merhaba dostlar van iskele mahallesinde türkler yaşıyor ve bu türkler diyarbakırdan gitmişlerdir.diyarbakır da yaşayan türkler alevidir sunni olanlar ise sünnileşmişlerdir.vandaki türklerde alevilermiş büyükleriyle konuştugumda aynı bu şekilde söylemişlerdir.bizler ali yoldaşıydık ama yaşamak için mecburduk pek konuşmak istemiyordu.
dönen dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan gerçege hhüüü de
Vanda Alevilerin oldugunu hemde bizim oradan gittiklerini bilmiyordum hem sevindim hemde cok sasirdim.. sagol emegine saglik
vandaki türkler sunnileşmişler
pirimunzur
03.04.2006, 18:26
ellerine saglik gülo bunu bizmle paylaştign için teşekkuler ellerine saglik:116: :113: :36_3_16:
küresünni
04.02.2008, 14:51
Van'da sadece İskele mahallesinde değil onlarla aynı soydan olan başka Türklerde var. Bunun için foruma eklediğim "vandaki çepniler" adlı başlığı okuyabilirsin. Yaşadıkları yerlerle ilgili kısa bilgi:Van merkez olmak üzere İskele Mahallesi,Yalı Mahallesi, Beyüzümü Mahallesi (Şahbağı), Sihke Mahallesi;Van merkeze bağlı köyler ise Alaköy, Karagündüz Köyü, Kasımoğlu Köyü, Bardakçı Köyü, Lamizgirt Köyü, Direşin Köyü, Köprüler Köyü (Gem), Arıtoprak köyü, Ortanca köyü Van ilinin Özalp ilçesi, Saray ilçesi, Çaldıran ilçesi,Başkale ilçesi,Edremit ilçesi
bunlar alevi mi sunnimi vanda saydıgınız yerler
bunlar alevi mi sunnimi vanda saydıgınız yerler
Van'a göçten sonra sünni kürtler arasında sunnileşmiş hatta şafileşmiş nadir türk topluluklarındanlar.