp'nin akp,dsp,mhp gibi partilerden pek farkı yoktur.bu gün,ülkemizde aydın güven gürkan,fikri sağlar gibi tutarlı,dürüst demokrat insanlar aktif politikadan uzak kalmışlardır.sosyal-demokrat olmadığım halde bu iki insana saygı duyuyorum.ve ayrıca seçimlerde iki seçimde olduğu gibi oy kullanmayı düşünmüyorum.
Hiç bir partinin hiç bir partiden farkı yoksa, atmayın oy hiç birine kardeşim..
Ne saçma ya!
türkmenyesevi 27.04.2006, 18:54 adam gibi bir bagımsız aday bulsam ona veririm oyumu
su an türkiyede sol parti yok ki
chp nin sollugu solluk olsun
Hiç bir partinin hiç bir partiden farkı yoksa, atmayın oy hiç birine kardeşim..
Ne saçma ya!
bende hiç birine oy atmadığımı dahası oy kullanmadığımı yazdım,yazıda zaten bu var.
Türkiyede her seçim döneminde belli vaadlerde bulunur kimi gerçekleştirilir kimiyse gerçekleştirilmez...Diğer seçimde yine aynı vaadde bulunan partiye oy verilir verdiği sözü tutmadığı halde...Ve düşünceler , uygulamalar aynı kişi ve partiler farklı bu iş sürer gider...
Bilemiyorum seçim sizin..Verin vermeyin..
Ancak oy vermöediğinizde belki de hiç istemediğiniz bir partinin hanesine oy geçirmiş olacaksınız..
KURŞUNveli 27.04.2006, 21:16 Türkiyede her seçim döneminde belli vaadlerde bulunur kimi gerçekleştirilir kimiyse gerçekleştirilmez...Diğer seçimde yine aynı vaadde bulunan partiye oy verilir verdiği sözü tutmadığı halde...Ve düşünceler , uygulamalar aynı kişi ve partiler farklı bu iş sürer gider...
Bilemiyorum seçim sizin..Verin vermeyin..
Ancak oy vermöediğinizde belki de hiç istemediğiniz bir partinin hanesine oy geçirmiş olacaksınız..
bugün iktidarda olan parti gibi, insanlar kendi partisine kızıp akp ye attı oyunu ama bi süre sonra pişman olsa ne olur...körün istediği bir göz isyan edenler verdi akp ye iki göz misali...
bugün iktidarda olan parti gibi, insanlar kendi partisine kızıp akp ye attı oyunu ama bi süre sonra pişman olsa ne olur...körün istediği bir göz isyan edenler verdi akp ye iki göz misali...
ben de bunu diyorum..ben de bundan şikayetçiyim..
aman ya boşver..
atsınlar boş oy..
ben şahsen japonyaya gitcem..
bakınız gidiyorum!
alohaaa! kitsu mi taoya!.. :*
taylan34 28.04.2006, 18:33 bu gün oy kullanmayanlar bence cumhuriyete ve onun ilkelerine ihanet ederler. bu oy kullanmayan 10-11 milyonun büyük çoğunluğu alevilerdir.hani biz aleviler çağdaş,atatürkçü, cumhuriyetçiydik.nerde kaldı yurtseverlik anlayışımız.tamam belki chp nin şuanki yönetimi kötü ama bir srü parti var. 4-5 tane sol parti yüzde 5-6 oy alsa bunlar türkiyenin okadarda sahipsiz olmadığını anlayacaklar ama nerde sandık gelince oy kullanma adamlar yüzde 20 le iktidar olsun , ondan sonra bizde nara atarız devrimciyiz vs. yok arkadaş oy kullanmayan yarın şikayette bulunamaz. lütfen oy kullanııııııın. bizim istediklerimiz CHP nin iktidarındamı daha kolay gerçekleşir yoksa akepe iktidarında. hem arkadaşlar nedir bu chp düşmanlığı, bu gün chp milliyetçi bir söylem içerisinde ise bu günün koşullarının getirdiği bir reflekstir.
ben daha önce yazmistim . yine yaziyorum chp nin solla yakinda uzakta bir alakasi yok...bana göre mesut yilmaz ve erkan mumcu deniz baykaldan daha solcudurlar...
bu gün oy kullanmayanlar bence cumhuriyete ve onun ilkelerine ihanet ederler. bu oy kullanmayan 10-11 milyonun büyük çoğunluğu alevilerdir.hani biz aleviler çağdaş,atatürkçü, cumhuriyetçiydik.nerde kaldı yurtseverlik anlayışımız.tamam belki chp nin şuanki yönetimi kötü ama bir srü parti var. 4-5 tane sol parti yüzde 5-6 oy alsa bunlar türkiyenin okadarda sahipsiz olmadığını anlayacaklar ama nerde sandık gelince oy kullanma adamlar yüzde 20 le iktidar olsun , ondan sonra bizde nara atarız devrimciyiz vs. yok arkadaş oy kullanmayan yarın şikayette bulunamaz. lütfen oy kullanııııııın. bizim istediklerimiz CHP nin iktidarındamı daha kolay gerçekleşir yoksa akepe iktidarında. hem arkadaşlar nedir bu chp düşmanlığı, bu gün chp milliyetçi bir söylem içerisinde ise bu günün koşullarının getirdiği bir reflekstir.
yanlis düsünüyorsan arkadasim.. benim oy verebilecegim bir parti yoksa ben oyumu hangi partiye verecegim söylermisin? su anda bana göre oy cerecegim bir parti yok..ne yapmam lazim bos oymu kullanayim.. yada ben istanbulu alevilerden kurtardim diyen baykal mi vereyim..
aleviler oylerini kullanmamaktan haklilar bence...evet oy kullanmayanlarin büyük cogunlugu alevi ama olsun önemli degil..
chp kesinlikle sol parti deil bir secim dısında hep meclisteydi amam ezilenler için ne yaptı koca bir hiç hep milliyetciligi ön planda tutuyor toplumsal sorunlargöz ardı ediliyor chp icerisinde
|
|